Találatok a következő kifejezésre: Ha veszek autót, és a (29 db)

Ha valaki Németországban vesz autót, és Német rendszámmal használja, mik a különbségek az autó után fizetendő költségekben, Magyarországhoz viszonyítva?

Szóval Németországban, milyen költségek vannak az autó után, mert ha jól tudom nálunk van valamilyen adó, amit Németországban nem kell megfizetni. Viszont Németországban magasabbak a költségek? Pl. Kötelez? Biztosítás Ha egy magyar ember, vesz Németországban autót, és itthon akarja használni, akkor kell fizetni regadót, viszont ha kintre van bejelentve a lakhelye, akkor használhatná Német rendszámmal, és nem kell fizetni regadót. Viszont ha Németországban magasabbak a költségek, akkor amit a regadón megspórol, kifizeti másra. Szóval erre lennék kíváncsi. Köszönöm

Legjobb válasz: 150-200e ft-ért ennyit szarakodni. Gratulálok!

150-200e ft-ért ennyit szarakodni. Gratulálok!
Hát sztem hülyeség kint venni ha Mo-on akarod használni.Biztosításról nem tudok semmit , de pl. mûszakiztatni hordhatod a kocsit külföldre ha lejár a mûszakija , már ez sem olcsó dolog ha csak a benzint nézed.Te vagy jártasabb (gondolom ha már van kint lakcímed) a német biztosítás terén , nézz utánna számold át a biztosítást. De mégegyszer , ha néet papírjai lesznek , akkor csak Ném.o-ban lhet mûszakiztatni.
láttad amikor lekapcsolták autópályán azt a nemtom milyen szigetekrõl származó bentlit aminek magyar tulaja volt?na azt nézdd meg.
Bentlit? grat. Amúgy ha van állandó lakhelye Németbe akkor nem baszogathat a magyar rendõr

Ha használtautó kereskedőtől veszek autót és aznap vagy másnap veszem észre, hogy nem működik ez meg az rajta, akkor visszavihetem neki javitásra? Vagy ilyenkor mi a teendő?

Legjobb válasz: szerzõdést írtatok amiben benne van hogy X ideig vállal garanciát a kocsira mert ha nincs akkor kapugarancia ami azt fedi hogy kiviszed a telerõl és onnantól nincs gari a kocsira ez az általános de ha rendes a kereskedõ akkor megcsináltatja

szerzõdést írtatok amiben benne van hogy X ideig vállal garanciát a kocsira mert ha nincs akkor kapugarancia ami azt fedi hogy kiviszed a telerõl és onnantól nincs gari a kocsira ez az általános de ha rendes a kereskedõ akkor megcsináltatja
A legtöbb kereskedõ bizományban árul, megbízási szerzõdéssel! Legtöbbször semmilyen garanciát nem vállalnak!
Törvény szerint 3 munkanapon belül (az adásvétel napjától számítva) köteles visszafizetni a pénzt a kereskedõ és visszavenni az autót!!!
Nincs olyan törvény ami a 3 napon belüli visszavásárlást kötelezõvé teszi. Már befürödtem ezzel cipõk ilyesmiknél, és utána jártam, kb. 13 évvel ezelõtt volt utoljára életben ez a törvény! 3 napon belül semmi nincs! Ha szerencséd van megjavítja! De a szerzõdésben is benne van, hogy a megtekintett állapotban, minden nem látható hibájáról tájékoztatva tudomásul veszem...... aláírtad és pont. Nincs vissza út!

Ha veszek egy autót, és a kereskedésben semmit nem mondanak, akkor honnan tudom, hogy milyen benzint kell tankolnom bele?

Legjobb válasz: ha nem kérdeztél rá akkor nem is mondanak semmit, de kérdezd meg a benzin kutast (lehetõleg férfit) és õ biztos segít

ha nem kérdeztél rá akkor nem is mondanak semmit, de kérdezd meg a benzin kutast (lehetõleg férfit) és õ biztos segít
A kereskedésben adnak hozzá könyvet, nem? Szerintem abban tuti benne van.
A forgalmi engedély is tartalmazza a tankolható üzemanyagot. Amúgy ha azt akarod tudni, hogy most tankolj-e bele EVO-t meg OMV100-as meg hiperszuper kutyulékot, akkor arra NEM a válasz. Benzinesbe 95-öst, dízelesbe dízelt. :)


Ha a kereskedõnél veszek autót és elakarom rögtön hozni a lábán ami kivan vonva a forgalomból ideiglenesen, ilyenkor mi a teendõ?

Mert a kereskedõk nem íratják át az autót csak kivonatják a forgalomból és a forgalmiba beleirják a nevüket, de ha megakarom venni a kocsit tõlük a kocsit, akkor hogy tudom csinálni mit kell tennem, hogy a lábán hazavigyem ?

Legjobb válasz: õk megoldják az egészet bízd rájuk,mert nekik a bejáratott csatornákon gyorsabb

õk megoldják az egészet bízd rájuk, mert nekik a bejáratott csatornákon gyorsabb
A kérdező hozzászólása: de ha mégis elakarom hozni, akkor mi van?
Szerzel P-s rendszámot vagy kérsz útvonalengedéjt. Mind2 elég drága, hacsak havernak nincs P-s rendszáma, amit kölcsönad. Harmadik lehetõség, hogy tlélerrel hazaviteted, kb. 100ft/km áron dolgoznak. Negyedik, legolcsóbb, ámde "legizgalmasabb" hogy elhozod papírok nélkül lábon, de ha rendõrökkel találkozol, biztos, hogy utánad mennek és drága lesz.

Ha hitelt veszek fel autóra, és nem tudom fizetni a részletet egyszer, mit csinál a bank?

Tehát nem lizing, hanem hitel, a bank adja rá a pénzt, és saját néven az autó. Elviszik az autót? Mennyi id? után? Egyéb végrehajtás?

Legjobb válasz: Amennyiben az autó van meghitelezve (azaz ingójelzálog van), akkor a zálogtárgyból akarja a bank kielégíteni magát. Tehát az autót elveszi. Ha az autón nincs ingójelzálog (azaz a törzskönyve is nálad van), akkor az autót csak egy végrehajtásban viheti el. Amúgy bankja válogatja, hogy ilyen esetben mikor lép fel keményen. Pl. A Foodexpressz azért csõdölt be, mert nem fizettek egy havi lízingdíjat, ezért a bank felmondott egy ötmilliárdos támogatási szerzõdést...

Amennyiben az autó van meghitelezve (azaz ingójelzálog van), akkor a zálogtárgyból akarja a bank kielégíteni magát. Tehát az autót elveszi. Ha az autón nincs ingójelzálog (azaz a törzskönyve is nálad van), akkor az autót csak egy végrehajtásban viheti el. Amúgy bankja válogatja, hogy ilyen esetben mikor lép fel keményen. Pl. A Foodexpressz azért csõdölt be, mert nem fizettek egy havi lízingdíjat, ezért a bank felmondott egy ötmilliárdos támogatási szerzõdést...
ez erõsen banktól függ. egy hónap késésért még nem szoktak problémázni. valahol 3 hónapnál szokott lenni a határ, ahol bemorcosodnak. Hogy ilyenkor mi történik, az megint bank és szerzõdés függõ. Az egyik szokásos mód, hogy eladják a követelésüket egy behajtócégnek. Azok általában újra megkeresik az embert és ajánlanak egy új finanszírozási módot. Végrehajtani csak utolsó lehetõségként szoktak, mert abból általában nem jön be annyi pénz, mint kellene.

Ha veszek egy forgalomból ki vont autót és átíratom a nevemre akkor automatikusan lesz rajta frissműszaki is vagy azt külön meg kell még csinálnom?

Legjobb válasz: mûszaki VIZSGA. benne van a nevében, hogy el kell vinni vizsgára, nem kapod meg automatikusan, csak ha átmegy. Lejárt mûszakis autót át se irathatsz.

mûszaki VIZSGA. benne van a nevében, hogy el kell vinni vizsgára, nem kapod meg automatikusan, csak ha átmegy. Lejárt mûszakis autót át se irathatsz.
Nyilván neked kell elvinned mûszakiztatni. Az nem alanyi jogon jár, hanem miután leellenõrizték az autó mûszaki állapotát, akkor adják ki az engedélyt, hogy részt vehet a gpjármû a közúti közlekedésben.
A kérdező hozzászólása: rendben köszönöm!
Ha megveszed akkor mûszaki vizsgára kell vinned, aztán ha az megvan és minden rendben akkor mehetsz az okmányirodába hogy mûszakiba helyeztesd, megkapod az új forgalmit is plusz a nevedre iratod, és akkor már használhatod. Ha az autó használható állapotban van, akkor kérhetsz az okmány irodába ideiglenes útvonal engedélyt hogy hazatudd vinni, de érdemes meggyõzõdnöd róla hogy rendben legyen az autó. Akkor kapsz egy ideiglenes rendszámot, amit akkor használnod kell, és egy valag papírt néhány ezerbõl megvan az okmány irodába kell kérned.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Mi van akkor ha autóbeszámítással veszek egy autót és az enyémen van kötelező biztosítás a másikon pedig nem lett fizetve! Segítettek?

De mind ketten csak üzemben tartóit csináltattunk, lehet olyat hogy új üzembentartó vagyok és nem engem fog terhelni az az összeg, vagy áttehetem a régi kötelezőmet az "új" autómra?

Legjobb válasz: Nem. Új biztosítást kell kötnöd az új autóra. Alkudd bele az összeget, bár õszintén szólva, kb 10 ezer Ft egy évre..

Nem. Új biztosítást kell kötnöd az új autóra. Alkudd bele az összeget, bár õszintén szólva, kb 10 ezer Ft egy évre..
A tiédet lemondod és visszafizetik idöarányosan. A másikra megkötöd és befizeted.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, elírtam, tehát az enyémre is ki van fizetve egész évre, amit eladok, illetve arra is, amit helyette veszek :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!