Találatok a következő kifejezésre: Ha volt egy (2807 db)

Ha volt egy autó amit megvettem de rá másfél napra megállt benne a turbó akkor köteles -e az eladó visszavenni azt az autót vagy helye van e bármilyen jogi követelésnek?

Legjobb válasz: Ha az adásvételi szerzõdés másképp nem rendelkezik akkor van lehetõséged. A rossz hír az hogy neked kell bizonyitanod nem te okoztad a hibát, hanem ez egy rejtett hiba volt. Turbonál elég sokáig el lehet vitatkozni hogy mi is volt az oka, te mentél olaj nélkül, õ ment olaj nélkül, tényleg véletlen épp nálad szállt el, stb.

Ha az adásvételi szerzõdés másképp nem rendelkezik akkor van lehetõséged. A rossz hír az hogy neked kell bizonyitanod nem te okoztad a hibát, hanem ez egy rejtett hiba volt. Turbonál elég sokáig el lehet vitatkozni hogy mi is volt az oka, te mentél olaj nélkül, õ ment olaj nélkül, tényleg véletlen épp nálad szállt el, stb.
amennyibe a per belekerül, annyiból már 3x kicseréled a turbót. és akkor nem beszélve az idegeskedésrõl, meg éveken át bíróságra járástól. Amúgy meg nem véletlen hangoztatjuk, hogy magánszemélytõl vásárolni veszélyes!
A kérdező hozzászólása: De ez így gondolom egy csomó idõ meg pénz plusz a kocsit is el lehet felejteni már mint a használatát vagy akármi!
Mivel polgári per, így a bíróságra.
A kérdező hozzászólása: És amúgy bíróságra tartozik vagy fogyasztó védelemhez is lehet fordulni?!
A kérdező hozzászólása: Magyarán semmi esély...
Akkor nincs garancia. Polgári pert lehet indítani, ha tudod bizonyítani, hogy a hiba már a vásárláskor is fennállt és az eladó tudott róla, de elhallgatta. Had ne mondjam, hogy ennek bizonyítására mennyi esély van...
A kérdező hozzászólása: Magánszemélytõl
Kereskedésbõl vetted vagy magánszemélytõl?
[link]
A kérdező hozzászólása: De garanciát nem kell vállalnia?!? Vagy nincs valamilyen idõ intervallum ami idõn belül köteles visszavenni?!
Pereskedhetsz de gyanítom olcsóbb a turbó (amúgy nem olcsó) javítása. Esetleg ha van ügyvéded írjon levelet hátha. Meg azt is tudni kellen mi volt a hiba. A szakértõ meg nem olcsó.
Használt autó esetén kb cseszheted. A törvényt követve pereskedhetsz max.
A kérdező hozzászólása: Most látom hogy az adás vételibe benne van hogy az eladó a vevõt a gépkocsi mûszaki állapotáról esetleges sérüléseirol részletesen tájékoztatta melyet tudomásul vett!!! magyarán így már mehetek a busba!

Elképzelhető, hogy még megvan a szuzhartyám, ha volt egy srác, akivel már volt komolyabb, lehet, hogy kicsi volt neki, mert nem éreztem, h fáj, meg semmi vérzés nem volt?

Legjobb válasz: Tévhit, hogy mindenkinek fáj a szüzesség elvesztése. Vérzés pedig késõbb is jelentkezhet. Nekem például egyáltalán nem fájt annak idején, sõt nagyon jó volt;)És nekem sem vérzett...

Tévhit, hogy mindenkinek fáj a szüzesség elvesztése. Vérzés pedig késõbb is jelentkezhet. Nekem például egyáltalán nem fájt annak idején, sõt nagyon jó volt;)És nekem sem vérzett...
Van olyan is, hogy pl. a 3. együttlét alatt szakad el a szûzhártya, szal lehetsz szûz. De az, hogy nem fájt, nem véreztél, nem jelenti azt, hogy megvan a szûzhártyád. Szûz meg most már tuti nem vagy!
Tuti h nincs már meg a szûzhártyád, mert ez mindenkinél változó! Te a szerencsésebb típusba tartozol akinek nem fájt, de már nem vagy szûz.. Nem a méretet kell nézned , amikor elvesztetted, mert nem attól függ, attól max csak a fájdalom függ!! rem hasznos volt valamenyire a válaszom ! respect ;)
Bocsi, elírtam: Van olyan is, hogy pl. a 3. együttlét alatt szakad el a szûzhártya, szal lehetsz szûz. De az, hogy nem fájt, nem véreztél, nem jelenti azt, hogy megvan a szûzhártyád. Szûz meg most már tuti nem vagy! Szóval, lehet a hártyád nem szakadt el, tehát fizikailag szûz vagy, de elméletileg már nem, mert benned járt a péniszével.
Nézd meg a szûzhártyád. De komolyabb jelentõsége nincs: nem vagy már szûz és valószínûleg a következõ alkalom se fog fájni. Kivételesen elõfordul olyan is, hogy valakinek annyira rugalmas a szûzhártyája, hogy egyáltalán nem szakad. Majd a baba megoldja.

Császáros szülés után hány nappal tudtad egyedül (minimális segítséggel) ellátni a dolgaidat, ha volt egy kb. két évesed is otthon?

A fiamat császárral szültem, különböz? okok miatt 2 hétig vegetáltam, ki voltam szolgálva (anyámnál laktam). Most progis császár lesz dec. 19-én, karácsonyra jön a baba, a doki azt mondta, ha nincs gond, 4 nap után hazaenged, hogy otthon ünnepeljünk. A férjem velünk lesz az els? napokban. Arra vagyok kíváncsi, hogy hány nappal/héttel szülés után tudom majd ellátni szinte maradéktalanul a dolgomat (két gyerek ellátása, ill. háztartás, a többi még várhat). Az els? császárt nagyon jól viseltem.

Legjobb válasz: Engem császár után 5 nappal engedtek haza, teljesen egyedül voltam, így minden feladatot el "kellett" látnom. Szerencsére nem volt gond, nagyon jól viseltem. Ha a férjed tud az elején segíteni - sajnos az enyém nem tudott - az sokat jelent. Szerintem 1-2 hét és nem lesz gond, de amíg van segítséged, pihenj sokat!!!

Engem császár után 5 nappal engedtek haza, teljesen egyedül voltam, így minden feladatot el "kellett" látnom. Szerencsére nem volt gond, nagyon jól viseltem. Ha a férjed tud az elején segíteni - sajnos az enyém nem tudott - az sokat jelent. Szerintem 1-2 hét és nem lesz gond, de amíg van segítséged, pihenj sokat!!!
A kérdező hozzászólása: a férjem jobbára otthon tud lenni, de nem kizárt, hogy pár órára el kell menjen. Ezért lesz jó, ha karácsonyra jön a pici, ilyenkor kevesebb a munka.
3. nap engedtek haza, akkor már fõztem ebédet. De szerencsés voltam mert jól viseltem.
2 császárom volt az elsõ után 4nappal mehettem haza de más másnap rohangáltam a kórházban :-) szal mire hazamehettem már nem volt gond a napi rutin persze azért nem teljese erõbedobással mivel õ a második gyerek volt így 2gyerek volt otthon akit el kellet látni a 2ik császár után 1, 5 napot voltam bent és mehettem haza ugyan úgy a mûtét utáni másnap már mentem ide oda akkor ár 3 gyerek volt de ha lassan is de mindent meg tudtam csinálni volt olyan aki 4ik nap még a lábát is alig tette ki a ágyból szal egyéb függõ ki mit bír
Szia.Szombat este csaszaroztak, vasarnap reggel mar setaltam.Hetfo delutan pedig hazaengedtek minket.A ferjem segitett a gyerekkel de a haztartast egyedul "vezettem".Nem voltam olyan gyors mint most de megcsinaltam mindent. Ha az elso csaszart is jol viselted nem hiszem hogy most baj lenne.Tudod miket szabad/nem szabad csinalni tudod mennyit birsz el.Semmikepp se eroltesd meg magad.A gyerekek az elsok a tobbi varhat.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. Igen, nálunk 1. nap nem volt szabad felkelni, másnap vették ki csak a katétert is, akkor már sétáltam a folyósón, mert tudtam, hogy így hamarabb lehet gyógyulni. A dokim is ki volt akadva, mert akárhányszor jött vizitelni, sosem talált:) A gondom az volt, hogy 1 hétig ültem kórházban, utána 1 hétig anyámnál, mert a lakás nem volt kész, szóval ki voltam kímélve, és igazából nem is tudom, mit tudtam volna megcsinálni egyedül. Anyámnál kínomban már odaálltam rántott husit sütni, mert untam magam. Hazajõve áttakarítottam a lakást újra, ez volt a 3. héten. De azért szerintem ég és föld a különbség a 2, 5 hét és a 4 nap között, fõleg, ha ráadásul már van egy csemetéd otthon. Igazából lelkileg próbálok felkészülni rá, mert fizikailag nem tudom, most mit tehetnék, így, szülés elõtt.

Ha volt egy feltételezhető orrtörésem amely következtében egy kicsit deformálódott az orrom és ez a későbbiekben zavarna és meg szeretném csináltatni akkor ez hogyan történik?

Valószín?síthet?leg ebben a hónapban,tehát 2010 októberében eltört vagy elrepedt az orrom.Orvosnál nem voltam vele. Nem is olyan vészes de egy kicsit látható, ez tény. Kérdés ha pl. nyáron meg szeretném csináltatni akkor ez hogyan zajlik?

Legjobb válasz: Vésõvel rakják helyre. Nézz utána mindenképpen, hogy mi az ami a TB-bõl leírható, mert ha valamiben zavar a törés,illetve az orvos is megállapítja, hogy mûtétre van szükséged,akkor csak minimálisat kell fizetned. Egyik ismerõsömnél ugyanez volt a helyzet, és a doki amit csak lehetett felírt a muszáj javára, és csak minimálisat fizetett.

Vésõvel rakják helyre. Nézz utána mindenképpen, hogy mi az ami a TB-bõl leírható, mert ha valamiben zavar a törés, illetve az orvos is megállapítja, hogy mûtétre van szükséged, akkor csak minimálisat kell fizetned. Egyik ismerõsömnél ugyanez volt a helyzet, és a doki amit csak lehetett felírt a muszáj javára, és csak minimálisat fizetett.
A kérdező hozzászólása: Kösz a választ! Még annyit kérdeznék, hogy ez a vésõvel rakják helyre ez mit takar ? :\
Nekem hétfõn rakták vissza az orrom. Foci meccsen (haha) eltört és muszáj volt helyre rakni. Raktak mind a két orromba érzéstelenítõ tampont körülbelül 20percig utána érzéstelenítõ injekciót belülrõl és vésõvel vissza pattintották pár helyen az orromat ( hát mint ne mondjak nagyon kellemetlen volt ) utána pedig gipszet kaptam rá és tampont a két orrlyukamba..

Ha volt egy élő, dobogó szívű babám, aki egyszercsak felszívódott, akkor az orvosnak el kell küldenie a műtét után kivizsgálásokra? Ha igen milyenekre?

Legjobb válasz: Nagyon sajnálom, ami történt! Barátnõmnek volt ilyen, õt nem küldték vizsgálatokra. Saját kérésre csináltak neki hormonvizsgálatot. Érdemes megnézetni,hogy megfelelõ-e a szervezetedben a sárgatest hormon mennyisége,mert ez az ami az embriót ellátja ,megtartja a 12. hétig. Utána már a méhlepény veszi át ezt a szerepet. Kérdezz rá a dokinál,hogy minek érdemes ilyenkor utánanézni. Lehetett egy véletlen (egyszeri eset is).

Nagyon sajnálom, ami történt! Barátnõmnek volt ilyen, õt nem küldték vizsgálatokra. Saját kérésre csináltak neki hormonvizsgálatot. Érdemes megnézetni, hogy megfelelõ-e a szervezetedben a sárgatest hormon mennyisége, mert ez az ami az embriót ellátja , megtartja a 12. hétig. Utána már a méhlepény veszi át ezt a szerepet. Kérdezz rá a dokinál, hogy minek érdemes ilyenkor utánanézni. Lehetett egy véletlen (egyszeri eset is).
én ugy tudom jo pár vetélesnek meg kell lenni ahhoz ki vizsgálják mi a baj, sajnálom ami történt hány hetes voltál?
1 vetélés után még nem vizsgálnak, betudják annak, hogy biztos valami nem jól feljõdött, ezért a természet leállította a terhességet. Bíztatásul annyit, hogy a következõ terhesség általában problémamentes. Sok szerencsét kívánok!
A kérdező hozzászólása: 8 voltam. Köszönöm a válaszokat.

Ha volt egy vetélésem, de nem vizsgálták ki a következő terhesség elején írnak nekem rögtön progeszteront ha kérem?

Az a sanda gyanúm h sárgatest hormonelégtelenségem volt, de a dokim nem foglalkozott vele/velem! Most dokit váltottam és ? mondta h majd ír nekem föl méher?sít?t ha teherbe esek én csak arra tudok gondolni h az valamilyen progeszteron lesz!?

Legjobb válasz: Nekem nem akart írni, de én mindenképpen szedni akartam. Ártani nem árthat, de ha ez volt a gond, akkor megelõzhetõ vele az újabb vetélés. Én azt hazudtam hogy vérezgettem és görcsölök, akkor felírta.

Nekem nem akart írni, de én mindenképpen szedni akartam. Ártani nem árthat, de ha ez volt a gond, akkor megelõzhetõ vele az újabb vetélés. Én azt hazudtam hogy vérezgettem és görcsölök, akkor felírta.
A kérdező hozzászólása: Igen én i abból indulok ki h ártani nem árthat ha meg ez volt a gond akkor megelõzöm...! De jó is lenne már végre! Köszönöm a válaszod!
Nekem azonnal írt a vetélés után, amikor felvetettem. De az is igaz, hogy õ egy meddõségi specialista magándoki, szerintem a sima nõdokimat nekem is nagyon kellett volna gyõzködni.
A kérdező hozzászólása: De mi lehet a progeszteronon kívül méh erõsítõ? Tuti nem a vitaminra gondolt mert azt nem kéne felírni...! Nem tudom, de gyõzködni fogom az biztos:) !
E vitamint szoktak még ilyenkor írni, az megerõsíti a méhnyálkahártyát. Recept nélkül is lehet kapni, de gondolom receptre lehet venni nagyobb hatóanyagtartalmút vagy ilyesmi.
Hát elvileg adnia kellet volna én most voltam bent múlthét pénteken, hogy + teszteltem és már írta is fel az Utrogestant mert volt egy vetélésem az elsõ nem sikerült.És 2x1-et kell szednem belõle és most pénteken kell visszamennem. Szerintem azért kérdezz rá tõle mert ártani nem árt.
Igen.
hülye
Te érzed õt? Naugye. Akkor õ is téged.
A hüvely rugalmas, összeszûkül aktus után. Szóval õ elvileg érez téged ugyanúgy, mint bárki mást korábban. Itt inkább az lehet a kérdés, hogy neked kielégítõ-e egy jól megtermett 18-20 centis után egy átlag alatti példány.
Kedves kérdezõ! Mekkora az a sokkal kisebb? Mellesleg ugye nem gondolod azt a téves hülyeséget, amit én gondoltam sokáig, hogy minden csajnak a következõ barátjának legalább akkora pénisze kell, hogy legyen, mint az elõzõnek, mert különben nagon ciki a fiúnak? Jah, én egy 14 cm-es péniszû 24/f vagyok. :D
Jah, újra 24/f vagyok, csak elfelejtettem megkérdezni, hogy neked milyen érzés az elõzõ után a jelenlegi pároddal a szex?

Szerintetek tényleg a Formaszellemek miatt volt az atlantiszi vízkatasztrófa, mi van, ha volt egy 145-ik loki is?

Arkloki sem volt tévedhetetlen, becsapták.

Legjobb válasz: Nem azért, gondolataim szerint robantásokat végeztek titokban, és katasztrofális következménye let volna, de nem lett semmi mert úgy tartják hogy a kontinens alat hatalmas nagy üreg van ami felfogta a robanást, és hát meg is lepödtek hogy nem let víz áradás, mert a déli sark egy össze függû kontinens. Elvileg Zamaklox írásait vagy hozzá füghetõ dolgokat kerestek. Nem tudok sok dolgot ezekrõl, még annyi, hogy lehet hogy hidrogén bombát próbáltak ki, vagy valami pusztítobb fegyvert. De semmi esetre sem szellemek. De vannak még hiedelmek.

Nem azért, gondolataim szerint robantásokat végeztek titokban, és katasztrofális következménye let volna, de nem lett semmi mert úgy tartják hogy a kontinens alat hatalmas nagy üreg van ami felfogta a robanást, és hát meg is lepödtek hogy nem let víz áradás, mert a déli sark egy össze függû kontinens. Elvileg Zamaklox írásait vagy hozzá füghetõ dolgokat kerestek. Nem tudok sok dolgot ezekrõl, még annyi, hogy lehet hogy hidrogén bombát próbáltak ki, vagy valami pusztítobb fegyvert. De semmi esetre sem szellemek. De vannak még hiedelmek.
A kérdező hozzászólása: csak a nevük szellem, de valójában rossz angyaloknak vagy fénylényeknek hívják õket
fénylényeknek a plejádokat is szokták mondani, sok fény lény van, nem hinném, hogy õk tették volna. Én a telosziakra gyanakszok.
Szerintem a punkák voltak. Több feljegyzés van róla, hogy õk tették, sõt utána õk népesítették be a Földet, így mi is punkák vagyunk.
a rossz angyalok meg démonok...

Tűzoltó lehetek, ha volt egy kartörésem és van egy csavarom miatta?

Még 2001-ben volt a balesetem - egy "rádiusz fejecs" (a bal könyökömnél egy kis tartó csont, jobbkezes vagyok!) töréssel. Az akkor kapott csavart az orvos szerint egy év múltával nyugodtan el lehet távolítani,de nem volt miért így maradt, na és a m?téttel járó id?kiesést, valamint a vele járó ideiglenes fizikai "gyengülést" nem kívántam.

Legjobb válasz: szia, én úgy tudom, csak akkor hagynak bent fémeket, ha az ottléte semmilyen problémát nem okoz. ha bármiben gátol, kiveszik. nekem pl nyolc csavart, egy lemezt és néhány drótot egyszerre szedtek ki a lábamból a múlt héten. ha mégis ez lenne az oka, hogy nem vesznek fel, akkor belemennék a mûtétbe. nem lehet olyan nagy kiesés. én a mûtét után két nappal hazasétáltam. szerintem egy csavar kivételét egy potenciális tûzoltó lazán veszi.

szia, én úgy tudom, csak akkor hagynak bent fémeket, ha az ottléte semmilyen problémát nem okoz. ha bármiben gátol, kiveszik. nekem pl nyolc csavart, egy lemezt és néhány drótot egyszerre szedtek ki a lábamból a múlt héten. ha mégis ez lenne az oka, hogy nem vesznek fel, akkor belemennék a mûtétbe. nem lehet olyan nagy kiesés. én a mûtét után két nappal hazasétáltam. szerintem egy csavar kivételét egy potenciális tûzoltó lazán veszi.
A kérdező hozzászólása: Igen, igazad van. Nem tartok a mûtéttõl, amit nem írtam már bele az az, hogy új a jelenlegi munkahelyem (még itt kell dolgoznom kb. fél évig) elég friss és nem nézik jó szemmel a hiányzást. Hát ezért - is a kérdésem... De köszönöm a válaszod, megszívlelem!

Mit tegyek ha volt egy lány aki tetszett nekem? - és ezt közöltem is vele, és erre a barátja aki barnaöves akratés most meg akar verni. A suliból kerülőutakon megyek haza stb. Köszönettel, P.

Legjobb válasz: Ha igazi harcmûvész akkor nem üt meg egy ilyen hülyeség miatt. Ezt neki is meg lehet mondani... Ne legyél már beszari és ha megver? nabumm nem halsz bele és legalább néhányan fel fognak rád nézni, hogy kiálltál magadért

Ha igazi harcmûvész akkor nem üt meg egy ilyen hülyeség miatt. Ezt neki is meg lehet mondani... Ne legyél már beszari és ha megver? nabumm nem halsz bele és legalább néhányan fel fognak rád nézni, hogy kiálltál magadért
Légy férfi...és verd meg egy baseball ütõvel. Ez nem karate verseny, lehetsz unfair.
A csajjal azért még beszélj. Õ tudja, hogy meg akart verni a barátja, miközben te csak elmondtad neki, hogy tetszik neked? Mert ha ennyi történt és õ nem így tudja, akkor azért mondta, hogy csak a [email protected] kavarod. Felvilágosíthatnád.
Szerintem nem csináltál hülyeséget. Meg lett oldva az ügy és kész. Ha valaki azért verekedni akar, mert a barátnõjének annyit mondtál, hogy tetszik, az nem 100-as. Fõleg úgy, hogy harcmûvészként kihasználja az ott tanult tudást.
hát igen gyáva is vagy meg féreg is... gratulálok
A kérdező hozzászólása: Na hát az lett hogy bejött apám az igazgatóhoz aztán az osztály fõnök az apám meg az igazgató elkezdtek vele kiabálni meg jól le [email protected]ák hogy hogy mer megfenyegetni meg ha hozzám ért volna akkor kirúgták volna iskolából és a sportklubból ahol karatézik! A barátnõje meg elkezdi hogy hogy lehetek ilyen hogy keverem a [email protected] hogy legszívesebben kikaparná a szemem aztán ott hagytam kiabáljon magával de mos egész iskola rólam beszél:/ de mind1 ez legyen a legkisebb gondom szerintem
Jó ötlet, fogadd meg, amit az utolsó mondott. És holnap meséld el mindenképpen, hogy lett-e valami! Most már kíváncsi vagyok.
Ha meg akar verni, mond meg neki, hogy elmeséled az edzõjének, hogy elpáholt, és kipenderítik a sportklubból vagy onnan, ahol karatézik.
Akik küzdõ sportot ûznek nem verekedhetnek max önvédelembõl, csak ha nagyon muszály. Különben visszaélt a tudásával, és ilyen esetben halmozott büntetést róhatnak rá ki. Több ismerõs is boxol, judozik, thaiboxol, és volt már hogy egyikükbe belekötöttek szórakozóhelyen, meg elkezdte ütni egy srác, haverom meg csak védekezett, ütni nem mert pont e-miatt. De mi üthettünk :D
A kérdező hozzászólása: már elmondtam szüleimnek mindent és általánosba járok vele eggyütt amugy meg nem igazán érdekli hogy nem lehet verekedni és az sem hogy megmondtam neki hogy nem is akartam lesmárolni meg randira hívni..:S ugyhogy ez egy [email protected] helyzet:/ majd holnap minden kiderül:/
Ha megver, legalább például feljelentheted. Nézd a jó oldalát, még ha ilyen rossz is. Amúgy cigó a srác? Vagy valami szakképzõbe jártok? A harcmûvészeknek (pl. karate, kung-fu) nem lehet egyébként verekedni, ezzel nem tudom, tisztában vagy-e, mert csakis önvédelemre használhatják a tudásukat. Inkább ne kerülgess semmit. Komolyan, ha megverne, senki nem menne oda, hogy megvédjen az utcán vagy a suliban, hogy hagyja abba?
szuszta meg egy kis gyurma és már rímel is:D
A kérdező hozzászólása: de nem tudnám baseball ütõvel sem megverni, nagyon erõs. :(((
A kérdező hozzászólása: köszi tanácsokat sokat segitettetek:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!