Találatok a következő kifejezésre: Ha van tejem akkor (86 db)

Két napja mikor babám szopizik, nagyon kapálózik, és sír. De csak ha már puhább a mellem. Amikor kemény tele van tejjel akkor normálisan csendben eszik. Lehet fülgyulladás?

Mert azt mondják amikor er?sen kell szívni akkor szokott nekik fájni.Vagy csak egyszer?en lusta jobban szívni?Megnyomtan a füle mellett azt a pontot is amit mondtak,nem sírt fel.

Legjobb válasz: szerintem még enne, tedd a másik cicire!

szerintem még enne, tedd a másik cicire!
Éhes még és kicsit jobban meg kell küszködnie a tejcsiért. Az elején könnyen tudja szívni, de ahogy írtad, amikor puhább, akkor már kevesebbet tud színi egyszerre belõle és ez bizony nem tetszik neki.:) Sztem eröltesd valameddig, de ha végképp nem bírsz vele tedd át a másikra. Viszont jó lenne ha végét is ki szopikázná, mert az a laktatóbb. Egyszerûen csak lusta. Nálunk is volt ilyen, de sikerült rajta túljutni, viszont ha nagyon éhes még elõfordul mostanában is, hogy türelmetlen már 4, 5 hós a kicsim. Kitartás és boldog babázást.
Még annyit fûznék hozzá, hogy ha átteszed a másik melledre akkor az elõzõt fejd ki. Én is így csinálom és este az összegyült hátsó tejet odaadom neki, így biztosan jól lakik. Vagy ha estére is van elég tejcsid, akkor fagyaszd le amit kifejtél, késõbb jól jöhet.
Nem használtok cumit vagy cumisüveget? Lehet, hopgy a keményebb mellbimbó arra emlékezteti õt.

14 hós baba már csak egyszer szopizik naponta, este. Ha szeretném elhagyni, hogyan csináljam? Egyik nap még kap, a másik nap már nem, akkor ha még van tejem, azzal mi lesz?

Legjobb válasz: Szia, én is 14 hósan hagytam abba a szoptatást, mert csak játszott közben. Nyomkodta az orromat meg ilyenek. Aztán éreztem, hogy tejem is csak igen pici van és egyik napról a másikra abbahagytam. Máshogy nem is lehet abbahagyni! 14 hós elmúlt, augusztus 31-én szopizott utoljára, szeptember 1-jén már nem kapott. De 12 hós korától tehéntejet adtam neki, pohárból, és így szépen szopi után ivott még tejet, aztán maradt a csak pohár, tehéntej. Odafektettem magam mellé, hogy tudja az orromat "dudáltatni", a hancúr minden este megvan! Most 15,5 hós

Szia, én is 14 hósan hagytam abba a szoptatást, mert csak játszott közben. Nyomkodta az orromat meg ilyenek. Aztán éreztem, hogy tejem is csak igen pici van és egyik napról a másikra abbahagytam. Máshogy nem is lehet abbahagyni! 14 hós elmúlt, augusztus 31-én szopizott utoljára, szeptember 1-jén már nem kapott. De 12 hós korától tehéntejet adtam neki, pohárból, és így szépen szopi után ivott még tejet, aztán maradt a csak pohár, tehéntej. Odafektettem magam mellé, hogy tudja az orromat "dudáltatni", a hancúr minden este megvan! Most 15, 5 hós
Egyik napról a másikra túl durva lenne. Egyébként is, nem értem, miért akarod elhagyni, amikor ez csak jót tesz neki, és még nagyon kicsi... :( Ha mindenképpen el akarod hagyni, akkor csak fokozatosan, és a tejed is csökkenni fog, végül elapad.
Sokat szopik? Lehet, hoyg már csak keveset. Ha elég sokat, akkor lakasd jól tejjel, tápszerrel, kakakóval, s utána még kínáld egy pár korttyal. Majd egy-két hét múlva már azzal se. A melledet le kell borogatni hideg vizes ruhával, s a folyadékfogyasztásodat lehetõség szerint korlátozni. Ha csomósodna, egy-két csöppnyit kifejhetsz, d esokat ne!
Nem olyan kicsi. "A tej majd magától is elapad, ha nem ürülnek ki a mellek. Ehhez az utolsó szoptatástól vagy fejéstõl számítva min. 40 napra van szükség. * ha csomós, feszül a mell, annyit ki kell fejni, amíg a feszülés megyszûnik, * csökkentsük a sófogyasztást, de a folyadékfogyasztást nem kell mérsékelni, * viseljünk kényelmes melltartót, amely jól alátámaszt és sehol sem szorít (szükség lehet a megszokottnál eggyel nagyobb méretûre is), * alkalmazzunk hideg vizes borogatást, * segíthet az összetört fejeskáposzta-levélbõl készült borogatás is, aminek tejapasztó hatása van, * zsályatea fogyasztása felgyorsíthatja az apadás folyamatát." Ezeket a babafalva.hu-n, a tej elapasztása cím alatt olvashatod el.
A káposztalevelet deszkára téve sodrófával hengergetve - mintha tészta lenne - úgy kell kicsit megtörni. Ettõl nedves lesz, úgy kell a mellre tenni. ( Nekem az orvos még az orbáncos lábamra is ezt adta, és csak ez használt.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Este kicsit szopizik, aztán elengedi, aztán megint kicsit szopzik, megint elengedi. Szerintem sokat nem szopizik. Szemmûtétre készülök, azért szeretném abbahagyni.
A kisfiam 15 hónaposan állt le. Akkor már 4 hónapos terhes voltam, nagyon nehezen sikerült. Akkor indult el és lekötötte hogy felfedezi a világot. Kereste sokáig, de az nem megy hogy egyik nap kap a másik nap nem. Õ nem érti hogy egyszer miért kaphat másszor miért nem. Csak drasztikus elvonással megy. Fõleg ha napi egyszer cicizett.
Csak hagyd abba, és kész. Aztán borogasd. Így ahogy írták, már ha elvontad, ne add vissza!El fogja felejteni hamar. Esetleg adj cumisüveget, hogy neki is legyen valami. Mond, hogy nincs már cici, csak cumi.Hogy nézze meg ti se ciciztek. És hogy õ már nagy gyerek.

Mik az éhezés tünetei egy babánál? Ha van 3 óránként pisi akkor is éhezhet? Nem tudom, hogy elég e még neki a tejem.

Legjobb válasz: Szerintem mindenképp jó lenne, ha már kiegészítenéd az anyatejet délelõtt gyümölccsel, délután fõzelékfélével, azért is, hogy hozzászokjon a kanálhoz, kóstoljon változatos ízeket, ha ez túl késõn történik meg, akkor nagyobb a valószínûsége, hogy rossz evõ gyerek lesz. Ilyenkorra az anyatej is megváltozik, vizesebbé válik (ezért van pisi elég, de kevésbé tápláló a tej, mert ez már inkább ital). Kezdd az almával, krumplival, banánnal, õszibarackkal, meggyel, répával, sütõtökkel, persze szép fokozatosan.

Próbáld meg, hogy anyatejjel hígítod a kajcsiját, hátha úgy jobban elfogadja, aztán esetleg szép fokozatosan elhagyod belõle a tejcit.
Szerintem mindenképp jó lenne, ha már kiegészítenéd az anyatejet délelõtt gyümölccsel, délután fõzelékfélével, azért is, hogy hozzászokjon a kanálhoz, kóstoljon változatos ízeket, ha ez túl késõn történik meg, akkor nagyobb a valószínûsége, hogy rossz evõ gyerek lesz. Ilyenkorra az anyatej is megváltozik, vizesebbé válik (ezért van pisi elég, de kevésbé tápláló a tej, mert ez már inkább ital). Kezdd az almával, krumplival, banánnal, õszibarackkal, meggyel, répával, sütõtökkel, persze szép fokozatosan.
hát azért 9 hónaposnak erõltetni kellene a kaját már, mert nem fedezi az anyatej már a szükségleteit.Kínáld csak bátran gyakran tejpép gyümik stb...késõbb még nehezebb lesz
Nem a foga jön véletlenül? Mert az én kislányom 1 hete múlt 8 hónapos és szintén csak anyatejen él, mert nem hajlandó kinyitni száját a kanál láttán a fogínye miatt. Már 4 foga van. 6 hósan kezdtük a hozzátáplálást, ment is minden simán, kanállal, banán, sütõtök, krumpli, cékla stb. Aztán egyik napról a másikra nem volt hajlandó egy falatot sem enni. Mostanában van, hogy kinézi a szánkból a kaját és ha olyat eszünk, akkor adok is neki darabosan, nyitja a száját is. De sokat nem eszik még, csak pár falatot. Inkább kóstolgatja. A banánt eszi még meg, de azt sem kanállal, hanem lecsípek neki egy kis darabot, kicsit összenyomom kézzel és úgy adom a szájába. Ekkor is nyitja a drágám a pici ajkait. Még ebbõl is csak kb. 2-3 cm-nyi banánt eszik meg. Gondolom próbáltad székben ültetve vagy az öledben is etetni. Nekem a banánt pl. séta közben, a babakocsiban majszolta ismét. A pépes kaját egyáltalán nem eszi. Próbáld meg Te is a darabos kaját. Hátha... Adok a kezébe babapiskótát, babakekszet, hogy õ tegye az ennivalót a szájába. Õ érzi, hogy mennyire lehet nyomni az ínyét. A krumplit is cikkejesen fõzõm. (Mondjuk ezzel csak kalapálja a tálcát, a répát meg összenyomja a tenyerében, hogy az ujjai között jön ki. :) ) Mókás nagyon. Kicsit már én is izgulok, de a védõnõ mondta, hogy napjában többször próbálgassam egyszer majd nekiáll enni. Nálunk a cumisüveget is szoktatnom kellett, mert azt sem volt hajlandó a szájába venni, az itatópoharat sem. Végre azt már elértem, hogy iszik vizet, persze nem sokat, de iszik 10-20 ml-t, sokszor próbálgatom 1 nap. Szóval, nem vagy egyedül ezzel a problémával. Lassan belenyugszom, hogy az esküvõjén a menüben lesz anyatej is. :) ))) Kitartás Nekünk :)
próbáltad csak a levét a gyümiknek, vagy nagyon híg turmixot cumisüvegbõl? ez is megér egy próbát, bár az én kislányom is anyatejes és gondban voltunk amikor egy szuszpenziót cumisüvegbõl kellett volna adni neki, mert nem tudta használni...
A kérdező hozzászólása: Természetesen a cumisüveget sem fogadja el és semmi folyadékot.Öt óránál tovább nem hagytam és nem is szeretném hagyni éhen-szomjan.Szerintem ezt csak az tudja megérteni, aki hasonló helyzetben van.Egyszerûen nem lehet erõltetni.Én már úgy látom, hogy akkor inkább éhen halna, de akkor is a cicit akarná.Hát tényleg elég érdekes, de így van.Lehet, hogy a fogak is közrejátszanak, de hát más babák is esznek, ha jön a foguk.Most csak abban bízok, hogy lesz tejem.
Az utolsó kisregény írója vagyok, Semmi esetre sem erõltetem az ételt, a kanalat a szájába, mert fáj a fogínye!!! Nem akarok neki fájdalmat okozni! Inkább kézzel adom, mint ahogy írtam is.
Hát sógoroméknál végignéztem ezt a szenvedést, ott is a babus 8, 5 hóig lényegében csak tejet fogadott el, hiába próbált az anyja bármi mást adni. Õ drasztikus volt: egyre kevesebb anyatejet adott neki, helyette izesitett vaniliás tápit, tejpépet üvegbõl. A fõzit soha nem ette meg, most 3 éves mult. Nagyon egyoldalúan eszik, talán két-háromféle ételt. Az anyja most azt mondja hogy jobban kellett volna eröltetni a különféle kajákat, de mikor orditott hogy nem kéri, egyszerübb volt cicire tenni. Szerinte azt kellett volna, ha nem eszi meg a pépet vagy mást, várni egy-két órát, addig egy kis viz folyadéknak, aztán ujra próbÁlni, egyszer csak eszik belõle, hiszen éhes. Elég drasztikus, de valahogy rá kell venni, hogy a tejciden kivül mást is egyen, minnél tovább vársz, annál nehezebb lesz neki is, neked is valószinüleg:( kitartás!
sír sír nyugtalan nem alszik, akkor éhes valószínûleg, ha pisil az nem tudom miért lenne jel...ja meg ha hízik, minden ok
A kérdező hozzászólása: Már mindent megpróbáltam amit lehet.Ennél többet nem tudok.Nem tudom, hogy miként gondolod az erõltetést, de ha öklendezik és sír ennél jobban szerintem nem lehet, max.ha megtömöm.
A kérdező hozzászólása: Már hónapok óta próbálom, de nem nagyon akar mást enni csak szopni.
A kérdező hozzászólása: A pisit azért gondoltam, hogy ha van, akkor vesz magához annyi folyadékot(tejet).Sírni nem sír, de nyûgös és 2 óránként eszik ill. zöld a kakija ami napi egyszer van.9 hónapos és csak anyatejet eszik.Pár napja van ez.Eddig ment a súlya, de nincs mérlegem így csak remélni tudom.Félek, hogy nem eleget szopik.
Utolsó vagyok, A mi babáink nem esznek, ha jön a foguk. :) ) Majd esznek, ha akarnak, sztem jól teszed, hogy nem erõlteted. Tejed meg lesz, ha eddig is volt. Babám 7 hós volt mikor óránként evett, de beállt megint a kereslet-kínálat.

Ha le van fagyasztva a tej akkor arra a másnapit nem lehet már ráönteni? Új üveg kell?

Legjobb válasz: arra már ne öntsd rá. csak azonos hõmérsékletû tejeket önts össze. nekem úgy mondta a védõnõ, hogy az egynapi tejcsiket nyugodtan öntsem össze, ha azonos hõmérsékletûek. 24 óráig lehet tárolni hûtõben. ha nem fogy el, 24 órán belül akkor fagyasszam. ha kellett, este kivettem a fagyasztóból, átraktam a sima hûtõbe, reggelre kiolvadt. de a fagyasztott és a friss tejcsit sose kevertem össze. nem olyan nagy meló +1 üveget mosogatni:)

arra már ne öntsd rá. csak azonos hõmérsékletû tejeket önts össze. nekem úgy mondta a védõnõ, hogy az egynapi tejcsiket nyugodtan öntsem össze, ha azonos hõmérsékletûek. 24 óráig lehet tárolni hûtõben. ha nem fogy el, 24 órán belül akkor fagyasszam. ha kellett, este kivettem a fagyasztóból, átraktam a sima hûtõbe, reggelre kiolvadt. de a fagyasztott és a friss tejcsit sose kevertem össze. nem olyan nagy meló +1 üveget mosogatni:)

Kb másfél hete a babucim a napközbeni etetésnél hisztizik.1órájig tart az evés, utána pótoljuk amig még van tej a frigóban. Reggeli etetésnél és az estinél eleget eszik, . Ha két ciciböl enne akkor több tejci lenne? Mit tegyek?

K10 hetes baba anyukája vagyok.ipróbáltam a tejszaporitó port nem igazán segitett.

Legjobb válasz: Az ilyen tejszaporító vackokat felejtsd el, semmit nem hatnak. Az a baj, hogy csak egy mellbõl szoptatsz! (Nem is értem, miért?) Szoptass mindkét melledbõl, és nem lesz szükség pótlásra. Az, hogy 1 órán át tart, az nem gond, az is segíti a tejtermelést. Valamint szoptasd akkor, amikor csak kéri a baba, és igyál sok vizet. Szoptatás után pedig fejd ki mindkét melledbõl a tejet, akkor is, ha csak két csöpp jön. Egy 2*3 évig szoptató anyuka.

Az ilyen tejszaporító vackokat felejtsd el, semmit nem hatnak. Az a baj, hogy csak egy mellbõl szoptatsz! (Nem is értem, miért?) Szoptass mindkét melledbõl, és nem lesz szükség pótlásra. Az, hogy 1 órán át tart, az nem gond, az is segíti a tejtermelést. Valamint szoptasd akkor, amikor csak kéri a baba, és igyál sok vizet. Szoptatás után pedig fejd ki mindkét melledbõl a tejet, akkor is, ha csak két csöpp jön. Egy 2*3 évig szoptató anyuka.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Már gondoltam én is erre, de nem mertem . Félek hogy a kö etetésre nem lessz elég tej.
Ez butaság... Attól lesz még több tej, ha az összeset kiszívja. Egyébként meg a tej nem két etetés között termelõdik, hanem 90%-ban a szoptatás közben. Szóval emiatt igazán nem kell aggódnod, nyugodtan szoptass két mellbõl.
A kérdező hozzászólása: Köszi a segitséget mindenkitõl. Ma már reggel két cicibõl ettünk. Mindenkinek jó babázást. puszi

Ha van elég tejem, akkor kell-e a babámnak (2hós) szoptatás után vizet is adni?

Van úgy, h a babám 1-1,5 óra hosszat is cicizik, ezért azt javasolták, h fél óra után vegyem le és adjak neki vizet. Mit tegyek?

Legjobb válasz: lehet csak a közelséged kell neki a babusgatás.semmi kép se adj neki vizet!!!anyatejes babáknak az a inni is.lehet kiugrása van.több tej fog beindulni (mert nõ a kis gyomra)a baba igényéhez igazodik.nekünk is csinálta.nem tartott sokáig.pár nap.

lehet csak a közelséged kell neki a babusgatás.semmi kép se adj neki vizet!!!anyatejes babáknak az a inni is.lehet kiugrása van.több tej fog beindulni (mert nõ a kis gyomra)a baba igényéhez igazodik.nekünk is csinálta.nem tartott sokáig.pár nap.
Szia! Ne aggódj, meg fog oldódni! Kb. ugyanígy voltam vele ilyen korban a babámmal. Szinte egész nap cicin volt. Próbáltam vizet adni, fintorogva kiköpte, próbáltuk a cumit, nagy ívben repült. Nekem is mondta a védõnõm, hogy ne engedjem sokáig szopizni, mert felázik a mellem. De akkor sírt szegény. Volt, hogy fájt a bimbóm, de kibírható volt, ha nagyon megfájdult, átraktam a másik cicimre. Nem is nagyon evett már a kisfiam sem, inkább csak cumizott. A végén úgy döntöttem, hogy hallgatok az anyai ösztöneimre. Semmi mással nem foglalkoztam, csak vele, addig szopcsizott, cicizett, amíg kedve tartotta. A mellem nem ázott ki, a babám csuda jókedvû, van elég tejem (több mint 9 hónapja), szépen megnõtt a legény. Azóta sem cumizik, a cumisüveget sem ismeri, az ujját sem szopja. Fokozatosan szépen leállt a hosszú szopikról, napközben már max. 10 perc alatt elintézi a kajálást, esténként, elalvás elõtt kb. fél óra. Nálunk is több hétig tartott a dolog, amíg beállt, észre sem vettem szinte, csak egyik nap feltûnt, hogy "Jé, már milyen gyorsan befejezi a szopcsit!". Nekem is mondtak fejlõdési ugrást, sõt még védõnõhöz is mentem próbaszopásra, mérték mennyit eszik egy evés alkalmával, mivel itthon nem volt mérlegem és a biztonság kedvéért ellenõriztük, hogy nem-e keveset eszik, vagy nem-e fogytán van a tejem. Hát, semmi ilyesmi, bõven volt tejem és a babám normál mennyiséget szopott. Egyszerûen csak szeret cicizni! Megnyugtatta, én meg hozzászoktam. A bimbóm is teljesen rendben van azóta is! A mai eszemmel már nem aggódnék, de nekem is elsõ babám. Tehát, nyugalom, meg fog oldódni, kitartás! Boldog babázást!
Nem hiszem, hogy azért cicizik, mert éhes vagy szomjas lenne, ha van elég tejed. Vannak babák, akiknek nagy a szopásigényük és így elégítik ki. A cumit nem próbáltad? Lehet, hogy segítene, hiszen az, hogy ennyi ideig szopizzon neked sem jó, mert felázhatnak a mellbimbóid és gondolom így csinálni sem tudsz sokmindent a baba mellett..
A kérdező hozzászólása: szia, köszönöm a gyors választ! már többször is próbáltam a cumit, de mindig kiköpte, nem kell neki. azt tapasztaltam, ha hamarabb leveszem, minthogy õ szeretné, akkor elalszik is nagy nehezen, hamarabb felébred és újra etetnem kell. ebbõl arra következtetek, h tényleg éhes lehet és azért eszik ilyen hosszan. bár lehet, h tévedek!?? a mellbimbóim szerencsére nem áznak fel, de fájnak, ha sokáig szopik a pici. ha viszont kevés ideig eszik, akkor meg azért fájnak, mert tele van a mellem tejjel... nem tudom, h csak én vagyok-e így ezzel a szoptatás dologgal... ??
A kérdező hozzászólása: kedves második válaszoló! köszönöm a tanácsot, én sem adnék szívesen vizet neki, sztem is jobb az anyatej, de mi a helyzet akkor, ha az én babámnál ez a "kiugrás" már hetek óta tart? igaz nem minden nap, de sokszor van, h tényleg semmit nem tudok mellette csinálni. elsõ babás vagyok és tanácstalan...

Honnan tudom, hogy van-e tápértéke a tejemnek? Ha szoptatástól jóllakik, akkor nem fogadja el a tápszert?

Legjobb válasz: Olyan tej nincs aminek nem elég a tápértéke. http://www.lll.hu/

Olyan tej nincs aminek nem elég a tápértéke. http://www.lll.hu/
Ha szoptatod, és megfelelõen gyarapodik (pár hét, 1 hónap viszonylatban!), akkor nincs probléma. Szerintem ne akard minden egyes szopinak kiszámolni a tápértékét. Etetésenként változhat az étvágya, a hangulata. Ha evett, és jól érzi magát, akkor nem kell neki tápszer. Legfeljebb hamarabb megszoptatod újra. Az én fiam nem hízott semmit 6-7 hónapos kora között. Doktor nénink csak annyit mondott, ha következõ hónapban sem hízik, beszéljünk róla. Következõ hónap végén már fél kilóval több volt. Nem kapott tápszert, csak szopit, és folytattuk a rendes ételek bevezetését.
Ha nem sir, ideges szopi után, akkor elég a tejed. Ilyenkor ne is kináld tápszerrel, mert lehet, hogy nem fog tudni nemet mondani, és megszokja, hogy enni hobbiból is lehet. Felesleges grammokat nézni, a babád viselkedését és a gyarapodását mondjuk heti/havi szinten nézd.

Igaz, hogy ha az anyatejes babának ritkábban van széklete, akkor táplálóbb a tej?

Mert az én babámnak naponta többször van széklete, és jó nagy adagot kakil általában. Akkor ezek szerint az én tejem nem eléggé tápláló?

Legjobb válasz: nem a tej táplálóbb szerintem,hanem a baba többet-kesebbet hasznosít

nem a tej táplálóbb szerintem, hanem a baba többet-kesebbet hasznosít
szerintem nem, pont hogy azt jelentené, hogy kevés tej van. de ezt úgy lehet leellenõrizni, hogy akkor a pisi is kevés.
A kérdező hozzászólása: Nálam a pisi is sok, a kaki is sok. Minden sok. De miért nem tudja jobban hasznosítani a tejemet a babám szervezete? Csak arra tudok gondolni, hogy nem eléggé tápláló. Pedig szedek még vitaminokat is.
Kedves Kérdezõ! Ne aggódj, én a 3. babámat szoptatom, és mindháromnál ugyanez volt. Ez nem jelenti azt, hogy nem elég tápláló a tej. A baba pontosan annyit hasznosít, amennyire a szervezetének szüksége van, a felesleg pedig távozik... Lehet, hogy túl sokszor szopik, vagy zsírdúsabb a tej, így kevesebbel is beéri.
Csak szoptatott babáknál a napi 6 és a 6 naponta 1 kaki is rendben van. De hallottam/olvastam már 10-el is :) Szóval amennyiben a babád jókedvû, gyarapodik, megfelelõ a fejlõdése egyéb téren is, addig ne aggódj. Ebben is nagyon eltérõek a gyerekek, csakúgy mint minden egyébben. Egyedül a pelenkázás miatt "gáz", ha többször kakil a gyerek, mert többször kell cserélni, többet kell venni.Az én gyerkõceim takarékoskodtak a pelussal, csak 2-3 naponta kakiltak, viszont a nõvérem fia naponta sokszor telirakta a pelusát, így jóval több pelusuk fogyott.
Szia! Semi kapcsolat nincs a két dolog között! :) az hogy hány naponta (vagy naponta hányszor) van széklet, az ugyanúgy lehet genetika is, függ a TE táplálkozásodtól is! Nálunk pl úgy mûködött, hogy amilyet én olyat õ is!(bocsi hogy szemléltetem) Hidd el mindent megkap a tejcsidbõl amire csak szüksége van! :) És NE gondolkodj ilyen összefüggéseken, inkább hidd el hogy PONT ANNYI VAN ASMENNYI A BABÁDNAK KELL! Másfél éves szopizó kislány anyuja
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, már megijedtem picit. :) Az én babámnak minden nap van többször széklete, nem is kevés. Szóval nem tud így olyan nagy mértékben hízni.

Ha 23 hetesen már van előtejem, akkor szülés után lesz tejem? Nem fog elepadni?

Legjobb válasz: Nem fog. Ne izgulj. Nekem az elsõ gyerekemnél már 16 hetesen volt elõtejem és 9 hónapos koráig szoptattam, sõt még tudtam volna tovább is, csak õ már nem akart.

Nem fog. Ne izgulj. Nekem az elsõ gyerekemnél már 16 hetesen volt elõtejem és 9 hónapos koráig szoptattam, sõt még tudtam volna tovább is, csak õ már nem akart.
Nekem annó a lányommal 20 hetesen már volt tejem és szülés után 3 héttel elapadt.Teljesen egyéni hogy kinek mennyi van és meddig az elõtejbõl sem lehet megjósolni.

Annak is van esélye, akinek világ életében kis melle volt? Ha megszületik a baba, így is rendesen tud termelődni tej?

Én 12 hetes vagyok és sosem voltam "bögyös maca", most meg azon izgulok, hogy tudom-e majd szoptatni a picit?! Nagyon szeretném! N?ttek a cickóim már, de még nem túl sokat.... El?re is köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Tévhit, hogy a mell mérete számít a tejtermelésnél! Kisfiús mellekkel is lehet rendesen szoptatni és a tejcsárda-méretû nem biztos, hogy úszni fog a tejben! Én sem vagyok bögyös, de már 7 hónapja sikeresen szoptatom a 2. gyerekem! Csak akard, tényleg!

Tévhit, hogy a mell mérete számít a tejtermelésnél! Kisfiús mellekkel is lehet rendesen szoptatni és a tejcsárda-méretû nem biztos, hogy úszni fog a tejben! Én sem vagyok bögyös, de már 7 hónapja sikeresen szoptatom a 2. gyerekem! Csak akard, tényleg!
szia! nekem pici cicim volt az elsõ lányommal.2 évig szoptattam mellette 1 évig adtam is a tejet.egyáltalán nem függ a mell méretétõl.másik kislányom viszont már nem sikerült szoptatni sokáig.
Szia! Az elsõ gyermekem fiú, és õt nem nagyon tudtam szoptatni, de a másodikat (kislány) 2 évig, sõt még fejtem is le tejet és eladtam. Ja egész kicsi cicivel. Azért rendesen megnõtt, de szoptatás után visszavette eredeti méretét (méretét?...) Na mindegy, lényeg az, hogy nem függ a mérettõl. Ne izgulj, mert az árt a babának. Én a második gyerek születése elõtt elhatároztam, hogy mindenképpen szoptatni fogom, mert sajnos az elsõ nagyon allergiás lett mindenre, és tudtam, hogy csak szoptatással elõzhetem ezt meg. Tehát a kislányom megszületett és már a szülõágyon 1 órát szoptattam!!! Azután 10 hónapos koráig csak anyatejet kapott, végül 2 éves korában választottam el. Ha nem teszem szerintem még a mai napig szopna (most lesz 7 éves). Sok boldogságot kívánok a babához!!!:-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!