Találatok a következő kifejezésre: Ha van orvosom egy kórházban (12 db)

Ha van fogadott orvosom egy kórházban (nem magánrendelés) , akkor illik a vizsgálatokon borítékot adni? Ha igen mennyit? És a szüléskor mennyit szoktak adni?

Nem tudom mit gondoljak,

Legjobb válasz: Szia, pénzt csak magánrendelésen kell adni, ott mondja is a doki, hogy mennyit. Szerintem akármennyire is fogadott az orvos, ha nem a magánrendelésére mész, akkor nem várhatja el, hogy fizess. A szülés más kérdés, én magándokihoz járok, azt hallottam, hogy a szülés kb 10-szerese a vizsgálati díjnak, így én szerintem 80ezret fogok fizetni. :S Sajna azt nem tudom, hogy ebben az esetben mennyi lesz Neked, de úgy hallottam ha valakinek nincs fogadott dokija sem, akkor 30-40-et szoktak adni...na, sztem nálad a kettõ között.. Remélem azért segítettem valamennyire..

Szia, pénzt csak magánrendelésen kell adni, ott mondja is a doki, hogy mennyit. Szerintem akármennyire is fogadott az orvos, ha nem a magánrendelésére mész, akkor nem várhatja el, hogy fizess. A szülés más kérdés, én magándokihoz járok, azt hallottam, hogy a szülés kb 10-szerese a vizsgálati díjnak, így én szerintem 80ezret fogok fizetni. :S Sajna azt nem tudom, hogy ebben az esetben mennyi lesz Neked, de úgy hallottam ha valakinek nincs fogadott dokija sem, akkor 30-40-et szoktak adni...na, sztem nálad a kettõ között.. Remélem azért segítettem valamennyire..
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszodat! Nagyon nehéz és olyan kínos ez... Nem szeretném túlzásba vinni, (minden fillér számít most nekünk) Viszont annyira rendes a Doki, hogy mindenképp szeretném "meghálálni".
Szia.Ha az sztk-ba jársz hozzá, akkor szerintem nem, de amikor megfogadtad errõl nem volt szó? Ha csak a szülés után szeretnél adni valamit, akkor esetleg vehetnél neki egy üveg márkás italt, vagy ajándékkosarat, vagy ha dohányzik egy doboz finom szivart. Nem csak pénzzel lehet kifejezni a hálánkat. És jól mondtad, hogy most minden pénz számít. Üdv, 39 hetes kismama
Ha nem magánrendelés és felfogadtad az a szülésre vonatkozik inkább. Tehát nem kell fizetned csak a szülésnél majd. Szerintem mivel nem magánrendelésre jársz igy illik többet adnod szüléskor mint 30-40 ezer. De mindenkinek saját szive joga, ha nincs elõre megbeszélve. Attól is függ sokminden hogy szabadnapján megy e be a doki vagy épp munkaidõben lesz e. Ha gonsdolod adj neki 30-40 ezret és ha minden rendben lesz utána akkor még a 6 hetes kontrollon szoktak még vagy csomagot adni vagy pénzt.
ez nagy dilemma! Én is így vagyok magándoki és kórházi rendelés..nem engedte, hogy a maszekra menjek, de úgy gondolom, ha bejön a szülésre, mert ha lejár egy 24 órás ügyelet akkor nem vállalhatnak túlórát miattam sem-akkor 50-et kap , ha pedig nem akkor aki bejön az kap 30-at és a dokinak viszek a tanácsadásért valamit. de még változhat a teóóriám egyenlõre ezt találtam ki. Minden fillér számít így igaz-van mire költeni-ezen is fog mulni a hálás boríték!

(Jáhn Ferenc KH. ) Ha nem szimpi a kórház de van egy nagyon szimpatikus jó orvos ott, oda mennél szülni?

Napok óta azon agyalok hogy hiába nézegetek oldalakat beszélgetek kismamákkal csupa olyan dolgot hallok ami nagyon nem szimpatikus.Többek között,egyáltalán nem segítőkész bunkó csecsemősök, nem jöhet be hozzátartozó a szobákba,ezáltal fürdeni se tud segíteni,tápszert adnak a babáknak-nem a szoptatás hívei,első babás anyáknak se segitenek a szoptatásban,Rossz higénia,ha nem vagy jól is "kivágnak" a kórházból,szinte mindent te viszel a babának,még betétet se adnak,a véres lepedő 3 napig alattad van...stb stb...Ezek mind borzalmasnak találom!Egy szól a kórház mellett hogy lehet szülésznővel szülni! De voltam, ott vizsgálaton és egy tündéri aranyos megnyugtató okos figyelmes orvos vizsgált Dr. Hartmann Gábor.Akiről a váróban azt mondták a kismamák hogy nem kötelező magán rendelésre menni lehet az ingyenes terhesrendelésre menni a kórházba,és a tarifa se egeket verő..bár azt sajnos nem mondták mennyi. Havalaki szűlt nála mostanában segítsen hogy igazak e az infok és akár privibe is hogy mennyi az annyi! Na meg a kórházról - osztályról írjatok..

Legjobb válasz: Én ott szültem 4 éve, és néhány dolgot megcáfolnék: - A csecsemõsökkel nekem pont más a tapasztalat, a kicsim felsírt, én még épp csak felültem az ágyban, már jöttek, hogy miért sír, mit csináljak, kell-e segítség. - Az, hogy nem jöhet be hozzátartozó, nem gond, hisz ha együtt vagy 6 másik anyukával,akik épp félmeztelen szoptatnak, nem hiszem, hogy a férjed/rokonod oda való. Én biztos kizavartam volna, ha olyankor jön. - Fürdetni a csecsemõsök fürdetnek, nem te. - Anyatejet, ha lefejed és kirakod, odaadják a babádnak. Ha nincs tejed, valamit adniuk kell a picidnek. Egyedül a koraosztályon kapnak hozott anyatejet (mert amúgy kevés van, kevesen fejnek) - 4 éve mindenki azt nyomta az arcomba, hogy szoptassak még akkor is, mikor be sem indult a tejem, sõt jött egy tanácsadó is, õ segített kipróbálni a fogásokat, stb. - A higénia nem olyan, mint otthon, de ha egy wc-re 6-8 anyuka jut, hát.... amúgy naponta jöttek takarítani. - A "nem vagy jól" érdekes, orvosok nézik a gyereket is, anyát is, ha minden oké, mehet a 3. napon. A sebek sajna lassan gyógyulnak, én még hetekkel a szülés után is rosszul voltam, de nem akartam volna bent maradni, nem volt szükséges.(pedig kívül belül varratok voltak) - Nem kellett vinni semmit, adtak, de ha vittél és azt használtad, megköszönték. (pl az elõttem lévõ anyuka konkrétan szétrabolta a fiókot, még egy vattapamacs se maradt utána) - Betétet tényleg nem adnak, az nincs. A lepedõt, ha úgy látod cseréled, van kint tiszta rengeteg, meg mellette egy kosár, ahova a használtat viszed ki. Alattam nem volt véres lepedõ egy percig sem. És az orvosok/szülésznõk: a szülésem nem volt könnyû, viszont két nyomás között megtelt a szoba, jöttek az orvosok meg mindenki,hogy segítsen, voltak vagy 10-en. A dokim nagyon jó, most a második gyereket is nála, a J.F kH-ban fogom szülni. Dr. H.G-ról én is csak jókat hallottam, bár nem nála szültem.

Én ott szültem 4 éve, és néhány dolgot megcáfolnék: - A csecsemõsökkel nekem pont más a tapasztalat, a kicsim felsírt, én még épp csak felültem az ágyban, már jöttek, hogy miért sír, mit csináljak, kell-e segítség. - Az, hogy nem jöhet be hozzátartozó, nem gond, hisz ha együtt vagy 6 másik anyukával, akik épp félmeztelen szoptatnak, nem hiszem, hogy a férjed/rokonod oda való. Én biztos kizavartam volna, ha olyankor jön. - Fürdetni a csecsemõsök fürdetnek, nem te. - Anyatejet, ha lefejed és kirakod, odaadják a babádnak. Ha nincs tejed, valamit adniuk kell a picidnek. Egyedül a koraosztályon kapnak hozott anyatejet (mert amúgy kevés van, kevesen fejnek) - 4 éve mindenki azt nyomta az arcomba, hogy szoptassak még akkor is, mikor be sem indult a tejem, sõt jött egy tanácsadó is, õ segített kipróbálni a fogásokat, stb. - A higénia nem olyan, mint otthon, de ha egy wc-re 6-8 anyuka jut, hát.... amúgy naponta jöttek takarítani. - A "nem vagy jól" érdekes, orvosok nézik a gyereket is, anyát is, ha minden oké, mehet a 3. napon. A sebek sajna lassan gyógyulnak, én még hetekkel a szülés után is rosszul voltam, de nem akartam volna bent maradni, nem volt szükséges.(pedig kívül belül varratok voltak) - Nem kellett vinni semmit, adtak, de ha vittél és azt használtad, megköszönték. (pl az elõttem lévõ anyuka konkrétan szétrabolta a fiókot, még egy vattapamacs se maradt utána) - Betétet tényleg nem adnak, az nincs. A lepedõt, ha úgy látod cseréled, van kint tiszta rengeteg, meg mellette egy kosár, ahova a használtat viszed ki. Alattam nem volt véres lepedõ egy percig sem. És az orvosok/szülésznõk: a szülésem nem volt könnyû, viszont két nyomás között megtelt a szoba, jöttek az orvosok meg mindenki, hogy segítsen, voltak vagy 10-en. A dokim nagyon jó, most a második gyereket is nála, a J.F kH-ban fogom szülni. Dr. H.G-ról én is csak jókat hallottam, bár nem nála szültem.
nem tudom mért szidják ennyien ezt a kórházat.szerintem egyik se jobb.mindenhol vannak bunkók így is úgy is..én most fogok itt szülni !jövõ héten szerdán/ immár harmadszor!!!!:) ki lehet bírni azt a pár napot :)
Én április elején születem itt és meg voltam elégedve vele. Egyetértek az elsõ válaszolóval. Van egy unszimpi csecsemõs, de õt is lehet kezelni. Egy ágyasban voltam, az szuper, ott a mosdó is tiszta. Az viszont igaz, hogy nem segítenek a szoptatásban. Elsõ babás anyukáknak sem szentelnek túl nagy figyelmet. De azt a 3 napot valóban ki lehet bírni!

Gond lehet ha nem abban a kórházban szülök ami a kerületemhez tartozik? Mert a fogadott orvosom egy másik kerületben van abban a kórházban ahol dolgozom.

Legjobb válasz: A szülészeti-nõgyógyászati ellátásban szabad kórház és orvosválasztás van.Oda jársz, ott szülsz, ahol neked szimpatikus.

A szülészeti-nõgyógyászati ellátásban szabad kórház és orvosválasztás van.Oda jársz, ott szülsz, ahol neked szimpatikus.
Budapesten szültem, szombathelyi vagyok. Terhesgondozásra Szombathelyen jártam, havonta egyszer pedig Pestre. Ott szülsz ahol akarsz.
Ott szülsz, ahol akarsz. Azért persze Gyõrbõl Nyíregyházára nem célszerû menni, mert valószínûleg megszülsz útközben, de egyébként oda megy az ember, ahová akar.


Miskolcon a megyei kórházban mennyit "illik", szokás adni, ha van az embernek fogadott orvosa, de nincs egy előre meghatározott tarifa?

Legjobb válasz: Nagy Gábor nem tartozik éppen az "olcsó" orvosok közé... Mármint, ahhoz õ már "nagy" ember. Szerintem, ha minden alkalommal adtál neki pénzt amikor megvizsgált, no meg az UH-ok után is , akkor az a 40000 elegendõ lesz. Én is a megyeibe járok, én sem tudom még mennyit adjak az orvosomnak, de ez a magánrendelõ tarifa X 10-el, jó megoldásnak tünik...

Nagy Gábor nem tartozik éppen az "olcsó" orvosok közé... Mármint, ahhoz õ már "nagy" ember. Szerintem, ha minden alkalommal adtál neki pénzt amikor megvizsgált, no meg az UH-ok után is , akkor az a 40000 elegendõ lesz. Én is a megyeibe járok, én sem tudom még mennyit adjak az orvosomnak, de ez a magánrendelõ tarifa X 10-el, jó megoldásnak tünik...
Hát ez jó kérdés.Mennyit adsz neki a magánrendelésen? Ez amúgy orvosfüggõ is.Melyik dokihoz jársz? Én baráti alapon járok a dokimhoz és amit elkér egy rendelésen annak a 10-szeresét adom.Ezt illik.Na meg attól is függ mennyi van a te pénztárcádban.
A kérdező hozzászólása: Szia! Nagy Gáborhoz járunk. Az elsõ vizsgálat volt a magánrendelõben az 6000 Ft-ba került. UH ott nincs, így az a kórházban van, minden 2. alkalommal adunk 5000-et. A párom olyan 40000 gondolt, én 50-60000-re. De az a baj, hogy ebben a kérdésben elég tapasztalatlanok vagyunk. Te kihez jársz, és mennyit gondoltál adni, még ha baráti alapon is? Köszi a választ!
Szia.Én vagyok az elsõ író.Én Bikki Bélához járok.Nála egy vizsgálat 8000.-, de én 4000.-et fizetek.Vagyis én baráti alpon fogok neki 40.000.-adni.De amúgy amit írtál szerintem elegendõ.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Mindenkinek szép szülést, és egészséges babát kívánok!
Es aki csak magan rendelobe jar a terhesseg alatt, annak a szuleskor mennyit illik adni?

Ha van saját orvosom, de egy másik városban, és én a lakóhelyemhez közeli kórházban szeretnék szülni, ahol nem ismerek senit, akkor mi a teendő? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Szia. Én sem abban a kórházban fogok szülni, ahová tartozom. Én az elején megkérdeztem a dokim, hogy nem gond-e, vagy van-e valami teendõ, de megnyugtatott, hogy nyugodtan szülhetek ott, ahol én akarom. Szerintem kérdezz rá te is. Üdv 37 hetes kismama

Szia. Én sem abban a kórházban fogok szülni, ahová tartozom. Én az elején megkérdeztem a dokim, hogy nem gond-e, vagy van-e valami teendõ, de megnyugtatott, hogy nyugodtan szülhetek ott, ahol én akarom. Szerintem kérdezz rá te is. Üdv 37 hetes kismama

Jogom van egy 2 éves kisbabával éjjel nappali ottlétet kérni a kórházban ha műtik, akár egy szék is elég, vagy ha az orvos azt mondja akkor haza kell mennem este?

valami törvényt tudnátok linkelni?

Legjobb válasz: "(4) A kiskorú betegnek joga van arra, hogy szülõje, törvényes képviselõje, illetõleg az általa vagy törvényes képviselõje által megjelölt személy mellette tartózkodjon." http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99700154.TV

"(4) A kiskorú betegnek joga van arra, hogy szülõje, törvényes képviselõje, illetõleg az általa vagy törvényes képviselõje által megjelölt személy mellette tartózkodjon." http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99700154.TV
Elvileg jogod van a Babáddal maradni, de kórházanként, sõt, osztályonként változik, hogy hogyan állnak a kérdéshez. Van, ahol egyenesen örülnek neki, ha éjszaka is van a gyerek mellett szülõ, de van, ahonnan este mondjuk 8 - kor könyörtelenül kiraknak. Sajnos elég sok kórházat jártunk meg a Kisfiammal, van tapasztalat ...
Szia!Kórházanként eltérõ lehet, ezért legjobb lenne, ha ott érdeklõdnél, ahol majd mûtik a gyermekedet.A kórházakban kiakasztott házirendet be kell tartani, ami leírja pontosan, hogy mi megengedett, pl. maradhatsz-e este a kicsid mellett. Persze, jogaink vannak elméletben, aztán mi lesz a gyakorlatban ki tudja... Nekem is friss élményem van ezzel kapcsolatban, nagyon dühös is vagyok még mindig!
Anyámat anno ki akarták rakni, akkor még törvény sem volt erre.Megmondta hogy ahoz le kell ütniük, mert õ bizony ott marad.Nem tudtak vele mit csinálni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek tündérek vagytok elsõ- te meg csúcs szuper:)
Mi azért vittük le a kisfiúnkat Debrecenbe, mert itt Bp-en az Amerikai úti Idegsebészeten nemhogy ittaludni nem lehetett volna, de napi 2x30perc lett volna a látogatási idõ. Vicc. 7 hónapos volt akkor a fiam Érdeklõdj jó elõre!!!! Sok sikert a mûtéthez
Amikor a kisfiam kórházba került, nekünk elmondták a házirendet, és alá is kellett írnom, hogy betartom. A gyermek intenzívre került, és ott a kicsi elalvása után el kellett hagyni a kórtermet. A folyóson maradhattam volna. Mivel mi éjjel estünk be, és hajnali 2 óra volt mire megkapta a kezelést és megnyugodott illetve elaludt, így hazajöttem összepakolni magunknak és 5 órakor már ott ültem a folyóson. 1/2 6-kor már bemehettem hozzá. Akkor mondtam, hogy szeretnék vele maradni éjszakára is, és mivel elhagyhatta az intenzívet így olyan szobát kaptunk, ahol 1 kiságy és 1 rendes ágy volt fürdõvel és wc-vel. Persze mindezért fizetni kellett, 2500 Ft/nap.
Sajnos saját tapasztalat, az elmúlr fél évben mindkét gyerekkel voltunk kórházban többször is. A gyõri Petz Aladár Megyei Kórházban a csecsemõ és gyermekosztályon. Szépen felújított teakonyha, ahol elkészíthetted a gyerek tízóraiját, uzsonnáját, illetve lehet teát fõzni, ebédet melegíteni. A szülõnek is járt napi háromszori étkezés. Zuhanyzó 1 van, de az is felújított, kultúrált. Éjjel-nappal a gyerekkel lehetett lenni, 2 férõhelyes szobákban. ( 2 gyerek + 2 szülõ ). Nálunk volt úgy, hogy a férjem aludt bent, mert a kisfiam átaludta az éjszakát, de a kislányom egész éjjel utánam sírt, így 2.éjszaka cseréltünk. Az apa vagy az anya is bent lehet, Gyõrben még a nagyszülõ ellen sem szóltak, amíg a szülõ hazaugrott valamiért. Kevesen vannak az osztályon, szerintem nagyon rendesek, lelkiismeretesek, és nekik is könnyebbség, ha egy gyereket ellát az anyukája. Amúgy nem küldhetnek el a gyereked mellõl, a Kismama magazinban is volt errõl több cikk.

Mennyibe kerül egy vérvizsgálat egy kórházi laborban, ha van TB-m, de nincs orvosi beutalóm?

Legjobb válasz: sztem beutaló nélkül nem mehetsz.magánba igen,8-10 ezer ft minimum.

sztem beutaló nélkül nem mehetsz.magánba igen, 8-10 ezer ft minimum.
Kötelezõen kell beutaló, vagy magánhoz mész.
Ez a 8-10.000 ft honnan jött? :DD Mit akarsz vizsgáltatni, és miért nincs beutalód? Ezek azért fontos kérdések, mert ettõl függ, hogy mennyibe kerül.
A kérdező hozzászólása: Ne offoljatok :D http://www.rethy.hu/index.fcgi?rx=&item=&nyelv=hu&menuparam3.. nem veszik fel a telot azért kérdem. Régen asszem 5000 Ft volt, ha volt TB. Magánlabort néztem én is de ez murwadrága, Fõleg májenzim értékek érdekelnek.
De ismétlem semmi értelme magadnak kérni laborvizsgálatot, nem jelent semmit, orvos kell az értékeléshez, sõt, már a vizsgálatokat is egy munkahipotézis mentén kell megtervezni...

Mi van akkor, ha nincsen fogadott orvosom (sztk-shoz járok) és mondjuk túlhordom a babát vagy valami komplikáció van? A helyileg illetékes kórházba ő utal majd be az egyik vizsgálatról? Vagy mentőt kell majd hívnom? Csak érdeklődöm.

Legjobb válasz: Szia! Én is sztk-s orvoshoz jártam. A kiírt idõpont után minden nap mennem kellett ctg-re. Az ötödik napon elég rossz lett az eredmény. Az orvos, akihez jártam beutalt az illetékes korházba ahova tartozom. Felvettek az osztályra, de nem indították meg a szülést. Még aznap este magától beindult. De rendszeresen néztek nst-vel, szóval ha van valami komoly, gondolom akkor beindították volna.

Szia! Én is sztk-s orvoshoz jártam. A kiírt idõpont után minden nap mennem kellett ctg-re. Az ötödik napon elég rossz lett az eredmény. Az orvos, akihez jártam beutalt az illetékes korházba ahova tartozom. Felvettek az osztályra, de nem indították meg a szülést. Még aznap este magától beindult. De rendszeresen néztek nst-vel, szóval ha van valami komoly, gondolom akkor beindították volna.
Szia! Melyik városban szülsz? Nálunk úgy volt, hogy a 40. héttõl 2 naponta kellett mennem NST-re és magzatvíz vizsgálatra. Nem kellett beutaló. 41. héten befektettek. Elõtte nap mondta az az orvos aki csinálta a vizsgálatot, hogy másnap reggel úgy készüljek, hogy már nem engednek haza. Akkortól naponta van mindenféle vizsgálat. Ha minden eredmény jó, akkor megvárják a 42. hetet, és akkor indítják meg a szülést. Könnyû szülést kívánok Neked!
A 40. héttõl naponta kell NST-re járni. Nekem volt fogadott orvosom, de nem mindig vártam meg, gondoltam, hogy az épp rendeldõ orvos is képes értelmezni, minek üljek ott órákat. Mindegyik nagyon rendes volt, szerintem ha bármi baj lett volna, azonnal intézkedtek volna.
Egyszerûen bemész abba a kórházba, ahol szülni szeretnél. Ha nincs vészhelyzet, nem kell mentõ. NST-re és POSE-ra úgyis oda kapsz beutalót, ahol szülni fogsz. Túlhordás miatt csak akkor fektetnek be, ha nincsenek rendben a Te vagy a baba eredményei, egyébként elég a napi NST. Nálunk oda is csak elõször kellett beutaló, aztán ott automatikusan adták a következõ idõpontot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Monoron lakom, itt járok sztk-ba, de Kistarcsán a Flór Ferenc az illetékes Kórház ahova szülni visznek majd...

Van olyanra lehetőség Tatabányai Kórházban, hogy ha bemegyek szülni és egy bizonyos ügyeletes orvos lesz ott akkor lehet másikat választani helyette? Többi lent!

Az az igazság, hogy egyetlen egy orvossal nem vagyok megelégedve szinte annyira utálom, hogy csak na. Arra vagyok kíváncsi, hogy ugye nem egy orvos van ügyeletben? És hogy meg lehet mondani-e az ügyeletes n?vérkének hogy másik orvost akarok?

Legjobb válasz: Nálunk 4 ügyeletes orvos van, megyeszékhely. Hogy lenne már 1? És ha éppen mût és sürgõs beavatkozás kell? Tutira van Tatabányán is másik szülész ügyeletben. Az más kérdés, hogy ha nincs választott orvosod, akkor majd hogy állnak hozzád, ha így állsz a dokihoz, de ez a te dolgod. 40 hetes kismama

A kérdező hozzászólása: Szia! nekem ez a 3. gyerkõc lesz. az elsõ kettõnél fogadtam orvost; az elsõnél a Hetényit a másodiknál a Roykó doktronõt, de õ már sajnos nem vállal szülést.- Azért gondolkodtunk a párommal, hogy most pénz spórolás szempontjából nem fogadunk orvost. Ráadásul az egyikkel megszívtam a másikkal meg voltam elégedve. Szóval most kipróbálom hogy milyen így is, csak nagyon félek hogy pont ez a nem orvosnak mondható illetõ lesz az ügyeletes. Mondjuk hála a jó égnek a kórházzal szemben lakom szóval akkor lehet hogy elõtte inkább be telefonálok hogy ki van ügyeletben.
Hát pedig van olyan kórház, ahol egyetlen ügyeletes orvos van csak!Én is ilyen helyen szültem, és nem kis városban.Én is azt gondolom, hogy ügyeletes orvost nem tudsz váltani, mert ugye ennek pont az a lényege, hogy õ ügyel.Valóban kellene egy fogadott doki, akit hívnak ha helyzet van.
Nálunk 4 ügyeletes orvos van, megyeszékhely. Hogy lenne már 1? És ha éppen mût és sürgõs beavatkozás kell? Tutira van Tatabányán is másik szülész ügyeletben. Az más kérdés, hogy ha nincs választott orvosod, akkor majd hogy állnak hozzád, ha így állsz a dokihoz, de ez a te dolgod. 40 hetes kismama
Na ez az a szitu amikor tuti fogadtam volna dokit a helyedben... mondom ezt úgy hogy 3ból 2 babát ügyeletesnél szültem, egyet pedig fogadottnál.
Igen ez is jó ötlet hogy betelefonálsz na de ha rajtad a szülés és pont õ van, (pláne harmadik baba, húú én alig értem be a 10 perces fájások kezdetétõl a kórházba) akkor nem nagyon fogsz tudni válogatni hanem bemész gondolom oda a tatabányai kórházba ahova tartoztok amúgy is nem?
Egy ismerõsömnek volt egy ilyen placentás története. Mikor én mentem szülni, (igaz, fogadott dokival) és megszültem a placentát átnézettem velük kétszer is. Elmondtam a történetet röviden, és a szülésznõ nagyon segítõkészen átnézte az egészet. Szerintem ez neked is megoldás lenne abban az esetben, ha véletlenül annál a dokinál kötnél ki. Mindenesetre ha mész szülni, mindent mondj el a szülésznõnek, mert õ is tud neked ebben a problémában segíteni! (sõt többet mint egy orvos)
Szerintem nem. Az az ügyeletes orvos vizsgál meg, aki épp ráér. Mondjuk éjjel tuti egy orvos van csak ügyeletben... Megkérdezhetem, kit nem szeretsz?
Nem. Ha ennyire nem vagy megelégedve egyikkel sem, akkor csak a fogadott doki vagy a magánorvos megoldás. És ügyeletes orvos általában mindenhol egy van.
szerintem ez egy bõdület buta kérdés volt :D Már hogy lehetne?? kicsit gondolj bele: majd egy vadidegen anyukának, aki rnyál, mert nem tetszik az épp ügyeletben lévõ doki, felhívnak, egy másikat hogy gyere már be! Esélytelen! :D
Ez nekem hihetetlen sztori! Nekem semmiféle injekció nem kellett ahhoz, hogy kijöjjön belõlem a placenta, kisfiam születése után nyomtam 2-t is kicsúszott belõlem. A másik meg, hogy az egy dolgo, hogy a doki nm nézett rá, na de senki??? Itt valami sántít.

Hogy lehet egy fekvõbeteget atkerni egy másik kórházba, ha ott van az orvosa?

Van egy fekvõbeteg A kórházban, de találtunk neki orvost B korhazban. Kinek a feladata átszállítani ha egyszer nem tud a saját lábán menni. Az új orvos intézi ezt is? Mi ennek a menete?

Legjobb válasz: Két orvos lebeszéli egymással, B. orvosnak illene felhívni A.-t, hogy átvenné tõle a beteget és a jelenlegi helyen intézik az átszállítást, vagy a családdal.

Két orvos lebeszéli egymással, B. orvosnak illene felhívni A.-t, hogy átvenné tõle a beteget és a jelenlegi helyen intézik az átszállítást, vagy a családdal.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!