Találatok a következő kifejezésre: Hallottam, hogy lencsét kell tenni (1 db)

Hallottam, hogy szilveszterkor lencsét kell tenni a pénztárcába. Meddig kell ott tartani, hogy gyarapodjon a vagyonom?

Legjobb válasz: Ezt a pénztárcásat nem hallottam korábban. Én úgy tudtam, a hagyomány és a népi babona szerint, lencsét szoktak ENNI, hogy sok pénzük legyen. Nálunk is minden január elsején lencse az ebéd. Biztos e miatt van, hogy szépen gyarapszunk és nem azért mert hülyére dolgozzuk magunkat. :D:D:D De legalább elsején nem kell agyalnom, hogy mit fõzzek :D:D:D:D

Ezt a pénztárcásat nem hallottam korábban. Én úgy tudtam, a hagyomány és a népi babona szerint, lencsét szoktak ENNI, hogy sok pénzük legyen. Nálunk is minden január elsején lencse az ebéd. Biztos e miatt van, hogy szépen gyarapszunk és nem azért mert hülyére dolgozzuk magunkat. :D:D:D De legalább elsején nem kell agyalnom, hogy mit fõzzek :D:D:D:D
Addig tartsd a pénztálcádban, amíg én nem szólok, hogy dobd ki.
elõször is. kell. az államnak adót Kell fizetni a gyerekedet elKell tartani ha vízben vagy kapálózni Kell vagy elsüllyedsz ... ám de, hogy a lencsét a pénztárcádba tedd, arra senki nem kötelez ezért nem kell! fogalmazz helyesen máskor. amúgy akármeddig van ott egy fillérrel nem lesz több pénzed amíg nem dolgozol és nem kapsz fizetést vagy valahonnan máshonnan nem jutsz pénzhez. ennyi de ezért érdemes volt új témát nyitni!
Addig amíg meg nem romlik.xD Aztán majd a bûz oda vonzza a pénzmanókat.xD

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Külföldön rendesebbek az emberek?

Sokszor hallom, hogy külföldön (Hollandia, Franciaország, Svédország, Finnország, Japán) kedvesebben bánnak az emberekkel, kedvesebben, toleránsan viszonyulnak az emberhez mint itthon ahol élünk.Azt is hogy jobbak a munkakörülmények és a fizetés is.Ez mennyire igaz?
Normális, racionális választ kérnék.
Köszönöm!

28

Vannak errefelé 14-18 éves néptáncos fiúk/lányok?

Hol táncoltok? Melyik a kedvenc táncotok? Kedvenc népdal? :DDD
Én 14 éves lány vagyok, Budapestr?l. :D

8

Miért csinálnak ilyen agyondíszített adventi koszorúkat az emberek? Miért nem látni sehol hagyományos lila-lila-rózsaszín-lila gyertyákkal készülteket?

Pl.:

15

Mi, magyarok miért nem szeretjük jobban a hazánkat? Miért nem becsüljük meg kicsit jobban?

Tudjátok, külföldön tanulok, és itt jöttem rá, mennyire piszkosul hiányzik nekem Magyarország. Hogy mennyire azt érzem a hazámnak, és f?leg, hogy mennyire szép és különleges hely.

14

Milyenek a japánok? Aki volt már kint, vagy ott él mesélne nekem róluk? Hogy bánnak az európaiakkal?

Jöv?re én is ki szeretnék menni, élni 1-2 évig, és kíváncsi vagyok a személyes tapasztalatokra, mert annyi mindent hall az ember.

8

3D-s origami hattyút szeretnék készíteni. A kérdésem:hogyan illesszem össze a háromszögeket (alapelemeket)? Talán használjak ragasztót? Mert nagyon könnyen szétesik, ha egymásba illessztem őket.

2

Mikor jön a Mikulás?

5-én este, vagy 6-án este?

2

Mióta hordanak a zsidók keménykalapot?

Egyáltalán arra sem találtam választ, hogy mióta létezik a "kalap" -nak nevezett fejfed?.

14

Jelentős sváb/tót lakosságú falvakban élő magyarok! Van köztetek és az etnikum között feszültség?

Vagy teljesen jól megvagytok? Szüleitek/nagyszüleitek idején is teljes egyetértés volt?

11

Miből ered a betonfej kifejezés?

Mikor mondjuk? Miért?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!