Találatok a következő kifejezésre: Hanyadik héten a terheléses vércukor vizsgálatot (3 db)

Hanyadik héten végzik a terheléses vércukor vizsgálatot?

Köszönöm.

Legjobb válasz: Ált. 24. hét, de kórházanként lehetnek eltérések.

Ált. 24. hét, de kórházanként lehetnek eltérések.
Nalunk a 23.heten van.
Nekem 16, de nekem inzulinrezisztencia miatt kellett elõbb menni.
Általában 24.
szombathelyen 27.hét
Nálunk a 24. héten kell menni.
Én úgy tudom, hogy a 24. és 28. hét között bármikor meg lehet csinálni. Nekem a 24. héten volt.
Szia.Nálunk a 26. héten volt(de nekem ismételni kellett a 28. héten is). Elméletileg a 24. és a 28. hét között bármikor meg lehet csináltatni. 29+2 hkm
Nálunk a 26. héten csinálták, mind a két terhességemnél. Szerintem is kórháza válogatja.
nekem a 26. héten csinálták
Nekem a 22-28. hetek között mondta az orvos. Én valószínûleg a 26. héten jutok oda.

Hanyadik héten csinálják a terheléses vércukor vizsgálatot? Kell hozzá beutaló? Ha igen, kitől kapom?

Legjobb válasz: A 26. héten csinálják,éhgyomorra kell menni. Én magándokihoz járk,hozzá nem kell beutaló,amúgy meg szerintem a védõnõ adja. Boldog babavárást! 22 hetes kismami

A 26. héten csinálják, éhgyomorra kell menni. Én magándokihoz járk, hozzá nem kell beutaló, amúgy meg szerintem a védõnõ adja. Boldog babavárást! 22 hetes kismami
Hogyha nem volt cukorbeteg a családban akkor kb a 26.héten kell majd menni.Hogyha volt akkor lehet hogy hamarabb és nem csak egyszer. Nekem magándokim van , de terhesgondozásra a körzetemhez tartozó kórházba jártam. Ott adja a beutalót a védõnõ, mint minden más vér, ill.vizelethez. Nekem így volt.
Legtöbb helyen a védõnõ, de nekem pl, a kórházban lévõ terhesgondozóba kell menni mindig minden beutalóért.Sztem Te is érdeklõdj a védõnõdnél.Az a tuti.És nálunk a 24. héten kell menni.
Nálunk a 24-26. héten csinálják.a beutalót pedig a háziorvos adja.Mindenképpen kérdezd meg a védõnõt, hogy hogyan csinálják, mert nálunk pl már úgy kell odamenni, hogy egy órával azelõtt megettél egy zsömlét és megittál két deci tejet.De van ahol glökõzszirup van.Van ahol adják van ahol nem-Van ahol két órát kell várnai...Ahány ház annyi szokás.A védõnõ majd megmondja, hogy kotõl tudod meg. De adhat a gondozást végzõ szakorvosod is.Akkor tõle kell megkérdezni. HA idõpont kérés van, akkor jó elõre gondoskodj idõpontról, mert nálunk majd két hetes elõjegyzés van.
Nekem is azt mondta a doki, hogy a 26. héten menjek, de mivel már megkaptam a beutalót (terhesgondozáskor a védõnõ írta doki pecsételte és adta ide véglegesen), ezért lehet, hogy elmegyek a 24. héten vagy a 25. en meglátjuk lesz e kedvem korábban menni, szerintem mindegy a lényeg, hogy 24-26. hét között legyen valamikor! Jah és nálunk meg éhgyomorra kell menni, mert elõször leveszik úgy a vért utána meg, elküldenek zsömlézni, és egy óra múlva kell visszamenni. Boldog babavárást! 23 hetes kismama

21 hetes vagyok. Nemsokára kell mennem a laborba terheléses vércukor vizsgálatra, az van az eseménynaptárba írva, hogy 24-26. héten. Az hogy zajlik, kell vinni vmit? Hányadik héten kell menni? Mindegy?

Ugyanerre az id?szakra, van még egy vérvétel.

Legjobb válasz: Mindenhol máshogy zajlik a cukorterheléses vizsgálat. Van, ahol cukros "löttyöt" kell inni, de van, ahol egy kiflit és 2-3 dl tejet kell megenni a második vérvétel elõtt. Nálunk ez utóbbi volt, így a kiflit és a tejet vinni kellett. Kérdezz rá a védõnõnél, hogy nálatok mi a szokás. A második vizsgálatra csak akkor kell menni, ha RH neg. vagy, nehogy vércsoport összeférhetetlenség miatt baja legyen a babának. Boldog babavárást!

Mindenhol máshogy zajlik a cukorterheléses vizsgálat. Van, ahol cukros "löttyöt" kell inni, de van, ahol egy kiflit és 2-3 dl tejet kell megenni a második vérvétel elõtt. Nálunk ez utóbbi volt, így a kiflit és a tejet vinni kellett. Kérdezz rá a védõnõnél, hogy nálatok mi a szokás. A második vizsgálatra csak akkor kell menni, ha RH neg. vagy, nehogy vércsoport összeférhetetlenség miatt baja legyen a babának. Boldog babavárást!
Szia!Én Makóra járok, itt a 24. héten van cukorterhelés, és csak a gyógyszertárban elõzetesen megvett cukrot kellett vinni.Persze, ha vittem volna citromot, akkor egy kicsit rakhattam volna bele, nekem ez elmaradt, de így is kibírható volt! :) Mikor ez volt akkor nekem csináltak egyúttal ellenanyagszûrést is!0 RH - a vércsoportom.
Felénk nem kell semmit vinni.A cukros lötyit ott adták, nem nekem kellet megvenni. Veresegyház Misszió
szeged: cukrot elözönap megvesze dolyan mint a porcukor de amugy szölöcukor. 2, 5 deci vizben feloldani és 2 citromot belecsavarni. exxtra rossz, és aztán feszült leszel és ideig és .. éjjel majd alig birsz aludni. én orditottam aznap mindenkivel a semmiért, pedig halkszavu csendes vissza huzódó ember vagyok. az a napom szörnyü volt és ráadásul 20 percenként sirogörcseim voltak h szedje ki belöllem a párom ezt a szart mert felrobbanok az ideigtõl. sajnáltam h nem figyelmeztettek elörre h ezlesz!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!