Találatok a következő kifejezésre: Hany hetes honapos kortol (23 db)

általában 6 hetes kortól
7-8 hetes korában, de csak akkor, ha már anyatejen kívül mást is eszik. (:
3 hónaposan
Mi nimum 8 hét, ideális a 12 hét.
8-10 hetes korban az ideális.
Az ideális 3-4 hónap, vagy még késõbb. A 8 hét a törvényi minimum.

Mikortól lehet a babát játszószőnyegre tenni? Hány hetes, hónapos kortól?

Legjobb válasz: Én két hónapos kortól raktam rá, elõtte is megpróbáltuk, de akkor még nem érdekelte. Szerintem ez is babfüggõ dolog. Próbáld ki, veszteni valód nincs. 4,5 hós kislány anyukája

Én két hónapos kortól raktam rá, elõtte is megpróbáltuk, de akkor még nem érdekelte. Szerintem ez is babfüggõ dolog. Próbáld ki, veszteni valód nincs. 4, 5 hós kislány anyukája
Én 6 hetesen vettem észre, hogy jobban lát, és éredekli a köré elhelyezett világ, föléje akasztott plüssállatka. Most 12 hetes, és a napokban vettem észre, hogy nyúl a játékok után, a torzántató alatt ütögeti a figurákat.
Én 2 hónaposan tettem rá, akkor már nézegetett, így kicsit lekototte a figyelmét, aztán fokozatosan fedezte fel a játékokat. Most 5 honapos, mindent elér, ut-ver, még ha hason is fekszik:)

Hány hetes/hónapos kortól érdemes elkezdeni a napirend kialakítását?

Két hetes a babám. Mindenkitõl azt hallgatom, hogy kezdjem el a napirend kialakítását, tehát kezdjem el rászoktatni, hogy 4 óránként szopizik. Én ezt kevésnek, illetve korainak tartom. Én eddig igény szerint szoptattam. 2-4 óránként szokott felkelnie enni. Volt nap, hogy 10-szer is volt cicin. Kíváncsi lennék a véleményeitekre, tapasztalataitokra, hogy mikor érdemes elkezdni ezt a folyamatot.

Legjobb válasz: Ráérsz 6-8 hetesen is. Egyébként az én babám 6 hónapos, de még õ is 3 óránként eszik. Nem hinném hogy 2hetest szokatni kellene a 4órás evésre. Had legyen cicin amennyit igényel, hogy beálljon jól a tejtermelés.

Ráérsz 6-8 hetesen is. Egyébként az én babám 6 hónapos, de még õ is 3 óránként eszik. Nem hinném hogy 2hetest szokatni kellene a 4órás evésre. Had legyen cicin amennyit igényel, hogy beálljon jól a tejtermelés.
Nekem még csak 3 hetes a babám, de a gyerekorvos azt mondta, hogy ráér 6 hetes kora körülre a napirend kialakítása. Mi még elég messze vagyunk tõle :) eszik mikor éhes, alszik mikor álmos.
Korai. Egyébként ahogy nõ õ is elkezd valami napirendfélét kialakítani, ahogy neki jó. Csak figyelni kell, beáll magától.
Az én elsõ babám majdnem 1 éves volt, mire teljesen kialakult egy napirend (evés és alvás). Ha igény szerint szoptatod, akkor magától ki fog alakulni egy viszonylagos napirend, lehet, hogy nem pont 3 vagy 4 óránként, hanem valamikor sûrûbben vagy ritkábban kér enni. 2 hetes baba még azt se tudja, hogy a világon van, nem kell még ilyenekkel foglalkozni, 1-2 hónap múlva, mikor már kiismered a szokásait, igényeit, akkor ráér.
Utolsó vagyok. Vezesd be, hogy mindennap ugyanakkor legyen a fürdés (max. fél óra eltérés), majd elõbb-utóbb ahhoz fog igazodni.
szerintem a hozzátáplálásig egyáltalán nem az evés idõpontjának a meghatározása a napirend. fõleg ha szeretnél szoptatni... mi úgy indultunk neki, hogy kialakítottuk az esti rutint. tehát mondjuk minden nap 8kor fürdettük, utána evett és aludt... innentõl kezdve szépen beállt egy +/- fél órás napirendre, tehát kb. akkor kelt reggel, kb 2, 5-3 óránként szopizott. szerintem ez több mint jó pár hetes babánál :) enyém soha nem evett 4 óránként, 8 hetes koráig 2-3 óránként, utána 2, 5-3 óránként cicizett. utána jött a hozzátáplálás, akkor meg 10kor volt gyümölcs, 12kor ebéd, 4kor uzsonna, szóval itt már nem csak a fürdés határozta meg hanem az étkezések is


Ti mikortól (hány hetes, hónapos kortól) kezdtetek cipőt adni a babátokra?

Legjobb válasz: 3 hónapos korától kis könnyû farmercipõt.

3 hónapos korától kis könnyû farmercipõt.
Amikor elkezdett önállóan járni 11 hónaposan.
Ha már tud önállóan járni. Így a fiam 14 hónaposan kapott elõször cipõt.
10, 5 hónaposan indult el, de olyan 9 hónapos kora körül már totyorgott kapaszkodva, így vettünk neki cipõt.
A lemaradt, hogy kocsicipõt olyan 7 hónapos kora körül adtam rá, akkor lett vége a nyárnak.
10, 5 hósan, amióta jár.

Ti babáitoknál hány hetes/ hónapos kortól rendszereződött az éjszakai felkelés?

Mi még csak egy hónaposak leszünk igazából 3x kel fel...éjfélkor 3 körül meg reggel 6 körül. De elég sokszor el?fordul hogy nem alszik vissza és nem jó neki sehogy :S hiába etetem meg akár tisztába is teszem nem alszik vissza és fent vagyunk 3-4 órát éjjel.. ezzel mit tudok kezdeni? kinövi ezt? ti is voltatok így?

Legjobb válasz: az én babám,ha fel is kelt enni,utána visszaaludt szerencsére,de minimum 3-szor ébredt õ is.most 4,5 hónapos,9-fél 10 körül elalszik,3-kor felébred,eszik valamennyit,és reggel 7,fél 8-kor jelentkezik...:-)

az én babám, ha fel is kelt enni, utána visszaaludt szerencsére, de minimum 3-szor ébredt õ is.most 4, 5 hónapos, 9-fél 10 körül elalszik, 3-kor felébred, eszik valamennyit, és reggel 7, fél 8-kor jelentkezik...:-)
Nekem 3 hónapos a lányom, és velünk alszik, mert így kipihentebb vagyok nappal, hiszen nem kell átrohangálni hozzá éjjel. Szóval, ha éjjel úgy ébred, hogy nem sír, csak sikongat vagy gõgicsél, akkor csak figyelem a teljes sötétségben, de nem szólok hozzá, tanulja meg, hogy aludni kell. Ha rákezd, akkor - szintén a sötétben - beteszem a cicit a szájába, ettõl tuti vissza alszik. Ha éhes, akkor pedig csak szopi a sötétben, a mellemre veszem büfizni, és leteszem, egy szó nélkül. Mindig hasra vagy hanyatt teszem le, mert így nem folyik ki a pisi. Peluscsere csak reggel van. Nekem ez vált be, de nem tudom, mit tennék, ha a saját szobájában aludna, és kivenni-betenni kéne a kiságyba...
Nálunk is 3 óránként ébredt a kicsi, de 6 hetes korától már átaludta az éjszakákat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat. Mi egy szobában vagyunk a bébivel. nem kapcsolok éjjel villanyt csak egy halvány éjjeli fény van, nem cserélek pelust csak ha kaki volt.. De akkor sem alszik vissza... pedig nem beszélek hozzá... :S remélem hamar beáll nála mert nagyon fárasztó :S
Utolsó és azelõtti vagyok, hoztam még valamit:) : "A baba érzékeli a nyugalmat, a sötétséget, az egyenletes, halk zajokat. Ez az álladóság lehetõvé teszi, hogy csak akkor ébredjen föl, ha tényleg megéhezett. Gondolom, néhány olvasónk most kételkedve csóválja a fejét, hiszen vannak babák, akik éppen fordítva mûködnek: éjjel órákig üvöltenek, nappal a legnagyobb zajban és nyüzsgésben békésen alszanak. A csendes éjszakában talán épp a megszokott hangok hiánya zavarja a kicsit. Néhány hét alatt majd õ is alkalmazkodik a család alvás-ébrenlét ritmusához. Akár ilyen, akár olyan a babánk, segíthetünk neki az alkalmazkodásban: ne kapcsoljuk fel a villanyt (legfeljebb valami egészen gyenge fényt használjunk), ne tegyük tisztába, ha nem muszáj. Csendesen fogjunk hozzá a szoptatáshoz, lehetõleg saját ágyunkban, minden felhajtás nélkül, fekve vagy félig ülõ helyzetben. Közben nyugodtan bóbiskolhatunk. Lefekvéskor készítsünk oda egy pohár vizet, hogy akkor se kelljen kimászni az ágyból, ha megszomjazunk."innen:http://www.babaszoba.hu/articles/Ejszakai_szoptatas?aid=2008..
Szia! Éjjel ha bemész hozzá, ne beszélgess vele, ne "játszatok" , mert ettõl csak éberebb lesz. A másik: használj éljelre nagyon jó minõségû pelust, hogy ne kelljen kicserélni mert attól is felébred. Én az elsõ 2 hétben ebbe a hibába estem. Esti szopi közben beszélgettem vele, meg ha hallottam evés közben a rotyogást, evés és büfi után tettem tisztába. Szerencsétlen még jó h a bekómálásból egybõl éber lett. Vettem hát Pampers pelust (nagyon jól tartja a pisit) és így éjjel nem pelusozom át. Ha NAGYON muszáj akkor a következõ ébredéskor, evés elött. Én nekem ezek váltak be... aztán ki tudja. Ja igen, és kevés fény :) Ettõl függ. a Fiam 7 hetes, de 2x kel fel. A második már reggel fél 6-kor.
Kedves 2es, ez a legjobb megoldás:) . Az a legjobb, ami a babának és a családnak jó:) .
Ki foga nõni:) , addig is: csak azt csináld éjjel, amit szükséges, tehát ha nincs kaki, ne tedd tisztába(persze csak ha nem folyt ki a pisi:) ), csak felébred a macerától. Ne kapcsolj villanyt, max. éjjeli fényt. Minél kisebb "hûhú"val járjon az éjszakai ébredés, ne legyen "érdemes" ébren maradni. Hogyan alszotok?
Az én kislányom is csinálta ezt pár hétig.Most 2 hónapos múlt, 1körül és 4 körül kel fel éjjel.Nálunk a hajnali etetés volt az amikor nem tudott visszaaludni.Ezt úgy "oldottam" meg hogy magam mellé vettem, és cicin ringatta álomba magát.Tudom, nem a legjobb megoldás, de legalább így én is kipihentem magam, és a sírás helyett õ i pihent.
Elsõ gyerekem egy éves koráig ébredt fel éjszaka (igaz csak egyszer), a második hat hónapos koráig, a harmadik 4 éves koráig.

Hány hetes /hónapos kortól lehet vizet adni inni a babának?

Ha adok nemi, jó ha a Jana-t adom?

Legjobb válasz: Anyatejes babámnak 6 hónapos koráig nem adtam. Nem volt rá szükség. Igen, a Jana jó.

Anyatejes babámnak 6 hónapos koráig nem adtam. Nem volt rá szükség. Igen, a Jana jó.
Ha IGÉNY SZERINT szopizik, akkor nem szükséges a folyadékpótlás. Viszont, a tápszert kap a baba, akkor neki szüksége lehet a + folyadékra. Ez lehet forralt, lehûtött csapvíz, palackozott, alacsony ásványtartalmú, szénsavmentes ásványvíz vagy babavíz is. A védõnõ nem a csapvízrõl szóló papírt íratja alá, hanem azt, hogy kútvizet nem adhatunk csecsemõnek.... hatalmas különbség. A kútvíz arzént, nitrátot tartalmazhat, ami egy csecsemõre nézve mérgezõ....
Az én babámat is itatták teával. Cumizavaros is lett, és nem szopott sajnos soha. A teáztatás, vvízadás, pláne a cukros víz egy nagyon régi szokás, és tévhiteken alapul. Az anyatejben minden tökéletesen benne van, a kellõ cukor is, a kellõ folyadékmennyiség is. Nincs mit pótolni rajta.
miért ne lehetne itatni akár már egy újszülöttet is vízzel? Nálunk a kórházban is itatták a csecsemõsök, és nem csak a cukros vízzel, hanem a simával is...
minket a kórházból úgy küldtek haza hogy etetni itatni...:) az elejétõl adtunk neki viet (forralt babavizet vagy a jana is jó) persze meleg nyár volt...most meg nem is nagyon fogadja el
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Igaz a csajszi még csak 4 hetes, de tegnap fürdésnél hihetetlen módon szopogatta a kezérõl a vizet, ezért gondoltam, hogy szomjas lenne, de utána egybõl etetés volt(anyatejes). Tehát ha egy mód van rá, ne adjak nemi vizet. 22-25 fok van a lakásban
Velem a védõnõ aláíratott egy papírt, hogy ne itassam csapvízzel... Mi babavizet veszünk neki, néha Jana, néha Hipp vizet. Mi adtunk neki 6 hónapos kora elõtt is (nem sokat), mert van olyan baba, amelyik így könnyebben elfogadja majd késõbb, ha már szilárd táplálékot eszik. De hivatalosan anyatejes babának nem kell 6 hónap elõtt.
ha anyatejes, akkor nem kell neki mast adni, ha tapszeres, akkor is csak keveset, ha igenyli, hozzataplalastol szukseges a folyadekbevitel, de nem sok, mert kitolti a pici hasat es az eves karara megy
Ha anyatejes, akkor szopi mellett nem kell neki vizet adni.Ha viszont tápszeres, akkor igen. A Jana jó, de tökéletes a felforralt visszahûtött csapvíz is.Én mindig csapvizet adtam a babámnak.Soha nem volt semmi baja tõle.
6 hónapos korig alapból nincsen rá szüksége, de mondjuk 30 fokos melegben lehet adni neki vizet.
Az én papíromon is csapvíz van írva. Elolvastam. De tényleg. Na, de mindegy is, én nem adok neki csapvizet. Szerintem jó, hogy vannak ezek a babavizek, ezek nem ártanak.

Hány hetes/hónapos kortól lehet tanítani a kiskutyát?

Nálunk születtek kis palota pincsik, és úgy döntöttünk, hogy egyet megtartunk. Ez így is lett. A kis kutya már 12 hetes. Mikortól lehet elkezdeni a tanítását ?

Legjobb válasz: Már most akár :D

Már most akár :D
A kérdező hozzászólása: :D Õszintén szólva már próbálkoztunk, de még a játék meg az ugrálás papakutya sokkal izgalmasabb mint a tanulás. x) De azért türelem rózsát terem. :) Köszi a választ ! :)
én is azt gondolom h már 2 hónapos kortól nyugodtan , szerintem a jutalomfalatok biztosan fel fogják kelteni az érdeklõdését !
nevelni az elsõ naptól tanítgatni amint a kötõdés megerõsödött-3 hónaposan már aktuális megszabni a határokat számára, szabályokat állítani az életében és odafigyelve csak a nyugodt viselkedést megerõsíteni jutalmazással-játék, dicséret-simi, étel, stb.) amint érzi, hogy megbízható vezetõi vagytok könnyebbé válik a tanítása is -ugyanis õ figyelni fog rátok

Hány hetes/hónapos kortól lehet (rövidebb időre) a babát 150°-ig több fokozatban fokozatmentesen dönthető babakocsiba tenni?

magyarul nem dönthet? vízszintesig csak 150°ig.

Legjobb válasz: Nekünk olyan van, ami 5 hótol már ajánlja. Használtuk is.Szerette mert kilátott jobban, de mégis azért feküdt még valamilyen szinten.

Nekünk olyan van, ami 5 hótol már ajánlja. Használtuk is.Szerette mert kilátott jobban, de mégis azért feküdt még valamilyen szinten.
5-6 hónaposan.
A mi babakocsink 160 fokba dontheto, es egy hete hasznaljuk, mert a kisfiunk, kinotte a mozes reszet. Picikenk a heten lesz 4 honapos. Elvezi, hogy nezelodhet.
A kérdező hozzászólása: köszi. az én babócám még csak 2, 5hónapos.

Hány hetes/hónapos kortól használod a járókát? Fa vagy hálós?

7 hetes a kicsink és akarunk venni egyet, mert jól ki tudnánk használni. Nem korai?

Legjobb válasz: Mi akkor vettünk neki, amikor már forgolódott. Korainak szerintem sohasem korai, legalább megszokja.

Mi akkor vettünk neki, amikor már forgolódott. Korainak szerintem sohasem korai, legalább megszokja.
elsõ vagyok: mindkét fajtának vannak elõnyei. A hálósba kevésbé üti meg magát, a rácsosban viszont késõbb könnyebben feláll. Nekünk fa van és rácsvédõt tettünk körbe.
Így van, minél elõbb megszokja, annál jobb. Nekem anyum vette meg, mert az ország másik végén lakunk, és náluk abban alszik mindig. Mikor elkezdett mászni, akkor már használtam itthon is, ha dolgom volt, és nem mertem egyedül hagyni-a járókában volt csak biztonságban.
Szerintem a fa járóka a legjobb. Igaz, hogy kemény, és elõfordul egy kis kocc, mint a kiságyban is, de ez a fejvédõvel kivédhetõ. Elõnyei azonban, hogy sokkal jobban kilát, sokkal könnyebben meg tud kapaszkodni. Egyébként is nagyon jó dolog a járóka, mert biztonságba tudod tenni a babád, ha kimész WC-re, fõzõl stb. A második babám most három és fél hónapos, már használjuk, és szerintem kb. addig fogom használni, amíg nem tud járni, esetleg késõbb is a délutáni alvásokhoz, merthogy a kiságyban csak éjszakára szoktam betenni. Egyébként a földön van a játszószõnyegen, vagy pokrócon, vagy a járókában.
4 hónapos korában kapott egy hálósat:) Nagyon szeret benne lenni:)
Mi ma "avattuk fel", kedden volt 11 hetes a kisfiam :) Jobb, mint a kanapén felügyelni a nappaliban, a földön hidegebb van, igy megvan a kis helye, ahol lehet kalimpálni :)
Megint 14:24 vagyok. Azt elfelejtettem irni, hogy fa járóka, még a férjemé volt gyerekkorában, de egész jó állapotban van!! A lapját meg házilag felemelte nekünk az egyik nagybácsi, hogy kapupánt csavarokra rá lehet rakni biztonságosan, igy nem kellett egy jó drága emelhetõ járókát vennünk :) Azért nem akartam hálósat, mert olyan furcsának találtam a hálón átnézést, meg ha már feláll, nem tudom, hogy tartja magát azon.

Hány hetes, hónapos kortól áll fel westie kutyám füle?

Most 8hetes, de még nem áll a füle. Láttam régebben képeken hogy ki szokták nekik támasztani, de mivel? Vagy Hogy? Szükséges ez? Vagy magától is fel fog állni?

Legjobb válasz: Helló! Húgomnak Yorkshire-je van, az õ fülét is ragasztani kellett fiatalkorában, hogy felfele álljon. Gondolom a westie-nek sem áll be abba a pozícióba. Szerintem keresgélj utána a neten, pl: kutya.hu, ott tuti van ezzel a fajtával foglalkozó topic is. (reggel megkérdezem hugom, õ ott már veteránnak számít, több ezer hozzászólással.

Helló! Húgomnak Yorkshire-je van, az õ fülét is ragasztani kellett fiatalkorában, hogy felfele álljon. Gondolom a westie-nek sem áll be abba a pozícióba. Szerintem keresgélj utána a neten, pl: kutya.hu, ott tuti van ezzel a fajtával foglalkozó topic is. (reggel megkérdezem hugom, õ ott már veteránnak számít, több ezer hozzászólással.
A kérdező hozzászólása: A kutya.hu-n nem találtam semmit. Létszi vki aki ért is hozzá, de azért köszi neked is a segítséget.
Nekünk vannak Westi kiskutyáink 7-8 hetes korban kezd nekik állni, de az se baj ha késõbb.Ez is egyénfüggõ.De a Westiknek nem szokták felkötözni.De ha már most szeretnéd hogy álljon a füle felkötözheted neki ragasztószalaggal.De szerintem felesleges csak a kutyusnak okozol vele kellemetlenséget.Szerintem várj türelemmel hisz még elég kicsi, idõvel neki is állni fog a füle.
nekem is yorkijaim vannak.csak az egyiknek kellett kötözni.katasztrófa volt.megkínlodott szegény.nekünk a kutyakozmi csinálta, mert ha rosszul csinálod el s törhet neki a porc.adj neki kálcium tablettát, az erõsiti, vágd le a fülecskéjérõl a szõrt.és kért ki kutyakozmetikus véleményét.
leírom neked, hogy hogy kell felkötözni egy kutya fülét. (mert én még nem találkoztam olyannal, hogy egy westienek magától sikerült volna.) 1.fogj egy keményebb lapot (karton is lehet, de a legjobb mondjuk egy telefonkártya), és vágj le belõle egy kb megfelelõ méretû csíkot.(a füléhez mérten, a tövétõl a hegyéig.) 2.vágd le a fülérõl a szõrt, a lapocskát illeszd a füle külsõ feléhez (a tövéhez állítsd, hogy megtartsa.) 3.ragasztószalaggal rögzítsd.(lehetõleg úgy, hogy a füle mögött hátul fejéhez ragaszd, így majd nem engedi 'lekókadni'.) 4.pár hétig hagyd így, esetleg cseréld ki néhányszor a ragasztást.közben adj a kutyának kalciumot, vagy egyéb, a porcosodást elõsegítõ készítményt. nekünk ez a módszer bevált.kiegészítésnek annyit, hogy sokan (köztük mi is) egymáshoz kötik a két fülét is, így hatásosabb lesz az eredmény.
nehogy felkösd... még ne.. az én westiemnek 11, 5 htes korábam állt fel a füle. várj.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!