Találatok a következő kifejezésre: Ha van tejem akkor is (27 db)

Azt olvastam, ha vérzik a mellbimbó, be van gyulladva, akkor is tegyük rá a picit. Oké hogy le kell fejni, hogy ne apadjon el a tej, de arra a mellemre tegyem rá, ami vérzik, és ő ezt a véres tejcit egye? Nem túlzás ez?

Legjobb válasz: Nem lesz baja egy pici vértõl.És õ jobban kiüríti mint a mellszívó.Én is csillagokat láttam néha.Hagyd szopizás után szellõzni sokat,maradhat tejes.Aztán vékonyan kend be erre való krémmel.Ha elmúlt,megelõzésképpen akkor is kend szopi után.

Nem lesz baja egy pici vértõl.És õ jobban kiüríti mint a mellszívó.Én is csillagokat láttam néha.Hagyd szopizás után szellõzni sokat, maradhat tejes.Aztán vékonyan kend be erre való krémmel.Ha elmúlt, megelõzésképpen akkor is kend szopi után.
Igen, ha kicsit véres a tej, ebben az esetben ezt eszi, de ez nem baj! Ajánlom neked is, ha szoptatással kapcsolatos kérdésed van kérdezd õt: http://www.nlcafe.hu/index.php?id=192
Igen, azt mondják, hogy akkor is tegyük mellre, de ezzel az a pici baj van, hogy ha vérzik és sebes, akkor csillagokat látsz és nagyon nagy önuralomra és türelemre van szükség, hogy engedjük a babának a szopizást. Szerencsére én nem jártam így, de el tudom képzelni.
Hoppá, úgy látom, nem az az oldal jön be a fenti linkkel, amit akartam. Talán így: http://www.nlcafe.hu/index.php?id=192&page=1&orderby=0&func=..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:-)
Nekem azt mondta a doktornéni, hogy ha vérzik, akkor ne tegyem rá (persze ha picit sebes, az nem baj), mert a vértõl hányni fog.

Van egy egy hónapos kisfiam. Kb másfél hete kezdődött hogy nappal minden rendben a szopizással és éjjel is de este nem hajlandó a mellemből enni csak cumisüvegből. És ha már nem kell neki a tej akkor is sír. Mi lehet ennek az oka?

Legjobb válasz: ha kipróbálta a cumisüveget, leszokik a cicirõl, mivel azt nehezebb megszívni... Próbáld addig "erõltetni" a cicit, amíg el nem fogadja

ha kipróbálta a cumisüveget, leszokik a cicirõl, mivel azt nehezebb megszívni... Próbáld addig "erõltetni" a cicit, amíg el nem fogadja
Nem törvényszerû, hogy leszokik a cicirõl. Az enyém 2 hetes kora óta kap üvegbõl is enni és most 1 évesen még mindig szopik. Egyébként este az én lányom sem fogadja el a cicit, akkor csak üvegbõl akar enni. Lehet, mert abból gyorsabban jön.
A kérdező hozzászólása: Ha este nem akar enni üvegbõl sem bírom etetni mert este fejni sem tudok. Eszik egy kicsit utána meg sír és nem fogadja el a cicimet.
Sajnos valóban cumizavarral lehet gond:(. Próbáld ki, hogy nem üvegbõl, hanem presszóspohárból, kanállal vagy fecskendõvel adod neki a pótlást, ezek nem változtatják meg a szopási technikát. Ahogy erõsödik, valószí}ûleg újra fog szopizni, de ahhoz az üveget félre kéne tenned, és a fent lertak mellett próbálkozni mindig, folyamatosan a mellbõl etetéssel.

Ha van elég tejem akkor is igyak szoptatós teát?

Melyik a legjobb? Sokról hallom hogy hasfájást okoz a babánál.

Legjobb válasz: Szia. szerintem nem kell.Van amikor,pl.nekem a szoptatós tea nem segít,söt a babánál hasfa´jást vált ki.

Szia. szerintem nem kell.Van amikor, pl.nekem a szoptatós tea nem segít, söt a babánál hasfa´jást vált ki.
Szia! Idd a Hipp Natal-t az bio tea és nem fog tõle fájni a hasa a babának. Neked meg folyadékpótlásnak sem utolsó. Kellemes citromos íze van.
Ha van elég tejed, ne szopis teát igyál, hanem máshogy pótold a folyadékot! A szopis teát akkor használd, ha úgy érzed, csökken a tejmennyiséged. Ha akkor is iszod, amikor nem kell, akkor hozzászokik a szervezeted és nem fog használni, amikor kellene.
Dehogy, akkor nem kell, mert kidurran a melled! Nagyon sok tejet csinál, és csak begyullad. Ha a babának elég, akkor nem kell semmi. A szopis teát akkor kell inni, amikor fokozni akarod a tejtermelést, mert valamiért nem elég. Ha erre szükség van, akkor a Humana pl. nagyon jó.
Szia .Én ittam , mert nagyon szeretem az ilyen gyógyteák ízét.Se hasfájást, se cicikidurranást nem okozott nálunk.Pedig 2 évig szoptattam.


Ha a szülés után lactoherbtől beindult még a kórházban a tej és sok tej van, akkor is kell inni a lactoherbet, amíg csak szoptatok végig, vagy ez csak ahhoz kell, hogy beinduljon a tej?

Legjobb válasz: Az elején érdemes rendszeresen inni,amíg a szervezeted fel nem veszi a ritmust a baba igényével,étvágyával.Utána meg alkalmakkor,nem napi rendszerességgel. Bár ha sok a tejcsi,és tényleg van bõven,akkor nem kell. Nekem 5 hónapos a kisfiam és én heti 1x még mindig iszok tejszaporító teát,pedig szerencsére van is tejem elég.De biztos,ami biztos alapon...ártani biztosan nem fog. :)

Az elején érdemes rendszeresen inni, amíg a szervezeted fel nem veszi a ritmust a baba igényével, étvágyával.Utána meg alkalmakkor, nem napi rendszerességgel. Bár ha sok a tejcsi, és tényleg van bõven, akkor nem kell. Nekem 5 hónapos a kisfiam és én heti 1x még mindig iszok tejszaporító teát, pedig szerencsére van is tejem elég.De biztos, ami biztos alapon...ártani biztosan nem fog. :)
Neked az ezek szerint már nem kell, próbáld ki milyen ha nem iszod. Mármint h a babádnak nem kezd-e el fájni a pocója, mert abban van édeskömény ami segíti az emésztését. Ha nincs gond akkor sutba vele!
Nem a teától indult be a tejed, hanem azért, mert mûködik a hormonrendszered! A méhlepény leválásával már nincs gátlás alatt a tejtermelõ hormon, ezért lövellt be a tejed. A teának ehhez semmi köze, az csak folyadék. (És egyébként szerencséd, hogy nem durrantál be tõle még jobban; akikre hat az összetétele, azoknak akár káros is lehet rögtön a szülés után elkezdeni. A Lactoherb tejSZAPORÍTÓ tea, vagyis akkor érdemes kipróbálni, ha nem elég a tej, nem akkor, amikor még be se indult a rendszer...) Ihatni ihatod, amíg jólesik és amíg nem okoz gondot; de elsõsorban nem ettõl lesz elég tejed a jövõben sem, hanem a megfelelõ szopis gyakorlattól. Az elegendõ folyadék persze fontos, ebbe a tea is beleszámít, de ez önmagában még nem elég.

Mik az éhezés tünetei egy babánál? Ha van 3 óránként pisi akkor is éhezhet? Nem tudom, hogy elég e még neki a tejem.

Legjobb válasz: Szerintem mindenképp jó lenne, ha már kiegészítenéd az anyatejet délelõtt gyümölccsel, délután fõzelékfélével, azért is, hogy hozzászokjon a kanálhoz, kóstoljon változatos ízeket, ha ez túl késõn történik meg, akkor nagyobb a valószínûsége, hogy rossz evõ gyerek lesz. Ilyenkorra az anyatej is megváltozik, vizesebbé válik (ezért van pisi elég, de kevésbé tápláló a tej, mert ez már inkább ital). Kezdd az almával, krumplival, banánnal, õszibarackkal, meggyel, répával, sütõtökkel, persze szép fokozatosan.

Próbáld meg, hogy anyatejjel hígítod a kajcsiját, hátha úgy jobban elfogadja, aztán esetleg szép fokozatosan elhagyod belõle a tejcit.
Szerintem mindenképp jó lenne, ha már kiegészítenéd az anyatejet délelõtt gyümölccsel, délután fõzelékfélével, azért is, hogy hozzászokjon a kanálhoz, kóstoljon változatos ízeket, ha ez túl késõn történik meg, akkor nagyobb a valószínûsége, hogy rossz evõ gyerek lesz. Ilyenkorra az anyatej is megváltozik, vizesebbé válik (ezért van pisi elég, de kevésbé tápláló a tej, mert ez már inkább ital). Kezdd az almával, krumplival, banánnal, õszibarackkal, meggyel, répával, sütõtökkel, persze szép fokozatosan.
hát azért 9 hónaposnak erõltetni kellene a kaját már, mert nem fedezi az anyatej már a szükségleteit.Kínáld csak bátran gyakran tejpép gyümik stb...késõbb még nehezebb lesz
Nem a foga jön véletlenül? Mert az én kislányom 1 hete múlt 8 hónapos és szintén csak anyatejen él, mert nem hajlandó kinyitni száját a kanál láttán a fogínye miatt. Már 4 foga van. 6 hósan kezdtük a hozzátáplálást, ment is minden simán, kanállal, banán, sütõtök, krumpli, cékla stb. Aztán egyik napról a másikra nem volt hajlandó egy falatot sem enni. Mostanában van, hogy kinézi a szánkból a kaját és ha olyat eszünk, akkor adok is neki darabosan, nyitja a száját is. De sokat nem eszik még, csak pár falatot. Inkább kóstolgatja. A banánt eszi még meg, de azt sem kanállal, hanem lecsípek neki egy kis darabot, kicsit összenyomom kézzel és úgy adom a szájába. Ekkor is nyitja a drágám a pici ajkait. Még ebbõl is csak kb. 2-3 cm-nyi banánt eszik meg. Gondolom próbáltad székben ültetve vagy az öledben is etetni. Nekem a banánt pl. séta közben, a babakocsiban majszolta ismét. A pépes kaját egyáltalán nem eszi. Próbáld meg Te is a darabos kaját. Hátha... Adok a kezébe babapiskótát, babakekszet, hogy õ tegye az ennivalót a szájába. Õ érzi, hogy mennyire lehet nyomni az ínyét. A krumplit is cikkejesen fõzõm. (Mondjuk ezzel csak kalapálja a tálcát, a répát meg összenyomja a tenyerében, hogy az ujjai között jön ki. :) ) Mókás nagyon. Kicsit már én is izgulok, de a védõnõ mondta, hogy napjában többször próbálgassam egyszer majd nekiáll enni. Nálunk a cumisüveget is szoktatnom kellett, mert azt sem volt hajlandó a szájába venni, az itatópoharat sem. Végre azt már elértem, hogy iszik vizet, persze nem sokat, de iszik 10-20 ml-t, sokszor próbálgatom 1 nap. Szóval, nem vagy egyedül ezzel a problémával. Lassan belenyugszom, hogy az esküvõjén a menüben lesz anyatej is. :) ))) Kitartás Nekünk :)
próbáltad csak a levét a gyümiknek, vagy nagyon híg turmixot cumisüvegbõl? ez is megér egy próbát, bár az én kislányom is anyatejes és gondban voltunk amikor egy szuszpenziót cumisüvegbõl kellett volna adni neki, mert nem tudta használni...
A kérdező hozzászólása: Természetesen a cumisüveget sem fogadja el és semmi folyadékot.Öt óránál tovább nem hagytam és nem is szeretném hagyni éhen-szomjan.Szerintem ezt csak az tudja megérteni, aki hasonló helyzetben van.Egyszerûen nem lehet erõltetni.Én már úgy látom, hogy akkor inkább éhen halna, de akkor is a cicit akarná.Hát tényleg elég érdekes, de így van.Lehet, hogy a fogak is közrejátszanak, de hát más babák is esznek, ha jön a foguk.Most csak abban bízok, hogy lesz tejem.
Az utolsó kisregény írója vagyok, Semmi esetre sem erõltetem az ételt, a kanalat a szájába, mert fáj a fogínye!!! Nem akarok neki fájdalmat okozni! Inkább kézzel adom, mint ahogy írtam is.
Hát sógoroméknál végignéztem ezt a szenvedést, ott is a babus 8, 5 hóig lényegében csak tejet fogadott el, hiába próbált az anyja bármi mást adni. Õ drasztikus volt: egyre kevesebb anyatejet adott neki, helyette izesitett vaniliás tápit, tejpépet üvegbõl. A fõzit soha nem ette meg, most 3 éves mult. Nagyon egyoldalúan eszik, talán két-háromféle ételt. Az anyja most azt mondja hogy jobban kellett volna eröltetni a különféle kajákat, de mikor orditott hogy nem kéri, egyszerübb volt cicire tenni. Szerinte azt kellett volna, ha nem eszi meg a pépet vagy mást, várni egy-két órát, addig egy kis viz folyadéknak, aztán ujra próbÁlni, egyszer csak eszik belõle, hiszen éhes. Elég drasztikus, de valahogy rá kell venni, hogy a tejciden kivül mást is egyen, minnél tovább vársz, annál nehezebb lesz neki is, neked is valószinüleg:( kitartás!
sír sír nyugtalan nem alszik, akkor éhes valószínûleg, ha pisil az nem tudom miért lenne jel...ja meg ha hízik, minden ok
A kérdező hozzászólása: Már mindent megpróbáltam amit lehet.Ennél többet nem tudok.Nem tudom, hogy miként gondolod az erõltetést, de ha öklendezik és sír ennél jobban szerintem nem lehet, max.ha megtömöm.
A kérdező hozzászólása: Már hónapok óta próbálom, de nem nagyon akar mást enni csak szopni.
A kérdező hozzászólása: A pisit azért gondoltam, hogy ha van, akkor vesz magához annyi folyadékot(tejet).Sírni nem sír, de nyûgös és 2 óránként eszik ill. zöld a kakija ami napi egyszer van.9 hónapos és csak anyatejet eszik.Pár napja van ez.Eddig ment a súlya, de nincs mérlegem így csak remélni tudom.Félek, hogy nem eleget szopik.
Utolsó vagyok, A mi babáink nem esznek, ha jön a foguk. :) ) Majd esznek, ha akarnak, sztem jól teszed, hogy nem erõlteted. Tejed meg lesz, ha eddig is volt. Babám 7 hós volt mikor óránként evett, de beállt megint a kereslet-kínálat.

2 és fél hónaposak vagyunk. Kb.2 hete nem fejem le a tejcsit. Azóta folyamatosan puhul a mellem. Ha puha a cici és nem feszes, akkor is van elegendő tej?

Ma 3 óra helyett 1-2 óránként evett a babám,de én ezt a melegnek tudtam be.

Legjobb válasz: SZIA!!! Szerintem ha sokáig akarsz szoptatni akkor (tudom hogy nem nagy felüdülés)de fejjél tovább.Lehet,hogy annak ellenére elég lenne a tejed hogy kevesebbnek érzed,az is lehet,hogy esetleg kevesebbet ittál mint eddig!!!De az biztos,hogy ami fogy ahellyett ugyanannyi vagy még több is termelõdik,nem biztos hogy a babád teljesen kiüríti!!!!Az viszont magáért beszél,hogy a babócád többször rákéreckedik a cicire!Légy kitartó,megéri:egy anya akit tápszerrel engedtek ki a kórházból és 4hónap allatt sikerült(a kitartásnak és a babájának köszönhetõen)ráálni a csak anyatejes táplálásnak!Lehet hogy nálad is picit hosszabb idõ mire beáll a rendes termelõdés.Szorítok

SZIA!!! Szerintem ha sokáig akarsz szoptatni akkor (tudom hogy nem nagy felüdülés)de fejjél tovább.Lehet, hogy annak ellenére elég lenne a tejed hogy kevesebbnek érzed, az is lehet, hogy esetleg kevesebbet ittál mint eddig!!!De az biztos, hogy ami fogy ahellyett ugyanannyi vagy még több is termelõdik, nem biztos hogy a babád teljesen kiüríti!!!!Az viszont magáért beszél, hogy a babócád többször rákéreckedik a cicire!Légy kitartó, megéri:egy anya akit tápszerrel engedtek ki a kórházból és 4hónap allatt sikerült(a kitartásnak és a babájának köszönhetõen)ráálni a csak anyatejes táplálásnak!Lehet hogy nálad is picit hosszabb idõ mire beáll a rendes termelõdés.Szorítok
Nekem is ugyan így van most, sztem kicsit többet is ízzadunk, ne izgasd magad, nekem most nagyon be van durranva a mellem, pedig kb 1 hete nem volt.Fejjed mert kell az még.De az is lehet hogy beállt a kereslet kínálat.Ne izgasd magad, én ma volt hogy 1.5 órár etettem, mert kérte.Ez nem jelenti azt hogy kevés a tejem, mert most 3 órája hogy evett, és alzik mint a bunda.Meleg van, és ilyenkor kicsit többetkell etetni, itatni õket.Kitartás. 2 hónapos baba anyukája.
Szia! Egy idõ után mikor beáll a kereslet kinálat, akkor már nem lesz olyan kemény a cici, mint az elején. 2 gyermekem van, mindkettõ 1 éves koráig szopizott(6 hónapo korukig csak anytejesek voltak) sose fejtem, és rengeteg tejem volt. Ugyhogy ne aggódj, biztos van elég tejcsid. üdv 36 hetes kismama
Nem kell már fejni! Beáll a kereslet, kínálat! Annyi tejed lesz ami a picinek kell! (Lehet 1-2 nap amikor egy szopi alatt a másik mellre is rá kell tenni, de ettõl nem kell megijedni!) A eü. kiskönyv is írja (baba könyve), hogy elsõ 6 héten kell fejni! Adrimami
Szia Nem kell fejni, mert be áll a kereslet-kinálat ahogy azt már mások is írták. Ha puha a melled a feszesség után annak a jele, hogy jól kiszívta a babád a tejet és van elegendõ tejed. A szívás serkenti az agyban a több tejtermelõdést.

Hogy szoptassak ha kevés a tejem? Mert van, de a bébi óránként jelzi, hogy éhes és ha végeztünk és leteszem még akkor is keresi a cicit és sír!

Legjobb válasz: Adj neki cicit, amikor csak kéri. Ha elegendõ pisi és kaki van, akkor nehogy tápszerhez nyúlj! Ménél többet szopizik, annál több tejed lesz. Drukkolok!

Adj neki cicit, amikor csak kéri. Ha elegendõ pisi és kaki van, akkor nehogy tápszerhez nyúlj! Ménél többet szopizik, annál több tejed lesz. Drukkolok!
Egyetértek az elõttem szólóval! Ha gyakrabban szopizik, attól több lesz a tejed és egy idõ után minden visszaáll a normális kerékvágásba. De az is lehet, hogy a Te babád eleve gyakrabban szeret enni. Ha pisis-kakis pelus van elég és gyarapodik is a babád súlya, akkor semmi gond! Több tejet akar, ezért gyakrabban szopizik, amitõl több tej lesz. Ez így mûködik. Az én fiam 3 hós koráig éjjel-nappal kb. 2 óránként evett, aztán kb. két hétig nappal volt, hogy óránként kérte, ezután visszaálltunk a 2 óránkénti evésre, majd egy hónap múlva megint gyakrabban kellett és csak ezután jött egy olyan iodõszak, amikor több idõ telt el, mielõtt megint kérte volna a cicit. Nagyon szépen fejlõdött (az átlagnál ducibb volt, de ez anyatejes babánál nem baj! Ma már nem ducibb, mint a többiek és másfél éves nagyfiú). Szóval kitartás! Ja, és ha evés után még kell a cici, akkor nem biztos, hogy éhes, lehet, hogy csak "komfortszopizni" akar. Ez sem baj. Sok sikert!
Nyugi!Egészen egyszerû!Veled akar lenni, téged akar érezni.Az én kicsikém is pl most is már 7 45 óta szopizik, ha leveszem a cicirõl sír. De csak cumizik sokszor!!Biztonságban érzi magát a karomban. Imádom!Nagyon édes. Egyébként délután õ is félóránként, óránként szopizik. De így a jó neki, már több mint egy hónapja ez megy. Biztos a te kicsidnek is csak anyahiánya van!!!:)
Nyugodtan tedd mellre újból és újból, ez az idõ soha nem jön vissza! Szalad a lakás? Na és. Rendelj ebédet és élvezd, hogy ennyire össze vagytok nõve. Hidd el, nem sok idõ, és véget ér ez az idõszak.
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok! Ez a komfortcici találó, mert van, hogy visszateszem a cicire amikor sír és akkor meg már nem akar szopizni. Csak olyan rossz, hogy nem tudom miért sír, nem maradt-e éhes?
Szia.Igazuk van az elöttem szólóknak.Annyiszor szopiztasd, ahányszor, és amikor ke´ri.a lányom most 3 hónapos, napközben elvan 3-4 órát, este pedig van, hogy 2 óra´nként, 1óra´nként ke´ri a cicit.neki ez így jó, engem nem zavar, söt!!olyan édes olyankor.pedig tudom, hogy sokszor csak cumizik.Olyankor olyan hun cutul nevet közben, mikor ra´m néz.gondolj bele, hogy milyen gyorsan megnönek.Nem írtad, hogy mennyi idös a babád????
Szia nekem is a kicsi szopizott óránként, de már nem bírtam igen idegileg, mert 1 órából 30percet szopizott.Ez 3 hónapos koráig így ment.Nekem sajnos sem éjjelem sem nappalom nem volt mellette. És arról nem is beszélve hogy egy seb volt már a mellbimbóm a szopizástól.Egyszer aztán egyik ismerõsöm adott egy tippet próbáljam kicsit kiéheztetni, nem mindjárt cicit adni neki ha nyuktalankodik.Nagyon nehéz volt, de aztán rátértünk a helyes szopizásra 2-3 óránként.Meg is õrültem volna ha óránként kellett volna szopiztatnom 20 hónapig.Kis rafináltak a babócák, túljárnok hamar az eszünkön.Most a másik babát várom, és ha megszületik nem fogom elkövetni azokat a hibákat mint az elsõvel.34 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Azt hogy csináltad, hogy kiéhezteted? Hagytad sírni?
Szia elõzõ válaszoló vagyok.Nem úgy kell a kiéheztetésre gondolni, hanem hagytam egy kicsit sírni, aztán megnyugodott, majd adtam neki kevés teácskát, utánna tettem cicire.És megszokta pár nap alatt hogy 2-3 óránként eszik.Az orvos is azt mondta hogy nemjó egyfolytában a kicsit szoptatni, mert késõbb gyomrával lehetnek gondok.Gondolj bele mi lenne ha mi is ennénk minden órában, nembírná a gyomrunk.Nem hasfájós a babád?mert nekem az volt sajnos.Írhatsz privitet is nyugottan!!!

Ha van elég tejem, akkor kell-e a babámnak (2hós) szoptatás után vizet is adni?

Van úgy, h a babám 1-1,5 óra hosszat is cicizik, ezért azt javasolták, h fél óra után vegyem le és adjak neki vizet. Mit tegyek?

Legjobb válasz: lehet csak a közelséged kell neki a babusgatás.semmi kép se adj neki vizet!!!anyatejes babáknak az a inni is.lehet kiugrása van.több tej fog beindulni (mert nõ a kis gyomra)a baba igényéhez igazodik.nekünk is csinálta.nem tartott sokáig.pár nap.

lehet csak a közelséged kell neki a babusgatás.semmi kép se adj neki vizet!!!anyatejes babáknak az a inni is.lehet kiugrása van.több tej fog beindulni (mert nõ a kis gyomra)a baba igényéhez igazodik.nekünk is csinálta.nem tartott sokáig.pár nap.
Szia! Ne aggódj, meg fog oldódni! Kb. ugyanígy voltam vele ilyen korban a babámmal. Szinte egész nap cicin volt. Próbáltam vizet adni, fintorogva kiköpte, próbáltuk a cumit, nagy ívben repült. Nekem is mondta a védõnõm, hogy ne engedjem sokáig szopizni, mert felázik a mellem. De akkor sírt szegény. Volt, hogy fájt a bimbóm, de kibírható volt, ha nagyon megfájdult, átraktam a másik cicimre. Nem is nagyon evett már a kisfiam sem, inkább csak cumizott. A végén úgy döntöttem, hogy hallgatok az anyai ösztöneimre. Semmi mással nem foglalkoztam, csak vele, addig szopcsizott, cicizett, amíg kedve tartotta. A mellem nem ázott ki, a babám csuda jókedvû, van elég tejem (több mint 9 hónapja), szépen megnõtt a legény. Azóta sem cumizik, a cumisüveget sem ismeri, az ujját sem szopja. Fokozatosan szépen leállt a hosszú szopikról, napközben már max. 10 perc alatt elintézi a kajálást, esténként, elalvás elõtt kb. fél óra. Nálunk is több hétig tartott a dolog, amíg beállt, észre sem vettem szinte, csak egyik nap feltûnt, hogy "Jé, már milyen gyorsan befejezi a szopcsit!". Nekem is mondtak fejlõdési ugrást, sõt még védõnõhöz is mentem próbaszopásra, mérték mennyit eszik egy evés alkalmával, mivel itthon nem volt mérlegem és a biztonság kedvéért ellenõriztük, hogy nem-e keveset eszik, vagy nem-e fogytán van a tejem. Hát, semmi ilyesmi, bõven volt tejem és a babám normál mennyiséget szopott. Egyszerûen csak szeret cicizni! Megnyugtatta, én meg hozzászoktam. A bimbóm is teljesen rendben van azóta is! A mai eszemmel már nem aggódnék, de nekem is elsõ babám. Tehát, nyugalom, meg fog oldódni, kitartás! Boldog babázást!
Nem hiszem, hogy azért cicizik, mert éhes vagy szomjas lenne, ha van elég tejed. Vannak babák, akiknek nagy a szopásigényük és így elégítik ki. A cumit nem próbáltad? Lehet, hogy segítene, hiszen az, hogy ennyi ideig szopizzon neked sem jó, mert felázhatnak a mellbimbóid és gondolom így csinálni sem tudsz sokmindent a baba mellett..
A kérdező hozzászólása: szia, köszönöm a gyors választ! már többször is próbáltam a cumit, de mindig kiköpte, nem kell neki. azt tapasztaltam, ha hamarabb leveszem, minthogy õ szeretné, akkor elalszik is nagy nehezen, hamarabb felébred és újra etetnem kell. ebbõl arra következtetek, h tényleg éhes lehet és azért eszik ilyen hosszan. bár lehet, h tévedek!?? a mellbimbóim szerencsére nem áznak fel, de fájnak, ha sokáig szopik a pici. ha viszont kevés ideig eszik, akkor meg azért fájnak, mert tele van a mellem tejjel... nem tudom, h csak én vagyok-e így ezzel a szoptatás dologgal... ??
A kérdező hozzászólása: kedves második válaszoló! köszönöm a tanácsot, én sem adnék szívesen vizet neki, sztem is jobb az anyatej, de mi a helyzet akkor, ha az én babámnál ez a "kiugrás" már hetek óta tart? igaz nem minden nap, de sokszor van, h tényleg semmit nem tudok mellette csinálni. elsõ babás vagyok és tanácstalan...

Mi van akkor, ha szoptatás közbem vér is van a tejben, de nem a sebből?

Belülr?lJön, és ha fejem alvadt vér is jön. Holnap megyek dokihoz, de addig ha valaki halott ilyet, írjatok.

Legjobb válasz: Én még nem hallottam, de valamiért nekem is parám ez, többször "láttam magam elõtt" hogy vérzik a mellem, a tejem... Nem tudom mi lehet, de kiváncsi vagyok mit mond a doki. Vigyázz magadra!!

Én még nem hallottam, de valamiért nekem is parám ez, többször "láttam magam elõtt" hogy vérzik a mellem, a tejem... Nem tudom mi lehet, de kiváncsi vagyok mit mond a doki. Vigyázz magadra!!
Akár honnan jön, a baba gyomrába nem kerülhetne vér. Mit mond a védõnõ? Önmagában a mellbõl jövõ vér sem természetes. Az érthetõ, ha a baba sebesre rágja és vérzik, de a másikról még nem hallottam.
A kérdező hozzászólása: A babának nem ártottam, mert kiürül a szervezetébõl(gyerekorvos szerint), de már tudom az okot, cisztám van.

Annak is van esélye, akinek világ életében kis melle volt? Ha megszületik a baba, így is rendesen tud termelődni tej?

Én 12 hetes vagyok és sosem voltam "bögyös maca", most meg azon izgulok, hogy tudom-e majd szoptatni a picit?! Nagyon szeretném! N?ttek a cickóim már, de még nem túl sokat.... El?re is köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Tévhit, hogy a mell mérete számít a tejtermelésnél! Kisfiús mellekkel is lehet rendesen szoptatni és a tejcsárda-méretû nem biztos, hogy úszni fog a tejben! Én sem vagyok bögyös, de már 7 hónapja sikeresen szoptatom a 2. gyerekem! Csak akard, tényleg!

Tévhit, hogy a mell mérete számít a tejtermelésnél! Kisfiús mellekkel is lehet rendesen szoptatni és a tejcsárda-méretû nem biztos, hogy úszni fog a tejben! Én sem vagyok bögyös, de már 7 hónapja sikeresen szoptatom a 2. gyerekem! Csak akard, tényleg!
szia! nekem pici cicim volt az elsõ lányommal.2 évig szoptattam mellette 1 évig adtam is a tejet.egyáltalán nem függ a mell méretétõl.másik kislányom viszont már nem sikerült szoptatni sokáig.
Szia! Az elsõ gyermekem fiú, és õt nem nagyon tudtam szoptatni, de a másodikat (kislány) 2 évig, sõt még fejtem is le tejet és eladtam. Ja egész kicsi cicivel. Azért rendesen megnõtt, de szoptatás után visszavette eredeti méretét (méretét?...) Na mindegy, lényeg az, hogy nem függ a mérettõl. Ne izgulj, mert az árt a babának. Én a második gyerek születése elõtt elhatároztam, hogy mindenképpen szoptatni fogom, mert sajnos az elsõ nagyon allergiás lett mindenre, és tudtam, hogy csak szoptatással elõzhetem ezt meg. Tehát a kislányom megszületett és már a szülõágyon 1 órát szoptattam!!! Azután 10 hónapos koráig csak anyatejet kapott, végül 2 éves korában választottam el. Ha nem teszem szerintem még a mai napig szopna (most lesz 7 éves). Sok boldogságot kívánok a babához!!!:-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!