Találatok a következő kifejezésre: Ha vendég hozzám és leveti (1 db)

Ha vendég érkezik hozzám és leveti a cipőjét, illik papucsot felajánlani neki?

Itt arra gondolok, hogy fordított helyzetben én nem szívesen fogadnám el más papucsát, mert szerintem egészségtelen és félnék a lábgombás fert?zést?l.

Legjobb válasz: Azért azt illik mondani, hogy ha szeretné, adsz neki papucsot. Ha a vendég is úgy van vele, mint te, akkor úgyis azt fogja mondani, hogy "Köszönöm, nem." Szerintem ez egy kis figyelmes gesztus, kedvesség.

Azért azt illik mondani, hogy ha szeretné, adsz neki papucsot. Ha a vendég is úgy van vele, mint te, akkor úgyis azt fogja mondani, hogy "Köszönöm, nem." Szerintem ez egy kis figyelmes gesztus, kedvesség.
Pedig én is az egyszemmel értek egyet. A vendég VENDÉG, a zokni, a vendégpapucs megalázás. A cipõ a ruházatunk része. én nem engedem levenni a cipõt, de van lábtörlõnk, és rongy is, amivel megtörlöm, ha nagyon akarja. Egyébként mindettõl függetlenül a szõnyegrõl ugyanúgy fel lehet szedni a lábgombát, ezt kimutatták. Maradjon meg inkább mindenki méltóságban a cipõjében. Én nem szeretek pitiánerkedni, és nem várom mástól sem. Igaz, nincsenek perzsáim, és a szõnyeg van értünk, nem mi a szõnyegért. A zoknis partikból 10 évesen kinõttünk, ti nem így gondoljátok?
6.válaszoló, megnézném a lakásodat.Szép lehet a szõnyeged, ahogy a latyakos cipõjével rásétál a vendég.Nem hinném, hogy ha estig maradnak nálad, te még nekiállsz kárpittisztítani. Kérdezõ!Nyugodtan ajánld fel a papucsot.vagy elfogadja, vagy nem.
Én nagyon vékony, összefilcelt, kifejezetten vendégpapucs névere keresztelt papucsot ajánlok fel MINDENKINEK. Nálunk van két 3 évnél fiatalabb gyerek. Engem nem érdekel, hogy felveszik-e a papucsot vagy sem, de utcai cipõben nem lehet beljebb jönni. (Már egyébként én is fel akartam tenni azt a kérdést, hogy szóljak-e pl. a gázszerelõknek, ha ketten, megpakolva a szerszámjaikkal berontanak a lakásba, hogy "hol az a kazán?" és már a lakás közepén járnak...ráadásul, akik nálunk jártak, elég érdekesek voltak, inkább vállaltam a szõnyegtisztítást utánuk. Persze itt is tisztelet a kivételnek! Az én apám vízvezetékszerelõ, Õ is lehúzza a cipõjét, ha valahová bemegy.)
Én lakásra járó szerelõ vagyok. mindig leveszem a cipõmet. De soha nem fogadnék el idegen papucsot.
Nekem mosható papucsaim vannak 3-4-500 ft-ért lehet venni õket. Anyagból vannak. Sosem adok 2 emberre 1 papucsot, de mi se hordjuk egymásét. A lakás nincs annyira befûtve, hogy zokniban legyen bárki is, így elfogadják a papucsot. Vagy lehet venni házizoknit, abból is van olyan, ami kb ugyanennyibe kerül, baromira vastag, s álomszépek. De magad is varhatsz szobapapucsot, nem kell hozzá nagy tudomány, s még a varrógép sem fontos!
:D gombásodást? milyen helyre mész? az én vendégeim akiket magamhoz hívok nem valami gomba telep, amúgy általában mind zokniban jön így még ha esetleg nem is tudnak róla hogy van nekik akkor sem fertöznek meg. nekem nincsenek olyan barátaim rokonaim ahol ilyentöl kéne tartanom, meg én is zokniban vagyok. amúgy akkor nem iszol ha vendégségbe mész nem eszel mert lehet hogy valaki herpeszes és elkapod, vagy mi?
Bocs, de ahol gyerek van, ott igenis vegyék le a cipõt!
Én ha vendéget fogadok vállalom utánuk a takarítást.Nem vetetném le a cipõjüket.Ahol levetetik velem oda többet nem megyek.
Nem akarok megserteni senkit de szerintem eleg nagybaromsag ez a sok kenyeskedes!Eloszor is eleg nagy illetlenseg cipovel beallitani mashoz, masreszt meg lehet hogy olyan, hogy papucs nelkul kurvara fazik a laba de megsem ajanljak fol neki a papucsot nehogy gombas fertozese legyen....tuti, hogy soha tobbet nem fog elmenni hozzatok es kurva udvariatlan embernek fog tartani...foleg ha te egesz este papucsban flangalsz elotte!
Utolsó hsz: bárki bármikor elkaphat egy gombás lábfertõzést, akármilyen tiszta és igényes is. Elég hozzá egy uszoda, szauna, bármilyen hely, ahol zokni nélkül van. Ettõl még nem igénytelen és koszos, csak rossz helyen volt rossz idõben (ez jól hangzik:D) Sztem is illik felajánlani, hogy adsz papucsot, aztán vagy elfogadják, vagy nem. Én mondjuk zokniban is teljesen jól érzem magam idegen helyen is.
Csak hogy tudjátok, az illemkönyvek szerint nagyon leszerepeltek, ha levetetitek a cipõt.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan menjek először nudizni?

Elhatároztam, hogy el szeretnék menni nudizni egyszer lagalább. Viszont még sose voltam. Esetleg bármi tanács, hogy hogyan, miképpen menjek először? Először távol emberektől, vagy mindjárt mindenki közé? Van valami hasznos tipp? Köszönöm válaszokat előre is!
29F

17

A férfi munkatársaknak illik előbb köszönni, akkor is, ha idősebbek, mint én? 24/L

Vagy esetleg, ha idősebbek, akkor nekem? Sosem tudom eldönteni, mert én úgy vagyok vele, hogy a férfinak kellene előbb köszönni, de a munkatársaim nem mind így gondolják valószínűleg...

15

Illetlenség egy csövesnek úgy köszönni, hogy cső?

7

Miért metélik körbe a zsidó férfiakat?

6

Mennyire veszélyes Budafok éjszaka?

Arra gondoltam hogy esetleg elkezdek futni nyáron, éjszaka hogy elkerüljem a nagyon meleg időt. Mennyire veszélyes éjszaka futni?

3

Hogy illik? Fizessem az övét is?

Strandra készülök a barátommal. Én vetettem fel az ötletet, hogy menjünk. Mi az illendő belépőügyben? Fizessem az övét is? A válaszokat köszönöm! 16/L

3

Egy 140 kilós hölgy miért akad ki ezen?

"Mai napi szösszenet. Férjem mivel nagyon nehéz hetek állnak mögöttem egy barátjával elvitt moziba. A film jó volt, jókat nevettünk, annak ellenére, hogy nagyon nehezen, veszem a levegőt ebben a napokban. Mozi után elmentünk a közeli buszmegállóba ahol szerettem volna leülni, de nem tudtam mert egy hölgy telepakolta táskával. Udvariasan megkértem vegye le mert szeretnék leülni. Végigmért és odavetette üljek le van elég hely nem tehet róla hogy akkora seggem van hogy két helyet kell hogy elfoglaljak. A megdöbbenéstől szólni sem tudtam, végül annyit mondtam neki, asszonyom gratulálok ez most önt minősíti nem engem. Nesze nektek elfogadás."

Szerintem igaza van a másik nőnek. Én is kövér vagyok, de nincs pofám elfoglalni 2 helyet egy padon, ha más is van ott. Mondjuk nem ilyen bunkón kellett volna tálalni..
Na meg arról is csak a kövér nő tehet, hogy "alig kap levegőt"

17

Mi legyen a megszólítás?

Motivációs levelet írok egy egyetemnek. Nem tudom, mi legyen a megszólítás, minden, amit idáig próbáltam, tök idétlenül hangzik. Kit kell ilyenkor megszólítani? A tanulmányi osztályt? Az igazgatót? Magát az iskolát? Felvételire kell vinnem magammal, ahol a bizottságot képezi a tanulmányi titkárság vezetője, az igazgató és két szaktanár. Köszi előre is!

2

Milyen szórakozóhely Pesten a Kék Yuk?

Sokan járnak oda? Jó bulik szoktak lenni? Jó környéken van? Szokott lenni ott balhé?

1

2500 ft-ért rendeltem pizzát, 400 ft borravalót adtam a pizzafutárnak. Elég? Nem túl kevés?

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!