Találatok a következő kifejezésre: Ha vendég hozzám (6 db)

Ha vendég érkezik hozzám és leveti a cipőjét, illik papucsot felajánlani neki?

Itt arra gondolok, hogy fordított helyzetben én nem szívesen fogadnám el más papucsát, mert szerintem egészségtelen és félnék a lábgombás fert?zést?l.

Legjobb válasz: Azért azt illik mondani, hogy ha szeretné, adsz neki papucsot. Ha a vendég is úgy van vele, mint te, akkor úgyis azt fogja mondani, hogy "Köszönöm, nem." Szerintem ez egy kis figyelmes gesztus, kedvesség.

Azért azt illik mondani, hogy ha szeretné, adsz neki papucsot. Ha a vendég is úgy van vele, mint te, akkor úgyis azt fogja mondani, hogy "Köszönöm, nem." Szerintem ez egy kis figyelmes gesztus, kedvesség.
Pedig én is az egyszemmel értek egyet. A vendég VENDÉG, a zokni, a vendégpapucs megalázás. A cipõ a ruházatunk része. én nem engedem levenni a cipõt, de van lábtörlõnk, és rongy is, amivel megtörlöm, ha nagyon akarja. Egyébként mindettõl függetlenül a szõnyegrõl ugyanúgy fel lehet szedni a lábgombát, ezt kimutatták. Maradjon meg inkább mindenki méltóságban a cipõjében. Én nem szeretek pitiánerkedni, és nem várom mástól sem. Igaz, nincsenek perzsáim, és a szõnyeg van értünk, nem mi a szõnyegért. A zoknis partikból 10 évesen kinõttünk, ti nem így gondoljátok?
6.válaszoló, megnézném a lakásodat.Szép lehet a szõnyeged, ahogy a latyakos cipõjével rásétál a vendég.Nem hinném, hogy ha estig maradnak nálad, te még nekiállsz kárpittisztítani. Kérdezõ!Nyugodtan ajánld fel a papucsot.vagy elfogadja, vagy nem.
Én nagyon vékony, összefilcelt, kifejezetten vendégpapucs névere keresztelt papucsot ajánlok fel MINDENKINEK. Nálunk van két 3 évnél fiatalabb gyerek. Engem nem érdekel, hogy felveszik-e a papucsot vagy sem, de utcai cipõben nem lehet beljebb jönni. (Már egyébként én is fel akartam tenni azt a kérdést, hogy szóljak-e pl. a gázszerelõknek, ha ketten, megpakolva a szerszámjaikkal berontanak a lakásba, hogy "hol az a kazán?" és már a lakás közepén járnak...ráadásul, akik nálunk jártak, elég érdekesek voltak, inkább vállaltam a szõnyegtisztítást utánuk. Persze itt is tisztelet a kivételnek! Az én apám vízvezetékszerelõ, Õ is lehúzza a cipõjét, ha valahová bemegy.)
Én lakásra járó szerelõ vagyok. mindig leveszem a cipõmet. De soha nem fogadnék el idegen papucsot.
Nekem mosható papucsaim vannak 3-4-500 ft-ért lehet venni õket. Anyagból vannak. Sosem adok 2 emberre 1 papucsot, de mi se hordjuk egymásét. A lakás nincs annyira befûtve, hogy zokniban legyen bárki is, így elfogadják a papucsot. Vagy lehet venni házizoknit, abból is van olyan, ami kb ugyanennyibe kerül, baromira vastag, s álomszépek. De magad is varhatsz szobapapucsot, nem kell hozzá nagy tudomány, s még a varrógép sem fontos!
:D gombásodást? milyen helyre mész? az én vendégeim akiket magamhoz hívok nem valami gomba telep, amúgy általában mind zokniban jön így még ha esetleg nem is tudnak róla hogy van nekik akkor sem fertöznek meg. nekem nincsenek olyan barátaim rokonaim ahol ilyentöl kéne tartanom, meg én is zokniban vagyok. amúgy akkor nem iszol ha vendégségbe mész nem eszel mert lehet hogy valaki herpeszes és elkapod, vagy mi?
Bocs, de ahol gyerek van, ott igenis vegyék le a cipõt!
Én ha vendéget fogadok vállalom utánuk a takarítást.Nem vetetném le a cipõjüket.Ahol levetetik velem oda többet nem megyek.
Nem akarok megserteni senkit de szerintem eleg nagybaromsag ez a sok kenyeskedes!Eloszor is eleg nagy illetlenseg cipovel beallitani mashoz, masreszt meg lehet hogy olyan, hogy papucs nelkul kurvara fazik a laba de megsem ajanljak fol neki a papucsot nehogy gombas fertozese legyen....tuti, hogy soha tobbet nem fog elmenni hozzatok es kurva udvariatlan embernek fog tartani...foleg ha te egesz este papucsban flangalsz elotte!
Utolsó hsz: bárki bármikor elkaphat egy gombás lábfertõzést, akármilyen tiszta és igényes is. Elég hozzá egy uszoda, szauna, bármilyen hely, ahol zokni nélkül van. Ettõl még nem igénytelen és koszos, csak rossz helyen volt rossz idõben (ez jól hangzik:D) Sztem is illik felajánlani, hogy adsz papucsot, aztán vagy elfogadják, vagy nem. Én mondjuk zokniban is teljesen jól érzem magam idegen helyen is.
Csak hogy tudjátok, az illemkönyvek szerint nagyon leszerepeltek, ha levetetitek a cipõt.
1. Kijelentkezel (jobb felsõ sarok: profilkép -> Kijelentkezés) 2. Ha nem jelenne meg a bejelentkezõ ûrlap, akkor navigálj a gmail.com-ra.
#1 vagyok, másik megoldás, ami egyszerûbb: Nyitsz egy inkognitó/privát böngészés ablakot.
kijelentkezel a profilodból, majd a bejelentkezõ doboz alatt rákattintasz arra, hogy "fiókok kezelése ezen az eszközön", majd válaszd a "fiók hozzáadása" részt.

Kutyapszichológia. (könyv) Ha vendég jön hozzám, neki is be kell tartani azt a "szabályt", hogyha belép nem foglalkozik a kutyával 5 percig?

Legjobb válasz: Szerintem igen. Én személy szerint mindenkit megkértem, és aki betartotta(nem sokan) az jobban is járt, mert akik nem tartják be, azokra ráugrál a kutya az ajtóban. Ellenben ha én megyek haza, elémjön,csóválja a farkát, majd elmegy a helyére és miután levettem a kabátomat stbi magamhoz hivom.

Szerintem igen. Én személy szerint mindenkit megkértem, és aki betartotta(nem sokan) az jobban is járt, mert akik nem tartják be, azokra ráugrál a kutya az ajtóban. Ellenben ha én megyek haza, elémjön, csóválja a farkát, majd elmegy a helyére és miután levettem a kabátomat stbi magamhoz hivom.
Ez a "szabály" azért van, hogy a kutya engedély nélkül ne rontson rám, még akkor sem, ha ezt puszta jó szándékból teszi. Lehet rajtam olyan ruha, vagy lehet olyan a vendég aki éppen fél a kutyáktól, ilyenkor a nyugton helyén ülõ kutya sokkal kultúráltabb, jólneveltebb benyomást kelt, mint az, amelyik tolakszik a simogatásért, és ha nem kep, meg is harap. Rengeteg gyerek fél az izgõ-mozgó, túl lelkes kutyától. Ha ezeket még harapdálná is, a vendég gyerek anyja/apja joggal mondhatná, hogy neveletlen/tiszteletlen a kutyád. (bár õk azt mondanák, valószínûleg, hogy idióta/idegbeteg, hiszen éppen a gyereket harapdálja, mint a csontját :) ) Döntsd el, milyen viselkedést vársz el, és tartsd magad hozzá! Olyan lesz a kutyád, amilyenre neveled.
nem olvastam egy darab kutyanevelõ könyvet sem, de az én kutyám például megharapja azt, aki nem foglalkozik vele :D aki bejön, és egy kis simogatás, vagy egy paskolás erejéig lehajol hozzá, azt onnantól kezdve szereti, és békén hagyja, csak akkor megy oda hozzá, ha hívja. aki meg rá se néz, és nem vesz róla tudomást, azt sunyin méregeti, és ha véletlen egyedül marad vele egy pillanatra, akkor beléharap a bokájába. nem olyan õrült módjára, morgás kíséretében, vérszomjasan, csak szépen csendben odamegy, és kicsit megnyomja a fogaival a bokáját, jelezvén hogy "nehogy azt hidd hogy szeretlek" :D direkt nem harap fájdalmasan, csak meg szoktak ijedni az emberek. szóval szerintem tapasztald ki hogy a te kutyádnál mi válik be, mert vannak olyan kutyák, mint az enyém, akiket muszáj megsimogatni, és akkor nyugton marad. a kutyák is, mint az emberek, mind más személyiségek. ez az oka annak hogy nem olvasok kutyás könyveket. mielõtt megy hozzád valaki, beszéld meg vele, hogy segítsen egy kicsit tesztelni a kutyát. és akkor le tudjátok mérni saját tapasztalat alapján, hogy melyik irányelvet kövessétek.
A kérdező hozzászólása: áh, szóval ez is egyedfüggõ... még nincs meg a kutyi, csak elõre tervezek, mert elég gyakran van nálunk vendég. vicces lehet, ahogy ijesztgeti az embereket. :)
2. véletlenül nem tacskód, vagy hasonló kis méretû kutyád van?
assasins ba vane valami csalo progi???
Elsõ vagyok, de még anniyt hozzáteszek, ogy egyetértek az utolsoval. Amugy szerintem ez az ami legkevésbé egyedfüggõ, ez a taktika majdnem minden kutyánál bejön. Az meg elég ciki, ha beleharap a vendég bokájába.
03:03, én a helyedben nem büszkélkednék, hogy egy kutyás könyvet sem olvastál el, ha a kutyád ennyire neveletlen. Kíváncsi lennék, milyen fajtájú kutyád van. Elõzõ elõtti ott a pont. :)
04:12 keverék, tacskó nincs benne, de kis méretû kutyus :) 09:21 nem vagyok büszke arra hogy aki nem foglalkozik vele, azt kicsit megharapja, viszont minden más tulajdonságára és tudására büszke vagyok. nem ismered a kutyámat, nem tudod mennyi mindenre képes, úgyhogy ha megkérhetlek, ne szóld le, és semmiképpen se hívd neveletlennek, mert nem az. az meg, hogy nem olvasok kutyás könyveket...hát istenem, a gyereknevelést sem könyvbõl tanulmányozom, mint egyesek. hanem ösztönbõl, és saját tapasztalatból.
marhára örülnék mikor tele van a szám bigmackel... :D
nagyon idegesítõ lenne, mert akkor megyek mekibe amikor van kb. 15 percem enni, vagy amikor haverokkal vagyok. Mindkét esetben irtó zavaró hogy egy színes balfék ugrál körülöttem
És gondolom olyan helyzetet akarna teremteni, hogy szégyelld, ha nem adsz pénzadományt... Elhajtanám büdös fenébe. Egyébként is utálom, ha evés közben zavarnak.
Én nagyon nem örülnék neki. Nem sokszor járok mekibe de ha megyek akkor azért mert baráttal megyek, és beszélgetni akarunk egy fagyi vagy hamburger mellett. Ha egyedül megyek akkor mindig van egy jó könyv nálam amit ilyenkor szívesen olvasgatnám.. Régen azért ültem be, mert ott tanultam egy kicsit.. Szóval engem piszkosul idegesítene, és panaszt is tennék ha nem szállna le rólam..
max gyerekeknek lenne jó, de én pl gyerekkoromban is utáltam a bohócokat, szal ebben sem vagyok biztos
Ha bevezetné akkor soha többé nem mennék a McDonald's-ba. Akkor átmegyek a Burger Kingbe..
Ott meg a Burger-manó jönne okvetetlenkedni :P
ennek maximum a gyerekkel levõk örülnének, persze csak akiknek nem fél a gyerek.
ma 21:46 Én nõ vagyok. Ha a párommal ennék és egy ilyen jönne oda, a képébe nyomnám a hamburgert.. ez se jobb..
http://www.youtube.com/watch?v=_UKLncvGxQ8 Ebben a változatban esetleg:P
kiütném....
Shalom uvracha. Figyu te nagyokos aki kimoderáltattad a válaszomat, az a "elhúznak a télibábos fúrótornyos hazájokba" azt nem palesztinára és környékére kell érteni, hanem USA-ra. Gondolkozz, mielõtt már hagyományosan felkapod a vizet.
Gyûlölöm a bohócokat..
Rohadt jo otlet hogy ott tomom a pofamat hambival es ott ugral ez a szines bohoc...meg csak szines pulykak kellenenek

Szeretnék nyitni egy internet kávézót kell-e hozzá kötelezően wc-t kialakítanom a vendégeknek? És ha kell akkor női és férfi wc is kell? A lefőzött kévéhoz kell e külön engedély, hogy árulhassam?

Legjobb válasz: Bizony kell. Nemcsak wc-t kell biztosítanod, hanem meg kell felelned azon feltételeknek, amelyeket egy bolt mûködésével szemben támasztanak. Ha kávéztatni is akarsz, akkor ott pedig már vendélátói dolgok is vannak, ezért még szigorúbbak az elõírások. Javaslom, hogy csak netkávézód legyen, a kávéhoz pedig használj kávéautomatát :)

Bizony kell. Nemcsak wc-t kell biztosítanod, hanem meg kell felelned azon feltételeknek, amelyeket egy bolt mûködésével szemben támasztanak. Ha kávéztatni is akarsz, akkor ott pedig már vendélátói dolgok is vannak, ezért még szigorúbbak az elõírások. Javaslom, hogy csak netkávézód legyen, a kávéhoz pedig használj kávéautomatát :)
http://www.kozlonykiado.hu/kozlonyok/Kozlonyok/27/PDF/2006/1.. Nezd meg a 342. oldaltol (344-en kezdodik a kategoriaba sorolas feltetelei kategoriankent). Kell mukodesi engedely, minimum az I. kategorianak meg kell felelned es ott is kell nemek szerint elkulonitett WC. Az uzletet uzletkor es tipus szerint is be kell soroltatnod. Sokmindennek meg kell felelned neked is es az uzletednek is. A link csak egy reszet fedezi az infonak amire szukseged lesz, ha komolyan nyitni akarsz egyet. Szerintem keresgelj sokat a neten a vallalkozasok alapitasaval es a vendeglatassal, vendeglato uzletekkel kapcsolatban, hogy minel tisztabban lasd a helyzetet.
Kell, méghozzá külön vendég és külön személyzeti WC. Ha 10 fõnél nem nagyobb a létesítmény, akkor elég egy vendég WC, ha több, akkor külön férfi, nõi és személyzeti, WC kell.
Külön? Miért nem rakod bele??
A kérdező hozzászólása: Nem fér bele a lábasba :)
Rakd két kisebb edénybe. Vagy háromba. Jobb, mintha külön szednéd az alapanyagokat. Kérj kölcsön egy nagyobb edényt. Minden jobb, mint levest részletekben tálalni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!