Találatok a következő kifejezésre: Habzik az vize mi lehet az (2 db)

A szomszédom direkt kiönti az utca elé a vizet amiben mosogat, habzik tőle az egész árokpart. Mit lehet tenni?

Pedig már szóltunk érte, egy darabig megjegyezte, most elkezdte megint. Ráadásul az ő házuk előtt nincs árok, mert betemették, már nem funkcionál csatornaként, vízelvezetőként. A mi házunk előtt viszont még van árok, és ide önti ki, de még ez az ő felük, egy nagyon pici részen. Én meg nyírom ott a füvet, meg fákat ültettem, hogy szép legyen. Baromi idegesítő, mintha direkt provokálni akarna. Azt gondolja, hogy a moslék ott marad az árok feléjük eső részén, nem folyik át a miénkbe. Ez olyan, mintha egy lábosba öntenek vizet, és azt várná, hogy csak az egyik fele teljen meg. Ja igen, hozzáteszem, hogy mezőgazdászok, van több autójuk, traktor, kombájn, stb, gondolom be is van kötve a csatornájuk, szép házuk van...kb úgy kezelnek minket, mintha valami szemétlerakó telep lennénk. A kerítésük mellett vasak vannak végig, már barnák a növényeink tőlük.

Legjobb válasz: Szerintem magyarázd el neki, hogy csatornázási díjat nem a csatornán végigmenõ víz alapján számolják el, hanem a kiengedett vízmennyisége alapján számlázzák ki. Vagyis nem spórol azzal semmit, ha nem a saját lefolyójába öntik, hiszen azt már amúgy is kifizette.

Szerintem magyarázd el neki, hogy csatornázási díjat nem a csatornán végigmenõ víz alapján számolják el, hanem a kiengedett vízmennyisége alapján számlázzák ki. Vagyis nem spórol azzal semmit, ha nem a saját lefolyójába öntik, hiszen azt már amúgy is kifizette.
Én elõször kíváncsi szoktam lenni. Miért hordod idáig, a saját házad elé a mocskot? Mit vétettem én, hogy az enyém elé is? Tényleg érdekel, nem udvariasságból kérdezem. Hát a kerítésen a rögtönzött méhtelep? Mivel érdemlem én ki ezt a kitüntetett figyelmet? Meg ugye: ezt szereted szagolni? Otthonosabb a moslékszag? Csak elmagyarázza tán. Ha nem, akkor folytatható az érdeklõdés. Fizetni akarsz sokat a bírói döntés miatt? Kell ez neked? Ezért szült anyád, hogy ennyi eszed legyen? Késõbb is. Unod az életedet nagyon? Édesanyád szeret feketében járni? Oszt' tekenõt hoztál-e a belednek? :) Egyébként simán lehet, hogy fel kéne világosítani tényleg, hogy a szennyvízen nem véletlenül nincs mérõóra. Esetleg még azt is tudtára kéne adni, hogy más is a budiba önti a darabosat, vagy beépít egy konyhamalacot és sose volt baj a mocsokkal. Ha olyan a rendszere, hogy dugul tõle, akkor egyetlen egyszer kellene rendberakni. Az a ház nem ház, ahol a padlót kell felszedni a duguláselhárításhoz, minél elõbb normálisan meg kéne építeni az elvezetõt is.
A kérdező hozzászólása: A történethez hozzátartozik, hogy van egy állat férje a szomszéd nõnek, emiatt nem nagyon merek ugrabugrálni, azt tudom, hogy van vadászfegyver engedélye is, amivel rendszeresen itt szokott villogni a ház elõtt, amikor télen van vadászat. Köszi a hozzászólásokat!
Gondolom nem lõ agyon... Egyébként a fegyverét töltetlenül+rettentõ sok idõ alatt kibogozható módon kellene utcára vinnie, egy fotó, egy bünti.
"Gondolom nem lõ agyon... " Híres utolsó mondat ez. Azért ilyen jellegû hírt olvastunk már szerintem, nem is keveset.

Habzik az akvarium vize mi lehet az oka?

Legjobb válasz: be van poshadva,lehet hogy sok kaja rohadt el benne,amit te esetleg ne is látsz,vagy ha kavicsos és élõ kaját adsz neki ott is berohadhat.

be van poshadva, lehet hogy sok kaja rohadt el benne, amit te esetleg ne is látsz, vagy ha kavicsos és élõ kaját adsz neki ott is berohadhat.
Nekünk a "speciális vízlágyítótól " habosodott és büdösödött meg. Tehát frissen takarított akváriumba tettük a vízlágyítot amit a szakember ajánlott. Összfeállítás után két órával ismét le kellett engedni a vizet és újra összerakni. Azóta csak metilinkéket használunk és semmi gond.
Ha új az akváriumod, attól is lehet, hogy a kavicsot/homokot nem mostad át elég alaposan. Annyira azért nem kell aggódni, egy jó szûrõ 1 nap alatt teljesen el kell, hogy távolítsa.
Sziasztok! Még csak 1 hete vettünk a gyerekeknek akváriumot és eléggé tapasztalatlan vagyok a dolgokhoz. Érdeklõdnék, hogy mitõl habzik az akváriumom vize? Egy nagyon kicsit homályos a víz, de talán mára mára tusztult valamennyit. 2 db fekete aranyhal van benne. Tegnap vettem élõnövényt, mert elõsször csak mûanyagot tettünk. Elõre is köszönöm. Szilvi


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!