Találatok a következő kifejezésre: Hanyadik héten elmenni (12 db)

Hanyadik hétben kell elmenni a körzeti védőnőhöz?

Jelenleg 10 hétbe vok, de még nem voltam véd?n?nél.

Legjobb válasz: A 12. hét elõtt mindenképpen érdemes elmenni, mert õ fog adni beutalókat a laborba és esetleg az uh-kra is.(persze, ez is helyenként változó!)

A 12. hét elõtt mindenképpen érdemes elmenni, mert õ fog adni beutalókat a laborba és esetleg az uh-kra is.(persze, ez is helyenként változó!)
most menjél, õ adja oda a kiskönyvet is és az kell
12. hétig KÖTELEZÕ megjelenni, egyébként bukod az anyasági segélyt.
Az anyasági segélyt akkor kapod, ha a terhesség alatt legalább 4 alkalommal megjelentél tanácsadáson (mindegy, hogy a védõnõnél vagy az orvosnál!), koraszülés esetén 1 is elég. Szóval, ha valaki csak a 16-18. héten megy hozzá ( megesik, hogy nem tudja, hogy terhes!), akkor is megkapja a pénzt, max. néhány vizsgálat marad nála ki....
Az tényelg nem gaz, hogy kötelezõ 12. hétig menned, de ajánlatos. Fõleg azért, mert nagyon sok hasznos dolgot mond, megtudod milyen vizsgálatok várnak rád az egész terhesség során és sok hasznos olvasnivalót is fogsz kapni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Nektek a válaszokat. A jöv. héten el is megyek.
amikor a terhesség bizonyított.álltalában akkor szoktak menni.

Szerintetek hányadik hétbe érdemes elmenni 4D-s UH-ra? Most vagyok 16 hetes és 4 napos terhes.

Legjobb válasz: A 20., 21. héten már mindenképpen érdemes. Ugye van egy kötelezõ, 18. heti genetikai, ott úgyis látjátok. Azon a héten nem nagyon érdemes, és hidd el, pár hét alatt hatalmasat tudnak nõni. Mi egész korán mentünk, elõször a 12. héten, majd a 16. héten és most, a 25. héten. Mi azért mentünk ilyen korán, mert mindenki rágta a fülünket, hogy kislány lesz-e. Így már a 12. héten mondhattuk, hogy igen, valószínû. De igazi, nagy élményt a mostani, 25. heti nyújtott, mert már kifejezetten babaszerû és vicces dolgokat tudnak ám produkálni. :)

A 20., 21. héten már mindenképpen érdemes. Ugye van egy kötelezõ, 18. heti genetikai, ott úgyis látjátok. Azon a héten nem nagyon érdemes, és hidd el, pár hét alatt hatalmasat tudnak nõni. Mi egész korán mentünk, elõször a 12. héten, majd a 16. héten és most, a 25. héten. Mi azért mentünk ilyen korán, mert mindenki rágta a fülünket, hogy kislány lesz-e. Így már a 12. héten mondhattuk, hogy igen, valószínû. De igazi, nagy élményt a mostani, 25. heti nyújtott, mert már kifejezetten babaszerû és vicces dolgokat tudnak ám produkálni. :)
Attól függ, hogy 1x akarsz vagy többször elmenni 4d uh-ra a várandósság alatt?! Ha csak 1x akkor 26-28. hét körül. Ha mondjuk 2x akkor 20-21 és 26-28.:)
25-tõl 28-ig mondják a legjobbnak. Én a 26.héten voltam és már szép kerek babát láttam és mindenét meg tudtok nézni. Errõl tudok csak nyilatkozni. Ajánlani tudom h ekkor menjetek. :) Nekem bevált. Bnõm 30.héten volt amúgy is nagy volt a babája és bánta h nem ment hamarabb pl. :) Kinek mi.
2. vagyok.Én voltam 20 hetesen is és 28 hetesen is. 20 hetesen már mosolygott.:) De igazi élmény a 28 hetes volt.:) Édes kis gömbölyû pofija volt.:) Csúfolkodott, mosolygott, integetett.:)
Én úgy tudom, hogy 26-29 hétig készülnek a legjobb képek a babáról, én és a sógornõm is a 29. héten voltunk, ekkor már van rajtuk zsírpárna bõven, úgyhogy szép kerek a pofijuk, nem csont és bõr, viszont jó képek készülnek, nekünk igazi mosolygós képeink lettek, sógornõméknek szintén, meg cumizós :) 31. hét után már nem ajánlják, mert akkor már nem férnek rá úgy a képre...
25-28. hét közt érdemes, én is így tudom. Viszont nekem azt mondta a szonográfus, hogy akinek mellsõ fali lepénye van, annak a 26. hétig érdemes csak. Mi 25 hetesen voltunk, nagy élmény volt :) 28 hkm
Szia! Mi ma voltunk 4D-n, 16 hetesek vagyunk, élmeny volt:-) :-) :-) megmondtak a nemét, és sokáig moziztunk:-) de majd meg valamikor a vége felé megyünk:-) en ajánlom mar bármikor:-)
A kérdező hozzászólása: Pénteken megyünk 20 hetes leszek és 3 napos nagyon kíváncsi vagyok :)

Hányadik héten a "legjobb" elmenni 4D ultrahangra? Ti mikor voltatok? Üdv: 24 hkm

Legjobb válasz: Elsõnél nem bírtam magammal, már a 22. héten mentünk, de kicsike volt...A 2-nál "okosabb" voltam és a 28. héten, akkor már rendesen , jól látszódott. Amúgy azt hiszem 24. héttõl úgy a 36. hétig ideális (mert akkor meg már túl nagy)

Elsõnél nem bírtam magammal, már a 22. héten mentünk, de kicsike volt...A 2-nál "okosabb" voltam és a 28. héten, akkor már rendesen , jól látszódott. Amúgy azt hiszem 24. héttõl úgy a 36. hétig ideális (mert akkor meg már túl nagy)
Mi a 27. héten voltunk. Nyitogatta a szemét, iszogatott, fintorgott és balettozott is:-)
Mi 2x voltunk, a 28. és a 32. héten.
Szerintem a terhesség vége felé, mondjuk a 32.héttõl nem érdemes menni, mert akkor ott már lassan megszületik a baba. 24 hetesen még korai szerintem.Mi a 27.héten voltunk mindháromszor, és szuper volt.Akkor már nagyon intenzívek voltak, szerintem ilyen tájt érdemes menni. 2 gyerekes anyuka és 37 hetes kismama
A doki 28-32 hetes várandóságot javasolta! Én 28 hetesen voltam! 36 hkm
Mi 26 hetesen voltunk. Nagyon nagy élmény volt, megérte :)
Mindkétszer 27 hetesen voltunk. Klassz volt.
Én pont holnap megyek , 28 hetes vagyok! :)
A dokim 24-32.hétig ajánlotta.Múlt héten voltunk, 26 hetesen, nagyon édi volt a kis pofija.Annyi, hogy a szemüket ilyenkor még nem nyitogatják.De nekem így is egy élmény volt. 27hkm
Én terveim szerint a 28.héten megyek, de attól függ anyuék hogy kapnak szabit lejönni vidékre a 4d miatt és a cuccokat lehozni.Szerinte is 24-32hétig jó menni rá, mert a vége felé már nem is ajánlott az uh annyira.

Terhesség hányadik hetében érdemes elmenni először orvoshoz, hogy pozitív dolgokat halljak?

Mikor érdemes bejelenteni a nagy családnak az új család tagot? Kinek mi a tapasztalat?

Legjobb válasz: Hatodik héten érdemes orvoshoz menni, hogy egyértelmûen élõ embriót lásson és meghallgathasd a szívhangját. Mi a közeli családtagoknak a pozitív teszt után bejelentettük a babát, a távoli rokon és ismerõsök csak a 12. hét után tudták meg és jó is volt ez így szerintem :) 20 hkm

Hatodik héten érdemes orvoshoz menni, hogy egyértelmûen élõ embriót lásson és meghallgathasd a szívhangját. Mi a közeli családtagoknak a pozitív teszt után bejelentettük a babát, a távoli rokon és ismerõsök csak a 12. hét után tudták meg és jó is volt ez így szerintem :) 20 hkm
Én is azt javaslom, hogy a betöltött 6. hét után menj, mert akkor szinte biztosan látni már valamit, de van, hogy valakit visszahívnak 1 héttel késõbb, mert még nem látni ilyenkor sem mindent. A családnak általában a teszt vagy az elsõ vizsgálat után szokták bejelenteni, aztán a többieknek is eélmondanám. Én hétfõn teszteltem pozit, holnap megyek dokihoz. A családnak a vizsgálat után mondjuk el, mert volt már egy missed ab-m pár hónapja, biztosabbra megyek. A barátaimnak is elmondom, ha már biztos a dolog, nem fogom hetekhez kötni. Gratulálok :)
Én elmentem a terhességem 5. hetében, akkor még nem tudtak semmi biztosat mondani, mert nem volt szívhangja a babának, aztán rá egy hétre elmentem, és a dokim közölte, hogy már a 8.hétben vagyok.. a méreteinek megfelelõen, szóval szerintem a kimaradt menstruációd után 2-3 héttel érdemes elmenni.

Hányadik héten érdemes elmenni 3 vagy 4D uh-ra? Jobban látszik rajta minden csontocskája a babának?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem a 20. héttõl kezdve kb. a 32. hétig érdemes, mert utána már nem nagyon fér el a baba, és ha a buksija lenn van akkor már nem biztos, hogy sok a magzatvíz elõtte és nem lehet látni a kis pofiját. üdv. Csilla

Szia! Szerintem a 20. héttõl kezdve kb. a 32. hétig érdemes, mert utána már nem nagyon fér el a baba, és ha a buksija lenn van akkor már nem biztos, hogy sok a magzatvíz elõtte és nem lehet látni a kis pofiját. üdv. Csilla
Szia. Én voltam 16 hetesen, akkor még olyan kis ufo volt, de belefért a képbe egyben, és arra jó volt, hogy mindent átnézzenek rajta, mert a genetikai uh kb. 3 perc volt. Majd a 28-ik héten mentem legközelebb, akkor már nagyon szép babás pofija volt, meg már igazi babforma volt. Minden jót! 36 hetes kismama.
Szia! 16 hetesen voltunk.30 hetesen megyünk.:D
18 hetes voltam genetikai uhn, mert a korhazban csak 21. heten csinaltak volna meg a 18 hetest, nem sok minden latszott, ha a reklamhoz hasonlitjuk, de nem bantuk meg! amugy 30. heten tervezzuk ismet!
26.-hetesen voltam 4d-n és már nagyon szép volt.
Mi voltunk a 14. és a 19.héten, mert nekem nem volt elég a kötelezõ kórházi ultrahang, abban nem bíztam eléggé. Aztán az igazi babamozi a 27.héten volt, akkor már nagyon cuki babaformája volt! Üdv, 35 heteske.
Mi kereken 29 hetesen voltunk és már pufók babaformája volt, nem bántuk meg, hogy addig vártunk vele. A karocskáján már fodor is volt, az arcvonásaiból pedig egyértelmûen meg lehetett állapítani, hogy a férjemre hasonlít az orra, pofacsontja, homloka, szemöldökvonala. Ezenkívül nagyon szépen át tudták még nézni genetikai szempontból is, hogy a szervei mennyire fejlettek, hogyan mûködnek. Az biztos, hogy a következõ babával is csak ilyen idõsen fogunk menni.

Hányadik hétben érdemes 4D képet csináltatni? Most a 22. hétben vagyok, Karácsonyra szeretnénk a nagyszülőknek ajándékba, csak nem tudom, mikor érdemes elmenni megcsináltatni, hogy mikor a legjobb.

Legjobb válasz: Kedden voltunk, 27 hetesen. Nagyon szépen látszott a kis pofija, meg mindene. Csak sajnos takargatta magát, így az utolsó 5 percben láttuk csak az arcát. Bezzeg azt megmutatta, hogy kislány. :)

Kedden voltunk, 27 hetesen. Nagyon szépen látszott a kis pofija, meg mindene. Csak sajnos takargatta magát, így az utolsó 5 percben láttuk csak az arcát. Bezzeg azt megmutatta, hogy kislány. :)
SZia! Mi is elõtte állunk, 23-28.hét között javasolják, szerintem várjatok minél tovább, mi 26, vagy 27. héten szeretnénk. Minél nagyobb, annál babásabb. :) 25 h km
Szia! a 30. hét elõtt, mert akkor még belefér a képernyõbe egészben is akár :-) Én most voltam, 20 hetes vagyok, jól látszott már most mindene és igazi babás volt a pofikája is :-) Jó mozizást!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok!:) )
Szerintem 24-25 hetesen menj az a legjobb idõpont.Még karácsonyra bõven meglesz.De mindenképpen kérj idõpontot minél elõbb.
Mi 26 hetesen voltunk és már nagyon szép, babás volt!
Mi a 26.-k héten voltunk, és nagyon szép formás volt.A neme is tisztán kivehetö volt.
Pont 25 hetesen voltunk és már nagyon formás volt. S hasonlított is önmagára mikor megszületett, csak husisabb volt. :) http://kepfeltoltes.hu/view/100709/Zizi_baba_www.kepfeltolte..
Mi most voltunk 1 hete, 28 hetesen.Nagyon szépen látszott mindene, a kis pofija meg föleg:)

4D-s uh-ra hányadik hét környékén érdemes elmenni?

Legjobb válasz: Szia!Mi 22 hetesen voltunk és nagyszerû volt!Már olyan kisbabás volt!Sokan mondják,hogy még csonti meg ijesztõ,de ez nem is igaz!Kis pufi fejecskéje volt már akkor!Nagyon aranyos volt!Ásított,evet,vakarózott na meg persze takargatta a fejét,de azért sikerült elkapni!HIHI Itt mondták meg,hogy kislány a babánk!Egyébként meg 24-30.hétig mondják,hogy érdemes menni!Én nem bántam meg,hogy hamarabb mentünk!:-)26 hetes kismama

Szia!Mi 22 hetesen voltunk és nagyszerû volt!Már olyan kisbabás volt!Sokan mondják, hogy még csonti meg ijesztõ, de ez nem is igaz!Kis pufi fejecskéje volt már akkor!Nagyon aranyos volt!Ásított, evet, vakarózott na meg persze takargatta a fejét, de azért sikerült elkapni!HIHI Itt mondták meg, hogy kislány a babánk!Egyébként meg 24-30.hétig mondják, hogy érdemes menni!Én nem bántam meg, hogy hamarabb mentünk!:-)26 hetes kismama
Szia! Mi elõször a 13. héten voltunk, majd a 21. körül, és végül a 32. héten. A legjobb a legelsõ volt, mert olyankor még az egész teste, az egész baba belefér egy képbe. Teljesen ember formájú volt, már mindene megvolt. A következõn már csak részletekben láttuk, de akkor meg az arca már cukibb volt. A 32. hetin nem láttunk semmit, mert elbújt :)
Szia! Azt mondják a 28-30 hét között a legérdemesebb elmenni, mi 29 hetesen mentünk és nagy élmény volt.Sõt megnyugtató is. /Z/
22-24 hét a legideálisabb.
Szia! Én 12+4 voltam amikor elmentem 4D-re mindenét lehetett látni, nagyon megnyugtató volt mert úgye ez az elsõ genetikai uh-t 12 hét körül végzik.Nekem még többször lesz 4D mert cd -re felveszik a különbözõ fejlõdési szakaszokat.(Elõre kifizettem , lehetett kérni.)
Szia!Mi 27 hetesen voltunk!Nálunk a doktornõ meg kérdezte mikor fel hívtam menni idõs vagyok.Persze mindenki maga tudja, hogy mikor megy.29hetes km

Hanyadik héten ajánlott elmenni a dokihoz az első vizsgálatra?

Legjobb válasz: A 6.-7. hét körül mondanám,mert akkor nagy valószínûséggel látszik a baba szívhangja már,elõtte nem. Egy 8 hetes kismami

A 6.-7. hét körül mondanám, mert akkor nagy valószínûséggel látszik a baba szívhangja már, elõtte nem. Egy 8 hetes kismami
Szia! Én ahogy megtudtam, rögtön "szaladtam" a dokihoz! ha jól tudom havonta kell terhesgondozáson megjelenni. Az elsõ kötelezõ uh a 12. héten van. Elõtte egy vizsgálatot szerintem mindenképpen jó közbe iktatni. Egyébként én 12 hetes vagyok és voltam a 7.héten uh-on(mikor kiderült), a 9. héten hüvelyi uh-on, a 11. héten vizsgálaton...jövõ héten pedig uh+vérvétel. Tudom, hogy kicsit sûrûn voltak ( a dokik hívtak vissza), de én ezeket a 2 heteket is alig bírom ki, hogy láthassam, h minden rendben van!:)
Legkésõbb a 12. héten, de érdemes elõbb, a 8. hét környékén, mert akkor már UH-n látszik a baba szívmûködése. az 5-6. héten még csak a petezsák látszik.
Én is rögtön rohantam, ki meddig bírja... 8-12 között valmikor biztosan. Minél hamarabb mész, annál hamarabb lesz meg a kiskönyved.
A kiskönyv jó ötlet, hogy mielõbb meglegyen. Én is mindjárt mentem, ahogy megtudtam, az elsõ uh 5 hét 3 nap volt, a petezsák és egy pötty látszott. De sokaknak csak 7-8 hetesen látszik. Menj el, és ha nem látja, visszahív úgyis.

Abban a korházban ahol szülni fogsz, van szülőszoba látogatás? Megnézitek? Hányadik hétben érdemes elmenni? Én majd szeretnék menni, mert nálunk van ilyen lehetőség.22hkm

Legjobb válasz: kifejezetten nincsen. Amikor elsõ babámat szültem amennyire izgatott azokat megkérdeztem. nem nézegettem semmit. Amikor mentünk szülni kicsit ledöbbentem hogy uhh ez CSAK ennyi... semmi szülõszoba hangulata nem volt. Aztán mikor 9 órán át tartott a 2 perces fájásom, egyetlen dolgot bámultam az órát..... :P

kifejezetten nincsen. Amikor elsõ babámat szültem amennyire izgatott azokat megkérdeztem. nem nézegettem semmit. Amikor mentünk szülni kicsit ledöbbentem hogy uhh ez CSAK ennyi... semmi szülõszoba hangulata nem volt. Aztán mikor 9 órán át tartott a 2 perces fájásom, egyetlen dolgot bámultam az órát..... :P
2008, 2009 és majd 2012-ben fogok a dél-pestiben szülni. Az elsõ két terhességem alatt voltam szülõszoba látogatáson, most is majd tervezem a 30. hét környékén.
Pécsett a Klinikán is van szülõszoba látogatás. Ez mindig kötött idõpontban van(volt), és amikor én szültem (2010), akkor az nst-n volt kiírva, hogy 35. héttõl fogadják a kismamákat. A párommal mentünk, szerintem nagyon hasznos volt.

Szerintetek maximum hanyadik hétig érdemes elmenni 4 dimenziós ultrahangra?

Voltam már a 25 héten, de nagyon gondolkodom, hogy el kellene menni megint, csak nem tudom, hogy érdemes-e még!

Legjobb válasz: Én 30 hetesen voltam. Még jó volt de sajnos szégyellõs volt és emiatt nem láttunk belõle sokat.

Mi utoljára 35 hetesen mentünk. Azt hittem nem lesznek jó képek, de nagyon szépen látszott a kis pofija, és tiszta volt a kép. Volt amin mosolygott, annyira cuki volt, nekünk végig mutogatta magát:)
Én úgy tudom, a 32. hétig érdemes elmenni, mert utána már túl nagy lesz a baba ahhoz, h. rendesen látni lehessen. Ált. 10.000 Ft körül van egy 4D, de ez helyenként változik.
Én 30 hetesen voltam. Még jó volt de sajnos szégyellõs volt és emiatt nem láttunk belõle sokat.
Nekem 12e-be került (Debrecenben). Mi elmentünk 27, majd 29 hetesen egyiken sem láttunk sok mindent úgyhogy nem is mentünk arra a helyre többször. +0 hetesen egy másik helyen nagyon szépen láttunk mindent, de nem volt aktív a kisfiam. Azt mondta a szonográfus, hogy azért mert már nem nagyon fér el forgolódni. Azt mondta, hogy a legideálisabb a 24-25. hét.
Elõzõ vagyok 30 hetesen. bocsi.
38 hets voltam pont aznap mentünk még el. Aranyos volt, de szar volt a hely. Alig láttunk belõle valamit. A doki meg egy ütõdött volt.
12 ezer Ft körül van itthon.
Németországban élek, kíváncsi vagyok hogy mit kapunk a 100 euros uh-ért. Azért megnyugtattak, ha elsõre nem sikerül mert takarja magát akkor kapok még egy ingyen idõpontot. Otthon mennyibe kerül???
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! Én most vagyok 30 hetes, bár eddig mindig nagyobbnak mondtak, ezért tartok attól, hogy mennyire lehet majd látni! Hova jelentkeztél be?
Én is ma akartam ezt kérdezni! De aztán bejelentkeztem és most elõször megyek, de már a 32. hétben. Nekem azt mondták már majdnem késõ! De még lehet!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!