Találatok a következő kifejezésre: Hanyadik hét lát a (4 db)

Mikor lát többet az orvos az ultrahangon a petezsáknál? Hányadik hét körül?

Kisbabát várok.Egy héttel ezelőtt úgy saccolta a doki bácsi,hogy 6 hetesek vagyunk. De még csak a petezsákot látta.Mondta,hogy valahol ott helyezkedik el benne az embrió. :)Megkéne ilyednem,hogy "csak" ennyit látott?

Legjobb válasz: Szia 7-8 hét körül már biztosan van embrió is :)

Szia 7-8 hét körül már biztosan van embrió is :)
Nekem is hüvelyi ultrahangom volt, mégis kiküldött a doki wc-re. De úgy látszik ez egy kevésbé fontos kérdés. Ha tõled így kérte, tégy így. Nekem mást kért a dokim, én másképp cselekedtem.
Szerintem ne halgass másokra azt csináld mindig amit az orvos mond.
A terhesség elején még telt hólyag kell. Jobbára a hüvelyi vizsgálatoknál kérik így. Aztán a terhesség elõrehaladtával már üríteni kell a hólyagot vizsgálat elõtt. Szóval az orvos nem tévedett. :)
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek.akkor remélem minden oké lesz.nekem meg pont azt mondta a doki, hogy telt legyen a hólyag és a vizsgálat elõtt ket órával ne pisiljek
8. hétben voltam, akkor már szépen látta a babát. 32 hkm
szia én 5+3 an voltam és petezsákot látott és a szíkholyag sejthetõ volt ezt mondták. most pénteken megyek megint uh ra 6+5 hetesen nagyon remélem már lesz szívpulzálás is :)
Nálam a hatodik héten már látta és volt szívhang is, de ne parázz, mert én a hatodik hét vége felé mentem, sõt az ultrahang készülék minõségétõl is függ a dolog. Vagy egyszerûen még nem töltötted be a hatodik hetet :-) Ha visszamész, tuti hallani fogod már a szívecskéjét :-)
Az a fontos, hogy NE legyen telt a hólyagod, mert semmit nem fog látni. Az én elsõ UH-omon is kiküldött wc-re a dokim, mert nem látott semmit a telt hólyag miatt. Tehát üríts lehetõleg :)
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ.akkor talán a héten már picivel többet látunk, remélem.A telt hólyag miért fontos?
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek. A papíromon egyébként az van, hogy 15mm-es szabályos petezsák.Remélem hamarosan látjuk is a babát.
Szia, hát úgy a 7. hét körül. Nyugodj meg, jön az. Lehet fiatalabb terhes vagy.
Szia! 7 hetesen nekem sem volt szívhang, utána 9 hetesen mentem újra és bár az a 2 hét szörnyû volt, mégis megérte várni, mert dobogott a kis szíve:)
Én 5 hét 3 naposan voltam a dokinál elõször, és már vert a kis szive, viszont nekem hamarabb volt pé-m, nem félidõben. 1 hét az nagy idõ, addigra lesz szívverés ne izgulj!
Szia! Ált. a 6- 8. hét táján indul be a szívecske, de maga a számolás is "megtévesztõ" . Ki tudja pontosan , hogy valójában melyik napon fogant meg , mikor ágyazódott be ... stb. Lehet 3-4 nap csúszás is simán. Szóval ne aggódj szerintem. A dokid meg lehetne empatikusabb :(
6 hetes 4 napos voltam, mikor látszódott. A barátnõm 7 hetesen ment, mikor semmi nem látszódott, a napokban fog szülni! Sajnos ilyenkor nem tudsz mást tenni, mint várni és bízni. Szorítok Neked!
Mikor kell visszamenned uh-ra? Elõzõ voltam
Szia!Én 6 hét 2 napos voltam, mikor mentem uh-ra, és már volt szivhang.Ne izgulj, hamarosan látni fogja a doki nálad is!Én nagyon drukkolok neked:-)Ne idegeskedj..nyugi! 29 hetes kismama
Szia! Általában a 7.-8. héten.Ne idegeskedj, azzal csak a kicsinek ártasz (na meg magadat örlöd.)Nem lesz semmi baj.:)
utolsó válaszoló vagyok. Ha a picurka mérete 3 mm, akkor ne ess pánikba. Minden a legnagyobb rendben. ' hét múlva beindul a szívmûködés. Sõt, lehet h már be is indult. Nekem 2mm-esen még nem volt szívhang pedig a dokimnak valami hiper-szuper csodagépe volt...amin már egy ekkora parányi csöppségnek is látni a pulzálását. Nos nálam sem volt. Viszont ahogy mondtam egy hétre rá már volt. Szóval. Tessék megnyugodni, az égegy világon semmi baj sincs. Egy 3mm-es embrió kb 5 hetes méretnek felel meg. De még nem 6 hetesnek. És még csak véletlenül sem 7 hetesnek. Ha a ciklusaid kiszámíthjatatlanok, akkor meg pláne ne a heteket számold. Kb 5 hetes pár napos lehetsz, és a babukád gyönyörûen fejlõdik! Minden jót, és mosolyogj sokat!!!!!! K.
A kérdező hozzászólása: De van egy szabályos petezsák, de nem mondták, hogy az mekkora. Az embrió 3 mm. Az elég kicsi, ha valóban 7 hetes lennék. Az utolsó menstruációm március 11-én volt, de nekem sosem szabályos a ciklusom, kb 34 napra jön meg. Viszont április 5-én már volt egy halvány pozitív tesztem. Szóval most fogalmam sincs, hogy hány hetes lehetek. :(
Lehet h nem is tudod pontosan a peteérésed idõpontját...nem? Lehet h még nem is avgy 7 hetes. Általában 7 hetesen már van szívhang, épp ezért mondom. Nekem 6 hetesen 3 naposan volt 6 mm a baba és volt szívhang. Viszont elõtte egy héttel, 5 hetesen 3 naposan 2 mm volt a baba, és nem volt szívhang. De jó ha tudod, h amikor elmentem dokihoz, már jóideje késett a mensim, és a doki abból számolta ki a terhességi heteket...ami szerint már akkor 8 hetes voltam. Én meg mosolyogtam egyet, és mondtam h nekem ne számoljon az utolsó mensibõl. Semmi jelentõssége nem lenne. 15 éve menstruálok, de még 28 napra sosem jött még meg. Más adatod nincs? Pl petezsák?
Szia! Én 6 hetesen voltam elösször uh-on és a doki akkor még csak egy szabályos petezsákot látott embriót sehol. 1 hét múlv akellett visszamennem, szörnyû volt az egy hét. Most hétfõn visszamentem és akkor hál Istennek már volt szívhang. és 7 hetes vagyok legközelebb a 9. héten kell mennem vizsgálatra. Nagyon szurkolok és ne aggodj látod több esetben is felesleges.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a bíztató válaszokat, nagyon aranyosak vagytok, és meg is nyugodtam. (nagyjából :) Egyébként hasi UH nem volt. Miért, az kell ilyen fiatal terhességnél?
Bocs, nem utolsó, hanem 15.59-es voltam:)
Nekem 5 hetesen petezsák volt, 1hét múlva kellett visszamenni és akkor már dobogott a szíve.Nyugi, jövõ héten biztosan látszódni fog már!
Utolsó vagyok. Igen, nekem 2 hetet mondott, de meg sem említette, hogy aggódnom kéne. Csak én olvastam ugye utána, hogy másoknak már 6 hetes korban is látszik szívmûködés. Gondolhatod, mennyire stresszeltem magam. Aztán a következõ Uh-on meg a lehetõ legnagyobb természetességgel diktálta az asszisztensének, . hogy szívmûködés:) Szóval szerintem csak túllihegte a dokid, egyátalán nem vagy még elkésve, lehet, hogy késõbb fogant a baba. Amúgy hasi UH volt?
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak: Neked azt mondta az orvosod, hogy 2 hét múlva menj vissza? Nekem egy hetet mondott, mert ha elhal, az veszélyezteti a kismamát is.
A kérdező hozzászólása: Azt mondta a dokim egy hetet ad, és ha nem indul be, akkor meg kell szakítani a terhességet. :( Ezért nagyon félek, de tudom, hogy attól nem lesz jobb.
5hét 3naposan dobogott a szivecskéje

Hanyadik hét után lát a doki szivhangot? mikor kapom meg a kiskönyvet? kb 5 hetes lehetek, jövöhéten megyek uh-ra. mert hüvein még nemigazán érezte a doki

Legjobb válasz: avédõnõhöz kell lemenni, ha a doki ad egy olyan papírt hogy terhes vagy, aztán a védõnõ az alaoján állítja ki a kiskönyvet, ha már az orvos igazolta a terhességet. viszont mikor mész uh-ra akkor kérj egybõl következö idõpontot a 12. hétre tanácsadásra.

avédõnõhöz kell lemenni, ha a doki ad egy olyan papírt hogy terhes vagy, aztán a védõnõ az alaoján állítja ki a kiskönyvet, ha már az orvos igazolta a terhességet. viszont mikor mész uh-ra akkor kérj egybõl következö idõpontot a 12. hétre tanácsadásra.
Szia! Ne ijedj meg, ha jövõ héten még csak a petezsákot látja. Ha nem mondja, hogy egy hét múlva ismétlés, akkor kérd. 7 hetesen azért már szokott szívhangot látni. És a továbbiakban valóban azzal a papírral, ahova ráírta, hogy élõ embryo...stb kell menni a védõnõhöz, aki kiállitja a kiskönyvet. Sok sikert! :o)
nekem 6 hét 5 naposan már volt szívhangja :) kaptam egy kis igazolást az orvosomtól és azzal mentem a védõnõhöz és adta is a kiskönyvet. gratulálok a babódhoz. 38 hetes ksimama
Úgy a 7. hét környékén szokott szívhang lenni, szóval még tuti nem lesz. Sõt lehet, hogy csak petezsákot fog még látni. De ha megállapítják a terhességet, akkor elküld a doki védõnõhöz, és ott kapod meg a kiskönyvet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kielégítõ válaszod!:) Jó egészséget Nektek!!:)
Szia. A 18 héten van genetikai uh, ott mindent néznek. 4D-re inkább a mozizás kedvéért menjetek, szerintem a 24-32 hét között, mert akkora már van a babán zsírréteg is és olyan szép kis formás, késõbb meg már nem fér bele egészben a képbe. Ha elõbb mentek akkor is látszik minden, de akkor még olyan kis ufó szerû a baba. Üdv, 5, 5 hónapos kislány anyukája
Mi 3-szor voltunk 4D-n. Az elsõ kettõn azért (14.és 19.hét), hogy tutira látszódjon, hogy egészséges a baba, és ha esetleg beteg, még lehessen "cselekedni". Aztán elmentünk a 27.héten is, az igazi babamozi volt, szuper kis dagi babát láttunk :) :) Üdv, 1 hónapos édesanya
Mi a 18. héten voltunk, genetikai vizsgálat céljából. Utána már nem is mentünk.
Én a 12. héten voltam, ahol minden testrészét átvizsgálták, elég alapos volt. Aztán a 26. héten, az már nálunk is az élmény szempontjából volt betervezve. Ezutóbbiért borsos árat is fizettünk, de mindent megér, bármikor kifizetném újra.
Ha genetikát is akarsz akkor mindenképpen a 18-20. hétig menjél. Nekem is ezt tanácsolta a doki, én 19 hetesen voltam, akkor tudtam meg hogy kisfiam lesz:) 31 hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!