Találatok a következő kifejezésre: Hallottam, hogy lencsét kell tenni a (1 db)

Hallottam, hogy szilveszterkor lencsét kell tenni a pénztárcába. Meddig kell ott tartani, hogy gyarapodjon a vagyonom?

Legjobb válasz: Ezt a pénztárcásat nem hallottam korábban. Én úgy tudtam, a hagyomány és a népi babona szerint, lencsét szoktak ENNI, hogy sok pénzük legyen. Nálunk is minden január elsején lencse az ebéd. Biztos e miatt van, hogy szépen gyarapszunk és nem azért mert hülyére dolgozzuk magunkat. :D:D:D De legalább elsején nem kell agyalnom, hogy mit fõzzek :D:D:D:D

Ezt a pénztárcásat nem hallottam korábban. Én úgy tudtam, a hagyomány és a népi babona szerint, lencsét szoktak ENNI, hogy sok pénzük legyen. Nálunk is minden január elsején lencse az ebéd. Biztos e miatt van, hogy szépen gyarapszunk és nem azért mert hülyére dolgozzuk magunkat. :D:D:D De legalább elsején nem kell agyalnom, hogy mit fõzzek :D:D:D:D
Addig tartsd a pénztálcádban, amíg én nem szólok, hogy dobd ki.
elõször is. kell. az államnak adót Kell fizetni a gyerekedet elKell tartani ha vízben vagy kapálózni Kell vagy elsüllyedsz ... ám de, hogy a lencsét a pénztárcádba tedd, arra senki nem kötelez ezért nem kell! fogalmazz helyesen máskor. amúgy akármeddig van ott egy fillérrel nem lesz több pénzed amíg nem dolgozol és nem kapsz fizetést vagy valahonnan máshonnan nem jutsz pénzhez. ennyi de ezért érdemes volt új témát nyitni!
Addig amíg meg nem romlik.xD Aztán majd a bûz oda vonzza a pénzmanókat.xD


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Cigány iskolába költözik a sulink mit csináljak hogy ne kössenek belém?

1 évig a 8.legs*arabb iskolájába leszünk a Diószegi utca mellett..az iskola 99% cigány mondanom sem kell hogy nem a normális fajtából de akárhogy próbáltak minket elszigetelni tőlük (külön emelet stb) 1 bejáraton közlekedünk és közös wc-k lesznek plusz még a Diószegin is végig kell mennem :/ mit csináljak hogy suliba/utcán ne kössenek belém? és hogy védekezzek ellenük?

18

Amerikaban vanak meg indianrezervatumok ahol indianok elnek?

6

Melyik nép a legerkölcsösebb fehér bőrű nép?

minden országban mások a szokások Magyarországon elég erkölcstelenek pl jó most ezért majd mindjárt ír vagy 100 okoskodó .... de nem érdekel a kérdésem az lenne hogy melyik a legerkölcsösebb fehér bőrű nép tudom az arabok és a Kinaiak ... de ők nem fehérek hozzájuk hasonló érdekelne ha van?

26

Láb fétiszesek mit szoktatok csinálni a lábbal?

2

Hogy szoktátok izzasztani a lábatok?

8

Eközött a cigánytípus között mi a különbség, jobban mondva melyik minden "fajta"?

Szóval így a környezetemben észrevettem, hogy cigány és cigány között is nagy különbség van.
Vannak ilyen "csőlakó" cigányok, ott pl a nők nagyon rondák, soványak, a hajuk sem az a tipikus hosszú fekete, hanem pl. narancssárgára van szőkítve, közmunkán dolgoznak max... Emellett pedig van egy másik "fajta", amelyiknél a nők semmiképp nem dolgoznának még közmunkám sem, viszont "husibbak", nagy mellűek általában, combosok, a hajuk hosszú és ápolt... Melyik minden fajta?

Kép, kb.

16

Ismer valaki olyan népmesé (ke) t, amiben farkas és nyúl szerepel (legfőképp)? Tudná linkelni, vagy címet mondani hozzá?

6

Ugye, hogy lehet több keresztszülő is? Reformátusok vagyunk.

Apám meg anyukán oldaláról is van egy-egy keresztszülő pár... barátnőm meg nem tudja elhinni, hogy több is lehet... vagy mi csináltunk valamit rosszul, vagy hogy lehetséges ez?

2

Nem volt hiányos a tücsök lakodalmi zenész bandája? (kifejtem lenn)

ugye a házasodik a tücsök című dal második felében elsorolják a zenekarát is "gólya volt a szekundás, kisbéka a flótás, dongódarázs a brúgós, pulyka volt a prímás"

mutatok nektek egy linket ebben egy ilyen felhozatal van, szal elképzelhetjük a zenei képet a lagzin, (ez az 180aas években olyan volt mintha most valakinek egy hiperszuper bulizenekara lenne a lagzijában aki elég jó hangulatot teremt és bármit eljátszik) a linkben van jobbról a második, a prímás, a banda vezetője aki hegedűn viszi a dallamot és énekel, mellette szélen a szekundás azaz másodhegedűs ő ugyanazt játssza mint a prímás kevesebb díszítéssel erősíti a dallamot, tőlük visszafelé középen a flótás(itt klarinétos, melyik tájegységen milyen fújós hangszert használtak a flóta a fuvola fából lévő elődje)
a szélen pedig a két ritmusjátszó hangszer a kontrás, !!Õ az aki hiányzott tücsökéktől!! brácsán közreműködött akkordkísérettel a legszélen lévő brúgóssal azaz bőgőssel közösen szolgáltatta a ritmust a zenében.
szóval körülbelül ilyen hangzásvilágot nyújtott a zenekar a tücsök lakodalmán, szerintetek attól hogy egyel kevesebb hangszer volt még érezhették jól magukat?

2

A ti férjeteknek is büdös szokott lenni a lába vagy a zoknia? És ti ezt szeretitek?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!