Találatok a következő kifejezésre: Hallottam, hogy lencsét kell tenni a (1 db)

Hallottam, hogy szilveszterkor lencsét kell tenni a pénztárcába. Meddig kell ott tartani, hogy gyarapodjon a vagyonom?

Legjobb válasz: Ezt a pénztárcásat nem hallottam korábban. Én úgy tudtam, a hagyomány és a népi babona szerint, lencsét szoktak ENNI, hogy sok pénzük legyen. Nálunk is minden január elsején lencse az ebéd. Biztos e miatt van, hogy szépen gyarapszunk és nem azért mert hülyére dolgozzuk magunkat. :D:D:D De legalább elsején nem kell agyalnom, hogy mit fõzzek :D:D:D:D

Ezt a pénztárcásat nem hallottam korábban. Én úgy tudtam, a hagyomány és a népi babona szerint, lencsét szoktak ENNI, hogy sok pénzük legyen. Nálunk is minden január elsején lencse az ebéd. Biztos e miatt van, hogy szépen gyarapszunk és nem azért mert hülyére dolgozzuk magunkat. :D:D:D De legalább elsején nem kell agyalnom, hogy mit fõzzek :D:D:D:D
Addig tartsd a pénztálcádban, amíg én nem szólok, hogy dobd ki.
elõször is. kell. az államnak adót Kell fizetni a gyerekedet elKell tartani ha vízben vagy kapálózni Kell vagy elsüllyedsz ... ám de, hogy a lencsét a pénztárcádba tedd, arra senki nem kötelez ezért nem kell! fogalmazz helyesen máskor. amúgy akármeddig van ott egy fillérrel nem lesz több pénzed amíg nem dolgozol és nem kapsz fizetést vagy valahonnan máshonnan nem jutsz pénzhez. ennyi de ezért érdemes volt új témát nyitni!
Addig amíg meg nem romlik.xD Aztán majd a bûz oda vonzza a pénzmanókat.xD


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ti ennétek emberhúst?

Ha mondjuk valamilyen keleti országban megkínálnának vele?

14

Miért PONT a 18 évtől lesz az ember hivatalosan felnőtt? Miért nem 19, vagy 20, stb. van valami magyarázat rá?

5

Honnan ered az a kifejezésünk, hogy: "nincs ki mind a négy kereke"?

4

Ha egy iskolaban, csoportban, koreai diakok vannak es szinten vannak japanok+ kinai-ak akkor a koreai diakok kikkel fognak baratkozni valoszinuleg? A japanokkal vagy a kinai akkal? Az iskola tobbsegeben (95%) feher.

Azert kerdezem, mert ez a szituacio megtortenhet es majd lehet nekem kell csinalni valamit. MIt lehet a koreai diakok-tol szamitani?

2

Miért mondják azt, hogy "Azt hiszi, ő a Csekonics báró"?

Tudom, hogy élt egy Csekonics József nevezetű báró, lótenyésztő/tábornok, de semmi eredetét nem találtam arra, hogy az ő nevét ilyen "beképzelt", nagyképű emberek jelzőjeként kellene emlegetni... Szóval nincs olyan adatom arról, hogy hasonló természete lett volna. Valami információ?

4

Mit csináljak ha néptáncon az oktató lánya mindig elöl áll és szólózik én meg emiatt soha nem táncolhatok elöl?

2

Szent Iván éjszakája 06.23-ról 06.24-re virradó éjjel, vagy 06.24-ről 06.25-re virradó éjszaka van?

Tehát pl. a népszokás szerint a Szent Iván hajnalán kell szedni a gyógynövényeket. Ez akkor 24 hajnalán, vagy 25 hajnalán van? Én úgy gondolom 24-25 a Szent Iván éjszakája, de akkor a növényeket már nem is 24-én kell szedni, 25 már nem Iván nap, mire fel hívjuk Szent Iván hajnalának? Kicsit ez a dolog zavart meg. Köszönöm a segítséget. :)

2

Mi a véleményetek a tarsoly viseléséről? Nagyon "ciki" ha 17 évesen nekem nagyon tetszik? (Fiú vagyok)

4

Melyik szomszédos országunk kedvel minket, és, melyik "dobna"minket legszívesebben a tűzbe?

5

Mik azok a romkocsmák?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!