Találatok a következő kifejezésre: Hanyadik héttől az (66 db)

7. héten
/+2-n mentem elõször UH-ra és már láttam a szívmûködést. Hallani még mindig nem hallottam, pedig már 13 hetesek vagyunk.:( Nem tudom itt miért nem kapcsolják be a gépen, hogy halljam. A szívhangfigyelõvel meg még nem sikerült megtalálnom.:(
7 hetesen!
nekem is 5+5nél.
5 hét 6 naposan már nagyon is látszott a pici szíve :-)
Pontosan 5 hetesen es 6 naposan. Akkor voltam eloszor uh-n (utazas miatt kesobb nem tudtam volna menni, csak 12 hetesen, igy inkabb megnezett a doki). De azt mondta, hogy szinte biztos, hogy meg nem lesz lathato szivmukodes, de megis volt.
6+3, de nem láttuk, hanem hallottuk. Legalábbis én semmiféle szívmozgást nem láttam, csak azt a görbét, amit kirajzolt az UH.
5+6 on volt.fogantatas napjat pontosan tudtuk, kozepidoben volt.
6+2-kor már volt.
6-7 hetesen már látszott:)

MIkortól nem szabad nemi életet élni? Hányadik héttől? Azt hallom mindenhol hogy beindíthatja a szülést! Az orgazmus is? Most vagyok 23. hétben

Legjobb válasz: hát... az utolsó hónapra mondják, hogy már ne, de mi mind a 2-vel együtt voltunk végig. Zárva voltam. Mint minden mást, ezt is mindenki másképp csinálja. A 2. babámat tulhordta, és ezzel próbálkoztunk, de semmi eredménye nem lett. Tedd, ahogy neked jólesik. De a doki úgy is mondani fogja, hogy mikor álljatok le vele. De ennyi idõsen még nyugottan lehettek együtt. 2 gyerekes

hát... az utolsó hónapra mondják, hogy már ne, de mi mind a 2-vel együtt voltunk végig. Zárva voltam. Mint minden mást, ezt is mindenki másképp csinálja. A 2. babámat tulhordta, és ezzel próbálkoztunk, de semmi eredménye nem lett. Tedd, ahogy neked jólesik. De a doki úgy is mondani fogja, hogy mikor álljatok le vele. De ennyi idõsen még nyugottan lehettek együtt. 2 gyerekes
bocs, lemaradt egy M betû, túlhordtam, mielõtt szemet szúr valakinek :)
Mi 2 héttel a szulés elott is egyutt voltunk aztán késobb már én nem kívántam a sexet fájt már mindenem fáradt is voltam a párom meg megérto.... A 23. hétben normál terhességnél nem hiszem hogy gondot okozna :o)
Szia! Addig lehet nemi életet élni, amíg zárva van a méhszáj. Az orgazmus méhösszehúzó hatása miatt beindulhat a szülés, de ezt nem úgy kell elképzelni, hogy az X. héttõl ez biztos, csak egy praktika arra, ha valaki túlhordja a babáját. Amíg a dokid nem mondja, hogy most már ne, addig lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Ha nem vagy veszélyeztetett terhes, és zárt a méhszáj, akkor lehet végig. A legvégén is, akkor meg segíthet megindítani a szülést, de csak akkor, ha már amúgy is megérett a helyzet. Kárt így nem tehetsz.

Szülés? Hányadik héttől indithatják be úgy a szülést, hogy meg is maradjon a baba? Teszem azt a kérdést, ha pl.24 hetes akkor még életbe tud maradni? Vagy hányadik héttől mondják hogy meg tudják menteni még az életét?

Legjobb válasz: Szia! A mai orvosi tudomány szerint, igen 24. héttõl már életben tudnak tartani egy koraszülöttet. Viszont azt tudni kell, h minél több idõt van bent a baba a mama pocijában, annál kevesebb a rizikófaktor. (Idegrendszeri, szervi károsodás, fizikai problémák, ...sokminden)

Szia! A mai orvosi tudomány szerint, igen 24. héttõl már életben tudnak tartani egy koraszülöttet. Viszont azt tudni kell, h minél több idõt van bent a baba a mama pocijában, annál kevesebb a rizikófaktor. (Idegrendszeri, szervi károsodás, fizikai problémák, ...sokminden)
így van ahogy az elsõ írja. nem mindegy, hogy életben tartják vagy egészséges lesz! 34-35. héttõl van szerintem már nagyon sok esély, hogy egészséges legyen, 24. hét környékén pedig nagyon kicsi rá az esély, egyszer volt errõl egy mûsör és ott azt mondták, hogy a 24-26. hétre született babák 80%-a beteg marad :(
A 24. hét elõtt született babákkal nem foglalkoznak, az õ életükért nem küzdenek. 24. hét után születetteket már újraélesztenek, és a koraintenzíven ápolják. Ám nagyon kevés esélyük van az életben maradásra. Nagyon kis %-uk tud egészséges élhetõ életet élni azoknak is akik túlélik. Nekem a 25. hétre született a kisbabám, minden nap egy csoda volt amit élhetett, minden egyes nap egy küzdelem volt. 8 napot élt... pedig mindent megtettek érte az orvosok.

Hanyadik hettol kezditek el a malna level tea ivasat? Tapasztalatok? Milyen az ize?

Legjobb válasz: Rengeteg malnalevel teas kerdes volt mar ezen a forumon. Szerintem a keresöbe ha beütöd, a letezö összes infot megfogod kapni. Amugy pedig a betöltött 36. hettöl lehet kezdeni. :)

Rengeteg malnalevel teas kerdes volt mar ezen a forumon. Szerintem a keresöbe ha beütöd, a letezö összes infot megfogod kapni. Amugy pedig a betöltött 36. hettöl lehet kezdeni. :)
Én a 35 héttõl ittam napi 2 csészével. Hihetetlen gyorsan és könnyen tágultam ( nem úgy mint az elsõ szülésemnél )4 órát vajudtam összesen, és gyorsan is gyógyultam. Átlagos gyógynövényteaíze van, én nem is ízesítettem.
Szia! Én tegnap ittam az elsõ csészével, 37 hetes vagyok. tettem bele egy kis citromlevet, és még ízlik is.:)
Szia! Én a 36. héttõl 2 csészével, a 38.tól napi 1 literrel iszom. Mézet teszek bele, és kifejezetten jó íze van így szerintem. Még a párommal is megkóstóltattam és neki is ízlett :) Csak arra figyelj hogy fémmel ne nagyon érintkezzen mert veszíthet a hatásából. Én textilszûrõvel (teaházakban kapni) csinálom és mûanyagkanállal keverem fel.
Szerintem embre válogatja, valaki esküszik rá, valakire nem hat. Az íze nem olyan vészes, nem is finom, de iható. Rám semmi hatással nem volt, nem tágultam egyáltalán, császározni kellett...(nem csak ezért, elsõsorban, de ezt is mondta a doki) 3 hós kislány anyucija

A Hipp Natal Bio tea tájékoztatóján azt olvastam, hogy a terhesség utolsó periódusában is lehet inni. Ez pontosan hanyadik héttől értendő?

Legjobb válasz: gondolom harmincotodik-hatodik hettol, de nem eskudnek meg ra. vagy talan a periodus alatt trimisztert ertettek??

gondolom harmincotodik-hatodik hettol, de nem eskudnek meg ra. vagy talan a periodus alatt trimisztert ertettek??

Az abortusz hányadik héttől hányadik hétig engedélyezett?

Sajnos az anyagiak miatt nem tudjuk bevállalni a babát, most 4 hetes körül vagyok.

Legjobb válasz: Úgy tudom, elõször kell egy papír a nõgyógyásztól, hogy élõ terhességrõl van szó. Majd el kell menni családsegítõkhöz, ott elbeszélgetés, majd adnak gondolkodási idõt. Meg a csekket is ott adják, azt hiszem. Be kell fizetni, úgy kell visszamenni hozzájuk és mondják a teendõket. Úgy gondolom azt megvárják, hogy fejlõdik-e rendesen a baba, vagy lesz-e szívhang. A 12. hétig csinálják meg az abortuszt.

Úgy tudom, elõször kell egy papír a nõgyógyásztól, hogy élõ terhességrõl van szó. Majd el kell menni családsegítõkhöz, ott elbeszélgetés, majd adnak gondolkodási idõt. Meg a csekket is ott adják, azt hiszem. Be kell fizetni, úgy kell visszamenni hozzájuk és mondják a teendõket. Úgy gondolom azt megvárják, hogy fejlõdik-e rendesen a baba, vagy lesz-e szívhang. A 12. hétig csinálják meg az abortuszt.
http://www.youtube.com/watch?v=eJQFBpiBCJU tudom nem seítettem, de ugye nem vetetted el mégis csak kedves kérdezõ??
Egyetértek az elõttem szólóval! Hidd el, hogy minden kialakul. Már él a kisbabád, biztosan boldogok lennétek együtt:)
Szia! Átérzem a helyzeted, mert mi is becsõdöltünk pár éve, szó szerint mindenünk ráment. Aztán jött a harmadik gyerkõc. De nem tudtam volna soha kiheverni egy ilyen döntést. Láttam képeket és videot az abortuszról, hogy darabolják fel. Sokan azt mondják, szövetcsomó. Ez abban az értelemben igaz, ha mi is egy kupac szövetcsomó vagyunk, csak már nagyobbak. Aztán ismerek jó pár embert, akiknek már volt (köztük anyukám), és a mai napig nem heverték ki! Mindezek ismeretében, bármilyen nehéz is volt, óriási volt a nyomás az anyagiak miatt, nem öltem meg. Azóta sem élünk sokkal könnyebben, de nehezebben se, és mindenhonnan jött segítség, ahonnan nem is számítottunk rá! Azután, hogy megtudtam, terhes vagyok, úgy tekintettem rá, hogy õ nem LESZ, hanem már VAN. És ugyanolyan, mint a másik kettõ, csak kisebb még. Kívánom, hogy gondold át, és dönts a pici mellett!
Kedves Kérdezõ! Tudom, hogy másnak semmi köze hozzá, ahogy nekem sem, és nem is akarok senki pénztárcájában nyúlkálni, nem tudom mennyit kerestek, és hogy van-e hiteletek vagy ilyesmi, de nem maradtak dolgok a 3 éves gyermeked után? Ha nem, akkor nincs ismerõs, aki esetleg tudna segíteni? Akár mi is tudunk segíteni ezzel-azzal. Szerintem is nagyon fontold meg, egész életedben bánhatod! És visszacsinálni már nem fogod tudni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, vívódom rendesen. Nekünk van egy 3 éves gyermekünk is. Fél éve mentem vissza dolgozni 6 órában, párom hiába vállalkozó, nem jut egyrõl a kettõre. Munkájából adódóan szinte az egész gyereknevelés, a háztartás, minden egyéb más rám hárul. Az anyagi problémák miatt - a mérvadó - lesz a döntés. Elvileg 2 hét múlva hétfõn kell menni a nõgyógyászhoz és utána nem tudom hogyan tovább, mennyi napot kell még várni a mûtétre. Ma jeleztem a terhességmegszakítási szándékomat, hogy dilemmában vagyok. Hányingerem van, émelygek, egész nap aludnék, rosszul viselem. Kezdek lelki roncs lenni...
Anyagi segítség nincs ebben az országban a "kedves" politikusaink nem támogatják a gyermeket vállalókat a családokat - legalább is nem a magyar emberekét...:(:(:(
Inkább anyagi segítséget keress. Különben egész életedben bánni fogod.
Ne is történjen meg veled ilyen!!!
Egyszerûen nem tudom elképzelni, hogy vki hogy esik teherbe óvszer mellett. Az egy gumidara, amin nem tud keresztüljutni a spermium. Akkor lehetsz terhes mellette, ha kiszakad, elfelejted használni, vagy nem idõben húzod fel. Sok éve használok óvszert, de sem terhes nem lettem, se esemény utánit nem kellett bevennem soha. Komolyan mondom, egyszerûen elképzelni sem tudom, hogy más mégis hogy a fenébe esik mellette teherbe. Ráadásul ilyet még csak ezen az oldalon hallottam.
Az abortuszt anyagi okok miatt a 12. hétig engedélyezik. Csak kiegészítés: Az óvszer (ha __rendesen__ használják) 96%-os védelmet nyújt (A pearl indexe 3-4).
Kedves 5. Én a 4. vagyok!Nem biztos, hogy nem védekeztek én óvszer használatával estem teherbe!!!És a család védelmis meg sem lepõdött, sõt közölte velem, hogy sokan nem tudják de az óvszer csak 70 százalékban véd....:(
Attól függ. Bármilyen okból (pl. anyagiakra hivatkozva) 12. hétig. 18. hétig akkor, ha 18 év alatti vagy, vagy orvosi hiba miatt nem fedezték fel idõben a terhességet. 24. hétig akkor, ha beteg a baba. És bármeddig, ha az életedet veszélyezteti. A családvédelmi szolgálatnál pedig alaposan beszéljétek át a fogamzásgátlás témakörét, hogy máskor ne essen meg ilyen.
Tudom nem lehet beleszólni a másik életébe, de én is az anyagiak miatt nem mertem bevállalni a picit és annyit mondhatok, hogy életem leges legrosszabb döntése volt!!!!!Az elsõ abortuszom volt, de ha szeretitek egymást a pároddal és család centrikus vagy akkor neked is szörnyû lesz!Én a mai napig nem tudtam feldolgozni.....Bocsánat, hogy leírtam a személyes tapasztalatomat...Amúgy jól írták az elõttem válaszolók!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Elmész orvoshoz, aki megállapítja, hogy terhes vagy, és kiadja a szükséges papírokat. Onnantól kezdve, hogy megállapítható a terhesség, el lehet vetetni a 12. hétig bezárólag.
Azt azért érdemes tudni, hogy a magzatnak 18, 21 NAPOSAN már dobog a szívkezdeménye...

Hányadik héttől mondják, hogy jóslomfájás? És az valójában milyen? Jelentheti azt is, hogy előbb jön baba?

Legjobb válasz: Onnantól, hogy az. :o) Hogy ez kinél hányadik héten jelentkezik, és hogy jelentkezik-e egyáltalán, az eltérõ. Tulajdonképpen fájdalommal társuló keményedés/méhösszehúzódás, ami már az egész hasra kiterjed. Kb 20-30 mp-ig tart, és rendszertelen, de lehet rendszeres is, ha még leáll, és csak elõrejelzi a szülést. Nem kell, hogy koraszülést jelentsen. Általában többedszer szült nõknél gyakori, hogy a terhesség korábbi szakaszában már elõfordul, de nincsenek törvényszerûségek ebben sem.

Onnantól, hogy az. :o) Hogy ez kinél hányadik héten jelentkezik, és hogy jelentkezik-e egyáltalán, az eltérõ. Tulajdonképpen fájdalommal társuló keményedés/méhösszehúzódás, ami már az egész hasra kiterjed. Kb 20-30 mp-ig tart, és rendszertelen, de lehet rendszeres is, ha még leáll, és csak elõrejelzi a szülést. Nem kell, hogy koraszülést jelentsen. Általában többedszer szült nõknél gyakori, hogy a terhesség korábbi szakaszában már elõfordul, de nincsenek törvényszerûségek ebben sem.
Jóslófájás helyesen :) A harmadik gyereknél nekem már a 26. héttõl volt, néha baromi erõsek, hasonlatosak a szülésihez, de "csak" a 38. héten szültem.
nekem a 32.héttõl voltak jóslófájásaim. Volt olyan hogy egész nap tartottak. Énis azt hittem hogy elõbb fog jönni a baba, de 4 napot még rá is húzott
Nekem a 34. héttõl voltak jóslók és a 41. héten szültem. Változó kinél, mikor jelentkezik, és persze van olyan, akinek egyáltalán nincs. S nem jelenti azt, hogy ettõl elõbb szül az illetõ. Nekem erõs méhösszehúzódások voltak, néha derék és hüvelyi fájdalommal együttesen (talán olyan mensiszerû, görcsölõs fájdalomnak tudnám leírni).

Hányadik héttol kezdodik az otodik hónap? 17 hetesen hány honapos is vagyok? Még 4, vagy már az 5. ik?

Legjobb válasz: Az ötödik hónapban vagy, a negyediket már betöltötted. Másképp: most kezdted az ötödik hóapot. Már benne vagy, épp most zajlik. Ha az a kérdés hány hónapos terhes vagy akkor azt mondom 4. Ha az a kérdés hogy hanyadik hónapban vagy, akkor azt mondom 5.

Az ötödik hónapban vagy, a negyediket már betöltötted. Másképp: most kezdted az ötödik hóapot. Már benne vagy, épp most zajlik. Ha az a kérdés hány hónapos terhes vagy akkor azt mondom 4. Ha az a kérdés hogy hanyadik hónapban vagy, akkor azt mondom 5.
betöltött 4, tehát ötödik
Én az utolsó mensitõl számolom a kerek hónapokat, és nem a hetekbõl, így egyszerûbb, csak hetet kell elcsalni. :-)
A kérdező hozzászólása: de vannak akik megkérdik hogy hány honapos vagyok, de honapokre kerdezni csak a gyerekek meg az idosek szokták, akiknek meg tok mindegy hogy 4 et vagy 5 ot mondok, azok nem tudják hogy hetekben szokás számolni, ugysem ertnek hozzá, nyilván 8 et vagy 9et nem fogok mondani de a pocakom meretebol meg ha 6 honapot is mondanék, abban sem ketelkednének, szoval ennyi
A kérdező hozzászólása: én a kerek 20 ast várom, és már orulok hogy eddig eljutottam, majd az fog szépen hangozni:-)a honapkra csak kiváncsiságbol kerdeztem
Én is azt mondanám, hogy 4 hónapos múltam! Most azért, mert máshogy mondom, még nem leszek közelebb semmihez! De a 10. hónap tényleg vicces lenne. Nem bántás, de az egyik barátnõm is siettetni akarta a dolgokat és õ is így mondta, ahogy te. Aztán többször rákérdeztek, hogy az hanyadik hét is. És nyilván mivel laikus kérdezik, úgy számolták, hogy az még csak 4 hónap. Kicsit hülyén jött ki a szitu. Én a koromnál sem mondom azt, ha egy hete volt a szülinapom, hogy 29 vagyok. 28 vagyok és kész!:)
A kérdező hozzászólása: már utánna olvastam, és valoban a 17.ik már az 5.ik honap, ezt találtam, de mindegy, már a lényeg hogy kozeledem a szép kerek 20. hétehez:-)az jobban hangzik Az orvosok nem igazán számolnak hónapokkal, ha mégis, akkor náluk a terhesség nem 9, hanem 10 hónap, hiszen õk holdhónapokkal számolnak. Vagyis náluk 1 hónap csak 28 nap, vagyis pontosan 4 hét. Így a betöltött 4 hét az 1 hónap. Eszerint én a 18+1-gyel az 5. hónapban vagyok, hisz 16 hetesen betöltöttem a 4 hónapot.
4hónapos és 1 hetes vagy
Én mindig a betöltött hónapokat mondtam, fõleg mikor túlhordtam, mert akkor vicces lett volna, ha azt mondtam volna, hogy a 10. hónapban vagyok. :) Szerintem 4 hónapos terhes vagy.
A kérdező hozzászólása: koszonom, én is igy gondoltam
Hoppá, kimarad az 1-es a hetet elõl! :-)

Aki rosszul volt, hányt a terhessége első harmadában, az hanyadik héttől kezdődött és hanyadik hétig tartott? Kisfia, kislánya lett?

Legjobb válasz: Kisfiamnál 6-8ik hétig hányingerem volt de csak reggel! Most a 6ik héttõl a 12ikig folyamatosan egész nap hányingerem volt,hánytam is,most azt mondja az orvos,hogy kislány lesz!

Kisfiamnál 6-8ik hétig hányingerem volt de csak reggel! Most a 6ik héttõl a 12ikig folyamatosan egész nap hányingerem volt, hánytam is, most azt mondja az orvos, hogy kislány lesz!
Mind 2 alkalommal: 6-12/13. hétig tartott a rosszullevõs idõszak, mind a ketten fiúk.
Még nem is gondoltam a terhességre, amikor már minden kijött belõlem. A 3.hónapig naponta kaptam egy injekciót, így megmaradt bennem egy kevés étel. Lefogytam 10 kilót. Egészséges lányom lett. A másik lányomnál és a fiamnál nem hánytam egyszer sem.
Kisfiam van, kb. a 7. héttõl voltam rosszul bõven félidõig. A baba már rég mocorgott, nekem mégsem lett jobb. Aztán egyszer a 22-23. hét körül mintha elfújták volna.... Utána végig nagyon jól voltam, szinte kirobbanó formában. :)
7-20-ig hánytam reggelente epét. Néha kaja is visszajött. Kislányom lesz.
Kislányom van, és kb. az 5. héttõl hánytam a 12. hétig, vészesen, infúzióra is voltam kötve, sajnos. A folyadékot feltétlenül pótold, amennyire tudod.
A fiamnál egy na voltam rosszul, délelõtt. Most várom a másodikat, 5-6 hetes korától rosszul vagyok, egész naposak az émelygések, hányinger jön bármikor, most 13 hetes vagyok, és nem igazán múlik.
A kérdező hozzászólása: Szegénykék- úgy látom a baba neme mindegy, kisfiuk és kislányok is egyformány okoznak ilyen erõs tünetet. Én most várom a harmadik bébit, még csak 5hetes vagyok, és eléggé hányingerem van- az elsõ két fiamnál nem nagyon volt semmi tünetem. Az elsõvel kb 7-8. héten -két hétig volt kis hányinger, a kicsivel igazából semmi... Kiváncsi vagyok, õ majd kislány vagy kisfiu lesz-e. Köszönöm a válaszokat!
6. héttõl émelyegtem, 10. héttõl hánytam a 18. hétig.akkor egyik napról a másikra elmúlt.kisfiam lett.
Az elsõ babánál, és most, hogy a másodikat várjuk szintén a beágyazódástól a 13-14. hétig tartott. Fogytam is rohamosan. Egész napos émelygés, és jó néhány hányás. Mindkettõ kisfiú.
Az elsõ terheségemmel kb.a 7.-dik héttöl kezdõdött és a 16.-dik hétig tartott a napi hányás. A második terheségemben már ritkábban hánytam, de ott is kb.a 15.-dik hétig tartott! Mindkettõ kislány
Szia.Az elsõ terhességemnél, minden szó szerint minden kijött belõlem, még a víz is(13éve), szörnyû volt, fiú lett.Aztán a 2.terhességem (3éve) ott "csak" hányingerem volt, 1-2szer jött ki belõlem ez az, inkább iszonyú gyenge voltam, fel kelni sem tudtam, egész napi hányingerrel, kislány lett. Most 3.terhességemnél, egész napi hányinger nagyon keményen, a 15.hétig eltartott, más nem igazán volt. Most a 30.hétbe vagyok úgy néz ki kisfiú lesz :) Üdv
Ugyan nem hánytam, de 24 órás hányingerem volt. Nagyjából a beágyazódástól (még nem kellett megjönnie) és a 11. hétig tartott. Aztán egyik nap mintha elvágták volna. Kisfiam lett.
Az elsõvel a 7. héttõl a 10. hétig csak émelyegtem, a 10. héttõl viszont hánytam is félidõig, fiam lett. Most a másodikkal már az 5. héten elkezdõdött a hányinger és a 11. hétig egész napos hányinger gyötört, este hányással kiegészítve. Most vagyok a 14. hétben, de még délután elõfordul, hogy hányingerem van. Õt még nem tudjuk milyen nemû.

Hanyadik hettol kezdodik az 5. honap? Szerdan fogom tolteni a 21. hetet, most 20+1 vagyok. Leirna valaki a tobbi honapot is? a legtobben arra kerdeznek ra hogy hanyadik honap, en meg kicsit hadilabon allok ezekkel a honapban torteno szamolassal

Legjobb válasz: Ha nagyon precíz akarsz lenne akkor nagyjából 4 és fél hét felel meg egy hónapnak. Szerintem a gyakorlatban ez a számolgatás bonyolult és felesleges is. A fogamzás dátumát biztos nem tudod pontosan, de nagyjából sejted, hogy mikor lehet. Ha ehhez az idõszakhoz számolod a hónapokat akkor nagyjából kijön a 9 hónap. (a kérdezõt meg nem igazán fogja az érdekelni, ha ettõl ténylegesen egy héttel több vagy kevesebb vagy.)

Ha nagyon precíz akarsz lenne akkor nagyjából 4 és fél hét felel meg egy hónapnak. Szerintem a gyakorlatban ez a számolgatás bonyolult és felesleges is. A fogamzás dátumát biztos nem tudod pontosan, de nagyjából sejted, hogy mikor lehet. Ha ehhez az idõszakhoz számolod a hónapokat akkor nagyjából kijön a 9 hónap. (a kérdezõt meg nem igazán fogja az érdekelni, ha ettõl ténylegesen egy héttel több vagy kevesebb vagy.)
A kérdező hozzászólása: sajnos bonyolult, en csak egyszeruen azt mondom hogy az otodik honap.koszonom a valaszt

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!