Találatok a következő kifejezésre: Ha van orvosom egy (130 db)

Mennyi ideig vérzek, ha van (volt) egy 4 hetes terhességem (51 mm-es petezsákkal)? Számítsak műtéti befejezésre? Ha műtéti a befejezés, mennyit vár vele az orvos?

Legjobb válasz: Szia! Nem igazán értem a kérdést. 4 hetes terhes vagy és vérzel? Ilyenkor feküdni kell és gyógyszert is adnak. Nem irtad hogy mennyire vérzel, nem kellett befeküdni a kórházba? Mert például engem befektettek, aztán azt mondták hogy élõ terhességrõl van szó, egy hét után haza is engedtek. Utána sajnos a baba nem fejlõdött és a 8 héten be kellett fejezni a terhességet. De nem biztos hogy nálad is ez a helyzet. Úgyhogy ne gondolj rögtön a legrosszabbra.

Szia! Nem igazán értem a kérdést. 4 hetes terhes vagy és vérzel? Ilyenkor feküdni kell és gyógyszert is adnak. Nem irtad hogy mennyire vérzel, nem kellett befeküdni a kórházba? Mert például engem befektettek, aztán azt mondták hogy élõ terhességrõl van szó, egy hét után haza is engedtek. Utána sajnos a baba nem fejlõdött és a 8 héten be kellett fejezni a terhességet. De nem biztos hogy nálad is ez a helyzet. Úgyhogy ne gondolj rögtön a legrosszabbra.
Hogy érted, hogy 51 mm-es petezsák? Mert olyan nincs, 12 mm x 15 mm-es pl. a petezsák mérete. Lehet, h. összekevered valamivel. Egyébként mûvi befejezés mindig van.

Tényleg létezik olyan hogy ha van orvosi igazolásod róla hogy a gerinced miatt lovagolnod kell akkor egy alapítvány vesz neked lovat?

Legjobb válasz: Dehogy. De vannak alapítványok amelyek támogatják a terápiás lovaglást,aza ingyen vagy kedvezményes áron lovagolhatsz. Senkinek nem kell a gerince miatt lovagolni. Akinek problémája van a gerincévelannak általában kifejezetten káros a lovaglás

Dehogy. De vannak alapítványok amelyek támogatják a terápiás lovaglást, aza ingyen vagy kedvezményes áron lovagolhatsz. Senkinek nem kell a gerince miatt lovagolni. Akinek problémája van a gerincévelannak általában kifejezetten káros a lovaglás
Ez hülyeség, ilyen nincs.
Ilyen igazolást orvos nem ad ki. Az más kérdés, hogy javasolja a lovaglást, vagy valamilyen más sportot. Gerincproblémákra az orvos víz alatti tornára, gyógyfürdõbe, gyógymasszázsra adhat beutalót. De ezekért is fizetni kell valamennyit. Az alapítványok által is támogatott lovasterápia (vagy kutyás terápia) fõleg fogyatékkal élõknek hasznos, de lovat nem vesz senkinek egy alapítvány, hanem vagy az alapítvány tart lovakat, vagy kifizeti az órákat.

Mi van akkor ha van egy fogadott orvosom, akinek sok a betege, beindul a szülésem, de ő épp egy másik kismamánál, egy másik szülésnél segédkezik?

Akkor én ügyeletes orvosnál fogok szülni? Vagy hogyan oldható ez meg? Az ország egyik legismertebb dokijánál fogok szülni, akinek hatalmas pacientúrája van. 18 éves korom óta hozzá járok, minden vizsgálatot ő végzett, ő ismeri a testem, a babát, arról nem is beszélve hogy a terhesgondozás alatt mennyi pénzt fizettünk neki.. Előfordulhat hogy lepasszol egy másik/ügyeletes dokinak mert épp nem ér rá? Hogyan működik ez? Eléggé parázok emiatt..

Legjobb válasz: Az orvos nem lesz ott melletted végig míg szülsz! Órá ként bemegy, megnézi mennyit tágultál, megkéri hogy vagy, 5 perc, és megy is a dolgára! A szülésznõ megy be hozzád félóránként, nézi meg hogy vagy, ha kell valamit beadni õ adja be, õ is nézi a tágulást... Az orvos akkor lesz bent mikor konkrétan nyomni kell, majd össze varr! 1 óra amit aktívan ott tölt veled, de míg vajúdsz, nem fog ott ülni melletted, nem fogja a kezed, nem beszélget veled!!! Simán szülhetsz te is, meg még 2-3 nõ melletted, egy óra alatt ha mindnkinél 5 percet van, az 15 perc 1 óra alatt, még 45 perc alatt elvégezhet egy abortuszt, vág császárt, vagy elmehet vizitelni, vagy rendelni a szakrendelésre. Nem csak veled fog foglalkozni!

Az orvos nem lesz ott melletted végig míg szülsz! Órá ként bemegy, megnézi mennyit tágultál, megkéri hogy vagy, 5 perc, és megy is a dolgára! A szülésznõ megy be hozzád félóránként, nézi meg hogy vagy, ha kell valamit beadni õ adja be, õ is nézi a tágulást... Az orvos akkor lesz bent mikor konkrétan nyomni kell, majd össze varr! 1 óra amit aktívan ott tölt veled, de míg vajúdsz, nem fog ott ülni melletted, nem fogja a kezed, nem beszélget veled!!! Simán szülhetsz te is, meg még 2-3 nõ melletted, egy óra alatt ha mindnkinél 5 percet van, az 15 perc 1 óra alatt, még 45 perc alatt elvégezhet egy abortuszt, vág császárt, vagy elmehet vizitelni, vagy rendelni a szakrendelésre. Nem csak veled fog foglalkozni!
elég szomorú, de tény, hogy nem lesz végig veled (hogy ez erkölcsileg/etikailag mennyi kivánnivalót hagy maga után, más kérdés...) ha ügyeletesnél szülsz, akkor értelemszerûen a fogadottnak nem adnék pénzt a helyedben (vagy jóval kevesebbet)
Mikor én szültem a dokinak a másik betege a másik szülõágyon szült folyamatosan felváltva nézegetett bennünket és mikor már a szülésre került a sor akkor csak azzal foglakozott. Én szültem elõbb végig mellettem volt összevarrt és utána ment a másik kismamához.
Ha mind a ketten a kismamái vagytok, akkor felváltva ellenõrzi a szülés elõrehaladtát. Ha még ügyel is, akkor a többiekkel is foglalkozik. Szabadidõben persze többet figyel a fizetõ betegeire.


Mit jelent, ha az orvos pecsétszáma nem 5 jegyű, hanem az 5 számjegy után van egy /1, pl. 12345/1?

Legjobb válasz: Csak tippelek, lehet hogy egy cégen belül van pl. 2,3,4, bármennyi orvos, az elsõ számok jelölik a cég orvosi számát, a / jel után pedig az orvos számát a cégen belül. Csak tippelek!

Csak tippelek, lehet hogy egy cégen belül van pl. 2, 3, 4, bármennyi orvos, az elsõ számok jelölik a cég orvosi számát, a / jel után pedig az orvos számát a cégen belül. Csak tippelek!
Amikor valaki orvosként végez, és praktizálni szeretne, egy listaszámot kap. Ez a szám élete végéig vele marad. Ez a pecsétszám. Elõfordul, hogy elveszíti a pecsétjét. Ilyenkor be kell jelentenie, és a pecsétet semmisnek nyilvánítják (hogy ne lehessen illetéktelenül használni, ha valaki megtalálja) Az új pecsét a régi pecsétszám lesz/1, hogy meg lehessen különböztetni az elõõzõtõl, de utaljon a régi számra...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Én meg már azt gondoltam, hogy még tanul az orvos, és azért van ilyen pecsétszáma, de akkor megnyugodtam, hogy csak szétszórt.

Milyenek a NewYorki egyetemek? Van orvosi a Columbián kívül? Ha van mennyi az esély egy magyar diáknak bekerülni :$ lehetőleg nem milliókért?

El?re is köszönöm ;D

Legjobb válasz: Üdv. Ha orvosnak szeretnél tanulni, akkor elõször egy sima biosz szakra kell járj, utána kell orvosira szakosodj. Ha jól tudom a CUNY college-okba könnyebb bekerülni és talán még olcsóbb is.

Üdv. Ha orvosnak szeretnél tanulni, akkor elõször egy sima biosz szakra kell járj, utána kell orvosira szakosodj. Ha jól tudom a CUNY college-okba könnyebb bekerülni és talán még olcsóbb is.
Nem biztos, hogy olcsobb, mert state egyetemrol sanszosan az eletben nem kap ertelmes osztondijat. Arrol nem is beszelve, hogy a CUNY de meg a SUNY egyetemek szinvonala hagy nemi kivannivalot maga utan. Nem az, hogy nem Columbia, Cornell szintek, de a legtobb epkezlab state flagshippel oszevetve is siralmasak... NY allam nem California, hogy iszonyatosan eros egyetemi rendszere legyen.

Ha Tartózkodási helynek be van irva egy város, akkor ott elmehet az orvoshoz?

Sima háziorvoshoz, úgy értem, hogy csak ugy van bejelentve hogy tartózkodási hely, nem pedig állandó lakcím, akk mehet az adott város orvosához, ha igen akkor ott melyik orvoshoz (körzetekre van osztva)?

Legjobb válasz: papíron akkor tartozol egy adott dokihoz ha ott van az állandó lakcímed. gyakorlatilag ügyeleten mindig fogadniuk kell, nem mellesleg szerintem egy még el nem "kurvult" orvos bármelyik rendelõben fogad,max kicsit várnod kell:)

papíron akkor tartozol egy adott dokihoz ha ott van az állandó lakcímed. gyakorlatilag ügyeleten mindig fogadniuk kell, nem mellesleg szerintem egy még el nem "kurvult" orvos bármelyik rendelõben fogad, max kicsit várnod kell:)
A kérdező hozzászólása: köszi :D
Elvileg bárhol el lehet menni. Én egyszer elmentem egy más városba egy ismeretlen orvoshoz, aki kicsit problémázott, hogy hogyan kerültem oda (bár nem tudom, hogy mi köze hozzá vagy miért lényeges ez), de végülis megvizsgált és írt fel gyógyszert. Egy külön papírt kellett kitöltenie, lehet, hogy ez nem tetszett neki.

Valakivel történt iylen? Van 2 fogam felett (2-es és 5-ös) fehér gennyes pukli, kezelgeti az orvos egy ideje, de azt mondta, h ha nem javul, akkor szájsebészeten kitisztítják, folyt lent?

az egyik egy gyökérkezelt fogam, ami felett már vagy 5-8 hónapja tuti ott van, de nem foglalkoztam vele, mert nem fájt, most nyáron, volt id?m és elmentem, mert a 2-es felett is kijött, és lüktetett az a fogam... A 2-esnél az íny nem érzékeny, de az 5-nél igen, ha mosom, de nem fáj egyik sem.

Legjobb válasz: Nekem is volt hasonló gondom, kb fél évig volt niytva egy gyökérkezelt fogam, de semmilyen kezelésre nem szûnt meg a gyulladás, készült rtg és ott látszott egy tasak. Szájsebészeten kipucolták. Injekciók a szájba, majd felnyitották a fogam felett és kifarigcsálták (nem tudok rá jobb kifejezést, az orvos végig csak vésett és kalapált). Kb. fél órás ügy volt, egyáltalán nem fáj de tény, hogy nagyon kellemetlen: ahogy kalapál, döng belé a fejed. Összevarrták és kész. Legyen otthon erõs fájdalomcsillapító/gyulladáscsökkentõ (pl. cataflam), arra 1-2 napig szükséged lesz. Néhány nap múlva varratszedés. Ez kb.20 éve volt és a fogaim azóta is makkegészségesen a számban vannak.

Nekem is volt hasonló gondom, kb fél évig volt niytva egy gyökérkezelt fogam, de semmilyen kezelésre nem szûnt meg a gyulladás, készült rtg és ott látszott egy tasak. Szájsebészeten kipucolták. Injekciók a szájba, majd felnyitották a fogam felett és kifarigcsálták (nem tudok rá jobb kifejezést, az orvos végig csak vésett és kalapált). Kb. fél órás ügy volt, egyáltalán nem fáj de tény, hogy nagyon kellemetlen: ahogy kalapál, döng belé a fejed. Összevarrták és kész. Legyen otthon erõs fájdalomcsillapító/gyulladáscsökkentõ (pl. cataflam), arra 1-2 napig szükséged lesz. Néhány nap múlva varratszedés. Ez kb.20 éve volt és a fogaim azóta is makkegészségesen a számban vannak.

Miskolcon a megyei kórházban mennyit "illik", szokás adni, ha van az embernek fogadott orvosa, de nincs egy előre meghatározott tarifa?

Legjobb válasz: Nagy Gábor nem tartozik éppen az "olcsó" orvosok közé... Mármint, ahhoz õ már "nagy" ember. Szerintem, ha minden alkalommal adtál neki pénzt amikor megvizsgált, no meg az UH-ok után is , akkor az a 40000 elegendõ lesz. Én is a megyeibe járok, én sem tudom még mennyit adjak az orvosomnak, de ez a magánrendelõ tarifa X 10-el, jó megoldásnak tünik...

Nagy Gábor nem tartozik éppen az "olcsó" orvosok közé... Mármint, ahhoz õ már "nagy" ember. Szerintem, ha minden alkalommal adtál neki pénzt amikor megvizsgált, no meg az UH-ok után is , akkor az a 40000 elegendõ lesz. Én is a megyeibe járok, én sem tudom még mennyit adjak az orvosomnak, de ez a magánrendelõ tarifa X 10-el, jó megoldásnak tünik...
Hát ez jó kérdés.Mennyit adsz neki a magánrendelésen? Ez amúgy orvosfüggõ is.Melyik dokihoz jársz? Én baráti alapon járok a dokimhoz és amit elkér egy rendelésen annak a 10-szeresét adom.Ezt illik.Na meg attól is függ mennyi van a te pénztárcádban.
A kérdező hozzászólása: Szia! Nagy Gáborhoz járunk. Az elsõ vizsgálat volt a magánrendelõben az 6000 Ft-ba került. UH ott nincs, így az a kórházban van, minden 2. alkalommal adunk 5000-et. A párom olyan 40000 gondolt, én 50-60000-re. De az a baj, hogy ebben a kérdésben elég tapasztalatlanok vagyunk. Te kihez jársz, és mennyit gondoltál adni, még ha baráti alapon is? Köszi a választ!
Szia.Én vagyok az elsõ író.Én Bikki Bélához járok.Nála egy vizsgálat 8000.-, de én 4000.-et fizetek.Vagyis én baráti alpon fogok neki 40.000.-adni.De amúgy amit írtál szerintem elegendõ.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Mindenkinek szép szülést, és egészséges babát kívánok!
Es aki csak magan rendelobe jar a terhesseg alatt, annak a szuleskor mennyit illik adni?
Rá van írva meddig jó az orvosi.
Én három hónapról tudok.
HA '85-ben születtél, akkor 28 évesen még 10 évre kapod meg az orvosit, és addig használhatod.
El kell különíteni a két dolgot. Az orvosi igazolás nem lehet régebbi három hónapnál. Tehát nem érvényes, új kell. Az más kérdés, hogy mennyi idõre szól.
Az elõzõ jogsimat '98-ban csinlátattam, aztán egyszer csak "elveszett" és 2001-ben a régi orvosira állították ki az újat, természetesen az eredeti lejárat szerint!
A kérdező hozzászólása: Köszi a reakciókat!Ma beszaladtam(pontosabban vártam két órát) és szó nélkül megcsinálták!Úgyhogy elvileg jó remélem nem utólag fog kiderülni valami butaság:)
Ha befogadta az okmányiroda (és miért ne fogadta volna be), akkor már nem lehet utólag gond! Az orvosi papírod elméletileg 2022 júniusig érvényes, addig kapod a jogsit is!

Ha van fogadott orvosom egy kórházban (nem magánrendelés) , akkor illik a vizsgálatokon borítékot adni? Ha igen mennyit? És a szüléskor mennyit szoktak adni?

Nem tudom mit gondoljak,

Legjobb válasz: Szia, pénzt csak magánrendelésen kell adni, ott mondja is a doki, hogy mennyit. Szerintem akármennyire is fogadott az orvos, ha nem a magánrendelésére mész, akkor nem várhatja el, hogy fizess. A szülés más kérdés, én magándokihoz járok, azt hallottam, hogy a szülés kb 10-szerese a vizsgálati díjnak, így én szerintem 80ezret fogok fizetni. :S Sajna azt nem tudom, hogy ebben az esetben mennyi lesz Neked, de úgy hallottam ha valakinek nincs fogadott dokija sem, akkor 30-40-et szoktak adni...na, sztem nálad a kettõ között.. Remélem azért segítettem valamennyire..

Szia, pénzt csak magánrendelésen kell adni, ott mondja is a doki, hogy mennyit. Szerintem akármennyire is fogadott az orvos, ha nem a magánrendelésére mész, akkor nem várhatja el, hogy fizess. A szülés más kérdés, én magándokihoz járok, azt hallottam, hogy a szülés kb 10-szerese a vizsgálati díjnak, így én szerintem 80ezret fogok fizetni. :S Sajna azt nem tudom, hogy ebben az esetben mennyi lesz Neked, de úgy hallottam ha valakinek nincs fogadott dokija sem, akkor 30-40-et szoktak adni...na, sztem nálad a kettõ között.. Remélem azért segítettem valamennyire..
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszodat! Nagyon nehéz és olyan kínos ez... Nem szeretném túlzásba vinni, (minden fillér számít most nekünk) Viszont annyira rendes a Doki, hogy mindenképp szeretném "meghálálni".
Szia.Ha az sztk-ba jársz hozzá, akkor szerintem nem, de amikor megfogadtad errõl nem volt szó? Ha csak a szülés után szeretnél adni valamit, akkor esetleg vehetnél neki egy üveg márkás italt, vagy ajándékkosarat, vagy ha dohányzik egy doboz finom szivart. Nem csak pénzzel lehet kifejezni a hálánkat. És jól mondtad, hogy most minden pénz számít. Üdv, 39 hetes kismama
Ha nem magánrendelés és felfogadtad az a szülésre vonatkozik inkább. Tehát nem kell fizetned csak a szülésnél majd. Szerintem mivel nem magánrendelésre jársz igy illik többet adnod szüléskor mint 30-40 ezer. De mindenkinek saját szive joga, ha nincs elõre megbeszélve. Attól is függ sokminden hogy szabadnapján megy e be a doki vagy épp munkaidõben lesz e. Ha gonsdolod adj neki 30-40 ezret és ha minden rendben lesz utána akkor még a 6 hetes kontrollon szoktak még vagy csomagot adni vagy pénzt.
ez nagy dilemma! Én is így vagyok magándoki és kórházi rendelés..nem engedte, hogy a maszekra menjek, de úgy gondolom, ha bejön a szülésre, mert ha lejár egy 24 órás ügyelet akkor nem vállalhatnak túlórát miattam sem-akkor 50-et kap , ha pedig nem akkor aki bejön az kap 30-at és a dokinak viszek a tanácsadásért valamit. de még változhat a teóóriám egyenlõre ezt találtam ki. Minden fillér számít így igaz-van mire költeni-ezen is fog mulni a hálás boríték!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!