Találatok a következő kifejezésre: Hangfelvételt szeretnék a (4 db)

Hangfelvételt szeretnék késziteni, a zenekarunkkal. Milyen hangkártya szükséges, vagy egyáltalán mi kell hozzá, hogy egy elfogadható Demo CD - t készitsünk magunkról. Le lehet tölteni valamit az interenetröl?

Legjobb válasz: szerintem egy ilyen feladatnál a hangkártya az egyik legkevésbé lényeges elem. A mikrofonok, azok elhelyezése, az akusztika, a külsõ zajok mind jóval lényegesebbek ennél, fõleg, hogy bármennyit is áldozol egy kártyára, ezek simán élvezhetetlenné tehetik az egész felvételt.

szerintem egy ilyen feladatnál a hangkártya az egyik legkevésbé lényeges elem. A mikrofonok, azok elhelyezése, az akusztika, a külsõ zajok mind jóval lényegesebbek ennél, fõleg, hogy bármennyit is áldozol egy kártyára, ezek simán élvezhetetlenné tehetik az egész felvételt.
A stúdióbérlet nem olcsó dolog. A legolcsóbb óradíj 3000 Ft körül van. Egy nap alatt meg kb. 3-4 számot lehet fölvenni de ez sokmindentõl függ. Mi a gitárokat vonalból vesszük föl és gépen effektezünk. A dobot programmal csináljuk. Csak az éneket vesszük föl stúdióban. Ahhoz jóval kevesebb idõ kell. Mindenképpen _eredeti_ sound blaster hangkártyát javaslok. Ha tudsz egy kicsit forrasztani, akkor olcsóbban is ki lehet hozni "egy" jó kártyát. A sound blaster-t kicsit át lehet forrasztani és több kártyából lehet csinálni egy többcsatornásat. Így csináltunk 5.1-es hangrendszert 128-as sb kártyákból. :D Kb. egy ezresért be lehet szerezni egy 128-ast. Stúdiózáshoz viszont szerintem kevés a 128. Figyelj még arra hogy a boltban kapható sb-nek mondott kártyák igazából csak sb-kompatibilisek. Vagyis nem azok. _Eredeti_ sb-t szerezz be. =) A régi eredeti sb 16-osom jobban szól, mint egyik haverom vadi új sb-kompatibilis kártyája. =)
Otthon is kialakíthattok stúdiót, ha van egy nagyobb kertesház, és van egy jól elkülönített, lehetõleg ablaktalan szoba. A falakat be kell vonni hungarocellel vagy egyéb szigetelõvel, és legkívülre pedig tojástartó dobozokat kell tenni. Ezeknek az a célja, hogy megszüntessék a viszhangot. Illetve bármiféle visszaverõdést. Hangkártyából bármilyen jó. A hangkártyák az utóbbi 5-10 évben szinte semmit sem fejlõdtek, ezért vannak a legtöbbször integrálva az alaplapra. A mikrofonba viszont érdemes beruházni. Abból a legjobb minõség a jó. Még olyan hangkártyát lehet érdemes beszerezni, aminek 1-nél több mikrofon bemenete van. Ekkor több mikrofont használhattok különbözö helyeken egyszerre. De ennek csak akkor van szerepe ha "egyszerre" veszitek fel a zenét és nem darabokban.
Egy pár órás stúdióbérlet sokkal olcsóbb, mint egy jobb hangkártya piaci ára. Mellesleg te otthon - még ha profi is a hangkártyád - nem igazán fogsz tudni stúdiókörnyezetet biztosítani. Márpedig egy felvett zenemûvön meghallatszik, hogy hogy lett felvéve. Mert nem csak a hankártya, hanem a környezet, az utómunka és a mikrofonok is igencsak számítanak. Amúgy az Adobe Audition egy "standard" hangszerkesztõ, az már tud sok-sok dolgot. De pl. szempont az is, hogy mekkora a zenekar és milyen hangszerek szólalnak meg, van-e ének, stb.


Egy bizonyos cég ellen kártérítési pert szeretnék indítani a túlórák miatt amit persze nem fizettek ki és sajna nincs róla papírom, de van hangfelvételem ahol mondják többször is, hogy a túlórát máskor fizetik ki. Van rá lehetőség?

Fizetéskor még az Erzsébet utalványt se adták ki hanem helyette adtak egy kis plusz pénzt amit terméseztessen munkaruházat címszóval el is vettek.Megszégyenítve kiabáltak velem minden jöttment indokkal és megtiltották hogy legalább egy hétvégét a családommal tölthessek(A szerz?désben napi 5 munkanap 8 órás m?szakról szólt)

Legjobb válasz: Ehhez megfelleö ügyvéd kell. Habár úgy tudom a munkaügyes perek ingyenesek, de az ügyvédet neked kell állni. Èn elöször is a munkaügyi hivatalba mennék be (nem a munkaügyi bíroságra, az már más), és ott tanácsot kérnék mit is tegyek.

Ehhez megfelleö ügyvéd kell. Habár úgy tudom a munkaügyes perek ingyenesek, de az ügyvédet neked kell állni. Èn elöször is a munkaügyi hivatalba mennék be (nem a munkaügyi bíroságra, az már más), és ott tanácsot kérnék mit is tegyek.
A kérdező hozzászólása: Értem. ÉS itt ügyvédet akkor nekem kell szerezni?
Ügyvédként írom: nézd meg a kimisz.gov.hu portált, és ha jövedelmi viszonyaid alkalmassá tesznek, akkor kérj jogi segítõt (az ügyvéd) illetve válassz a listáról, ha nem akkor tényleg keresned kell. Fontos a bizonyíték megléte. Aztán majd a vesztes fizeti a költségeid. Bár perelhetsz költségmenetsen is, szintén jövedelmi helyzet okán.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!