Találatok a következő kifejezésre: Hany honapos ajanlott (30 db)

Mikor lehet egy csecsemőnek fülbevalót tenni, vagyis hány hónapos kortól ajánlott?

Most 6 hetes a láyom, és mennyibe kerül egy fülbelövés kb?

Legjobb válasz: Az én lányomnak a gyerekorvos adta be a 4 hónapos oltás után. A gyerekorvos mondta, hogy ezután az oltás után ajánlott. Lehet, hogy ebben van a Tetanusz? 3.500 Ft-ba került fülbevalóval együtt.

Az én lányomnak a gyerekorvos adta be a 4 hónapos oltás után. A gyerekorvos mondta, hogy ezután az oltás után ajánlott. Lehet, hogy ebben van a Tetanusz? 3.500 Ft-ba került fülbevalóval együtt.
A lányom 5 hetes volt, amikor kilõtték a fülét. Blomdahl-t választottuk, mert én fémérzékeny vagyok, és nem akartam fém fülbevalót a kicsinek, és csak nekik volt orvosi mûanyagból készült fülbevalójuk. Kijött a csaj házhoz, abszolút a kicsihez alkalmazkodott mindenben, pikkpakk megcsinálta. A fülbevaló )swarovski köves:D) és a kiszállás meg a belövés együtt 6000Ft-ba került. Nekem megérte:)
Minél tovább halogatod, annál jobban fog neki fájni. - nekem ezt mondták, szóval mi is pár hetes korában kilövettük. Forgatni kell a fülében néha és kenegetni. Csak addig sírt, míg kilõtték. Utána cicire tettem és semmi fájdalmat nem mutatott késõbb sem. Kb. 2-3000 Ft volt egy éve, ahol nekünk csinálták. Néhány hétig azt a fülbevalót kell hordania, majd ki kell cserélni. Azaz ajánlatos, mivel ennek tûhegyes a vége, és megszúrhatja a fejét a füle mögött és bizsu, ami egy idõ után lekopik. Talán egy hónap után cseréltük le aranyra.
Mi 7 hetesen lövettük neki.Amint felvettem utána a karomba nem sírt.Azért azt nem mondanám, hogy nem fájt neki, olyan, hogy fájdalommentes nincs szerintem.Steril kapszulába csomagolt fülbevalót lõnek be, amit kb.6 hét után lehet kicserélni aranyra.Nekünk is 6000 ft-ba került.Minél elõbb essetek túl rajta, ha akartok fülbevalót neki.
Mi eleinte nem is akartunk neki fülbevalót, aztán Déditõl kaptunk egyet, így kilyukasztattuk neki. 1 éves szülinapra kapott fülbevalót. (Mármint a lövést.) Akkor sírt, amikor lõtték, de mire elment a nõ aki lõtte, már nevetett rá is, pedig tudta, hogy õ okozta a fájdalmat. Mi is a Blomdahlt választottuk, és mûanyagot lövettük. Nem kell forgatni, csak idõnként fertõtleníteni alkohollal. 6000Ft volt.

Johnson's babafürdetőket a baba hány hónapos korától ajánlott használni?

Legjobb válasz: 6 hónapos koráig a dokik a gyógyszertárit ajánlják,mi 9 hónaposak vagyunk de még mindig azt használjuk!

6 hónapos koráig a dokik a gyógyszertárit ajánlják, mi 9 hónaposak vagyunk de még mindig azt használjuk!
Amikortól bírja a bõre. Nálunk esély nem volt ilyesmire, a babám bõre kicserepesedett tõle, az oké, de még az enyém is! Mi kb 1 hónapos kortól BABÉ termékeket használunk. Nekünk a patikai sem volt jó. 14 hónapos most.
Pont a Johnsosn's termékek azok, amit a legtöbb orvos és védõnõ legkevésbé ajánl, mert nagyon sok babánál okoztak bõrproblémát. Van, akinél rögtön, kiütésekben jelentkeztek - õk a szerencsésebbek. De olyat is hallottam, hogy csak huzamosabb használat után jelentkezett a nagyon száraz, ekcémára hajlamos bõr... Persze, van, aki használja és nem okoz semmi problémát.. az én lányomnak egyszer tettem a fürdõvizébe, szinte azonnal kicsapta...
A kérdező hozzászólása: BABÉ-t használunk mi is, de kaptunk ajándékba egy csomó Johnsonos fürdetõt... Akkor maradunk még jódarabig a BABÉ-nál, inkább nem kockáztatunk. Most olyan szép a bõre a kislányunknak. 2 és fél hós. Köszi mindenkinek.
Szuletésétol kezdve lehet használni.Nekunk már a kórházban is Johnsons-t adtak /kulfoldon élunk/, itthon is azt használtuk, nem volt semmi gond.
Nálunk majdnem ekcémát okozott, a doktornõ mondta, hogy kuka...
Nálunk is a kórházba azt használják
4 hónapos kortól adtható. Receptre jóval olcsobb.
Szia! De lehet vény nélkül is, csak akkor nagyon drága, 55% támogatás van rajta ha receptre iratod.
Szia! 4 hós kortól adhatod, recept nélkül 2965, receptre 1334 Ft.


Kecskeméten hol van jó babaúszás, mennyibe kerül és hány hónapos kortól ajánlott?

Legjobb válasz: Ja és ugy tudom 3hónapos kortól ajánlott(lehet).

Ja és ugy tudom 3hónapos kortól ajánlott(lehet).
Ezt én is szeretném tudni, mert én is helyi lakos vagyok, de még én sem találtam.
Mi ugyan nem járunk babúszásra, de egyik barátnõm erõsen ajlánlotta a Református Kollégium uszodáját, azt mondja nagyon jó.Nem tudok másról, de bitos van és ha beütöd a google-ba, hogy "kecskeméti babúszás"tuti kidob valami hasznosat.Sok sikert és jó úszkálást!

Ti milyen ajánlott védőoltásokat adattatok be babáitoknak? Hány hónaposan, és mennyibe került?

Kisfiamat most fogom vinni a 2 hónapos oltására, és szeretném tudni, hogy mik a lehet?ségek kés?bb. Köszönöm!

Legjobb válasz: Errõl a gyerekorvosnak kötelezõ tájékoztatnia téged, olyannyira, hogy még egy papírt is aláirattatnak veled, hogy a tájékoztatót átvetted. Az enyém már 13 hónapos , én most adatom be neki a bárányhimlõ ellenit, ez két oltást jelent, most hozta meg a férjem az egyiket, ez 8.000 ft volt! :-P

Errõl a gyerekorvosnak kötelezõ tájékoztatnia téged, olyannyira, hogy még egy papírt is aláirattatnak veled, hogy a tájékoztatót átvetted. Az enyém már 13 hónapos , én most adatom be neki a bárányhimlõ ellenit, ez két oltást jelent, most hozta meg a férjem az egyiket, ez 8.000 ft volt! :-P
Az én fiam 10 hós, õ az agyhártya gyyulladás ellenit kapta/kapja. Ez 3 oltásból áll, az elsõ adagot kapta 6 hósan, a másodikat 8 hósan, a 3. adagot pedig 1 éves kora után fogja. Ez 2600 ft körül van/oltás, tehát 3x ez az összeg. Van még a rotavírus elleni, na az húzósabb, 2x 21-22 ezer ft, ezt nem adattam be.
Mi a kötelezõkön kívül a Prevenar oltást adattuk be, ami a felsõlégúti betegségek ellen van. Ezt 2, 4, és 18 hónaposan adják, meg majd még késõbb is ismétlik. Ezen kívül még 1 éves korában beadattuk az agyhártyagyulladás elleni oltást is. Nekünk mást nem javasolt a doktornõ. A bárányhimlõ elleni oltást nem javasolta, mert még nincsen vele tapasztalat, nem adják olyan régen, szinte mondhatjuk, hogy még kisérleti stádiumban van. És ha felnõtt korban lesz valaki himlõs, az sokkal veszélyesebb, mintha gyermekként esik át rajta. A Rotát pedig azért nem javasolta, mert azon kívül még kb. 100 hasonló vírus van, ami ellen nem véd és nagyon kicsi az esélye, hogy pont azt kapja el a gyerek, az ára viszont horror!
3-as. Mi beszéltünk a bárányhimlõ oltásról a védõnõvel és az anyósom kikérte a véleményét egy orvos kolegájának akinek hiszek. Szóval õk már 2 oltást kapnak, nem úgy mint pár éve amikor csak 1-et adtak és ez teljesen védi a gyerekeket még felnõtt korban is. A doki kimondottan javasolta a beadatását, mert még amin mi átestünk gyerekként az nem volt olyan erõs vírus, mint a mostani. Sokkal több szövõdménye lehet (persze nem törvényszerû) ennek a mutálódott vírusnak.
Az agyhártya gyulladás ellenit nem adnám csak egy évesen , akkor már elég 1 oltás , minek terheljem 3al?
4-es! Nem kötekedni akarok, de a doki honnan tudja egy pár éve megjelent oltásról, hogy felnõtt korban is véd? Az elsõ oltásról - amikor még csak 1-et adtak - arról is azt hitték, hogy teljesen véd, aztán kiderült, hogy mégsem. Lehet, hogy a 2 oltás sem véd meg, csak pár évig. És nagyon ciki, ha valaki felnõttként, pláne babát váróként kapja el a bárányhimlõt! Úgy látom ez is egy olyan dolog, amirõl megoszlik az orvosok véleménye! Már meg sem lepõdök! 3-as voltam
4-es vagyok! 3-as én azt tudom, hogy be fogom adatni a fiamnak a bárányhimlõ oltást. Max. ha elkapja felnõttkorban megjenik 3 pöttye és átesett rajta. De nem hiszem, hogy ez lenne. De hát majd meglátjuk.
Sziasztok! Ahogy olvasgattam a hozzászólásokat, felmerült bennem a kérdés, hogy tényleg indokolt ennyi oltással bombázni egy fiatal szervezetet? Én nagyon gondolkodom az összesen. Most 2 hónapos a lányom, megkaptuk a kötelezõt és a Prevenar ellenit. Én pl influenza ellen se adatok be magamnak soha és soha nem is kaptam még el. Nekünk jóbarátunk egy volt egészségügyi miniszter és kérdeztem tõle az oltásokról, fõleg amikor bejöttek ezek a nagy port vert influenza típusok és hát hogy finoman fogalmazzak az egész az emberek félelmére ment rá. Ezért vagyok nagy dilemmában, hogy mit érdemes és mit nem. De hajlok afelé, hogy csak a kötelezõeket adatom be. 4 éves unokahúgom kb 1 hónapja volt bárányhimlõs, 1 hét alatt kijött belõle és nem különösebben viselte meg, csak a viszketés az ami zavarta. A Rota vírusról én is azt hallottam h sok már hasonló betegség van ami ellen nem véd és hogy ez is csak fel lett kapva.

Hány honapos kortol ajánlott járokába ultetni a babát?

Legjobb válasz: hát járókába ültetni már akkor kell amikor tud ülni magától de egyéppkén mi már három hónapos kora elött elkezdtük használni!!

hát járókába ültetni már akkor kell amikor tud ülni magától de egyéppkén mi már három hónapos kora elött elkezdtük használni!!
Járókába mi 4 hónaposan tettük be a lányomat. Ekkor még nem ült, de elnézelõdött benne, szerette. Ülni jóval késõbb tanult meg, így ültetni csak akkor szabad, amikor már magától is tud ülni.
Kedves Kérdezõ! A Bébikompra gondolsz, mint járóka?
A kérdező hozzászólása: igen a bébikompra. a miénk még nemtud ulni egyedul. így még nemfogjuk ot eroltetni csakazért mert másoké már benne ul. neurologus szerint tilos és nem egészséges
Én kérdztem a bébikompot. Ez esetben viszont ne azt nézd, hány hósan ültetik bele a babát, az lenne a lényeg, hogy tudjon már önállóan ülni, és talán inkább már állni is. (Nem okoskodnék, biztosan tudod, hgoy mostanság sokan ellenzik, sok sikert a használatához! - mi nem vagyunk (leszünk) bébikomposak).
Ja, hogy bébikomp. Lányom 8 hónaposan ült magától, max. akkor tettem volna bele õt, de mi sem használtunk bébikompot. Lényeg, hogy önállóan tudjon ülni a baba.

Hány hónaposan teszitek a bébit etetőszékbe? Ez 4 hónaptól ajánlott, van benne 5 pontos öv és dönthető.5 hósok vagyunk.

Legjobb válasz: Mindenképpen csak akkor, ha már tud ülni. Azért ajánlják 4 hónapos kortól, mert van olyan baba, amelyik már akkor tud valamelyest ülni.

Mindenképpen csak akkor, ha már tud ülni. Azért ajánlják 4 hónapos kortól, mert van olyan baba, amelyik már akkor tud valamelyest ülni.
Ha dönthetõ akkor már beleteheted.Nekünk is olyan van, 4 hónapos korától ahogy elkezdtem a hozzátáplálást abban eszik.Mivel dönthetõ nem terheli a gerincét.
Mi 7 hónapos korában vettünk neki, 3 fokozatba dönthetõt, 5 pontos övvel. Még mindig nem tud ülni, most 8 hónapos, de teljesen hátradöntve nagyon jókat eszik benne. Olyasmi pozícióban van mint a babahintában, vagy mint a bébihordóban.
Mi épp ezért nem vettünk külön etetõszéket, hiszen a bébihordó teljesen megfelel erre a funkcióra is. 6 hónapos

Gyümölcsös joghurtot hány hónapos kortól ajánlott adni?

Legjobb válasz: A boltban kapható gyümölcsjoghurtok tele vannak mindenféle cukorral meg állományjavítókkal. 7-8 hónapos kortól (attól függ, mikor akarod bevezetni a tejszármazékokat) adható pl. danone natúr joghurt, abba keverj otthon házilag gyümölcsöt, sokkal egészségesebb lesz, mint a bolti vackok.

A boltban kapható gyümölcsjoghurtok tele vannak mindenféle cukorral meg állományjavítókkal. 7-8 hónapos kortól (attól függ, mikor akarod bevezetni a tejszármazékokat) adható pl. danone natúr joghurt, abba keverj otthon házilag gyümölcsöt, sokkal egészségesebb lesz, mint a bolti vackok.
Azt sajnos nem tudom, hogy mikortól "ajánlott", de én legalább másfél éves koráig készítettem neki.Így:Natur joghurt+bele bármilyen gyümölcs vagy a bébiétel valamilyen gyümölcsös desszertje!Vagy sima natur joghurtot evett.
Szia. Én a lányomnak szorulásos gondok miatt a doki javaslatára 6, 5hónaposan adtam natúr joghurtot gyümölcsel. Majd 10hónaposan evett elõször gyümölcsjoghurtot, mert csak az volt itthon, de a mai napig ha tehetem a natúrba keverek neki valódi gyümölcsöt. Most 16hónapos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, õ is natur joghurtot evett csak még.10 hós.

Dr browns cumisüveghez a 2-es cumi hány hónapos kortól ajánlott?

Legjobb válasz: Nem hallottam még errõl a cumisüvegrõl, de a 2-es cumik ált. 6 hónapos kortól vannak.

Nem hallottam még errõl a cumisüvegrõl, de a 2-es cumik ált. 6 hónapos kortól vannak.
3 hónapostól van írva, itt van az összes dr brown termék. http://brendon.hu/Products/List/all/Dr.%20Brown%27s
Én a kérdezõtõl kérdeznék: a brendonon kívül hol lehet venni cumigumit hozzá?És hogy vált be?Tényleg nem fájt a pocija?
A kérdező hozzászólása: Nekünk nagyon bevált!Én is a brendonba vettem, sajna nem tudok más helyet, ahol kapható, én csak ott láttam!használjuk még az aloe aktivátort hasgörcsre, ezekkek jelentõsen csökkent a hasfájás!próbáltuk elõtte:infacol, gripe water, édeskömény, ezektõl csak jobban görcsölt a baba!
Nekünk is nagyon bevált ezt használjuk, azota nincs hasfájás.Az Avant cumija passzol rá, én 6hon korában etetöcumit vettem rá, van lassabb és gyorsabb folyásu.
Köszi hogy visszaírtatok, jó tudni!

Mikor hány hónaposan raktátok be a babót az autós ülésbe, ami 8 hónapos kortól ajánlott?

Mi most vagyunk 8 hónaposak, de még a hordozót használjuk a kocsiban. Tud már ülni a kislányom, de magátol nem ül fel, csak, h felültetem, viszont elég stabilan, és sokáig ül igy.

Legjobb válasz: mi kisfiunk 8hós és 4 napos. Stabilan ül sokáig, de magátol még nem ül fel. Viszont magátol feláll és sokáig bir állni is ugy is hogy egy kézzel kapaszkodik és egyensúlyoz. Nekünk is még bébihordó van. De most nézegetjük az autósülést, hamarosan veszünk. De szerintem ilyen idõsen még az a jobb autósülés amit nulla kg-tól 18kg-ig lehet használni. Van benne bébiszûkítõ és dönthetõ. Csak az a baj hogy 20-25ezer körül van az ára. De szerintem ez még sokáig használható nállunk. Remélem tudtam segíteni.

mi kisfiunk 8hós és 4 napos. Stabilan ül sokáig, de magátol még nem ül fel. Viszont magátol feláll és sokáig bir állni is ugy is hogy egy kézzel kapaszkodik és egyensúlyoz. Nekünk is még bébihordó van. De most nézegetjük az autósülést, hamarosan veszünk. De szerintem ilyen idõsen még az a jobb autósülés amit nulla kg-tól 18kg-ig lehet használni. Van benne bébiszûkítõ és dönthetõ. Csak az a baj hogy 20-25ezer körül van az ára. De szerintem ez még sokáig használható nállunk. Remélem tudtam segíteni.
Mi kb. 7-8 hónaposan raktuk át az ülésbe, de az én kisfiam akkor már magától felült, és állt is. Szerintem akkor érdemes, ha elég stabilan ül.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!