Találatok a következő kifejezésre: Hany orat egy (460 db)

Edzés előtt hány órával egyek utoljára?

Legjobb válasz: Kb 1,5 órával legyen elõtte teljes étkezés, pl csirke-rizs-zöldség.

Kb 1, 5 órával legyen elõtte teljes étkezés, pl csirke-rizs-zöldség.
A kérdező hozzászólása: oké köszi :D és edzés után mennyi idõ múlva egyek?
Minél hamarabb. Ha nyomsz egy dextróz + protein turmixot (vagy tömegnövelõt), akkor 1 órán belül.
Így van. Egybõl edzés után protein + gyors ch, majd rá 40-50 percre szilárd kaja.

Hány óra egy repülőút Budapestről Rómába?

Legjobb válasz: Kb. másfél óra.

Kb. másfél óra.
Élõszõr is a kérdezõ kommentje "tehát érdekelt, hogy maga az egész tortúra mennyi idõt vesz igénybe" És az akárhogy erõlködsz, nem másfél óra. Másrészt ha a repüléshez a tudásodat onnan szerezted be hogy utaztál többször a Róma - Bp járaton, ami egyébként a kutyát nem érdekli, akkor igazán utána nézhetnél néhány dolognak. Pl hogy 11 000 méteres magasságban, a troposzféra felsõ határán, ahol a repülök repülnek, képzõdnek többek között a légáramlatok. A szelek, hogy te is értsd. És bizony nagyon nem mindegy , hogy az a szél milyen erõs, és fõleg , hogy milyen irányból fúj. De ettõl persze még lehet butaság a hátszél, lehet én találtam ki és nem is létezik. Harmadszor pedig, ez az oldal azért van, hogy segítsünk másiknak, de nem lehet mindenki olyan okos (??) mint te, ki lehet javítani a másikat, de nem kell nagypofájú kötekedõnek lenni. Fõleg ha nincs igazad. Most pedig nyomogasd a lefelé nyilat kitartóan.
bocs, de jöttél itt a hátszeleddel meg az ostoba válaszoddal.
Hát nem tudom, én mikor repültem, akkor 1 óra 20 perc volt hazafelé, emlékszem még meg is néztem az órán.Odafelé több volt, talán akkor lassabban ment.
A kérdező hozzászólása: ezen nehogy összevesszetek ;) valóban azért voltam kíváncsi rá, mivel életemben elõször nemhogy Rómába, de repülni is elõször repülök :) tehát érdekelt, hogy maga az egész tortúra mennyi idõt vesz igénybe! köszönöm a válaszaitokat! :)
Tehát 1 óra 45, A felkészüléstõl, kigurulástól a beállásig, vagy 1:30 felszállástól leszállásig. Ez ám a komoly vita :D Lehet nyomkodni a lefelé nyilat, ha az okoz örömet ;)
a menetrendben nem a repülési idõ van feltüntetve, abba bele van kalkulálva a felszállás elõtti mûveletek, míg a gép kigördül a helyérõl ...stb. a fapadosok menetideje pedig amúgy is mindig hosszabb, plusz az idõjárási viszonyok is közrejátszanak. többször megtettem már a bp-róma távot, volt h kevesebb mint másfél óra alatt!
Másfél óra?? Esetleg hátszéllel... De egyébként 1 óra 45p. Nézd meg a wizz oldalán a menetrendet...
A kérdező hozzászólása: köszönöm ;)
Kb 1 óra 20 perc.
nem én kötekedek, normálisan válaszoltam h másfél óra. ha nem értesz egyet vmivel azt lehet normálisan is írni, nem kell cinikusan, hogy hátszéllel...stb. én inkább ezt hívom okoskodásnak. a kérdés pedig így szólt: Hány óra egy repülõút Budapestrõl Rómába? a repülési idõ, pedig másfél óra, ha fejre állsz akkor is! innentõl kezdve jöhetsz nyugodtan a troposzféráddal meg egyéb lényegbe vágó dolgokkal... szép napot!

Mérnök hallgatók! Dolgoztok tanulás mellett valahol gyakornokként? Ha igen, leírnád, hogy hol, hány órát egy héten és mennyi a fizetésed?

Mert én 564 Ft/óra bruttó fizetést kapok, és kíváncsi vagyok hogy más mennyit kap. Én nappalis vagyok, kaptam egyéni tanrendet. Még azt írjátok le, hogy nappalis vagy, vagy levelezõ! És a fizetést mindenképp. Elõre is köszönöm!

Legjobb válasz: És a versenyképes gyakornoki fizetés mit jelent? Tegnap kerestek egy másik helyrõl, és ott versenyképest mondtak, ami nem órabéres.

A kérdező hozzászólása: És a versenyképes gyakornoki fizetés mit jelent? Tegnap kerestek egy másik helyrõl, és ott versenyképest mondtak, ami nem órabéres.
Más nem érdekel?
A kérdező hozzászólása: Hogy érted, hogy más érdekel-e? Ennyi a kérdés, ezek érdeleknek.
Válasszal nem szolgálhatok sajnos, mert még nem vagyok egyetemista, de megkérdezhetem, hogy hova jársz? Vagy ha nem akarod elmondani, annyi is elég, hogy budapesti vagy nem.
A kérdező hozzászólása: Nem Budapest. Az ország középsõ részében egy ipari park, ahol több autóipari beszállító is mûködik. A Continentaltol kerestek, az Pesten van.
nekem a pályakezdõ fizetésem közgazdászként nettõ 250ezer ft volt. igaz, hogy diplomával a kezemben kezdtem el. elõtte suli mellett a burger kingben voltam diákmunkán és akkor kaptam 564 bruttót (tavaly elõtt), és az volt 490 körül nettóba. szóval ennél biztos többet kapnál mint most :)


A barátom szex elött hány órával egyen ananászt hogy édes legyen a spermája?

Nem vagyok oda az ízéért.

Legjobb válasz: Nem hinném, hogy az ondót lehetne-e ízesíteni. Inkább kérdezz meg errõl egy biológust! Amúgy meg ha nem ízlik akkor nem kell se lenyelni, sem a szádba venni. Egyszerûen megmondod a párodnak, hogy nem és élvezés elõtt tegye máshova.

Nem hinném, hogy az ondót lehetne-e ízesíteni. Inkább kérdezz meg errõl egy biológust! Amúgy meg ha nem ízlik akkor nem kell se lenyelni, sem a szádba venni. Egyszerûen megmondod a párodnak, hogy nem és élvezés elõtt tegye máshova.
Igazából k*rvára nem azért kellene lenyelned, mert jó az íze, hanem mert szereted a barátod. Ez nem egy édesség, hogy utána megdörzsöli az ember a hasát, és azt mondja: hú de finom volt!
háát ha sok zöldséget eszik akkor édesebb lesz ha húst akk keserûbb :) lehet h több kell mint 7 óra
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) Különben szeretem a batárom csak rosszul leszek mert nem bírom a túl sós dolgokat, de szeretnék neki örömet szerezni.
és mi van akkor ha rohadtul utálom az ananászt ...me én rühellem kábé ha meg látom hányok tõle de komoly....
Jajj Utolsó, de ostoba vagy!Õ szereti a barátját, de ha lehet, akkor megpróbál finomítani a sperma ízén.. Nem pedig fordítva, hogy csak akkor szereti a barátját, ha ananász íze van.... Amúgy teljesen igaz, szerintem kb 3 órával hamarabb kezdjen szûrni ananászlevet! De ezt sokan félre értik, mert pl a hús, a gomba keseríti.. szóval ha azt is eszeget, akkor megette a fene.Szerintem az a 3 óra kizárólag az ananászról szóljon! ( a szõlõ is édesít) Sok sikert :-)
elöször is: XDDDDDD másodszor: szerintem leglább 6-7 óra :S
Szerintem 6-7 óra kb. Ha fokhagymáról lenne szó, az még másnap is érzõdne, de az ananász nem olyan erõs mint a hagymák és az alkohol. Célszerû 6 órán belül megenni még egy egy kisebb adaggal. Amúgy ez tényleg pöpec dolog:)
Köszönöm a pontosítást! :)
Elõzõnek: de, érzõdik rajta minden. Nem tapasztalat, mert fiú vagyok, csak ez az ananászos dolog teljesen bevett szokás és a csajoktól is jön a visszajelzés, hogy más íze van.
Meg lehet oldani az ízesítést: aznap ne egyen semmi fûszereset, csak kevés húst (pl. baromfit), tejterméket. Reggelire egyen vajaskenyeret, igyon gyümölcslevet (pl. körte, ananászlé) Délben egyen paradicsomlevest, meg valami tésztafélét, ananászt. Estére mondjuk egy tál müzli joghurttal, meg gyümölcslé. A csokoládé és az édességek szintén jót tesznek. Elõtte 2-3 napig nem maszturbáljon. Mi kipróbáltuk, bevált :) Komolyan meglepõdtem, hogy milyen édes lett... 20L

Kb hány ora egy LCD TV Hagyományos fluorescent neon életartama?

Kb hány orát müködik egy hagyományos LCD TV?

Fordított életet élek. Álltalában 12-kor kelek de reggel 4-ig dolgozom. Lefekvés előtt hány órával egyek utoljára?

Legjobb válasz: Úgy tudom a szervezet a napszakokhoz igazodva mûködik, tehát nem egészséges este 6 után sokat enni, tök mindegy mikor dolgozol.

Úgy tudom a szervezet a napszakokhoz igazodva mûködik, tehát nem egészséges este 6 után sokat enni, tök mindegy mikor dolgozol.
2. Marad minden a megszokás szerint, csak az idõpontokat kell eltolni ha jól látom kb 6-7 órával.
Akkor rosszul tudod. A lefekvés elõtti nemevés hamubasült f*szság, mint azt már ezerszer elmondták itt is és máshol is az emberek. Az este elfogyasztott étel reggel is, este is ugyanannyi energiával látja el a tested. Alvás közben valóban kevesebb energiára van szüksége a szervezetednek, de ez nem azt jelenti, hogy ha éhes vagy, akkor ne ehetnél éjszaka. Csak ne szemetet és ne zabálás legyen, de ez a nap bármely étkezésére érvényes.

Hány fokkal fordul el az óra nagymutatója negyed óra, fél óra és húsz perc alatt, és hány fokkal fordul el az óra kismutatója két óra egy óra és húsz perc alatt? Miért?

Legjobb válasz: Egy teljes kör ugye 360°. Egy kört a nagymutató egy óra alatt tesz meg. Negyed óra ennek a negyede, tehát 90°. Fél óra a fele, 180°, húsz perc a harmada, 120°. A kismutató 12 óra alatt fordul körbe egyszer, tehát két óra ennek a hatoda, 60°. Egy óra a tizenketted része, 30°. 20 perc a harminchatod része, 10°.

Egy teljes kör ugye 360°. Egy kört a nagymutató egy óra alatt tesz meg. Negyed óra ennek a negyede, tehát 90°. Fél óra a fele, 180°, húsz perc a harmada, 120°. A kismutató 12 óra alatt fordul körbe egyszer, tehát két óra ennek a hatoda, 60°. Egy óra a tizenketted része, 30°. 20 perc a harminchatod része, 10°.
Ez a házid? :D CSAK ENNYI???

3, 3 és fél körüli gyermetek, aki óvodában jár, hány órát alszik éjszaka és óvodában hánytól hányig alszik? Hány óra elég egy ilyen korú gyermeknek hány órára van szüksége?

Legjobb válasz: Az én fiam 3,5 éves. Otthon este 8-tól reggel 6-ig alszik. Oviban ebéd után 1-tõl kb 3-ig alszanak, majdnem két óra a pihenés. Ha itthon van, ebéd után csak 1 órát alszik. De volt már, hogy valami miatt kimaradt, úgy is kibírja már estig. Persze ez is gyerekenként változik, nem mindnek ugyanannyi az alvásigénye. De szerintem egy ilyen korú gyerek már simán kibírja akár napközbeni alvás nélkül is, viszont jó tesz egy kis délutáni pihenés.

Az én fiam 3, 5 éves. Otthon este 8-tól reggel 6-ig alszik. Oviban ebéd után 1-tõl kb 3-ig alszanak, majdnem két óra a pihenés. Ha itthon van, ebéd után csak 1 órát alszik. De volt már, hogy valami miatt kimaradt, úgy is kibírja már estig. Persze ez is gyerekenként változik, nem mindnek ugyanannyi az alvásigénye. De szerintem egy ilyen korú gyerek már simán kibírja akár napközbeni alvás nélkül is, viszont jó tesz egy kis délutáni pihenés.
A kérdező hozzászólása: mindenkinek köszönöm.
Az én kisfiam is 3, 5 éves. Már kétéves kora óta nem alszik napközben, így az óvodában sem, egyébként este 8-tól reggel 5-ig alszik. Nem hangzik jól, tudom, de neki ennyi az alvásigénye.
Három éves fiam este 9-tõl reggel 8, fél kilencig alszik. Oviban kb. 2 órát, itthon akár hármat is délután.
a fiam 3, 5evés lesz februárban este 8:30 körul alszik el és reggel 6:30 körül ébred, oviban 1körül alszik el és 3 utan éred
A kérdező hozzászólása: köszi.
20h-7h, én délben haza hozom, itthon kb. 2-2, 5 órát alszik.
Off: Ez a kérdés miért a babák topikba került? Egy 3 év körüli gyerek már bõven nem baba szerintem... Egyébként kisfiam ennyi idõsen Este fél 9-tõl reggel fél 7-ig aludt hétközben (hétvégén fél 6-ig :D ) Az oviban végigaludta az alvásidõt (tehát másfél órát).
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Fiam este 9.30 -10 tól reggel 8.30ig.

Matek:Két munkásnak 400-400 db alkatrészt kell csinálnia. Egyikük 1 óra alatt 5 db-bal többet készít, mint a másik. Hány órát dolgoztak, és hány alkatrészt csináltak külön-külön 1 óra alatt, ha össz.36 órát dolgoztak? Hogy kell az egyenletet felírni?

Legjobb válasz: Az egyikuk n+5 db-ot tud elkesziteni, a masik n db-ot. Az elso 400/(n+5) orat dolgozik, a masik 400/n orat dolgozik. Ez osszesen 36 ora: 400/(n+5) + 400/n = 36 400n + 400(n+5) = 36n*(n+5) 100n+100(n+5) = 9(n^2+5n) 9n^2 -155n - 500 = 0 (9n+25 )(n - 20 )=0 n=20 vagyis a masodik 400/20=20 orat dolgozott n+5=25 vagyis az elso 400/25 = 16 orat dolgozott.

Az egyikuk n+5 db-ot tud elkesziteni, a masik n db-ot. Az elso 400/(n+5) orat dolgozik, a masik 400/n orat dolgozik. Ez osszesen 36 ora: 400/(n+5) + 400/n = 36 400n + 400(n+5) = 36n*(n+5) 100n+100(n+5) = 9(n^2+5n) 9n^2 -155n - 500 = 0 (9n+25 )(n - 20 )=0 n=20 vagyis a masodik 400/20=20 orat dolgozott n+5=25 vagyis az elso 400/25 = 16 orat dolgozott.
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Azonos időpillanatban indul egy éti csiga 7m/h és egy meztelen csiga 9, 5m/h sebességgel egy egyenes kerítés tövében egy irányba. Hány óra múlva lesz a távolságuk egymástól 24m?

A megoldás az 9,6 óra alatt,de kéne nekem hozzá a levezetés,légyszi segítsetek!

Legjobb válasz: Egy órában a távolságuk 2,5 m. (9,5 minusz 7) Hány óra kell ahhoz, hogy 24 m távolság keletkezzen? Annyi óra kell, ahányszor a 24-ben (tehát a teljes távolságban) megvan a 2,5 (vagyis az 1 órához tartozó távolság) . Tehát: 24/2,5= 9,6

Egy órában a távolságuk 2, 5 m. (9, 5 minusz 7) Hány óra kell ahhoz, hogy 24 m távolság keletkezzen? Annyi óra kell, ahányszor a 24-ben (tehát a teljes távolságban) megvan a 2, 5 (vagyis az 1 órához tartozó távolság) . Tehát: 24/2, 5= 9, 6
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, nagyon sokat segítettél, hálás vagyok!:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!