Találatok a következő kifejezésre: Ha vateráról árut, (3 db)

Ha vateráról rendelek árut, de nem kapom meg, miután már feladtam csekken a pénzt, mit tehetek?

Még nem történt velem ilyen, de most egy nagyobb költséget szeretnék kiadni, és kicsit félek t?le...

Legjobb válasz: Ha nagyobb összegrõl van szó akkor a postázást vagy csomagként vagy ajánlottként érdemes kérni. Ha elveszne akkor a feladó kérhet kártérítést és abból vissza tudja fizetni amivel tartozik (csak a feladási díj nemtom hányszorosát fizetik,így ha annál nagyobb értékért vásároltál õ sem tudja a teljeset visszatéríteni). Ha arra gondolsz,hogy esetleg az eladó fel sem akarja adni,akkor érdemes az értékeléseit megnézni. Többet én sem tudok,talán a vatera szabályzatban van valami,ha van idõd elolvasni.

Ha nagyobb összegrõl van szó akkor a postázást vagy csomagként vagy ajánlottként érdemes kérni. Ha elveszne akkor a feladó kérhet kártérítést és abból vissza tudja fizetni amivel tartozik (csak a feladási díj nemtom hányszorosát fizetik, így ha annál nagyobb értékért vásároltál õ sem tudja a teljeset visszatéríteni). Ha arra gondolsz, hogy esetleg az eladó fel sem akarja adni, akkor érdemes az értékeléseit megnézni. Többet én sem tudok, talán a vatera szabályzatban van valami, ha van idõd elolvasni.
akkor tanulj belõle, legközelebb csak utánvétellel rendelj bármit elõre sose...
A partner értékelései sokat elmondhatnak, érdemes megnézni. Ha van hasonló probléma miatt negatív értékelése inkább ne üzletelj vele. Ha sok pozitívja van, akkor is csak ajánlva kérd a terméket, mert így a posta is felelõs érte, ha elveszik, kártalaníthat. De ha nagy értékrõl van szó és félsz, a legjobb mindenképpen, ha személyesen veszed át.
Elsõ kör: vedd fel a kapcsolatot az eladóval és kérdezd meg, hogy megkapta-e a pénzt. Ha igen, kérdezz rá, hogy mikor adta fel az árut. Sajnos eladóként jártam úgy, hogy hiába adtam fel a pénz megjövetelekor, a posta lenyúlta a cuccot és újra kellett küldenem egy másikat. Második kör: Ha nem tudod elérni, vagy az elsõ kör nem járt eredménnyel akkor elõször adj negatív értékelést a részletes leírással és követeld vissza a pénzedet. Harmadik: ha az elsõ kettõ eredménytelen, akkor jelentsd fel, a rendõrség kérheti a vaterától az ilyenek személyes adatait és a vatera ki kell hogy adja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! (Utánvétellel szerettem volna, csak még nincs annyi értékelésem, mert új vagyok)
Kérd, hogy ajánlottan adja fel, nyomon tudod követni!

Szeretnék rendelni vateráról, ha előreutalással kérik a pénzt mit tehetek, hogy biztosan megkapjam az árut?

Igazából az a helyzet, hogy még bankszámláról sem tudom utalni a pénzt, esetleg ajánlott levélben feladni?! De ezek után is megvádolhat azzal hogy nem volt benn semmi, vagy kevesebb volt benn, hasonló (kezd? eladótól vennék így még veszélyesebb) Ha esetleg meg tudnám gy?zni hogy ? küldje el nekem utánvéttel és utána amikor a csomagolásból kibontom, az is lehetséges hogy nem az van benn amit kértem, vagy sérült, ilyenkor hogy tudnám bizonyítani az igazamat?

Legjobb válasz: ajánlott levélben ne küldd a pénzt, esetleg rózsaszín csekken a lakcímére, ha nincs számlád...de inkább a bankjában fizesd be...és ne görcsölj rajta, az eladók nagy része becsületes és elküldi neked az árut az utánvétel meg mindkettõtök számára kockázatos ha ennyire parázol, akkor meg vásárolj személyes átvétellel

ajánlott levélben ne küldd a pénzt, esetleg rózsaszín csekken a lakcímére, ha nincs számlád...de inkább a bankjában fizesd be...és ne görcsölj rajta, az eladók nagy része becsületes és elküldi neked az árut az utánvétel meg mindkettõtök számára kockázatos ha ennyire parázol, akkor meg vásárolj személyes átvétellel
Ha kisebb összegrõl van szó, mondjuk 5-10 ezerig, akkor szerintem ne bonyolítswd túl és utalj neki elõre. Ha nagyobb értékû dolog, akkor meg ne kockáztass, hanem személyesen vedd át! Én már régóta vaterázom, újabban eladóként is, de még soha senkinek nem volt problémája azzal, hogy elõre utaljon..
ha nagyon parázol az ilyen miatt h esetleg nem kapod meg az árút. nézd meg h milyen vissza jelzések vannak nála, ha sok a negatív hagyd ott. ha sok a pozitív akkor tuti h nem lesz semmi baj.
Utánvétellel nagyon kevés eladó foglalkozik, nem sok esélyed van rá... Ha besétálsz a bankba és befizeted a számlájára készpénzben, akkor rögtön megkapja a pénzt. Garancia a mai világban szinte semmire sincs, de én már régóta vaterázom, semmi gond nem volt még soha. Sem vásárlóként, sem eladóként. Érdemes megnézni az eladó visszajelzéseit: ha sok negatív van, keress inkább másikat, ha sok pozitív, akkor nem valószínû, hogy probléma lesz.
én mióta elsõ alkalommal rossz minõséget kaptam (újnak feltüntetett ruhák helyett 90éves nagymamáról leszedett ruhákat), második alkalommal mg se kaptam, pedig váltig állitotta hogy elküldte (nem tudott mutatni róla papirt, pedig ajánlottan kértem), azóta csak személyes átvétel...
kenheti a hajára
Kenheti a hajára. Persze ha tényleg nagyobb összegrõl van szó, akkor érdemes lehet elgondolkodni a személyes átvételben is. Persze nem a Szentgotthárd-Záhony viszonylatban, olyankor érdemes közelebbit keresni.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Ezért van a Vaterán a "Kérdezd az eladót" minden terméknél! Licit (vagy leütés) elõtt, alatt nyugodtan megkérdezhetsz bármit. Ha akkor azt mondja, hogy nem karcos, nem törött, akkor nem vagy köteles átvenni, ha hozzád úgy érkezik!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!