Találatok a következő kifejezésre: Hallottam hogy korai (48 db)

5 hetes terhes vagyok. Mikor menjek nőgyógyászhoz? Hallottam, hogy a vizsgálat során elmehet a baba. Ez igaz vagy csak, ha valaki nagyon korán megy el? Én úgy gondoltam, hogy a 7. hétben mennék el.

Legjobb válasz: én ilyenrol nem hallottam, hogy az ultrahangos vizsgalattol elmenjen a baba. olyanrol igen, hogy a magzatviz vetelnel van a vetelesre minimalis esely. én most hat hetes és öt napos vagyok, és holnap megyek dokihoz :) (elso terhessegemnel 5-6 hetesen voltam) 4 napos volt a pici, amikor rakszuresen meg ilyen altalanos nogyogyaszati vizsgalaton voltam és nem lattak. (vagyis lattot a dokino valamit, amit kisebb cisztanak nezett, eloszor azt hittem, hogy a gyereket latta, de igy utolag belegondolva tuti nem) amugy a het het az ilyen "vizvalaszto" a dokiknal, mert sok spontan veteles az elso hat hetben tortenik, kicsit kevesebb utana, az elso trimiszter alatt.. meg azt hiszem a hetedik het utan adnak csak kiskonyvet, de ebben nem vagyok biztos (azert gondolom mert elso gyereknel koran voltam, es mondta a dokino, hogy a hetedik het utan menjek le a vedonohoz kiskonyvet kerni)

én ilyenrol nem hallottam, hogy az ultrahangos vizsgalattol elmenjen a baba. olyanrol igen, hogy a magzatviz vetelnel van a vetelesre minimalis esely. én most hat hetes és öt napos vagyok, és holnap megyek dokihoz :) (elso terhessegemnel 5-6 hetesen voltam) 4 napos volt a pici, amikor rakszuresen meg ilyen altalanos nogyogyaszati vizsgalaton voltam és nem lattak. (vagyis lattot a dokino valamit, amit kisebb cisztanak nezett, eloszor azt hittem, hogy a gyereket latta, de igy utolag belegondolva tuti nem) amugy a het het az ilyen "vizvalaszto" a dokiknal, mert sok spontan veteles az elso hat hetben tortenik, kicsit kevesebb utana, az elso trimiszter alatt.. meg azt hiszem a hetedik het utan adnak csak kiskonyvet, de ebben nem vagyok biztos (azert gondolom mert elso gyereknel koran voltam, es mondta a dokino, hogy a hetedik het utan menjek le a vedonohoz kiskonyvet kerni)
Én inkább vitába szállnék, 5 hetesen voltam dokinál megvizsgált, felnyúlt, megnyomkodott, rákszûrést végzet, majd rá egy pár napra pedig elkezdtem vérezni, hematóma miatt elsõsorban, elveszítettem. majd a mostani terhességnél már nem ahhoz a dokihoz mentem, hanem egy olyan helyre ahol eleve nem vizsgálják meg a kismamát a 12 hétig. sajnos van ilyen :( Boldog babásodást
Ha elmenne a vizsgálattól, akkor egy lombikos baba sem maradna meg. Tapolcán már 4+1 hétnél menni kellett tesztelni, és UH-ra, majd ezt követõen 5 és 6 hetesen is, utána pedig 2 hetente. Tehát mire 10 hetes lett, már 5x nézték, mégis itt mocorog a pocimban. Ha egy baba nem marad meg, az nem a vizsgálattól van. Reméljük minden rendben lesz a babáddal! 23+1 hkm
Nem mehet el a vizsgálattól a baba. Ha elmegy az biztosan nem attól lesz, de ráérsz 7 hetesen is elmenni. Le nem késel semmirõl.
A válasz írója 97%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 20:16 A babád nem a vizsgálat miatt nem maradt meg, ha nem mentél volna vizsgálatra pontosan ugyanez történt volna. Az idõbeli egybeesés nem jelent ok-okozati összefüggést. Egészséges magzatot sem a szex, sem a kézi vizsgálat, sem az ultrahang nem tud megölni.
Igaz, de nem ez az általános. Nagyon jól gondoltad a 7.hetet. Hamarabb azért sem érdemes mert még talán nem is látni a babát a szívmûködést meg fõleg nem.
1.vagyok. Én nem az uh-ra gondoltam, hogy attól elmehet a baba hanem a kézi vizsgálattól, amikor felnyúlnak és és megnyomkodják a hasat. Az én dokim pl. csak levette a rákszûrést de mondta, hogy nagyon vigyázva csinálja és meg sem vizsgál csak csinálunk egy hüvelyi uh-t mert most nem akar "bántani". Az én dokim amúgy egész terhesség alatt nem vizsgál meg csak uh van.
Egyetértek az elõttem válaszolóval. Én is lombikos vagyok és már a kezdetektõl hetente volt hüvelyi uh.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos válaszokat. Maradok a 7. heti vizsgálatnál. Ekkor egyébként mekkora lehet a baba?
az elsõ terhességemmel olyan 6 hét környékén jártam dokinál, kézi vizsgálat volt, pár nap múlva elvetéltem. Azt hittem, a vizsgálat miatt, de a kórházban (még mikor csak barnáztam) uh-n nem láttak élõ magzatot, szóval azt mondták, val.szeg nem fejlõdött és elment. Ez a vizsgálattól teljesen független dolog. A 2. terhességemnél is volt vizsgálat, semmi baja nem lett a babának, de még csak egy kis barnázásom sem volt, pedig rutin nõdokis vizsgálat után elõfordult már. Ettõl függetlenül nem örülök a korai vizsgálatnak, de õ a doki, õ tudja.
igen 20:16 vagyok. én is ugyan erre gondoltam elõttem szólóhoz, néha van olyan doki aki úgy megnyomkod h vérömlenyt tud okozni a méhben amitõl elmegy a baba.

Fiam (7) gyakran felrevonul es jatszik a pömpijével. Allandoan kerdezi hogy hogy születik a gyerek, meg hogy anno öt hogy csinaltuk. Ez már a pubertás-kor eleje lenne, vagy valami zavar van nála? Hallottam hogy van korai pubertás?

Legjobb válasz: Érdemes lene beszerezned a Sehány éves éves kislány c. mesés, születésrõl szóló könyvet. Ebbõl könnyen szépen, õszintén tudsz neki válaszolni. Ízléses képek vannak benne. Kisfiad rájött, hogy amit csinál magának az jó. A születés meg fogantatásra való kíváncsiság is teljesen rendben van. Ha a maszturbáció akadályozza a mindennapi tevékenységében és nem csupán unalom ûzés, akkor számít kórosnak. Az, hogy hirtelen elkezdi érdekelni, hogy hogyan történnek a dolgok, lehet attól, hogy suliban (vagy ha még ovis az oviban), unokatesóktól, játszótéren hallhatott valamit errõl. A korai pubertás nem viselkedésben, hanem a nemi jellegzetességek korai kialakulásában nyilvánul meg. Ilyen a korai nemi tájéki szõrösödés, kislányoknál hamarabb kezd nõni a cici a fiúknál az arcszõrzet. Ez már kivizsgálandó esetenként kezelendõ rendellenesség is lehet.

Érdemes lene beszerezned a Sehány éves éves kislány c. mesés, születésrõl szóló könyvet. Ebbõl könnyen szépen, õszintén tudsz neki válaszolni. Ízléses képek vannak benne. Kisfiad rájött, hogy amit csinál magának az jó. A születés meg fogantatásra való kíváncsiság is teljesen rendben van. Ha a maszturbáció akadályozza a mindennapi tevékenységében és nem csupán unalom ûzés, akkor számít kórosnak. Az, hogy hirtelen elkezdi érdekelni, hogy hogyan történnek a dolgok, lehet attól, hogy suliban (vagy ha még ovis az oviban), unokatesóktól, játszótéren hallhatott valamit errõl. A korai pubertás nem viselkedésben, hanem a nemi jellegzetességek korai kialakulásában nyilvánul meg. Ilyen a korai nemi tájéki szõrösödés, kislányoknál hamarabb kezd nõni a cici a fiúknál az arcszõrzet. Ez már kivizsgálandó esetenként kezelendõ rendellenesség is lehet.
Szerintem ez teljesen normális, fel kell fedeznie a testét, természetes, hogy megfogalmazódnak benne kérdések az élettel, akár a nemiséggel kapcsolatban is. Ez így van jól szerintem, bár nem vagyok szakember.. Engedni kell neki, hogy játsszon magával, fõleg, ha félrevonul és ezzel mást nem zavar. Fogalmam sincs pontosan mikortól kezdõdik a pubertás, de már egy ovis kisgyerek is simán kérdez olyat, amitõl sok szülõ zavarba jön. Mindenre õszintén kell válaszolni, a maga szintjén, amit már megért..nem kell túl tudományosra fogni, csak arra válaszolni, amit kérdez. Szerintem nincs okod aggodalomra! :)
Így van, ez teljesen normális. Egyre érettebb lesz, egyre több és komolyabb dolgok kezdik érdekelni. Ne szégyenlõsködj, bármit kérdez, válaszolj neki, persze a maga kis értelmi szintjén. Nem kell neki hazudni, és virágokról meg méhekrõl hablatyolni, kezeld teljesen természetes témaként, hiszen az is. Így majd késõbb is könnyebb lesz errõl beszélni, és ha problémája lesz, könnyebben fordul majd hozzád tanácsért.
Teljesen átlagos azért 'játszik' mert jó érzés neki, ilyenkor nem szabasd rászólni mert 1 életre szóló szexuális zavart okozhat. Beszéld meg vel hogy mások elõtt ilyet nem illik és ha épp rosszkor kezd rá tereld el a figyelmét, azt is minden gyerek megkérdi hogy született ilyenkor jön a gólya hozott, apu a baba bolt vett és berakott anyu pocijába....szöveg. http://www.webbeteg.hu/cikkek/csecsemo_gyermekneveles/9322/g..
A kérdező hozzászólása: Oke, köszönöm a vàlaszokat, nyugodtabb vagyok. Rendszeresen jarunk könyvtàrba, és az ilyen témàju könyveket mar az összest kivettük (persze ami gyereknek szolo).
Ez természetes hogy érdeklõdik a nemiség iránt. Minden kérdésére válaszolj õszintén a korának megfelelõen! Ha a fütyijét fogdossa, ne szólj rá ha félrevonulva, egyedül csinálja!

Mikor kell egy kisgyereket beíratni bölcsibe? Olyat is hallottam, hogy valaki már a születés után megteszi, s a gyerek várólistára kerül. Én két éves kora körül szeretném ha elkezdené, de teljesen tanácstalan vagyok.

Legjobb válasz: Én olyat is hallottam, hogy várandós anya ment be a bölcsibe, hogy legyen helye a leendõ babának. Nagyon nehéz manapság jó bölcsiben helyet szerezni, magas a túljelentkezés mindenhol. Szóval minél hamarabb érdemes!

Én olyat is hallottam, hogy várandós anya ment be a bölcsibe, hogy legyen helye a leendõ babának. Nagyon nehéz manapság jó bölcsiben helyet szerezni, magas a túljelentkezés mindenhol. Szóval minél hamarabb érdemes!
Én 1 hónaposan írattam várólistára a babám. 2 éves korára kértem helyet. Most voltunk behívatva...bekerül, de késõbb... Júniusban lesz 2 éves, de csak augusztustól lehet vinni a nyári szünet miatt...addig viszem a munkahelyemre...remélhetõleg nem rúgnak ki miatta.
XIX kerület 1 évesen irattam be, fel is vették, elvileg 2 éves korától -jövõ március mehet De csak szeptembertõl fog. Bemész a közponit bölcsödébe és ott mindent elmondanak- hol laktok?
A kérdező hozzászólása: A XI. kerületben lakunk. Köszönöm a válaszokat! Feltétlenül bemegyek a bölcsibe, mert úgy látom ahány, annnyi féle...:-)
Pont tegnap voltam a körzetünkbe tartozó bölcsiben megkérdezni hogy megy ez a beiratkozás!!Nem írnak fel senkit sem várólistára!!Májusban van beiratkozás és akkor kell menni és vinni kel munkáltatói igazolást hogy te már dolgozol vagy 1hónapon belül vissza mész dolgozni!!A bölcsi szeptembertõl kezdõdik!!
Én bemennék a helyedben a konkrét bölcsibe, és ott kérdezném meg, mert eltérõ válaszokat fogsz kapni, amivel nem sokra mész.
Nálunk sincs várólista, márciusban adtak jelentkezési lapot, és májusban hirdették ki, hogy kiket vettek fel. A barátnõm decemberben kitalálta, hogy mégis visszamegy dolgozni, bement a munkahelye melletti bölcsibe, pont volt hely, két nap múlva már bölcsis volt a kisfia :)
Nálunk úgy volt, ahogy a 10:53-as válaszoló is írta. Semmiféle lista, csak májusban beíratkozás. Megfelelõ papírokkal nekünk sikerült is gond/protekció/várólista/extra adomány nélkül bejutni. Ez tavaly májusban-szeptemberben volt Bp-en a 22. kerületeben. Viszont a kollégám felesége tényleg terhesen felíratkozott és ennek ellenére sem vették fel elsõre a 20 hónapos kislányukat most õsszel. Az anyuka megnézte a másik, messze és borzalmas állapotban lévõ bölcsit, ahova felvették volna. Ezután sírva ment be az eredeti bölcsibe, hogy mondjanak bármit (bármilyen összeget) amiért mégis felveszik a kislányát. Kb. 2 hétten a kezdés elõtt felhívták, hogy visszamondta valaki és mégis kezdhet ott a kislánya. (Nem kértek semmit érte.) Ez Bp-en a 3. kerületben történt.
Nálunk (Veszprém megye) a baba születése után miharabb be kell menni beiratkozni, így rákerülsz a várólistára és remélhetõleg mire szükség lesz rá helyed is lesz.
Ez attól függ, hogy felétek mennyi hely van és mennyi gyerek... Nálunk pl. mindig van hely, folyamatosan bármikor beadható a gyerek, akár másnaptól, nincs várólista.
Elsõ vagyok. Én egy Bp. 8. kerületi bölcsõdében voltam tavalyelõtt, ott mondta azt nekem a gondozó, hogy volt már, aki állapotosan ment helyet foglalni, akkora a túljelentkezés. Lehet, hogy azóta már változott a helyzet, de szerintem ma is sokan keresnek bölcsit, talán többen is. Egyre több az olyan anyuka, aki dolgozni szeretne és nincs kire hagyni a babát, tehát muszáj bölcsibe adni (már ha talál helyet).


úgy hallottam, hogy a szőrtelenítő krém árt a körömnek. De akkor hogy kenjem fel? Vagy ez hülyeség, nyugodtan hozzáérhetek?

Legjobb válasz: Ilyet én még nem hallottam. Kend fel és utána úgyis megmosod a kezed.

Ilyet én még nem hallottam. Kend fel és utána úgyis megmosod a kezed.
én sem hallottam ilyenrõl, de ha ennyire félted a körmeidet, akkor húzz gumikesztyût. munkaruházati boltban lehet kapni vékony kesztyût, 20-30 ft egy pár
Az izomgörcsöt a magnézium hiány okozza. Én nem hallottam róla, hogy ez terhességre utalhat!
A kérdező hozzászólása: De nem görcsöl csak fáj :(
Ez nem tartozik a tipikus terhességi tünetek közé. A 2 hét pedig még túl korai ahhoz, hogy bármit is tapasztalhass. Lábgörcsöt a terhesség utolsó hamradában szoktak érezni a kismamik, mert a véráramlás sokkal nehezebb addigra a lábakban. Ezért szokták tanácsolni, hogy minél többször polcolja fel a kismami a lábait.
nekem pedig az egyik elsõ tünet pont a lábfájás és lábikragörcs volt

Nagyon zsíros a hajam hetente 2 szer mosom.11 éves vagyok és attól félek hogy húsz éves koromra naponta kell. Több embertõl hallottam hogy ne mossak hajat egy hétig de suliba nagyon csúnya! Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia! Nem mindenkinek válik be de szerintem próbáld meg a wu2 sampont. A hajadnak tényleg lealább 5 napot kéne kibírnia. Valószínüleg a korod miatt is zsírosodik hamarabb. Ha hosszú róbáld felkötni/fonni de csak óvatosan mert attól meg hullik ha folyton úgy viseled. Ha már nagyon zsírosnak érzed akkor kösd fel. Idõvel szerintem javulni fog.

Szia! Nem mindenkinek válik be de szerintem próbáld meg a wu2 sampont. A hajadnak tényleg lealább 5 napot kéne kibírnia. Valószínüleg a korod miatt is zsírosodik hamarabb. Ha hosszú róbáld felkötni/fonni de csak óvatosan mert attól meg hullik ha folyton úgy viseled. Ha már nagyon zsírosnak érzed akkor kösd fel. Idõvel szerintem javulni fog.
Minél gyakrabban mosod annál jobban fog zsírosodni. A WU2 sampon tényleg jò, de pròbálhatsz csalán sampont is és szerezz be egy eredeti szõrkefét! Az eloszlatja a faggyút a hajadon!
Ez hülyeség hogy meg kell várni X napot, dehogy kell, ha zsírosodik akkor meg kell mosni és kész, ezzel nem ártasz a hajadnak, nem ettõl zsírosodik jobban. Viszont ne használj olyan sampont ami nagyon szárít, és szilikonmenteset használj.
Tényleg így van minél többször mosod annál zsírosabb 1 szer próbáld ki h nem mosod meg csak 5 nap után és lehet h akkor rossz lesz az a hét de annyit hogy ki lehet bírni. :D utána meg szoktasd hozzá ehhez a hajd és akkor jobb lesz sztem :)
* hajad

Van pár szál erősebb szörszál a mellbimbóm körül és nem tudom hogy igy szoptathatok e nem e árt a babának. Mert én ugy hallottam hogy igy nem engedik a szoptatást mivel megfertőzödhet a baba szája. Igaz ez?

Legjobb válasz: Nekem is sajnos vannak erõsebb szõrszálak bimbóm körül, azt hittem én vagyok egyedül ilyen szerencsétlen. 9 hónapig tudtam szoptatni a lányom (utána elfogyott a tejem), semmi baja nem lett a lányomnak

Nekem is sajnos vannak erõsebb szõrszálak bimbóm körül, azt hittem én vagyok egyedül ilyen szerencsétlen. 9 hónapig tudtam szoptatni a lányom (utána elfogyott a tejem), semmi baja nem lett a lányomnak
anyám borogass.....
Kérdezõ, ugye most csak szórakozol??? Nem lehet valaki ennyire hülye....már elnézést.
Tényleg nem szabad így, ezt ên is hallottam.h fertõzõ, a babànak sürü bajsza nöl.
Ha rendszeresen szeded, akkor sem vékonyodik és puhul?
Szerintem ez csak valami vicc! Nekem is van a bimbóm körül, de SOHA senki nem mondott nekem ekkora marhaságot! 6 hónapja szoptatok, gond nélkül, és köszöni a lányom is nagyon jól van :) )))
Egy kerdes a kerdezohoz: hogyan tud egy sxorszal "bokni" szerintem ez fizikai keptelenseg..akarmilyen puha a baba szaja az csak szor basszus nem rozsatuske.. ekezeteket nem poenbol nem irtam mielott beszolna valaki
Hát ezen a rózsatüskén vinnyogva röhögök :) fõleg, mrt érintett szõrösmellû anyuka vagyok magam is. Egy szemöldökcsipesz annyira jól orvosolja a problémát, hogy még sose jutott eszembe agyalni ezen, pedig már kezdéskèppen a férjem száját is bökhette volna, amikor még a gyerekeink sehol se voltak. Egyébkènt pedig javasolt a mellbimbót sima vízzel lemosni etetés elõtt, és ha utánaolvasol van egy termèszetes baktériumflóra minden emlõs mellbimbója bõrén, pont a kicsik fertõzés elleni véde
* védelem érdekében. bocs, lemaradt a vége.
Ki nem engedi? Mi az, hogy nem engedik? :D Nem hiszem, hogy baja lenne, de engem zavarna a helyében. Nem tudsz tenni valamit ellene?
Ugyan már, nekem is van pár, semmi baja nem lett soha egyik gyereknek sem. De bevallom, soha nem hallottam ezt... Akitõl hallottad az nagy hülyeséget mondott. Nem csak szivatni akart?
Megnéztem, nekem is megvannak a szõrszálaim. A gyerekeim gond nélkül szopiztak, ill. A kisebb még szopizik. Talán még jó is, ha böki a szájukat a szõr, mert könnyebben áttörnek a fogacskáik:) Mellesleg az anyatej hatékonyan véd a kórokozóktól, úgyhogy ne aggódj, a cicidtõl, brmilyen sörtés is, nem kap fertõzest a ded.
A kérdező hozzászólása: Miért kamuznék? Komolyan kérdeztem!!!
Emberek, ez egy kamu kérdés, ilyen nincs :-))))))!
A kérdező hozzászólása: Miért? szerinted a sz ismerõsõm hülyeséget mondott?
Ismerõsöd egy agytröszt lehet....
A kérdező hozzászólása: Azért kértem itt a segitséget mert gondoltam hogy nem én vagyok az egyedüli :) és nem bökte meg a kislányod száját ? mert ugye bár nem lehet olyan sürüen szedni mert nem lehet megfogni a csipesszel de a baba puha kis száját megbökheti és talán fertõzést is kaphat.
A kérdező hozzászólása: Nem nem puhul ugyanolyan erõs.
A kérdező hozzászólása: Nem nem szorakozok komolyan kérdezem mert nem szeretnék attól rettegni hogy majd ha megszülök nem engedik majd hogy szoptassam a babát.
A kérdező hozzászólása: Egy ismerõsöm hallotta a korházban. amugy szedem szemöldök csipesszel. csak félek hogy amikor nõl a szõrszál megbökheti a baba száját.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :-) sokat segitettek ! nincs mért aggodnom .

A korai vetélésnek vannak jelei 7-8 hetesen? Ha a reggeli hőm 37, 2 körül van, az jó? Mert azt hallottam, hogy mindenféle jel nélkül elmehet a baba. A derékfájás jelenthet bajt?

Legjobb válasz: Az tény, hogy vetélés szempontjából az elsõ 12 hét a legveszélyesebb, és az is, hogy a vetélés járhat tünetekkel, de az is elõfordulhat, hogy minden féle tünet nélkül hal el a terhesség. Az is természetes, hogy a terhesség alatt mindenkiben van egy kis aggodalom, de ezt a saját és a baba érdekében is célszerû egészséges mederben tartani. A hõmérõt is jobb lenne jó mélyre elásni.

Az tény, hogy vetélés szempontjából az elsõ 12 hét a legveszélyesebb, és az is, hogy a vetélés járhat tünetekkel, de az is elõfordulhat, hogy minden féle tünet nélkül hal el a terhesség. Az is természetes, hogy a terhesség alatt mindenkiben van egy kis aggodalom, de ezt a saját és a baba érdekében is célszerû egészséges mederben tartani. A hõmérõt is jobb lenne jó mélyre elásni.
A derékfájás nem jelent bajt, nekem is fájt és most 6 hónapos a fiam :-) A hõdet felesleges mérni, én is így akartam megnyugtatni magam, de azt mondta az orvos, hogy ne méregessek, mert úgysem tudok meg semmit. A vetélésnek sajnos nem mindig van jele.

Hány hetes korban biztonságos először elmenni orvoshoz? Több anyukától is hallottam, hogy 8 hetes korig semmiképpen, mert vetéléshez vezethet.

Legjobb válasz: Én 7 hetesen mentem elõször, de 4 hetesen tudtam hogy babát várok. Jobb ha hagyod hogy jobban be tudjon ágyazódni, ismerek sajnos olyat is, aki 4 hetesen már elment és vizsgálat után sajna elvetélt:(

Én 7 hetesen mentem elõször, de 4 hetesen tudtam hogy babát várok. Jobb ha hagyod hogy jobban be tudjon ágyazódni, ismerek sajnos olyat is, aki 4 hetesen már elment és vizsgálat után sajna elvetélt:(
Hát errõl csak annyit, hogy lombik esetén a beültetés (fogantatás) után 3 héttel megvizsgálnak. Pedig ott óriási a vetélés kockázata alapból. Akkor szerinted vetéléshez vezethet a korai vizsgálat? Mert szerintem nem.
én is 4 hetesen tudtam meg, 6 hetesen voltam dokinál. Addira már látja. sõt 7-8 hetesen már tuti szívhang is van. Ennél tovább azért ne várj vele, minden jót!
Én 6 hetesen voltam elõször, akkor már dobogott a szíve, és 8 hetesen hívott vissza a doki. Aztán már csak a 12 hetesre. Általában azért mondják a kismamik, h nem érdemes hamar menni (pl. 4-5 hetesen) mert akkor még nem biztos, h van szívhang és a doki úgyis visszahív 1-2 héten belül. Szerintem 8 hetesen tuti mehetsz már és nem a vizsgálat miatt vetélnek el az anyukák, hanem a szervezet tudja, ha beteg az embrió... Üdv.: 27 hét heteske :)
A korai vetélések tényleges oka sokszor soha nem derül ki. Számomra nehezen hihetõ, hogy biztosan és egyértelmûen összefüggést lehet találni a vetélés és a vizsgálat között. Én azt gondolom, hogy a vizsgálat utáni vetélések akkor is bekövetkeztek volna, ha nincs vizsgálat.
Ha a korai vizsgálat vetélést okozna akkor nem csinálnák az orvosok! Én is voltam 4 hetesen 6 hetesen és most 23 hetes vagyok. Ha elvetél valaki az nem a vizsgálattól van, hanem mert így kellett lennie, nem tapadt meg az embrió. Azért nem jó túl korán menni mert ilyenkor sokszor nem látszik semmi még. De ha úgy tartod jobbnak akkor menj nyugodtan 8 hetesen, addigra már szívhang is lesz biztosan. Gratula a babához!
Nem azért nem vizsgálnak meg elõbb mert a vizsgálattól elvetélsz, hanem mert nem lát semmit.Kell hogy megnõljön annyira az embrió hogy meg lehessen normálisan vizsgálni.
A kérdező hozzászólása: Ha minden igaz 6 hetes múltam, viszont már nagyon kíváncsi vagyok, illetve szeretném tudni, hogy minden rendben van. Azt hiszem, egy pár nap múlva elmegyek. Minden kismamának sok egészséget és boldogságot kívánok!
Én 6 hetesen jobban izgultam azon, hogy jó helyen van-e a baba. Alig bírtam ezt is kivárni, de megérte elmenni. Volt már szívhang is, ez nagyon megnyugtató volt, és a vizsgálat után nem lett semmi bajom!
"le betegedet" Nem ismerek ilyen magyar szót!
Régebben használták arra is, ha megindult a szülés. A terhességre még nem vonatkozik.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!