Találatok a következő kifejezésre: Ha vasárnap a (202 db)

Jól élnek a magyarok ugye, ha vasárnap a Római parton nem férek el a biciklimmel a rengeteg méregdrága kajákat és italokat fogyasztó emberek között? Jól csinálja akkor a Fidesz a dolgát, nem? Nincs itt válság.

Legjobb válasz: A volt keleti országok közül csak Csehországban van nagyobb jólét, mint Magyarországon. Aki azért hõbörög, mert Magyarországon szerinte nincs jólét az még egyszersem járt Nyugaton és még mindig a Kádár-korszakbeli álomkép van a fejében a Nyugatról, valamint nem járt még Keleten, és nem tudja, hogy mennyivel jobban él, mint egy átlag ukrán, orosz, kínai.

A volt keleti országok közül csak Csehországban van nagyobb jólét, mint Magyarországon. Aki azért hõbörög, mert Magyarországon szerinte nincs jólét az még egyszersem járt Nyugaton és még mindig a Kádár-korszakbeli álomkép van a fejében a Nyugatról, valamint nem járt még Keleten, és nem tudja, hogy mennyivel jobban él, mint egy átlag ukrán, orosz, kínai.
Magyarországon tényleg viszonylagos jólét van, viszont ez nagyon kis részben köszönhetõ a jelenlegi Fidesz kormánynak, sok tényezõ befolyásolja a dolgot: földrajzi elhelyezkedés, mentalitás, kormányok intézkedéseinek hatásai stb. Válság pedig van, mert régebben az emberek még jobban éltek, azért sírnak most.
Ez csak annyit bizonyít, hogy akik a Rómaira kijárnak, azok jól élnek. Nem minden magyar butapesti.
Azért mert találtál 4-5 ilyen embert már mindenki egybõl tele lett pénzzel?Idióta.
Tény, hogy sokan jól élnek ma Magyarországon. Szerintem ez egyáltalán nem baj, sõt, engem kifejezetten feltölt energiával és motivál, ha sikeres embereket látok, akiknek nem kell megvonni maguktól egy hangulatos kaját a Rómain. Az, hogy vannak közöttük bunkók, szintén tény. De ismerek nagyon sok jófej, intelligens, jómódú embert is. Sajnos viszont kevésbé tehetõs emberbõl is rengeteg van. Gondolj azokra, akik nem tudják fizetni a hitelt (ne menjünk bele abba, hogy akkor miért vették fel, millió oka lehetett, azért leggyakrabban mégis csak annyi, hogy élni kell valahol - pl. nálunk is van lakáshitel, ami még a válság ellnére sem drágább, mint egy albérlet), tehát sok embernek már az a néhány ezer, esetleg tízezer forint, amivel a válság miatt emelkedtek a részletek, problémát okoz... Bizony mi is küszködtünk még ezelõtt fél évvel is, pedig a férjem programozó, csak állami cégnél volt, és egyre nõttek a közüzemi tartozásaink. Szerencsére el tudott helyezkedni egy másik cégnél, ahol több mint a dupláját keresi. Sokaknak azonban nincs ilyen lehetõsége (már sokan jöttek elõ vidékkel, én is így látom...), de ez már egy másik téma. Egyébként az utóbbi idõben úgy látom, hogy a látszatra nem is nagyon lehet adni, amikor valakinek az anyagi körülményeit próbáljuk "belõni". Régen, ha megláttam egy embert egy 8 millás kocsival, rögtön azt gondoltam, hogy milyen gazdag lehet. A nagybátyám viszont nemrég felcsapott hitelügyintézõnek, és mesél dolgokat... Rengeteg de rengeteg ember veri magát adósságba, az ügyfelei listáján, akiket kisegített a bajból, szerepel jónéhány 20-as 30-as fiatalember, akik azért vágtak bele egy iszonyat drága lakásba, kocsiba, hogy sikeresebbnek tûnjenek a hölgyek szemében. Emellett a gatyájukat is hitelre költötték, sokszor nagyon szomorú vége lett a történetnek (ház, kocsi vissza, de egy halom adósság maradt). Nem addig nyújtózkodtak, ameddig a takarójuk ért. Ha legközelebb meglátsz egy álomautót, jusson eszedbe, hogy nem biztos, hogy nincs rajta hitel. Ami meg a kajálást illeti... nem is biztos, hogy mindegyik piknikezõ olyan nagyon gazdag volt. Bátyám és barátnõje pl. nem keresik degeszre a zsebüket, de imádnak szórakozni, kikapcsolódni. Ezért gyakorlatilag minden pénzüket eléttermezik. Egyszerûen így érzik jól magukat, se kocsi, se gyerek, nem tesznek félre semmit, albérletben laknak. De olyan jó, ahogy írtad, "méregdrága" kajákat esznek idõnként, hogy öröm nézni:) Ez is egy életmód, és itt sem hiszem, hogy õk lennének az egyetlen hasonlóan gondolkozó pár ma Magyarországon.
Kedves Petronius, nem azt írtam hogy mindenki kocsmába jár. Szeretsz nagyon kötözködni, de nem baj, biztos nincs más dolgod.
A látszat gazdagságot én is nagy butaságnak tartom, ebben egyetértünk. Én is ismerek ilyen embereket, de csak nevetek rajtuk. Sajnálni meg végképp nem tudom õket amikor jön a végrehajtó.
"Kedves kelet-magyarországi! Te is kicsit biciklizz tovább, míg meg nem látsz egy táblát, hogy "Államhatár. Záhony-Csap" " A kérdésben Magyarországról volt szó.
"Aztán ott vannak azok akik jajgatnak hogy már megint nincs pénz, miközben több tíz ezret otthagytak a kocsmában." Tényleg az a véleményed, hogy mindenki aki panaszkodik azért, mert kevés a fizetése, nincs munkája, az kocsmatöltelék? Ha igen, akkor te vagy az élõ példa rá, hogy a pénzzel együtt intelligencia nem jár.
Tegnap 23:21 - es vagyok. Én is a keleti régióban élek, mégis nyugati színvonalon tartom a cégem. Ez nem attól függ hogy az ember hol lakik.
Kedves kelet-magyarországi! Te is kicsit biciklizz tovább, míg meg nem látsz egy táblát, hogy "Államhatár. Záhony-Csap" Kicsit nézz szét odaát is, aztán értékeld, hogy milyen jól élsz te Kelet-Magyarországon!
Kicsit biciklizz tovább... Lesz egy nagy felirat pirossal áthúzva: BUDAPEST. Ha még tovább mész még arra is magyarok élnek... Nézz szét ott is... Styloo
Ha azt hiszed, hogy az, amit te Pesten látsz érvényes az egész országra, akkor gyere le Kelet-Magyarországra, testvérem, és meglátod, hogy mennyire "jól" élünk mi idát.
Persze hogy jól élünk, minden ezt bizonyítja. Sokan szeretnek siránkozni hogy semmit nem adnak ingyen mint régen, de ez nem azt jelenti hogy rosszul is élnek. Én mint cégvezetõ, tulajdonos szintén jómódú vagyok, nem számít mi mennyibe kerül, de meg is dolgoztam érte az életem során. Aztán ott vannak azok akik jajgatnak hogy már megint nincs pénz, miközben több tíz ezret otthagytak a kocsmában. Vannak persze lecsúszott emberek meg olyanok is akik nem tudnak boldogulni mert alapból képtelenek rá bárki is kormányozna, de õk vannak kevesebben.
Kérdezõ, te vagy szórakozol vagy szimplán buta vagy! Az, hogy valakinek van pénze ott enni, az nem jelenti azt, hogy mindenki jól él. Vidékrõl hallottál már? Ettõl még nem csinálja jól a dolgát és igenis van válság. Tájékozódni kéne és nem csak a dühödet kiereszteni.
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó Válaszoló!Na ez az!Tõled csak tanulni lehet!Irigyellek, amiért ezt meg tudod csinálni, én is próbálok nem foglalkozni másokkal, de annyira feldûhített amit ma is láttam, meg általában az emberek viselkedése undorító.Se közlekedni nem tudnak, se alkalmazkodni, se semmit. Egyenek a Római parton, igyanak részegségig, de utána a Fókusz ne a munkanélküliségrõl szóljón, engem meg ne hátráltassanak a bicikli úton a össze-vissza közlekedõ emberek(?).
Én elismerem hogy jól élek, sokan Magyarországon biztos nem élnek jól, de más problémája engem teljesen hidegen hagy. Nem érdekelnek más emberek. Én csak magammal törõdök.
A kérdező hozzászólása: Te sem lehettél még sok helyen piciny életedben: Azért mert találtál 4-5 ilyen embert már mindenki egybõl tele lett pénzzel?Idióta. Szerinted ez a válasz nem hasznos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Mindenkinek! Az zavar, hogy kinézetre ezeknek az embereknek a többsége pofázik a boltban a pénztárnál, ha 2 percet várni kell, itt meg órákig elücsörögnek a drága kaják felett, ahelyett hogy otthon fõznének valamit. Ezek az emberek azok, akik a piroson átmennek, a metróra futnak, de itt ráérnek. Biciklizni voltam, mert sportolni akartam, de a biciklis úton mentek ezek az emberek négyen-öten, tehát viselkedni sem tudnak. És hiába voltak finom illatok, megálltam hogy ne szórjam a pénzemet el, inkább itthon megettem a tegnap megcsinált kaját. Tehát ne panaszkodjanak se a kormányra, se a hitelekre, munkanélküliségre, semmire..
"Kaviárt esznek?" Svájcban, Kanadában, Svédországban meg ilyesmi helyeken is csak azok fogyasztanak rendszeresen kaviárt, mint akik Magyarországon, Ukrajnában és Lengyelországban megengedhetik maguknak, szóval kár ilyen idejemúlt, kommunista hõzöngésekkel elõállni. Neked is a legnyugatabbi hely ahol eddig voltál mindenbizonnyal Szombathely, Szentgotthárd, esetleg Hegyeshalom volt....
Kaviárt esznek? Mert ha éhesek vagy szomjasak mit csináljanak?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Mindenkinek!

Miért zavarja az embereket, ha valaki a szombat napot tartja meg az ("Úrért"), a nyugalom napjaként, és az miért nem zavarja az embereket ha valaki vasárnapot (vasárnap megy misére)?

Nem vagyok adventista, és Krisztus sem "parancsolta meg, hogy a vasárnapot tarsuk meg a nyugalom napjaként. Viszon azt mondta, hogy nem az ember van a szombatért, hanem a szombat van az emberért. Érdekes, hogy a szombat megtartása zavarja az embereket (már akit...), a vasárnap az "természetesebb". Miért?

Legjobb válasz: Kedves izidorkata! Akiknek a vasárnap a hét ünnepnapja, azok pedig azt kéne elfogadják, hogy ez nem az Isten rendelése szerinti ünnep, hanem, ahogy írod is "szokás", emberi kigondolás, önkényes kitaláció, amirõl a Krisztus Jézus így beszélt, Ézsaiást idézve: ""Pedig HIÁBA tisztelnek engem, ha oly tudományokat tanítanak, a melyek embereknek parancsolatai."" Gondolom, õ is intoleráns volt nagyon...

Kedves izidorkata! Akiknek a vasárnap a hét ünnepnapja, azok pedig azt kéne elfogadják, hogy ez nem az Isten rendelése szerinti ünnep, hanem, ahogy írod is "szokás", emberi kigondolás, önkényes kitaláció, amirõl a Krisztus Jézus így beszélt, Ézsaiást idézve: ""Pedig HIÁBA tisztelnek engem, ha oly tudományokat tanítanak, a melyek embereknek parancsolatai."" Gondolom, õ is intoleráns volt nagyon...
Ugyan már, ki a csodát zavar az hogy valaki megünnepli szombatot? Engem az zavar ha valakit ez zavar. Remélem azok akik a szombatot tartják, szintén elfogadják azt hogy másoknak vasárnap a hét ünnepnapja. Meg kell tanulni azt hogy mások szokásait ne csak megtûrjük, hanem tiszteljük is. Ne akarjuk gyõzögetni a másikat arról hogy a mi nézetünk a helyes. Az a jó ha az ember szombaton adventista, vasárnap baptista(õk vasárnap ünneplik Jézus feltámadását), hétfõn meg katolkikus (egy katolikus barátom hétfõnként alig dolgozik, mert azt mondja hogy náluk a hétfõ is ünnep)
Mert ha kilógsz a sorból visszahúznak
A kérdező hozzászólása: Abban az esetben, ha elfogadjuk Ez. 44-et, mint az 1000 év alatti nem megváltottak földi életét, ahogyan itt élnek a földön. De ez szerintem csalfa következtetés. Én úgy gondolom, hogy Ezékiel 44 egyáltalán nem az 1000 évrõl szól. Ha viszont azt feltételezem, hogy nem, akkor bukott a millenium alatti áldozati rendszer, mely amúgy eltöröltetett: Dán9 "26. A hatvankét hét mulva pedig kiirtatik a Messiás és senkije sem lesz. És a várost és a szenthelyet elpusztítja a következõ fejedelem népe; és vége lesz mintegy vízözön által, és végig tart a háború, elhatároztatott a pusztulás. 27. És egy héten át sokakkal megerõsíti a szövetséget, de a hét felén VÉGET VET A VÉRES ÁLDOZATNAK ÉS AZ ÉTELÁLDOZATNAK, és útálatosságok szárnyán pusztít, a míg az enyészet és a mi elhatároztatott, a pusztítóra szakad. " Az igaz áldozat megáldoztatott. Éppúgy, aki a körûlmetélkesést választja, Krisztus nem használ néki semmit, és a törvényeket az utolsó pontig be kell tartania. Aki az áldozati rendszert választja, annak Krisztus nem használ semmit.
A kérdező hozzászólása: Az 1Kor 7, 19-et viszont idézhetted volna egy kicsit tágabban is. Mert akkor már magad ellen szóltál volna: "18. Körülmetélten hivatott el valaki? ne fedezze el azt; körülmetéletlenül hivatott el valaki? me metélkedjék körül. 19. A körülmetélkedés semmi, a körülmetéletlenség is semmi; hanem Isten parancsolatainak megtartása. 20. Kiki a mely hivatásban hívatott el, abban maradjon. " Ugye, hogy másképp hangzik? Vagy mit gondoltál, nem fogok utánnanézni az egysoros idézetednek? Nem értem az ilyet!
A kérdező hozzászólása: A körûlmetélkedésnél nincs markánsan szétválasztva a saját és a gyermek körûlmetélkedése. Házad népét és gyermekeidet. Egy olyan nemzetségben, melyben minden férfi körûl volt metélkedve, nyílván csak a gyermekek jöhettek szóba. Amit a születés utáni nyolcadik napon kellett végrehajtani. Aki körbemetélteti a gyermekét, az tartson be minden törvényt. Az ötvenedik évben ne vegyen semmit a boltba, melyet azon az évben szedtek le, a bûnért vigyen áldozatot, stb. Nem használ semmit annak Krisztus, ahogy Pál is megmondta. Vallom a parancsolatokat, de aki nem látja át Krisztus tanításában a törvény és a parancsolatok közötti határozott kettévágást, annak még egy kicsit olvasgatnia, elemezgetnie kellene. (Nem mintha nekem nem)
Érdekes, kérdezõ, hogy te számon kéred munyamunya-t a körülmetélésérõl, holott azt sem láttad meg, hogy õ nem a saját, hanem a gyermekének a körülmetélésérõl beszélt, ami a parancsolat, az Ábrahám hite szerint (ugyanis nem Mózes kapta a körülmetélést, hanem az atyák, erre Krisztus is hivatkozik), úgy ahogy írva van, Ábrahámról: "mert tudom róla, hogy megparancsolja az õ fiainak és az õ házanépének õ utánna, hogy megõrizzék az Úrnak útát, igazságot és törvényt tévén" Mi is Ábrahám fiai vagyunk, csak nem test szerint, hanem a hit vonalán, mert nekünk Krisztusban Isten a szívünk elõbõrét metélte körül, hogy cselekedhessük parancsolatait törvényét a Szellem által, a gyermekeink viszont még nem születtek újonnan, de benne vannak a szövetségbe általunk, akiknek Isten a szívét metélte körül. A gyermekek is szentek lettek, szent nép, aminek pecsétje a körülmetélkedés fizikai jegye. Úgy látom, te nem látod a kettõ között a különbséget, (a parancs ugyanis a gyerekekre vonatkozik, és a hívõ Ábrahám felnõttkorában hitének pecsétjéül kapta azt, de a parancsolatokat a gyerekeire vonatkozva, mint ahogy mi is Ábrahám hitét követjük és lépünk be a szövetségbe) Aki hisz, azt az Isten körülmetéli szívében, nincs szüksége testben való körülmetélésre, de a szövetségben születõ gyermekeinek igen. (és az Ábrahám Magvában, Jézus Krisztusban ránk, pogányokból lettekre is kiterjedt a szövetség, és annak feltételei, így már nem idegenek, hanem polgártársai vagyunk a szenteknek) Ez az egyik, a másik pedig, ha te úgy vélekedsz, hogy a körülmetélkedés kizár a Krisztusból, akkor bizony szegény Titus-t is kizártad, aki görög létére körülvetélkedett, Krisztusban hívõ létére. (Pál ugyan nem kényszerítette) Egészen más a helyzet, ha valaki nem az üdvösség feltételeként veszi a körülmetélkedést (mint ami ellen Pál nagyon érvel a galata levélben), hanem megértve Isten akaratát, parancsolatait cselekszi (ami parancs ugye a gyermekekre vonatkozik), mert hisz a Fiában, akiben az Ábrahám szövetsége, az ígéret kiterjedt a népekre. Mellesleg ugye magáról a testben való körülmetélésrõl ezt is írja a Pál: 1Kor 7, 19 A körülmetélkedés semmi, a körülmetéletlenség is semmi; hanem Isten parancsolatainak megtartása. Csak az a kérdés mi Isten parancsolata. Szerintem nem csak annyi hogy szeressük egymást gyerekek.
ha így gondolod, akkor méltó módon ünnepeld meg a szombatot. példát lehet venni azokról a keresztényekrõl akik vasárnap gyülekezetbe mennek, istentiszteletre, pihennek, az egész napjuk Isten csendes ünneplésébe telik. fölösleges egymást piszkálni. régi római mondás hogy ízlésrõl nem érdemes vitatkozni. Ha igazán hiszel magadba, akkor nem mérgelõdsz, és nem boszankodsz azon hogy nem mindenki akar a a te biblia értelmezésed szerint ünnepelni. Elég baj lenne hogyha a biblia értelmét csak filológusok, nyelvszakértõk, teológusok, meg farizeusok értenék.
A kérdező hozzászólása: izidorkata! A teremtés leírásánál a יוֹם (jôm) szó 24 órás napot jelent. Isten hat valós nap alatt teremtett mindent. És igen, a szombat a legszentebb nap a hét napjai között. Erre adott parancsot Isten is. Ha csak árnyalatnyit is igazad lenne, Krisztus helyre tette volna ezt is. De nem tette. A szombat napjának nyugalom napja valós nap, mely szombaton van, mely nap értünk adatott.
Ha valóban hat nap alatt teremtette volna Isten a világmindenséget, és a hetedik nap a szombat lett volna, akkor valóban a szombat lenne a hét legszentebb napja. De a biblia sehol sem írja hogy a teremtés hat 24 órás nap alatt zajlott volna le. Ez csupán a Teremtés-himnuszának a helytelen magyarázata.
A kérdező hozzászólása: munyamunya! "Ami a körülmetélést illeti, ha nekem fiam lesz, biztosan körülmetéltetem, és a testvérünk házasságában is így tettek a szülõk." Róm 2, 25-29 "Mert használ ugyan a körülmetélkedés, ha a törvényt megtartod; de ha a törvényt áthágod, a te körülmetélkedésed körülmetéletlenséggé lett. Ha tehát a körülmetéletlen pogány megtartja a törvénynek parancsolatait, az õ körülmetéletlensége nem körülmetélkedésül tulajdoníttatik-é néki? És a természettõl fogva körülmetéletlen ember, ha a törvényt megtartja, megítél téged, a ki a betû és körülmetélkedés mellett is a törvényeknek megrontója vagy. Mert nem az a zsidó, a ki külsõképen az; sem nem az a körülmetélés, a mi a testen külsõképen van: Hanem az a zsidó, a ki belsõképen az; és a szívnek lélekben, nem betû szerint való körülmetélése az igazi körülmetélkedés; a melynek dícsérete nem emberektõl, hanem Istentõl van." Róm4, 9-12 "Ez a boldogság tehát a zsidónak, vagy a pogánynak is tulajdoníttatik-é? Mert azt mondjuk, hogy Ábrahámnak a hit tulajdoníttaték igazságul. Miképen tulajdoníttaték tehát? Körülmetélt vagy körülmetéletlen állapotában? Nem körülmetélt, hanem körülmetéletlen állapotában. És a körülmetélkedés jegyét körülmetéletlenségében tanusított hite igazságának pecsétjéül nyerte: hogy atyja legyen mindazoknak, a kik körülmetéletlen létökre hisznek, hogy azoknak is tulajdoníttassék az igazság; És hogy atyja legyen a körülmetélteknek is, azoknak, a kik nemcsak körülmetélkednek, hanem követik is a mi atyánknak Ábrahámnak körülmetéletlenségében tanusított hitének nyomdokait." Ki vagy te munyamunya? Nem Krisztust vallod? "Ímé, én Pál mondom néktek, hogy ha körülmetélkedtek, Krisztus néktek semmit sem használ. Bizonyságot teszek pedig ismét minden embernek, a ki körülmetélkedik, hogy köteles az egész törvényt megtartani. Elszakadtatok Krisztustól, a kik a törvény által akartok megigazulni, a kegyelembõl kiestetek. Mert mi a Lélek által, hitbõl várjuk az igazság reménységét."
A vasárnapi összejövetelrõl. Az a hét elsõ napjának sötét részében volt, és mivel akkor a napokat napnyugtától napnyugtáig számították, az egy szombat esti összejövetel volt. Azért gyûltek össze, mert Pál elment másnap, ez egy búcsúösszejövetel volt. Amiért megemlíti a Biblia, mert gy csodálatos gyógyulás történt akkor. Következõ reggel Pál elindult, és elutazott gyalog egy másik messzi városba, amit nem tett volna meg vasárnap, ha azt szentnek tartja
Ez érdekes, mert azt olvastam az apcselben, hogy a nemzsidó hívõknek csak a bálványáldozati hústól, paráznaságtól, vértõl, megfulladt állattól kellett tartózkodniuk. Sõt mg zsinatot/tanácskozást is csináltak Jeruzsálemben. Viszont aki a törvényt megtartja mindent meg kell tartani, elõzõ, a ti gyülekezetetek mind a 613 parancsolatot megtartja? Mivel templom sincs Jeruzsálemben, mi a helyzet az áldozatokkal?
különben mindentiszteletet megérdemelnek azok akik szépen megünneplik a szombatot. Ez sem önkényes emberi kitaláció, hanem szent hagyomány. A biblia meg Isten és ember közös mûve, és nem emberi kitaláció. Azoké az embereké akik meghalottak a Szentszellem sugallatát, és ezt közvetíteni is tudták a nép felé. az is hülyeség ha valaki csak kitalációnak tartja a bibliát, de az is ha valaki farizeus módjára mechanikusan értelmezi, és a szellemét képtelen felfogni.
Ez egy nagyon érdekes kérdés, azért a vasárnapot tartjuk, mert a Bibliában benne van, hogy a korai keresztények a hét elsõ napján gyûltek össze a kenyértörésre. Viszont a korai zsidó származású keresztények szerintem ugyan úgy tartották a sabbath-ot is. Sõt az etióp ortodox egyház is tartja a sabbath-ot. Persze semmi nem tiltja a sabbath megtartását, illene megemlékezni a nyugalom napjáról, pihenni egy kicsit. Én személy szerint nem tartom furcsának a sabbath megtartását, ugyanakkor a kereszténység elvált a zsidó vallástól és talán ez is benne lehet, hogy sokakat zavarhat a zsidó szokás megtartása.
A kérdező hozzászólása: Pillanatnyi zárszó: Mk 12, 33 "És szeretni õt teljes szívbõl, teljes elmébõl, teljes lélekbõl és teljes erõbõl, és szeretni embernek felebarátját, mint önmagát, többet ér minden égõáldozatnál és véres áldozatnál. " Ez igaz ma is, tegnap is és holnap is.
Nekem már aznap halványan kimutatta, amikor nem vártam! Sok sikert!
nekem pénteken kéne megjönnie, és már 3 napja úgy fáj a hasam, mint akinek megjön. Lehet, h nem is fog megjönni. :) Állítólag fájhat úgy az ember hasa a kori terhességnél.
Alap.
Igen. Nem tudom hol laksz, de Debrecenben annyi kikötés van (bár gondolom mindenhol ugyanaz:D), hogy egy órával a film kezdete elõtt vedd át.

Ha vasárnap voltunk együtt akkor a keddi pé-ből lehet még baba? A párom ezen a héten nincs itthon (munka) de holnap lesz pé-m (ovu teszt vasárnap volt pozitív + 24-36 óra)

Sajna ez így alakult, de most leszek félid?nél, a nyálkám, a hasszurka is megvan és az ovuteszt is pozitív volt vasárnap délután. Így holnap várható a tüsz?repedés. Reménykedjek hogy összejöhet?

Legjobb válasz: ha össze is jön tuti lány lesz:-)) szoritok!!

ha össze is jön tuti lány lesz:-)) szoritok!!
Szia! Nálunk 26-án volt peteérésem, 25-én voltunk együtt, és már 5 napja nem jött meg, pozitív a tesztem. Szorítok nektek!
az elsõ vagyok. fog az jönni nyugi:-)
A kérdező hozzászólása: De jó lenne! 2. válaszoló! GRATULÁLOK!!! Remélem hogy összejön! Már nagyon várjuk. Csak ez a fránya munka...
2. vagyok. Reméljük Jézuska hoz nektek egy édes kisbabát, munka ide vagy oda! Úgy is tudja az a kis csöppség, hogy hova kell mennie! :)
A kérdező hozzászólása: De aranyosak vagytok! Nagyon jól esett! Ebben a hónapban már csak egy ovutesztet használtam el ami volt még, de már a hõmérõzést is feladtam... Remélem nem várat már sokáig! :)

Május 8. -ra voltam kiírva, ha vasárnapig nem bújik elő a törpe, akkor hétfőn megindítják. A dokim szerint - kb.6 hete - 1 ujjnyi belső, enyhén megrövidült külső méhszáj. Reménykedhetek még, hogy vasárnapig megindul?

Nagyon félek az indított szülést?l. Van rá okom, tényleg brutálisabb mint a spontán szülés?

Legjobb válasz: reménykedni mindig lehet :) Amúgy tehetsz is érte. Lépcsõzz, emelj meg valami nehezet (de ne olyat, hogy sérvet kapj :)) és szexeljetek egy jót. Nálam a szex indította meg :) Szerintem nem durvább az orvos által indított szülés... bár nem volt benne részem. Sok sikert, írj, ha megvan a babód! :) Könnyû szülést, jó babázást!

reménykedni mindig lehet :) Amúgy tehetsz is érte. Lépcsõzz, emelj meg valami nehezet (de ne olyat, hogy sérvet kapj :) ) és szexeljetek egy jót. Nálam a szex indította meg :) Szerintem nem durvább az orvos által indított szülés... bár nem volt benne részem. Sok sikert, írj, ha megvan a babód! :) Könnyû szülést, jó babázást!
Azt nem tudom, milyen a spontán megindult szülés, mert nekem mesterségesen indították 8 nap túlhordás után. 4 óra infúzió, ebbõl az utolsó fél órában indult meg igazán a tágulás, onnan meg nem volt két óra, mire elõbújt a picurim :) Mit mondjak, a vajúdás hihetetlenül fájt. A doki szerint könnyû szülésem volt, de én inkább gyorsnak nevezném :) Az biztos, hogy jobb volt így gyorsan túlesni rajt, nem tudom, hogy bírnék ki fél napos vagy még hosszabb vajúdást... de remélem, még megtudom, ha a második majd egyszer spontán megindul :)
Szió utolsó vagyok, Nagyon drukkolok Nektek! Hátha még éjjel a hidegfrontra kibújik a kisfiad :D Majd írj hogy mi volt!! Kitartást, a lényeg hogy hamarosan a kezedben van akire 9 hónapja vársz!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a választ, és a biztatást. Holnap befekszem, és hétfõn reggel indítanak. Ha a Nagyságos Úr elõbújt, és itthon leszünk, jelentkezem az "élményekkel", tapasztalatokkal. SZORÍTSATOK!!!
sziasztok én is 8 ra voltam kiírva a naptár szerint, de a UH-k szerint kisebb egy héttel így 17.-re raktak át, ha nem jön hétfõn akkor vajon várnak még? vagy elindítanak?
Ne félj! Ez a legfontosabb. Ahogy írta valaki, tényleg nem biztos, hogy Te úgy fogsz reagálni az oxitocinra, mint ahogy azt olvastad. Nálam is pl. sz..rt se ért... Bocsánat a kifejezésért, de tényleg nem használt semmit, pedig majd' 8 órán keresztül kaptam, folyamatosan emelve az adagot. És sajna nem jött meg a várt hatás...
Elment elõzõ nap a nyákdugóm, pont másnap mentem orvoshoz, ki voltam már nyílva eléggé, és bent tartottak.15.30 felé repesztettek burkot , 21.44kor lett meg a baba.Mondom ha van lehetõségetek, kérjetek edát, szuper dolog.Könnyü szülést kívánok Nektek!
Én is Pécsen szülök, 16ra vagyok kiírva. 17-ei neked miért indították meg?
Szia!Én május 17-re voltam kiirva, 8.án megszületett a babám, meginditották, burokrepesztéssel, és utána kaptam az infuziót.Ha van lehetõséged, kérj epidurált, szinte semmit nem éreztem belõle, egyedül a tolófájásokat.Könnyü szülést kivánok!
Elsõ vagyok. Nem szabad ilyeneket olvasni szülés elõtt! Egyébként igazak, de ha én is olvastam volna, mennyire fáj, olyan stresszben-feszültségben mentem volna be a kórházba, hogy még kétszer nehezebb lett volna a szülés. Szóval nem akarlak álltatni, hogy nem is fáj annyira, de hidd el, a fájdalom elmúlik, a pici meg ott lesz a karodon, az nagyon tuti lesz! Különben is, lehet, hogy te éppen nem reagálsz az oxitocinra olyan hevesen, és nem lesz olyan brutálisan gyors a vajúdásod. Ne ezen agyalj, inkább nyugodj meg, élvezd ezt az utolsó pár napot, míg a pocidban érezheted a kis drágát, és esetleg próbáld ki a harmadik válaszoló által emlegetett praktikákat, hátha nem kell kihúznod hétfõig :)
A kérdező hozzászólása: Pécsi Szülészeti Klinikán fogok szülni. Oxitocinnal indítják. Vasárnap este be kell feküdnöm, és hétfõ reggel 6-kor indítják. Kicsit után olvastam a Neten, azt írja, hogy azért rosszabb az indított, mert nincs átmenet a fájások között, és sokkal brutálisabb, mint a spontán beindult szülés. Hát rettegek!!
Szia én ugyanígy vagyok, mint Te! Máj 8-ra voltam kiírva, és még nem indult be. Hétfõn indítanak. És is nagyon reménykedem, hogy addig beindul, most is éppen könyörgöm a babának! Neked mivel indítják? Nekem valami ballonnal, de iszonyúan félek tõle. Hol fogsz szülni?
A kérdező hozzászólása: Itt vagyunk, jól vagyunk. Május 17.-én megszületett a kis drágánk, sajnos császár lett a vége, mert leesett szegényem szívhangja, ezért a dokim nem mert kockáztatni. A köldökzsinór a lábára volt tekeredve, ezért nem tudott kibújni. 3980 grammal, és 50 cm-re születtünk. Mindenkinek jó babavárást, és babázást kívánok.

HA vasarnap nem vettem be a tablettat es hetfo reggel, 12 oran belul potoltam, es hetfo este sem vettem be hanem ma reggel, 12 oran belul potoltam abbol lehet bajom? . Tegnap nem voltam egyutt a volegenyemmel. Csak vasarnap este.

Legjobb válasz: Nem hinném,hogy baj lehet. Velem is megesett már,hogy késõbb vettem be. Ez függ attól is,hogy milyen régen szeded a tablettát,mert ha nemrég kezdted el, nagyobb az esély a 'balesetre'.

Nem hinném, hogy baj lehet. Velem is megesett már, hogy késõbb vettem be. Ez függ attól is, hogy milyen régen szeded a tablettát, mert ha nemrég kezdted el, nagyobb az esély a 'balesetre'.
nem mivel ha 12 órán belül pótolod akkor nem késtél vele, nem maradt ki szem.
A kérdező hozzászólása: marcius ota szedem....akkor biztos nem lehet baj?
Elvileg nem lehet gond, mert pótoltad. De 2 egymást követõ szemnél már rizikósabb...

Ha tényleg a szombat a vallásban a pihenőnap, akkor miért vasárnap van a "fő" a déli istentisztelet?

Református vallású vagyok,de nem nagyon gyakorlom a vallást. Kiváncsi voltam mit ir az egyes napokról a wikipédia s ezt találtam a szombatról: "A Biblia szerint a szombat a hét hetedik napja, amely a megnyugvásról szól. Isten ezen a napon pihent meg, és hagyta abba teremt?i munkáját, így ez az alkalom minden embert a megpihenésre kell, hogy ösztönözzön." Eddigi tudomásom szerint vasárnap a pihen?nap. Mig vasárnapra a következ?t irja: A vasárnap a hét – a napjainkban általános, Európa keresztény részein szokásos felosztás szerinti – hetedik, záró napja.

Legjobb válasz: Rómaiakhoz 14:5-12 Hungarian Károli (KAR) 5 Emez az egyik napot különbnek tartja a másiknál: amaz pedig minden napot [egyformának] tart. Ki-ki a maga értelme felõl legyen meggyõzõdve. 6 A ki ügyel a napra, az Úrért ügyel: és a ki nem ügyel a napra, az Úrért nem ügyel. A ki eszik, az Úrért eszik, mert hálákat ád az Istennek: és a ki nem eszik, az Úrért nem eszik, és hálákat ád az Istennek. 7 Mert közülünk senki sem él önmagának, és senki sem hal önmagának: 8 Mert ha élünk, az Úrnak élünk; ha meghalunk, az Úrnak halunk meg. Azért akár éljünk, akár haljunk, az Úréi vagyunk. 9 Mert azért halt meg és támadott fel és elevenedett meg Krisztus, hogy mind holtakon mind élõkön uralkodjék. 10 Te pedig miért kárhoztatod a te atyádfiát? avagy te is miért veted meg a te atyádfiát? Hiszen mindnyájan oda állunk majd a Krisztus ítélõszéke elé. 11 Mert meg van írva: Élek én, mond az Úr, mert nékem hajol meg minden térd, és minden nyelv Istent magasztalja. 12 Azért hát mindenikünk maga ad számot magáról az Istennek. Vagyis nem az a lenyeg,hogy ki melyik napot tartja meg,Isten nem azt nezi,ha valaki a Szombatot tartja meg aldja meg erte az Ur,ha valaki a Vasarnapot azt szinten,mindenki gyozodjon meg sajat maga.

Rómaiakhoz 14:5-12 Hungarian Károli (KAR) 5 Emez az egyik napot különbnek tartja a másiknál: amaz pedig minden napot [egyformának] tart. Ki-ki a maga értelme felõl legyen meggyõzõdve. 6 A ki ügyel a napra, az Úrért ügyel: és a ki nem ügyel a napra, az Úrért nem ügyel. A ki eszik, az Úrért eszik, mert hálákat ád az Istennek: és a ki nem eszik, az Úrért nem eszik, és hálákat ád az Istennek. 7 Mert közülünk senki sem él önmagának, és senki sem hal önmagának: 8 Mert ha élünk, az Úrnak élünk; ha meghalunk, az Úrnak halunk meg. Azért akár éljünk, akár haljunk, az Úréi vagyunk. 9 Mert azért halt meg és támadott fel és elevenedett meg Krisztus, hogy mind holtakon mind élõkön uralkodjék. 10 Te pedig miért kárhoztatod a te atyádfiát? avagy te is miért veted meg a te atyádfiát? Hiszen mindnyájan oda állunk majd a Krisztus ítélõszéke elé. 11 Mert meg van írva: Élek én, mond az Úr, mert nékem hajol meg minden térd, és minden nyelv Istent magasztalja. 12 Azért hát mindenikünk maga ad számot magáról az Istennek. Vagyis nem az a lenyeg, hogy ki melyik napot tartja meg, Isten nem azt nezi, ha valaki a Szombatot tartja meg aldja meg erte az Ur, ha valaki a Vasarnapot azt szinten, mindenki gyozodjon meg sajat maga.
Szia! A Biblia szerint Isten a világunkat 6 nap alatt teremtette és a hetedik nap megpihent. Ez a nap a szombat. Értelemszerûen a vasárnap a hét elsõ napja. A kereszténység azon része, akik a vasárnapot ünneplik, Krisztus feltámadására hivatkozva teszik ezt. Azonban a Biblia nem tanítja, hogy vasárnap kellene ünnepelni, a próféciákban is az szerepel, hogy az Isten népe szombaton ünnepel (lásd pl. Mt. 24:20) Maga a tízparancsolat is megerõsíti a szombat megünneplését a Teremtésre hivatkozva, mintegy annak emlékünnepét. Az egyház a 4. századtól tette át a szombat napját vasárnapra, a pogány tömegek beáramlásával, ill. Nagy Konstantín megtérésével, aki napünneplõ volt, a vasárnap ugyanis a Nap napja (sunday, sonntag). Üdv. Péter
Sziasztok! A hivatkozott apostoli gyûlés határozata után ott találjuk az alábbi kis megjegyzést: "Mert Mózesnek régi nemzedékek óta városonként megvannak a hirdetõi, mivelhogy a zsinagógákban minden szombaton olvassák." - vagyis a pogányok eljártak ezekre a felolvasásokra. Bocsi. Üdv. Péter
Kedves Péter, amit mondasz, az csak belemagyarázás, nagyon egyértelmû abban a szöveg, mit kell megtartani, és mit nem. Másrészt nincs olyan, hogy napünneplõ. A Mithras-kultusz és a hozzá kapcsolódó Sol Invictus (Legyõzhetetlen Nap) kultusza, csak egy volt a Római Birodalom számtalan kultusza közül, tehát a pogányok beáramlása, ahogy te nevezed nem befolyásolja, hogy milyen napot ünnepeljenek a keresztyének. Konstantin valóban a kultusz követõje volt, és õ teszi a vasárnapot ünneppé ez igaz, de az ókeresztény hagyományban igenis jelen van a vasárnap (Krisztus feltámadásának napja) ünneplésének szokása, ha nem is volt általános.
5-ös, hogy ez mekkora baromság volt... Mi keresztyének a vasárnapot, Krisztus feltámadásának napját ünnepeljük, ennek semmi köze a pogányokhoz, akik nem ünnepeltek semmit vasárnap. A zsidók szombatját nem ünnepeljük, hiszen az Apostolok cselekedeteiben, az apostoli gyûlés határozata iránymutatást ad, milyen törvényeket kell megtartani a nem zsidó keresztényeknek, ezek között nem szerepel a szombat megtartása.
"az a határozat azt sem írja, hogy ne ölj. akkor gyilkolhatunk?" Nem, Krisztus a tízparancsolatnál jóval szigorúbb szellemi örökséget hagyott ránk. Nekünk nem kell a parancsolatokat böngésznünk, mint a farizeusoknak, mert Krisztus tanításában élünk. Krisztusba vetett hitünk által, és nem a törvénybe vetett bizalomtól várjuk üdvözülésünket.
az a határozat azt sem írja, hogy ne ölj. akkor gyilkolhatunk? A tízparancsolatról egyértelmû volt, hogy meg kell tartani, azért nincs leírva. Amúgy a Mennyben is szombatot fogunk ünnepelni: Ésaiás 66:23 És lesz, hogy hónapról-hónapra és szombatról-szombatra eljõ minden test engem imádni, szól az Úr.
Itt egész részletesen ki van fejtve, igaz angolul: http://en.wikipedia.org/wiki/Sabbath_in_Christianity
a Bibliában a vasárnapünneplésrõl nincs említés, a legtöbb vallás ezt hagyományból tartja meg. a változtatás fokoztatosan történt az elsõ századok során, az oka a zsidóktól való elkülönülés, és a kereszténység könyebb elfogadtatása a vasárnapünneplõ pogányokkal
Mert a vasárnap nem csak pihenõnap, hanem az Isten tiszteletének is a napja, Te! :)
Amikor 57 db hivatkozott forrást feltüntet, akkor eléggé megbízhatónak mondható. Az általam hivatkozó cikk szerintem elfogulatlan, és mindenféle szempontot bemutat, az adventistákét ugyanúgy, mint a katolikusokét.
A wikipédia nem mindig mond igazat.
Válasszuk el a lényegest a lényegtelentõl. Ennek a tanításnak az a lényege, hogy a hét egyik napján pihenjél, és szenteld az Úrnak azt a napot. Az már lényegtelen, hogy melyik nap lesz ez. Az a praktikus, ha a vasárnapot választjuk. Isten nem olyan kicsinyes, hogy ezen is akadékoskodjon.
simán! ha tényleg akkor volt, abszolút esélyes.
Persze :) Méghozzá a kisfiúknak kedvezett :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!