Találatok a következő kifejezésre: Hallottam, hogy lencsét kell (1 db)

Hallottam, hogy szilveszterkor lencsét kell tenni a pénztárcába. Meddig kell ott tartani, hogy gyarapodjon a vagyonom?

Legjobb válasz: Ezt a pénztárcásat nem hallottam korábban. Én úgy tudtam, a hagyomány és a népi babona szerint, lencsét szoktak ENNI, hogy sok pénzük legyen. Nálunk is minden január elsején lencse az ebéd. Biztos e miatt van, hogy szépen gyarapszunk és nem azért mert hülyére dolgozzuk magunkat. :D:D:D De legalább elsején nem kell agyalnom, hogy mit fõzzek :D:D:D:D

Ezt a pénztárcásat nem hallottam korábban. Én úgy tudtam, a hagyomány és a népi babona szerint, lencsét szoktak ENNI, hogy sok pénzük legyen. Nálunk is minden január elsején lencse az ebéd. Biztos e miatt van, hogy szépen gyarapszunk és nem azért mert hülyére dolgozzuk magunkat. :D:D:D De legalább elsején nem kell agyalnom, hogy mit fõzzek :D:D:D:D
Addig tartsd a pénztálcádban, amíg én nem szólok, hogy dobd ki.
elõször is. kell. az államnak adót Kell fizetni a gyerekedet elKell tartani ha vízben vagy kapálózni Kell vagy elsüllyedsz ... ám de, hogy a lencsét a pénztárcádba tedd, arra senki nem kötelez ezért nem kell! fogalmazz helyesen máskor. amúgy akármeddig van ott egy fillérrel nem lesz több pénzed amíg nem dolgozol és nem kapsz fizetést vagy valahonnan máshonnan nem jutsz pénzhez. ennyi de ezért érdemes volt új témát nyitni!
Addig amíg meg nem romlik.xD Aztán majd a bûz oda vonzza a pénzmanókat.xD


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szoboszlón recsegtetésnek hívják az újévi rituálét? Miből áll ez a szokás, sokan szoktak ott lenni? Biztonság nagy?

1

Miért dolgoznak a japánok olyan sokat? Vannak ennek kultúrális alapjai? Egyáltalán hány órát dolgozik egy átlag japán hetente?

8

Mi volt a vallása a pogány magyaroknak, István király ideje előtt?

Milyen szokások kötődtek a pogány vallásokhoz? Egyáltalán milyen volt az életképe egy isz. 1000 előtt élt, úgymond magyar embernek?

13

Milyen "különleges" névadási szokásokat ismertek?

Olyanokra gondolok, hogy pl. az amerikaiak mindig két keresztnevet adnak a gyereküknek, hogy eldönthesse, hogy melyiket akarja használni (és általában az egyiket csak egy betűvel jelzik, pl. George W. Bush, John F. Kennedy stb.), vagy hogy az oroszok második névnek az apai nevet adják (pl. Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin, Dmitrij Anatoljevics Medvegyev stb.).
Ilyeneket ismertek még?
Pl. konkrétan az érdekelne, hogy a brazilok mi alapján adnak olyan hosszú neveket. De ha van más hasonló is, azt is megköszönöm. :)

6

A szlovákok kit utálnak jobban az országukban, a magyarokat vagy a cigányokat?

Úgy általánosságban ha egy szlovák elé állítanánk egy magyart meg egy cigányt,hogy amelyiket jobban utálja azt lője le,akkor a magyart vagy a cigányt lőné le?
A cigányok ott is ugyan azt csinálják mint itt vagy ott jobban kordában vannak tartva?A magyarokat pedig csak a Magyar-szlovák konfliktus miatt utálják vagy mert nagyobb létszámban jelen lévő kisebbség?

11

Miért alakult ki ez a mai vad partikultúra? Hová tartunk?

16

A finnek tényleg meztelenül szoktak szaunázni?

Finnország, finn, szauna

12

A télapó miért kövér?

Állandóan cukros süteményeket eszik, jó zsíros tejjel le öblítve, ráadásul nem tud megborotválkozni sem. A ruhája elavult, mindig ugyanabban a piros cuccban flangál.
Egy dolgot jól csinál. Nem kocsival jár be dolgozni, így elkerüli a magas benzinárakat.

11

Amerikában is most van Karácsony? Õk is ilyenkor ünneplik?

Lehet hogy hülye kérdés, de tényleg nem tudom.

3

Csak a magyarok ünneplik a karácsonyt 24-én?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!