Találatok a következő kifejezésre: Ha volt élő, (764 db)

Ha volt véres hasmenése gyermeketeknek hány nap alatt múlott el?

Kisfiam 2 éves.

Legjobb válasz: Nekünk 11 hónapos korában volt a kisfiamnak. Elõtte nap délután belázasodott minden átmenet nélkül, éjszaka is lázas volt, alig ment le. Másnap reggel produkálta a véres hasmenést, azonnal orvoshoz mentünk. Székletmintát kellett beküldenünk (rota vírus szûrésére). A véres hasmenés 2 nap alatt elmúlt, de jobban csak 1 hét múlva lett a fiam.

Nekünk 11 hónapos korában volt a kisfiamnak. Elõtte nap délután belázasodott minden átmenet nélkül, éjszaka is lázas volt, alig ment le. Másnap reggel produkálta a véres hasmenést, azonnal orvoshoz mentünk. Székletmintát kellett beküldenünk (rota vírus szûrésére). A véres hasmenés 2 nap alatt elmúlt, de jobban csak 1 hét múlva lett a fiam.
A kérdező hozzászólása: és végül mi lett az eredmény?mert nálunk a doki baktériumra kért vizsgálatot.õ is tegnap nagyon lázas volt, du indult a hasmenés, 3x hányt éjjel, a vér hajnalban jelent meg(olyan mint amikor az orrod fújod és elpattan az ér, és látod a zsepibe, olyanok vannak benne), van hogy úgy jön ki pici kaki, hogy nem nagyobb "adag", mint egy kávéskanálnyi..., és persze elõtte fájlalja, görcsöl szegénykém...
Azt tudnod kell, hogy majd egy hét, míg a baktériumra szûrés eredménye megérkezik, ha rota vírus okozta a problémákat, az két nap alatt kiderül, ha szûrnek rá, de szerintem szûrnek arra is. Nálunk semmit sem mutattak ki, hálistennek rotát se, attól nagyon aggódtam. Azt mondta az orvosunk ez egy vírusfertõzés volt, vírusra pedig nincs gyógyszer. Kínlódás volt az a hét, mert se enni, se inni nem akart, a végén már "erõszakkal" és mindenféle cselvetéssel itattam a gyereket. A legfontosabb a folyadék, nehogy kiszáradjon...
A kérdező hozzászólása: Igen a doki is ezt mondta, mire eredmény lesz, hogy mi okozza, addigra már talán meg is gyógyul.reméljük a legjobbakat
...ja, és Pro + Kidet szedtünk végig (Normaflore helyett). Segít rendbetenni a bélrendszert, emésztést. Akkor is kellett neki még adnom, amikor már jobban volt, és tényleg segített.

Volt már olyanotok hogy együtt élveztetek el a párotokkal? És ha volt milyen érzés volt?

Legjobb válasz: Hát nálunk (szerencsére) az a furcsa, amikor nem egyszerre megyünk el! :)

Mi szinte mindig és nagyon szupi érzés. Általában az szokott, hogy mikor már érzem h nekem közel van nagyon, akkor szólok neki, és akkor õ se tartja vissza tovább és mikor õ elkezdi, akkor rögtön elmegyek én is. Nem tom, mozgás valahogy másabb, vagy erõsebb, és pont az a pici kell olyankor hogy egyszerre sikerüljön :D:D:D
Nekem 2x majdnem volt. Addig lestem a párom, hogy bevárjam, míg végül hamarabb elsült. Kicsit csalódott voltam. Amúgy csak össze kell szokni és sikerül. Én még kezdõ vagyok, de azért nem rossz érzés, hogy már majdnem sikerült :) Szerintem tök szupi lehet egyszerre kielégülni. 23/l
Hát nálunk (szerencsére) az a furcsa, amikor nem egyszerre megyünk el! :)
Hát volt :) Bár pár másodperces késéssel, de volt... Nagyon jó :) ! Sokkal jobb, mintha külön külön mennénk el, és nagyon jó érzés utánna összebújni :) !
Volt és leírhatatlanul gyönyörû érzés.
Igen volt és mondhatom attól szebb dolog nincs.
volt:X szuper...az ilyensmit nem lehet elmagyarazni:P
Hát lehet hogy van akinek sikerül, de nekem egy kicsit mitikus jellegû ez az egyszerre elélvezés és szerintem nem is annyira fontos. A lényeg hogy mind a kettõnknek jó legyen. Pláne hogy nekem egy szeretkezés alatt több orgazmusom is szokott lenni, ezért nem tartom túl fontosnak a szinkronélvezést.
Csak a mostani párommal, de tényleg nem lehet leírni. Nem találok hasonlatokat.
nekünk elég sokszor sikerül.. úgyhogy nem olyan nagy misztikum :D de nagyon jó érzés :)

Ha volt egy élő, dobogó szívű babám, aki egyszercsak felszívódott, akkor az orvosnak el kell küldenie a műtét után kivizsgálásokra? Ha igen milyenekre?

Legjobb válasz: Nagyon sajnálom, ami történt! Barátnõmnek volt ilyen, õt nem küldték vizsgálatokra. Saját kérésre csináltak neki hormonvizsgálatot. Érdemes megnézetni,hogy megfelelõ-e a szervezetedben a sárgatest hormon mennyisége,mert ez az ami az embriót ellátja ,megtartja a 12. hétig. Utána már a méhlepény veszi át ezt a szerepet. Kérdezz rá a dokinál,hogy minek érdemes ilyenkor utánanézni. Lehetett egy véletlen (egyszeri eset is).

Nagyon sajnálom, ami történt! Barátnõmnek volt ilyen, õt nem küldték vizsgálatokra. Saját kérésre csináltak neki hormonvizsgálatot. Érdemes megnézetni, hogy megfelelõ-e a szervezetedben a sárgatest hormon mennyisége, mert ez az ami az embriót ellátja , megtartja a 12. hétig. Utána már a méhlepény veszi át ezt a szerepet. Kérdezz rá a dokinál, hogy minek érdemes ilyenkor utánanézni. Lehetett egy véletlen (egyszeri eset is).
én ugy tudom jo pár vetélesnek meg kell lenni ahhoz ki vizsgálják mi a baj, sajnálom ami történt hány hetes voltál?
1 vetélés után még nem vizsgálnak, betudják annak, hogy biztos valami nem jól feljõdött, ezért a természet leállította a terhességet. Bíztatásul annyit, hogy a következõ terhesség általában problémamentes. Sok szerencsét kívánok!
A kérdező hozzászólása: 8 voltam. Köszönöm a válaszokat.


Van arra esély, hogy ha valaki az elsõ babája szoptatásában teljes kudarcot vallott, vagy mindenféle nehézsége volt, elõfordulhat akkor, hogy a másodiknál pedig simán megy? Járt valaki így? Megosztanátok a tapasztalatotokat?

Legjobb válasz: Egyik ismerösöm járt igy, egyik az lelkileg angyon készült a szoptatásra a terhesség alatt pozitívan állt hozzá hogy igenis menni fog. amint megszületett a pici rögötn kért segitséget szoptatási tanácsadótól és igy rögtön lett is teje. Egy másik barátnömnek a gyerek nem volt rá hajlandó, na arra azt modnta a szoptatási tancsadó hogy iylet még nem látott hogy a gyerek sikitó rohamot kap ha scak közelitik a cichez, nem is tudta szoptatni, a következö már szopott ügyesen nem volt ilyen baja.

Egyik ismerösöm járt igy, egyik az lelkileg angyon készült a szoptatásra a terhesség alatt pozitívan állt hozzá hogy igenis menni fog. amint megszületett a pici rögötn kért segitséget szoptatási tanácsadótól és igy rögtön lett is teje. Egy másik barátnömnek a gyerek nem volt rá hajlandó, na arra azt modnta a szoptatási tancsadó hogy iylet még nem látott hogy a gyerek sikitó rohamot kap ha scak közelitik a cichez, nem is tudta szoptatni, a következö már szopott ügyesen nem volt ilyen baja.
Fiam csak bimbóvédõvel tudott szopni, de olyan kevés tejem volt, hogy már a kórházban pótlást kapott, megpróbáltam mindent, fejtem, szaporítottam, stb... de pár hét után már nem is akart szopni. Lányom már 4 órásan szopott, egy ciciben annyi tej volt, hogy jól lakott vele, itthon már kevesebb volt a tejem (sok stressz ért), de ha minden jól alakul Õ sokáig tudott volna szopni!
Persze, hogy szoptathatja a másodikat, nincs ennek semmi akadálya! Nem szbad attól félni, hogy megint nem fog sikerülni. Azóta eltelt néhány év, ez egy új terhesség, új hormonokkal, sok sok tapasztalattal mögötted. Én az elsõt gond nélkül szoptattam, a másodiknál annyira jól akartam csinálni, (elsõt két cicibõl- második babát egybõl akartam stb. "okos tanácsoknak" eleget téve) hogy teljesen rágörcsöltem és bár sikerült a szoptatás, de kínszenvedés volt. Szóval semmi pánik mert csak ez az egy dolog lehet az ellenséged!
Baratnom jart igy.
Gondolom, hogy lehetséges, bár szerencsére én mindkettõt tudtam jó sokáig szoptatni. Pedig amikor a fiam született, akkor kb. 4 napig nem tehettem mellre, mert inkubátorba került (méhen belüli fertõzést kapott, de szerencsére teljesen rendbe jött egész hamar). Addig kézzel fejtem (nekem ez jött be, hiába próbáltam mellszívóval...), vittem neki, azt adták oda fecskendõbõl neki a nõvérek. Aztán a 4. nap környékén végre a kezembe vehettem és megpróbáltuk a szopizást. Õstehetség volt... :) azonnal ráérzett és abba sem hagyta 2 és fél évig... :) Ne aggódj, simán sikerülhet! Sok sikert és kitartást hozzá!
BArátnõm a nagy fiát nem tudta egyáltalán szoptatni. Utána ikrei születtek, simán szoptatta õket. Tápszer sem kellet 7 hós korukig.
Nekem is van ilyen az ismerõseim között. A második babánál ált több a tejcsi:) no meg rutinosabb az anyuka:) Mi fordítva jártunk, lányomnál nagyon nehezen indult be, de végül 13 hónapig szopizott, fiamnál rengeteg tejcsim volt, nem tudott "jól" szopizni, 2 hónapig állandó mellgyulladásom volt, végül 1 évig üvegbõl kapota a tejcsit.

6 hetes terhes vagyok, lombikos, sokat görcsölök azt mondta az orvos, hogy ez normális és el fog múlni! Nektek hány hétig volt görcs, ha volt?

Legjobb válasz: Én ugyan nem voltam lombikos, de én a 8. héttõl a 12. hétig görcsöltem. Nekem akkor Nospát írt fel az orvosom, hogy vegyem be, ha nagyon érzem, hogy görcsölök, meg mellette sok magnéziumot ajánlott. Szerencsére nem volt semmi gond.

Én ugyan nem voltam lombikos, de én a 8. héttõl a 12. hétig görcsöltem. Nekem akkor Nospát írt fel az orvosom, hogy vegyem be, ha nagyon érzem, hogy görcsölök, meg mellette sok magnéziumot ajánlott. Szerencsére nem volt semmi gond.
A kérdező hozzászólása: köszi
szerintem kérdezz meg más dokit! én most vagyok 29 hetes veszélyeztetett és sok magnéziumot kell szednem nehogy görcsöljek! kb. 6 dokinál jártam amióta terhes vagyok mindegyik azt mondta hogy nem kéne hogy görcs legyen! azt tudom hogy néha enyhe görcs az nem gond mert nyúlnak az izmok. de minden napos az nem normális!
Szia. 21 hetes vagyok es meg mindig gorcsolok. Magnesii citricit szedek ra.
Lombiknal normalis sajnos. A stimulalt tuszok huzodnak vissza, nekem a 10.het kornyeken volt ketszer olyan gorcsrohamom, hogy rohantunk az orvoshoz, azt hittem, vegem. A 12.het kornyeken enyhult, utana a 14.het korul volt megint, amikor abbahagytam a crinone gelt. Szoval szerintem normalis, bar tudom, hogy ijeszto. Magne b6, pihenes. 32+6 hetes lombikos kismama
Én 35 hetes vagyok és még mindig görcsölök... :)
3-as vagyok. nem tudtam hogy lombiknál normális. akkor pihenj sokat remélem hamar elmúlik! és boldog baba várást!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!
Én is lombikos vagyok. Nekem is sokat görcsölt a hasam egybõl magnerotot írtak fel. És még most is szednem kell. 31 hkm

Babád születése után mi volt az, amiről azt hitted, hogy tisztában vagy vele, de jobb lett volna, ha valaki előre elmondja a tennivalókat?

Most nem arra gondolok, hogy nehéz a gyereknevelés és fárasztó az éjszakázás.

Legjobb válasz: Szia, a szoptatásról egy szót sem olvastam, úgy voltam vele az a világ legtermészetesebb dolga. A kórházban semmit nem segítettek, csak állandóan méregetni kellett, és mivel nem igazán szopizott, meg nem tudtam hogy kell, nem volt meg az átlag, így nyomták bele a tápszert. Itthon aztán rákattantam a mérlegre, 4 hónapig mértem, és az elsõ hetekben tápszereztem. 6 hetes volt a babám, mikor azt mondtam, na nem, ebbõl elég, ez egy természetes folyamat, nincs tápszer. Egy hétig óránként szoptattam, de beállt így a tejtermelés, a tápszert teljesen elhagytuk. 6 hónapig szopizott kizárólagosan, 10 hónapos volt, mikor végleg elmaradt.

Szia, a szoptatásról egy szót sem olvastam, úgy voltam vele az a világ legtermészetesebb dolga. A kórházban semmit nem segítettek, csak állandóan méregetni kellett, és mivel nem igazán szopizott, meg nem tudtam hogy kell, nem volt meg az átlag, így nyomták bele a tápszert. Itthon aztán rákattantam a mérlegre, 4 hónapig mértem, és az elsõ hetekben tápszereztem. 6 hetes volt a babám, mikor azt mondtam, na nem, ebbõl elég, ez egy természetes folyamat, nincs tápszer. Egy hétig óránként szoptattam, de beállt így a tejtermelés, a tápszert teljesen elhagytuk. 6 hónapig szopizott kizárólagosan, 10 hónapos volt, mikor végleg elmaradt.
Szia, még valami. Az elsõ két hétben, állandóan a baba mellett ültem, feküdtem, miután evett babusgattam, egy percre se hagytam magára. Ennek az lett az eredménye, hogy jóformán nem aludt, mert nem hagytam. Azt gondoltam, folyton szórakoztatni kell, énekelni, gügyögni. Két hét után mikor már sokat sírt, és nappal alig aludt, elkezdtem olvasgatni a neten, akkor vettem meg a Suttogó könyvet, és kezdtem kialakítani napirendet. Ez abból állt, hogy etetés után kicsit voltam vele, mikor már láttam, hogy álmosodik, letettem, aludt, majd mikor felkelt evett, és így tovább. Napról napra, ahogy nõtt, több idõt volt fent evés után. Így kialakult, hogy evés, "játszás", alvás. Néhány hét alatt ez kb. 3 óránkénti ciklusra állt be, és így kialakult egy rendszer. Amíg aludt, elláttam a házimunkát. Persze volt, hogy nyûgösebb volt, hogy borult a nap, de általában így jó lett. A fürdetést fix idõpontra tettem, kb. 7 körülre, utána 8 körül szopizott, azon aludt be. Amit most máshogy fogok még csinálni (2-3 hét múlva jön a tesó), kicsi korától hagyni fogom, hogy más is vigyázzon rá, mert a most 21 hós fiam csak nem rég óta van el a nagyszülõkkel néhány órára nélkülem, annyira magamhoz kötöttem. Ja, és az alvás. Nem fogom órákig ringatni, csak ha tényleg igényli, hasa, foga fáj, mert a kisfiamat ha kellett, ha nem kézben altattam el, vagy szopin, és még csak két hónapja alszik egyedül éjszaka, addig ingáztam hozzá. Hát kb ennyi, de minden baba, mama, család más, jó ha van elképzelésed, mit hogyan, de minden menet közben alakul ki. A lényeg szerintem, hogy ne az érdekeljen más hogy csinálja, mit mond, hanem hogy Te kitapasztald a babád és a saját igényeiteket, és ezeket kell összehangolni, nem stresszelni, hogy jaj, mert a másik már átalussza az éjszakát, meg ez és ez ezt mondta. Persze, jó ha meghallgatod a tanácsokat (kapsz majd bõven, kérés nélkül) de ezek nem szent írások. Sok sikert, bízz magadban, az ösztöneidben!
Szoptatás: fogalmam sem volt róla, hogy a gyerek úgy meg tudja csócsálni a fogínyével a mellbimbót, hogy vérezzen, sebes legyen. Szülés utáni állapot: a filmekben minden anyuka olyan fitt szülés után, mintha nem történt volna semmi, ugyan úgy jönnek-mennek, szóval én nem is gondoltam volna, hogy napokig nem fogok tudni pár percnél többet egyhuzamban állni vagy menni, és hogy már egy szimpla pelenkázásban leizzadok és beleszédülök, vagy hogy hetekig figyelnem kell rá, hogy hogyan üljek, hogyan lépjek, mert fáj. Etetés: sosem hittem volna, hogy egy mini adag fõzelék megetetése egy kisbabával ekkora káosszal jár, és hogy minden csupa maszat lesz körülötte :) Séta: el sem tudtam képzelni, hogy hideg idõben kb. háromszor annyi iõdbe telik gyerekkel elindulni, mint gyerek nélkül.
Szoptatás.Borzasztó volt. Nem készültem rá, azt hittem, az csak úgy jön. Hát nem jött. Alig tudtuk el kezdeni. Az elsõ három hétben rengeteget sírtam, azt hittem a babám nem akar cicizni. Pedig csak én nem tudtam rendesen felszerelni a cicire. A kórházban nem kaptunk meg minden segítséget. Azóta már eltelt 11 hét. Kizárólag csak szoptatom. Egyébként egy szoptatási tanácsadó illetve egy olyan doktornõ segített, aki ezzel is foglalkozik, amiért végtelenül hálás vagyok.
A szoptatás. Ha készültem volna rá, akkor tán másképp alakul...

Hogy birtátok, ha a picitek sem a babakocsiban sem a hordozóban nem volt el csak kézben?

Legjobb válasz: Jaj,nagyon nehezen!A lányom is ilyen volt, már megváltás volt,ha 5 percre átadhadtam az apjának...ne aggódj,mihelyst megtanul kúszni-mászni,már nem akar ölben lenni:Addig sajnos marad a kitartás és türelem!Átérzem a helyzetedet,ezt csak az idõ oldja meg!

Jaj, nagyon nehezen!A lányom is ilyen volt, már megváltás volt, ha 5 percre átadhadtam az apjának...ne aggódj, mihelyst megtanul kúszni-mászni, már nem akar ölben lenni:Addig sajnos marad a kitartás és türelem!Átérzem a helyzetedet, ezt csak az idõ oldja meg!

Valószínúleg jégárpám van. Kinek volt már? És ha volt, hogy mulasztottátok el? Olvastam hogy pár esetben műtéttel kell, de hogy elkerülhető.

olvastam, hogy ezüst kolloiddal borogathatom, meg kamillás borogatás, meg infralámpa, és holnap megyek szemészetre

Legjobb válasz: Megmondom mi hogy mulasztottuk el: elmentünk a szemészhez, és azt csináltuk, amit javasolt. Nem kérdeztünk meg elötte este szakképzetlen embereket, hogy nem okosabbak-e az orvosnál, mert tudtuk, hogy nem azok, fõleg nem látatlanban :) De komolyan: nyugi, az orvossal beszéld meg a lehetõségeket. Egy panaszmentes, békés, apró jégárpa nem tünik vészesnek. Egyébként a szemhéj mûtétei meglepõen fájdalommentesek, könnyen érzésteleníthetõk szúrás nélkül is.

Megmondom mi hogy mulasztottuk el: elmentünk a szemészhez, és azt csináltuk, amit javasolt. Nem kérdeztünk meg elötte este szakképzetlen embereket, hogy nem okosabbak-e az orvosnál, mert tudtuk, hogy nem azok, fõleg nem látatlanban :) De komolyan: nyugi, az orvossal beszéld meg a lehetõségeket. Egy panaszmentes, békés, apró jégárpa nem tünik vészesnek. Egyébként a szemhéj mûtétei meglepõen fájdalommentesek, könnyen érzésteleníthetõk szúrás nélkül is.
A kérdező hozzászólása: nekem nagyon pici van. és nem szeretném ha mûtenék. borogatom kamillával, lámpázom, ezüstkolloiddal kenem félek.. elég lesz egy könycsepp szerintetek? megyke holnap szemészetre reggel!
érdekes én ugyemlékszem volt érzéstelenités szemhéjon belül volt

Mit tegyek ha volt férjem, nem fizet gyerektartást, pedig meg lett itélve. Végrehajtónál is volt a dolog, büntetőügye is volt ezért. Sehol nem érek el semmit. Hova tudok még fordulni?

Legjobb válasz: Esetleg én még arra tudnék gondolni, hogy ha bejelentett munkája van, akkor a bíróságra mehetsz és kérvényezheted, hogy a gyermektartás összegét a férjed fizetésébõl vonják le. Így õ nem tehet semmit, te pedig megkapod a pénzt. De mást nem tudok én sem...

Esetleg én még arra tudnék gondolni, hogy ha bejelentett munkája van, akkor a bíróságra mehetsz és kérvényezheted, hogy a gyermektartás összegét a férjed fizetésébõl vonják le. Így õ nem tehet semmit, te pedig megkapod a pénzt. De mást nem tudok én sem...
ahogy írtak elöttem ha bejelentett munkája van akkor ez lehetséges, söt meg is teszik és a munkáltatónak köteles levonnia.
Viszont ha feketén dolgozik akkor sajna búcsut inthetsz a pénznek.
Ha feketén dolgozik akkor pedig be tudod mártani az APEH-nél.
Ebben a helyzetben vagyok én is! A férjem gondosan ügyel arra, hogy ne legyen bejelentett munkahelye. Viszont van megoldás! Ha a végrehajtó lezárja az ügyet, hogy nincs a nevén semmi, munkahelye sincs, akkor kiad egy igazolást, hogy a végrehajtás nem vezetett eredményre. Ekkor megfogod ezt a papirt, és elmész vele a gyámhivatalba. Attól a naptól kezdve megitélik neked az állam általi ygermektartás megelõlegezést, és minden hónapban várod a postást a pénzzel :) Nekem is hozza azóta. Szóval, fel a fejjel!
A megelõlegezett gyerektartással vigyázz! Ebben én is reménykedtem, de az exem külföldön dolgozik (mármint ott él, nem bejelentett a munkája), és ha nem Magyarországon van, akkor nem elõlegeznek. Ezen kívül, ezt csak három évre adják, és három év után ha nem rendezõdik a dolog, elkezdik behajtani. Ha a volt férjeden nem tudják, akkor rajtad fogják, mivel ezt az állam mindenképp vissza akarja kapni. Attól kezde a volt férjed nem az államnak, hanem neked fog tartozni. Mondjuk õt ezért le is ültethetik, de a tartozása fennmarad.

Mikor kezdjem el az ovulációs tesztet, ha az elõzõ kettõ ciklusom 25 majd 31 napos volt?

Nincs csak 6 tesztem, most nem akarok venni többet, de nem tudom mikor kezdjek el tesztelni. Az elõzõ hónapban túl korán kezdhettem, mert 10 napig negatív volt, aztán abba hagytam. Most jó lenne, ha sikerülne legalább valami halványpozitívat produkálni. Ma vagyok a 10 napon.

Legjobb válasz: Ez így nem kiszámítható. Javaslom, hogy ha nem jön össze ebben a hónapban, akkor a következõ hónaptól kezdj el hõmérõzni.

Ez így nem kiszámítható. Javaslom, hogy ha nem jön össze ebben a hónapban, akkor a következõ hónaptól kezdj el hõmérõzni.
szerintem holnaptól
A kérdező hozzászólása: Már hõmérõztem, de az is össze vissza volt, többször csökkent emelkedett a hõm. Szeretném az ovuteszttel kideríteni hogy egyáltalán van e ovulációm. Az elõzõ hónapban 10 nap után feladtam , lehet nem kellett volna. Na majd elkezdem a 12. nap körül, aztán meglátjuk mi lesz.
nekem a 30 napos ciklusoknál a 15.napon volt ovum. és szerencsém volt mert rögtön terhes lettem. pedig abban a hónapban csak egyszer tudtunk együtt lenni..
A hõgörbébõl szépen látszik. Ha belinkeled a régieket, szívesen megnézem õket. elsõ
szerintem meg az ovu teszt sokkal egyszerûbb
Egyszerûbb, csak abból nem derül ki, hogy megtörtént-e az ovuláció. Az ovuteszt a hormonváltozást mutatja, de hogy megrepedt-e a tüszõ azt nem. A hõgörbe alakulásából 100%-ra látszik, hogy csak próbálkozik-e a szervezet, vagy tényleg megvolt az ovu.
letezik mikroszkopos ovuteszt is, a huvelyvaladek segitsegevel kell megallapitani, hogy mikor van ovud. Nagyon egyszeru hasznalni, es eleg egyszer megvenni. Erdemes kiprobalni, ha ebben a honapban nem sikerulne a baba. Mindig ennyire valtozoak a ciklusaid? Mert ha gyakran van 25 napos, akkor erdemes a 10-dik naptol tesztelni, ha egyszeri eset volt, akkor en csak 12-diktol tesztelnek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!