Találatok a következő kifejezésre: Hany hetes kell (171 db)

Hány hetesen kell menni ultrahangra a 20. hét után?

Legjobb válasz: 1.vagyok nekem így voltak: elõször mikor megállapították a terhességet az 5.héten, aztán 8hetesen majd 12 hetesen, 20 hetesen, 28 hetesen majd 36 hetesen. közte is néztek mert gond volt de az nem volt úgymond kötelezõ UH.

1.vagyok nekem így voltak: elõször mikor megállapították a terhességet az 5.héten, aztán 8hetesen majd 12 hetesen, 20 hetesen, 28 hetesen majd 36 hetesen. közte is néztek mert gond volt de az nem volt úgymond kötelezõ UH.
a következõ UH 28hetesen lesz ha nincs addig semmi gond.
32 hetes a következõ "kötelezõ". Mi ezért voltunk pont a kettõ közt 4D-n. 33hkm
A kérdező hozzászólása: 28 és 32 hét között mindegy mikor?
Nekem 30-at mondtak a terhesgondozáson.
2es vagyok, nálunk nem mindegy mikor. A doki ad UH beutalót, napra kapjuk. Mármint azt mondja pl: május 8 Uh, mert addigra betölti a 32 hetet. (ez csak egy példa volt)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :)
28 és a 32. hét között valamikor csinálják meg. Doki és városfüggõ, hogy pontosan mikor.
Terhesgondozási terven 30-32 hét között kell kötelezõ ultahangra menni nekem ezt írja a papírom :) .

Hogy hivják azt a vizsgálatot ami azt vizsgálja hogy a baba downkoros-e és hány hetesen kell ezt a vizsgálatot megcsinálni?

Legjobb válasz: szia! Azt, hogy hogy hívják, sajna nem tudom, de 12 hetesen az uh-on nézik a baba orrcsontjának meglétét, ami biztos, h down kor szûrés(mivel a down kóros babáknak ilyenkor még nincs kifejlõdve az orrcsontjuk) és emellé csinálnak egy vérvizsgálatot is, mellyel szintén ezt is nézik és a kettõ együtt nagyon megbízható! Ezeken kívül 16 hetes korban kell menned az AFP nevû vizsgálatra melybõl a genetikai hibákat szûrik ki! Én ezekrõl tudok!

szia! Azt, hogy hogy hívják, sajna nem tudom, de 12 hetesen az uh-on nézik a baba orrcsontjának meglétét, ami biztos, h down kor szûrés(mivel a down kóros babáknak ilyenkor még nincs kifejlõdve az orrcsontjuk) és emellé csinálnak egy vérvizsgálatot is, mellyel szintén ezt is nézik és a kettõ együtt nagyon megbízható! Ezeken kívül 16 hetes korban kell menned az AFP nevû vizsgálatra melybõl a genetikai hibákat szûrik ki! Én ezekrõl tudok!
Korionboholy-vizsgálat, 14-16 hetesen, amikor a lepénybõl vesznek mintát és amniocentézis, 14-18 hetesen, amikor a magzatvízbõl. Nem kötelezõ hanem kérhetõ, 35 év fölött vagy veszélyeztetett családban ajánlott. Pár százalékkal növeli a vetélés esélyét, indokolatlanul nem érdemes megcsináltatni.
A 12 hetes uh-n megnézik az orrcsonttal együtt a tartkóredõt is, az is hozzátartozik a down-kór szûréshez.
Szia! Down-kór szûrésnek hívják.A vizsgálat célja, hogy felismerje azokat a terhességeket, amelyekben a Down-kór vagy az idegcsõzáródási rendellenesség elõfordulásának kockázata magas. Két fõ haszna van: ezzel a módszerrel a 35 éven aluli várandósoknak is lehetõségük van terhesség alatt a magzat Down-kór kockázatának becslésére. (a Down-kórosok döntõ többségét õk szülik, mivel náluk nem történik magzati vizsgálat.) Másrészt a chorion biopsia (magzatburokboholy-vétel) vagy az amniocentesis (magzatvízvétel) vizsgálata, ami spontán vetélést okozhat. A vizsgálatot ajánlott a terhesség 12. hetében (de a 10. és 13. között bármikor) elvégezni, ilyenkor vérvétel és ultrahangos vizsgálat történik. A második vizsgálatot (újabb vérvétel), ajánlottan 15. vagy a 16. héten, de a terhesség 22. hetéig kell elvégezni. Alapos voltam? :-))
Amit alapból csinálnak az a 12. heti ultrahangvizsgálat, ahol tarkóredõt mérnek, a 16. heti AFP vizsgálat (vérvétel), majd az eredmény tudatában 17-18. héten genetikai uh. Alapból ennél többet nem csinálnak, csak, ha indololt. Kellemes babavárást kívánok.
A lepény biopszia kérhetõ már 12. héten, ha a nyakiredõ értéke esetleg mgs, vagy más gyanús jelet lát doki az UH-n. Nálm sajnos megtörtént, magas nyaki redõ érték, ( 12. Hét) biopszia ( 12.hét) Eredmény 14. hétre lett, mely szerint a babám 21-es triszómiás vagyis down szindrómás. Sajnos 13-án volt megszakítás. Én fontosnak tartom a minnél elõbbi felismerést.

Hány hetesen kell adni oltást neki, és mikor lehet ivartalanítani?

Hány hetessen kell beoltani (1. Oltás) a kiscicám (most 10 hetes) és mikor lehet ivartalanítani??

Legjobb válasz: 8-9 hetesen kapják az elsõ oltást.Második 12-13 hetes korban.Az ivartalanítást bármikokor megcsinálják ha a cica elérte az 1 kg-ot.

8-9 hetesen kapják az elsõ oltást.Második 12-13 hetes korban.Az ivartalanítást bármikokor megcsinálják ha a cica elérte az 1 kg-ot.
A mi kiscicánk már 7 hetes korában túllépte az egy kilós súlyt, de nagyon korai lenne már ekkor ivartalaníttatni. Szerintem a fiúval várd meg a minimum 6-7 hónapos kort, a lánnyal pedig az elsõ tüzelést, de biztos lesz, aki mást tanácsol. Én azért javaslom fiúnál a min. 6-7 hónapos kort, mert ha korábban ivartalaníttatod, akkor nem tudnak az ivarszervek, ezen belül is a húgyutak rendesen kifejlõdni, és ha a cicáról késõbb kiderül, hogy hajlamos a húgykõre, akkor sokkal könnyebben elzáródhat a húgycsöve, ami sürgõs orvosi beavatkozás nélkül halálos.
6 hónapos kortól ajánlott az ivartalanítás, fiú cicánál lehet pár hónappal késõbb is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!


Hány hetesen kell menni előyzőr CTG-re, és mindenkinek kell?

Legjobb válasz: 36 hetesen és igen KÖTELEZÕ!! Ebbõl nézik, hogy jól táplálja-e még a babádat a méhlepény. 4hetes baba anyucija

36 hetesen és igen KÖTELEZÕ!! Ebbõl nézik, hogy jól táplálja-e még a babádat a méhlepény. 4hetes baba anyucija
engem 38hetesen küldtek elõször.
Álalában 36 hetsen, 40. hétig hetente 1X, túlhordásnál már 2 naponta.
Szia! Nálunk úgy van, hogy 37 hetesen kell menni elõször NST-re, 38 hetesen UH és NST, 39 hetesen NST és 39+4 hetesen is NST. Én a 37. heti NST-n nem voltam, mert teljesen kiment a fejembõl, a 38. hetire és úgy mentem el, hogy mondák UH-n, hogy már 1 hete is menni kellett volna.
Semmi sem kötelezõ!!! Álltalában a 36. héttõl kellene menni. Én járok a 34. héttõl és heti 2x mert veszélyeztetett terhes vagyok.

Csípőszűrésre hány hetesen kell vinni?

Legjobb válasz: Nekünk 6 hetesen és 4 hónaposan kellett menni kontrollra (pedig nem találtak nála eltérést piciként).

Nekünk 6 hetesen és 4 hónaposan kellett menni kontrollra (pedig nem találtak nála eltérést piciként).
Felénk 3 hónaposan kell vinni. ha nincs semmi gond, nem kell vinni semmikor kontrollra, akkor sem, ha elindul.
felénk sem kell vinni, ha a kórházi zárójelentésen nem volt gond:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
6 hetesen, és vissza kontrollra (az idõpontot ott mondják)
6 hetesen kellett menni, a szülés utáni héten azonnal kértünk idõpontot, de csak 3 hónap múlva tudtak volna adni, így magánrendelésre vittük

Valaki megmondaná hogy hány hetesen kell először NST-re menni? Én most vagyok 28. hetes.

Legjobb válasz: ha jól emlékszem a 36. héten kellett elõször.

ha jól emlékszem a 36. héten kellett elõször.
De ha esetleg cukorbeteg vagy akkor a 34héttõl.
A 36ik héttõl kell járni, de majd az orvos úgyis szól.Vagy legalábbis kéne szólnia. Nekem volt terhes cukrom a kisfiammal, és ugyanúgy a 36ik héttõl kellett járnom.Mondjuk annyira nem volt súlyos csak diétáznom kellett. Jó babavárást! :) 34h kismami
Szia!Miskolcon 34.héttõl kell, akkor is ha nem vagy cukorbeteg.:)
Nálunk is a 36. héttõl!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, jó tudni mert itt Ózdon nem sok mindenrõl szólnak a dokik.

Hány hetesen kell a magzatnak befordulnia?

Legjobb válasz: Szia! A dokim szerint a 36. hét után egyre kevesebb az esély, de van akinek a szülés elõttti napon. Emiatt nem érdemes nagyon izgulni, mert csak a babák 3%-a marad farfekvéses, de ha mégis ülve marad, manpság már van erre is biztonságos megoldás:) Az én babám 37 hetesen fordult be.

Szia! A dokim szerint a 36. hét után egyre kevesebb az esély, de van akinek a szülés elõttti napon. Emiatt nem érdemes nagyon izgulni, mert csak a babák 3%-a marad farfekvéses, de ha mégis ülve marad, manpság már van erre is biztonságos megoldás:) Az én babám 37 hetesen fordult be.
Az én babám már a 27.héten fejjel lefele volt, aztán a 32.héten is! Remélem nem fordult vissza azóta ;) 35 hetes kismami
Az én lányom 28 hetesen már "fejen állt", és nem is fordult vissza.
Szia! Szerintem 37-38 héten, a lényeg, hogy a szülés elõtt forduljon be! :D Sok boldogságot!
Általában 22-25.hét között
26 hetesen csinálják a terhelést. Boldog babavárást! 39 hetes kismami
nálunk pécsett a 24 hét környékén.
Nálunk szekszárdon a 28.hétig csinálják
Tatabányán a 24.héten csinálják, kivéve ha valami miatt elõbb indokolt.
Én is 22. hétben vagyok és nekem 3 hét múlva kell mennem. Úgy tudom, hogy a 24-28. héten csinálják.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a vállaszokat.

A kiskutyák második kötelező oltását hány hetesen kell beadni?

az elsöt tudom, hogy 8 hetes korában csak a következő kötelezőt nemtudom pontosan....

Legjobb válasz: menj el egy állatorvoshoz,neki -bármelyiknek- hivatalból kötelezõ tudni,úgy,ahogy egy orvosnak,hogy hogyan kell bekötni egy infúziót,vagy mondjuk egy tûzoltónak,hogy hogyan kell a tömlõt egy tûzoltócsaphoz csatlakoztatni...

menj el egy állatorvoshoz, neki -bármelyiknek- hivatalból kötelezõ tudni, úgy, ahogy egy orvosnak, hogy hogyan kell bekötni egy infúziót, vagy mondjuk egy tûzoltónak, hogy hogyan kell a tömlõt egy tûzoltócsaphoz csatlakoztatni...
2 héttel az elsõ után. általában 6 hetesen kapják az elsõt, 8 hetesen a másodikat
6 hetes korban kapják az elsõ oltást. Utána 2 hetente kapják a többit.
A kérdező hozzászólása: :D köszi a válaszokat!

Hány hetesen kell először NST vizsgálatra menni és pontosan hova, szól előtte az orvos? 34hkm

Legjobb válasz: így van, ahogy az elõttem szóló írta. betöltött 36. héten kell menni. nem tudom máshol hogy van, nekem a dokim ad idõpontot mindig az uh-ra, a gondozásra, az nst-re.

így van, ahogy az elõttem szóló írta. betöltött 36. héten kell menni. nem tudom máshol hogy van, nekem a dokim ad idõpontot mindig az uh-ra, a gondozásra, az nst-re.
nekem betöltött 36 hét után kellett menni, de szólt a doki is, hogy mikortól jelentkezzek, mert elõtte 1 héttel kellett idõpontot kérni.
Nálunk is betöltött 36. hét után, hetente kell járni, a klinikán kell idõpontot kérni. 39 hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!