Találatok a következő kifejezésre: Ha vegig jarok, akkor is (16 db)

Ha vegig maganrendelobe jarok, akkor is kell fizessem a szulest? Ha igen mennyit?

Legjobb válasz: Igen, es a szules altalaban a maganrendelesen egy alkalommal fizetett osszeg tizszerese. Nekem 6e egy vizsgalat, tehat 60e lesz a szulesem. Ettol lehetnek azert eltero osszegek, ez a nagy altalanossag.

Igen, es a szules altalaban a maganrendelesen egy alkalommal fizetett osszeg tizszerese. Nekem 6e egy vizsgalat, tehat 60e lesz a szulesem. Ettol lehetnek azert eltero osszegek, ez a nagy altalanossag.
A kérdező hozzászólása: Koszi a kimerito valaszokat! Mindenkinek boldog babavarast es konnyu szulest kivanok!
Kérdezted, hogy végülis mit csinál az orvos. Hát én ügyeletes dokinál születm, amit csinált: epis érzéstelenítés, burokrepesztés, levezényelte a dolgokat (megmondta, kinek mikor mit kell csinálni, pl. monitor mit mutat, vérnyomás mérése, stb.), segített nyomni, mivel a végére már nem sok erõm maradt, hát az baromira fájt, ahogy belémkönyökölt, de mindegy, segített, aztán amikor kint volt a baba, akkor õ vette a kezébe, elvágta a köldökzsinórt, odaadta a szülésznõnek, majd visszaadta nekem (mármint a babát), aztán megnézte a méhlepényt, majd összevarrt. És mindezek mellett baromi kedves volt. Én nem éreztem hiányát a fogadott orvosnak.
Szia.Én is magánrendelésre járok, és mi is 8000 fizetünk.Én az asszisztensét kérdeztem meg, mennyi a dokinál a szülés.Azt mondta, hogy kérdezzem meg a doki, de azt fogja mondani:-Amennyit gondolnak. Szerintem ez így korrekt, mert nem tudhatja, hogy milyen anyagi helyzetben vagyunk, adni meg úgyis adunk.Ha már felfogadtam és régóta járok hozzá, és mindenben segít és telefonon is lehet hívni szinte bármikor..Mi a párommal 40-50 e körül gondoltunk, a szülésznõnek meg majd kiderül, de szerintem 10-20e + ajándékcsomag.
Szia! Én is mag.rendelésre járok, 8000fizetek, azt mondta a dokim teljes megelégedettség mellett 60körüli összeg a szülés.Mi nem gondoltunk ennyire, elvégre nem kevés pénzt odaadunk neki még járkálunk, ráadásul semmi gond a terhességemmel-nem zaklatom sosem és kb 10perc alatt lerendez.Szval mi pont azt beszéltük meglátjuk mennyire fog foglalkozni velünk a szüléskor, de 50nél többet nem tudunk adni neki.És inkább fogadunk szülésznõt is és annak is kell adni kell valamennyit..15-20nem tudom, szval a 60ból akettõt megpróbáljuk kihozni.Igazából az én dokim semleges, nem hiszem, hogy megbántódik ha nem kap annyit , ha meg igen akkor a másodikat nem nála szülöm majd..ennyi, sajnos munkanélküliként, elég nehéz ezt is megoldani, de muszáj.
A kérdező hozzászólása: Es akkor ott van a szuleszno nem? De hat akkor meg minek kell a dokinak annyit fizetni? Elnezest ha butasagokat kerdezek, de meg nem szultem es nem tudom hogyan mukodik a dolog....
Igazábol itt azért fizetsz hogy ö az édes álmábol felkelve bemenjen hozzád és fogja a kezed majdnem végig. ha erre nincs igényed akkor az ügyeleten kell megszülnöd ahol egy normál ellátást kapsz. ugye a lényeg hogy a szülés nem betegség egy természtes folyamat amire oda kell figyelni de jobb esetben semmit sem tenni csak hagyni hogy lefolyon. (csak ha komplikáció van akkor kell hogy orvosi segítség legyen) amúgy semmi dolga a dokinak ott. így a ha nincs igényed arra hogy a doki végig ott legyen (vagy is ezért a pénzért ott kéne üldögéljen veled) akkor ha normális a szülés akkor az ügyeletes csak rád néz.
Hát ott van a szülésznõ is! Van aki a dokinak fizet 30ezret, a szülésznõnek is 30ezret.
A kérdező hozzászólása: En is 6-ot adok, es meg kinek kell fizetni a dokin kivul, es mennyit?
Hû!Ilyen sok egy szülés? Felénk nincs ennyi. Én 25-ötb adtam a dokimnak és jó borocskát, a szülészcsajnak meg 5-öt mert rendes volt a szülés után. Õ nagyon ott se volt velem, csak a dokim. A szülésznõ csak a végére jött be. Még így is 10-el többet adtam mint ami a gyakorlat volt a korházban. A kismamáktól érdeklõdtem és úgy adtunk lóvét mi is. De természetes szülésre csak 15-öt adtak, a császérosra 20-at. Egyébként is minden hónapban voltam a magánrendelésen vizsgálaton. Az is sok. De máshol ilyen rengeteg. Nevetséges!Hisz elég nagy költség a babának megvenni mindent....

Terhességem végén járok, kell-e a magándokimnak fizetni, ha a kórházba hív hetente NST-re, méhszájvizsgálatra. Ha nem ő rendel, akkor is leszalad az osztályról hozzám. Vagy ez benne van a szülésért "járó tarifában"?

Legjobb válasz: Én is ugyanígy vagyok. Eddig a magánrendelésre jártam, ott 5e Ft/alkalom volt. Múlt héten voltam elõször a kórházba, volt CTG, UH, és hüvelyi vizsgálat, a dokim csinált mindent, de én nem fizettem érte semmit, nem is kérdeztem meg. szerintem ilyenkor nem szokás adni. holnap új CTG lesz, a dokim épp szabin lesz, és nem is találkozom vele. Majd csak a jövõheti CTG alkalmával látom õt újra, ha addig nem szülök meg. :))

Én is ugyanígy vagyok. Eddig a magánrendelésre jártam, ott 5e Ft/alkalom volt. Múlt héten voltam elõször a kórházba, volt CTG, UH, és hüvelyi vizsgálat, a dokim csinált mindent, de én nem fizettem érte semmit, nem is kérdeztem meg. szerintem ilyenkor nem szokás adni. holnap új CTG lesz, a dokim épp szabin lesz, és nem is találkozom vele. Majd csak a jövõheti CTG alkalmával látom õt újra, ha addig nem szülök meg. :) )
én a kórházban nem fizettem, de nem is kell. A magánrendelésen 9.000 ft/alkalom volt meg amit szülés után adtunk, tehát abban bõven benne volt. ne fizess te sem, majd csak szülés után. pláne ha most majd nem is a saját dokidhoz mész. minden jót. 7 hós kisfiú anyukája
én vagyok megint, de a válaszom mádodik része az elsõ hozzászóló válaszára válasz. ne haragudj. még fáradt vagyok. szóval ne fizess a sajátodnak sem a kórházi ellátásért. :)
Én is jártam a kórházba az utolsó 3 hétben. Megkérdeztem a dokimat vizsgálat végén, hogy mivel tartozom, azt mondta semmivel, kórházi eszközökkel vizsgál és ez nem magánrendelés.
Esetleg készíts be pénzt és kérdezz rá majd ha megint õ lesz, hogy mennyivel tartozol. Megmondja ha kell neki vmi hidd el.
A kérdező hozzászólása: ok
A kérdező hozzászólása: Köszi Lányok!

A 38. hét végén járok. A nyákdogó eltávolodásakor az lehetséges, hogy többször is folyás van? A magzatvíz ha elfolyik akkor mennyiségre mennyit várjak! Ha Fájásaim nincsennek akkor még nem kezdődhet a szülés?

Legjobb válasz: Szia! A nyákdugó nekem olyan volt, mint a vízzel készített vaníliapuding. És igen, folyás kíséri, többször is. Elmehet a nyákdugó akár szülés elõtt 1 héttel is, de nem jellemzõ, inkább 1-2 nappal hamarabb szokott. Ha elmegy a vized, az sokféleképpen lehet. Vagy szivárog, azt észreveszed a vizes bugyidról, vagy egy nagy placcsanással kifolyik belõled, és utána szivárog tovább. Na azt tutira észreveszed. Ha nincs fájásod, attól még elkezdõdhetett a szülés, csak nem érzed, ez így normális. Kisebb-nagyobb jóslófájásaid lehetnek, és ha szabályos idõközönként jelentkezik, akkor már tutira jön a baba :o). A fájások közben keményedik a hasad, ebbõl is tuthatod, hogy itt az idõ. Ha most ment el a nyákdugó, azért tedd be a maradék cuccot a kórházi pakkodba! Szép szülést!

Szia! A nyákdugó nekem olyan volt, mint a vízzel készített vaníliapuding. És igen, folyás kíséri, többször is. Elmehet a nyákdugó akár szülés elõtt 1 héttel is, de nem jellemzõ, inkább 1-2 nappal hamarabb szokott. Ha elmegy a vized, az sokféleképpen lehet. Vagy szivárog, azt észreveszed a vizes bugyidról, vagy egy nagy placcsanással kifolyik belõled, és utána szivárog tovább. Na azt tutira észreveszed. Ha nincs fájásod, attól még elkezdõdhetett a szülés, csak nem érzed, ez így normális. Kisebb-nagyobb jóslófájásaid lehetnek, és ha szabályos idõközönként jelentkezik, akkor már tutira jön a baba :o). A fájások közben keményedik a hasad, ebbõl is tuthatod, hogy itt az idõ. Ha most ment el a nyákdugó, azért tedd be a maradék cuccot a kórházi pakkodba! Szép szülést!
A nyákdugót lehet észre sem veszed, és kicsit ez is más mindenkinél. ÚGy kell elképzelni, mint egy sûrû, összecsomósodott folyás. De utána még lehet van 2 heted a szülésig, nem annyira szülés elõtt jön ki:) A magzatvíz elfolyhat egyszerre, és szivároghat akár 8 órán keresztül is. Nem feltétlen jönnek mindjárt a fájások is, de ha a víz folyik, akkor be kell menni a kórházba, mert a babát jobban éri fertõzés!! Ne félj, mindenki eddig észrevette hogy mikor kell menni :-)) Fájdalommentes szülést kívánok.-)
Szia!Nekem a 36.héten rozsaszínü volt a nyákdugó ami elfolyt.1 hétre rá született meg a kisfiam, a magzatviz ami otthon elfolyt kb.1 liter volt.Sok sikert!!és boldog babázást!

Lehetséges, hogy csak akkor fogok tudni kibékülni a külsőmmel, ha végre egy lány őszintén szeretni fog és jár velem a külsőm ellenére is?

Sziasztok! Eddig még egy lánnyal sem jártam úgy igazából, távkapcsolatom volt már, de végül személyesen sosem találkoztam a lánnyal. De ő olyan lány volt, akinek állítólag nem számít a külső, bár én az ilyenben sosem hitem,, hogy létezik, hiszen még nekem is számít a külső, annak ellenére, hogy képes vagyok átlagos lányokhoz is vonzódni, ha személyiségre jó fejek, szimpik. Olyan szinten nincs önbizalmam, hogy félek kimenni az utcára emberek közé, mert attól tartok, hogy valaki beszól milyen ronda vagyok vagy csak kinevet. Sok lánynál próbálkoztam már személyesen és neten is, nem egy lány mondta, hogy ronda vagyok vagy nevetett ki, mert lemertem őt szólítani. Az ilyen lányok miatt nagyon nincs már semmi önbecsülésem se. Nem is merek már leszólítani lányokat, félek, hogy újra ilyen kegyetlen csajt fogok ki, aki kicsúfol meg kinevet sok ember előtt. Azóta csak neten próbálkozom, itt volt lány, akinek állítíólag kép alapján bejövök, helyesnek tart. Fura mód egész sok van, ahhoz képest, hogy nagyon sok lány rondának nevezett már, de az a bajom, hogy igazából kint az életben egy lány sem tapad rám vagy ad valami egyértelmű jelet. NÉha szemeznek, de ez semmi, lehet csak épp elbambult vagy unatkozott vagy csak kiváncsiságból nézegeti az embereket. Szóval az a baj, hogy a lányok nem olyanok, mint a fiúk. Mi fiúk kifejezzük egyértelműen, ha tetszik egy lány, mondjuk én már vigyázok ezzel, mióta sokszor koppantam, de látom, hogy mi megy fb-n is, ömlengenek a dicsőítő írások a lányok képei alá. Gondolom ezért is van az, hogy míg a fiúk inkább önbizalomhiányosa, addig a lányok egója az egekben, sajnos. Én csak szeretnék végre egy szerethető személyiségű, kedves, aranyos, megértő lányt találni, akivel boldogok lehetnénk, nem értem miért a rossz fiúk meg a menő nagyképű fiúknak jut csak a jóból. Én nem vagyok egy társasági arc, de ez is a külsőm miatti önbizalomhiány miatt alakult ki, tudom, ha sok bókot, dícséretett és szeretet kaptam volna lányoktól a való életben, akkor én is egészségess, normális, társasági arc lennék.

Legjobb válasz: Ha ez megnyugtat, a fiúk is lerondázzák gyakran a lányokat, még akkor is ha nem ronda, csak épp nem modell alkat vagy nincs babaarca. esetleg egyik sem. Vagy kicsi a melle. Szerintem ez teljesen természetes. A másik meg még nagyobb közhely lesz, mindenkinek más tetszik.

Ha ez megnyugtat, a fiúk is lerondázzák gyakran a lányokat, még akkor is ha nem ronda, csak épp nem modell alkat vagy nincs babaarca. esetleg egyik sem. Vagy kicsi a melle. Szerintem ez teljesen természetes. A másik meg még nagyobb közhely lesz, mindenkinek más tetszik.
Kép van rólad?
Hallod egyszer élsz. szedd össze magad.
Az önbecsülésednek nem csak a külsõ adottságaidra kellene alapozódnia. A nem túl szerencsés külsõn is sokat lehet javítani intenzív edzésekkel, ápoltsággal. De az ember értékét nagyban meghatározza az is, hogy mennyire tud küzdeni céljai eléréséért (pl. keményen tanulni, dolgozni), értéket teremteni (pl. munkájának eredményével), kulturáltsága, jelleme, képzettsége...
nem, nem és nem értem miért kell mindent a külsõre fogni.
Rengeteg nõ attól érzi magát jól, ha egy férfitól kap jó visszajelzést, és a férfi elhiteti vele, hogy õ neki a legszebb. Hidd el, hogy ez nem jó. Egy ideig mûködik, de a férfi is rájön, hogy a nõ valójában nem elégedett magával, és nem képes magát elfogadni, sõt szeretni sem a saját külsõjét. Az ilyen nõk mindig panaszkodnak és elégedetlenkednek, míg mellettük a férfi állandóan bizonygatja, hogy " de drágám szép, vagy stb, én imádlak stb", és aztán ebbe a férfiak is belefáradnak ám egy idõ után. Aztán ebbõl indul az egész manipuláció, amibe szintén belefáradnak a férfiak. A férfiak olyan nõt keresnek, akin látják, hogy rendben van magával, és így könnyebben is bókolnak, mert jó a nõ kisugárzása. Ha nem vagy magaddal kibékülve, akkor romlik a kisugárzásod, és nehéz bevonzanod bárkit is....
Jajj bocsi, én azt hittem nõ/lány vagy :D de ugyanez vonatkozik arra, ha férfi/fiú vagy...
Én láttam egyszer egy olyan kepet hogy milyen egy srác rövid hajjal és hogy milyen" páva " frizurával ... Hatalmas a kulonbseg lehet segítene rajtad is :)

Juniusban véget ért a tanulói jogviszonyom és juliusban elmentem a munkaügyibe álláskeresoként regisztráltam magam. Ugy halottam h 1 év regisztrált munkanélküli után jár egy kis pénz, ha nem volt bejelentett munkád 1 évvel elotte akkkor is! Igaz ez?

Legjobb válasz: azt hiszem te a rendelkezésre állási támogatásra gondolsz, ezt már nem a munkaügyitõl fogod kapni, hanem a helyi önkormányzattól. Általában 28 500 forint, de van ahol ilyenkor nem adnak pénzt, dolgozni kell, és akkor minimálbért kapsz. Ez most 60 225 forint. jobban jársz, ha tovább tanulsz (ha megteheted), vagy elmégy dolgozni, ha felvesznek. Ha tudsz mellette feketén dolgozni, nem a legjobb, de több, mint a semmi. egyébként a munkaügy 200 ledolgozott nap után már ad pénzt, akkor is ha alkalmi munkád volt, vagyis olyan, mint régen a kék AM könyv.

azt hiszem te a rendelkezésre állási támogatásra gondolsz, ezt már nem a munkaügyitõl fogod kapni, hanem a helyi önkormányzattól. Általában 28 500 forint, de van ahol ilyenkor nem adnak pénzt, dolgozni kell, és akkor minimálbért kapsz. Ez most 60 225 forint. jobban jársz, ha tovább tanulsz (ha megteheted), vagy elmégy dolgozni, ha felvesznek. Ha tudsz mellette feketén dolgozni, nem a legjobb, de több, mint a semmi. egyébként a munkaügy 200 ledolgozott nap után már ad pénzt, akkor is ha alkalmi munkád volt, vagyis olyan, mint régen a kék AM könyv.
ha karatéra fogsz járni, akk mitõl is félsz?
Hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: 14 fiú vok de az oké hogy járok is de pár edzéstõl még nem leszek erõs
Egy bicska a zsebbe és megvan oldva. Ha jön egy rossz arcú alak csak elõcsapod és már fut is.

Ha már van jogosítványom, de le szeretnék vizsgázni újabb kategóriából, akkor is végig kell járnom a kreszt? És ugyan annyit kell ki fizetnem, mint legelőször? Nem jár valami kedvezmény?

Legjobb válasz: igen kresz mindig kell ...kivéve ha b c egymás után teszed le 1 suliban akkor ugy tudom csak 1 szer kresz vizsga ....de tehernek több vizsgája van e mellet.

igen kresz mindig kell ...kivéve ha b c egymás után teszed le 1 suliban akkor ugy tudom csak 1 szer kresz vizsga ....de tehernek több vizsgája van e mellet.
Attól függ milyen kategóriád van és milyet szeretnél letenni. Pl. ha van egy A1-ed és A korlátlant szeretnél letenni akkor nem kell. De ha pl.: B katod van és A-t vagy C, D, E-t szeretnél letenni akkor igen.
Egyetlen kedvezmény az hogy elsõsegély vizsgát nem kell újra tenned. Ha van B kategóriád akkor csinálhatsz gyorsított A1-et, ott is van miden vizsga, csak gyorsabb. Ha jól tudom idei évtõl eltörölték azt hogy A1 vagy Ak-s jogsival csinálj különbözetit nagyobb kategóriára.

Ha nem járok magándokihoz, csak sima körzeti nőgyógyászhoz + a kötelező vizsgálatokra, akkor is el fogják majd mondani a részleteket a szüléssel kapcsolatban a terhesség vége felé? 28 hkm

Azt, hogy kb mekkora a baba, mikorra várható a szülés, stb.

Legjobb válasz: Hogy a baba mekkora, ráírják az ultrahangos papírra. A szülés várható idejét már a terhesség elején megmondták, ez a kiírás napja. Azt, hogy igazán mikor fogsz szülni, elõre senki sem fogja tudni megmondani. Magáról a szülésrõl inkább akkor mondanak bármit, ha kérdezel. Különben inkább a védõnõnek van erre ideje és alkalma, sajnos az SZTK-s dokiknak nem nagyon.

Hogy a baba mekkora, ráírják az ultrahangos papírra. A szülés várható idejét már a terhesség elején megmondták, ez a kiírás napja. Azt, hogy igazán mikor fogsz szülni, elõre senki sem fogja tudni megmondani. Magáról a szülésrõl inkább akkor mondanak bármit, ha kérdezel. Különben inkább a védõnõnek van erre ideje és alkalma, sajnos az SZTK-s dokiknak nem nagyon.
Nem értem, miért vagy felháborodva úgy, elvégre a kérdezõ nem a szülés menetérõl érdeklõdött, de lényegtelen.Én kész tényeket írtam le, a saját tapasztalatot, az egy dolog, hogy sztk-s dokinál szültél és minden a legnagyobb rendben ment, sajna nem mindenki ilyen szerencsés, de gondolom, nem is egy generáció vagyunk, ma 2011-ben más "szabályok" uralkodnak, sajnos minden doki a pénzre hajt, csak akkor nyílik meg az elméjük, ha pénzt adsz nekik.Engem se küldött el két fontos genetikai viszgálatra, ez utóbb derült ki, UH-on 3 hónapig nem is nézett, én meg vhol non-sense-nek tartom, hogy mindenre az ember hívja fel a figyelmét egy orvosnak.. És igen, a 33.héten került bele a kiskönyvembe a szülés ideje és helye, mert mint írtam, a volt dokit nem érdekelte a dolog, mikor szóltam, akkor se.
Nekem sem volt magán orvosom. S elmondhatom, jobban elmondtak nekem mindent mint sokaknak akinek magánorvosa volt. Voltak olyan kismamák akik magánorvoltól jöttek tanácsadásra (beutalók miatt) s gõzük nem volt semmirõl, se a szûrésekrõl, se a vizsgálatokról, szinte semmirõl. Mikor várakozás közben beszélgettünk én mondtam el nekik mindent. S ennek hatására kérdeztek rá dolgokra odabent. A szülés várható idõpontjának meghatározására szinte bármikor sor kerülhet. Nekem az egyiknél már a 9 héten mondtak idõpontot, s a másiknál csak a 20. hét körül.
Ha megnyugtat nekem ugyan beírtak 30hetesen egy dátumot, és senkinek sem lett igaza... És vagy 3idõpontom is volt a szülés várhatójára egy menzi és vagy 2méret alapjai, sõt a szülés napján csináltak uht(vaklárma miatt flow), és ott egy negyedik, még egy hét múlvait is kihoztak. Szóval ezzel nagyon ne törõdj. Terhes kalkulátorral nézd meg menzi szerint +-2hét, és majd jön a kicsi. Mekkora a baba: a leleten rajta vannak az adatok, nem? tehát magad is megnézheted, a rövidítéseket pedig neten is megtalálod, de a védõnéni is ért hozzá, õ is el tudja mondani a papírok alapján, hogy mekkora a kicsi, hogyan feküdt akkor, hol a lepény, merre hogyan kitért pl a koponyafekvésben. Ezek mind a leleten vannak(nálunk rajta vannak) Látni azért láthatod a kicsit uh alatt? Amúgy kérdezz, és majd válaszol vagy nem. Minden más a szüléssel kapcsolatban: kérdezd a nõgyógyászt, és a védõnõdet nyugodtan.
A kérdező hozzászólása: Na ne veszekedjetek már! :) Nekem beírták, de a terhesség vége felé szokták mondani, hogy kb ténylegesen mikor fog megszületni, meg hogy befordult-e már, ilyesmiket. Nekem jó a dokim, egy petákot nem adtam még neki, de elég körültekintõnek tûnik, csak kicsit szûkszavú és mindig siettet kifelé, úgy érzem nem is hagy idõt arra, hogy kérdezzek. Én is a védõnõben bízom, jövõhéten megyek hozzá, addigra összeírom az összes kérdésemet. Aztán meglátjuk. Leht, hogy azt tanácsolja, hogy adjak a dokinak borítékot és akkor majd megtudok mindent. Azért köszönöm a válaszaitokat.
* el se akarta vállalni..
S a lényeg: mivel pajzsmirigy betegként indultam az elején, el se akarta várni a terhesgondozásomat, mikor kiderült, hogy terhes vagyok, el akart küldeni egy másik nõgyógyhoz, hogy járjak hozzá. Szóval itt kemény jogi dolgok is fennálltak az esetemben, csak nem mentem bele, mert nem hiányzott a felesleges stressz...
Nem is azt írtam, hogy a szülés várható idejét a védõnõ mondja meg! csupán azt, hogy magáról a szülésrõl, annak a menetérõl, mikéntjérõl a védõnõ is tud felvilágosítást adni... Hogy a kiskönyvbe nem írták be elsõ alkalommal a szülés várható idejét, számomra fura... mind a 4 gyerekkel SZTK-s dokihoz jártam, mindig az volt az elsõ kérdés, mikor volt az utolsó menstruációm... ebbõl számolták ki a terminus végét....
A védõnõnek nem hatásköre ezt megmondani, a terhesgondozó azonban a szülési kalkulátor alapján tudja a fogantatás vélelmezhetõ idõpontját és így a szülését is.
17:13-as vagyok még mindig: Elsõ, nekem a 33.héten írta be végre valahára a kismama könyvembe a magándoki a szülés várható idejét, mert a régi sztk-s dokitól mikor rákérdeztem, kitérõ választ adott, még a helyét se határozta meg, csak ennyit mondott: "Majd viszik magát oda, ahol van éppen hely." Érdekes hozzáállás...
Saját tapasztalat: nekem is sztk-s dokim volt, de a 30.héten se tudtam pontosan, hogy mekkora a baba, mert b*szott normálisan megultrahangozni, méhszájat egyáltalán nem nézett; laborra küldött csupán, azzal nem is volt gáz, csak amikor a rokonok, ismerõsök is arról faggattak, mekkora a baba, köpni-nyelni nem tudtam, annyira felületesen lettem megvizsgálva. 33.héten váltottam magándokira, hál Istennek csak havonta 1x kellett járnom hozzá, anyagilag így is megsínylettük, most a 38.héten Ctg-re járok hozzá, de a kórházba, ezt újra Tb-alapon, de érzem, hogy nem nagyon tetszik neki a dolog, szeretne megint egy kis pénzt begyûjteni ( nála 5 ezer ft / ctg ), én meg úgy dönöttem, nem fogok hetente ennyit perkálni neki, ha nem muszáj. Sajna, a legtöbb ilyen, tisztelet a kivételnek.
Nem vitáztam és nem voltam felháborodva sem... Csupán én is a saját tapasztalatomat írtam... A legkisebb gyerekem 2 éves... Igaz, biztosan nem vagyunk egy korúak, de azért vénség se vagyok, én sem csupán a 20 évvel ezelõtti tapasztalataimat írtam. Jártam SZTK-ba és magán dokihoz is... egyik se kapott soha egyetlen fillért se. Szülni is ügyeletesnél szültem , mert a saját dokim épp külföldön volt.. Mindennel maximálisan elégedett voltam, pedig õ se kapott elõre egy vasat sem. Sajnálom, hogy ahová te jártál, ott nem néztek emberszámba, de errõl én nem tehetek... Ne rajtam vezesd le a dühödet, kérlek! Egyébként a kérdezõ éppen megkérdezte azt is, hogy "a szüléssel kapcsolatban"... szóval arról bizony a védõnõ is tud felvilágosítást adni.... El tudja mondani, miként is zajlik, esetleg még videót is tud mutatni....

Ha felújítják a 120-as, békéscsabai vasútvonalat, akkor a jármûparkot is lecserélik végre?

Nagyon hangoztatják, hogy a felújítás után 160-al is lehet haladni majd, de sem a mostani kocsik, sem a mozdonyok nem képesek 160 km/h-ra.

Legjobb válasz: Dehogy fognak 160-al menni. Mire felgyorsít, már fékezhet is, mert vagy jön egy település (telek g., csorvás, oh), vagy mert kanyarog a pálya. Ez csak jól hangzik, hogy akár még ennyivel is lehet haladni.

Dehogy fognak 160-al menni. Mire felgyorsít, már fékezhet is, mert vagy jön egy település (telek g., csorvás, oh), vagy mert kanyarog a pálya. Ez csak jól hangzik, hogy akár még ennyivel is lehet haladni.
Azért a jármûparklecserélést még egyáltalán nem igényli a vonal, de a jármûparklecseréléssel, sem jó olyannal álmodozni, hogy majd "húdemodern" Flirt motorvonatok fognak közlekedni Bp. és Békéscsaba között. Én gyakran utazok a 2-es (Bp.-Esztergom) vonalon, ahol Desiro motorvonatok közlekednek, amiknek az ülése ugyanolyan, mint a Flirt-eké, és nekem már egy Egom-Pest utazástól is elzsibbad rajta a fenekem, képzeljetek el egy Bp.-Békéscsaba utat olyan vonattal... Inkább a kényelmes, fülkés kocsik, nem?
Hatos, úgy tûnik, nem sokat értesz a magyar vasúti közlekedéshez, azon kívül persze, hogy felülsz egy Desiro vagy valamelyik IC elsõ osztályára. Vesd össze, mire gondol egy Fejér megyei, meg mire egy szabolcsi, ha meghallja a személyvonat szót. Hasonlítsd össze, hogy néznek ki a 20-as, és hogy a 111-es vonal állomásai és megállói. Ülj föl egy lõkösházai vagy egy záhonyi sebesvonatra, és próbáld meg használni a wifit.
Valószínûleg 160-nal akkor sem fognak menni a vonatok. Max. bizonyos szakaszokon 140-nel és erre az ottani mozdonyok és személykocsik egy része is képes. Szóval ez miatt sem kell arrafelé jármûparkot cserélni, meg amúgy sincsenek még cserére érett állapotban arra a mozdonyok és kocsik. A legidõsebbek is legalább 5-7 évet még bírnak.
Ezt a kelet-nyugat ellentétet feltétlenül be kellett hányni ide.... Nem undorodtok még ettõl a kelet sajnálattól? Most soroljam mi van keleten ami még az """"""elit"""""" nyugaton vagy pl. Budapesten sincs?
Békéscsaba? Hmm, az Kelet-Mo., annak is igencsak a széle. Sajnálom, az ottani vonalakon feküdhet akármilyen fontos város, maradnak a régi, lepukkant vonatok.
Mégis mi menne rajta 160-nal? Alig van ilyen tempóra alkalmas jármûve a Trakciónak és a Startnak. Jelenleg nincs olyan léptékû jármûfejlesztési programja a cégnek, ami ezen jelentõsen változtatna a közeljövõben, így inkább a 120-140-es tempó stabil tarthatósága és a kétvágányúsítás az elõnye a fejlesztésnek, mintsem maga a 160-as Vmax.
"mert vagy jön egy település (telek g., csorvás, oh), " Kár, hogy se Telekgerendás, Se Csorvás, se Orosháza nem a kérdezett vonalon van... "vagy mert kanyarog a pálya. " Ha kanyarog akkor nem engedélyezett a 160. A kettõ kizárja egymást.
Aligha lesz még pártíz milliárd arra is...
Kedves 9-es! Mi itten a Viharsarokban nem wifiért nyûglõdünk, mint te, hanem, h pl elinduljon a vonat, kinyíljon az ajtaja és ne lutri legyen, h éppen melyiken lehet leszállni, vagy becsukódjon az ajtaja és ne nyitott ajtóval kelljen közlekedni, mint történt már meg, amikor tényleg TÉL volt, hó, mínusz tizenhuszon foknál. Na, nem olyan nagy igények ezek, ugyanolyan jegyárért. És, ha nincs hely, akkor állunk.Abba nem zsibbad el a fenekünk.

Ha július végén szülök akkor már arra a hónapra is jár gyes, családip? Leghamarabb ti mikor kaptátok meg az első összeget szülés után?

Csak kiváncsiságból kérdezem, hogy ha július végére vagyok kiírva akkor már arra a hónapra is jár gyes és családi pótlék? Ha igen akkor részarányosan vagy egész hónapra? Ti mikor kaptátok meg először a szüléshez képest? Csak szeretném tudni, hogy hogy számoljak az anyagiakkal, mert ha mondjuk csak augusztus végén szeptember elején fogok pénzt kapni, akkor kicsit félre kéne tennem, hogy meglegyünk... A másik, hogy ezeket csak a taj-kártya megérkezése után tudom igényelni? Mert akkor tuti, hogy csúszni fog a pénz...

Legjobb válasz: Én július 30-án szültem: a gyest megigényeltem és következõ hónapban már kaptam is, részarányosan kiszámolták arra a napra a gyes összegét. Mindent a TAJ-szám megérkezése után tudsz igényelni, így valóban csúszni fog a pénz, de szeptemberben megkapod egyben.

Én július 30-án szültem: a gyest megigényeltem és következõ hónapban már kaptam is, részarányosan kiszámolták arra a napra a gyes összegét. Mindent a TAJ-szám megérkezése után tudsz igényelni, így valóban csúszni fog a pénz, de szeptemberben megkapod egyben.
júli 29.-én szültem.Taj kártya 2 hét után érkezett meg.Aug 15.én igényeltem meg mindent. Szeptember elején kaptam meg az anyaságit(64e), júliusi egész hónap!CSp-t, augusztusi CSP-t, gyes 3 nap+31 nap.
A kérdező hozzászólása: Jah értem akkor utólag küldik, okés köszönöm :D
Jaj, ne haragudj, rosszul írtam! A "márciusi GYES" az februári akart lenni! TEhát a januári csp-t + anyaságit kaptam meg február elején, majd a januári pár napra jutó GYES-t, a februári GYEST, februári családit egyszerre, március elején. Boldog babavárást! :)
A kérdező hozzászólása: Jah mert az anyaságinak máris meg van a helye... :D egyetlen hitelünkbõl marad 40 e hátralék, és azt egybe be akarom belõle fizetni, hogy már arra se legyen gond!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, akkor elõre utalják az adott hónapot, köszönöm szépen akkor teszek félre egy kis pénz :D
Ja igen, a TAJ kártya kell hozzá, de nekünk pl. nagyon hamar kiküldték, talán a kórházból való hazajövetel után 2 nappal.
Én január 29-én szültem, arra a hónapra már kaptam családit. Egyszerre jött meg az anyaságival együtt, kb.6-7 napra az igénylésre rá. GYEST erre a pár napra kaptam, viszont azt csak márciusban a márciusi GYES-sel és családival együtt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, igen én is 30, 31. én fogok szülni, ha minden igaz ezért is érdekelt, hogy most arra a maradék 1-2 napra kiszámolják? Az nem tudod véletlenül, hogy a családi pótlékot is részarányosan küldik majd? És ha mondjuk szeptemberre érkezik meg az összeg, akkor már szeptemberit is küldik vagy azt majd utólag októberben? Magyarul utólag utalnak minden hónapra vagy elõre? Köszönöm a válaszod!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :D Így most már teljesen világos :D És mivel most aktív korúak ellátását kapom, amit szintén utólag fizetnek, így még jó is lesz, mert ugye augusztusban még nem jutok egyikhez sem, de ezt még utoljára kiutalják, ha igaz, a júliusit.. Akkor teljesen nem maradunk pénz nélkül.. Bár az anyaságit barátnõm, nagyon hamar megkapta.. Nekik is kb. 1-2 hét volt a taj kártya amíg megérkezett, és utána az igénylés napjától 2 napra rá a számláján volt a pénz!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!