Találatok a következő kifejezésre: Ha volt vetélésem (90 db)

Ha volt vetélésed, hány hetesen történt és mennyi baba volt?

Legjobb válasz: 19 hetes voltam, egy kisfiút veszítettünk el.

19 hetes voltam, egy kisfiút veszítettünk el.
12. HÉTEN MISSED ABORTUS
12 hetesen missed ab., 1 magzatotot vesztettem el+ (2008 nov.) 20 hetesen vetélés 1 magzat-õ kislány volt+(2009 május) Azóta még nem mertünk próbálkozni, nagyon félek ezek után, hogy mi lesz a következõ babával ha megfogan...
Tavaly december 15-én vették el a halott 12 hetes magzatomat. 32 hetes kismami vagyok most és eddig minden rendben
10 hetesen volt egy vetélésem (1 baba, 2007. szeptemberben) és 6 hetesen egy elhalt méhen kívüli terhességem (2008. februárban). Rá 2 hónapra megint terhes lettem és született egy gyönyörû kisfiam, aki ma már majdnem 11 hónapos.
egy volt, dec. 23.án lesz egy éve. Most 25+2 hetes kismami vagyok, és eddig minden tökéletesen rendben. (kop-kop-kop)
Ez év januárban volt egy vetélésem 6 hetesen, mûszeresen fejezték be. 1 baba volt. Júniusban próbálkoztunk utána elõször , sikerült is. Most 24 hetes vagyok.
az elso 11 hetesen, a masodik 6 hetesen.de most 36+3 vagyok es nagyon boldog hogy sikerult mert en azt hittem mindig igy jarok majd, mert sajnos van ilyen.
1 missedem volt 9 hetesen, elsõ baba lett volna. :( Ennek már 7 hónapja, de még nem akaródzik sikerülni. :((((
3 honapja volt egy spontan vetelesem, 7 hetes volt a baba. Nem kellett muteni, remelem mostmar sikerul. :)
2 babát veszítettünk el eddig, az egyiket a 6. a másikat a 7. héten, mindkettõ 1-1 baba volt. Te?
3 vetélésem volt, 10, 11 és 8 hetesen.1 baba volt mind. De utána született kislányom, már 8 hónapos!
van egy egészséges 16 hónapos kislányom. most volt missed ab.-om 8 hetes voltam.
2-szer vetéltem el 6hetes voltam a másik babót is 6 hetesen vesztettem el.
24 hetesen vesztettem el egyszerre két babát, ez augusztusban történt.Már feldolgoztam, ahogy lehetett, szeretnék már babát de egyszerre csak egyet.

Ha már volt vetélésem és most megint terhes vagyok, a doki mindenképpen fog felírni valami terhességmegtartó gyógyszert, vagy csak ha baj van?

Legjobb válasz: Attól függ, hogy az a vetélés a terhesség melyik szakaszában volt és hogy mi volt az oka. Mert ha hajlamos vagy rá, akkor sokkal nagyobb a valószínûsége, hogy felír valamit, mintha például külsõ hatás miatt történt.

Attól függ, hogy az a vetélés a terhesség melyik szakaszában volt és hogy mi volt az oka. Mert ha hajlamos vagy rá, akkor sokkal nagyobb a valószínûsége, hogy felír valamit, mintha például külsõ hatás miatt történt.
Szia! Szerintem ha mindent rendben talál, és neked sem lesznek panaszaid, akkor nem kell szedned semmit.Felesleges lenne. Magne B6, és pihenj minél többet. Sok sikert a Babához!
Szia! Nem feltétlenül, de ha elkezdesz barnázni, vagy csak nagyon aggódsz, kérd ki a véleményét, használhatnál-e Utrogestant. Nekem segített. Ha viszont gyakran hánysz, akkor jó eséllyel nincsen rá szükséged. :) Hány hetes vagy? Drukkolok!
Nem minden esetben. Sajnos az elõzõ terhességem nekem is spontán vetéléssel végzõdött a 7. héten, akkor én duphastont is szedtem. Most én is újra babát várok, eddig minden rendben és semmilyen gyógyszert nem írt fel a doki. Ha mindent rendben találnak, szerintem nem terhelik a szervezetünket mindenféle gyógyszerrel. Remélem nálad is minden rendben lesz!
Nekem is volt vetélésem 7 hetesen, rá 2 hónapra teherbe estem újra, de nem kell szednem semmit. Minden rendben volt eddig. Ja és persze ezután is az lesz:)
A kérdező hozzászólása: Most vagyok 5+1 hetes, a spontán 4+5 hetesen ment el és egyszer volt egy olyanom is, hogy nem volt életképes a baba és nem fejlõdött. Az a 6-7 héten derül ki, a 8. héten mûtöttek. De most eddig MINDEN OK és érzem, hogy ezután is minden rendben lesz. :) )))

Miért kell abbahagyni a szoptatást ha teherbe estem? Volt vetélésem, de ha szoptatok újra lesz vetélés?

Legjobb válasz: nem feltétlen lesz vetélés..ez nem tényállás, de azt mondják a benti babának nagyobb szüksége van a tápanyagra, mint a kintinek, mert az már kaphat mást is, de alaposabban az orvos tudna véleményezni..ha azt mondta te ne szoptass, akkor nem is kell... A tejed elviszi a benti baba elõl a fontos vitaminokat. Ha a másik kicsi megszületik és sok tejed lesz akkor fejt tejjel a nagyobb baba immunrendszerét is erõsítheted, mert készítheted anyatejjel az egyes ételeit.

nem feltétlen lesz vetélés..ez nem tényállás, de azt mondják a benti babának nagyobb szüksége van a tápanyagra, mint a kintinek, mert az már kaphat mást is, de alaposabban az orvos tudna véleményezni..ha azt mondta te ne szoptass, akkor nem is kell... A tejed elviszi a benti baba elõl a fontos vitaminokat. Ha a másik kicsi megszületik és sok tejed lesz akkor fejt tejjel a nagyobb baba immunrendszerét is erõsítheted, mert készítheted anyatejjel az egyes ételeit.
szia én is szoptatam és két vetéléem volt szoptatás alatt, 3 hónapja nem szopik a lányzónk és most ha minden igaz akkor megint van babó de majd hétfõn derül ki. azt mondták hogy a szoptatás nem befolyásolja csk nagyon ritkán hát én ebbe a nagyon ritka kategóriába tartozom, lehet hogy te is. hányadik héten vetéltél el, és most hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: nem tudom, hogy terhes vagyok e. a szopis baba 2 hónapos. és azé jó lenne még nem teherbe esni, de napok óta háningerem van. azé kérdeztem. étvágyam sincs így kezdõdött az elõzõ baba is. :)

Ha volt már vetélésem (spontán és missed is) és most megint terhes vagyok, várjam meg a 6. hetet vagy menjek rögtön orvoshoz? Most vagyok az 5. héten.

Legjobb válasz: Szia! Mindenképp menj el amint tudsz dokihoz! Nekem is volt egy spontán vetélésem tavaly, úgyhogy mikor utána megint terhes lettem, egybõl elmentem 5 hetesen a dokihoz õ pedig írt is fel utrogestant. Nem is volt eddig semmi baj. 20 hetes kismami

Szia! Mindenképp menj el amint tudsz dokihoz! Nekem is volt egy spontán vetélésem tavaly, úgyhogy mikor utána megint terhes lettem, egybõl elmentem 5 hetesen a dokihoz õ pedig írt is fel utrogestant. Nem is volt eddig semmi baj. 20 hetes kismami
Szia! Nekem is volt vetélésem és, ha megint terhes lennék, egybõl elmennék az orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Nekem sincs semmi "rossz" tünetem, így én is azon filózom, hogy a 6. hétig tuti várok. Az még egy hét. Addig pozitívan gondolkodom és TUDOM, hogy minden rendben lesz. :) ))
ja és irj, hogy mi lett! elõzõ voltam!
Menj dokihoz, én is igy gondolkodtam egy vetélés után. De remélem, hogy jó dokid van és ha nincs egybõl szivhang, akkor nem rémiszt halálra, vagy nem küldd el már egybõl operáltatni, hanem vár, ahogyan azt kell. Ebbõl a szempontból én megfogadtam, hogy a következõ terhességemmel, csak 8 hét körül megyek, mert addig csak az én pozitiv energiám vesznek körül. Engem a doki 7 hetesen megijesztett, hogy nincs szivhang és szétidegeskedtem magam és már rámvetette a keresztet. De nekem ezúttal nem volt vérzésem, és éreztem hogy nagyon terhes vagyok, minden létezõ jel arra mutatott. És most 11. hetes boldog kismami vagyok és a szivhang a 8 hét végén jelent meg, csak lassan fejlõdött a kicsi. Sok szerencsét, és nem adni fel!
Nekem a két missed ab után mondta az orvos hogy rögtön menjek ha pozitív a teszt, írt fel duphastont, de csak késõbb csinált uhát, olyan hat hetesen.Szerintem menj, és valszínû ír fel neked is gyógyszert.Sok sikert.
Szia! Szerintem menj a lehetõ leghamarabb orvoshoz, fõleg, mivel már sajnos volt vetélésed, így az orvos is ennek megfelelõen fog majd kezelni téged, szerintem.
szia! Természetesen ez szubjektív vélemény. Nyugodtan menj el nõdokihoz , és õ majd tudni fogja, mi a következõ lépés. A kézi vizsgálatot annyira nem sürgetném , mert lehet hogy ez egy kicsit "babonás" hozzáállás, de az uh-n úgyis kiderül, hogy mi a baba helyzete ; a kézi vizsgálat meg mégiscsak egy " belenyúkálás". Én úgy 8 hetesen mentem , mert így éreztem jónak, de az ab-ok miatt neked tényleg érdemesebb most már felkeresni a dokit! 1 kismami
Szia! Nekem is volt tavaly nyáron Missed AB-m.Én rögtön mentem orvoshoz mihelyst pozitívat teszteltem.Az orvosnak elmondtam, hogy aggódom és megértett, nem nézet rám szemrehányóan.Amíg nem lett az embriónak szívhangja hetente jártam UH-ra.Minden jót kívánok nektek. 25 hetes
A kérdező hozzászólása: Voltam dokinál, még csak petezsákot látott, azt mondta 4 hetes 3 napos vagyok (ezen meglepõdtem, mert a kalkulátorok 5+4 hetesnek tituláltak). Írt fel Duphastont és Utrigestant is, meg vitamint kell szednem és sokat pihenni. 2 hét múlva kell visszamennem. :)

Ha volt már spontán vetélésem a következő pozi tesztnél rohanjak az orvoshoz?

Hogy még id?ben tudjon adni valami, amit?l megmarad a baba? Üres volt a petezsák és aztán megjött :(

Legjobb válasz: Szerintem felesleges elkapkodni a dokit. Nekem az orvosom elég "régi módi" felfogású, neki az a véleménye, hogy ha egy magzat egészséges, és egészségesen fogant, akkor úgyis ki tudja hordani az anyuka. A vetélések 90 %-a nem amiatt van, mert az anya valamit nem jó csinált, hanem mert nem valószínû, hogy a baba egészséges volt. Összegezve a természet úgyis elrendezi a dolgokat, és nem szabad közbeavatkozni, mert nem biztos hogy jót tesznek vele. Szerintem várj még az orvossal, ráérsz elmenni két kimaradt mensi után. Sok sikert! :)

Szerintem felesleges elkapkodni a dokit. Nekem az orvosom elég "régi módi" felfogású, neki az a véleménye, hogy ha egy magzat egészséges, és egészségesen fogant, akkor úgyis ki tudja hordani az anyuka. A vetélések 90 %-a nem amiatt van, mert az anya valamit nem jó csinált, hanem mert nem valószínû, hogy a baba egészséges volt. Összegezve a természet úgyis elrendezi a dolgokat, és nem szabad közbeavatkozni, mert nem biztos hogy jót tesznek vele. Szerintem várj még az orvossal, ráérsz elmenni két kimaradt mensi után. Sok sikert! :)
Ne csak akkor rohanj, hanem már elõtte is. Nekem írt fel anno valami gyogyit, amit a ciklus közepétõl kellett szedni és 12hetes terhességig végig. Már nem rémlik a neve, nagyon régen volt... Beszéld meg a dokival, elõtte elküld hormonvizsgálatra, lehet hogy baj van. Én a helyedben nem hagyatkoznék a neten adott válaszokra, csak az orvoséra.
Nekem volt már spontán vetélésem, de semmilyen gyógyszert nem kellett utána szednem. Amint megtudtam, hogy megint terhes vagyok, én rohantam a háziorvoshoz, hogy írjon ki. Utána rohantam a nõgyógyászhoz, de az meg még nem látott semmit, vérvétel sem volt, csak vártam heteket. Szerintem menj el orvoshoz, hátha veled máshogy lesz!
Nekem június 3.-án volt egy spontán vetélésem, akkor 8 hetes voltam, de azért be kellett feküdnöm a kórházba egy kismûtétre, ez június volt 6.-án. Utána július 1.-én megjött és utána terhes lettem, most már 16+5 hetes vagyok. Én nem siettem a dokimhoz, 9 hetesen voltam nála elõször. Nem kaptam rá semmit, hogy megmaradjon a baba, pedig nagyon gyorsan összejött a vetélésem után. Azt mondta, hogy ha meg akar maradni akkor úgy is meg marad. Azóta voltam a 12 hetes kombi teszten, tegnapelõtt a dokimnál és minden rendben van, szépen fejlõdik, a tesztem is negatív lett, és kislány lesz.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok :) Nem is hallottam még ilyen gyógyszerrõl, amit ciklus közepétõl kell szedni. Én is megyek hormonvizsgálatra, csak nem tudom mikor, mert most pont a hosszú hétvégére fog esni, amikor mennem kéne, szóval lehet, csak a következõ hónapban. Persze csak akkor, ha nem jön össze addig a baba, de remélem összejön :)
Nekem július végén volt egy spontán vetélésem, és most 5 hetes vagyok újra. Amint pozit teszteltem mentem a dokihoz, de nem babamegtartó bogyóért - általában utrogestant vagy duphaston adnak - hanem azért, hogy ellenõrizze nincs-e valami fertõzés. Az én dokim sem javasolja a hormontartalmú bogyók szedését, mert ez ráadásul tényleg csak annak segít, akinek kifejezetten progeszteron hiánya van, másnak nem. Ha jól érzed magad, nyugodtan várj, és pihenj sokat.

Ha volt egy vetélésem, de nem vizsgálták ki a következő terhesség elején írnak nekem rögtön progeszteront ha kérem?

Az a sanda gyanúm h sárgatest hormonelégtelenségem volt, de a dokim nem foglalkozott vele/velem! Most dokit váltottam és ? mondta h majd ír nekem föl méher?sít?t ha teherbe esek én csak arra tudok gondolni h az valamilyen progeszteron lesz!?

Legjobb válasz: Nekem nem akart írni, de én mindenképpen szedni akartam. Ártani nem árthat, de ha ez volt a gond, akkor megelõzhetõ vele az újabb vetélés. Én azt hazudtam hogy vérezgettem és görcsölök, akkor felírta.

Nekem nem akart írni, de én mindenképpen szedni akartam. Ártani nem árthat, de ha ez volt a gond, akkor megelõzhetõ vele az újabb vetélés. Én azt hazudtam hogy vérezgettem és görcsölök, akkor felírta.
A kérdező hozzászólása: Igen én i abból indulok ki h ártani nem árthat ha meg ez volt a gond akkor megelõzöm...! De jó is lenne már végre! Köszönöm a válaszod!
Nekem azonnal írt a vetélés után, amikor felvetettem. De az is igaz, hogy õ egy meddõségi specialista magándoki, szerintem a sima nõdokimat nekem is nagyon kellett volna gyõzködni.
A kérdező hozzászólása: De mi lehet a progeszteronon kívül méh erõsítõ? Tuti nem a vitaminra gondolt mert azt nem kéne felírni...! Nem tudom, de gyõzködni fogom az biztos:) !
E vitamint szoktak még ilyenkor írni, az megerõsíti a méhnyálkahártyát. Recept nélkül is lehet kapni, de gondolom receptre lehet venni nagyobb hatóanyagtartalmút vagy ilyesmi.
Hát elvileg adnia kellet volna én most voltam bent múlthét pénteken, hogy + teszteltem és már írta is fel az Utrogestant mert volt egy vetélésem az elsõ nem sikerült.És 2x1-et kell szednem belõle és most pénteken kell visszamennem. Szerintem azért kérdezz rá tõle mert ártani nem árt.

A korai vetélést honnan lehet észrevenni? Ha volt és nem látott orvos lehet bajom?

Kb másfél hetes lehettem, mikor a nemvárt megjött rendesen. Fájt a hasam, ami nem szokott, meg hosszabb ideig is tartott a szokottnál. Tesztet nem csináltam, mert korainak tartottam még, mensi napján szerettem volna.

Legjobb válasz: Így semmibõl. Ez egy feltételezés csak, orvos által nincs igazolva a terhesség, akkor ez vagy így volt vagy nem. Szoktak olyat mondani, hogy a menstruáció pár napos késése mögött lehet nagyon korai spontán vetélés. Ha valakinek még pozitív tesztje sincs akkor még ennek a gyanúnak nagyon alapja sincs.

Így semmibõl. Ez egy feltételezés csak, orvos által nincs igazolva a terhesség, akkor ez vagy így volt vagy nem. Szoktak olyat mondani, hogy a menstruáció pár napos késése mögött lehet nagyon korai spontán vetélés. Ha valakinek még pozitív tesztje sincs akkor még ennek a gyanúnak nagyon alapja sincs.
az a baj h ha volt is terhesség te azt már soha nem fogod megtudni szerintem nagyon sokan vagyunk így magam is beleértve ha vannak elváltozások amik nem szoktak lenni mint pl sokáig tart stb akkor felmerülhet a gyanu
nincs igazolásod arról hogy terhes voltál. volt pozitív teszt?
Régen, a terhestesztek elõtt is volt sok ilyen, akkor simán azt hitték, hogy késik a vérzés. Ma már tudjuk, hopgy a legtöbb ilyen "késés" egy ideig baba volt... :-( Korábbaan sem lett a nõknek semi bajuk ettõl, gyakran már a következõ ciklusban teherbeestek, és ki is hordták a babát. Nagyon sajnálom. Vígasztaljon az a tudat, hogy koraterhességben nagyon sok vetélésnek élettel össze nem egyeztethetõ betegség az oka a baba részérõl. Ha megmaradt volna, lehet, hogy valami nagy baja lett volna. Legközelebb, ha késik, akkor tesztelj. Egy ilyen ugyanis lehet véletlenül, kettõ már nem, a harmadik vetéléstõl pedig habituális vetélésrõl beszélünk, amit kezelni kell.
szegény utolso, borzalams lehetett neked. kivánok mielöbbi babákat. nem voltál orvosnál hogy miért nem jön a baba? 32
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Neked is a választ. Nagyon sajnálom a történteket! Szorítok, hogy sikerüljön!!
Nekem volt ilyen, mensi elött teszteltem 4nappal +lett de nagyon nagyon halvány, nem éltem magam bele mert már volt ilyen és még sem terhesség volt. Aztán késett a mensi 5 napot, eggyüttlét után rá 1órára megjött de nagyon, azonnal hívtam a dokit mert olyan volt mint egy vérfürdõ!! a párom azonnal bevitt és ott egyenes választ kaptam hogy 1 nagyon korai vetélés.Gondolhatod azóta még a szeretkezéstõl is félek!!!De talán a jóisten akarta így!!!mert rá 4hónapra meghalt a férjem gyomorrákban, ez 2000-ben történ.Most hogy újjra megtaláltam a boldogságot, nagyon keservesen akar össze jönni pedig az idõ ketyeg!!! 40Xfelett
A kérdező hozzászólása: Az együttlét után 1héttel minden tünet jelentkezett (kivétel a hányás) ami egy terhességkor jelentkezhet. Azért is gondoltam, hogy baba van a dologban..... :-(((( Azért köszönöm az eddigi válaszokat!
A kérdező hozzászólása: A kommentbe írtam, hogy nem csináltam tesztet, mert késõbb szerettem volna tesztelni, hogy biztos eredményt kapjak.
Szia! Nekem ez az egész úgy zajlott, hogy nem jött meg mire vártam, mondjuk nem gondoltam terhességre, mert mindig rendszertelen jön és nem is volt semmilyen tünetem, rosszullét, hányinger vagy ilyesmi. Vártam hogy jöjjön, nem jött, aztán a köv. hónap közepén hajnalban arra ébredtem, hogy rettentõen görcsölök, és darabos, sötét vérzésem van. Egészen reggel 8.-ig nem tudtam lekelni a wc-rõl annyira fájt a derekam meg a hasam. Mozdulni is alig bírtam. Ez kb 1 napig tartott. Pont szombat volt. Másnap felhívtam a sógornõmet és mondtam neki hogy mi újság, mire õ azt mondta szerinte terhes voltam és elvetéltem, mennyek be hétfõn a dokihoz, vagy ha nagyon fáj még most az ügyeletre. Akkor már nem fájt annyira, de még volt görcs és vérzés, csak hétfõn mentem be a nõgyógy.ra, elküldtek vizelet vizsgálatra meg UH-ra. UH-n nem láttak semmit, de a vizelet kimutatta a HCG-t. Azt mondta a doki, hogy valószínû 4-5 hetes terhes lehettem, csak petezsák volt ami magától kiürült így nem is kellett mûteni.

Terhesgondozás mennyiben más ha az előzményben volt vetélés?

pozitív lett a teszt nagyon örülünk, viszont 1 éve volt egy vetélésem, veszélyeztetett terhes leszek? mire kell ügyelnem hogy ne menjen el megint a baba?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy több vetélés után leszel veszélyeztetett terhes, de lehet rosszul tudom. Mindenesetre pihenj amennyit csak tudsz, fõleg az elején. Sok sikert kívánok! :D

Én úgy tudom, hogy több vetélés után leszel veszélyeztetett terhes, de lehet rosszul tudom. Mindenesetre pihenj amennyit csak tudsz, fõleg az elején. Sok sikert kívánok! :D
Én egy vetélés után lettem veszélyeztetett terhes. De azonkívül, hogy ezt leírták a papírra és táppénzre kerültem, semmi sem zajlik másképpen. Annyit mondott a doki az elején, hogy ha vérzés van, akkor azonnal doki... de ezt ugye általában minden kismamának elmondják.
Elvileg akkor veszélyeztetett terhesnek számítasz, és gyakrabban kell menni terhesgondozásra
Nekem 2 vetélésem volt (8. és 12. héten). A 3.terhességnél is görcsöltem és véreztem a 8. héten. Kórházba kellett mennem és 12+5 naposan jöttünk haza. Utána nem volt különösebb problémám, de végig táppénzem voltam, sokat kellett pihennem. 38+4 hetesen egészséges kisfiam született természetes úton. Még annyit, hogy a kórházban Duphastont, No-Spat és Magnerot-t kaptam. A 2. trimesztertõl már csak magnéziumot szedtem a vas és vitamin mellé. Legyél pozitív és pihenj, amennyit csak tudsz. Boldog babavárást! :)

Ha teherbe esek véletlen, de már volt vetélésem és magas a prolaktin szint megmaradhat a babám?

Csak egy hónap múlvára kaptam id?pontot az endokrinológiára, de mi van ha közben terhes leszek?

Legjobb válasz: Szerintem várd ki azt az egy hónapot, vagy amíg a dokid visszajön, mert nem lenne kellemes még egy vetélés! (sajnos pontosan tudom milyen az...) Szóval érdenes várnod, addig pedig védekezzetek, és akkor kezdjetek újra próbálkozni, amikor orvosolták a problémádat! Így legalább teljes biztonságban és nyugalom telik a terhességed. És ez a legfontosabb ugye... ;) Sok sikert!

Szerintem várd ki azt az egy hónapot, vagy amíg a dokid visszajön, mert nem lenne kellemes még egy vetélés! (sajnos pontosan tudom milyen az...) Szóval érdenes várnod, addig pedig védekezzetek, és akkor kezdjetek újra próbálkozni, amikor orvosolták a problémádat! Így legalább teljes biztonságban és nyugalom telik a terhességed. És ez a legfontosabb ugye... ;) Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Hát igen, de mi van ha már az vagyok, csak még nem tudjuk...
A magas prolaktin szintet leviszi és optimalizálja a barátcserje kapszula.

Akinek volt vetélése, segítsene ha tud? Többi lent!

Volt egy vetélésem, igazából, különösebb vizsgálat nem volt (hormonvizsgálatra gondolok). Ha most, újra sikerülne a baba, akkor nyomban elküldenének hormonvizsgálatra, vagy akkor is megvárják a 12. hetet? Csak mert nagy félelmem, hogy esetleg, a hormonok miatt történt és nem akarom, hogy újra megismétl?djön!

Legjobb válasz: Szia. Én 6 év próbálkozás után lettem terhes, de elvetéltem a 6. héten. Semmi vizsgálat nem volt. Elmentem endokrinológushoz és kiderült IR-em és PCO-m van. Elkezdtem Mercket szedni és most 6 hónap gyógyszerszedés után terhes vagyok. Rögtön mentem a nõdokimhoz, mondtam, hogy vetéltem már és ezek a problémáim vannak, úgyhogy rögtön felírta az utrogestant. Szerintem nézesd meg magad endokrinológussal, és ha terhes leszel, irass utrot! Sok sikert!

Szia. Én 6 év próbálkozás után lettem terhes, de elvetéltem a 6. héten. Semmi vizsgálat nem volt. Elmentem endokrinológushoz és kiderült IR-em és PCO-m van. Elkezdtem Mercket szedni és most 6 hónap gyógyszerszedés után terhes vagyok. Rögtön mentem a nõdokimhoz, mondtam, hogy vetéltem már és ezek a problémáim vannak, úgyhogy rögtön felírta az utrogestant. Szerintem nézesd meg magad endokrinológussal, és ha terhes leszel, irass utrot! Sok sikert!
Semmi extra vizsgálatra nem küldtek az elõzmények miatt.És ne félj, azzal csak ártasz.
100%, hogy kapsz pl. utrogestan-t, ami pont a hormonproblémák kivédésére van.
Nem volt semmilyen vizsgálat az elõzõ vetélés után. Én is nagyon paráztam, hogy valami baj lesz most is, de szerencsére minden rendben volt és van is.
Ne izgulj, ez a legfontosabb! Pontos százalékban nem vagyok biztos, de nekem azt mondta a dokim, hogy a terhességek fele vetéléssel végzõdik, csak sokszor észre sem veszi az anyuka. És hogy ezer oka lehet. Én a 12. héten vesztettem el a babám, semmilyen extra vizsgálat nem volt (csak egy uh). Fél évet kellett várnunk. Azóta van egy 16 hetes kisfiam :) Sok szerencsét neked is!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat. És a nõgyógyász, vagy endokrinológushoz kell mennem? Ne haragudjatok, de külföldön élek és sajnos itt, nem annyira alaposak az orvosok.
Utolsó vagyok. Én Angliában vetéltem el. Ott velem sem foglalkoztak túlságosan, ezért hazajöttem az itthoni nõgyógyászomhoz, õ csinálta az uh-t. Szerintem te is nõgyógyászt keress!
Szia! Ha arra gyanakszol, hogy hormonprobléma miatt történt a vetélés, akkor endokrinológus. A nõdokik nem értenek igazán a hormonokhoz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!