Találatok a következő kifejezésre: Ha veszek autót, és (43 db)

Ha használtautó kereskedőtől veszek autót és aznap vagy másnap veszem észre, hogy nem működik ez meg az rajta, akkor visszavihetem neki javitásra? Vagy ilyenkor mi a teendő?

Legjobb válasz: szerzõdést írtatok amiben benne van hogy X ideig vállal garanciát a kocsira mert ha nincs akkor kapugarancia ami azt fedi hogy kiviszed a telerõl és onnantól nincs gari a kocsira ez az általános de ha rendes a kereskedõ akkor megcsináltatja

szerzõdést írtatok amiben benne van hogy X ideig vállal garanciát a kocsira mert ha nincs akkor kapugarancia ami azt fedi hogy kiviszed a telerõl és onnantól nincs gari a kocsira ez az általános de ha rendes a kereskedõ akkor megcsináltatja
A legtöbb kereskedõ bizományban árul, megbízási szerzõdéssel! Legtöbbször semmilyen garanciát nem vállalnak!
Törvény szerint 3 munkanapon belül (az adásvétel napjától számítva) köteles visszafizetni a pénzt a kereskedõ és visszavenni az autót!!!
Nincs olyan törvény ami a 3 napon belüli visszavásárlást kötelezõvé teszi. Már befürödtem ezzel cipõk ilyesmiknél, és utána jártam, kb. 13 évvel ezelõtt volt utoljára életben ez a törvény! 3 napon belül semmi nincs! Ha szerencséd van megjavítja! De a szerzõdésben is benne van, hogy a megtekintett állapotban, minden nem látható hibájáról tájékoztatva tudomásul veszem...... aláírtad és pont. Nincs vissza út!

Ha valaki Németországban vesz autót, és Német rendszámmal használja, mik a különbségek az autó után fizetendő költségekben, Magyarországhoz viszonyítva?

Szóval Németországban, milyen költségek vannak az autó után, mert ha jól tudom nálunk van valamilyen adó, amit Németországban nem kell megfizetni. Viszont Németországban magasabbak a költségek? Pl. Kötelez? Biztosítás Ha egy magyar ember, vesz Németországban autót, és itthon akarja használni, akkor kell fizetni regadót, viszont ha kintre van bejelentve a lakhelye, akkor használhatná Német rendszámmal, és nem kell fizetni regadót. Viszont ha Németországban magasabbak a költségek, akkor amit a regadón megspórol, kifizeti másra. Szóval erre lennék kíváncsi. Köszönöm

Legjobb válasz: 150-200e ft-ért ennyit szarakodni. Gratulálok!

150-200e ft-ért ennyit szarakodni. Gratulálok!
Hát sztem hülyeség kint venni ha Mo-on akarod használni.Biztosításról nem tudok semmit , de pl. mûszakiztatni hordhatod a kocsit külföldre ha lejár a mûszakija , már ez sem olcsó dolog ha csak a benzint nézed.Te vagy jártasabb (gondolom ha már van kint lakcímed) a német biztosítás terén , nézz utánna számold át a biztosítást. De mégegyszer , ha néet papírjai lesznek , akkor csak Ném.o-ban lhet mûszakiztatni.
láttad amikor lekapcsolták autópályán azt a nemtom milyen szigetekrõl származó bentlit aminek magyar tulaja volt?na azt nézdd meg.
Bentlit? grat. Amúgy ha van állandó lakhelye Németbe akkor nem baszogathat a magyar rendõr

Ha a kereskedõnél veszek autót és elakarom rögtön hozni a lábán ami kivan vonva a forgalomból ideiglenesen, ilyenkor mi a teendõ?

Mert a kereskedõk nem íratják át az autót csak kivonatják a forgalomból és a forgalmiba beleirják a nevüket, de ha megakarom venni a kocsit tõlük a kocsit, akkor hogy tudom csinálni mit kell tennem, hogy a lábán hazavigyem ?

Legjobb válasz: õk megoldják az egészet bízd rájuk,mert nekik a bejáratott csatornákon gyorsabb

õk megoldják az egészet bízd rájuk, mert nekik a bejáratott csatornákon gyorsabb
A kérdező hozzászólása: de ha mégis elakarom hozni, akkor mi van?
Szerzel P-s rendszámot vagy kérsz útvonalengedéjt. Mind2 elég drága, hacsak havernak nincs P-s rendszáma, amit kölcsönad. Harmadik lehetõség, hogy tlélerrel hazaviteted, kb. 100ft/km áron dolgoznak. Negyedik, legolcsóbb, ámde "legizgalmasabb" hogy elhozod papírok nélkül lábon, de ha rendõrökkel találkozol, biztos, hogy utánad mennek és drága lesz.


Ha hitelt veszek fel autóra, és nem tudom fizetni a részletet egyszer, mit csinál a bank?

Tehát nem lizing, hanem hitel, a bank adja rá a pénzt, és saját néven az autó. Elviszik az autót? Mennyi id? után? Egyéb végrehajtás?

Legjobb válasz: Amennyiben az autó van meghitelezve (azaz ingójelzálog van), akkor a zálogtárgyból akarja a bank kielégíteni magát. Tehát az autót elveszi. Ha az autón nincs ingójelzálog (azaz a törzskönyve is nálad van), akkor az autót csak egy végrehajtásban viheti el. Amúgy bankja válogatja, hogy ilyen esetben mikor lép fel keményen. Pl. A Foodexpressz azért csõdölt be, mert nem fizettek egy havi lízingdíjat, ezért a bank felmondott egy ötmilliárdos támogatási szerzõdést...

Amennyiben az autó van meghitelezve (azaz ingójelzálog van), akkor a zálogtárgyból akarja a bank kielégíteni magát. Tehát az autót elveszi. Ha az autón nincs ingójelzálog (azaz a törzskönyve is nálad van), akkor az autót csak egy végrehajtásban viheti el. Amúgy bankja válogatja, hogy ilyen esetben mikor lép fel keményen. Pl. A Foodexpressz azért csõdölt be, mert nem fizettek egy havi lízingdíjat, ezért a bank felmondott egy ötmilliárdos támogatási szerzõdést...
ez erõsen banktól függ. egy hónap késésért még nem szoktak problémázni. valahol 3 hónapnál szokott lenni a határ, ahol bemorcosodnak. Hogy ilyenkor mi történik, az megint bank és szerzõdés függõ. Az egyik szokásos mód, hogy eladják a követelésüket egy behajtócégnek. Azok általában újra megkeresik az embert és ajánlanak egy új finanszírozási módot. Végrehajtani csak utolsó lehetõségként szoktak, mert abból általában nem jön be annyi pénz, mint kellene.

Miért nem veszik komolyan, ha egy lány autókkal és egyéb járművekkel akar foglalkozni?

Nem sokára végzek a sulival, autóelektronikai műszerésznek tanulok majd tovább. Megkérdezték már többször, hogy hogyan tovább, erre mikor közlöm, majdnem hogy viccet csinálnak belőle, szinte gúnyos vigyorokat kapok. Nem vagyok egy fiús csaj, az biztos, de nem én lennék sem az első, sem az utolsó nő, akinek ez a szakmája.

Legjobb válasz: Én örülnék, ha látnék egy olyan lányt, aki a gépészeti ágon akar elhelyezkedni, ráadásul az autók körében. Megspékelve egy speckó "kasztnival", de nem rib#ncstílusban. :)) Sõt, már az is dicséretes, hogy a munkán jár az eszed és nem a kefélésen.

Én örülnék, ha látnék egy olyan lányt, aki a gépészeti ágon akar elhelyezkedni, ráadásul az autók körében. Megspékelve egy speckó "kasztnival", de nem rib#ncstílusban. :) ) Sõt, már az is dicséretes, hogy a munkán jár az eszed és nem a kefélésen.
Elõítéletek. Csúnya dolgok, nehéz tõlük megszabadulni. Az autószerelés tradicionálisan férfias szakma, mert a közelmúltig abból állt, hogy többé-kevésbé összerohadt-összehegesztett fémdarabokat kellett elválasztani egymástól, majd az új darabokat befeszegetni-bekalapálni-bepréselni a helyükre. Ahhoz azért jól jött a férfierõ. Mára már hála az égnek ez a munka sem annyira fizikai jellegû, mint régen, a Zsigulikon-Trabantokon gyakorlatozó, "ezt így szoktuk csinálni, de ne kérdezd, mér" tudásszintû szakikat felváltották a mûszerészek, akik munkája már sokkal inkább szellemi jellegû, bár a fúrás-fargást még nem nélkülözi. Erre pedig a nõk is alkalmasak. De ettõl még nem fognak megszûnni az elõítéletek. Mindegy, ha jól dolgozol, nem lesz mibe belekötni. Csak ebben bízhatsz. De ha ez megnyugtat: engem abszolút nem zavar, ha autószerelés közben nõvel, nõkkel kell együtt dolgoznom. Néha többre haladunk, mint ha a derék kollégák disznó viccekkel és horgász-, illetve kocsmai sztorikkal ütik el az idõt. (hej, mennyi privátot fogsz kapni - ha nincs barátod, lesz jelentkezõ bõven :-)

Ha külföldről veszek autót érvényes okmányokkal, akkor meddig használhatom itthon regadó és egyéb befizetése nélkül?

Az járható út, hogy veszek egy autót külföldön pl. úgy, hogy 1,5 évig vannak még érvényes okmányai, 1,5 évig használom itthon aztán egyszer?en eldobom / eladom alkatrésznek bontóba, stb...?

Legjobb válasz: csak a fordított esetet tudom, ha pl Hollandiába mész ki az itthon vásárolt autóval, akkor 3hónapig lehetsz kint vele regadó megfizetése nélkül. tudom, hogy ez nem válasz, de ha egységes, akkor lehet segítség, de azt nem tudom, hogy ez változik-e országonként.

csak a fordított esetet tudom, ha pl Hollandiába mész ki az itthon vásárolt autóval, akkor 3hónapig lehetsz kint vele regadó megfizetése nélkül. tudom, hogy ez nem válasz, de ha egységes, akkor lehet segítség, de azt nem tudom, hogy ez változik-e országonként.
E rendszámmal bármeddig
E rendszámmal max 1 évig lehet használni. És csak belföldön. Utána regadó.

Ha veszek egy autót, és 1 héten belül elhagyom az országot hosszabb távra az autóval együtt, akkor kell kötelező biztosítást kötnöm?

Miben különbözik ez esetben az átírás? Kell regadót fizetnem, átírást stb.? de mit nem kell?

Legjobb válasz: Átírást ki kell fizetned és kell biztosítást kötnöd.

Átírást ki kell fizetned és kell biztosítást kötnöd.
Biztosítás nélkül nem fogod tudni átiratni.

Ha veszek egy forgalomból ki vont autót és átíratom a nevemre akkor automatikusan lesz rajta frissműszaki is vagy azt külön meg kell még csinálnom?

Legjobb válasz: mûszaki VIZSGA. benne van a nevében, hogy el kell vinni vizsgára, nem kapod meg automatikusan, csak ha átmegy. Lejárt mûszakis autót át se irathatsz.

mûszaki VIZSGA. benne van a nevében, hogy el kell vinni vizsgára, nem kapod meg automatikusan, csak ha átmegy. Lejárt mûszakis autót át se irathatsz.
Nyilván neked kell elvinned mûszakiztatni. Az nem alanyi jogon jár, hanem miután leellenõrizték az autó mûszaki állapotát, akkor adják ki az engedélyt, hogy részt vehet a gpjármû a közúti közlekedésben.
A kérdező hozzászólása: rendben köszönöm!
Ha megveszed akkor mûszaki vizsgára kell vinned, aztán ha az megvan és minden rendben akkor mehetsz az okmányirodába hogy mûszakiba helyeztesd, megkapod az új forgalmit is plusz a nevedre iratod, és akkor már használhatod. Ha az autó használható állapotban van, akkor kérhetsz az okmány irodába ideiglenes útvonal engedélyt hogy hazatudd vinni, de érdemes meggyõzõdnöd róla hogy rendben legyen az autó. Akkor kapsz egy ideiglenes rendszámot, amit akkor használnod kell, és egy valag papírt néhány ezerbõl megvan az okmány irodába kell kérned.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Ha használtan veszek részletre egy autót, és mondjuk 2 millió forint az ára, és 84 hónapra vásárolnám meg, akkor mennyit kell vissza fizetnem kb?

És ez mennyi ft-ot jeletn havi szinten? Mennyi kamatot raknak így az autó árára?

Legjobb válasz: Kedves Japó! Te ne vegyél fel hitelt se autóra, se másra, mert NAGYON CSÚNYÁN át fognak verni :)

Kedves Japó! Te ne vegyél fel hitelt se autóra, se másra, mert NAGYON CSÚNYÁN át fognak verni :)
Csak az autó eladója tudja megmondani, hogy mennyi kamatot tesz rá mi ezt nem tudhatjuk. Ha tudod mennyi a kamat, akkor könnyen kiszámíthatod, azt, hogy mennyivel fogsz többet fizetni. pl. 11, 5% kamatra adják neked egy 2 milliós autót, akkor te: 2000000 : 100 = 20000 Ff , 20000Ft x 11, 5% = 230000Ft Ebben az esetben 230000ft-al fizetsz többet.
Szerintem ha kereskedõs az autó, a kérdezõ se vegye meg hitelre, ha ennyire nincs pénze, ugyanis a kereskedõk döntõ százalékban korábban szanaszét tört, fillérekbõl autónak kinézõ romhalmazt adnak el, amire csomót kell költeni. Átverik az embert ahogy illik... Jobb ha csak simán kölcsönt veszel fel, aztán a kezedben lévõ készpénzt kocsira költöd. Lehet h akkor nem 2 milliósat tudsz venni, de ha nem állsz jól anyagilag, akkor ne is ez legyen a cél. A lényeg még, hogy vegyél aztán egy magánszemélytõl, vidd el szerelõhöz, nézzenek alá-fölé-belé, mérjék ki az elektronikát mindent és ha minden rendben, tudni fogod, hogyha már legalább hitelbe verted magad, van egy megbízható autód..

Ha veszek egy külföldi okmányokkal forgalomból kivont vagy ideiglenesen kivon (vagy láttam már olyat is hogy okmányok nélküli) autót, akkor én azt ha megveszem és hazaviszem legálisan szétbonthatom, használhatom donorautónak?

Arra lennék kíváncsi,hogy ezeket is a magyar szabályok szerint csak bontóba adhatom le,vagy otthon is bütykölhetem legálisan?

Legjobb válasz: a szét bontást hogy érted mert saját célra szabad, használhatod donor autónak de árulgatni nem mert egyrészt veszélyes hulladék, másrészt nem adózol satöbbi

a szét bontást hogy érted mert saját célra szabad, használhatod donor autónak de árulgatni nem mert egyrészt veszélyes hulladék, másrészt nem adózol satöbbi
A kérdező hozzászólása: Tehát nem kell átíratni, meg semmit fizetni utána, vagy lejelenteni valahova?Ha szétszedhetem donorautónak akkor is ugyanolyan veszélyes hulladék mintha árulnám. Te csináltál már ilyet?
nem csináltam csak majdnem, mikor +tört a kocsim írtam 1 e-mailt a Vám-nak, hogy hozhatnék-e magamnak 1 donor kocsit azt írták saját felhasználásra minden további nélkül
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!