Találatok a következő kifejezésre: Ha vki alatt (28 db)

Mi történik ha vki elfut a rendőrök elől? 18 év alatt

Az történt h megállított egy rend?r, megálltam, majd elfutott más után, én meg elsétáltam egyszer?en. Utána még is elkaptak. Megbántam nagyon... Mi lehet a következménye?

Legjobb válasz: "Részeg voltam" 18 év alatt? Akkor még azt is meg fogják kérdezni, hogy hol kaptál egyáltalán piát... Az meg alap, hogy mondjuk a szüleiddel mindezt tudatják.

"Részeg voltam" 18 év alatt? Akkor még azt is meg fogják kérdezni, hogy hol kaptál egyáltalán piát... Az meg alap, hogy mondjuk a szüleiddel mindezt tudatják.
A kérdező hozzászólása: mikor megállított mondta h maradjak ott... és onnan mentem el
Nem kapsz semmit :)
"mettõl meddig terjedhet ez a pénzbirság? És biztos hogy kapok?" Igen biztos. Mondjuk örülhetsz is ha ennyivel megúszod.
Körözést adnak ki. Semmi egyéb.
Késõ este volt, a sötétben gyorsan eltûntem. Adatokat nem adtam meg, nem is volt belõle késõbb bajom.
A kérdező hozzászólása: utána nem talált meg? ha igen mit kaptál? adataid megadtad?
Velem is volt ugyanilyen. Nekem is mondták maradjak, a rendõr elment pár méterrel odébb, majd én leléptem.
A kérdező hozzászólása: engem a büntetés érdekelne csak..
A kérdező hozzászólása: Részeg voltam, és nem tudtam gondolkodni.. Rohadt nagy hiba volt. elindultam hazafele mert nem akartam balhét áhhh :S
Dehát akkor miért mentél el? Ha nem csináltál semmit, akkor nincs semmi, megvárod a rendõrt, igazoltat vagy akármi, és mész tovább. De elmenni eléggé rossz ötlet... Az összeget nem tudom, sõt, abban sem vagyok biztos, hogy igazam van, de majd más megerõsíti, vagy kijavít.
A kérdező hozzászólása: mindjárt infarktust kapok:S
A kérdező hozzászólása: mettõl meddig terjedhet ez a pénzbirság? És biztos hogy kapok?
Valószínûleg hatósággal való ellenszegülés, vagy hasonló. Szerintem, ha mellette nem történt semmi komoly, akkor pénzbírság.
Ha nem kaptál helyszíni bírságot akkor nincs semmi következménye.

Ha vki terhesség alatt sokat idegeskedig, sok stresz éri, mit tudtok ajánlani, hogy 2megnyugodjon"? tudom, hogy erős gyógyszert nem szabad, de akor mit?

még nem várok babát, de elég stresszes mostanában az életem sajna. :(( sokat idgeskedem, sírok, fáj a gyomrom.

Legjobb válasz: Szüntesd meg azt ami kiváltja a stresszt.De én azt vettem észre magamon,hogy baba mellett én is sokkal nyugisabb vagyok,nem olyan könnyû felmérgesíteni,felidegesíteni.Terhesség alatt,hacsak doki nem írja fel,semmilyen gyógyszer nem szabad szedni.Vannak olyan gyógynövénye teák,amik szintén árthatnak a magzatnak,tehát mindennek érdemes utána nézni. Próbálj meg relaxálni!Ez csak agyban dõl el.

Szüntesd meg azt ami kiváltja a stresszt.De én azt vettem észre magamon, hogy baba mellett én is sokkal nyugisabb vagyok, nem olyan könnyû felmérgesíteni, felidegesíteni.Terhesség alatt, hacsak doki nem írja fel, semmilyen gyógyszer nem szabad szedni.Vannak olyan gyógynövénye teák, amik szintén árthatnak a magzatnak, tehát mindennek érdemes utána nézni. Próbálj meg relaxálni!Ez csak agyban dõl el.
Pl. kamillatea, citromfûtea nagyon jó az idegeskedésre. Én utóbbi használtam-sikerrel. Próbálj meg lazítani. Sok sikert:)

Szerinted "baj", ha vkinek a terhessége alatt, illetve kicsi babával mûkörme van?

Legjobb válasz: nem baj.szülésnél nem szeretik mert ha csaszi van akkor valami van vele(ezt nem tudom).nekem is van pici mûkörmöm,7,5hónapos a fiam.mindig is volt.ez tompa,sokkal biztonságosabb mint a saját köröm.nem karmol

nem baj.szülésnél nem szeretik mert ha csaszi van akkor valami van vele(ezt nem tudom).nekem is van pici mûkörmöm, 7, 5hónapos a fiam.mindig is volt.ez tompa, sokkal biztonságosabb mint a saját köröm.nem karmol
Koraszülött babánál más a helyzet. Nekik nagyon vékony, sérülékeny a bõrük, ezért nem ajánlatos mûkörömmel, vagy akár hosszú saját körömmel a babához érni, mert nagyon könnyen felsérthetik a körmök a bõrét, ami aztán fertõzéshez vezethet. És gondolom higiéniai okai is vannak, hogy nem akarják, hogy mûkörömmel taperolják a babát.
Úgy tudom, hogy császárnál nem lehet, még körömlakk sem, mert a körmök alatti bõr színét ellenõrzik a mûtét alatt. Amúgy nem "baj", de pl a hosszú, hegyes mûkörömmel nem lehet túl praktikus és biztonságos fürdetni, kenegetni, tisztába tenni a babát.
Szép, nekem is tetszik, de szülés környékén szerintem jobb, ha nincs. Utána meg újra lehet, ha téged nem zavar :-)
Én fültanúja voltam a koraszülött intenzíven, amikor egy orvos utasította az anyukát, hogy szedesse le a mûkörmeit, mert így nem nyúlhat be a gyermekéhez az inkubátorba.
Én terhességtõl függetlenül nem tudnám elképzelni magamnak, bár az is igaz, hogy olyan munkát végzek, ahol a legkisebb körömhossz is akadályozna, így az enyémek mindig teljesen rövidek, kivéve a két hüvelyk ujjamon, ott egy picit hosszabb, az nem zavaró. Másnál is csak az tetszik, ami akár saját is lehetne, tehát nem hosszú és nem hegyes, hanem gömbölyû. A francia lakkozás meg egyenesen gyönyörû, de nekem sosem lesz... Egyedül az a kérdés, hogy boldogulsz-e vele, hogy nem sérted-e meg a babát. Ha ez mûködik, akkor miért ne? Szülésnél azért nem szeretik, a lakkozást sem, mert ha császár van és altatnak, akkor kell hogy tudják ellenõrizni a köröm színét, ha belilul akkor gond van.
Szerintem attól függ, ha csak olyan normális méretû, mert pl nem szép a saját körmöd, vagy rágod akkor nem baj, ha hegyes akkor az nem ajánlott.
Nem baj, persze ne legyen túl hegyes, és ne bénáskodjon vele az illetõ.
Semmi baj nincs vele, szülésnél ne legyen csak.
Nem baj. Nekem is volt. Egy darabig hegyes, aztán béna voltam vele, megkarmoltam a gyereket, így rövid lett a müköröm. De az alá meg.mindg bement a popsikrém (tégelyes) és nehéz volt tisztán tartani. Szóval elhagytam. Ha valakinek nem okoz gondot, akkor szerintem maradhat. Szülésnél meg fõleg nem zavart senkit.

Ha vkinek szúrnia kellett magát rögoldóval a terhesség végén trombózisveszély miatt, az kaphatott a szülés alatt EDA-t?

Merthogy a használati útmutatóban azt írja, hogy se spinalis, se epidurális érzéstelenít? nem javallt...:-(((

Legjobb válasz: Ha császár lesz a vége akkor valószínûleg altatnak majd.

Ha császár lesz a vége akkor valószínûleg altatnak majd.
Szia, én is szurkáltam magam szülés elõtt 3 hétig és utána még 10 napig. És valóban ez miatt nem kérhettem EDA-t. Helyette homeó bogyóztam a 36. héttõl, ami jól használt. A 38.héten már elkezdett kinyílni a méhszájam 1 ujjnyira, a 39. héten már 2 ujjnyi volt, a 40. héten tovább nyílt észrevétlen, úgyhogy mire bementünk szülni a kiírt napon 5 perces fájásoknál, amik még nagyon hasonlítanak csak a menszis fájdalmakhoz már 4 ujjnyi volt a méhszájam. Az utolsó 1, 5 óra így is nagyon fájdalmas, nem is emlékszem rá...csak pillanatképek vannak. Ha a kisfiam feje végül nem ékelõdött volna be helyesen, akkor engem is altattak volna, és úgy császároztak volna. Erre nem került sor Hál'Istennek! :) Tudod...ahogy az öregek mondják: AMi oda bement, még mindig ki is jött! :) Megoldják az orvosok. SZép szülés/születés élményt mindkettõtöknek! :)
Nekem utána kellett 6 hétig szúrni magam egy visszér mütét miatt, és edával szültem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Jaj...ettõl féltem... Azért ez kicsit megijeszt...de a trombózis is, úgyhogy választhatok, hogy mitõl rettegjek. :-D
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Ma voltam a dokimnál, és rákérdeztem erre a dologra... Azt mondta, hogy minden nap uakkor adjam be, és akkor kb ki tudják számolni, hogy mikor megy ki a hatóanyag, így lehet, hogy majd kaphatok mégis epit... Csak azért írtam ezt le, hogy ha vki elolvassa, akit érint ez a téma, tudjon róla, hogy ilyen is lehetséges. :-)

A menstruáció alatt ha vki influenzás akkor a kettő befolyásolja egymást valahogy?

tehát pl h a menzesz tovább tart mint szokott vagy vmi

Legjobb válasz: Nincs közük egymáshoz.Ha csak nem szedsz valamilyen gyógyszert.

Nincs közük egymáshoz.Ha csak nem szedsz valamilyen gyógyszert.

Ha gyes alatt teherbe esek, akkor kivehetem az összegyűlt szabadságomat, s utána elmehetek rögtön táppénzre? Volt vki hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: Azt tudom, ha táppénzen vagyok, akkor én nem kapok gyest. De kell vmennyi munkaviszony, h. újra elmehessek táppénzre? Vagy a szabi kivétele is elég elõtte?

A kérdező hozzászólása: Azt tudom, ha táppénzen vagyok, akkor én nem kapok gyest. De kell vmennyi munkaviszony, h. újra elmehessek táppénzre? Vagy a szabi kivétele is elég elõtte?
Barátnõm csinálta, szabi után igényelte a táppénzt, és közben a férje meg igényelte a gyest, amit eddig Õ kapott.
A kérdező hozzászólása: Bocs, rosszul fogalmaztam az elõbb. Úgy értettem, vissza kell-e mennem dolgozni, h.kaphassak táppénzt, vagy elég, ha kiveszem a szabikat?
Igen ki lehet venni gyes alatt a szabikat, aztán táppénzre menni.Nem kell, ahhoz visszamenni dolgozni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Te esetleg így csináltad?

Hátrány, ha vki a munkaügyön keresztül végzett el pár hónap alatt egy képzést, nem pedig iskolarendszerben 1 v 2 évig?

Legjobb válasz: Nem hátrány, akár iskolai rendszerben végezted el, akár tanfolyami keretek között (gyorsabban), ugyanolyan értékû szakképesítést szereztél.

Nem hátrány, akár iskolai rendszerben végezted el, akár tanfolyami keretek között (gyorsabban), ugyanolyan értékû szakképesítést szereztél.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!