Találatok a következő kifejezésre: Ha veszek húst, (6 db)

Ha veszek csülök húst, azt hogyan tudom olyan finomra és puhára lesütni, hogy ne legyen száraz, hanem jó zamatos, ízletes, és hogyan érem el azt a kicsit ragadós bőr állagát?

Legjobb válasz: Szia szerintem tedd fel egy nagy edénybe fõni,úgy hogy ellepje a viz.Aztán ha már bele szúrod a villát és nem jön belõle véres viz akkor kiveszed ha nagy feldarabolob,ha kicsi egészben beteszed sülni.

Szia szerintem tedd fel egy nagy edénybe fõni, úgy hogy ellepje a viz.Aztán ha már bele szúrod a villát és nem jön belõle véres viz akkor kiveszed ha nagy feldarabolob, ha kicsi egészben beteszed sülni.
Én már vásárláskor a hentesnél kicsontoztatom a csülköt. Egy akkora lábasban, amibe belefér a csülök, megforrósítok annyi zsírt, hogy az edény alján egy-másfél centi legyen. (Ha valaki nem szereti a sültzsíros kenyeret, akkor használhat olajat is, de mindegy, a csülök amúgy is egy kalória bomba!) A csülköt sózom, borsozom, mikor már jó forró a zsír, akkor a kicsontozott csülök minden oldalát gyorsan megpirítom benne. Ha kész akkor felöntöm vízzel, hogy majdnem ellepi. Kell bele egy zöldpaprika kettévágva, csumája nélkül, egy paradicsom negyedelve, egy kis fej vöröshagyma egészben, 5-6 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, bors, ételízesítõ. Letakarva kb egy órát kell párolni, forgatni nem fontos. Ha megpuhult zsírjára sütöm, ha szép piros akkor kiveszem a csülköt, és félreteszem picit hûlni. A zsiradékot átszûröm, pici liszttel besûrítem, és a közben kissé kihûlt húst felszeletelve visszateszem, majd az egészet összeforralom. Mi krumpli pürével, vagy hagymás krumplival eszzük. Így leírva lehet bonyolultnak látszik, de roppant egyszerû, és nem kell felette állni! A maradék, ha lepi a zsír sokáig eláll, hidegen is finom! Azsírját a gyerekek kenyérre kenve is imádják!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi :) Jól hangzik
Ez nagyon egyszerû recept. Ha jól emlékszem a mindmegette.hu-ról van. Íme: Hv.: füdtölt csülök, savanyú káposzta, bacon szalonna szeletek Elkészítés: A szalonnával kibéleled a tepsit, a húst pár darabra vágod és betakarod a savanyú káposztával. Lefeded és minimum 3 órát sütöd. Én legközelebb már két csomag káposztát teszek hozzá, mert annyira finom, hogy az egy kevés (talán fél kg-os csomag lehetett).A végén érdemes talán kicsit fólia nélkül is pirítani. De a legjobb hogy a káposzta meg a hús olyan levet ereszt, hogy ha 3 óráig sütöd, akkor sem ég le, hanem fimon szaftos marad minden benne!!! Jó étvágyat!
Én egy hõálló tálba szoktam tenni a csülköt , besózom és sok foghagymát pucolok amit körészórok, teszek rá egy kis zsírt (vagy inkább jó sokat , mert mi is szeretjük a zsíroskenyeret) aztán ötök alá egy másfél deci vizet . Letakarom , vagy lefedem foliával.Aztán alacsony hõfokon puhára párolom , ha megpuhult , leveszem a fóliát és pirosra sütöm. Jót tesz neki ha közben , megforgatod vagy legalább locsolgatod a levével .Jó étvágyat!

Miért van az, hogy egy 320GB -os HDD a számítógépen csak 282GB? Ha veszek egy kiló húst az is csak 80 deka?

Legjobb válasz: Ismerkedj meg a bit fogalmával, és rá fogsz jönni. http://hu.wikipedia.org/wiki/Bit

Ismerkedj meg a bit fogalmával, és rá fogsz jönni. http://hu.wikipedia.org/wiki/Bit
Ennyi.Ne csodálkozz mert kb ennyi szokott lenni.
Ha a kövér részét meg a csontot kivágod a húsnak az is 80 deka lesz. Vagy még annyi sem :D
http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kacd/0/18394/1 a 320 GB-os lemez valóban 320GB-s(i betû nélkül), valamint 282GiB-os(i betûvel)
a terrás vinyóm is csak 930 gig akörül van :D
Így kezdték el régen, akkor csak nagyon kicsi volt a különbség, idõközben egyre nagyobb lett a kapacitás, mégse változtatta meg senki...
és miért nem 1024-el számolnak? azzal kéne, mert hát 1 GB az nem 1000 MB, hanem 1024 MB. Most ezen a pár gigán sz*arakodnak. akkor inkább arulnék úgy hogy 280 Gb-os merevlemez, de akkor az tényleg 280 legyen. nem? komolyan, ennek mi értelme, hogy minden tároló vásárláskor átverik a vevõt. a 128 MB-os pendrájvom csak 124 MB, a 4 GB-os csak 3, 82 GB. a 160-as vinyóm csak 148, sorolhatnám a végtelenségig... egyszerûen nem értem miért csinálják ezt.
Gyártók nem 1024-el számolnak. Anninak kell lenni. nekem az 500 gigám 460GB
Azért mert 1gb=1024mb! (asszem) Akkor lenne 320gb ha 1gb=1000mb-al!
Bonyolult. Bár az windows azt hiszi, h 1 KB = 1024B... de a valóságban ez nem így van... Az SI mértékrendszer szerint a K ezerszerest jelent, a M milliószorost, és így tovább. Tehát 1 gigabyte = 1000 megabyte. Ezen hatalmas viták szoktak lenni a "régi" infósok meg az újak között, így a régi infósok számára kitaláltak egy új rendszert(vagyis régit:D), amiben megtarthatják az 1024-es váltószámot. de nem használhatják az SI jelõléseit, mert az tilos. így jött létre a kibibyte, mebibyte, gibibyte, tebibyte... stb. 1GiB = 1024 KiB linuxok ez nagyrészt már átvették, windows nem nagyon, így ez még bonyolít dolgokat. De a dvd lemez kapacitása ténylegesen 4.7 gigabyte, és a 320 gigás vinyódra is 320 giga adat fér. csak tudni kell h 1 giga az ezer mega... még ha a nagy öregek, meg a windows másként is mondja... (kötözködés helyett olvas utána.... én is így tettem, mert eleinte nem hittem a szememnek... de így van)

Tescoba kb mennyit fogok fizetni ha ezeket a húsokat veszem?

Fél kg csirkemell 4 alsó es 4 felso comb 2 db fel kgos sertes daralthus Fontos!!

Legjobb válasz: Szerintem az lenne a legjobb ha lenne otthon csirkéd és akkor vágnád le mikor kell a hús. Mi így csináljuk. Egy kisebb csirkefarmot sikerült tenyésztenünk, és már 30-40 csirkénk van. Mikor kell a hús levágjuk és így friss marad.

Szerintem az lenne a legjobb ha lenne otthon csirkéd és akkor vágnád le mikor kell a hús. Mi így csináljuk. Egy kisebb csirkefarmot sikerült tenyésztenünk, és már 30-40 csirkénk van. Mikor kell a hús levágjuk és így friss marad.
Ez hülyeség, hogy tesconál nem szabad húst venni résen kell lenni ennyi. Mellesleg ugyanúgy kígyóznak a sorok a húspultnál, mint 2 héttel ezelõtt.
éni vettem, néha szoktam is venni a tescoba húst, de még soha semmi bajunk nem volt tõle!Ha normálisan megvan fõzve, sütve, elméletileg a bacik is elpusztulnak!!
"Ez hülyeség, hogy tesconál nem szabad húst venni résen kell lenni ennyi." Megvettem a darálthúst, semmi nem látszott rajta, megettük, majd aki evett belõle mindenkinek 2-3 napig ment a hasa. Nem azt mondom hogy minden romlott náluk, de maguk a hentesosztályon dolgozók mondják el hogy hogy mossák, cimkézik át, csomagolják a romlott húst, és megy vissza a pultba. Inkább járok oda ahol nem kell résen lenni.
Utolsó ez nem rossz megoldás, de a panelban nem igazán lehet csirkét tartani :D
a tescóban kb 2500-ból kijön, persze attól függ, a csirkecombok mekkorák. nézz jól körül, mert sokszor az egészcomb olcsóbb, mint külön-külön. daráthúsnak daráltass le egy kiló lapockát, vagy combot, jobban jársz, mint a tálcással, mert az sokszor olyan, mint a kenõcs.
3500
A piacon vásárolj kb 3000ft lesz ..
Tescoban nem szabad húst venni.
A mi hentesünknél kicsivel olcsóbb minden mint a Tescoban. És észrevehetõ, h sokkal frissebb a hús, nincs feltöltve mindenféle adalékkal.
A kérdező hozzászólása: Köszi! És hentesnél drágább vagy ott is kb ilyen árat fogok fizetni?
2000 felett kicsivel. De ha teheted inkább hentesnél vásárolj, Tescoban nem szabad húst venni. A csirkemellet vízzel nyomják tele, ráadásul drágább is mint egy hentesnél.
Csak nemmind1, h sütés közben összemegy-e a csirkemell a felére, vagy sem:) Gondolom Te is észrevetted már a Tesco-s csirkemellnél, h úszik a lében a tartóban, és ha szeleteled otthon, akkor is tiszta víz, szó szerint facsarni lehet belõle. Azért lássuk be, egy húsnak nem így kell kinéznie..:)


Ha ma veszek holnapi lejáratú húst és túrót, akkor ha azokat lefagyasztom, akkor akár fél év múlva is felhasználhatom őket?

Legjobb válasz: Elvileg igen,ha olyan a hús, ami kibir fél év fagyasztást, mert a legtöbb ennyi idö alatt elkezd romlani. De pár napig esetleg egy-két hétig minden további nélkül eláll.

Elvileg igen, ha olyan a hús, ami kibir fél év fagyasztást, mert a legtöbb ennyi idö alatt elkezd romlani. De pár napig esetleg egy-két hétig minden további nélkül eláll.
Simán eláll. Én nagyon gyakran vásárolok így, fél évig nem teszem el, max. egy hónapig, eddig még semmi nem romlott rám.
erre nincs mit mondanom, ez h.kérdés
milyen hús?
A kérdező hozzászólása: Csirkemell filé. A félév amúgy enyhe túlzás volt. A lényeg, hogy a fagyasztással nyerhetek e pár napot/hetet.
A húst fõzd, párold, a túrót edd meg.v.töltsd derelyébe, gombócba, úgy fagyaszd.
A kérdező hozzászólása: Egyébként elméleti kérdés, nem vettem meg
Mondjuk megfõzve, megsütve biztosan én is elraknám pár hetet ki kell, hogy bírjon a hús. Túróval szemben már nem lennék ilyen toleráns. Azt inkább rögtön fogyasztanám.
Elméletileg mûködhet. Maradt a hûtõmben már túró, ami elvileg lejárt 4-5 napja, gyakorlatilag semmi baja nem volt. (Szavatosság során a gyártó szavatolja, hogy addig a napig a termék tuti, hogy jó. Ez nem zárja ki azt, hogy utána pár nappal is.)

Ha főztök a nyers hús, zöldség mennyisége alapján számoltok kalóriát vagy a főtt, sült dolgot méritek le és veszitek a kalóriát?

Legjobb válasz: A tömegét nyersen mérem le. a kalória tartalma egy húsnak változhat sütés közben (pl kisül a sok zsír)

A tömegét nyersen mérem le. a kalória tartalma egy húsnak változhat sütés közben (pl kisül a sok zsír)
Nyers. De igazából húsnak és zöldségnek nem kellene a kalóriáját számolnod, mert felesleges.
szerinted? minden kalóriatáblázatban a nyers hús és zöldség energiatartalma van megadva
Én sem értem, minek számolgatsz? Ha a CH-t elhagyod, a húst, zöldséget mennyiségi korlátozás nélkül eheted.
Pontosabban ha a GYORS CH-t elhagyod, akkor SZINTE korlátozás nélkül ehetsz húst és zöldséget :-)
A kérdező hozzászólása: Annyira bírom, amikor vki hülyének néz (1-es) vagy megkérdezi mnek csinálom ezt meg azt-utolsó-... nem az a kérdés, hogy csináljam-e, hanem, hogy hogyan kell csinálni és mondjuk eleszek gyors szénhidrátot is, mert mondjuk 1500kcal diétát csinálok és ha az lenne, hogy minek azt csinálom, mert ezzel ehetek gyümit és tejterméket, meg néha egy-két bûnös dolgot, és lassan, de biztosan így is megy le, és ha ebbõl az jön, hogy minek ez meg az, mert még szoptatok de tudom, a magyar olyan, hogy még ez után is lesz mit kérdeznie, és mibe belekötnie
A kérdező hozzászólása: ja, 1-es:SZERINTEM nem minden kalóriatáblázatban a nyers van, mert van, h fõtt, van, hogy sült adat is van pl a tojásnál sok helyen a tükörtojás, fõtt tojás, rántotta külön van
Azt kérdezted, hogy mi hogyan csináljuk.
Számolj inkább hússzal. Így biztos meglesz a minimális fehérje.
A kérdező hozzászólása: de eredetileg 24 akkor is ha én veszem le a húst, nem?
A csirkecombban kevesebb van 3-4 grammal, mint a mellben.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!