Találatok a következő kifejezésre: Ha voltam vérvételen, csak (5 db)

A 16 hetes vérvétel eredményeit ti egyben kaptátok meg? Ha nem akkor csak az afp-s papíron mik voltak?

Legjobb válasz: Szia! Én Nem egyszerre kaptam meg ! Az Afp-re várni kellet. Csak a MoM érték volt rajta nekem meg hogy 0.5-2.5 ig jó!!

Szia! Én Nem egyszerre kaptam meg ! Az Afp-re várni kellet. Csak a MoM érték volt rajta nekem meg hogy 0.5-2.5 ig jó!!
Szia! Egyben kaptam meg. Az AFP-s részben ez volt: AFP (terhes) 84, 2 AFP terhességi hét 16 AFP MOM 2, 2 Ref. érték 0, 5-2, 0 Azért volt magasabb az AFP érték a normálisnál, mert elõtte való napon csinálták a genetikai mintavételt (cvs) és az megemeli .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nekem ma jött meg most telefonált a védõnõ, de majd csak holnap mehetek érte és egy kicsit 'izgulok' mi lett az eredmény. A vércsoportos papírom már múlt héten megjött. De még várom a hepatitis eredményt, meg...már a negyedikre nem emlékszem mi volt.
Nekem csak a vércsoport-eredményem jött késõbb. AFP: 1 MoM hCG: 1.46 MoM SP1: 0.08 MoM PAPP-A: 0.86 MoM Ezen kívül: VZR kockázatának becslése: kisebb, mint 1:10 000, negatív; 21-triszómia kockázatának becslése: 1: 9 247, negatív; 18-triszómia kockázatának becslése: 1: 14 979, negatív. Én ezeket kaptam meg. A vérképet pedig még aznap délután ideadták. 22 hetes km

Ha progeszteron vizsgálat miatt voltam vérvételen, akkor csak annak az értékét nézik, vagy mást is kiértékelnek? (pl. vércukor, stb. )

Legjobb válasz: Nagy valószínûséggel nem. Csak azokat ez értékeket szokták nézni,ami be van jelölve a beutalón.

Nagy valószínûséggel nem. Csak azokat ez értékeket szokták nézni, ami be van jelölve a beutalón.
Amikor nekem nézték a doki csak ennek az értékét kérte, mert elõtte egy másik vérvételnél nézték a vérképemet és a többi hormont.
A kérdező hozzászólása: Nekem is csak ezt kérte, de nem bánnám, ha mást is megnéznének. Régen voltam már kivizsgáláson. Köszi a választ!:)
Sima vérképvizsgálatra a háziorvos is beküldhet.Kérj tõle 1 beutalót laborba.
betöltött 16. héten van az AFP, tehát kb két hét múlva
Nem tudom milyen orvosod van, de nekem mindig megmondta, hogy mikor menjek. Hívd fel ha meg van az eredményed - az orvosodat és kérdezd meg tõle.
szia dogogott a szive a babónak?
Igen, azt jó lenne tudni, hogy volt-e szívhang! Egyébként naptár szerint én is 28 hetes lennék, viszont uh szerint csak 26 hetes vagyok! Úgyhogy én is le vagyok maradva 2 héttel!
nyugi, semmi baj. ez azt jelenti, hogy késõbb volt peteérésed, tehát nem a ciklus közepén volt a megtermékenyülés.
Mikor én elõször mentem Uh-ra, utolsó mensi szerint 7 hetesnek kellett volna lennie a kicsinek, de csak 5 hetes volt. Visszahívott a doki 3 hét múlvára. A 12. heti Uh-n már csak 1 héttel voltunk lemaradva, a 16. hetin pedig már csak 2 nappal. Szóval ne aggódj emiatt! És nem maradsz le semmirõl, bár szívhangot ha nem néztek, akkor kéne majd. Nekem a 8. héten néztek.

Mikor a 12hetes uh-n voltam a doki azt mondta hogy már 13 hetes vagyok! Amugy meg a mensitöl számolva még csak 12 hetes! Most ha kell mennem az AFP vérvételre melyik hetet nézzem? Melyikhez viszonyitsak?

Legjobb válasz: Az AFP-re a védõnõ küld, legalábbis engem õ küldött és majd õ megmondja, melyik idõpontot nézd..de valószínû az UH alapján fogja mondani.

Az AFP-re a védõnõ küld, legalábbis engem õ küldött és majd õ megmondja, melyik idõpontot nézd..de valószínû az UH alapján fogja mondani.
Nekem is nagyobb volt a méretei alapján egy héttel. Mégis AFP-re a mensi szerinti 16.héten küldtek! Sõt az uh szerinti értékkel nálam nem is foglalkoztak soha, folyamatosan a mensi szerintit nézik! (38.hét)
Ne! Kérd meg a dokit, az uh alapján írja át! Nem mindenki a 15. napon esik teherbe, fõleg ha szabálytalan a ciklus. Az elõzõnek: nem mensi elõtt, hanem mensi után 2 héttel, és az elõtt 1 héttel.
az AFP-t a 16. és a 18. hét között kell nézni menj a 17.heten és akkor tuti
szia! nekem a 19.héten mondta, hogy 18 hetes és rákérdeztem, azt mondta, ez tájékoztató jellegû, a mérvadó a mensi. Nálad amúgy is fura, mensi elõtt nemigen lehettél babás.... szerintem számold csak a kiskönyv alapján.
az elsõ vagyok..nem a mensi elõtt lett babás...hanem a mensihez egy héttel közelebb, az viszont lehetséges..Mert a terhességi kor úgy van meghatározva hogy pl. valaki 6 hetes terhes az azt jelenti hogy 6.héttel azelõtt kezdõdött a mensije de az embrió valójában még csak 4 hete fészkelte be magát:) Szóval ha pl. mensi után egy héttel már kiszabadult egy petesejt, akkor egy héttel idõsebb az a baba, szóval éppen elképzelhetõ hogy az UH-n 13 hetesnek tûnt..
Az esetedben nem kizárt, hogy módosítani fogják a dátumot, illetve a terhességi kort, mert kb a 14. hétig elvileg lehet uh alapján. Ugyanis addig a magzat az örökölt és egyéb adottságoktól függetlenül fejlõdik a természet rendje szerint. Én külföldön élek, itt eleve az a normális, hogy az eredetileg mensi szerint meghatározott terhességi kort felülírják a 12. heti uh mérés alapján, sõt, a 12. heti uh-nak az az elsõdleges funkciója, hogy meghatározzák a kort. De Magyarországon úgy tudom, hogy nem mindegyik orvos követi ezt a módszert. A késõbb végzett uh-knak valóban nincs jelentõsége ebbõl a szempontból, mert akkor a baba már azért is lehet nagyobb, kisebb, mert olyan dolgokat örökölt, vagy mert egyik héten többet nõtt, következõ héten kevesebbet.
Az utolsó menstruáció napjától számolják, nem 2 héttel utána, hahóóó!!! Ha 10 hete volt mensid (tehát 10 hetes terhes vagy) és azt mondják 11 hetes a baba (ami csak egy méretadat), akkor nem mensi elõtt estél teherbe? ez matematika nem biológia.
Bocs!! Igazatok van, butaságot írtam!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!