Találatok a következő kifejezésre: Ha vendég hozzám és leveti (1 db)

Ha vendég érkezik hozzám és leveti a cipőjét, illik papucsot felajánlani neki?

Itt arra gondolok, hogy fordított helyzetben én nem szívesen fogadnám el más papucsát, mert szerintem egészségtelen és félnék a lábgombás fert?zést?l.

Legjobb válasz: Azért azt illik mondani, hogy ha szeretné, adsz neki papucsot. Ha a vendég is úgy van vele, mint te, akkor úgyis azt fogja mondani, hogy "Köszönöm, nem." Szerintem ez egy kis figyelmes gesztus, kedvesség.

Azért azt illik mondani, hogy ha szeretné, adsz neki papucsot. Ha a vendég is úgy van vele, mint te, akkor úgyis azt fogja mondani, hogy "Köszönöm, nem." Szerintem ez egy kis figyelmes gesztus, kedvesség.
Pedig én is az egyszemmel értek egyet. A vendég VENDÉG, a zokni, a vendégpapucs megalázás. A cipõ a ruházatunk része. én nem engedem levenni a cipõt, de van lábtörlõnk, és rongy is, amivel megtörlöm, ha nagyon akarja. Egyébként mindettõl függetlenül a szõnyegrõl ugyanúgy fel lehet szedni a lábgombát, ezt kimutatták. Maradjon meg inkább mindenki méltóságban a cipõjében. Én nem szeretek pitiánerkedni, és nem várom mástól sem. Igaz, nincsenek perzsáim, és a szõnyeg van értünk, nem mi a szõnyegért. A zoknis partikból 10 évesen kinõttünk, ti nem így gondoljátok?
6.válaszoló, megnézném a lakásodat.Szép lehet a szõnyeged, ahogy a latyakos cipõjével rásétál a vendég.Nem hinném, hogy ha estig maradnak nálad, te még nekiállsz kárpittisztítani. Kérdezõ!Nyugodtan ajánld fel a papucsot.vagy elfogadja, vagy nem.
Én nagyon vékony, összefilcelt, kifejezetten vendégpapucs névere keresztelt papucsot ajánlok fel MINDENKINEK. Nálunk van két 3 évnél fiatalabb gyerek. Engem nem érdekel, hogy felveszik-e a papucsot vagy sem, de utcai cipõben nem lehet beljebb jönni. (Már egyébként én is fel akartam tenni azt a kérdést, hogy szóljak-e pl. a gázszerelõknek, ha ketten, megpakolva a szerszámjaikkal berontanak a lakásba, hogy "hol az a kazán?" és már a lakás közepén járnak...ráadásul, akik nálunk jártak, elég érdekesek voltak, inkább vállaltam a szõnyegtisztítást utánuk. Persze itt is tisztelet a kivételnek! Az én apám vízvezetékszerelõ, Õ is lehúzza a cipõjét, ha valahová bemegy.)
Én lakásra járó szerelõ vagyok. mindig leveszem a cipõmet. De soha nem fogadnék el idegen papucsot.
Nekem mosható papucsaim vannak 3-4-500 ft-ért lehet venni õket. Anyagból vannak. Sosem adok 2 emberre 1 papucsot, de mi se hordjuk egymásét. A lakás nincs annyira befûtve, hogy zokniban legyen bárki is, így elfogadják a papucsot. Vagy lehet venni házizoknit, abból is van olyan, ami kb ugyanennyibe kerül, baromira vastag, s álomszépek. De magad is varhatsz szobapapucsot, nem kell hozzá nagy tudomány, s még a varrógép sem fontos!
:D gombásodást? milyen helyre mész? az én vendégeim akiket magamhoz hívok nem valami gomba telep, amúgy általában mind zokniban jön így még ha esetleg nem is tudnak róla hogy van nekik akkor sem fertöznek meg. nekem nincsenek olyan barátaim rokonaim ahol ilyentöl kéne tartanom, meg én is zokniban vagyok. amúgy akkor nem iszol ha vendégségbe mész nem eszel mert lehet hogy valaki herpeszes és elkapod, vagy mi?
Bocs, de ahol gyerek van, ott igenis vegyék le a cipõt!
Én ha vendéget fogadok vállalom utánuk a takarítást.Nem vetetném le a cipõjüket.Ahol levetetik velem oda többet nem megyek.
Nem akarok megserteni senkit de szerintem eleg nagybaromsag ez a sok kenyeskedes!Eloszor is eleg nagy illetlenseg cipovel beallitani mashoz, masreszt meg lehet hogy olyan, hogy papucs nelkul kurvara fazik a laba de megsem ajanljak fol neki a papucsot nehogy gombas fertozese legyen....tuti, hogy soha tobbet nem fog elmenni hozzatok es kurva udvariatlan embernek fog tartani...foleg ha te egesz este papucsban flangalsz elotte!
Utolsó hsz: bárki bármikor elkaphat egy gombás lábfertõzést, akármilyen tiszta és igényes is. Elég hozzá egy uszoda, szauna, bármilyen hely, ahol zokni nélkül van. Ettõl még nem igénytelen és koszos, csak rossz helyen volt rossz idõben (ez jól hangzik:D) Sztem is illik felajánlani, hogy adsz papucsot, aztán vagy elfogadják, vagy nem. Én mondjuk zokniban is teljesen jól érzem magam idegen helyen is.
Csak hogy tudjátok, az illemkönyvek szerint nagyon leszerepeltek, ha levetetitek a cipõt.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi a különbség vagy a hasonlóság a Lengyelek és a Csehek között?

Akár nyelvileg, kulturálisan,szokásokban.

6

Van egy német levelezőtársam, 1 éve kb. Én írtam rá először. Nekem illik meghívni Magyarországra, hogy találkozzunk személyesen is?

1

Miért lepődik meg mindenki és háborodik fel, ha bunkón viselkedik egy nőnemű és ezért felpofozom?

Egy fruska a metrón múltkor nagyon szúrta a szemem, ott trécselt az ajtóban a barátnőjével, szóltam neki szépen, hogy álljon arrébb, mert zavar másokat a felszállásban.
Erre flegmán rám nézett: Van ott elég hely, mi közöd hozzá.
Mondom neki: Ember nem hallod mit mondtam? Állj már arrébb az útból, mert olyan taslit kapsz, hogy leszáll a fejed.
És még neki állt fejlebb, hogy mi a *** bajod van tahókám? Lehet próbálkozni... stb, ekkor kapott egy taslit tőlem, mindenki felhördült. Persze elkezdett sipítozni, meg odajött pattogni egy nádszál gyerek, hogy a nőket ne bántsam stb, de végül rájött, hogy van köztünk egy kis súlykülönbség, úgyhogy visszasunnyogott...

Érdekes, miután a lotyó lefejelte az ajtót, egy darabik makogott, de egyből tudta, hogy arrébb kell állnia, csak duzzogott magában, de megmondtam, ha nem hagyja abba, kap 1 másikat is.

Na már most nőnek nevezhető az ilyen, aki így viselkedik és így beszél valakivel? Mi ezen a felháborító, hogy ha 20 éves kislányt nekem kell megnevelni mert az apja nem tanította meg?
Magyarázza már el valaki, hogy hogy lehet bánni az ilyenekkel, ha nem úgy, hogy pofán vágom? Mert a szép szóra nem hallgat. Én meg nem vagyok az a fajta, hogy kussoljak, miközben szegény néni kapaszkodni se tud mibe, mert mindkét oldalon állnak.

És a hülye parasztok még elkezdenek pampogni, hogy tisztelet, stb. Egy taknyos kölyöknek nem kell másokat tisztelnie?

Hová halad a világ ezzel a sok degenerált fiatallal? De ez már enm az első eset volt, hogy így viselkedtek velem, még férfiak sem mertek így viselkedni, mert nem 2 kiló vagyok, de szerintem pont ezért mernek beszólni a lotyók, mert azt hiszik, őket nem meri megütni senki.

Mielőtt jönne a sok rizsa, diplomám van, szoktam olvasni, érdekel a kultúra, és el is várom másoktól, hogy ne úgy viselkedjen, mint egy vadbarom, és tisztelettel bánok másokkal AMÍG ÕK IS ÚGY BÁNNAK VELEM.

Attól tartok a feminizmusnak is sok köze van ehhez.

41

Ez tényleg olyan 'ciki'? és én is az vagyok akkor?

A kezdetektől fogva jól kijövök az igazgatóhelyettes fiával (évfolyamtársam), de az elmúlt hetekben többet 'lógunk' együtt, de csak iskolaidőn belül. A srác 'metálos' (bakancs, szimatszatyor, hosszú fekete kabát, együtteses felsők, pulcsik). Valamiért elég 'kiközösített', de van pár barátja az osztályban.

Ez miért ciki? És én miért vagyok 'gáz', hogy vele barátkozok? (néhány tanár arckifejezésén láttam, amikor ketten beszélgettünk a folyosón. Elég érdekesen néztek ránk, főleg a srácra. Kicsit lenézően, 'szánalmasan')

4

Miért nem figyelnek oda az emberek a másikra, hol marad a tisztelet?

Nem (csak) idegenekre értem, hanem a saját családtagjainkra. Ezer példát tudnék mondani. Ha magamból indulok ki, akkor mondom. Jelenleg átmenetileg néma vagyok már 1,5 éve egy betegség kapcsán. Egy okostelefon segítségével oldom meg, ill. oldanám meg a kommunikációt. Beírom a telefonba a mondanivalómat, az pedig felolvassa. Leállítani nem lehet, amíg végig nem mondja. Most jön a figyelem, a tiszteletlenség hiánya. 10-ből 6x a "szavamba" vágnak. Van úgy, hogy 5x kell lejátszanom egymás után. Utána persze én vagyok a hibás, miért játszom le 5x, miért hívom őket szemteleneknek. Ezerszer kértem, hogy gondolják bele a helyembe magukat, tiszteljenek meg egy rokkantat, de mindhiába!

4

Milyen témát hozzak fel, hogy megtörjem a kínos csendet, ha valakivel beszélgetek, vagy ha kifogyok a témákból?

Barátokkal vagy akár rokonokkal/ szülőkkel

2

Szerintetek ez trágárság? Lent:

Van ez a "komédia", amit az osztálytársammal elő fogunk adni a táborban:
Az ő szülei szerint ez nem komédia, hanem trágárság. Viszont amikor én adtam elő ezt a szüleimnek, ők röhögtek, meg még segítettek is egy kicsit, hogy viccesebb legyen...

Szerintetek? :)
(szerintem tök jó)

1

Egyre több a "sötét"?

Egyre több a sötét ember gyakori kérdéseken, akik komoly kérdésekből is viccet csinálnak, nem bántom őket, mert sok olyan kérdés van, amit csak tudatosabbá vált emberek értenek meg. Valamint még fiatalok, és nem tudnak megfelelően önállóan, saját véleményt alkotni, és megvizsgálni az dolgokat, amik körülöttünk, (mindenki körül) jelen van, vagyis a média, stb általi butítás, eldöntésképtelenítés. éld a szürke hétköznapokat, dugj, igyál nőzz, vegyél iphonet, vegyél kocsit, mert anélkül biza semmi vagy. És ehhez hasonló dolgok... idővel remélem ilyen dolgokról is nyíltan mernek beszélni az emberek, mert aki ilyesmit felhoz azt nem normális, paranoiás embernek nézik, holott NEM AZ! Kicsit nem ártana mindenkinek elgondolkodni, élet e ez az egész.

5

Egyik lány ismerősünk csak a páromnak köszön, de puszit ad nekem is, miért?

Ha találkozunk vele: "Szia"
neki is ad puszit meg nekem is, de köszönni csak neki... nem értem.
Meg ő az egyetlen ismerős aki nem együtt kezel minket, az összes többi többesszámban kezel minket, ahogy az én barátaim is minket.

2

Meghívott a barátnőmnek a testvére minket vacsorázni. Illik ilyenkor egy tábla csokit vinni?

Ma fogom megismerni a baratnömnek a testveret aki meghivott minket vacsorazni (hozza haza). Illik szerintetek ilyenkor egy tabla csokit vinni ? Vagy nem olyan fontos ?

17F

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!