Találatok a következő kifejezésre: Ha vki akkor (394 db)

Húsvéti sonkát szabad enni? (ha vki akkor én tényleg utálom az ilyen kérdéseket, de ezt hallottam, bocsi)

Legjobb válasz: Én eszem,imádom:)) Ettem a másik kettõvel is, semmi bajunk nem lett.

Én eszem, imádom:) ) Ettem a másik kettõvel is, semmi bajunk nem lett.
Miért ne lenne szabad, akár babát vársz, akár szoptatsz nem lesz tõle semmi bajod.
Meg lesz fõzve, nem??
fõzve szerintme semmi akadálya, de nyersen én nem enném terhesen, és nem is fogom (babát várok én is) pedig imádom nyersen is. a nyers hus terjeszthet bizonyos korokozokat, és kitudja h a bolti mennyire van megfüstölve meg kezelve.
Fõzve lehet, nyesen nem (toxoplasma miatt).

Ha vki miatt fent maradunk sokáig msnen akkor vmilyen szinten kedveljük, vagy egyszerűen szeretünk vele dumálni?

Legjobb válasz: Hali! Sztem mindkettõ...akár. Én mondjuk a "Férfiak egészsége" topikban írom a legtöbb hozzászólást, és nagyon sokaknak szükségük van segítségre, akik kétségbe vannak esve... rajtuk kívûl hasonló tendencia mutatkozik a saját ismerõseim között is (eltekintve a metroszex, nagyképûsködõ partiarcoktól, akik élete már szinte nyitott könyve, mert nagy feltûnõsködve mindent megírnak magukról, amire a másik nem kíváncsi.) Sok esetben >>privibe kerül a fórumtopikban indított írogatás és gyakran váltunk át szinte azonnal utána SkyPE-ra vagy MSN-re. Eleinte 1xû dolgokról csevegek azokkal, akik kapcsolatot kezdeményeztek velem, vagy pepitában. És köztük vannak olyanok is, akikkel remekül el le7 beszélgetni. Eddig 4 gyerekkel találtam meg 100%-ban a közös hangot, õk feltétlenül megbíztak bennem, és így meg is gyógyultak. Az már csak járulékos jó, hogy õk idõközben a barátaim is lettek, mert én is a barátjuk voltam a bajban. (Igaz, emiatt sajna elég gyakran lepontoznak a témakörben az irigyek, akik építõleg hozzászólni ugyan nem tudnak, de nem nézik jó szemmel azt sem, ha vki veszi a fáradságot, és segít egy embertársának, aki rászorul.) Pedig mindkét közösségi kommunikációs fórumon számtalan embertársammal ismerkedtem meg határainkon innen, és túl. Azon 4 személybõl, akik most már a barátaim, a 2. gyerekkel kapásból több, mint 8 órán át írogattunk MSN-en. A 3-kal roppant kényes témakörben kezdtünk csevegni, de volt sanszunk interaktívabbakká is válni, webcamon folytattunk... hetente a hétvégeket 1-2x akár éjszakák beszélgettünk végig SkyPE-on. A leghosszab MSN-rekordomat egy új kapcsolattal állítottuk föl, ez 14 óra 18 perc volt, amit alig néhány hete állítottunk föl. Ettõl függetlenül nem mondanám magam gépfüggõnek, -- ne kezdjetek ki ezért, mert rendesen melózom közben, meg élem a társadalmi és társasági életem, -- azonban vannak olyan jófej emberek: fiúk és lányok, témakörön belül/kívül, akikkel olyan jól el tudunk csevegni, hogy észre sem vesszük szinte, mennyire elszállt az idõ... o.O Mostanában egyébként már azért ritkább az ilyennyire elnyúlt beszélgetések, a 14 óránál hosszabb csevegés kivételével régebben fordult elõ inkább hasonlóan hosszú beszélgetés. De nem baj... imádom a jó társaságot, még akkor is, ha óriási távolság van köztünk eme honfitársammal. :-) Nekem inkább ez egy alternatíva arra, hogy hogy elérjek, megszólítsak másokat, illetve, hogy segítsek másokon, és egy hatékony eszköz arra, hogy akár életeket mentsek vagy tegyek jobbá. (Legutóbb az 1. barátomnál 2 heteállt be fontos pozitívum, a 4.-nél pedig éppen tegnapelõtt történt meg a sorsdöntõ beavatkozás, ami megváltoztatta hátralévõ életét a jobb, boldogabb és biztatóbb jövõje felé, amire s akire nagyon büszke vagyok.) Én az ilyen emberekért vagyok fenn szabadidõmben (ha épp nem csajozom... ;-) ), ill. használom segítõ/gyógyító eszközként az MSN-t és a SkyPE-ot. Üdv: EE

Hali! Sztem mindkettõ...akár. Én mondjuk a "Férfiak egészsége" topikban írom a legtöbb hozzászólást, és nagyon sokaknak szükségük van segítségre, akik kétségbe vannak esve... rajtuk kívûl hasonló tendencia mutatkozik a saját ismerõseim között is (eltekintve a metroszex, nagyképûsködõ partiarcoktól, akik élete már szinte nyitott könyve, mert nagy feltûnõsködve mindent megírnak magukról, amire a másik nem kíváncsi.) Sok esetben >>privibe kerül a fórumtopikban indított írogatás és gyakran váltunk át szinte azonnal utána SkyPE-ra vagy MSN-re. Eleinte 1xû dolgokról csevegek azokkal, akik kapcsolatot kezdeményeztek velem, vagy pepitában. És köztük vannak olyanok is, akikkel remekül el le7 beszélgetni. Eddig 4 gyerekkel találtam meg 100%-ban a közös hangot, õk feltétlenül megbíztak bennem, és így meg is gyógyultak. Az már csak járulékos jó, hogy õk idõközben a barátaim is lettek, mert én is a barátjuk voltam a bajban. (Igaz, emiatt sajna elég gyakran lepontoznak a témakörben az irigyek, akik építõleg hozzászólni ugyan nem tudnak, de nem nézik jó szemmel azt sem, ha vki veszi a fáradságot, és segít egy embertársának, aki rászorul.) Pedig mindkét közösségi kommunikációs fórumon számtalan embertársammal ismerkedtem meg határainkon innen, és túl. Azon 4 személybõl, akik most már a barátaim, a 2. gyerekkel kapásból több, mint 8 órán át írogattunk MSN-en. A 3-kal roppant kényes témakörben kezdtünk csevegni, de volt sanszunk interaktívabbakká is válni, webcamon folytattunk... hetente a hétvégeket 1-2x akár éjszakák beszélgettünk végig SkyPE-on. A leghosszab MSN-rekordomat egy új kapcsolattal állítottuk föl, ez 14 óra 18 perc volt, amit alig néhány hete állítottunk föl. Ettõl függetlenül nem mondanám magam gépfüggõnek, -- ne kezdjetek ki ezért, mert rendesen melózom közben, meg élem a társadalmi és társasági életem, -- azonban vannak olyan jófej emberek: fiúk és lányok, témakörön belül/kívül, akikkel olyan jól el tudunk csevegni, hogy észre sem vesszük szinte, mennyire elszállt az idõ... o.O Mostanában egyébként már azért ritkább az ilyennyire elnyúlt beszélgetések, a 14 óránál hosszabb csevegés kivételével régebben fordult elõ inkább hasonlóan hosszú beszélgetés. De nem baj... imádom a jó társaságot, még akkor is, ha óriási távolság van köztünk eme honfitársammal. :-) Nekem inkább ez egy alternatíva arra, hogy hogy elérjek, megszólítsak másokat, illetve, hogy segítsek másokon, és egy hatékony eszköz arra, hogy akár életeket mentsek vagy tegyek jobbá. (Legutóbb az 1. barátomnál 2 heteállt be fontos pozitívum, a 4.-nél pedig éppen tegnapelõtt történt meg a sorsdöntõ beavatkozás, ami megváltoztatta hátralévõ életét a jobb, boldogabb és biztatóbb jövõje felé, amire s akire nagyon büszke vagyok.) Én az ilyen emberekért vagyok fenn szabadidõmben (ha épp nem csajozom... ;-) ), ill. használom segítõ/gyógyító eszközként az MSN-t és a SkyPE-ot. Üdv: EE
Én évekig éjszakáztam msnen azért, mert azt hittem, hogy tetszek a srácnak... aztán akkor estem pofára, mikor láttam más csajjal mászkálni kézenfogva...de beszélgetni szeretett velem, és hála a kitartásnak, most velem jár, bár akkor nem akart semmit tõlem. :)
Szerintem , ha nem untatjátok egymást és a téma változatos emiatt jobban megismerheted és emiatt jobban megkedvelheted... Hajnalban nekem nincs fent senki ilyenkor azért kevés emberrel tudsz beszélni , de például , ha valakivel sokat beszélsz msn-en és elfelejted , hogy már szinte reggel van akkor kedveled.
Bántja a szememet az idióta W-s írásod. Mennyi vagy 14, h nem tudod eldönteni, h kedveled e vagy sem?
a 3. válaszadó:nem volt semmi a barátod ám is-is ez most független.Lehet nem álmos nem kell korán. DFE van olyan aki 22kor beadja pizsit és aludni téér attól még úgyanúgy érdekelheti nagyon valaki.
egyszeruen szeretunk dupla W-vel irni. Ez most igy a meno?
wwwwww
jajj hee lehet h nem tudott aludni és már csak te voltál fent msn-en. ennyi
A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 01:05 Harmadik vagyok. Nekem mondod? Elképesztõ mennyit filóztam azon, hogy most miért beszélget velem ennyit, ha közben csajozik...persze senki sem gondolkodik egyformán. :D
A kérdező hozzászólása: ma 04:45 kösz hogy megosztottad welünk az msnen való csevegéseid okait nem csodálom ha mindig lepontoznak, hiszem most is offolsz.
Szerintem akivel szeretünk sokat dumálni, azt kedveljük. Akit nem kedvelek, azt hamar lerázom, vagy letiltom, vagy csak óránként válaszolok neki egy olyat, hogy: - aha :) Akibe meg szerelmes vagyok, azt éjjel nappal lesem, hogy mikor dumálhatok végre vele :)
valamilyen szinten igen, lehet vonni ilyen következtetéseket. de amikor sok-sok átbeszélgetett este -itt 2-3-4 órás beszélgetésekre gondolok- után koppan, azt nevezik valóságnak. Ilyenre ne alapozz, hogy msn-en beszélgetés, baromság. Könnyen elképzelhetõ, hogy egyszerûen annyira unatkozik, hogy meghallgatja mit mondasz neki és irogat vissza, szintén unalomból.
tanulj meg helyesen írni! iskola?szülõk? nem szóltak hogy rosszul használod ezt a betût?
A kérdező hozzászólása: ha nem tetszik ne olwasd ennyi az egész
Szerintem kedveled azt, akivel dumálsz olyan sokáig. Talán bejön neked? Meglehet.
sz=x, y=i így az igazán menõ....ezt nem tudtad?! degááááááz
Ha a kedvelést ÚGY érted, akkor te tudod-van olyan, hogy bírsz vkit haverként az ellenkezõ nembõl, és szeretsz vele beszélgetni. Ha meg a kedvelést úgy érted, hogy barátként bírod, akkor meg sztem azt egyébként is kedveled, akivel szeretsz dumálni.

1. Ha vkinek pénz akarok utalni bankszámlára, akkor azt, hogyan kell csinálni? 2. Ha nekem vki akar pénzt utalni a bankszámlámra akkor elég csak a számomat megadni, vagy a nevem is kell hozzá?

3. Ha van egy bankszámlaszám, de nem tudom, hogy kié, ki tudom deríteni?Lehet buta kérdések, de fogalmam sincs róluk!

Legjobb válasz: Ha te akarsz utalni akkor az internetes netbankon keresztül egyszerûen átutalod a megadott számlaszámra "Egyszeri átutalás" menüpontban. A netbank lépésrõl-lépésre levezeti a folyamatot. Ebben az estben kérik a másik fél nevét. Ha nincs netbankod akkor a másik fél bankjába személyesen bemész és befizeted a számlájára. Nevedet itt meg kell adni, sõt személyi igazolványt is kérnek. Bankszámlaszám tulajdonosát szerintem csak úgy nem mondják meg a bankok, bár még soha sem kérdeztem ilyet. Személyes befizetésnél akkor tudod meg, ha megadod a számlaszámot amire fizetni akarsz, és az ügyintézõ visszakérdez, hogy " XY nevére kíván fizetni? " . Én OTP- Dunatakarék- Erste viszonylatban szoktam általában mozogni, itt így mûködik. Többi banknál lehet, hogy mások a szabályok.

Ha te akarsz utalni akkor az internetes netbankon keresztül egyszerûen átutalod a megadott számlaszámra "Egyszeri átutalás" menüpontban. A netbank lépésrõl-lépésre levezeti a folyamatot. Ebben az estben kérik a másik fél nevét. Ha nincs netbankod akkor a másik fél bankjába személyesen bemész és befizeted a számlájára. Nevedet itt meg kell adni, sõt személyi igazolványt is kérnek. Bankszámlaszám tulajdonosát szerintem csak úgy nem mondják meg a bankok, bár még soha sem kérdeztem ilyet. Személyes befizetésnél akkor tudod meg, ha megadod a számlaszámot amire fizetni akarsz, és az ügyintézõ visszakérdez, hogy " XY nevére kíván fizetni? " . Én OTP- Dunatakarék- Erste viszonylatban szoktam általában mozogni, itt így mûködik. Többi banknál lehet, hogy mások a szabályok.


A kérdező hozzászólása: Létezik , h routeren keresztül csinálja? Hogy tudom a router jelszavát megváltoztatni?
az nem lehet e, hogy te lenni enyhe paranoiás ?

Miért van az, ha úgy megyek társaságba vagy bulizni, hogy akarok vkit, akkor semmi, ha lazán, "senki nem érdekel" módon, akkor többen is bepróbálkoznak?

L21

Legjobb válasz: Hát tipikus murphy törvény, mindig akkor kerülnek elõ az ilyenek amikor nem kéne. de valahol a (#5/8 - 00:56) igaza van, lehet hogy nem azt az oldaladat mutatod amikor ismerkedni akarsz mint amit a lazításkor látni. Lehet hogy a túlzott "akarok vkit" elijeszti a delikvenseket. És a természetes-seb lazább viselkedésed jobban tetszik a nagyérdemû publikumnak.

Hát tipikus murphy törvény, mindig akkor kerülnek elõ az ilyenek amikor nem kéne. de valahol a (#5/8 - 00:56) igaza van, lehet hogy nem azt az oldaladat mutatod amikor ismerkedni akarsz mint amit a lazításkor látni. Lehet hogy a túlzott "akarok vkit" elijeszti a delikvenseket. És a természetes-seb lazább viselkedésed jobban tetszik a nagyérdemû publikumnak.
erre mondják azt mindíg, h akkor jön a lehetõség, amikor nem is számítasz rá :)
Mert ha nem görcsölsz rá akkor magától jönnek a dolgok. Ha rágörcsölsz valamire, akkor semmi sem fog összejönni.
Fúú ezt kicsit újra értelmeznéd mert az elsõ mondatig oké. Eltökélt szándékkal mész bulizni "kell valaki" de sajnos hoppon maradsz. (eddig tiszta sor) Ha lazán, "senki nem érdekel" módon??? Ha viszont lazítani akarsz nem pasizni, akkor többen is bepróbálkoznak? (erre gondolsz?)
A kérdező hozzászólása: Igen.
Mert ha akarsz valamit, akkor görcsölsz, nem mosolyogsz. Ha meg görcsölsz, akkor idegessé teszed a többieket is.
Murphy's law
ne öltözz k*vának
Ez hülyeség. Ha nem keresel, akkor nagyon kicsi az esélye annak, hogy találj valamit.

Ha kapok egy kódos szmájlit faszbúúkon, akkor ha azt én küldöm el vkinek, akkor ugyanúgy látja majd? :D vagy más akkor nem úgy kell a kódot beírni? Vagy hogy van ez? Nem értek hozzá :D

Ne nézzetek hülyének, de csak nem régóta használom, így nem igazán értek hozzá. kösz aki segít :) (amúgy nem találtam meg a facebook témakört, azért ide írtam ki)

Legjobb válasz: válaszoljon már vki, fontos lenne :/

A kérdező hozzászólása: válaszoljon már vki, fontos lenne :/

Mi ma MO-n a törvény? Ha akkor esik vki teherbe, mielõtt éppen lejárna az anyaságija, ugyanúg marad otthon plusz a 3 évet. És közben nem bocsájthatják el? Ill. Mennyi most az anyasági, ha vki pl 1 évwt dolgozott csak?

Legjobb válasz: Ha valaki bejelenti a munkahelyén a terhességet, akkor védettséget élvez. Az a fontos, hogy szüléskor legyen bejelentett munkaviszonyod.

Ha valaki bejelenti a munkahelyén a terhességet, akkor védettséget élvez. Az a fontos, hogy szüléskor legyen bejelentett munkaviszonyod.
Az anyasági segély 64.000.- Ez egyszeri, feltéve hogy voltál terhesség alatt 4x orvosnál, és ez benne van a kiskönyvben. A gyes ill. tgyás, gyed az pedig a bejelentett jövedelmedtõl függ. Ha nincs meg a 365 nap, akkor nem 2 évig maradhatsz otthon gyeden. Gyest kaphatsz a gyerek 3 éves koráig, ez kb 25.000.- És igen, terhesen nem bocsáthatnak el.
Nem teljesen tiszta a kérdés, az anyasági egyszeri 65 ezer Ft?
Allj neki megegyszer, mert ertelmeteln a kerdesed.
Szerintem kevered a fogalmakat. Most GYES-en vagy? Van még érvényes, fennálló munkaviszonyod? Táppénzre jogosult lennél?
Nalunk mindenkinek gratulaltak hozza eddig es egyutt kerestek a megoldast, ha tanevkozben kellett mennie.
A mi munkakörünk nem a pénz hajhászásáról szól, ahogyan egy cégnél vagy egy vállalkozónál pl. Ott nem annyira szoktak örülni egy terhességnek..Ráadásul általában egy iskola tantestületének 80-90 %-a nõ, pontosan tudjuk hogyan megy ez, örülünk a másiknak.Nálam sem volt semmi gond, mikor eljöttem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat:) Félreértés ne essék, NEM RÓLAM VAN SZÓ, csak érdekelne kinek milyen tapasztalatai voltak. Elsõsorban tanároktól. 7-es tanár vagy? Ha igen elég durva.
ja, nekem sem örültek, el akarta velem vetettetni...aztán azt mondtam, késõn derült ki, már nem lehet. :) tanárként szerintem rugalmasabbak, nem?
Akkor majd õk megoldják a helyettesítésed! Illetve megbeszélitek az igazgatóval, hogy meddig maradsz, mikortól leszel táppénzen, stb. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy gyermeke lehessen, ez alól a tanárok sem kivételek! :) Ráadásul most már nyári szünet van, szóval itt az egész nyár, hogy megtalálják az utódodat... Nem akkora ügy ez, egy fiatal nõnél alapból benne van a pakliban, hogy talán egyszer anya szeretne lenni és ezzel tisztában van az igazgató is! Egy tanárnõ, aki most várja elsõ gyermekét
Mi az, hogy ha egy tanár????
6 hetes vagyok és pont ma hívtam fel az igazgatónõt. Nagyon gratulált, abszolút pozitívan állt hozzá!
A nõvérem tanítónõ.Van egy 9 éves kisfia, most várja a második babáját, már a harmadik hónapban van.Eddig nem történt ebbõl baj, örültek neki. Az elsõ baba után is visszavették a munkahelyére, és most készül õ is bejelenteni a második pici érkezését! :)
Nálunk is, sõt, tudom, amikor megszületett a kislányom, az igazgató asszony szaladt körbe a suliban és kiabált, hogy megszületett xy kislánya. (Gyerekek már nem voltak bent, nyár eleje volt.) Pedig én is év közben mentem táppénzre, olyan munkakörbõl, amit nehéz helyettesíteni. Szerintem ez leginkább ember-függõ, nem azon múlik, hogy iskolában vagy máshol dolgozunk.
Mivel a gyerekek sorsa nem érdekel senkit, így gratulálni fognak. Csak a gyerekek fognak szívni hogy év közben változik a tanáruk, de hát kit érdekel az? Nagyrészük úgyis rossz és neveletlen.

Ha vki letilt facebookon chatről. Akkor én nem látom h fenn van? (mert van vki aki régen sokat fenn volt most meg sohasem látom)

Legjobb válasz: Pontosan. A chatnél be lehet állítani, hogy kik lássana és kik ne. Persze az is lehet, hogy az illetõ csak nem jár fel chatre vagy facebookra.

Pontosan. A chatnél be lehet állítani, hogy kik lássana és kik ne. Persze az is lehet, hogy az illetõ csak nem jár fel chatre vagy facebookra.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!