Találatok a következő kifejezésre: Ha vki terhesség (18 db)

Ha vki terhesség alatt sokat idegeskedig, sok stresz éri, mit tudtok ajánlani, hogy 2megnyugodjon"? tudom, hogy erős gyógyszert nem szabad, de akor mit?

még nem várok babát, de elég stresszes mostanában az életem sajna. :(( sokat idgeskedem, sírok, fáj a gyomrom.

Legjobb válasz: Szüntesd meg azt ami kiváltja a stresszt.De én azt vettem észre magamon,hogy baba mellett én is sokkal nyugisabb vagyok,nem olyan könnyû felmérgesíteni,felidegesíteni.Terhesség alatt,hacsak doki nem írja fel,semmilyen gyógyszer nem szabad szedni.Vannak olyan gyógynövénye teák,amik szintén árthatnak a magzatnak,tehát mindennek érdemes utána nézni. Próbálj meg relaxálni!Ez csak agyban dõl el.

Szüntesd meg azt ami kiváltja a stresszt.De én azt vettem észre magamon, hogy baba mellett én is sokkal nyugisabb vagyok, nem olyan könnyû felmérgesíteni, felidegesíteni.Terhesség alatt, hacsak doki nem írja fel, semmilyen gyógyszer nem szabad szedni.Vannak olyan gyógynövénye teák, amik szintén árthatnak a magzatnak, tehát mindennek érdemes utána nézni. Próbálj meg relaxálni!Ez csak agyban dõl el.
Pl. kamillatea, citromfûtea nagyon jó az idegeskedésre. Én utóbbi használtam-sikerrel. Próbálj meg lazítani. Sok sikert:)

Szerinted "baj", ha vkinek a terhessége alatt, illetve kicsi babával mûkörme van?

Legjobb válasz: nem baj.szülésnél nem szeretik mert ha csaszi van akkor valami van vele(ezt nem tudom).nekem is van pici mûkörmöm,7,5hónapos a fiam.mindig is volt.ez tompa,sokkal biztonságosabb mint a saját köröm.nem karmol

nem baj.szülésnél nem szeretik mert ha csaszi van akkor valami van vele(ezt nem tudom).nekem is van pici mûkörmöm, 7, 5hónapos a fiam.mindig is volt.ez tompa, sokkal biztonságosabb mint a saját köröm.nem karmol
Koraszülött babánál más a helyzet. Nekik nagyon vékony, sérülékeny a bõrük, ezért nem ajánlatos mûkörömmel, vagy akár hosszú saját körömmel a babához érni, mert nagyon könnyen felsérthetik a körmök a bõrét, ami aztán fertõzéshez vezethet. És gondolom higiéniai okai is vannak, hogy nem akarják, hogy mûkörömmel taperolják a babát.
Úgy tudom, hogy császárnál nem lehet, még körömlakk sem, mert a körmök alatti bõr színét ellenõrzik a mûtét alatt. Amúgy nem "baj", de pl a hosszú, hegyes mûkörömmel nem lehet túl praktikus és biztonságos fürdetni, kenegetni, tisztába tenni a babát.
Szép, nekem is tetszik, de szülés környékén szerintem jobb, ha nincs. Utána meg újra lehet, ha téged nem zavar :-)
Én fültanúja voltam a koraszülött intenzíven, amikor egy orvos utasította az anyukát, hogy szedesse le a mûkörmeit, mert így nem nyúlhat be a gyermekéhez az inkubátorba.
Én terhességtõl függetlenül nem tudnám elképzelni magamnak, bár az is igaz, hogy olyan munkát végzek, ahol a legkisebb körömhossz is akadályozna, így az enyémek mindig teljesen rövidek, kivéve a két hüvelyk ujjamon, ott egy picit hosszabb, az nem zavaró. Másnál is csak az tetszik, ami akár saját is lehetne, tehát nem hosszú és nem hegyes, hanem gömbölyû. A francia lakkozás meg egyenesen gyönyörû, de nekem sosem lesz... Egyedül az a kérdés, hogy boldogulsz-e vele, hogy nem sérted-e meg a babát. Ha ez mûködik, akkor miért ne? Szülésnél azért nem szeretik, a lakkozást sem, mert ha császár van és altatnak, akkor kell hogy tudják ellenõrizni a köröm színét, ha belilul akkor gond van.
Szerintem attól függ, ha csak olyan normális méretû, mert pl nem szép a saját körmöd, vagy rágod akkor nem baj, ha hegyes akkor az nem ajánlott.
Nem baj, persze ne legyen túl hegyes, és ne bénáskodjon vele az illetõ.
Semmi baj nincs vele, szülésnél ne legyen csak.
Nem baj. Nekem is volt. Egy darabig hegyes, aztán béna voltam vele, megkarmoltam a gyereket, így rövid lett a müköröm. De az alá meg.mindg bement a popsikrém (tégelyes) és nehéz volt tisztán tartani. Szóval elhagytam. Ha valakinek nem okoz gondot, akkor szerintem maradhat. Szülésnél meg fõleg nem zavart senkit.

Ha vkinek szúrnia kellett magát rögoldóval a terhesség végén trombózisveszély miatt, az kaphatott a szülés alatt EDA-t?

Merthogy a használati útmutatóban azt írja, hogy se spinalis, se epidurális érzéstelenít? nem javallt...:-(((

Legjobb válasz: Ha császár lesz a vége akkor valószínûleg altatnak majd.

Ha császár lesz a vége akkor valószínûleg altatnak majd.
Szia, én is szurkáltam magam szülés elõtt 3 hétig és utána még 10 napig. És valóban ez miatt nem kérhettem EDA-t. Helyette homeó bogyóztam a 36. héttõl, ami jól használt. A 38.héten már elkezdett kinyílni a méhszájam 1 ujjnyira, a 39. héten már 2 ujjnyi volt, a 40. héten tovább nyílt észrevétlen, úgyhogy mire bementünk szülni a kiírt napon 5 perces fájásoknál, amik még nagyon hasonlítanak csak a menszis fájdalmakhoz már 4 ujjnyi volt a méhszájam. Az utolsó 1, 5 óra így is nagyon fájdalmas, nem is emlékszem rá...csak pillanatképek vannak. Ha a kisfiam feje végül nem ékelõdött volna be helyesen, akkor engem is altattak volna, és úgy császároztak volna. Erre nem került sor Hál'Istennek! :) Tudod...ahogy az öregek mondják: AMi oda bement, még mindig ki is jött! :) Megoldják az orvosok. SZép szülés/születés élményt mindkettõtöknek! :)
Nekem utána kellett 6 hétig szúrni magam egy visszér mütét miatt, és edával szültem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Jaj...ettõl féltem... Azért ez kicsit megijeszt...de a trombózis is, úgyhogy választhatok, hogy mitõl rettegjek. :-D
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Ma voltam a dokimnál, és rákérdeztem erre a dologra... Azt mondta, hogy minden nap uakkor adjam be, és akkor kb ki tudják számolni, hogy mikor megy ki a hatóanyag, így lehet, hogy majd kaphatok mégis epit... Csak azért írtam ezt le, hogy ha vki elolvassa, akit érint ez a téma, tudjon róla, hogy ilyen is lehetséges. :-)

Ha vki fogamzásgátlót szed, akkor mindenképp terhességet akar megakadályozni, vagy lehet, hogy csak azért szedi, hogy kevesebb, rövidebb legyen a menzesze, szebb legyen a bőre stb?

Legjobb válasz: Nekem a doki a mensi beállítására írt ki. Nagyon sokat szenvedtem vele, hormontablettát meg nem akartam szedni. Akkoriban még nem volt párkapcsolatom sem.

Nekem a doki a mensi beállítására írt ki. Nagyon sokat szenvedtem vele, hormontablettát meg nem akartam szedni. Akkoriban még nem volt párkapcsolatom sem.
Hogy mennyi bajt okozhat, az sajnos majd 15-20 év múlva derülhet ki... Óvatosan, csak ha "muszály" akkor szedjétek, nehogy nyakló nélkül!
hát én már szedtem akkor mikor még nem is éltem nemi életet mert problémáim voltak a mezeszemmel. de többnyire csak fogamzásgátlás céljából szedik.nem sokat befolyásol sem a menzesz hosszúságán sem a bõr szépségén.
Utolsónak: De-de! A bõrt egy kissé puhábbá, színesebbé teheti, a mensit pedig pl. 8 napról 3-4-re csökkenthetõ és pontosan lehet tudni, mikor jön meg.(Percre pontosan!)
én 4 fajta gyógyszert szedtem a bõrömön semmi nem változtatott, sõt menzi elõtt még pattanásos is lett mióta szedem, a menstruációm ugyan úgy 7 napos és a hasam is görcsöl.
(2.)
akkor valószínûleg ez szervezet függõ.
Nekem a nõgyógyászom ajánlotta, hogy megelõzzük az újabb petefészek ciszta kialakulását.
nekem 20évesen azért irták fel mert csúnya pattanásos volt az arcom.és használt, azóta szép a bõrõm. azóta is szedem (már 10éve)
Hát mikor én szedtem a mensim 8 napos helyett 4 napos lett és eltûntek a pattiaim és csak mensi elõtt jött elõ 2-3 db...

Lányok, milyen az, ha vkinek méhen kívüli terhessége van? Hogy lehet észre venni? Azt tudom, hogy orvos, de miről lehet gyanítani?

Legjobb válasz: Hirtelen szúrás, görcsölés, éles fájdalom, elsõsorban az alhas egyik oldalán, vérzés, derákfájás, lehet ájulás is.

Hirtelen szúrás, görcsölés, éles fájdalom, elsõsorban az alhas egyik oldalán, vérzés, derákfájás, lehet ájulás is.
Olyan rossz érzés, hogy ilyen "sokan" vagyunk ebben a helyzetben:-( Biztosan minden rendben lesz, ne aggódj! Kívánom, hogy amint lehet nektek is összejöjjön a babátok!
Méhenkívüli terhesség fejlõdhet akár a 12. hétig is, de csak akkor fordulhat elõ, ha nem volt az illetõ UH-on. Ha észreveszik, nincs baj.
Azt csak az UH-on látni, hova ágyazódott be. Amiket írtál, sima vetélés is lehet. Gyanítani lehet abból, amit leírt az elsõ válaszoló.
Igen, de a méhenkívüli terhesség is elég sokáig fejlõdhet, igaziból a vetélésnek vannak tünetei. Szerencsés esetben ez az elsõ hetekben történik, de olyan is van, hogy késõbb. Ennek a mûtéti kezelése már rizikósabb a késõbbi terhességek szempontjából.
A kérdező hozzászólása: ok, de mennyivel késõbb?Ha volt olyan tünet, mintha vetélés lett volna, pl:nagy mennyiségü vérzés, derék fájdalom, de pár nap után megszünt, akkor mi történik?
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló, nálam ugyanez a helyzet, fiatal terhes voltam és beindult sajnos a vetélés.A vérzés megállt 3 nap után, de rengeteg jött, nagyon fájt a derekam, de nem volt olyan erõs alhasi görcsöm, stb., de még széldülgetek, holnap kell mennem a dokimhoz, uh-ra, remélem minden rendben lesz!!!!Csak azért kérdeztem ezt a méhen kívüli dolgot, mert tudni akartam, hogy észre veszik e mindenképp!!!!!!Köszönöm a válaszokat!!!!!
A kérdező hozzászólása: Ezek a tünetek megszünnek egy idõre, vagy állandósulnak és annyira erõs, hogy orvoshoz megy az illetõ azonnal?Bocs, a hülye kérdésekért, de éerdekel!!!!
Én is pont igy voltam mint ti, ma a 3. napja, hogy vérzek de már csökkent a mennyisége, remélem ennyi elég volt ahhoz, hogy kitisztuljak. :-(
Nekem semmi jele nem volt, csak beágyazódás környékén nagyon szúrkált a petefészkemnél.:(
Szia! Voltál dokinál, mi van veled?

Rengeteg egymásnak ellentmondó választ olvastam. Ha vki mondjuk 2010. februárban fog szülni, de táppénzen van az egész terhessége alatt (7 hónapot 2009-ben), akkor valóban kevesebb tgyást és gyedet fog kapni?

Sokan azt írják, hogy a táppénz nem számít bele - tehát nem lesz kevesebb a gyed, tgyás, míg mások szerint bizony beleszámít, s lecsökkenti a gyed, tgyás összegét. Akkor most kinek van igaza? Személyes tapasztalat? Köszi!

Legjobb válasz: Én 2005-ben kezdtem dolgozniés még annan az évben táppénzre kerültem, veszéjeztetett voltam. 2006-ban szültem és az elbirálásnál a havi bruttómat vették alapul, mivel az alapján kaptam a táppénzt is. Szerintem ez azóta sem változott.

Én 2005-ben kezdtem dolgozniés még annan az évben táppénzre kerültem, veszéjeztetett voltam. 2006-ban szültem és az elbirálásnál a havi bruttómat vették alapul, mivel az alapján kaptam a táppénzt is. Szerintem ez azóta sem változott.
Mivel a biztositott jogviszony alatt átlagkereset számit, ha táppénzre mész, az is úgymond jövedelem a biztositott jogviszonyod alatt, igy az is beleszámit a kalkulációba, nem csak a munka után kapott kereseted. Ha táppénzre mész a biztosításod megmarad, de a GYED és a TGYÁS összege kevesebb lesz. A TGYÁS összegét akkor befolyásolja, ha a táppénz ideje a szülés elõtti naptári évre esett (pl. ha januárban szülsz és elõzõ év õszén már táppénzre mentél). A GYED összege az évfordulótól lesz alacsonyabb, mivel itt is a megelõzõ naptári év keresete számít, így ha 2010-ben szülsz, a 2009. évet veszik alapul, amikor még nem voltál táppénzen, de az azt követõ évben már alacsonyabb lesz a GYED összege.
én az OEP-tõl kérdeztem meg és ott mondták, hogy a biztosítási jogviszonyba beleszámít a táppénz, viszont az átlagkeresetbe nem.az átlagkeresetbe csak a munkabér számít bele, amit a munkáltató munkabérnek tüntet fel, a táppénz nem.
Szia! A táppénz egyfajta ellátás, a tgyás és a gyed szintén. Egyik ellátás alapja pedig nem lehet egy korábbi ellátás. Annyiban mégis befolyásolja a tgyás-gyed összegét, hogy ha az igénylést megelõzõ naptári évben nincs 180 "rendes" jövedelmes napod, akkor mindenképpen a minimálbér kétszeresének a 30-ad része lesz egy napra a jövedelmed. Ez alapján a mindenkori max. gyed összege jön ki.
Jogos a kiegészítés. Köszi :)
A 2009-es jÖvedelmed fogják nézni, ez alapján próbálj számolni...
Nem akarlak elkeseríteni, de én így szívtam meg és fellebbezni sem lehet, nincs rá mód. Táppénzen voltam júniustól, januárban szültem és az elõzõ évben nem volt meg a 180 MUNKANAPOM (táppénz nem számít bele a 180 napba) csak 169, így a minimálbér 2x-e után kaptam a tgyás-t. Ez akkor igazi szívás, hogyha magas bérrel vagy bejelentve. Baromi igazságtalan így ez a törvény még az oep osztályvezetõ asszonya szerint is.
Kiegészíteném. Kivéve, ha a bejelentet béred ennél kevesebb, mert akkor azt veszik figyelembe és nem kapsz max gyedet. Nekem is így volt. Bocsánat, hogy az éjszaka olyan sok helyesírási hibával írtam, de smartphone-on pötyögtem és fáradt voltam visszaolvasni.

Normális, ha vki a terhesség utolsó hónapjában nem hízik szinte semmit? Max.1 kg. Ettől függetlenül tud a baba rendesen hízni?

járt/jár vki így? 35 hetes kismama

Legjobb válasz: Én nem híztam az utolsó hónapban és minden oké volt.3550 gr és 56 cm lett a kislányunk.

Én nem híztam az utolsó hónapban és minden oké volt.3550 gr és 56 cm lett a kislányunk.
Szia!Nekem diétáznom kellett terhességi diabétesz miatt, ezért fogytam 3 és fél kilót, ennek ellenére a babóm 4 kiló körül lesz.Ne aggódj, elveszi õ magának azt, amire szüksége van, ha te nem hízol akkor is.Gondolom a meleg miatt sincs olyan étvágyad, meg az utolsó hetekben amúgy is ez a jellemzõ.
Szia! Napok óta ezért vagyok depis... 33+5 vagyok és 3 hete egy grammot se híztam.Eddig össz.7 kg jött fel, de egyszer csak megállt. Én is ettõl vagyok készen, h rem fejlõdik??!! Eszek rendesen és mozog is, de vmiért a kilók elmaradnak... Fel a fejjel, bizti nincs baj.
Szia! Én egész várandósságom alatt 4! kg-t híztam, és egy egészséges 3 kg-s kislányt hoztam a világra:) Aggodalomra semmi ok, inkább örülj neki, kevesebbet kell leadnod. Nekem már szülõszobán lement a felesleg! Könnyû, gyors szülést, jó egészséget, sok boldogságot kívánok!
Én utolsó hónapban nem hogy nem hiztam hanem egyenesen fogytam 1 kg -ot. Attól még a baba elveszi azt amire neki van szüksége, még ha nem hízol akkor is eszel. Ne aggódj.
Szia Az orvosom azt mondta, h h nem hiznek semmit is elvenne a baba ami kell neki, tudna rendesen fejlodni.Persze nalam nem ez votl a helyzet sajnos, nekem dietaznom kellett. Ne felj minden a legnagyobb rendben lesz a babaddal!
Nekem olyan 38 hetesen állt meg a súlyom és csak 42.hétre szültem meg, 40-42.hétig meg már csökkentis a súlyom olyan fél-1 kilót.. nekem azt mondták (azontúl h nem baj) hogy ilyenkor már a zsírraktárait kezdi felélni a baba túlhordáskor, szóval általában már nem hizik, vagy stagnál, vagy fogy. 56 cm lett és 3300 gramm és fiú szóval lehet hogy volt benne vmi:)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! köszi a válaszokat. már kezdtem megijedni, hogy vmi baj van... idáig csak 4 kilót híztam, pedig mindent megeszem amit megkívánok... csakhát aggódtam, mert hát az elsõ kisfiammal 15 kilót híztam és ennek ellenére alig volt 3 kiló, amikor megszületett. remélem, most minden rendben lesz.

Ha vki menstruál terhesség alatt, az ugyanolyan menstruáció, mint máskor? Vagy eltérő?

Legjobb válasz: Nekem ugyanolyan volt!3 hónapig még megjött,ezért is nem gyanakodtam arra hogy terhes vagyok,utana meg persze már késö volt cselekedni!

Nekem ugyanolyan volt!3 hónapig még megjött, ezért is nem gyanakodtam arra hogy terhes vagyok, utana meg persze már késö volt cselekedni!

A terhesség alatt, milyen okok miatt fordulhat elő, ha vki néha barnázik?

Id?nkénti barna foltra gondolok, vérzésre, görcsre nem. A 2. trimeszterben.

Legjobb válasz: Én is barnázással kezdtem, majd vérezgetéssel folytattam, görcsök nélkül. Most 17+3 vagyok, és a méhlepény alul tapad, hozzáér a méhszájhoz, és vérzést okoz.

Én is barnázással kezdtem, majd vérezgetéssel folytattam, görcsök nélkül. Most 17+3 vagyok, és a méhlepény alul tapad, hozzáér a méhszájhoz, és vérzést okoz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!