Találatok a következő kifejezésre: Hallottam, hogy lencsét kell tenni (1 db)

Hallottam, hogy szilveszterkor lencsét kell tenni a pénztárcába. Meddig kell ott tartani, hogy gyarapodjon a vagyonom?

Legjobb válasz: Ezt a pénztárcásat nem hallottam korábban. Én úgy tudtam, a hagyomány és a népi babona szerint, lencsét szoktak ENNI, hogy sok pénzük legyen. Nálunk is minden január elsején lencse az ebéd. Biztos e miatt van, hogy szépen gyarapszunk és nem azért mert hülyére dolgozzuk magunkat. :D:D:D De legalább elsején nem kell agyalnom, hogy mit fõzzek :D:D:D:D

Ezt a pénztárcásat nem hallottam korábban. Én úgy tudtam, a hagyomány és a népi babona szerint, lencsét szoktak ENNI, hogy sok pénzük legyen. Nálunk is minden január elsején lencse az ebéd. Biztos e miatt van, hogy szépen gyarapszunk és nem azért mert hülyére dolgozzuk magunkat. :D:D:D De legalább elsején nem kell agyalnom, hogy mit fõzzek :D:D:D:D
Addig tartsd a pénztálcádban, amíg én nem szólok, hogy dobd ki.
elõször is. kell. az államnak adót Kell fizetni a gyerekedet elKell tartani ha vízben vagy kapálózni Kell vagy elsüllyedsz ... ám de, hogy a lencsét a pénztárcádba tedd, arra senki nem kötelez ezért nem kell! fogalmazz helyesen máskor. amúgy akármeddig van ott egy fillérrel nem lesz több pénzed amíg nem dolgozol és nem kapsz fizetést vagy valahonnan máshonnan nem jutsz pénzhez. ennyi de ezért érdemes volt új témát nyitni!
Addig amíg meg nem romlik.xD Aztán majd a bûz oda vonzza a pénzmanókat.xD

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi az a csillagtúra?

8

A németek hogy gondolnak vissza Hitlerre?

Szégyenlik?

17

Megyek Párizsba, a franciák mennyire hajlandóak angolul beszélni?

Azt hallottam a Francia ember nagyon nacionmalista, és nem hajlandó angolul megszólalni.
Jó, Párizsba a látványosságoknál biztos beszélnek angolt, de ha nem tudok egy szót sem franciául, az baj?

4

Mit csinál a takács és a szűcs?

Házihoz kell nagyon fontos!!!

2

Van valaki aki részt vesz idén Napkoron, a böllérfesztiválon?

Kíváncsi lennék, hány %-a megy el a böllérfesztiválra idén a gyk-s válaszolóknak. =)
Kis infó:
Hely: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Napkor, Napkorona Udvarház
Verseny neve: XI. Nemzetközi Böllérverseny
Dátum: 2012. 01. 21. szombat
Programok és a többi itt:

0

A zsidók régen miért főleg Németországban és Észak-Franciaországban éltek? Hogy kerültek PONT oda?

3

Miért nem láttam még kisebbséget játszani?

Az a nagy kérdés fogalmazódott meg bennem , hogy miért nem láttam miért kis romapalántáknál soha játékot. Kisgyerekoromban nekem voltak kedvenc játékaim mecsboxaim meg ilyesmik amivel elvoltam. Gondolom sokótoknak ,volt kedvenc játéka kiskorában. Kisautó lovacska legó akciófigurák labda stb. A játékkal az ember jelleme logikája és készsége is fejlődik amellett hogy eltölti vele a gyerek az időt.

DE ITT JÖN A KÉRDÉS?!
Láttatok már kis roma csávót valaha játékkal a kezében? Mert most hogy visszagondolok én még nem láttam romeszt pirospöttyös labdával a kezében. De még csak gondolatban se tudom összerakni a kettőt. -És az anyagi szegénységre se lehet fogni mert fillérekért lehet kapni játékokat vagy akár csinálni is.
Mit gondoltok erről?

13

Miért akar mindenki elbátortalanítani attól, hogy külföldre költözzek?

Most fogok érettségizni, még kell nyelvvizsga, meg valami szakma, és menni szeretnék külföldre dolgozni, otzt élni. És amikor kérdezik, hogy mit fogok csinálni suli után, akkor ugye mondom ezt, és mindenkinek ez a reakciója: "óóó, külföldön se jobb! Ne hidd, hogy ott jobb az élet! Ne hidd, hogy ott könnyebb az élet! Ott sincs kolbászból a kerítés...."
És nem értem, hogy miért mondják ezt? Ezt mind az mondja, aki sose élt külföldön. Akkor honnan tudják, hogy milyen nem Magyarországon élni, dolgozni?
Ésa miért beszélnek így? El akarnak bátortalanítani, hogy úgyse jutok el oda?

13

Németország vs Magyarország?

Minden téren!Szerintetek?

10

Mit gondoltok au pair munkavállalásról Egyiptomban?

Sziasztok! Kizárólag a kérdésem témájában tapasztalt, illetve ismerősök által informált emberek válaszait, észrevételeit várom. Régóta szeretem és elismerem az arab országok kultúráját, megjártam már pár arab országot, tisztában vagyok a szokásokkal, negatívumokkal, mindamellett, hogy ért pár inzultus, továbbra is ezen országok csodálója vagyok.A kérdésem a következő: Esetleg tudna valaki bárminemű információt szolgáltatni egy egyiptomi családban történő au pair munkavállalásról? Az általam kiszemelt család nem a szegény rétegbe tartozik, az édesanya könyvtáros, az édesapa iskolaigazgató, két kislányuk van. Hogy honnan szereztem róluk tudomást, abba most felesleges belemenni, biztoskézből tudom, hogy valós családról beszélünk, mindenesetre szívesen elolvasnám akár magyarul értő arabok, illetve tapasztalt tagok hozzászólását. És kérlek benneteket, ne írjatok primitív általánosításokat ezekről az emberekről, jól tudom, hogy némelyik megéri a pénzét, de ne raboljuk egymás idejét! Ha nem derült volna ki, nem fiúként írtam mindezt, ez is sokat nyom a latba. ??????

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!