Találatok a következő kifejezésre: Ha voltam vérvételen, (30 db)

HIV fertőzött lehetek ha voltam vérvételen (a fogamzásgátló tablettám miatt) és teljesen jó a vérképem? Mivel volt az AIDS világnap így kicsit beparáztam hogy mi van ha még is. Várom a válaszokat

Legjobb válasz: Figyelj! Szexeltél HIV-fertõzöttel? Volt vérátömlesztésed 3 hónapon belül? Ha nem, akkor 99,999999% hogy semmi bajod! De ha ez megnyugtat, 2 hónap múlva menj el egy AIDS-szûrésre, és megnyugszol majd. Ja, és gumit mindig használj, a tabi nem véd meg az AIDS ellen.

Figyelj! Szexeltél HIV-fertõzöttel? Volt vérátömlesztésed 3 hónapon belül? Ha nem, akkor 99, 999999% hogy semmi bajod! De ha ez megnyugtat, 2 hónap múlva menj el egy AIDS-szûrésre, és megnyugszol majd. Ja, és gumit mindig használj, a tabi nem véd meg az AIDS ellen.
Ha vért adsz, mint véradó, ott megnézik.
Bárki lehet HÍV fertõzött, nem ezzel kezdi bemutatkozáskor - ha tud róla egyáltalán. Tíz évig is lappanghat!
Nameg orálszex ellen sem véd a gumi..
Gumi sem 100% ha csókolóztok is. Ha van egy pici seb vagy ínysérülés a szájban és annyi volt..
Nem vehetõ észre ha nem ezt vizsgálják..
Jaj, jesszus. Hát hamarabb is gondolkodhattál volna kislány. irány akkor hiv szûrésre, mert a mezei vérvételbõl ez nem fog kiderülni.
A kérdező hozzászólása: Voltam teszten..és most kezdek el izgulni hogy mi lesz az eredmény..de jobban frusztrál hogy ha én az vagyok akkor a párom is az:S
ezt nem a normál vérvételen nézik, hanem el kell menned spéci szûrésre. a vérvételtõl meg nem leszel aids-es, mert steril tût használnak...
A kérdező hozzászólása: írtam hogy voltam teszten....
megvan az eredmeny????Ne aggodj semmi baj nem lesz kis paragepem:-D csak vicc volt:-P
A kérdező hozzászólása: még nincs majd jövõhéten
A kérdező hozzászólása: nincs trombózis gyanúm ezért voltam vérvételen és tiszta volt
Trombózis(gyanú?) mellett hogy szedhetsz fogamzásgátlót?
A kérdező hozzászólása: még annyi hogy az ÁNTSZ-ben van gyors vizsgálat mint a aids napon ami 1 óra alatt kimutatja vagy nincs?
Ne izgulj, ezrelékekben mérhetõ az esély, hogy elkaptad. De el kell menni vizsgálatra és késõbb óvakodni az ilyen kalandoktól!
A kérdező hozzászólása: köszönöm..remélem nem lesz semmi
Nyugi! Minimális az esélye, hogy elkaptad. A világnapon, persze, kiver a hideg verejték, de egy szûrõvizsgálatra elmész, és akkor megnyugodhatsz. 2 héttel a fertõzés elkapása után már biztosan kimutatható, megfelelõ szûrõvizsgálattal. Menj el, de ne idegeskedj, nincs akkora gáz, hogy emiatt parázz.
A kérdező hozzászólása: olvastam olyat is hogy valami 10% hogy elkapjuk..ennek mekkora a valóság alapja?
50-50
A kérdező hozzászólása: szerdán megyek szûrésre ..mennyi az esélyem ha akkor vesztettem el és azóta csak 1 partnerem van?
A kérdező hozzászólása: Csak félek hogy a mostani páromat esetleg megfertõzhettem..várom a válaszokat:O
A kérdező hozzászólása: volt még nyár elején egy egy éjszakás kalandom..de utána volt ugye a vérvétel ami tiszta..de észre vehetõ egy mezei vérvételrõl sõt 2 vérvételem volt egyik a trombózis miatt másik meg valami futó betegségem miatt..
A kérdező hozzászólása: Megkaptam az eredményt Negatív lettem..ez legyen intõ példa mindenkinek. Ha arra kerül a sor hogy szexuális kapcsolatot létesítesz egy idegennel akkor használjatok gumit..és csak akkor írassatok fel fogamzásgátlót ha maximális a bizalom..mert az csak a nemkívánt terhességtõl véd. Puszi

Megteheti a nőgyógyász, hogy nem ír fel fogamzásgátlót a továbbiakban, ha az elején nem voltam vérvételen?

Panasz mentes vagyok, bevált a gyógyszer is. Most megyek majd vissza újra felíratni, de nem voltam vérvételen.

Legjobb válasz: Az én nõgyógyászom nem küldött vérvételre....és panasz mentes voltam az elsõ hónapban és ugyanugy kiirta továbbra is.

Az én nõgyógyászom nem küldött vérvételre....és panasz mentes voltam az elsõ hónapban és ugyanugy kiirta továbbra is.
Simán megteheti... egy lelkiismeretes nõgyásznak ez fontos. Ugyanis a fogamzásgátló akár egy életre hazavághatja a májadat, amit ha késõn vesznek észre, csak egy új máj segíthet. Nem véletlen, hogy az évenkénti májfunkcióvizsgálat a protokoll része ilyenkor, akárcsak az évenkénti szemvizsgálat, rákszûrés, és az elsõ alkalommal történõ hormonvizsgálat. Régen szedtem fogigátlót, de az én dokim ezeket végigcsinálta... Hallottam, hogy vannak dokik, akik kényelembõl, spórolásból ezekkel nem foglalkoznak. Ha nekem egy doki ezek nélkül felírná, köszönés nélkül fordulnék ki a rendelõjébõl. Az én életemmel ne játsszon! Viszont azt sem értem, ha találtál egy lelkiismeretes dokit, egyetlen tûszúrás miatt Te miért játszol az életeddel? Tény, a fent említett mellékhatás ritka... De a súlyosak közé tartozik... Ha pont te esel bele abba az 1-2 ezrelékbe, akkor majd elgondolkodhatsz, megérte-e...
Hát ha az elején nem küldött el és neked sem jutott eszedbe, hogy esetleg a saját érdekedben elmenj, akkor eztán sem lesz szükséges.
Szerintem menj el egy hónap múlva vérvételre, aztán meglátjátok.
Még ne parázz rá, mert bevonzod a rosszat! Nyugi!
A kérdező hozzászólása: Oké. Köszi!
A kérdező hozzászólása: Tavaly februárba még az átlag felett volt a fehérvérsejt számom. Aztán voltam augusztusban akkor már alacsony volt és most voltam újra vérvételen és megint alacsony.
A vörösvértest / vvt vagy rbc rövidítve/ és a thrombocyta /plt vagy thr rövidítve/ jó volt ?

Mikor lehet teljesen kigyógyulni a Lyme-kórból? Junius elején megcsipett egy kullancs, 1 hónapig szedtem a Doxiciclin gyógyszert. Most voltam vérvételen és pozitiv az eredmény. Nem szeretném, ha nagyobb baj lenne.

Legjobb válasz: Anyukámnak volt. Õ is szedett valami brutál antibiotikumot de az elsõ kezelés után még nem ment ki a vírus a szervezetébõl. Megismételték a kúrát és elmúlt teljesen. A lyme kór "lappangási" ideje legalább 10év, tünetek csak ezután jelentkeznek. de ha a gyógyszer amit szedsz kinyírja akkor nem lesz semmi baj

Anyukámnak volt. Õ is szedett valami brutál antibiotikumot de az elsõ kezelés után még nem ment ki a vírus a szervezetébõl. Megismételték a kúrát és elmúlt teljesen. A lyme kór "lappangási" ideje legalább 10év, tünetek csak ezután jelentkeznek. de ha a gyógyszer amit szedsz kinyírja akkor nem lesz semmi baj
Szia! Meggyógyultál már? Nekem csak kedden diagnosztizálták, és azonnal elkezdtem egy Ospamox 1000mg nevû gyógyszert szedni. Remélem elmulasztja. Hogy válaszoljak is a kérdésedre, van 3 ismerõsöm, akik az egy hónapos antibiotikum kúra után kigyógyultak. Ketten közülük 2 évente járnak tesztre a munkájuk miatt és nem újult ki náluk. Te kerestél specialistát, vagy valamilyen közkórházba kezeltek?

Voltam vérvételen, a magas lett a húgysav, és a koleszterin, szint de elég sötét a vizeletem, ha véres, lenne észre veném? Mivel kezeljem, magamat?

Legjobb válasz: Semmivel, elöször is vizsgáltasd ki magad - ha a vérképed se jó, meg a vizeleted is sötét( véres), akkor valószinüleg baj van a veséddel.

Semmivel, elöször is vizsgáltasd ki magad - ha a vérképed se jó, meg a vizeleted is sötét( véres), akkor valószinüleg baj van a veséddel.

25 éves srác vagyok. Tegnap voltam vérvételen és ma megkaptam az eredményt. Nincs bajom, mindig elmegyek rutinvizsgálatra. Ha a vérsejtsüllyedés 1mm/h nálam és a 3-8 közé esik az ideális ez gondot okoz?

Legjobb válasz: Jelezhet sûrûbb vért, ami esetleg az áramlás miatt problémás, de bízd az orvosra. Õ a többi eredménnyel összevetve vizsgálja.

Jelezhet sûrûbb vért, ami esetleg az áramlás miatt problémás, de bízd az orvosra. Õ a többi eredménnyel összevetve vizsgálja.

Ha enyhén fáj a vesém, és sötétebb a vizeletem (sok a vörösvértest benne, pont a héten voltam vérvételen), akkor az mire utalhat?

Lehet vesek? vagy vesegyulladás, felfázás? kell szedni valamit vagy elmúlhat magától? Természetes gyógymód van rá?

Legjobb válasz: Pont ilyen problémám van nekem is, de én kaptam rá antibiotikumot! A sok vörösvértest annyit jelent vér van benne. Nem értem miért nem írtak rá antibiotikumot!Felfázás okozhatja!

Pont ilyen problémám van nekem is, de én kaptam rá antibiotikumot! A sok vörösvértest annyit jelent vér van benne. Nem értem miért nem írtak rá antibiotikumot!Felfázás okozhatja!
A kérdező hozzászólása: Elküldött a háziorvosom UH-ra, csak oda 3 hét múlva adnak idõpontot, a vesém csak ma kezdett el fájni. Antibiotikumot nem szedhetek a szoptatás miatt. Bár felírt valami Cedaxot hogy ezt szedhetem, ha nem csökken egy hét múlva a vörösvértest-szám. És Neked akkor felfázás vagy mi volt?
Azért, mert az elsõ válaszoló antibiotikumot kapott, még nem biztos, hogy hasonló tünetekre mindenkinek azt kell kapnia. Ha ez ilyen egyszerû lenne, nem kéne hat évig egyetemre járnia egy orvosnak.
Szerintem inkább hagyd ki.
Húúúha :S Hát ez egy komoly sérülés... szerintem pihenj legalább két hetet.... Könyörgöm, egy tûszúrás...
hagyd ki mert a tested akkor pótolni tudja a lecsapolt vért és nem merülsz ki teljesen
Így van, nehogy elmenj!!! Fõleg ha több litert vettek le! Anyám...
csinálj lábat

Ha progeszteron vizsgálat miatt voltam vérvételen, akkor csak annak az értékét nézik, vagy mást is kiértékelnek? (pl. vércukor, stb. )

Legjobb válasz: Nagy valószínûséggel nem. Csak azokat ez értékeket szokták nézni,ami be van jelölve a beutalón.

Nagy valószínûséggel nem. Csak azokat ez értékeket szokták nézni, ami be van jelölve a beutalón.
Amikor nekem nézték a doki csak ennek az értékét kérte, mert elõtte egy másik vérvételnél nézték a vérképemet és a többi hormont.
A kérdező hozzászólása: Nekem is csak ezt kérte, de nem bánnám, ha mást is megnéznének. Régen voltam már kivizsgáláson. Köszi a választ!:)
Sima vérképvizsgálatra a háziorvos is beküldhet.Kérj tõle 1 beutalót laborba.

Bromocriptint szedek már két és fél hónapja. Ma voltam vérvételen Javulhatott a prolaktin szintem annak ellenére hogy időnként még mindig van folyadék a mellemből ha megnyomom?

Tavaly volt egy terhességem de azóta nem sikerül megint.A hormonok miatt lehet vagy lehet hogy más is van?Ha már egyszer sikerült csak nincs elzáródva a petevezet?m vagy lehetséges?

Legjobb válasz: Köszönöm a válaszodat!Logikusan én is igy gondolom de a doki meg akarja csinálni az átjárhatósági vizsgálatot én meg félek tõle.De mire várjak?

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat!Logikusan én is igy gondolom de a doki meg akarja csinálni az átjárhatósági vizsgálatot én meg félek tõle.De mire várjak?
Ne félj tõle, minél hamarabb tudnak valamit, annál hamarabb lesz bébi!!! Kitartás, és mindent a gyerekékrt!
Ne haragudj, de én nem a kérdésedre válaszolok csak kérdezni szeretnék tõled! Mennyi folyadék jön a mellbõl? Babát szeretnénk, de nem jön és félek, hogy valami gond van, mert nekem is van folyadék nyomásra, igaz nagyon minimális, de van.
A kérdező hozzászólása: Nekem is csak egy-két csepp jön és csak akkor ha megnyomom.Mielõtt elkezdtem szedni a gyógyszert minden nyomásra jött de most már nem mindig.Van amikor csak este mikor jó meleg vízzel letusolok.Gondolom hogy javulgat a hormonszintem.Neked is kéne nézetni hormonokat lehet hogy magas a prolaktinod és az viszont akadályozza a teherbe esést.Minden jót sok sikert!!
Szia! Én is bromot szedtem! nekem a vetélésem utá írta a doki kb 3 hónappal, és jött is baba, aki ma már 3 hónapos!!! Szerintem biztos javult a szinted, azért a 2 és fél hónap nem kevés idõ!! Pár nap múlva kiderül! Kívánom, hogy minden oké legyen, és hamar babázhass!!! Szerintem, ha elzáródás lenne, akkor nem lettél volna terhes a múltkor! De sajna nem értek hozzá!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!