Találatok a következő kifejezésre: Ha vki terhesség alatt, (8 db)

Ha vki terhesség alatt sokat idegeskedig, sok stresz éri, mit tudtok ajánlani, hogy 2megnyugodjon"? tudom, hogy erős gyógyszert nem szabad, de akor mit?

még nem várok babát, de elég stresszes mostanában az életem sajna. :(( sokat idgeskedem, sírok, fáj a gyomrom.

Legjobb válasz: Szüntesd meg azt ami kiváltja a stresszt.De én azt vettem észre magamon,hogy baba mellett én is sokkal nyugisabb vagyok,nem olyan könnyû felmérgesíteni,felidegesíteni.Terhesség alatt,hacsak doki nem írja fel,semmilyen gyógyszer nem szabad szedni.Vannak olyan gyógynövénye teák,amik szintén árthatnak a magzatnak,tehát mindennek érdemes utána nézni. Próbálj meg relaxálni!Ez csak agyban dõl el.

Szüntesd meg azt ami kiváltja a stresszt.De én azt vettem észre magamon, hogy baba mellett én is sokkal nyugisabb vagyok, nem olyan könnyû felmérgesíteni, felidegesíteni.Terhesség alatt, hacsak doki nem írja fel, semmilyen gyógyszer nem szabad szedni.Vannak olyan gyógynövénye teák, amik szintén árthatnak a magzatnak, tehát mindennek érdemes utána nézni. Próbálj meg relaxálni!Ez csak agyban dõl el.
Pl. kamillatea, citromfûtea nagyon jó az idegeskedésre. Én utóbbi használtam-sikerrel. Próbálj meg lazítani. Sok sikert:)

Szerinted "baj", ha vkinek a terhessége alatt, illetve kicsi babával mûkörme van?

Legjobb válasz: nem baj.szülésnél nem szeretik mert ha csaszi van akkor valami van vele(ezt nem tudom).nekem is van pici mûkörmöm,7,5hónapos a fiam.mindig is volt.ez tompa,sokkal biztonságosabb mint a saját köröm.nem karmol

nem baj.szülésnél nem szeretik mert ha csaszi van akkor valami van vele(ezt nem tudom).nekem is van pici mûkörmöm, 7, 5hónapos a fiam.mindig is volt.ez tompa, sokkal biztonságosabb mint a saját köröm.nem karmol
Koraszülött babánál más a helyzet. Nekik nagyon vékony, sérülékeny a bõrük, ezért nem ajánlatos mûkörömmel, vagy akár hosszú saját körömmel a babához érni, mert nagyon könnyen felsérthetik a körmök a bõrét, ami aztán fertõzéshez vezethet. És gondolom higiéniai okai is vannak, hogy nem akarják, hogy mûkörömmel taperolják a babát.
Úgy tudom, hogy császárnál nem lehet, még körömlakk sem, mert a körmök alatti bõr színét ellenõrzik a mûtét alatt. Amúgy nem "baj", de pl a hosszú, hegyes mûkörömmel nem lehet túl praktikus és biztonságos fürdetni, kenegetni, tisztába tenni a babát.
Szép, nekem is tetszik, de szülés környékén szerintem jobb, ha nincs. Utána meg újra lehet, ha téged nem zavar :-)
Én fültanúja voltam a koraszülött intenzíven, amikor egy orvos utasította az anyukát, hogy szedesse le a mûkörmeit, mert így nem nyúlhat be a gyermekéhez az inkubátorba.
Én terhességtõl függetlenül nem tudnám elképzelni magamnak, bár az is igaz, hogy olyan munkát végzek, ahol a legkisebb körömhossz is akadályozna, így az enyémek mindig teljesen rövidek, kivéve a két hüvelyk ujjamon, ott egy picit hosszabb, az nem zavaró. Másnál is csak az tetszik, ami akár saját is lehetne, tehát nem hosszú és nem hegyes, hanem gömbölyû. A francia lakkozás meg egyenesen gyönyörû, de nekem sosem lesz... Egyedül az a kérdés, hogy boldogulsz-e vele, hogy nem sérted-e meg a babát. Ha ez mûködik, akkor miért ne? Szülésnél azért nem szeretik, a lakkozást sem, mert ha császár van és altatnak, akkor kell hogy tudják ellenõrizni a köröm színét, ha belilul akkor gond van.
Szerintem attól függ, ha csak olyan normális méretû, mert pl nem szép a saját körmöd, vagy rágod akkor nem baj, ha hegyes akkor az nem ajánlott.
Nem baj, persze ne legyen túl hegyes, és ne bénáskodjon vele az illetõ.
Semmi baj nincs vele, szülésnél ne legyen csak.
Nem baj. Nekem is volt. Egy darabig hegyes, aztán béna voltam vele, megkarmoltam a gyereket, így rövid lett a müköröm. De az alá meg.mindg bement a popsikrém (tégelyes) és nehéz volt tisztán tartani. Szóval elhagytam. Ha valakinek nem okoz gondot, akkor szerintem maradhat. Szülésnél meg fõleg nem zavart senkit.

Ha vkinek szúrnia kellett magát rögoldóval a terhesség végén trombózisveszély miatt, az kaphatott a szülés alatt EDA-t?

Merthogy a használati útmutatóban azt írja, hogy se spinalis, se epidurális érzéstelenít? nem javallt...:-(((

Legjobb válasz: Ha császár lesz a vége akkor valószínûleg altatnak majd.

Ha császár lesz a vége akkor valószínûleg altatnak majd.
Szia, én is szurkáltam magam szülés elõtt 3 hétig és utána még 10 napig. És valóban ez miatt nem kérhettem EDA-t. Helyette homeó bogyóztam a 36. héttõl, ami jól használt. A 38.héten már elkezdett kinyílni a méhszájam 1 ujjnyira, a 39. héten már 2 ujjnyi volt, a 40. héten tovább nyílt észrevétlen, úgyhogy mire bementünk szülni a kiírt napon 5 perces fájásoknál, amik még nagyon hasonlítanak csak a menszis fájdalmakhoz már 4 ujjnyi volt a méhszájam. Az utolsó 1, 5 óra így is nagyon fájdalmas, nem is emlékszem rá...csak pillanatképek vannak. Ha a kisfiam feje végül nem ékelõdött volna be helyesen, akkor engem is altattak volna, és úgy császároztak volna. Erre nem került sor Hál'Istennek! :) Tudod...ahogy az öregek mondják: AMi oda bement, még mindig ki is jött! :) Megoldják az orvosok. SZép szülés/születés élményt mindkettõtöknek! :)
Nekem utána kellett 6 hétig szúrni magam egy visszér mütét miatt, és edával szültem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Jaj...ettõl féltem... Azért ez kicsit megijeszt...de a trombózis is, úgyhogy választhatok, hogy mitõl rettegjek. :-D
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Ma voltam a dokimnál, és rákérdeztem erre a dologra... Azt mondta, hogy minden nap uakkor adjam be, és akkor kb ki tudják számolni, hogy mikor megy ki a hatóanyag, így lehet, hogy majd kaphatok mégis epit... Csak azért írtam ezt le, hogy ha vki elolvassa, akit érint ez a téma, tudjon róla, hogy ilyen is lehetséges. :-)

Van esély arra, hogy vki elkapja a bárányhimlőt terhesség alatt, ha gyerekkorában már volt egyszer bárányhimlős?

Esetleg tudtok konkrét példát írni? Köszönöm!

Legjobb válasz: A baranyhimlo.hu ezt irja: A bárányhimlõ nem gyermekbetegség, akik gyermekkorban nem estek át rajta, azok felnõttkorban még fogékonyak. --> azaz, ha átestél gyermekkorban rajta, nem kapod el megint.

A baranyhimlo.hu ezt irja: A bárányhimlõ nem gyermekbetegség, akik gyermekkorban nem estek át rajta, azok felnõttkorban még fogékonyak. --> azaz, ha átestél gyermekkorban rajta, nem kapod el megint.

Rengeteg egymásnak ellentmondó választ olvastam. Ha vki mondjuk 2010. februárban fog szülni, de táppénzen van az egész terhessége alatt (7 hónapot 2009-ben), akkor valóban kevesebb tgyást és gyedet fog kapni?

Sokan azt írják, hogy a táppénz nem számít bele - tehát nem lesz kevesebb a gyed, tgyás, míg mások szerint bizony beleszámít, s lecsökkenti a gyed, tgyás összegét. Akkor most kinek van igaza? Személyes tapasztalat? Köszi!

Legjobb válasz: Én 2005-ben kezdtem dolgozniés még annan az évben táppénzre kerültem, veszéjeztetett voltam. 2006-ban szültem és az elbirálásnál a havi bruttómat vették alapul, mivel az alapján kaptam a táppénzt is. Szerintem ez azóta sem változott.

Én 2005-ben kezdtem dolgozniés még annan az évben táppénzre kerültem, veszéjeztetett voltam. 2006-ban szültem és az elbirálásnál a havi bruttómat vették alapul, mivel az alapján kaptam a táppénzt is. Szerintem ez azóta sem változott.
Mivel a biztositott jogviszony alatt átlagkereset számit, ha táppénzre mész, az is úgymond jövedelem a biztositott jogviszonyod alatt, igy az is beleszámit a kalkulációba, nem csak a munka után kapott kereseted. Ha táppénzre mész a biztosításod megmarad, de a GYED és a TGYÁS összege kevesebb lesz. A TGYÁS összegét akkor befolyásolja, ha a táppénz ideje a szülés elõtti naptári évre esett (pl. ha januárban szülsz és elõzõ év õszén már táppénzre mentél). A GYED összege az évfordulótól lesz alacsonyabb, mivel itt is a megelõzõ naptári év keresete számít, így ha 2010-ben szülsz, a 2009. évet veszik alapul, amikor még nem voltál táppénzen, de az azt követõ évben már alacsonyabb lesz a GYED összege.
én az OEP-tõl kérdeztem meg és ott mondták, hogy a biztosítási jogviszonyba beleszámít a táppénz, viszont az átlagkeresetbe nem.az átlagkeresetbe csak a munkabér számít bele, amit a munkáltató munkabérnek tüntet fel, a táppénz nem.
Szia! A táppénz egyfajta ellátás, a tgyás és a gyed szintén. Egyik ellátás alapja pedig nem lehet egy korábbi ellátás. Annyiban mégis befolyásolja a tgyás-gyed összegét, hogy ha az igénylést megelõzõ naptári évben nincs 180 "rendes" jövedelmes napod, akkor mindenképpen a minimálbér kétszeresének a 30-ad része lesz egy napra a jövedelmed. Ez alapján a mindenkori max. gyed összege jön ki.
Jogos a kiegészítés. Köszi :)
A 2009-es jÖvedelmed fogják nézni, ez alapján próbálj számolni...
Nem akarlak elkeseríteni, de én így szívtam meg és fellebbezni sem lehet, nincs rá mód. Táppénzen voltam júniustól, januárban szültem és az elõzõ évben nem volt meg a 180 MUNKANAPOM (táppénz nem számít bele a 180 napba) csak 169, így a minimálbér 2x-e után kaptam a tgyás-t. Ez akkor igazi szívás, hogyha magas bérrel vagy bejelentve. Baromi igazságtalan így ez a törvény még az oep osztályvezetõ asszonya szerint is.
Kiegészíteném. Kivéve, ha a bejelentet béred ennél kevesebb, mert akkor azt veszik figyelembe és nem kapsz max gyedet. Nekem is így volt. Bocsánat, hogy az éjszaka olyan sok helyesírási hibával írtam, de smartphone-on pötyögtem és fáradt voltam visszaolvasni.
Szia! Tüdö-hörgö gyulladásra kaptam és nem volt mellékhatása
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ. tulajdonképpen nekem egyfajta izomlazító-görcsoldónak írták fel, ezért is kérdeztem, mert furcsállom, hogy az elsõdleges célja más. amúgy mennyi ideig szedted, ill. mekkora dózist?
Szia. Én is szedtewm pár napig de verpamillal együtt az enyhíti a mellékhatásait. Engem sürgõsen leállítottak róla mert kiderült az én szívbetegségem mellett ez nem szedhetõ. visszatartásra adták 27 hetesen majd helyette a diaphylint szedtem. Mellékhatásai: Szapora szívverés, remegõ kéz, álmatlanság. Folyamatosan úgyéreztem mintha teleittam volna magam energia itallal... Ha van panaszod szólj a dokidnak. Üdv.: 36 hetes pocis
Szia. Nekem is azt írt a nõdokim, amikor nagyon húzódott a méhem. Én is meglepõdtem amikor elolvastam a betegtájékoztatót, hogy mire is való. Azt mondta a doki, hogy a méhösszehúzódásokra jó, ill. tágító hatású. Nekem reggel és este kellett bevennem fél-fél tablettát, meg mellé magnéziumot. És 3-4 napig kellett szednem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. az utolsó írótól kérdezném, hogy mit értesz azon, hogy tágító hatású? (a méhszájat tágítja???), mert én pont ez ellen is szedem, vagyis szednem kell még egy hónapig 3x felet.
Szia. Attól félt a dokim, hogy nehogy vetélés legyen, mert már szörnyen fájt, húzódott a méhem, alig bírtam lépni. Azt mondta azért van, mert méhösszehúzódásaim vannak (lehet, hogy ki akarja 'lökni' a picit, csak hát ez még túl korai lenne 23 hetesen....), és a méh is csupa izom, mint a hörgõk, ezért annak a tágítására is szokták alkalmazni. A méhszájról nem mondott semmit, szerencsére az nálam zárt. Aztán mondta, hogy lehet a front miatt van, és igaza is lehet, mert tegnap óta megint érzem a húzódást, és vettem is be tablettát (sajna frontérzékeny vagyok, na de hogy még a méhem is....)
Az én dokim azt mondta hogy inkább "izomlazítóhoz"tudná hasonlítani. Azon izmokra is hat amelyeket te nem tudsz irányítani. Mint pl. a méh. Tehát az összehúzódások ellenvan. Nem fog tágítani hiszen pont a visszatartás a lényeg:D Azt viszont furcsállom hogy verpamil nélkül kapjátok, hiszen az enyhíti a mellékhatásokat:D Mindenkinek nagyon boldog babavárást és könnyû szülést, persze a megfelelõ idõben:D 36 hetes pocis

Ha vki menstruál terhesség alatt, az ugyanolyan menstruáció, mint máskor? Vagy eltérő?

Legjobb válasz: Nekem ugyanolyan volt!3 hónapig még megjött,ezért is nem gyanakodtam arra hogy terhes vagyok,utana meg persze már késö volt cselekedni!

Nekem ugyanolyan volt!3 hónapig még megjött, ezért is nem gyanakodtam arra hogy terhes vagyok, utana meg persze már késö volt cselekedni!

A terhesség alatt, milyen okok miatt fordulhat elő, ha vki néha barnázik?

Id?nkénti barna foltra gondolok, vérzésre, görcsre nem. A 2. trimeszterben.

Legjobb válasz: Én is barnázással kezdtem, majd vérezgetéssel folytattam, görcsök nélkül. Most 17+3 vagyok, és a méhlepény alul tapad, hozzáér a méhszájhoz, és vérzést okoz.

Én is barnázással kezdtem, majd vérezgetéssel folytattam, görcsök nélkül. Most 17+3 vagyok, és a méhlepény alul tapad, hozzáér a méhszájhoz, és vérzést okoz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!