Találatok a következő kifejezésre: Hanyadik héttől a babámnak (30 db)

Hanyadik hettöl hall a babäm?

Legjobb válasz: benn a pocidban mar a 20. hettol

benn a pocidban mar a 20. hettol
Pontossan nem tudom mikortól hallanak, de hogy már benn az anyaméhben is az bisztos.Szerintem már a 20.-héttõl mindenképp de nézz utánna a neten.Bizti találsz rá választ.38 heteske
16. hétre kialakulnak a csontocskák a fülben, amik szükségesek a halláshoz.
Tehát akkortól jól hallanak, hisz a víz jól vezeti a hangot. És náluk nem szorul be levegõ. Tehát nem ugyanaz, mintha te lemész a víz alá.
szio, a masodik valaszadó vagyok. 18. heten meg moziban voltam, birta a dolby surround stereot, 20. het utan mar valoszinuleg nagyon rugdalt volna, ezert nem is mentem. szerintem 18-20. hetig nincs gond, utana meg ugy fog rugdalni, hogy magadtól fogsz kimenni, mert jelezni fog :D es meg egy aprosag, nem tudom szamit e, a mely hangokat egy picit jobban szereti, mint a magasat, ezert is szereti allitolag jobban az apuka hangjat, gondolom ez is a magzatviz miatt van.
Szerintem a babák a születésüktõl fogva hallanak.
A kérdező hozzászólása: köszi a välaszokat länyok!en utänaneztem a neten, es azt mondjäk, hogy a 13.hettöl hall.csak azert kerdeztem, mert neha järok eleg hangos közegbe...(zenelünk).de meg csak 10hetes es4napos vagyok. :)

Hányadik héttől hallja a babám a hangunkat? Mikor érdemes már hozzá beszélni, és "babás" zenéket hallgatni?

Legjobb válasz: 16.hettöl hall mär,de az idegrendszere meg nincs ugy kifejlödve,hogy fel is fogja,es reagäljon a hallottakra.ez kb a 20-21 heten lesz,amikor fogod erezni,hogyha hangos hangokra mocorog. :) szep babaväräst!

16.hettöl hall mär, de az idegrendszere meg nincs ugy kifejlödve, hogy fel is fogja, es reagäljon a hallottakra.ez kb a 20-21 heten lesz, amikor fogod erezni, hogyha hangos hangokra mocorog. :) szep babaväräst!
Én már a terhesség elejétõl beszéltem hozzá.Állítólag kb félidõtõl már hallanak.A Te hangodat mindenképp felismeri már a születésekor is.Megnyugszik ha hall téged. Boldog babavárást.
A 20. héttõl már biztosan reagál a külsõ hangokra. De van olyan, aki már ezelõtt elkezd hozzá beszélni. Ez a kismama megnyugtatására is szolgál. Babazenét is bármikortól el lehet kezdeni hallgatni. 21 hetes kismami
nekem 18 hetesen mondta azt a doki, hogy most már hallja a dolgokat!!
Most olvastam 2 napja vásárolt angol kismama-magazinban hogy a 16.héttõl hall hangokat a baba!!! A 18.héttõl fogva pedig már a fényt is érzékeli!!!! (Az újságban csak nem hazudnak.)

Hányadik héttől lehet vásárolni a születendő babáknak?

Ikerterhes vagyok és nem tudom,hogy mikor fogják azt mondani,hogy be kell feküdnöm szülésig.Még semmit nem vettem meg babonából,de nyugodtabb lennék,ha úgy mennék be,hogy minden megvan.

Legjobb válasz: Én 22 hetes vagyok,egy babával.:) Tegnap már vettünk néháhy rucikát Zsömimnek,bizonyítandó,hogy nem vagyok babonás. Boldog babavárást!

Én 22 hetes vagyok, egy babával.:) Tegnap már vettünk néháhy rucikát Zsömimnek, bizonyítandó, hogy nem vagyok babonás. Boldog babavárást!
Sztem a ruhákat hagyd utoljára, mivel változhat.Mi a 15. héttõl mindig veszünk apróságokat, kiskád, zenélõ forgó stb.Egyszerre ne legyen sok.Ha nem vagy babonás, teljesen rád van bízva, Gratulálok az ikrekhez, :-)
Akármikortól:-) Abszolut, mikor neked jól esik:-) Ajánlják is, hogy 20. hét után apránként szerezz be mindent, mert akkor még mozgékony az ember, és anyagilag, lelkileg sem akkora megterhelés apránként, mint egyszerre... Az ikerterhesség amúgy korábbi szüléssel jár általában, ha jól tudom 338. hétre várhatod.-) De jó neked:-) Milyen érzés? Én is ikreket szerettem volna (a családban több is van) de egy babám van. Én 25 hetes vagyok, de még csak 3 rugim van, amit férjem kikönyörgött, hogy vegyünk már valamit. Meg anyám is vett valamit, azt még nem is láttam , és kaptam pár cumisüveget meg hálóinget. De már nézelõdök nagyobb dolgok, mint ágy megy babakocsi, a kisebbeket-mint fürdõlepedõ, olló, fésü..már lassan elkezdem megvenni fizu után:-) Jó babavárást és sok-sok ikres boldogságot.-)
szia! :) én 22 hetes vagyok, de már megvettem a kádat meg a kiságyat, anyám meg nem bírta megállni és vett pár bodyt már :) . én is azért kezdtem most el a "nagy" dolgokkal, hogy ne késõbb idegeljem magam a sorbanállástól meg ilyesmitõl :) . ja! most van a tescoban leárazva amúgy újszülött ruci!!! elcsábultam és vettem is párat tegnap én is :) )). szerintem nyugodtan vásárolgass, legalábbis én nagyon élvezem mikor babónak vásárolok :) , lelkileg is egy feltöltõdés szerintem :) . boldog babavárást! :)
Nekem azt javasolta a dokim, hogy a 7. hónapra körülbelül szerezzünk be mindent, mert ne adj isten, jöhet egy koraszülés és nem kívánja az apukának, hogy egyedül futkározzon a cuccok után. Egyébként van ismerõsöm, akik babonásak és utolsó pillanatra hagyták, koraszülés volt, képzelheted az apukát...
Szia! Én bizony akkor vásároltam már elõször, amikor épp olyat találtam, amit nem lehetett otthagyni:-). Szerintem olyan 8 hetes ha lehettem. De megláttam, és mivel nagyon kedvezõ áron volt, megvettem. Nem vagyok hajlandó babonás lenni e téren:-). Én azt vallom, akkor kell bármit is beszerezni, amikor van és otthagyni vétek. Mostanra már egy csomó mindent szereztem be, nem utolsósorban, sõt, sajnos elsõsorban anyagi dolgok miatt...sokkal könnyebb apránként kiadni a pénzt (legalábbis nálunk), mint 2 hónap alatt mindent. Persze tégy belátásod szerint és sok sok sikert a bébikhez! És én is akkor vagyok nyugodt, ha minden megvan elõre:-):-) 20 hetes kismamma
Szia! A 20.héttõl már mi is beszereztünk pár dolgot Van, hogy olyan jó akciók vannak, hogy nem lehet kihagyni pl. bodyk 200 ft-é, azért nem mindegy az ár. Kaptunk használtruhát is, ezeket ebben a jó idõben szépen kimostam, elteszem. Sosem lehet tudni mikor akar kibújni a pocaklakó. 23 hetes kismama.

Hányadik héttől kezd lelassulni a babák mozgása?

Úgy értem amiatt, hogy már nincs annyi helyük? 34. hét körül már aktuális?

Legjobb válasz: Nekem az elsõ babám még a szülõszobán is olyan szinten mozgott, hogy a szülésznõ azt mondta, hogy ilyet õ még nem is látott!! Most a második gyerkõc a 35. héttõl már érezhetõen sokkal kevesebbet mozog. Pontosabban mozogna õ de már csak olyan nyújtpzásféle sikerül neki. Biztos jól van a babád, ha érzed, hogy mocorog. Valószinû, hogy már õ sem fér el!! 38+5 km

Nekem az elsõ babám még a szülõszobán is olyan szinten mozgott, hogy a szülésznõ azt mondta, hogy ilyet õ még nem is látott!! Most a második gyerkõc a 35. héttõl már érezhetõen sokkal kevesebbet mozog. Pontosabban mozogna õ de már csak olyan nyújtpzásféle sikerül neki. Biztos jól van a babád, ha érzed, hogy mocorog. Valószinû, hogy már õ sem fér el!! 38+5 km
Betöltött 42 hetesen, a szülése napján is egyfolytában járt keze-lába a kisfiamnak.
36 hetes vagyok és még mindig nagyon aktív a babám. A nap 95%-át átmozogja. Nem mindenkinek lassulnak be, de azért ilyenkor van akinek már sokkal kevesebbet mozog. De ne aggódj ha kevesebbet mozog, már azért kicsi a helye. A lényeg hogy azért minden nap érezd párszor. Ha meg sokat mozog, akkor az sem baj. Sok boldogságot kívánok.

Kb. mikortól kezd el kevésbé aktívabb lenni a babád? Kb. hányadik héttől?

Legjobb válasz: Nekem az elsõ babám kicsit nehezebben mozgott az utolsó két hétben. 38. hétre született. A mostani még nagyon aktív, 34 hetes vagyok.

Nekem az elsõ babám kicsit nehezebben mozgott az utolsó két hétben. 38. hétre született. A mostani még nagyon aktív, 34 hetes vagyok.

Hányadik héttől, naptól látja az orvos hüvelyi uh-n a babát, vagy valami "elváltozást" ami babára utal?

Legjobb válasz: Tudtommal kb. az 5. héttõl látható a petezsák az uh-n. De dobogó szivecske csak a 6. hét végétõl látható/hallható.

Tudtommal kb. az 5. héttõl látható a petezsák az uh-n. De dobogó szivecske csak a 6. hét végétõl látható/hallható.
5-6-ik héttöl látható a petezsák, és 6-8-ik héttöl a szívdobogás. de ezt az utolsó menstruáció elsö napjától számolják a heteket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:)
Fogantatás után két héttel már látszik a megvastagodott méhnyálkahártya, és jó ultrahanggal 1-2mm-es petezsák is. Betöltött 6 hetesen pedig már szívmûködés (4 héttel fogantatás után).

Hányadik héttől lassulnak le általában a babák?

34 hetes vagyok, s noha megvan a napi 10 mozgás, azt vettem észre 2 napja, hogy kevesebbet mozog a baba és azt sem olyan intenzitással, mint szokta. Remélem, jól érzi magát odabenn. :-) Azt olvastam, a 30valahányadik hétt?l többet szundikálnak. Mik a tapasztalataitok?

Legjobb válasz: szia! én nem azt érzem, hogy kevesebbet mocorog, inkább azt, hogy másképp. sokkal ritkább a rugdosás, inkább kinyomja magát itt-ott. nekem akkor szokott inkább kevesebbet mozogni, amikor front van. biztos jól van a babád, a lényeg, hogy mocorogjon. 37 hetes pocakos

szia! én nem azt érzem, hogy kevesebbet mocorog, inkább azt, hogy másképp. sokkal ritkább a rugdosás, inkább kinyomja magát itt-ott. nekem akkor szokott inkább kevesebbet mozogni, amikor front van. biztos jól van a babád, a lényeg, hogy mocorogjon. 37 hetes pocakos
Szia! Hát nem tudom mi az igazság de az én babám végig mocorgott rendesen sõtt sokat is, még 40+9 napon is mikor mentem a szülõszobára.Pedig akkor már nem érezte jól magát mert fertõzött volt már minden.Most is ficánkol egyfolytában. 20 hetes kisfiú anyukája

32. hetet töltöttem be sajnos a férjemmel mostanában sok a vitánk árthat ez a kislányomnak? Mikor hanyadik héttől van a 9. hónap? 33. hét? Vagy ezt nem igy kell számolni? Mikorra kell a babának befordulnia?

Legjobb válasz: én egész terhességem alatt "kaptam az ívet",nagyon sokat idegeskedtem,én is féltem hogy lesz vmi baja a babámnak,nekem koraszülött lett,de ettõl eltekintve a korához képest sokkal jobban fejlõdik ,nagyon is elégedett vagyok,egyáltalán nem problémás,jobb gyerekem nem is lehetne.Azt viszont nem tudom hogy hogy a késõbbi lelki világába milyen nyomokat hagyhatott ez ha hagyott,és az sem biztos hogy az idegeskedések miatt született korábban

én egész terhességem alatt "kaptam az ívet", nagyon sokat idegeskedtem, én is féltem hogy lesz vmi baja a babámnak, nekem koraszülött lett, de ettõl eltekintve a korához képest sokkal jobban fejlõdik , nagyon is elégedett vagyok, egyáltalán nem problémás, jobb gyerekem nem is lehetne.Azt viszont nem tudom hogy hogy a késõbbi lelki világába milyen nyomokat hagyhatott ez ha hagyott, és az sem biztos hogy az idegeskedések miatt született korábban
Szia! A vitatkozás nem tesz jót se neked, se a babának. A 9.hónap a 36.héttõl van a 40.hétig. A baba akár-mikor befordulhat, nincs héthez kötve.Nekem az elsõ baba befordult a 26.héten és úgy is maradt.Keveset mozgolódott a feszült hangulatom miatt.Néha nem is éreztem.Ezért vess véget a vitának, fõleg ha értelmetlen. Sok boldogságot, kevés veszekedést!
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek!

Hányadik héttől kell minden nap folyamatosan érezni a babó mozgását?

20. héten járok, és elég sokat mozog a kismanóm, de nem huzamosabb ideig, csak néha-néha rúgásokat, mocorgást érzek, aztán hosszú órákig semmit. Ez így van rendben?

Legjobb válasz: Folyamatosan nem kell érezned, csak az a lényeg, hogy nap, mint nap érezd. Hiszen a nap nagy részében alszik a babád.(Persze olyan van, hogy valakinek 18 hetesen már érezni, majd utána még egy hétig nem. Kb. 22 hetes kortól van az, hogy már tényleg mindenki nap, mint nap érzi. Van akinél ez az idõ hamarabb jön el.) Szóval az a lényeg, hogy nap, mint nap érezd, és majd késõbb - általában a 34. héttõl - szokták kérni, hogy számold. (Legyen meg a napi 10 mozgás.) De pl. nekem egyáltalán nem is mondta senki, hogy számoljam, persze azért figyelem a manót. 38 hetes pocakos

Folyamatosan nem kell érezned, csak az a lényeg, hogy nap, mint nap érezd. Hiszen a nap nagy részében alszik a babád.(Persze olyan van, hogy valakinek 18 hetesen már érezni, majd utána még egy hétig nem. Kb. 22 hetes kortól van az, hogy már tényleg mindenki nap, mint nap érzi. Van akinél ez az idõ hamarabb jön el.) Szóval az a lényeg, hogy nap, mint nap érezd, és majd késõbb - általában a 34. héttõl - szokták kérni, hogy számold. (Legyen meg a napi 10 mozgás.) De pl. nekem egyáltalán nem is mondta senki, hogy számoljam, persze azért figyelem a manót. 38 hetes pocakos
Valakinél így van valakinél nem.Mindenkinél változó.Amúgy mikor 20hetes voltam nekem is ilyen volt a babám.Most 26hetes vagyok és van mikor az egész napon mozog vagy éppen éjszaka.Lehet, hogy nálad is ez lesz és akkor már alig fogod várni, hogy abbahadja. :) További boldog babavárást!
Persze, hogy rendben van, egyfolytában nem mocoroghat, valamikor neki is aludnia kell. Akkor van gond, ha 1-2 napig egyáltalán nem mozog.
Szia!Én most vagyok 35hetes és kaptam tanácsadáson egy táblázatot, amin rajta van hogy mindennap amig mag nem szülök le kell feküdni 17.00-kor és számplni kell hogy mennyi idõ alatt rúgja le 10-et.

Hanyadik héttől "vásárolgathatok" a babámnak?

Jelenleg 20 hetes kismama vagyok, s már nagyon szeretnék 1-2 dolgot megvenni a kicsinek, de tartok a babonától...... Ugy gondolom most még könnyebben költekezünk, hisz a rendes fizuból élünk. Ti mikortól kezdetek/kezdtetek el nyugodt szívvel vásárolgatni? Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Ha a babonára adsz (véleményem szerint nincs értelme) akkor végig nem lehet vásárolnod. Hazajössz a kórházból és a babádnak semmije nem lesz:) Szerintem hallgass a szívedre.

Ha a babonára adsz (véleményem szerint nincs értelme) akkor végig nem lehet vásárolnod. Hazajössz a kórházból és a babádnak semmije nem lesz:) Szerintem hallgass a szívedre.
Szerintem nyugottan el kezdhetsz vásárolgatni így legalább anyagilag sem olyan megterhelö mintha egyszerre kellene mindent meg venni.
Szia, szerintem se adj a babonara! En is a 20. het korul kezdtem vasarolgatni. Ruhakkal kezdtem, aztan megvettuk a babakocsit, nehany hetre ra meg beszereztuk a babaagyat. Most kezdtem a 40. hetet, pelenkazo asztalunk csak par napja van, de minden mas kesz. Szerintem ne hagyd az utolso pillanatra, mert nekem pl most mar nem lenne sehova se kedvem/erom menni.
Szia! Én jelenleg a 22. hétes kismama vagyok és ugyanebbõl a megfontolásból, amit te is írtál már elkezdtük megvenni a picinek a dolgokat, egyrészrõl azért mert így könnyebb anyagilag megoldani, másrészrõl még nincs túl nagy pocid könnyebben tudod a boltokat járni. Szerintem nyugodtan vegyél meg amit szeretnél. Boldog babavárást!
Ha adsz a babonára, akkor ne vásárolj, mert nem fogod jól érezni magad. De ha ezt lekûzdöd, akkor nyugodtan, hisz mindegy, mikor veszed meg. Neked is jobb, ha nem egyszerre kell mindenre gondolni:-)
30-32 hétig vegyél meg szinte mindent mert utánna már nem fogsz birni hosszú bevásárló túrákra menni.
Én nem vagyok babonás és szinte a terhességem kezdetétõl, folyamatosan vásároltam. Minden hónapban valamit. A végére már csak apróságok maradtak, azokat egy nagy bevásárlókörúttal megvettük 34-35 hetesen. Ha Te nagyon tartasz a babonától, a 30. hét körül akkor is jó, ha bevásárolsz, mert akkor még mozgékonyabb vagy és onnantól azért már kicsi az esélye, hogy bármi történjen.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!