Találatok a következő kifejezésre: Hanyadik héttől a babámnak (30 db)

Hanyadik hettöl hall a babäm?

Legjobb válasz: benn a pocidban mar a 20. hettol

benn a pocidban mar a 20. hettol
Pontossan nem tudom mikortól hallanak, de hogy már benn az anyaméhben is az bisztos.Szerintem már a 20.-héttõl mindenképp de nézz utánna a neten.Bizti találsz rá választ.38 heteske
16. hétre kialakulnak a csontocskák a fülben, amik szükségesek a halláshoz.
Tehát akkortól jól hallanak, hisz a víz jól vezeti a hangot. És náluk nem szorul be levegõ. Tehát nem ugyanaz, mintha te lemész a víz alá.
szio, a masodik valaszadó vagyok. 18. heten meg moziban voltam, birta a dolby surround stereot, 20. het utan mar valoszinuleg nagyon rugdalt volna, ezert nem is mentem. szerintem 18-20. hetig nincs gond, utana meg ugy fog rugdalni, hogy magadtól fogsz kimenni, mert jelezni fog :D es meg egy aprosag, nem tudom szamit e, a mely hangokat egy picit jobban szereti, mint a magasat, ezert is szereti allitolag jobban az apuka hangjat, gondolom ez is a magzatviz miatt van.
Szerintem a babák a születésüktõl fogva hallanak.
A kérdező hozzászólása: köszi a välaszokat länyok!en utänaneztem a neten, es azt mondjäk, hogy a 13.hettöl hall.csak azert kerdeztem, mert neha järok eleg hangos közegbe...(zenelünk).de meg csak 10hetes es4napos vagyok. :)

Hányadik héttől hallja a babám a hangunkat? Mikor érdemes már hozzá beszélni, és "babás" zenéket hallgatni?

Legjobb válasz: 16.hettöl hall mär,de az idegrendszere meg nincs ugy kifejlödve,hogy fel is fogja,es reagäljon a hallottakra.ez kb a 20-21 heten lesz,amikor fogod erezni,hogyha hangos hangokra mocorog. :) szep babaväräst!

16.hettöl hall mär, de az idegrendszere meg nincs ugy kifejlödve, hogy fel is fogja, es reagäljon a hallottakra.ez kb a 20-21 heten lesz, amikor fogod erezni, hogyha hangos hangokra mocorog. :) szep babaväräst!
Én már a terhesség elejétõl beszéltem hozzá.Állítólag kb félidõtõl már hallanak.A Te hangodat mindenképp felismeri már a születésekor is.Megnyugszik ha hall téged. Boldog babavárást.
A 20. héttõl már biztosan reagál a külsõ hangokra. De van olyan, aki már ezelõtt elkezd hozzá beszélni. Ez a kismama megnyugtatására is szolgál. Babazenét is bármikortól el lehet kezdeni hallgatni. 21 hetes kismami
nekem 18 hetesen mondta azt a doki, hogy most már hallja a dolgokat!!
Most olvastam 2 napja vásárolt angol kismama-magazinban hogy a 16.héttõl hall hangokat a baba!!! A 18.héttõl fogva pedig már a fényt is érzékeli!!!! (Az újságban csak nem hazudnak.)

Hányadik héttől lehet vásárolni a születendő babáknak?

Ikerterhes vagyok és nem tudom,hogy mikor fogják azt mondani,hogy be kell feküdnöm szülésig.Még semmit nem vettem meg babonából,de nyugodtabb lennék,ha úgy mennék be,hogy minden megvan.

Legjobb válasz: Én 22 hetes vagyok,egy babával.:) Tegnap már vettünk néháhy rucikát Zsömimnek,bizonyítandó,hogy nem vagyok babonás. Boldog babavárást!

Én 22 hetes vagyok, egy babával.:) Tegnap már vettünk néháhy rucikát Zsömimnek, bizonyítandó, hogy nem vagyok babonás. Boldog babavárást!
Sztem a ruhákat hagyd utoljára, mivel változhat.Mi a 15. héttõl mindig veszünk apróságokat, kiskád, zenélõ forgó stb.Egyszerre ne legyen sok.Ha nem vagy babonás, teljesen rád van bízva, Gratulálok az ikrekhez, :-)
Akármikortól:-) Abszolut, mikor neked jól esik:-) Ajánlják is, hogy 20. hét után apránként szerezz be mindent, mert akkor még mozgékony az ember, és anyagilag, lelkileg sem akkora megterhelés apránként, mint egyszerre... Az ikerterhesség amúgy korábbi szüléssel jár általában, ha jól tudom 338. hétre várhatod.-) De jó neked:-) Milyen érzés? Én is ikreket szerettem volna (a családban több is van) de egy babám van. Én 25 hetes vagyok, de még csak 3 rugim van, amit férjem kikönyörgött, hogy vegyünk már valamit. Meg anyám is vett valamit, azt még nem is láttam , és kaptam pár cumisüveget meg hálóinget. De már nézelõdök nagyobb dolgok, mint ágy megy babakocsi, a kisebbeket-mint fürdõlepedõ, olló, fésü..már lassan elkezdem megvenni fizu után:-) Jó babavárást és sok-sok ikres boldogságot.-)
szia! :) én 22 hetes vagyok, de már megvettem a kádat meg a kiságyat, anyám meg nem bírta megállni és vett pár bodyt már :) . én is azért kezdtem most el a "nagy" dolgokkal, hogy ne késõbb idegeljem magam a sorbanállástól meg ilyesmitõl :) . ja! most van a tescoban leárazva amúgy újszülött ruci!!! elcsábultam és vettem is párat tegnap én is :) )). szerintem nyugodtan vásárolgass, legalábbis én nagyon élvezem mikor babónak vásárolok :) , lelkileg is egy feltöltõdés szerintem :) . boldog babavárást! :)
Nekem azt javasolta a dokim, hogy a 7. hónapra körülbelül szerezzünk be mindent, mert ne adj isten, jöhet egy koraszülés és nem kívánja az apukának, hogy egyedül futkározzon a cuccok után. Egyébként van ismerõsöm, akik babonásak és utolsó pillanatra hagyták, koraszülés volt, képzelheted az apukát...
Szia! Én bizony akkor vásároltam már elõször, amikor épp olyat találtam, amit nem lehetett otthagyni:-). Szerintem olyan 8 hetes ha lehettem. De megláttam, és mivel nagyon kedvezõ áron volt, megvettem. Nem vagyok hajlandó babonás lenni e téren:-). Én azt vallom, akkor kell bármit is beszerezni, amikor van és otthagyni vétek. Mostanra már egy csomó mindent szereztem be, nem utolsósorban, sõt, sajnos elsõsorban anyagi dolgok miatt...sokkal könnyebb apránként kiadni a pénzt (legalábbis nálunk), mint 2 hónap alatt mindent. Persze tégy belátásod szerint és sok sok sikert a bébikhez! És én is akkor vagyok nyugodt, ha minden megvan elõre:-):-) 20 hetes kismamma
Szia! A 20.héttõl már mi is beszereztünk pár dolgot Van, hogy olyan jó akciók vannak, hogy nem lehet kihagyni pl. bodyk 200 ft-é, azért nem mindegy az ár. Kaptunk használtruhát is, ezeket ebben a jó idõben szépen kimostam, elteszem. Sosem lehet tudni mikor akar kibújni a pocaklakó. 23 hetes kismama.

Hányadik héttől kezd lelassulni a babák mozgása?

Úgy értem amiatt, hogy már nincs annyi helyük? 34. hét körül már aktuális?

Legjobb válasz: Nekem az elsõ babám még a szülõszobán is olyan szinten mozgott, hogy a szülésznõ azt mondta, hogy ilyet õ még nem is látott!! Most a második gyerkõc a 35. héttõl már érezhetõen sokkal kevesebbet mozog. Pontosabban mozogna õ de már csak olyan nyújtpzásféle sikerül neki. Biztos jól van a babád, ha érzed, hogy mocorog. Valószinû, hogy már õ sem fér el!! 38+5 km

Nekem az elsõ babám még a szülõszobán is olyan szinten mozgott, hogy a szülésznõ azt mondta, hogy ilyet õ még nem is látott!! Most a második gyerkõc a 35. héttõl már érezhetõen sokkal kevesebbet mozog. Pontosabban mozogna õ de már csak olyan nyújtpzásféle sikerül neki. Biztos jól van a babád, ha érzed, hogy mocorog. Valószinû, hogy már õ sem fér el!! 38+5 km
Betöltött 42 hetesen, a szülése napján is egyfolytában járt keze-lába a kisfiamnak.
36 hetes vagyok és még mindig nagyon aktív a babám. A nap 95%-át átmozogja. Nem mindenkinek lassulnak be, de azért ilyenkor van akinek már sokkal kevesebbet mozog. De ne aggódj ha kevesebbet mozog, már azért kicsi a helye. A lényeg hogy azért minden nap érezd párszor. Ha meg sokat mozog, akkor az sem baj. Sok boldogságot kívánok.

Kb. mikortól kezd el kevésbé aktívabb lenni a babád? Kb. hányadik héttől?

Legjobb válasz: Nekem az elsõ babám kicsit nehezebben mozgott az utolsó két hétben. 38. hétre született. A mostani még nagyon aktív, 34 hetes vagyok.

Nekem az elsõ babám kicsit nehezebben mozgott az utolsó két hétben. 38. hétre született. A mostani még nagyon aktív, 34 hetes vagyok.

Hányadik héttől, naptól látja az orvos hüvelyi uh-n a babát, vagy valami "elváltozást" ami babára utal?

Legjobb válasz: Tudtommal kb. az 5. héttõl látható a petezsák az uh-n. De dobogó szivecske csak a 6. hét végétõl látható/hallható.

Tudtommal kb. az 5. héttõl látható a petezsák az uh-n. De dobogó szivecske csak a 6. hét végétõl látható/hallható.
5-6-ik héttöl látható a petezsák, és 6-8-ik héttöl a szívdobogás. de ezt az utolsó menstruáció elsö napjától számolják a heteket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:)
Fogantatás után két héttel már látszik a megvastagodott méhnyálkahártya, és jó ultrahanggal 1-2mm-es petezsák is. Betöltött 6 hetesen pedig már szívmûködés (4 héttel fogantatás után).

Hányadik héttől lassulnak le általában a babák?

34 hetes vagyok, s noha megvan a napi 10 mozgás, azt vettem észre 2 napja, hogy kevesebbet mozog a baba és azt sem olyan intenzitással, mint szokta. Remélem, jól érzi magát odabenn. :-) Azt olvastam, a 30valahányadik hétt?l többet szundikálnak. Mik a tapasztalataitok?

Legjobb válasz: szia! én nem azt érzem, hogy kevesebbet mocorog, inkább azt, hogy másképp. sokkal ritkább a rugdosás, inkább kinyomja magát itt-ott. nekem akkor szokott inkább kevesebbet mozogni, amikor front van. biztos jól van a babád, a lényeg, hogy mocorogjon. 37 hetes pocakos

szia! én nem azt érzem, hogy kevesebbet mocorog, inkább azt, hogy másképp. sokkal ritkább a rugdosás, inkább kinyomja magát itt-ott. nekem akkor szokott inkább kevesebbet mozogni, amikor front van. biztos jól van a babád, a lényeg, hogy mocorogjon. 37 hetes pocakos
Szia! Hát nem tudom mi az igazság de az én babám végig mocorgott rendesen sõtt sokat is, még 40+9 napon is mikor mentem a szülõszobára.Pedig akkor már nem érezte jól magát mert fertõzött volt már minden.Most is ficánkol egyfolytában. 20 hetes kisfiú anyukája

Hanyadik héttől "vásárolgathatok" a babámnak?

Jelenleg 20 hetes kismama vagyok, s már nagyon szeretnék 1-2 dolgot megvenni a kicsinek, de tartok a babonától...... Ugy gondolom most még könnyebben költekezünk, hisz a rendes fizuból élünk. Ti mikortól kezdetek/kezdtetek el nyugodt szívvel vásárolgatni? Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Ha a babonára adsz (véleményem szerint nincs értelme) akkor végig nem lehet vásárolnod. Hazajössz a kórházból és a babádnak semmije nem lesz:) Szerintem hallgass a szívedre.

Ha a babonára adsz (véleményem szerint nincs értelme) akkor végig nem lehet vásárolnod. Hazajössz a kórházból és a babádnak semmije nem lesz:) Szerintem hallgass a szívedre.
Szerintem nyugottan el kezdhetsz vásárolgatni így legalább anyagilag sem olyan megterhelö mintha egyszerre kellene mindent meg venni.
Szia, szerintem se adj a babonara! En is a 20. het korul kezdtem vasarolgatni. Ruhakkal kezdtem, aztan megvettuk a babakocsit, nehany hetre ra meg beszereztuk a babaagyat. Most kezdtem a 40. hetet, pelenkazo asztalunk csak par napja van, de minden mas kesz. Szerintem ne hagyd az utolso pillanatra, mert nekem pl most mar nem lenne sehova se kedvem/erom menni.
Szia! Én jelenleg a 22. hétes kismama vagyok és ugyanebbõl a megfontolásból, amit te is írtál már elkezdtük megvenni a picinek a dolgokat, egyrészrõl azért mert így könnyebb anyagilag megoldani, másrészrõl még nincs túl nagy pocid könnyebben tudod a boltokat járni. Szerintem nyugodtan vegyél meg amit szeretnél. Boldog babavárást!
Ha adsz a babonára, akkor ne vásárolj, mert nem fogod jól érezni magad. De ha ezt lekûzdöd, akkor nyugodtan, hisz mindegy, mikor veszed meg. Neked is jobb, ha nem egyszerre kell mindenre gondolni:-)
30-32 hétig vegyél meg szinte mindent mert utánna már nem fogsz birni hosszú bevásárló túrákra menni.
Én nem vagyok babonás és szinte a terhességem kezdetétõl, folyamatosan vásároltam. Minden hónapban valamit. A végére már csak apróságok maradtak, azokat egy nagy bevásárlókörúttal megvettük 34-35 hetesen. Ha Te nagyon tartasz a babonától, a 30. hét körül akkor is jó, ha bevásárolsz, mert akkor még mozgékonyabb vagy és onnantól azért már kicsi az esélye, hogy bármi történjen.

Hányadik héttöl tudják megmenteni a koraszülött babát?

Legjobb válasz: 27-28-tól jó esélye van, de lehet olvasni olyat is, hogy 24.-tõl életben marad.

27-28-tól jó esélye van, de lehet olvasni olyat is, hogy 24.-tõl életben marad.
Itt görgess lejjebb, van egy százalékos táblázat. [link]
Egy ismerõsöm kislánya 25. hétre született, 750gr-mal.Egészséges lassan 2 éves gyerkõc
A kérdező hozzászólása: Mi már a 26.dik hétben vagyunk, kicsit megnyugtató, hogy 80%, köszönöm a válaszokat.
Külföldön 22-23-tól kis százalékban, de sikerül életben tartani, általában súlyos károsodással. 24-32 - egyre jobbak az esélyek, kisebb a károsodás veszélye 32-36 - 90%-os esély a károsodás nélküli túlélésre. 36 hét után, ha amúgy is egészséges a magzat, akkor nulla közeli a károsodás esélye.
Egy ismerõsöm lánya a 29. hétben született. Addig volt kórházban, amikor kb. meg kellett volna születnie. Addigra érte utol az a súlyt és érettségi szintet, ami egy normál újszülötté. Egy ideig jártak kontrollra, és korrigált életkort néztek nála, tehát úgy figyelték, mintha három hónappal fiatalabb lenne. Egy éves korában senki nem mondta volna meg, hogy koraszülött volt, másfél éves korára minden lemaradást behozott. Második osztályos nagylány, teljesen egészséges. Azt tudtad egyébként, hogy a statisztikák szerint lányok nagyobb eséllyel vészelik át a koraszülést maradandó károsodás nélkül, mint a fiúk?
PIC-en dolgozom évek óta. 26. héttõl ha nem jön közbe semmi "komoly" (fertõzés, tüdõvérzés, agyvérzés, stb), akkor jó esélye van a babának. Láttam már nem egy gyerkõcöt, aki 24-25. héten született. És megnyugtatásképp (mert nyugalomra van most a legnagyobb szükséged), a legkisebb baba, akit láttam, és életben maradt 400g-al született :)

Hanyadik héttől kezdtetek el vásárolgatni a babának?

Legjobb válasz: Kb. 28-29. Nem siettük el.

Kb. 28-29. Nem siettük el.
Szia! 20 hetesen vettük meg az ágynemût és a matracot. 26 hetesen a babakocsit 29 hetesen a kiságyat és a pelenkázót. Szülés után, amíg mi a kórházban voltunk, párom vette meg a légzésfigyelõt. Ruhákat Anyukámék vettek elég sokat, kb. 25-30 hetes lehettem, mi is kb. akkoriban kezdtünk ruhát venni.
18 hetesen megtudtam Lányom lesz, azután mikor megláttam egy ruhát ami tetszett, megvettem. A nagyobb dolgokat, szoba bútor, kiságy, babakocsi, 28-30 hetesen. 35 hetesen cumisüveg, kiskád állvánnyal, ágynemû, textil pelenka.
20. hétig vártam. Rucikat vettem ismerõstõl, vateráról. A hétvégén megvettük a kiságyat mert nagyon alkalmi volt. Szépen apránként szeretnénk mindent beszerezni, egyszerre nagyon sok lenne anyagilag. Arról nem beszélve, hogy nagyon izgi vadászni a jó és olcsó dolgokat!!! :) )) 22 hkm
A 15. hét után figyelgettem az akciós, jó árban lévõ dolgokat. Azokat veszegettem mindig meg.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!