Találatok a következő kifejezésre: Ha vegig jarok, akkor (41 db)

Fogamzásgátlót kezdtem szedni és a szombati tablettával kezdtem, ha már az első levél végén járok akkor kezdjem még a "Hétfő"-i tablettával?

Legjobb válasz: Írd le világosabban a kérdést, mert ez így nem érthetõ. És azt is, hogy mit szedsz.

Írd le világosabban a kérdést, mert ez így nem érthetõ. És azt is, hogy mit szedsz.
Szedd végig a levél 28 tablettáját.
A kérdező hozzászólása: jangee-t szedek. és az elsõ levél elsõ "szombatjával" kezdtem. ha a végére járok akkor az elsõ levél elején lévõ hétfõt kell beszedni igaz?:O szóval végigszedem az elsõ levelet és utána a 7 napos szünet? vagy ugyan ugy át kell térni a 2. levélre?
Igen, az elsõ levelet kell végigszedni, nem a 2. levélbe belekezdeni szünet elõtt.
Tehát: elsõ levél végig mind a 28, utána 7 nap szünet.
Igen, 72%-os jól írja. Szedd be az összeset az elsõ levélrõl. Egyébként minden tablettában ugyanaz van, tök mindegy milyen sorrendben szeded. Mindig 21 nap tabi, 7 nap szünet.

Ha az audi 80ban ugyan az a 1.9 TDI motor van mint a golf 3-ban akkor miért mondják azt hogy az audi 250ezernél már a végét járja a golf pedig lemegy a térképről?

Legjobb válasz: Ezt hol hallottad hogy a 80-as audi 250e-nél a végét járja? Jár hozzánk egy szerelõ vásárolni 1.9 tdi 80-asa van, 84,000-et mutat az óra - most fordult körbe! Az autó szegény már elég leharcolt, de a motor még nem kapott generált soha.... A 80-as Audi híresen strapabíró járgány, azért van még belõlük mindig nagyon sok az utakon, pedig már vagy 20 éve nem gyártják egyáltalán.

Ezt hol hallottad hogy a 80-as audi 250e-nél a végét járja? Jár hozzánk egy szerelõ vásárolni 1.9 tdi 80-asa van, 84, 000-et mutat az óra - most fordult körbe! Az autó szegény már elég leharcolt, de a motor még nem kapott generált soha.... A 80-as Audi híresen strapabíró járgány, azért van még belõlük mindig nagyon sok az utakon, pedig már vagy 20 éve nem gyártják egyáltalán.
A kérdező hozzászólása: Szemezgetek is vele, gondolkodtam hogy 2-es golf GTF vagy 3mas 90 lovas tdi... de hát mondom minenkinek golf van lehetne egy audi 80 is mert ebben van 1.6os meg 1.9es úgy mint a golfokban. Akkor ez is megy annyit?
Egyik haveromnak 500 ezer km felett van a 80-as Audiban és a korábbi tulaja pedig nem kímélte. Az a baj sokan nem is gondolják mit kibírnak a motorok, mert rengeteg az óra visszaállítás. Persze lehet valós is az a 250 ezer, de akkor viszont nem általános szerintem
Azt ne felejtsd el , hogy az Audinak horganyzott karosszériája van , elvileg soha nem rohad el. És én pl:még nem láttam rozsdás Audit !!!!
A kérdező hozzászólása: Én már láttam rohadó audit, de nem olyan mértékben mint az angol hondák. Van egy 100-asunk, eddig egy hengerfejgenerálon van túl és az egymillión is, a sárvédõ élei rohad mert a kõ szétverte a mûanyagot is és ott állt meg a víz. ja amúgy GTD-t akartam írni nem GTF-et
Az az Audi azért rohadt, mert tuti össze volt törve csúnyán, és nem csinálták meg rendesen. És az a 80-as azért haldoklott 250.000 km-nél, mert vagy átfordult már egyszer az óra benne, vagy minden volt tulajdonosa visszatekerte eladásnál. És gondolom minden 80-asnak volt már vagy 10 tulaja. Szóval ezért.
A kérdező hozzászólása: Hát ha én vennék az biztos hogy egybõl megbontanám a motort mert tudom hogy jobb félni mint megijedni. Inkább kicseréltek mindent minthogy 10 kilométer múlva megálljon.
Hmmm a kérdésedre válaszolva....ez olyan golfos drosztos magasztalós duma . Ne vedd figyelembe ...

Terhességem végén járok, kell-e a magándokimnak fizetni, ha a kórházba hív hetente NST-re, méhszájvizsgálatra. Ha nem ő rendel, akkor is leszalad az osztályról hozzám. Vagy ez benne van a szülésért "járó tarifában"?

Legjobb válasz: Én is ugyanígy vagyok. Eddig a magánrendelésre jártam, ott 5e Ft/alkalom volt. Múlt héten voltam elõször a kórházba, volt CTG, UH, és hüvelyi vizsgálat, a dokim csinált mindent, de én nem fizettem érte semmit, nem is kérdeztem meg. szerintem ilyenkor nem szokás adni. holnap új CTG lesz, a dokim épp szabin lesz, és nem is találkozom vele. Majd csak a jövõheti CTG alkalmával látom õt újra, ha addig nem szülök meg. :))

Én is ugyanígy vagyok. Eddig a magánrendelésre jártam, ott 5e Ft/alkalom volt. Múlt héten voltam elõször a kórházba, volt CTG, UH, és hüvelyi vizsgálat, a dokim csinált mindent, de én nem fizettem érte semmit, nem is kérdeztem meg. szerintem ilyenkor nem szokás adni. holnap új CTG lesz, a dokim épp szabin lesz, és nem is találkozom vele. Majd csak a jövõheti CTG alkalmával látom õt újra, ha addig nem szülök meg. :) )
én a kórházban nem fizettem, de nem is kell. A magánrendelésen 9.000 ft/alkalom volt meg amit szülés után adtunk, tehát abban bõven benne volt. ne fizess te sem, majd csak szülés után. pláne ha most majd nem is a saját dokidhoz mész. minden jót. 7 hós kisfiú anyukája
én vagyok megint, de a válaszom mádodik része az elsõ hozzászóló válaszára válasz. ne haragudj. még fáradt vagyok. szóval ne fizess a sajátodnak sem a kórházi ellátásért. :)
Én is jártam a kórházba az utolsó 3 hétben. Megkérdeztem a dokimat vizsgálat végén, hogy mivel tartozom, azt mondta semmivel, kórházi eszközökkel vizsgál és ez nem magánrendelés.
Esetleg készíts be pénzt és kérdezz rá majd ha megint õ lesz, hogy mennyivel tartozol. Megmondja ha kell neki vmi hidd el.
A kérdező hozzászólása: ok
A kérdező hozzászólása: Köszi Lányok!

A 38. hét végén járok. A nyákdogó eltávolodásakor az lehetséges, hogy többször is folyás van? A magzatvíz ha elfolyik akkor mennyiségre mennyit várjak! Ha Fájásaim nincsennek akkor még nem kezdődhet a szülés?

Legjobb válasz: Szia! A nyákdugó nekem olyan volt, mint a vízzel készített vaníliapuding. És igen, folyás kíséri, többször is. Elmehet a nyákdugó akár szülés elõtt 1 héttel is, de nem jellemzõ, inkább 1-2 nappal hamarabb szokott. Ha elmegy a vized, az sokféleképpen lehet. Vagy szivárog, azt észreveszed a vizes bugyidról, vagy egy nagy placcsanással kifolyik belõled, és utána szivárog tovább. Na azt tutira észreveszed. Ha nincs fájásod, attól még elkezdõdhetett a szülés, csak nem érzed, ez így normális. Kisebb-nagyobb jóslófájásaid lehetnek, és ha szabályos idõközönként jelentkezik, akkor már tutira jön a baba :o). A fájások közben keményedik a hasad, ebbõl is tuthatod, hogy itt az idõ. Ha most ment el a nyákdugó, azért tedd be a maradék cuccot a kórházi pakkodba! Szép szülést!

Szia! A nyákdugó nekem olyan volt, mint a vízzel készített vaníliapuding. És igen, folyás kíséri, többször is. Elmehet a nyákdugó akár szülés elõtt 1 héttel is, de nem jellemzõ, inkább 1-2 nappal hamarabb szokott. Ha elmegy a vized, az sokféleképpen lehet. Vagy szivárog, azt észreveszed a vizes bugyidról, vagy egy nagy placcsanással kifolyik belõled, és utána szivárog tovább. Na azt tutira észreveszed. Ha nincs fájásod, attól még elkezdõdhetett a szülés, csak nem érzed, ez így normális. Kisebb-nagyobb jóslófájásaid lehetnek, és ha szabályos idõközönként jelentkezik, akkor már tutira jön a baba :o). A fájások közben keményedik a hasad, ebbõl is tuthatod, hogy itt az idõ. Ha most ment el a nyákdugó, azért tedd be a maradék cuccot a kórházi pakkodba! Szép szülést!
A nyákdugót lehet észre sem veszed, és kicsit ez is más mindenkinél. ÚGy kell elképzelni, mint egy sûrû, összecsomósodott folyás. De utána még lehet van 2 heted a szülésig, nem annyira szülés elõtt jön ki:) A magzatvíz elfolyhat egyszerre, és szivároghat akár 8 órán keresztül is. Nem feltétlen jönnek mindjárt a fájások is, de ha a víz folyik, akkor be kell menni a kórházba, mert a babát jobban éri fertõzés!! Ne félj, mindenki eddig észrevette hogy mikor kell menni :-)) Fájdalommentes szülést kívánok.-)
Szia!Nekem a 36.héten rozsaszínü volt a nyákdugó ami elfolyt.1 hétre rá született meg a kisfiam, a magzatviz ami otthon elfolyt kb.1 liter volt.Sok sikert!!és boldog babázást!

Lehetséges, hogy csak akkor fogok tudni kibékülni a külsőmmel, ha végre egy lány őszintén szeretni fog és jár velem a külsőm ellenére is?

Sziasztok! Eddig még egy lánnyal sem jártam úgy igazából, távkapcsolatom volt már, de végül személyesen sosem találkoztam a lánnyal. De ő olyan lány volt, akinek állítólag nem számít a külső, bár én az ilyenben sosem hitem,, hogy létezik, hiszen még nekem is számít a külső, annak ellenére, hogy képes vagyok átlagos lányokhoz is vonzódni, ha személyiségre jó fejek, szimpik. Olyan szinten nincs önbizalmam, hogy félek kimenni az utcára emberek közé, mert attól tartok, hogy valaki beszól milyen ronda vagyok vagy csak kinevet. Sok lánynál próbálkoztam már személyesen és neten is, nem egy lány mondta, hogy ronda vagyok vagy nevetett ki, mert lemertem őt szólítani. Az ilyen lányok miatt nagyon nincs már semmi önbecsülésem se. Nem is merek már leszólítani lányokat, félek, hogy újra ilyen kegyetlen csajt fogok ki, aki kicsúfol meg kinevet sok ember előtt. Azóta csak neten próbálkozom, itt volt lány, akinek állítíólag kép alapján bejövök, helyesnek tart. Fura mód egész sok van, ahhoz képest, hogy nagyon sok lány rondának nevezett már, de az a bajom, hogy igazából kint az életben egy lány sem tapad rám vagy ad valami egyértelmű jelet. NÉha szemeznek, de ez semmi, lehet csak épp elbambult vagy unatkozott vagy csak kiváncsiságból nézegeti az embereket. Szóval az a baj, hogy a lányok nem olyanok, mint a fiúk. Mi fiúk kifejezzük egyértelműen, ha tetszik egy lány, mondjuk én már vigyázok ezzel, mióta sokszor koppantam, de látom, hogy mi megy fb-n is, ömlengenek a dicsőítő írások a lányok képei alá. Gondolom ezért is van az, hogy míg a fiúk inkább önbizalomhiányosa, addig a lányok egója az egekben, sajnos. Én csak szeretnék végre egy szerethető személyiségű, kedves, aranyos, megértő lányt találni, akivel boldogok lehetnénk, nem értem miért a rossz fiúk meg a menő nagyképű fiúknak jut csak a jóból. Én nem vagyok egy társasági arc, de ez is a külsőm miatti önbizalomhiány miatt alakult ki, tudom, ha sok bókot, dícséretett és szeretet kaptam volna lányoktól a való életben, akkor én is egészségess, normális, társasági arc lennék.

Legjobb válasz: Ha ez megnyugtat, a fiúk is lerondázzák gyakran a lányokat, még akkor is ha nem ronda, csak épp nem modell alkat vagy nincs babaarca. esetleg egyik sem. Vagy kicsi a melle. Szerintem ez teljesen természetes. A másik meg még nagyobb közhely lesz, mindenkinek más tetszik.

Ha ez megnyugtat, a fiúk is lerondázzák gyakran a lányokat, még akkor is ha nem ronda, csak épp nem modell alkat vagy nincs babaarca. esetleg egyik sem. Vagy kicsi a melle. Szerintem ez teljesen természetes. A másik meg még nagyobb közhely lesz, mindenkinek más tetszik.
Kép van rólad?
Hallod egyszer élsz. szedd össze magad.
Az önbecsülésednek nem csak a külsõ adottságaidra kellene alapozódnia. A nem túl szerencsés külsõn is sokat lehet javítani intenzív edzésekkel, ápoltsággal. De az ember értékét nagyban meghatározza az is, hogy mennyire tud küzdeni céljai eléréséért (pl. keményen tanulni, dolgozni), értéket teremteni (pl. munkájának eredményével), kulturáltsága, jelleme, képzettsége...
nem, nem és nem értem miért kell mindent a külsõre fogni.
Rengeteg nõ attól érzi magát jól, ha egy férfitól kap jó visszajelzést, és a férfi elhiteti vele, hogy õ neki a legszebb. Hidd el, hogy ez nem jó. Egy ideig mûködik, de a férfi is rájön, hogy a nõ valójában nem elégedett magával, és nem képes magát elfogadni, sõt szeretni sem a saját külsõjét. Az ilyen nõk mindig panaszkodnak és elégedetlenkednek, míg mellettük a férfi állandóan bizonygatja, hogy " de drágám szép, vagy stb, én imádlak stb", és aztán ebbe a férfiak is belefáradnak ám egy idõ után. Aztán ebbõl indul az egész manipuláció, amibe szintén belefáradnak a férfiak. A férfiak olyan nõt keresnek, akin látják, hogy rendben van magával, és így könnyebben is bókolnak, mert jó a nõ kisugárzása. Ha nem vagy magaddal kibékülve, akkor romlik a kisugárzásod, és nehéz bevonzanod bárkit is....
Jajj bocsi, én azt hittem nõ/lány vagy :D de ugyanez vonatkozik arra, ha férfi/fiú vagy...
Én láttam egyszer egy olyan kepet hogy milyen egy srác rövid hajjal és hogy milyen" páva " frizurával ... Hatalmas a kulonbseg lehet segítene rajtad is :)

Ha osztályzóvizsgát teszek a 12. évből, hogy előrehozott érettségit csináljak, de nagyon elrontom, akkor mondhatom, hogy nem kérem a jegyet, hanem inkább végig járom az évet?

Most megyek 12.-be.

Legjobb válasz: Az felejtõs... Max az lehet, hogy megbuksz és újracsinálod... Ha min 2-es akkor azt már megkapod, mint osztályzat...

Az felejtõs... Max az lehet, hogy megbuksz és újracsinálod... Ha min 2-es akkor azt már megkapod, mint osztályzat...
A mi sulinkban lehetett úgy, hogy ha nem sikerült úgy ahogy akartad, akkor kötelezõ jelleggel bejártál órákra, dogákat írtál és abból kaptál érdemjegyet. De ez csak elméletben volt így, a legtöbbnek sikerült az osztályozó vizsga. Nem szívatnak ne aggódj, én 2 délután alatt készültem fel rá, mert két nappal elõbb szólt, hogy akkor pénteken randizunk. Akkor nagyon kétségbe voltam esve, de egy vicc volt. Bár az is igaz, hogy angol nyelvbõl voltam, nyilván ha te matekból akarsz, az több felkészülést igényel.
A kérdező hozzászólása: Angolból fogok én is, holnap megyek, de nagyon be vagyok tojva, mert kéne az ötös... Akik már megcsinálták, azt mondták, hogy középfogú nyelvvizsga szintû volt, vagy talán még nehezebb. Nem tudom, mire jó ez.
A kérdező hozzászólása: *középfokú:D
Hát az osztályozó vizsga értelemszerûen abból az anyagból áll, amit éppen vesztek, vagy fogtok venni. Nyilván, ha ti egy advanced könyvbõl tanultok egy 12-ben, akkor szükség van a magasabb szintû tudásra, de ezt beszéld meg tanároddal. Biztos hajlik egy kicsit könnyebb tesztre, tekintve, hogy érettségizni akarsz. Nekem a tanárom állította össze a tesztet a könyvünkbõl, a szóbeli viszont "központi" volt, vagyis egyszerre volt mindenki mással, aki angolból osztályozózott. De az sem volt egy nagy durranás, kicsit meg voltam illetõdve, mert az elsõ alkalom volt, hogy komolyabban kellett angolul beszélnem :S ennek már 1 éve :)

Ha nem járok magándokihoz, csak sima körzeti nőgyógyászhoz + a kötelező vizsgálatokra, akkor is el fogják majd mondani a részleteket a szüléssel kapcsolatban a terhesség vége felé? 28 hkm

Azt, hogy kb mekkora a baba, mikorra várható a szülés, stb.

Legjobb válasz: Hogy a baba mekkora, ráírják az ultrahangos papírra. A szülés várható idejét már a terhesség elején megmondták, ez a kiírás napja. Azt, hogy igazán mikor fogsz szülni, elõre senki sem fogja tudni megmondani. Magáról a szülésrõl inkább akkor mondanak bármit, ha kérdezel. Különben inkább a védõnõnek van erre ideje és alkalma, sajnos az SZTK-s dokiknak nem nagyon.

Hogy a baba mekkora, ráírják az ultrahangos papírra. A szülés várható idejét már a terhesség elején megmondták, ez a kiírás napja. Azt, hogy igazán mikor fogsz szülni, elõre senki sem fogja tudni megmondani. Magáról a szülésrõl inkább akkor mondanak bármit, ha kérdezel. Különben inkább a védõnõnek van erre ideje és alkalma, sajnos az SZTK-s dokiknak nem nagyon.
Nem értem, miért vagy felháborodva úgy, elvégre a kérdezõ nem a szülés menetérõl érdeklõdött, de lényegtelen.Én kész tényeket írtam le, a saját tapasztalatot, az egy dolog, hogy sztk-s dokinál szültél és minden a legnagyobb rendben ment, sajna nem mindenki ilyen szerencsés, de gondolom, nem is egy generáció vagyunk, ma 2011-ben más "szabályok" uralkodnak, sajnos minden doki a pénzre hajt, csak akkor nyílik meg az elméjük, ha pénzt adsz nekik.Engem se küldött el két fontos genetikai viszgálatra, ez utóbb derült ki, UH-on 3 hónapig nem is nézett, én meg vhol non-sense-nek tartom, hogy mindenre az ember hívja fel a figyelmét egy orvosnak.. És igen, a 33.héten került bele a kiskönyvembe a szülés ideje és helye, mert mint írtam, a volt dokit nem érdekelte a dolog, mikor szóltam, akkor se.
Nekem sem volt magán orvosom. S elmondhatom, jobban elmondtak nekem mindent mint sokaknak akinek magánorvosa volt. Voltak olyan kismamák akik magánorvoltól jöttek tanácsadásra (beutalók miatt) s gõzük nem volt semmirõl, se a szûrésekrõl, se a vizsgálatokról, szinte semmirõl. Mikor várakozás közben beszélgettünk én mondtam el nekik mindent. S ennek hatására kérdeztek rá dolgokra odabent. A szülés várható idõpontjának meghatározására szinte bármikor sor kerülhet. Nekem az egyiknél már a 9 héten mondtak idõpontot, s a másiknál csak a 20. hét körül.
Ha megnyugtat nekem ugyan beírtak 30hetesen egy dátumot, és senkinek sem lett igaza... És vagy 3idõpontom is volt a szülés várhatójára egy menzi és vagy 2méret alapjai, sõt a szülés napján csináltak uht(vaklárma miatt flow), és ott egy negyedik, még egy hét múlvait is kihoztak. Szóval ezzel nagyon ne törõdj. Terhes kalkulátorral nézd meg menzi szerint +-2hét, és majd jön a kicsi. Mekkora a baba: a leleten rajta vannak az adatok, nem? tehát magad is megnézheted, a rövidítéseket pedig neten is megtalálod, de a védõnéni is ért hozzá, õ is el tudja mondani a papírok alapján, hogy mekkora a kicsi, hogyan feküdt akkor, hol a lepény, merre hogyan kitért pl a koponyafekvésben. Ezek mind a leleten vannak(nálunk rajta vannak) Látni azért láthatod a kicsit uh alatt? Amúgy kérdezz, és majd válaszol vagy nem. Minden más a szüléssel kapcsolatban: kérdezd a nõgyógyászt, és a védõnõdet nyugodtan.
A kérdező hozzászólása: Na ne veszekedjetek már! :) Nekem beírták, de a terhesség vége felé szokták mondani, hogy kb ténylegesen mikor fog megszületni, meg hogy befordult-e már, ilyesmiket. Nekem jó a dokim, egy petákot nem adtam még neki, de elég körültekintõnek tûnik, csak kicsit szûkszavú és mindig siettet kifelé, úgy érzem nem is hagy idõt arra, hogy kérdezzek. Én is a védõnõben bízom, jövõhéten megyek hozzá, addigra összeírom az összes kérdésemet. Aztán meglátjuk. Leht, hogy azt tanácsolja, hogy adjak a dokinak borítékot és akkor majd megtudok mindent. Azért köszönöm a válaszaitokat.
* el se akarta vállalni..
S a lényeg: mivel pajzsmirigy betegként indultam az elején, el se akarta várni a terhesgondozásomat, mikor kiderült, hogy terhes vagyok, el akart küldeni egy másik nõgyógyhoz, hogy járjak hozzá. Szóval itt kemény jogi dolgok is fennálltak az esetemben, csak nem mentem bele, mert nem hiányzott a felesleges stressz...
Nem is azt írtam, hogy a szülés várható idejét a védõnõ mondja meg! csupán azt, hogy magáról a szülésrõl, annak a menetérõl, mikéntjérõl a védõnõ is tud felvilágosítást adni... Hogy a kiskönyvbe nem írták be elsõ alkalommal a szülés várható idejét, számomra fura... mind a 4 gyerekkel SZTK-s dokihoz jártam, mindig az volt az elsõ kérdés, mikor volt az utolsó menstruációm... ebbõl számolták ki a terminus végét....
A védõnõnek nem hatásköre ezt megmondani, a terhesgondozó azonban a szülési kalkulátor alapján tudja a fogantatás vélelmezhetõ idõpontját és így a szülését is.
17:13-as vagyok még mindig: Elsõ, nekem a 33.héten írta be végre valahára a kismama könyvembe a magándoki a szülés várható idejét, mert a régi sztk-s dokitól mikor rákérdeztem, kitérõ választ adott, még a helyét se határozta meg, csak ennyit mondott: "Majd viszik magát oda, ahol van éppen hely." Érdekes hozzáállás...
Saját tapasztalat: nekem is sztk-s dokim volt, de a 30.héten se tudtam pontosan, hogy mekkora a baba, mert b*szott normálisan megultrahangozni, méhszájat egyáltalán nem nézett; laborra küldött csupán, azzal nem is volt gáz, csak amikor a rokonok, ismerõsök is arról faggattak, mekkora a baba, köpni-nyelni nem tudtam, annyira felületesen lettem megvizsgálva. 33.héten váltottam magándokira, hál Istennek csak havonta 1x kellett járnom hozzá, anyagilag így is megsínylettük, most a 38.héten Ctg-re járok hozzá, de a kórházba, ezt újra Tb-alapon, de érzem, hogy nem nagyon tetszik neki a dolog, szeretne megint egy kis pénzt begyûjteni ( nála 5 ezer ft / ctg ), én meg úgy dönöttem, nem fogok hetente ennyit perkálni neki, ha nem muszáj. Sajna, a legtöbb ilyen, tisztelet a kivételnek.
Nem vitáztam és nem voltam felháborodva sem... Csupán én is a saját tapasztalatomat írtam... A legkisebb gyerekem 2 éves... Igaz, biztosan nem vagyunk egy korúak, de azért vénség se vagyok, én sem csupán a 20 évvel ezelõtti tapasztalataimat írtam. Jártam SZTK-ba és magán dokihoz is... egyik se kapott soha egyetlen fillért se. Szülni is ügyeletesnél szültem , mert a saját dokim épp külföldön volt.. Mindennel maximálisan elégedett voltam, pedig õ se kapott elõre egy vasat sem. Sajnálom, hogy ahová te jártál, ott nem néztek emberszámba, de errõl én nem tehetek... Ne rajtam vezesd le a dühödet, kérlek! Egyébként a kérdezõ éppen megkérdezte azt is, hogy "a szüléssel kapcsolatban"... szóval arról bizony a védõnõ is tud felvilágosítást adni.... El tudja mondani, miként is zajlik, esetleg még videót is tud mutatni....

Ha valaki befejezi a főiskolát és elkezd egy másik fősulit, akkor nincs olyan lehetőség, hogy mind a 3 vagy 4 évet végig járja hanem csak kettőt, mert már van diplomája?

Valakit?l hallottam, hogy van ilyen, de nem vagyok túl informált. A válaszokat el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Ha átfedés van a tananyagban, akkor azt, amit megtanult az egyik helyen, már nem kell újra tanulnia a másik helyen, hanem beszámítják.

Ha átfedés van a tananyagban, akkor azt, amit megtanult az egyik helyen, már nem kell újra tanulnia a másik helyen, hanem beszámítják.
szerintem te a posztgraduális képzésre gondoltál. Igen, ilyen van, de bizonyos szakoknál. Pl aki jogot végzett, akkor mehet utána közgazdásznak, és neki nem 3.5 év az egyetem, hanem csak 2, mert posztgradba csinálja.

Valaki jelentkezett már vagy vett már részt TÁMOPOS nyelvi képzésen? Igaz, ha minden órára járunk, akkor sierül a végén a modulzáró vizsga? Mert ha nem sikerülne a képzés díját vissza kell fizetni.

Valakinek sikerült már ilyen tanfolyamon sikeresen teljesítenie?

Legjobb válasz: ez komoly? vissza kell fizetni ha nem sikerül? amúgy a kérdésedre nem tudom a választ sajnos, én is gondolkodok h jelentkezzek angolra

ez komoly? vissza kell fizetni ha nem sikerül? amúgy a kérdésedre nem tudom a választ sajnos, én is gondolkodok h jelentkezzek angolra
Igen, így van. Az órák - azt hiszem - 75 %-án részt kell venni és teljesíteni a záróvizsgát. Nekünk annyit mondtak a tájékoztatón, hgy természetesen a vizsga úgy van öszeállítva, hogy ha valaki rendesen bejárt, akkor simán tudja teljesíteni.
Én megcsináltam egy 50 órás teljesen kezdõ németet, nagyon jó volt! Van a végén vizsga, 61%-ot kell teljesíteni, különben ki kell fizetni a tanfolyamot, de kétlem, hogy volt már ilyen. :) Ha van olyan képzés, amire szívesen jelentkeznél, ne hagyd ki, mert nagyon jó lehetõség. Én már beíratkoztam egy másik tanfolyamra is a fennmaradó támogatásommal. :) Kérdésedre válaszolva, szerintem még nem volt olyan, akinek NE sikerült volna a vizsga a végén, ez egyáltalán ne tartson vissza!
Szia! Én nemrég fejeztem be egy 80 órás németet. Nagyon jó volt. Azt mondták még SOHA nem fordult elõ olyan, hogy valakinek vissza kell volna fizetni. Vizsga is csak formaság szinte, annyi %-ot ír rá a tanár amennyit nem szégyell. Nálunk a leggyengébb tanuló ért el 70%-ot, de õ gyakorlatilag egy értelmes mondatot nem tudott összerakni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!