Találatok a következő kifejezésre: Ha voltam és (1330 db)

Van-e köztetek olyan, vagy ismertek olyat, akinek még felnőttként is komoly (tényleg komoly) önértékelési zavarai voltak és sikerült valahogy kilábalni belőle? Ha igen, hogyan?

Képes lehet-e valaki párkapcsolatra, családalapításra így?

Legjobb válasz: Igen.Én pont ilyen voltam.18 éves koromban kerültem ki állami gondozásból 8 osztályos végzettséggel.Senkim és semmim nem volt.Kábitószeres,alkoholista hajléktalan lettem.Ez jó pár évig így ment.Aztán ahogy egyre több lett a rovásomon(pitiáner bûncselekményekbõl tartottam fent magam és az utcán illetve hajléktalan szállókon éltem párkapcsolatom évekig nem volt)valahogy kezdett megjönni az eszem és rájöttem ha így folytatom akkor börtön,hajléktalanság és örök magány lesz az életem.Képtelennek éreztem magam arra hogy bármit is elérjek vagy valaha normális életet éljek.Aztán elkezdtem a lépcsõ legalján az évekig tartó "nagy menetelésem".Elsõnek épitkezéseken dolgoztam mint segédmunkás de láttam ez sem vezet hosszú távon sehová mert hol van munka hol nincs hol kifizetnek hol nem.Levelezõn beiratkoztam egy suliba és ez adta meg nekem a kezdõ lökést.Itt elég sok sikerélmény ért mert a tanulás jól ment és sok bíztatást kaptam mindenkitõl fõleg hogy tudták milyen helyzetben vagyok.Közben alkalmi munkákból éltem és hullámvasútszerû életem volt szállók és albérletek között de a sulit nem hagytam abba.Ahogy egyre több önbizalmam lett a sikeres tanulmányi eredményeim miatt(leérettségiztem) úgy nõt az önbizalmam és észrevettem minnél magabiztosabb vagyok annál több nõ figyel fel rám.Ekkor már voltak párkapcsolataim is de mind pár hónapig tartott mert az évekig tartó elfolytás és sikertelenség után eléggé átestem a ló másik oldalára és mindig újabb kapcsolatba léptem át.Az igazán nagy változást az életemben a választot szakmám(felnõtt szakápoló)hozta meg amit szintén esti tagozaton munka mellett végeztem el(persze itt már állandó bejelentett munkám volt de teljesen más területen).Nekem ez az iskola adott erkölcsi tartást,világnézetet és felelõsség tudatot is.Itt ismertem meg a késöbbi feleségemet is akivel azóta is boldog házzasságban élek(bár gyermek még nincs).Már nincsen semmilyen önértékelési zavarom és ez fokozatosan azûnt meg ahogy haladtam elõre és mindenfajta külsõ segítség nélkül az utcáról idáig eljutottam.Hosszú évekig tartott de ha nekem sikerült aki tényleg nagyon mélyrõl indult akkor bárki másnak is sikerülhet fõleg ha a kiindulási helyzete sokkal jobb mint nekem volt(mondjuk egy normális családi háttérrel,munkahelyel és egzisztenciával rendelkezõ ember akinek csak annyi a problémája,hogy önbizalom hiánya van és nem tud párkapcsolatot kiépíteni annak nevetségesen egyszerû lenne kilábalnia ebbõl).

Igen.Én pont ilyen voltam.18 éves koromban kerültem ki állami gondozásból 8 osztályos végzettséggel.Senkim és semmim nem volt.Kábitószeres, alkoholista hajléktalan lettem.Ez jó pár évig így ment.Aztán ahogy egyre több lett a rovásomon(pitiáner bûncselekményekbõl tartottam fent magam és az utcán illetve hajléktalan szállókon éltem párkapcsolatom évekig nem volt)valahogy kezdett megjönni az eszem és rájöttem ha így folytatom akkor börtön, hajléktalanság és örök magány lesz az életem.Képtelennek éreztem magam arra hogy bármit is elérjek vagy valaha normális életet éljek.Aztán elkezdtem a lépcsõ legalján az évekig tartó "nagy menetelésem".Elsõnek épitkezéseken dolgoztam mint segédmunkás de láttam ez sem vezet hosszú távon sehová mert hol van munka hol nincs hol kifizetnek hol nem.Levelezõn beiratkoztam egy suliba és ez adta meg nekem a kezdõ lökést.Itt elég sok sikerélmény ért mert a tanulás jól ment és sok bíztatást kaptam mindenkitõl fõleg hogy tudták milyen helyzetben vagyok.Közben alkalmi munkákból éltem és hullámvasútszerû életem volt szállók és albérletek között de a sulit nem hagytam abba.Ahogy egyre több önbizalmam lett a sikeres tanulmányi eredményeim miatt(leérettségiztem) úgy nõt az önbizalmam és észrevettem minnél magabiztosabb vagyok annál több nõ figyel fel rám.Ekkor már voltak párkapcsolataim is de mind pár hónapig tartott mert az évekig tartó elfolytás és sikertelenség után eléggé átestem a ló másik oldalára és mindig újabb kapcsolatba léptem át.Az igazán nagy változást az életemben a választot szakmám(felnõtt szakápoló)hozta meg amit szintén esti tagozaton munka mellett végeztem el(persze itt már állandó bejelentett munkám volt de teljesen más területen).Nekem ez az iskola adott erkölcsi tartást, világnézetet és felelõsség tudatot is.Itt ismertem meg a késöbbi feleségemet is akivel azóta is boldog házzasságban élek(bár gyermek még nincs).Már nincsen semmilyen önértékelési zavarom és ez fokozatosan azûnt meg ahogy haladtam elõre és mindenfajta külsõ segítség nélkül az utcáról idáig eljutottam.Hosszú évekig tartott de ha nekem sikerült aki tényleg nagyon mélyrõl indult akkor bárki másnak is sikerülhet fõleg ha a kiindulási helyzete sokkal jobb mint nekem volt(mondjuk egy normális családi háttérrel, munkahelyel és egzisztenciával rendelkezõ ember akinek csak annyi a problémája, hogy önbizalom hiánya van és nem tud párkapcsolatot kiépíteni annak nevetségesen egyszerû lenne kilábalnia ebbõl).
Nekem még nem sikerült, utálom magam.Egy nagy rakás [email protected] vagyok.23L
2.nak minden elismerésem, példa értékü a történeted.

Lehet valami baj, ha voltam termalfurdobe es terhes vagyok?

A tegnap tudtam meg,hogy 8 hetes terhes vagyok! Multheten termalfurdoben voltunk a ferjemmel. Azt hallottam,terhesen nem szabad termalvizbe menni! Nem tudtam meg,hogy terhes vagyok es bementem. Ugye nem lesz baj?

Legjobb válasz: szia,en 14 hkm vagyok es a nyar vegett en is rakerdeztem,jarhatok a strandolni a noverkem tanacsa az volt hogy nagyon meleg pl.36 fokos vizbe ne menjek,valamint ha terhessegem elott nem voltak olyan problemaim hogy valami infekciora esetleg gombas viszketeses betegsegre haklis lennek akkor most sem szabadna elkapnom semmit,persze csak ketszer voltunk eddig a ferjemmel es a kislanyommal strandolni es belemereszkedtem a vizbe,de viszont csak egyet usztam es maris ki is jottem nem aztattam magam!

szia, en 14 hkm vagyok es a nyar vegett en is rakerdeztem, jarhatok a strandolni a noverkem tanacsa az volt hogy nagyon meleg pl.36 fokos vizbe ne menjek, valamint ha terhessegem elott nem voltak olyan problemaim hogy valami infekciora esetleg gombas viszketeses betegsegre haklis lennek akkor most sem szabadna elkapnom semmit, persze csak ketszer voltunk eddig a ferjemmel es a kislanyommal strandolni es belemereszkedtem a vizbe, de viszont csak egyet usztam es maris ki is jottem nem aztattam magam!
Ha nem voltál nagyon meleg vízben, akkor semmi baj! Kerüld a meleg vizet, meleg zuhanyt, és zuhanyozz inkább fürdés helyett! A forró/meleg víz vérbõséget okozhat! 40 hkm
Szerintem egy hét alatt már jelentkezett volna bármi probléma, ha lenne. Ha eddig nem voltál orvosnál, most már ideje, õ majd alaposan megvizsgál és megnyugtat.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat! Remelem nem lesz semmi baj!

Ha eddig táppénzen voltam és most vissza szeretnék menni dolgozni 3 hónapra, akkor utána már tényleg nem vehetnek újra táppénzre?

15 hetes kismama vagyok. Eddig veszélyeztetett terhesként itthon voltam, mert volt már egy vetélésem. Most viszont vissza szeretnék menni dolgozni 3 hónapra. Egyrészt jól vagyunk, másrészt a pénz miatt is és tudnék papírmunkát végezni, tehát megterhel? sem lenne. Utána ki tudnám venni az összes szabimat, ami több, mint 3 hét, és szept. 8-tól igénybe (36. hét) vehetném a szülési szabadságot. Viszont lenne 3 hét, amire úgy gondoltam majd megint táppénzre vesznek, de a körzeti n?gyogyó tökre nekem állt, hogy hogy képzelek én ilyet, ezt nem lehet csinálni, ha a táppénzt egyszert megszakítjuk, nem lehet újra folytatni. Ezt nem akarom elhinni. Szerintetek? Nekem amúgy van egy olyan érzésem, hogy a pénzt várta, de azt várhatja... Ha nem ír ki, mit csináljak azzal a 3 héttel?

Legjobb válasz: Hát ez roppant fura... nekem pont a körzeti nõgyógyim volt, aki mondta, hogy nyugodtan ki lehet venni táppénzt többször is. Nekem is volt egy elhalt terhességem és már az elejétõl mondta, hogy bármikor szóljak nyugodtan kiír. Az elején én is voltam táppénzen, igaz, csak 1 hetet, aztán visszamentem dolgozni és kb. a 7. hónaptól mentem végleg táppénzre szülésig. Így a szülési szabi a szüléstõl ketyegett, anyagilag így sokkal jobb. Szabit meg idõarányosan kell/lehet kivenni, mivel ha visszamész dolgozni, akkor nagyon jól fog jönni, ha szokatod a lurkót bölcsibe/oviba. Nálunk legalábbis így van. Ezt a munkahelymen is így mondták. Elég tuskó a dokid, ha ezen kiakad, elvégre ezt neki is tudni kéne... és én sem adtam pénzt, bár már 10 éve hozzájárok, de mindig nagyon rendesek voltak velem.

Hát ez roppant fura... nekem pont a körzeti nõgyógyim volt, aki mondta, hogy nyugodtan ki lehet venni táppénzt többször is. Nekem is volt egy elhalt terhességem és már az elejétõl mondta, hogy bármikor szóljak nyugodtan kiír. Az elején én is voltam táppénzen, igaz, csak 1 hetet, aztán visszamentem dolgozni és kb. a 7. hónaptól mentem végleg táppénzre szülésig. Így a szülési szabi a szüléstõl ketyegett, anyagilag így sokkal jobb. Szabit meg idõarányosan kell/lehet kivenni, mivel ha visszamész dolgozni, akkor nagyon jól fog jönni, ha szokatod a lurkót bölcsibe/oviba. Nálunk legalábbis így van. Ezt a munkahelymen is így mondták. Elég tuskó a dokid, ha ezen kiakad, elvégre ezt neki is tudni kéne... és én sem adtam pénzt, bár már 10 éve hozzájárok, de mindig nagyon rendesek voltak velem.
Szia! Igazából szerintem simán visszavehetnek. A nõgyógyásznak sok köze nincs hozzá, hisz egyszer már vittál javaslatot a háziorvsodnak, nem? Az alapján elvileg ki kell írnia arra a 3 hétre is. De szerintem célszerû lenne mekérdezni a háziorvosodtól, vagy aki kiállítja a tp papírodat. Boldog Babavárást!
A kérdező hozzászólása: Engem a körzeti nõgyogyó vett táppénzre, a háziorvosnál nem is voltam. Szerintetek ha ez a drága tényleg nem akar majd tp-re venni, akkor a magán nõgyógyászom írhat papírt a háziorvosnak és õ az alapján tp-re vehet? Én esetleg erre gondoltam.
Miért ne lehetne, egyébként is bármikor újra veszélyeztetett lehetsz, fõleg, ha olyan a munkaköröd. Elõre ilyent nem itélhet meg a doki, mert egy terhesség kiszámíthatatlan. A második esetben szerintem a nõgyógyász kell írjon javaslatot, amiveél a háziorvos vesz tp-re, nálam így volt.
A kérdező hozzászólása: Jól van, köszönöm, én is furcsálottam a dolgot. Na akkor tényleg azért volt ilyen bumburnyák, mert nem adtam neki pénzt. Minden alkalommal olyan érzésem volt, hogy várja, sõt amikor megtudta, hogy van magándokim és nála szeretnék szülni, onnantól kezdve még annyira sem foglalkozott velem. Csak azt sajnálom, hogy terhesgondozásra hozzá kell járnom (ami amúgy nála kb. 2 perc volt elsõ alkalommal).
Szia! Nálunk a nõvédelmi központban van a terhesgondozás, és minden nap más van beosztva. Elsõre én is egy hasonló bumburnyákhoz kerültem, legközelebb a hét másik napján mentem és egy tündérbogárral hozott össze a sors. Azóta tudom, hogy csütörtökön kell táppénzes papírt intéznem. Nálad erre nincs lehetõség? Üdv 26 hetes kismama

Akik voltak Párizsban, hogy érezték magukat? Mennyi általában egy főre repülőjegy, és mennyi az út oda? Esetleg karácsonyozott már valaki ott? Mik voltak a hátrányok, ha voltak?

Legjobb válasz: Nézz szét egy repülõjegy keresõ oldalon, a jegyek ára rengeteg dologtól függ, mint már vagy 1 milliószor le lett írva, de még csak jönnek ilyen kérdések. Ha egy repülõjegy információt nem tudsz önállóan kikeresni, hogy akarsz külföldön nyaralni.

Nézz szét egy repülõjegy keresõ oldalon, a jegyek ára rengeteg dologtól függ, mint már vagy 1 milliószor le lett írva, de még csak jönnek ilyen kérdések. Ha egy repülõjegy információt nem tudsz önállóan kikeresni, hogy akarsz külföldön nyaralni.
A kérdező hozzászólása: Nem csak az ár volt a kérdés lényege.... Nézegettem, és nézegetem.... Nem konkrét árat kérdeztem, csak mondjuk ha esetleg valaki volt, érdekelne hogy neki mennyi volt.Gondoltam hogy nem itt fogja lefoglalni nekem valaki a jegyet, itt csak ÉRDEKLÕDÖM a tapasztalatokról....De ezen az oldalon már csak szinte próbálnak a kérdésekbe belekötni , nemhogy segítenének....Ha úgysem tudsz segíteni, akkor nem kell megpróbálni oktatni sem, köszi !
Csak az utazás Budapest és Párizs között nekünk 14000 Ft volt oda-vissza per fõ. Nem tudom ez mennyit segít neked... Ezzel az adattal most elõrébb vagy? :) Nem karácsonyoztam, most nyáron voltam. Jól éreztük magunkat.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.Hátrányok voltak, valami ami nem tetszett ? :)
A kérdező hozzászólása: Illetve mennyi ideig voltatok ott ?

Megharagudott rám a cicám, mert egy hétig a nagyimnál voltam. És a cicám nem fogta fel hogy miért tüntem, el. Mit tegyek? Még maradtam volna, csak a cicám miatt jöttem haza. Elég ha 3 naponta hazajövök?

Legjobb válasz: Én a görimmel voltam így. Egy hétig voltam oda. De ahogy kapott két simogatást, egybõl szaladt, és "puszit" adott. Ne aggódj, a cicák nagyon szeretetigényes állatkák, megbékél hamar:)

Én a görimmel voltam így. Egy hétig voltam oda. De ahogy kapott két simogatást, egybõl szaladt, és "puszit" adott. Ne aggódj, a cicák nagyon szeretetigényes állatkák, megbékél hamar:)
Az állatok olyanok mint a gyerekek:) Nyugi megbékél elõbb-utóbb. Kicsit kényeztesd:)
az én bébim is ilyen..3 napot nélküle vagyok, és kiborul. Szerencsére már leszokott róla, de ha 3 napig nem voltam otthon, akkor a 3naptól kezdve az ágyamba pisilt...:( pedig kijárós cica...gy De azóta valahogy megszokta hogy néha el kell mennem, és tudja hogyha hazajövök akkor addig kényeztetem amíg el nem küld a sunyiba. :) MOndjuk az én cicóm azért is ennyire ragaszkodó, mert 3hetes kora óta neveltem és nem váltunk el egy percre sem. :) Megbékél veled hajrá! :)
hehe, szerintem kérdezd meg a szüleidet. Amugy az állatok nem haragtartóak. Nekemis van két macskám és egy hétig nem voltam otthon. Nem lett bajuk. kibírták
megbékél 2-3 napon belül sztem :) kutyám is ha valami nem úgy van ahpgy akarja megsértõdik és engesztelnem kell :)
Nyalizz neki sokat egy pár napig, és megbékél!
beszéld meg a macskával...
A kérdező hozzászólása: kibékültünk!!! egy kis párizsi, és egyéb finomság megoldódott a probléma :)
Jajj de aranyosan mondtad! "Kibékültünk" :) Igazi állatbarát lehetsz! :)
akkor sem. mert elötte bekéri a bankértya vagy a telefonszámod. ha ezt nem irod be letölteni sem tudod
A kérdező hozzászólása: köszönöm megnyugodtam

Mi volt a neve annak a játékbabának, amit kis zacsiban lehetett kapni, kindertojás figuráknál kicsit nagyobbak voltak, és az volt a lényege, hogy ha hideg érte őket elszíneződött a műanyag pelenkájuk (kékre/rózsaszínre)?

játék, régi játék, játékbaba

Legjobb válasz: ugyanilyenbõl voltak sellõ figurák is, azoknak pedig az uszonya színezõdött el, ha az ember mélyhûtõbe rakta õket pár percre. Ha rózsaszínre színezõdött, lány volt a baba, ha kékre, fiú.

A kérdező hozzászólása: ugyanilyenbõl voltak sellõ figurák is, azoknak pedig az uszonya színezõdött el, ha az ember mélyhûtõbe rakta õket pár percre. Ha rózsaszínre színezõdött, lány volt a baba, ha kékre, fiú.

Tegnap voltam kint a kertben és a kezeimet megcsípték a szúnyogok, namost ahol megcsíptek ott vörös kis foltok voltak és az összesből vízhólyag keletkezett. Ha kiszúrom a hólyagokat utána újra feltelnek és szúrhatom őket ki megint. Ez miért lehet?

Legjobb válasz: mert nem vízhólyag, hanem helyi gyulladás eredménye, un. "ödéma". élettanilag: az erek áteresztõképessége fokozódik a gyulladás helyén és több folyadék tud így kilépni a szövetek közti térbe. ennek eredménye a duzzanat. vagyis itt a kiváltó okot, a gyulladást kell megszüntetni (pl. phlogosam, fenistil jó erre), és akkor a duzzanat is elmúlik.

mert nem vízhólyag, hanem helyi gyulladás eredménye, un. "ödéma". élettanilag: az erek áteresztõképessége fokozódik a gyulladás helyén és több folyadék tud így kilépni a szövetek közti térbe. ennek eredménye a duzzanat. vagyis itt a kiváltó okot, a gyulladást kell megszüntetni (pl. phlogosam, fenistil jó erre), és akkor a duzzanat is elmúlik.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ nagyon sokkal lettem okosabb és kenegetem tovább fenistilell:)

Ha még 5 hetes sem voltam és úgy ment el a baba, akkor kell várni az újabb próbálkozással? Pozitív tesztem volt, de még dokinál sem voltam, pénteken mentem volna, de tegnap megjött.

Legjobb válasz: szia mindenképp menj el dokihoz, az hogy megjött talán még nem is azt jelenti, hogy elment a baba,ha meg sajnos tényleg így van akkor is jobb ha lát egy orvos. sok sikert

szia mindenképp menj el dokihoz, az hogy megjött talán még nem is azt jelenti, hogy elment a baba, ha meg sajnos tényleg így van akkor is jobb ha lát egy orvos. sok sikert
Már csak azért is kell, hogy lásson orvos, hogy ha tényleg vetélés volt, kitisztultál-e teljesen.
Futás az orvoshoz mert honnan tudod hogy elment? Az én véleményem az hogy még ma menj orvoshoz , és ezt csupa jó indulattal írom neked de ha tényleg elment ilyen korán akkor nem kell védekeznetek egyetlen hónapig sem mert nyugodtam lehetsz terhes a köv hónapban is mert egy volt kolleganõm volt így ahogy te és neki a doki azt mondta hogy nyugodtam próbálkozhattak tovább mert nagyon pici volt még nem okozott olyan elváltozást a szervezetben ami miatt ki kéne hagynotok egy két hónapot de ha rosszul tudom ne hari , csak a tapasztalatomat írtam le
A kérdező hozzászólása: Sajnos biztos, tegnap a kórházban megnéztek és "üres" voltam. Több infót nem kaptam, mert az ultrahangos nagyon bunkó volt. Ma megyek magándokihoz, remélem õ kedvesebb lesz.
Én is így jártam most pár napja, nálam se találtak babát sajnos :( Nagyon normális, rendes dokim van, és vizsgálat után mondta, hogy hajrá következõ hónap..szóval hogy nem kell várni. Azzal próbált még nyugtatni, hogy a nõk 70-80%-ánál történik ilyen hogy megtermékenyül a petesejt de nem is tudnak róla, mert egy pár napot késik csak a menses, de aztán ugyanúgy megjön, mint máskor. Csak mivel manapság már nagyon érzékeny tesztek is vannak, ezért sokkal hamarabb kiderül, hogy terhesség van, mint régebben. Nem beszélve arról, ha valaki annyira szeretné, mint pl.én is, hogy pár nap késés után már csinálom is a 10es tesztet.:( Sok sikert, mielõbbi babásodást neked! Szia4
Szia, nagyon sajnálom hogy elment a babód de fel a fejjel ahogy ez a kis picike is megfogant úgy megfog foganni a következõ is.

Ha a suliba be lett rugva az ablak és 6 embert gyanusítanak köztük engem is de nem én voltam és van rá 3 tanum akkor is muszálj kifizetnem a többiekkel? nem elég annyi, hogy vannak tanúk akik bizonyítsák, hogy nem én voltam?

Legjobb válasz: Egyszerû, vállalja el a bûnös a tettét! Egyébként én sem hinném el a tanárok helyében, a tanulók nagyon összefogóak tudnak lenni, tehát bukta! Dobjátok össze!

Egyszerû, vállalja el a bûnös a tettét! Egyébként én sem hinném el a tanárok helyében, a tanulók nagyon összefogóak tudnak lenni, tehát bukta! Dobjátok össze!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!