Találatok a következő kifejezésre: Ha veszelyeztetett leszek (33 db)

Ha lombikkal leszek terhes az autómatikusan veszélyeztetett terhesség? Vagy csak ha ikrek?

Legjobb válasz: Ikrek esetén is csak akkor,ha valami gond van.Én a 7.hét után bevéreztem,akkor lettem veszélyeztetett.Mondjuk olyan munkám van,hogy már a leszívástól kezdve táppénzen vagyok. Eléggé túl is lettem stimulálva,így nem is tudtam volna dolgozni egy ideig. Mostmár miden rendben van. Szurkolok neked ha lombikra készülsz! 17+3 hármasikres km.

Ikrek esetén is csak akkor, ha valami gond van.Én a 7.hét után bevéreztem, akkor lettem veszélyeztetett.Mondjuk olyan munkám van, hogy már a leszívástól kezdve táppénzen vagyok. Eléggé túl is lettem stimulálva, így nem is tudtam volna dolgozni egy ideig. Mostmár miden rendben van. Szurkolok neked ha lombikra készülsz! 17+3 hármasikres km.
A kérdező hozzászólása: Nekem pénteken volt a beülti és azt mondta a doki, hogy csak hétfõn lehetséges a beágyazódás, de én nem éreztem ebben a három napban semmit, csak keddtõl olyan érzésem volt, hogy meg fog jönni, de nem volt olyan erõs, mint mielõtt megjön, elõször azt hittem csak szoros a gatyám, de levettem és utána is éreztem ezt a görcsöt, úgy 3-4 napig.Néha fáj a méhem, de csak ha leülök, ha fekszem akkor nem, de most már jöttem dolgozni, most már nem.Hányingerem sincs.Majd ha tudsz, írj, hogy te éreztél-e vmit??!! Köszi
A kérdező hozzászólása: Szia Most volt a 2. beültim és 3-at ültettek be és 12-én megyek "eredményhirdetésre".Az elsõ hyperstimulációs, kórházas dolog lett, ott elmaradt a beülti, csak egy élte túl a fagyasztást, de az beülti után nem maradt meg.Megírom mindenképpen ide, hogy mi lett, de te is írhatnál, hogy milyen ha 3-as ikreid lesznek, szülés, szoptatás, ilyesmi érdekelne, ha nekem is az lesz. Meg az, hogy te a 2 hét várakozáskor éreztél valamit, ami arra utalt, hogy beágyazódtak?
Szia!Elsõ vagyok, igen, három pocaklakóm van.Nekem is hármat ültettek vissza, és meg is tapadt mind.Majd írd meg légyszi, hogy mi lett!Mikor tesztelsz? Hajrá! :-)
A kérdező hozzászólása: KÖSZI!!
A sógornõmnek is lombikból lett a babája, és õ úgy döntött, hogy otthon marad végig. Amikor átkerült terhesgondozásra, az ottani doki tett javaslatot. Teljesen problémamentes terhessége volt, és a dokija is mondta neki, hogy azért mert nehezen indult, ez nem jelenti azt, hogy végig így lesz. Szorítok neked, hogy sikerüljön!
A kérdező hozzászólása: Nekem 16 lett leszívva, 11 lett jó, 3 lett beültetve, és 8 fagyasztva, de még nem tudom, hogy terhes vagyok-e. A munkaköröm is veszélyes, tehát valószínû az leszek. Nem amiatt kérdeztem, mert mindenképpen el akarok menni táppénzre, tehát tuti nem fogok igazolást kérni a lombikos dokimtól, mivel férjemen és rajtam kívül senki nem tudja, hogí lombikra járunk. Úgy vettem ki, hogy doki és intézet válogatja, hogy veszélyeztetett-evagy sem. Az elsõ válaszolónál azt jelenti, hogy hármasikrid lesznek? Gratula és köszi a válaszokat!
Lombikkal elvileg simán ad táppénzre vételi javaslatot az a doki, aki a lombikot csinálta. Kérj tõle, ha nem szeretnél dolgozni.
Egy ismerõsömnek 3. lombikra maradt meg a babája.Attól a pillanattól kezdve veszéjeztetett lett.Pedig 1 babája lesz, aki ebben a hónapban születik.:)
Szia! A hámasikres vagyok. Semmit sem éreztem az ég világon, így szinte biztos voltam benne, hogy nem sikerült.Mégis kétcsíkos lett a tesztem!Azóta sem volt se hányingerem, se semmi.Várom az eredményt! Írj! Szorítok!

Ha az első terhességemnél a 32. hétre kinyílt a méhszájam 2 ujjnyira, akkor a második terhességgel veszélyeztetett leszek?

32. hétre az els? terhességemnél kinyílt a méhszájam 2 ujjnyira (mindezt úgy,hogy én ebb?l semmit nem vettem észre -nem fájt). Lehet,hogy tovább is nyílt volna,de szerencsére észrevették,kórházban voltam heteket,gyógyszereket kaptam hogy ne induljon be a szülés. A második terhességgel akkor valószín?leg hasonlóan lesz (f?leg hogy már gyengébbek a méh izmok)? És ezáltal veszélyeztetett terhes leszek?

Legjobb válasz: Nem biztos,csak jobban fognak rád figyelni,de ez is orvos függõ.nekem az elsõ terhességemnél 24 hetesen beindult a szülés külsõ belsõ méhszájat össze varrták,a második-harmadik terhességemmel dolgoztam nem voltam veszélyeztetett,csak sûrûbben nézték a méhszáj állapotát és a haskeményedést valamint több magnéziumot ettem.

Nem biztos, csak jobban fognak rád figyelni, de ez is orvos függõ.nekem az elsõ terhességemnél 24 hetesen beindult a szülés külsõ belsõ méhszájat össze varrták, a második-harmadik terhességemmel dolgoztam nem voltam veszélyeztetett, csak sûrûbben nézték a méhszáj állapotát és a haskeményedést valamint több magnéziumot ettem.

Ha veszélyeztetett terhesség miatt betegállományban leszek a 12. héttől, kevesebb lesz a GYEDem vagy a GYESem? Nem tudom, mi alapján számolják. Mi az a TGYÁS?

Legjobb válasz: Tgyás (Terhességi gyerekágyi segély) a baba születésétõl (vagy megelõzõ 28. naptól) 168 napig jár, de ez biztosítási jogviszonyhoz kötött ellátás. A gyes összege állandó, azok kapják, akiknek nem volt meg a kellõ biztosítotti napjuk a tgyás-hoz, gyed-hez. Nem feltétlenül lesz kevesebb a tgyásod, gyed-ed. Mindkettõt az igénylést megelõzõ naptári év jövedelmébõl számolják. Ha azonban ebben az évben nem volt 180 jövedelmes napod (mert pl. táppénzen voltál), akkor a szerzõdésed szerinti bruttóból számolnak. Ennek lesz a 70%-a a tgyás és a gyed. A tgyásból csak szja-t (17%), a gyedbõl nyugdíjjárulékot (9,5%) is vonnak.

Tgyás (Terhességi gyerekágyi segély) a baba születésétõl (vagy megelõzõ 28. naptól) 168 napig jár, de ez biztosítási jogviszonyhoz kötött ellátás. A gyes összege állandó, azok kapják, akiknek nem volt meg a kellõ biztosítotti napjuk a tgyás-hoz, gyed-hez. Nem feltétlenül lesz kevesebb a tgyásod, gyed-ed. Mindkettõt az igénylést megelõzõ naptári év jövedelmébõl számolják. Ha azonban ebben az évben nem volt 180 jövedelmes napod (mert pl. táppénzen voltál), akkor a szerzõdésed szerinti bruttóból számolnak. Ennek lesz a 70%-a a tgyás és a gyed. A tgyásból csak szja-t (17%), a gyedbõl nyugdíjjárulékot (9, 5%) is vonnak.
A kérdező hozzászólása: köszönöm. akkor ha idén nov szülök, akkor a tavalyi évbõl számolnak, ugye? Sztem nem 180, hanem min. 320 napom van annyi meló volt. :) )))))
Arra figylej, hogy ha novemberben szülsz, akkor a GYED-et, amit 168 nappal a szülés (és a TGYÁS) után fogsz igényelni, azt már jövõre igényled, tehát az idei pénzedbõl számolják! Tehát ott veszithetsz a dolgon és a gyed-et azt 1, 5 évig kapod, tehát nem mindegy a dolog!
Én a 7. héttõl voltam veszélyeztetett. (júliustól). A táppénzem ugyan annyi volt, mint a tgyásom most. A bruttó fizetésedet veszik figyelembe a megállapításakor.
Nem a táppénzrõl beszélünk, hanem a GYED leendõ összegérõl! Annak ugyanis az idei évi kereset lesz az alapja...
Csak akkor veszíthetsz ha egyébként szokott év közi, év végi plusz pénz is lenni, mert ha az éves keresetedbõl számolnak (van 180 fizetett nap), akkor ezek beleszámítanak. Ha nem szokott ilyen plusz pénz lenni, csak a szerzõdésed szerinti összeget kapod, akkor így is - úgy is annyi az összege.


Ha valaki 6 hónappal császár után teherbe esik, az automatikusan veszélyeztetett lesz? És ha ikrekkel?

Legjobb válasz: Ez elmélet vagy megtörtént? Mert ha megtörtént, nyilván elmondta az orvos,hogy mi várható! Ilyenkor sokkal jobban figyelnek a kismamára, nézik a heget, hamarabb befektetik a kórházba és hamarabb lesz a császár is (pláne az ikrek miatt)

Ez elmélet vagy megtörtént? Mert ha megtörtént, nyilván elmondta az orvos, hogy mi várható! Ilyenkor sokkal jobban figyelnek a kismamára, nézik a heget, hamarabb befektetik a kórházba és hamarabb lesz a császár is (pláne az ikrek miatt)
Egyik ismerõsöm pont hat hónnapl császár után lett terhes. Otthon volt a nagyobbik gyerekkel, a 10 kilós kölköt is vígan cipelte még és természetes úton tervez szülni. De szerintem õ ritka kivételesen viseli ilyen jól. Az orvosa elhúlt, amikor mondta, hogy máris terhes, mert azért ez merész...

Mi lesz, ha veszélyeztetett terhes leszek? Hogyan lesz a munkahelyemen? Kirúgnak?

Nagyon szeretnénk már a Párommal kisbabát. Régen voltak gyulladásaim, ciszták, és nagyon vékonyka is vagyok. Azon gondolkodom, hogy ha esetleg összejön a baba, és az orvos azt mondja, hgoy veszélyeztetett terhes vagyok és otthon kell feküdnöm, akkor mi a fenét csináljak? Hogyan lesz a munkahelyem? (Irodán dolgozom amúgy) Ki tanítja be azt, aki utánam jön? Mit szólnak ilyenkor a f?nökség? Hogyan viszonyulnak hozzád a kollegák utána? Visszavesznek majd? Nem fogom szégyenli magam?

Legjobb válasz: Köszönöm.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
Õszintén szólva vegyesek az érzelmek, nyilván a nagyfõnök nem nagyon örült neki, mert nincs senki a helyére, másfelõl mint rokon örült neki mindenki.
A mi családi vállalkozásunkban is van most egy ilyen lány, mondjuk õ rokon. Ilyenkor az van, hogy amint az orvos kimondta, hogy veszélyeztetett terhes vagy akkor otthon kell feküdj, nem emelhetsz, stb. A munkáltató nem rúghat ki azért, mert terhes vagy, olyankor elmész betegszabadságra és amikor megszületik a baba ugye onnantól kapod a gyest, stb azt hiszem. A betanítással kapcsolatban nem tudsz mit tenni, ha egyik napról a másikra történik a dolog, nálunk is így volt.
A kollégákkal kapcsolatban nem tudok mit mondani, nem ismerem õket. Vissza kell vegyenek, de mondjuk ha esetleg megsértõdnek és ezért rúgnak ki 1-2 hónap után akkor azt nem tiltja a törvény, persze meg kell indokolni a felmondásodban, hogy miért rúgtak ki, szóval ha szemetek akkor sajnos megtehetik ezt. Remélem érthetõ voltam és tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: És Ti mit szólatok hozzá, hogy rögtön kiírták, mármint munkáltató?

Ha veszélyeztetett terhesként elmegyek táppénzre, beleszámít a leendő gyet, gyedbe? Vagyis kevesebb lesz?

Legjobb válasz: TGYÁS-ra és GYED-re gondolsz? Ha igen, egyik összegébe sem számít bele, mert a bérezett napokat nézik, és a táppénz nem bérezett nap, továbbá ellátás nem képezheti másik ellátás alapját. Nálam legalábbis is így volt. A TGYÁS-om alapja ugyanaz volt mint elõtte a táppénzé. Valamit befolyásolhat az, hogy hogy a szülést megelõzõ év átlagát nézik, de nekem annak idején a TB ügyintézõ úgy magyarázta ahogy fent leírtam. Kell hogy legyen a szülést megelõzõ évben 180 bérezett napod, ha nincs akkor szüléstõl nézik visszafelé.

TGYÁS-ra és GYED-re gondolsz? Ha igen, egyik összegébe sem számít bele, mert a bérezett napokat nézik, és a táppénz nem bérezett nap, továbbá ellátás nem képezheti másik ellátás alapját. Nálam legalábbis is így volt. A TGYÁS-om alapja ugyanaz volt mint elõtte a táppénzé. Valamit befolyásolhat az, hogy hogy a szülést megelõzõ év átlagát nézik, de nekem annak idején a TB ügyintézõ úgy magyarázta ahogy fent leírtam. Kell hogy legyen a szülést megelõzõ évben 180 bérezett napod, ha nincs akkor szüléstõl nézik visszafelé.
Nem, a táppénzt nem számolják bele!!! Én is így voltam, 7 hetesen mentem veszélyeztetetten táppénzre és mikor megszültem annyit kaptam mintha dolgoznék. Most 2, 5 hónapos a babám.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, egy kicsit megnyugodtam. Mert tartottam tõle, hogy ez lehet az egyik oka, hogy sokan nem mennek el veszélyeztettre. Ezek szerint, inkább a munkahely megtartása inkább az ok, hogy vissza mehessenek dolgozni.

Mennyi szabim lesz, ha veszélyeztetett terhes voltam es emiatt 2007-ről maradt 20 nap szabim?

Ehhez még hozzájön +1 év-re járó szabadság? 20+1év-re járó szabinapok száma?

Legjobb válasz: A szülés évében ki nem vett szabadság (ha táppénz miatt nem tudtad kivenni) akkor az is, továbbá a babus elsõ évére jár még egy évnyi szabadság. azt hiszem a 20+1 évre 21 nap szabadság jár, + ha a apuja nem vette ki akkor a gyerek után járó pótszabi. Kriszta

A szülés évében ki nem vett szabadság (ha táppénz miatt nem tudtad kivenni) akkor az is, továbbá a babus elsõ évére jár még egy évnyi szabadság. azt hiszem a 20+1 évre 21 nap szabadság jár, + ha a apuja nem vette ki akkor a gyerek után járó pótszabi. Kriszta

Most ápolási segélyt kapok, más jövedelmem nincs. Ha terhes leszek, valószinüleg veszélyeztetett, és nem tudok dolgozni, akkor a 9 hónap alatt milyen segélyt kaphatok?

Ugy tudom ez munkaviszonynak számit,munkanélkülit kaphatok terhesség alatt?

Legjobb válasz: nem, Az ápolási díj nem számít munkaviszonynak, csak bíztosítotti viszonynak. (tehát a nyugdíjba számít majd bele)

nem, Az ápolási díj nem számít munkaviszonynak, csak bíztosítotti viszonynak. (tehát a nyugdíjba számít majd bele)
Megkérdezhetem, hogy miért vagy biztos hogy veszélyeztetett lennél? AZ ápolási segélyt miért kapod?
A terhesség ideje alatt lehetsz ápolási díjon, és tényleg csak a nyugdíjba számít majd bele.
Amennyiben az ápolási tevékenységet megfelelõen el tudod látni.

Ha veszelyeztetett terhes leszek (sajnos) a táppénzt hogy szamoljak? A brutto vagy a netto jovedelmemem 70%-a?

Legjobb válasz: Amennyi pénzt kézhez kaptál eddig ,annak most a 70%-át fogod kapni!(netto)

Amennyi pénzt kézhez kaptál eddig , annak most a 70%-át fogod kapni!(netto)
a bruttó 70%-a lesz.és abból jönnek le majd az adók és járulékok. A gyedbõl pedig majd csak szja-t és nyugdíjjárulékot fognakvonni.
A bruttó béred 70%-a lesz a bruttó táppénzed. Abból még jövedelemadót vonnak. Ha ez a bruttó táppénz nem túl magas (120 000 alatt van), nagyon keveset vonnak. Az én bruttóm 120 000 volt, ez alapján a bruttó táppénzem 82 455 lett, adózás után 78 953-at utalnak a bankszámlámra.

Méhen kívüli terhesség és missed ab. után a következő teherbeeséskor veszélyeztetett terhes leszek? Ha igen, mivel jár?

Legjobb válasz: Szerintem nem leszel veszélyesztetett terhes automatikusan. A méhen kívüli terhesség, az úgymond egy "szerencsétlen" helyet. Nekem is volt egy missed ab-om, elhalt a terhességem, a mostanit ugyan úgy kezdtem, mintha mi sem történt volna. Az más, hogy nem így lett, kétszer voltam már klinikán, fenyegetõ vetélés miatt, így lettem veszélyeztetett terhes. Én az elsõ pozitív teszt után mentem uh-ra, nehogy méhen kívüli legyen, igaz még nem volt szívmûködés látható, de jó helyen volt a beágyazódás. De szerintem azért jobb, ha kicsit kímélõbb éltetet élsz majd, ha újra babás leszel és írasd ki magad a munkahelyedrõl is ha tudod minél elõbb. Taláb egy labort érdemes elõre nézni, egy pajzsmirígy funkcióval és vitaminnal elõre feltölteni a szervezeted. Sok szerencsét kívánok neked!

Szerintem nem leszel veszélyesztetett terhes automatikusan. A méhen kívüli terhesség, az úgymond egy "szerencsétlen" helyet. Nekem is volt egy missed ab-om, elhalt a terhességem, a mostanit ugyan úgy kezdtem, mintha mi sem történt volna. Az más, hogy nem így lett, kétszer voltam már klinikán, fenyegetõ vetélés miatt, így lettem veszélyeztetett terhes. Én az elsõ pozitív teszt után mentem uh-ra, nehogy méhen kívüli legyen, igaz még nem volt szívmûködés látható, de jó helyen volt a beágyazódás. De szerintem azért jobb, ha kicsit kímélõbb éltetet élsz majd, ha újra babás leszel és írasd ki magad a munkahelyedrõl is ha tudod minél elõbb. Taláb egy labort érdemes elõre nézni, egy pajzsmirígy funkcióval és vitaminnal elõre feltölteni a szervezeted. Sok szerencsét kívánok neked!
Szia! Én veszélyeztetett terhes voltam egy missed ab. és méhen kívüli után. Ez annyit jelentett, hogy a 13. hétig Utrogestant kellett szednem a biztonság kedvéért. Amúgy a terhesgondozás semmiben nem különbözött egy normál terhességétõl, csak beírta a nõgyógyászom a kiskönyvembe nagy betûkkel, hogy veszélyeztetett. Szerencsére semmi problémám nem volt, sõt mondhatni minta terhességem volt.
Szia! Nekem 2 baba ment el spontán, mégis a munkám miatt lettem veszélyeztetett terhenek nyílvánítva. Ha nem fizikai munkát végeztem volna, akkor akár végig is dolgozhatnék, mivel semmi gondom nincs most szerencsére. 36hetes pocis
A kérdező hozzászólása: köszönöm! És te is vigyázz magadra!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!