Találatok a következő kifejezésre: Ha vki akkor mikor (73 db)

Ha hallanál egy olyan könyvről, aminek az íróját nem ismered, de tetszene a történet, elolvasnád? Mi kelti fel a figyelmedet egy könyvön? a/ borító b/ vki ajánlotta c/ egyéb (ha ez, akkor mi? )

Legjobb válasz: A hátoldalán lévõ ajánlót szoktam elolvasni és annak alapján döntök. De van amikor a neten találok valamit, ami érdekel

A hátoldalán lévõ ajánlót szoktam elolvasni és annak alapján döntök. De van amikor a neten találok valamit, ami érdekel
Könyvesblogokat olvasok és az ajánlók alapján válogatok, továbbá figyelem az akciókat is és ami ott megtetszik azt megveszem. Nálam a hátoldali szöveg és a borító a döntõ. Nem veszek "csúnya" könyvet, csak ha tudom hogy jó, mert pl. ismerem a sztorit meg a szerzõt vagy valaki aki jól ismer ajánlotta
Elolvasom a fülszöveget, meg beleolvasok az elejébe. Randa dolog, de így ritkán nyúlok mellé. Meg a borító. Ritkán olvasok randa borítójú könyvet.
Ha számomra ismeretlen íróval találkozok és érdekesnek tünik a regény története, akkor utánanézek a net-en, hogy másoknak mi a véleményük róla. Engem sok könyv érdekel viszont annyi idõm nincs, hogy mindet kiolvassam, ezért szeretem az olyan könyveket, amiket sokan ajánlanak és megkönnyítik a választásomat. Kérdezted, hogy mi kelti fel a figyelmet egy könyvön. Nekem az hogy mirõl szól, olyan témája legyen ami érdekes a számomra. Szeretem az olyan könyveket, amibõl tanulni lehet pl. valami olyan problémával foglalkozik ami engem is foglalkoztat és megoldást remélhetek a könyvbõl. De legtöbbször szórakoztató könyveket keresek, amik kikapcsolnak a hétköznapokból.
A kérdező hozzászólása: Létezik , h routeren keresztül csinálja? Hogy tudom a router jelszavát megváltoztatni?
az nem lehet e, hogy te lenni enyhe paranoiás ?


Mi ma MO-n a törvény? Ha akkor esik vki teherbe, mielõtt éppen lejárna az anyaságija, ugyanúg marad otthon plusz a 3 évet. És közben nem bocsájthatják el? Ill. Mennyi most az anyasági, ha vki pl 1 évwt dolgozott csak?

Legjobb válasz: Ha valaki bejelenti a munkahelyén a terhességet, akkor védettséget élvez. Az a fontos, hogy szüléskor legyen bejelentett munkaviszonyod.

Ha valaki bejelenti a munkahelyén a terhességet, akkor védettséget élvez. Az a fontos, hogy szüléskor legyen bejelentett munkaviszonyod.
Az anyasági segély 64.000.- Ez egyszeri, feltéve hogy voltál terhesség alatt 4x orvosnál, és ez benne van a kiskönyvben. A gyes ill. tgyás, gyed az pedig a bejelentett jövedelmedtõl függ. Ha nincs meg a 365 nap, akkor nem 2 évig maradhatsz otthon gyeden. Gyest kaphatsz a gyerek 3 éves koráig, ez kb 25.000.- És igen, terhesen nem bocsáthatnak el.
Nem teljesen tiszta a kérdés, az anyasági egyszeri 65 ezer Ft?
Allj neki megegyszer, mert ertelmeteln a kerdesed.
Szerintem kevered a fogalmakat. Most GYES-en vagy? Van még érvényes, fennálló munkaviszonyod? Táppénzre jogosult lennél?

MIK a tapasztalataitok. Ha vki csak sexet akar a másiktól, akkor is zavarba jön, ha egymásra néznek, ill ha beszélnek elvörösödik v ekkor már többet is eltudna képzelni szimpla szexen kívül?

Legjobb válasz: ha vki csak szexre hajt ill. ha ennél többet is akar, mindenképp tetszik a másik fél neki,nem? de mibõl lehet rájönni,hogy nem csak szexet akar?

A kérdező hozzászólása: ha vki csak szexre hajt ill. ha ennél többet is akar, mindenképp tetszik a másik fél neki, nem? de mibõl lehet rájönni, hogy nem csak szexet akar?
A legegyszerûbb módja ennek, ha váratod az illetõt, nem szexelsz vele azonnal. Dehát idõvel meglátszik ez az emberen... Pl. odafigyel-e rád máskor is, akar-e látni olyankor is, ha nem kaphat meg, stb.
pl. én hiába csak felpróbálni akarnám akkor is elvörösödnék 20F

Lakcímbejelentő lapon az átvételi elismervényt is ki kell tölteni? A 2 lapon ha megváltozott a lakcímem (albérletet vettem ki) akkor mit kell kitölteni új lakcím, vagy tartozkodási hely? Vki elmagyarázná?

Legjobb válasz: Lakóhely: annak a lakásnak a címe, ahol élsz. Tartózkodási hely: annak a lakásnak a címe, ahol a lakóhelyed végleges elhagyásának szándéka nélkül legalább három hónapig tartózkodsz. Hogy az új lakásod melyik, azon múlik tehát, hogy a régi lakóhelyedre vissza kívánsz-e még térni ottlakás céljából. Ha nem kívánsz többé visszatérni, akkor lakóhelynek add meg az új címedet; a tartózkodási helyet hagyd üresen. Késõbb természetesen meggondolhatod magad, és visszatérhetsz a korábbi lakóhelyedre akkor is, ha onnan kijelentkeztél, csak akkor újból be kell majd oda jelentkezned.

Lakóhely: annak a lakásnak a címe, ahol élsz. Tartózkodási hely: annak a lakásnak a címe, ahol a lakóhelyed végleges elhagyásának szándéka nélkül legalább három hónapig tartózkodsz. Hogy az új lakásod melyik, azon múlik tehát, hogy a régi lakóhelyedre vissza kívánsz-e még térni ottlakás céljából. Ha nem kívánsz többé visszatérni, akkor lakóhelynek add meg az új címedet; a tartózkodási helyet hagyd üresen. Késõbb természetesen meggondolhatod magad, és visszatérhetsz a korábbi lakóhelyedre akkor is, ha onnan kijelentkeztél, csak akkor újból be kell majd oda jelentkezned.
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Ha vki nem viszi túlzásba a keresést, az azt jelenti, h nem érdekled? Ha egy pasi azt írja, h jól gondoljam meg, mert ha azt akarom, h vége legyen, akkor nincs visszaút, akkor azt ő komolyan is gondolja? Csak mi nők kombináljuk túl a dolgokat?

Legjobb válasz: Most ezt én nõként nem értem, hogy mivan? Nemet mondasz valakinek, õ meg ezt nemnek veszi és távozik akkor az most miért rossz? Én is ezt csinálom... A nem az nem, ezt nem is értem, hogy lehet túlkombinálni?

Most ezt én nõként nem értem, hogy mivan? Nemet mondasz valakinek, õ meg ezt nemnek veszi és távozik akkor az most miért rossz? Én is ezt csinálom... A nem az nem, ezt nem is értem, hogy lehet túlkombinálni?
Nektek nõknek annyira egyszerû dolgotok lenne velünk, mivel egy férfi általában azt mondja amit gondol, de ez nektek így túl kézenfekvõ, szóval inkább elbonyolítjátok.

Mik lehetnek annak a jelei ha vki (párom/exem) közömbös a másik iránt? Ha közömbös akk már valószínű, h nem szereti a másikat?

Legjobb válasz: Most amúgy nem értem a párod is meg az exed is? A jelei a következõk, már nem érdekli mit mondasz neki, belevág a szavadba, ha mondasz valamit, ritkul a szex, nem csinál veled közös programot, már nem bújik össze veled... nagyon sok jele van. Beszéljétek meg, ha úgy érzed te szereted és tennél a kapcsolatért. Ha közömbös akkor igen valószínû, hogy nem szereti a másikat, vagy épp érzelmi válságban van.

Most amúgy nem értem a párod is meg az exed is? A jelei a következõk, már nem érdekli mit mondasz neki, belevág a szavadba, ha mondasz valamit, ritkul a szex, nem csinál veled közös programot, már nem bújik össze veled... nagyon sok jele van. Beszéljétek meg, ha úgy érzed te szereted és tennél a kapcsolatért. Ha közömbös akkor igen valószínû, hogy nem szereti a másikat, vagy épp érzelmi válságban van.

A facebook-on ha beszélgetek vkivel, akkor azt mindenki látja aki fenn van, vagy csak mi ketten?

Legjobb válasz: Mivel csak akkor tudsz ott beszélni valakivel, ha a chaten elérhetõ, ezért esélyes, hogy mindenki számára elérhetõ...

Mivel csak akkor tudsz ott beszélni valakivel, ha a chaten elérhetõ, ezért esélyes, hogy mindenki számára elérhetõ...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!