Találatok a következő kifejezésre: Ha vegig jarok, akkor is kell (3 db)

Ha vegig maganrendelobe jarok, akkor is kell fizessem a szulest? Ha igen mennyit?

Legjobb válasz: Igen, es a szules altalaban a maganrendelesen egy alkalommal fizetett osszeg tizszerese. Nekem 6e egy vizsgalat, tehat 60e lesz a szulesem. Ettol lehetnek azert eltero osszegek, ez a nagy altalanossag.

Igen, es a szules altalaban a maganrendelesen egy alkalommal fizetett osszeg tizszerese. Nekem 6e egy vizsgalat, tehat 60e lesz a szulesem. Ettol lehetnek azert eltero osszegek, ez a nagy altalanossag.
A kérdező hozzászólása: Koszi a kimerito valaszokat! Mindenkinek boldog babavarast es konnyu szulest kivanok!
Kérdezted, hogy végülis mit csinál az orvos. Hát én ügyeletes dokinál születm, amit csinált: epis érzéstelenítés, burokrepesztés, levezényelte a dolgokat (megmondta, kinek mikor mit kell csinálni, pl. monitor mit mutat, vérnyomás mérése, stb.), segített nyomni, mivel a végére már nem sok erõm maradt, hát az baromira fájt, ahogy belémkönyökölt, de mindegy, segített, aztán amikor kint volt a baba, akkor õ vette a kezébe, elvágta a köldökzsinórt, odaadta a szülésznõnek, majd visszaadta nekem (mármint a babát), aztán megnézte a méhlepényt, majd összevarrt. És mindezek mellett baromi kedves volt. Én nem éreztem hiányát a fogadott orvosnak.
Szia.Én is magánrendelésre járok, és mi is 8000 fizetünk.Én az asszisztensét kérdeztem meg, mennyi a dokinál a szülés.Azt mondta, hogy kérdezzem meg a doki, de azt fogja mondani:-Amennyit gondolnak. Szerintem ez így korrekt, mert nem tudhatja, hogy milyen anyagi helyzetben vagyunk, adni meg úgyis adunk.Ha már felfogadtam és régóta járok hozzá, és mindenben segít és telefonon is lehet hívni szinte bármikor..Mi a párommal 40-50 e körül gondoltunk, a szülésznõnek meg majd kiderül, de szerintem 10-20e + ajándékcsomag.
Szia! Én is mag.rendelésre járok, 8000fizetek, azt mondta a dokim teljes megelégedettség mellett 60körüli összeg a szülés.Mi nem gondoltunk ennyire, elvégre nem kevés pénzt odaadunk neki még járkálunk, ráadásul semmi gond a terhességemmel-nem zaklatom sosem és kb 10perc alatt lerendez.Szval mi pont azt beszéltük meglátjuk mennyire fog foglalkozni velünk a szüléskor, de 50nél többet nem tudunk adni neki.És inkább fogadunk szülésznõt is és annak is kell adni kell valamennyit..15-20nem tudom, szval a 60ból akettõt megpróbáljuk kihozni.Igazából az én dokim semleges, nem hiszem, hogy megbántódik ha nem kap annyit , ha meg igen akkor a másodikat nem nála szülöm majd..ennyi, sajnos munkanélküliként, elég nehéz ezt is megoldani, de muszáj.
A kérdező hozzászólása: Es akkor ott van a szuleszno nem? De hat akkor meg minek kell a dokinak annyit fizetni? Elnezest ha butasagokat kerdezek, de meg nem szultem es nem tudom hogyan mukodik a dolog....
Igazábol itt azért fizetsz hogy ö az édes álmábol felkelve bemenjen hozzád és fogja a kezed majdnem végig. ha erre nincs igényed akkor az ügyeleten kell megszülnöd ahol egy normál ellátást kapsz. ugye a lényeg hogy a szülés nem betegség egy természtes folyamat amire oda kell figyelni de jobb esetben semmit sem tenni csak hagyni hogy lefolyon. (csak ha komplikáció van akkor kell hogy orvosi segítség legyen) amúgy semmi dolga a dokinak ott. így a ha nincs igényed arra hogy a doki végig ott legyen (vagy is ezért a pénzért ott kéne üldögéljen veled) akkor ha normális a szülés akkor az ügyeletes csak rád néz.
Hát ott van a szülésznõ is! Van aki a dokinak fizet 30ezret, a szülésznõnek is 30ezret.
A kérdező hozzászólása: En is 6-ot adok, es meg kinek kell fizetni a dokin kivul, es mennyit?
Hû!Ilyen sok egy szülés? Felénk nincs ennyi. Én 25-ötb adtam a dokimnak és jó borocskát, a szülészcsajnak meg 5-öt mert rendes volt a szülés után. Õ nagyon ott se volt velem, csak a dokim. A szülésznõ csak a végére jött be. Még így is 10-el többet adtam mint ami a gyakorlat volt a korházban. A kismamáktól érdeklõdtem és úgy adtunk lóvét mi is. De természetes szülésre csak 15-öt adtak, a császérosra 20-at. Egyébként is minden hónapban voltam a magánrendelésen vizsgálaton. Az is sok. De máshol ilyen rengeteg. Nevetséges!Hisz elég nagy költség a babának megvenni mindent....

Terhességem végén járok, kell-e a magándokimnak fizetni, ha a kórházba hív hetente NST-re, méhszájvizsgálatra. Ha nem ő rendel, akkor is leszalad az osztályról hozzám. Vagy ez benne van a szülésért "járó tarifában"?

Legjobb válasz: Én is ugyanígy vagyok. Eddig a magánrendelésre jártam, ott 5e Ft/alkalom volt. Múlt héten voltam elõször a kórházba, volt CTG, UH, és hüvelyi vizsgálat, a dokim csinált mindent, de én nem fizettem érte semmit, nem is kérdeztem meg. szerintem ilyenkor nem szokás adni. holnap új CTG lesz, a dokim épp szabin lesz, és nem is találkozom vele. Majd csak a jövõheti CTG alkalmával látom õt újra, ha addig nem szülök meg. :))

Én is ugyanígy vagyok. Eddig a magánrendelésre jártam, ott 5e Ft/alkalom volt. Múlt héten voltam elõször a kórházba, volt CTG, UH, és hüvelyi vizsgálat, a dokim csinált mindent, de én nem fizettem érte semmit, nem is kérdeztem meg. szerintem ilyenkor nem szokás adni. holnap új CTG lesz, a dokim épp szabin lesz, és nem is találkozom vele. Majd csak a jövõheti CTG alkalmával látom õt újra, ha addig nem szülök meg. :) )
én a kórházban nem fizettem, de nem is kell. A magánrendelésen 9.000 ft/alkalom volt meg amit szülés után adtunk, tehát abban bõven benne volt. ne fizess te sem, majd csak szülés után. pláne ha most majd nem is a saját dokidhoz mész. minden jót. 7 hós kisfiú anyukája
én vagyok megint, de a válaszom mádodik része az elsõ hozzászóló válaszára válasz. ne haragudj. még fáradt vagyok. szóval ne fizess a sajátodnak sem a kórházi ellátásért. :)
Én is jártam a kórházba az utolsó 3 hétben. Megkérdeztem a dokimat vizsgálat végén, hogy mivel tartozom, azt mondta semmivel, kórházi eszközökkel vizsgál és ez nem magánrendelés.
Esetleg készíts be pénzt és kérdezz rá majd ha megint õ lesz, hogy mennyivel tartozol. Megmondja ha kell neki vmi hidd el.
A kérdező hozzászólása: ok
A kérdező hozzászólása: Köszi Lányok!

Ha már van jogosítványom, de le szeretnék vizsgázni újabb kategóriából, akkor is végig kell járnom a kreszt? És ugyan annyit kell ki fizetnem, mint legelőször? Nem jár valami kedvezmény?

Legjobb válasz: igen kresz mindig kell ...kivéve ha b c egymás után teszed le 1 suliban akkor ugy tudom csak 1 szer kresz vizsga ....de tehernek több vizsgája van e mellet.

igen kresz mindig kell ...kivéve ha b c egymás után teszed le 1 suliban akkor ugy tudom csak 1 szer kresz vizsga ....de tehernek több vizsgája van e mellet.
Attól függ milyen kategóriád van és milyet szeretnél letenni. Pl. ha van egy A1-ed és A korlátlant szeretnél letenni akkor nem kell. De ha pl.: B katod van és A-t vagy C, D, E-t szeretnél letenni akkor igen.
Egyetlen kedvezmény az hogy elsõsegély vizsgát nem kell újra tenned. Ha van B kategóriád akkor csinálhatsz gyorsított A1-et, ott is van miden vizsga, csak gyorsabb. Ha jól tudom idei évtõl eltörölték azt hogy A1 vagy Ak-s jogsival csinálj különbözetit nagyobb kategóriára.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!