Találatok a következő kifejezésre: Hanyadik héttől a terhességi (51 db)

Hányadik héttől látszik a terhesség pucéran?

Legjobb válasz: Ez elég sokmindentõl függ pl: alkat meg ,hogy hanyadik terhesség. De amugy a 20. Héttõl kezd látványos lenni.

Ez elég sokmindentõl függ pl: alkat meg , hogy hanyadik terhesség. De amugy a 20. Héttõl kezd látványos lenni.
Meztelenül kb 15 héttõl kezdett látszódni nekem.
:DDDDDD Ezek a kérdések... :D Ez sok mindentõl függ, de kb. a 15. héttõl kezd el nõni a pocak.
Nekem már a 8-10. héten látszódott. Nem volt még olyan szép kerek, mint késõbb, de látszódott már. Amúgyis mit értesz azon, hogy látszik? Azt, amikor gyönyörû kerek a poci, vagy azt, amikor kicsit jóllakott napközisnek nézel ki? :)
A kérdező hozzászólása: Hogy kicsit is látszik mert van egy ismim bikiniben láttam és 12 hetes és semi pocija sincs minimális csak amekkora mindenkinek van nem terhes kinezetü ezért kérdem azt hittem nem fejlõdik rendesen a gyereke
12 hetesen még nem kell látszania semminek. Én kb a 16 héttõl kezdtem úgy kinézni, mint aki rendesen bekajált, de olyan igazi terhes pocakom csak a 24. hét után lett. De 12 hetesen még egyáltalán nem volt pocakom.
Az elsõ terhességnél van akinek 6 hónap körül kezd el nõni a pocakja, de van olyan is hogy 4 hónaposan már többnek látszik. Változó.

A méhen kívüli terhességnek mik a jelei? és hanyadik héttől jelentkeznek?

Legjobb válasz: "Mik a méhenkívüli terhesség jelei? A méhenkívüli terhesség kezdeti jelei semmiben sem különböznek a normál terhességtõl: a vérzés kimarad, a terhességi teszt pozitív lesz, és a terhes érzi a szokásos tüneteket is: a reggeli émelygést, emlõfeszülést. Mivel minden terhesség lehet méhenkívüli is, ezért javaslom, hogy a terhesség felismerésekor ne várjunk hetekig, hanem már az 5. héten jelentkezzünk orvosnál, aki ilyenkor, épp a méhen kívüli terhesség felismerése céljából ultrahang vizsgálatot végez. Ha a méhben már látható a terhességre jellemzõ petezsák, akkor a méhen kívüli terhesség lényegében kizárható! Ha ilyenkor méhen kívüli terhesség áll fenn, gyakran még semmilyen tünete nincs. A tünetek általában a 6. héten jelentkeznek és nem feltétlenül jellemzõek. A leggyakoribb tünet a vérzés. Vérzés a terhesség 6-7. hetében igen gyakori, sokszor fenyegetõ vetélés jelent, és többnyire a méhen belüli terhesség megszakadásának fenyegetõ jele. Enyhe, maszatoló, barnás vérzés a jellemzõ, de ugyanilyen vérzést észlelhetünk fenyegetõ vetélés esetén is. Szerencsére ilyenkor mindig végeznek ultrahang vizsgálatot és azonnal feltûnik, hogy a méhben nincs terhesség. Sajnos ez sem 100%-os jel, mert ha egy terhesség elhal és kilökõdik a méhbõl, akkor is hasonló az ultrahang kép. Gyakori az erõs, görcsös hasi fájdalom, de ez sem biztos jel, viszont a két tünet (vérzés, fájdalom) csaknem biztosan elviszi a beteget az orvoshoz, aki - ha a fenti tünetek alapján sem biztos a diagnózisban - további vizsgálatokat végez. Elsõsorban hormon - meghatározást. A terhességi hormon (HCG) pontos mérése és a tünetek elemzése az esetek 90%-ban megállapítja betegséget és azonnali kezelést tesz lehetõvé."

"Mik a méhenkívüli terhesség jelei? A méhenkívüli terhesség kezdeti jelei semmiben sem különböznek a normál terhességtõl: a vérzés kimarad, a terhességi teszt pozitív lesz, és a terhes érzi a szokásos tüneteket is: a reggeli émelygést, emlõfeszülést. Mivel minden terhesség lehet méhenkívüli is, ezért javaslom, hogy a terhesség felismerésekor ne várjunk hetekig, hanem már az 5. héten jelentkezzünk orvosnál, aki ilyenkor, épp a méhen kívüli terhesség felismerése céljából ultrahang vizsgálatot végez. Ha a méhben már látható a terhességre jellemzõ petezsák, akkor a méhen kívüli terhesség lényegében kizárható! Ha ilyenkor méhen kívüli terhesség áll fenn, gyakran még semmilyen tünete nincs. A tünetek általában a 6. héten jelentkeznek és nem feltétlenül jellemzõek. A leggyakoribb tünet a vérzés. Vérzés a terhesség 6-7. hetében igen gyakori, sokszor fenyegetõ vetélés jelent, és többnyire a méhen belüli terhesség megszakadásának fenyegetõ jele. Enyhe, maszatoló, barnás vérzés a jellemzõ, de ugyanilyen vérzést észlelhetünk fenyegetõ vetélés esetén is. Szerencsére ilyenkor mindig végeznek ultrahang vizsgálatot és azonnal feltûnik, hogy a méhben nincs terhesség. Sajnos ez sem 100%-os jel, mert ha egy terhesség elhal és kilökõdik a méhbõl, akkor is hasonló az ultrahang kép. Gyakori az erõs, görcsös hasi fájdalom, de ez sem biztos jel, viszont a két tünet (vérzés, fájdalom) csaknem biztosan elviszi a beteget az orvoshoz, aki - ha a fenti tünetek alapján sem biztos a diagnózisban - további vizsgálatokat végez. Elsõsorban hormon - meghatározást. A terhességi hormon (HCG) pontos mérése és a tünetek elemzése az esetek 90%-ban megállapítja betegséget és azonnali kezelést tesz lehetõvé."
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.
hát azt nemtudom, de keresztanyámnak volt, õ azt hitte hogy vakbélgyulladása van, fájt az oldala :)
Állítólag erõs görcsökkel jár. Ezért érdemes már akkor elmenni ultrahangra, mikor kiderül, hogy terhes valaki. Nem szabad várni a 7-8. hétig, mert nagy baj lehet belõle.
A méhen kívüli terhesség klasszikus tünet "triásza": 1. Alhasi fájdalom 2. Hüvelyi vérzés 3. A petefészek tájon tapintható "dudor" (rezisztencia) 8. hét elõtt nem szokott megmutatkozni, mert ilyenkor a baba még túl kicsi ahhoz, hogy a petevezetéket megrepessze. Amikor ez bekövetkezik, hasûri vérzés lép fel, egyre szaporább pulzussal, egyre alacsonyabb vérnyomással, majd eszméletvesztéssel. Jellemzõ tünet, ha felül a beteg, elveszíti az eszméletét. A terhességi vizeletpróba természetesen pozitív (nagyon fontos diagnosztikus jel!), a méh mögötti üreg (Douglas-ûr) punkciójával apró alvadékokkal tarkított, vagy élénk artériás vért nyerünk. A hüvelyi ultrahang biztos módszer, de ezzel az idõt kár vesztegetnünk. A perifériás keringési elégtelenség (shock) és a fájdalom ún. akut hasi katasztrófára utal, így a hasat mindenképp meg kell nyitni. Ha korábban végzett hüvelyi UH-val élõ méhen kívüli magzatot fedezünk fel, az laparoszkópia segítségével a magzatba adott methotrexat injekcióval is megoldható, a magzat elpusztul, majd felszívódik. Ezért is fontos az elsõ UH vizsgálatot a terhesség felismerésekor elvégezni. Az méhen kívüli terhességnek a klasszikus "kürtterhességen" kívül egyéb formái is vannak (isztmikus terhesség. intramurális terhesség, petefészek-terhesség, hasi terhesség, méhnyk-terhesség - ezek klinikai képe nagyon változatos, ami közös bennünk az általában a hasûri és hüvelyi vérzés. A hasi terhesség azonban ki is viselhetõ.

A terhességi trimeszterek hányadik héttől hányadik hétig tartanak?

Legjobb válasz: 1. trimeszter 1-12. hét 2. trimeszter 13-27. hét 3. trimeszter 28-40. hét

1. trimeszter 1-12. hét 2. trimeszter 13-27. hét 3. trimeszter 28-40. hét

A Hipp Natal Bio tea tájékoztatóján azt olvastam, hogy a terhesség utolsó periódusában is lehet inni. Ez pontosan hanyadik héttől értendő?

Legjobb válasz: gondolom harmincotodik-hatodik hettol, de nem eskudnek meg ra. vagy talan a periodus alatt trimisztert ertettek??

gondolom harmincotodik-hatodik hettol, de nem eskudnek meg ra. vagy talan a periodus alatt trimisztert ertettek??

Hanyadik héttől jelentkezik a mellfeszülés tünet? Mert nekem már másfél héttől jelentkezett és addig nagyon fájt de mára már szinte elmúlt. Ez most terhesség vagy nem?

Legjobb válasz: Nekem a mensi elott mar 5 nappal erzekenyek voltak a melleim, es azota is. Viszont altaban mensi elott erzekenyek szoktak lenni, es mensi elott 1 nappal hirtelen elmulik. Ugyhogy keteselyes vagy...

Nekem a mensi elott mar 5 nappal erzekenyek voltak a melleim, es azota is. Viszont altaban mensi elott erzekenyek szoktak lenni, es mensi elott 1 nappal hirtelen elmulik. Ugyhogy keteselyes vagy...
Szia! Nekem akkor kezdett el nagyon fájni és feszülni, amikor a következõ mensinek kellett volna jönni-e. Csak most erõsebben fájt és teljesen más érzés volt! Hozzá sem lehetett érni, mert sikítottam :) ! Nekem is elmúlt egy idõ után!

A terhességi teszt hanyadik héttől nem tévedhet?

Legjobb válasz: Szia! Én már használtam terhességi tesztet! Általában 2-3 napos terhességet is már kimutat! De ha megkérdezed a patikában, ott is tudnak választ adni a kérdésedre! A terhességi teszt több, mint 99%-ban pontos! Ha az árát is szeretnéd tudni kb 900-1000 ft!

Szia! Én már használtam terhességi tesztet! Általában 2-3 napos terhességet is már kimutat! De ha megkérdezed a patikában, ott is tudnak választ adni a kérdésedre! A terhességi teszt több, mint 99%-ban pontos! Ha az árát is szeretnéd tudni kb 900-1000 ft!
Legtöbb fajta a menstruáció elmaradásának napjától nem tévedhet.
igazábol ez sok mindentöl függ!én nem hiszek egyiknek se, mert 4 külömbözö fajtáju teszt lett negativ, mikor már 7 hetes terhes voltam.most van egy gyönyörü 7 éves lányom!az ultrahang, és az orvos ami 99%ra biztos!

Hányadik héttől biztos, hogy nem méhen kívüli a terhesség, ha nem csinálnak UH-t?

Angliában vagyok kismama, és ott a 13. hétig nem divat az UH. Most vagyok 6 hetes, ha méhen kívüli lenne, akkor az már kiderült volna, ugye?

Legjobb válasz: Mibõl derült volna ki, ha nem voltál még UH-on? Én nem értem a külföldi hozzáállást. Ha méhen kívüli a terhesség, a 13. hetet sem a baba, sem az anyuka nem éri meg. Ez tök felelõtlen hozzáállás szerintem. Mindenképpen menj el vizsgálatra, hiába nem divat... Az egészségtelen terhesség sem divat igazán és szerintem ebben a kérdésben az a legfontosabb, hogy a baba és az anyuka is jól legyenek. Mondd azt, hogy a tüneteid alapján méhen kívüli terhességre gyanakszol. Akkor csak rád néz valaki a 13. hét elõtt.

Mibõl derült volna ki, ha nem voltál még UH-on? Én nem értem a külföldi hozzáállást. Ha méhen kívüli a terhesség, a 13. hetet sem a baba, sem az anyuka nem éri meg. Ez tök felelõtlen hozzáállás szerintem. Mindenképpen menj el vizsgálatra, hiába nem divat... Az egészségtelen terhesség sem divat igazán és szerintem ebben a kérdésben az a legfontosabb, hogy a baba és az anyuka is jól legyenek. Mondd azt, hogy a tüneteid alapján méhen kívüli terhességre gyanakszol. Akkor csak rád néz valaki a 13. hét elõtt.
A kérdező hozzászólása: Arra gondolok, hogy 6 hetesen, ha méhen kívüli lenne, azt már észrevettem volna, nem? Fájt, szúrt stb. volna. Vagy késõbb derül ki ha méhen kívül tapadt meg?
Én a tünetekre nem adnék pontosan azért, mert én a méhen kívüli terhesség minden tünetét tapasztaltam magamon, miközben szépen méhen belül tapadt meg a babám. Ez a jobbik eset, de ha ilyen van, a fordítottja is elõfordulhat. Ezzel nem riogatni akarlak, hiszen azért - szerintem - még mindig több méhen belüli terhesség alakult ki eddig a világon, vagyis talán kisebb az esélye a méhen kívüliségnek, de nem viccbõl nézik meg viszonylag korán itthon a terhességet az orvosok. Amúgy ha nem vérzel, azaz nincs menstruáció, nagy valószínûséggel méhen belül van. Ha semmiképp sem tudsz UH-ra menni, akkor próbáld megnyugtatni magad (ha nincs vérzés és erõs fájdalom, akkor valószínûleg nincs is baj)!
ismerek pár embert, akiknek volt méhen kívüli terhességük.Õk mind azt mondták, hogy a 8-10.héten derült ki, mikor már panaszt okozott.De ha már panasz van, akkor nagy a baj.
6. héten még nem biztos, hogy észrevennéd. én elmennék UH-ra, gondolom Angilában is el lehet menni egy fizetõsre, mondjuk én úgy tudom, ott is van nulladik, azaz terhesség megállapítás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
A méhen kívüli terhesség nem csak a petevezetõben lehet, bár tény, hogy ott a leggyakoribb. Szerintem az már 13 hetes korra megrepedt volna. De egyébként mondjuk ha a hashártyán tapad meg, akkor akár végig is ki lehet hordani a terhességet. Mondjuk ez azért baomira extrém eset. Egyébként érdekes kérdés ez az UH-zunk vagy ne UH-zunk dolog. Nemrég vizsgáztam radiból, így még elég frissen élnek bennem a könyvben írott dolgok. Ott pl. kifejezetten leírja, hogy az UH sem teljesen veszélytelen, nem lehet kizárni azt, hogy ártalmas egy fiatal embrióra, így a terhesség igazolására nem azt kellene elsõ körben választani. A babamozi meg aztán fõleg nem javallt. Másrészt meg ugye csak kellene egy UH a terhesség elején, hogy hol az embrió...
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek a választ, voltam UH-n, és minden OK :)

Aki rosszul volt, hányt a terhessége első harmadában, az hanyadik héttől kezdődött és hanyadik hétig tartott? Kisfia, kislánya lett?

Legjobb válasz: Kisfiamnál 6-8ik hétig hányingerem volt de csak reggel! Most a 6ik héttõl a 12ikig folyamatosan egész nap hányingerem volt,hánytam is,most azt mondja az orvos,hogy kislány lesz!

Kisfiamnál 6-8ik hétig hányingerem volt de csak reggel! Most a 6ik héttõl a 12ikig folyamatosan egész nap hányingerem volt, hánytam is, most azt mondja az orvos, hogy kislány lesz!
Mind 2 alkalommal: 6-12/13. hétig tartott a rosszullevõs idõszak, mind a ketten fiúk.
Még nem is gondoltam a terhességre, amikor már minden kijött belõlem. A 3.hónapig naponta kaptam egy injekciót, így megmaradt bennem egy kevés étel. Lefogytam 10 kilót. Egészséges lányom lett. A másik lányomnál és a fiamnál nem hánytam egyszer sem.
Kisfiam van, kb. a 7. héttõl voltam rosszul bõven félidõig. A baba már rég mocorgott, nekem mégsem lett jobb. Aztán egyszer a 22-23. hét körül mintha elfújták volna.... Utána végig nagyon jól voltam, szinte kirobbanó formában. :)
7-20-ig hánytam reggelente epét. Néha kaja is visszajött. Kislányom lesz.
Kislányom van, és kb. az 5. héttõl hánytam a 12. hétig, vészesen, infúzióra is voltam kötve, sajnos. A folyadékot feltétlenül pótold, amennyire tudod.
A fiamnál egy na voltam rosszul, délelõtt. Most várom a másodikat, 5-6 hetes korától rosszul vagyok, egész naposak az émelygések, hányinger jön bármikor, most 13 hetes vagyok, és nem igazán múlik.
A kérdező hozzászólása: Szegénykék- úgy látom a baba neme mindegy, kisfiuk és kislányok is egyformány okoznak ilyen erõs tünetet. Én most várom a harmadik bébit, még csak 5hetes vagyok, és eléggé hányingerem van- az elsõ két fiamnál nem nagyon volt semmi tünetem. Az elsõvel kb 7-8. héten -két hétig volt kis hányinger, a kicsivel igazából semmi... Kiváncsi vagyok, õ majd kislány vagy kisfiu lesz-e. Köszönöm a válaszokat!
6. héttõl émelyegtem, 10. héttõl hánytam a 18. hétig.akkor egyik napról a másikra elmúlt.kisfiam lett.
Az elsõ babánál, és most, hogy a másodikat várjuk szintén a beágyazódástól a 13-14. hétig tartott. Fogytam is rohamosan. Egész napos émelygés, és jó néhány hányás. Mindkettõ kisfiú.
Az elsõ terheségemmel kb.a 7.-dik héttöl kezdõdött és a 16.-dik hétig tartott a napi hányás. A második terheségemben már ritkábban hánytam, de ott is kb.a 15.-dik hétig tartott! Mindkettõ kislány
Szia.Az elsõ terhességemnél, minden szó szerint minden kijött belõlem, még a víz is(13éve), szörnyû volt, fiú lett.Aztán a 2.terhességem (3éve) ott "csak" hányingerem volt, 1-2szer jött ki belõlem ez az, inkább iszonyú gyenge voltam, fel kelni sem tudtam, egész napi hányingerrel, kislány lett. Most 3.terhességemnél, egész napi hányinger nagyon keményen, a 15.hétig eltartott, más nem igazán volt. Most a 30.hétbe vagyok úgy néz ki kisfiú lesz :) Üdv
Ugyan nem hánytam, de 24 órás hányingerem volt. Nagyjából a beágyazódástól (még nem kellett megjönnie) és a 11. hétig tartott. Aztán egyik nap mintha elvágták volna. Kisfiam lett.
Az elsõvel a 7. héttõl a 10. hétig csak émelyegtem, a 10. héttõl viszont hánytam is félidõig, fiam lett. Most a másodikkal már az 5. héten elkezdõdött a hányinger és a 11. hétig egész napos hányinger gyötört, este hányással kiegészítve. Most vagyok a 14. hétben, de még délután elõfordul, hogy hányingerem van. Õt még nem tudjuk milyen nemû.

Hanyadik héttől jelentkeznek a terhességi tünetek? 2 hét után már lehetséges? Mik lennének azok? 17/L

Legjobb válasz: 2 hetes terhesség nincsen. Illetve a körül ágyazódik be. A tüneteket 3-4 hét múlva érezheted leghamarabb. 34hkm

2 hetes terhesség nincsen. Illetve a körül ágyazódik be. A tüneteket 3-4 hét múlva érezheted leghamarabb. 34hkm
Ha lesznek tüneteid. Nekem nem voltak. Ha eltelt az aktus után 10-14 nap akkor csinálj reggeli elsõ vizeletbõl egy tesztet. Ez a tuti nem a tünetek figyelgetése.
Nekem a hatodik terhességi héten (két hetes menzesz késés után) jött az elsõ tünet. Hányingerem volt. Bár az elmaradt menzesz környékén eléggé görcsöltem.
nekem a beágyazódás körül kezdett feszülni a mellem (messze volt még a nemvárt) és kicsit fáradékonyabb voltam de ahogy látod, mindenkinek más...
úgy látom itt egy nem kívánt terhességrõl lenne szó,
Aktus után 2 héttel már lehetséges hogy van tünet, mondom ezt úgy hogy nekem annyi volt az elsõ tünetem hogy nem jött meg, a második meg az volt amikor elkezdett nõni a hasam (mákos vagyok).
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm a válaszokat! Hát nem biztos, hogy terhes lennék ezért tettem fel a kérdést mert az aktus után már eltelt 2 hét, de viszont a menstruációmnak még nem kell megjönnie! Hát apróbb tüneteket észleltem, de szerintem ez a stressz miatt is lehet! Ha nem jön meg a menstruációm akkor mindenféle képen tesztelek egyet!:)

A szextől számítva hányadik héttől mutatja ki a terhességi tesz a terhességet?

Legjobb válasz: 14-15. Naptól attól függ volt e peteérés v sem

14-15. Naptól attól függ volt e peteérés v sem
kb. 2 hét
a lényeg inkább a peteérés, ha az együttlét is akkor volt, akkor 14 nap kb. (28 napos ciklust nézve) ez amúgy egybeesik a menses kimaradásával is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)
még meg sem jött, már rosszul voltam és a teszt pozitív lett... szóval majdnem két hét..
Nekem a szex utáni 13. nap reggelén lett pozitív.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!