Találatok a következő kifejezésre: Ha veszek telket, honnan (2 db)

Ha veszek egy telket, honnan tudom hogy nem üdülőövezeti telek, hogy építhetek rá családi házat, és hogy mennyi a beépíthetősége?

Legjobb válasz: En erdelyben elek es nalunk ebben az esetben kell kerned de meg mielott megvened egy urbanisztikai bizonylatot amely elarul minden infot.Es ha tudod hogy mit akarsz epiteni akkor epitesre kerd vagy kerje a tulajdonos ne eladasra.Szerintem M.o is valahogy igy kell mukodjon

En erdelyben elek es nalunk ebben az esetben kell kerned de meg mielott megvened egy urbanisztikai bizonylatot amely elarul minden infot.Es ha tudod hogy mit akarsz epiteni akkor epitesre kerd vagy kerje a tulajdonos ne eladasra.Szerintem M.o is valahogy igy kell mukodjon
Bemész a polg. mesteri hivatalba, és az építéshatóságon az ügyintézõ megmondja.

Ha veszünk egy telket, azt honnan lehet megtudni, hogy hány százalékban lehet beépíteni?

Legjobb válasz: Az önkormányzattól. Telefonon keresztül is megmondják. Általában elegendõ az utcát, pontosabb pozíciót megadni, még a helyrajzi számra sincs szükség. Sok esetben az önkormányzati honlapon (pl. budapesti önkormányzatoknál) is fent vannak a beépítési tervek és rajta a különbözõ beépítési százalékok és magasságok szerinti zónák.

Az önkormányzattól. Telefonon keresztül is megmondják. Általában elegendõ az utcát, pontosabb pozíciót megadni, még a helyrajzi számra sincs szükség. Sok esetben az önkormányzati honlapon (pl. budapesti önkormányzatoknál) is fent vannak a beépítési tervek és rajta a különbözõ beépítési százalékok és magasságok szerinti zónák.
No minket is így vert át az önkormányzat, hogy az ügyfélszolgálaton szóbeli tájékoztatást kértünk helyrajzi szám alapján. Aztán kiderült, hogy fele sem igaz annak a mit mondtak! Kérd írásban!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!