Találatok a következő kifejezésre: Ha van orvosom, szülésznöt is (9 db)

Ha van fogadott orvosom, szülésznöt is fogadni kell? Nem sok ez egy kicsit?

Legjobb válasz: Szia! Van aki csak dokit fogad, van aki csak szülésznõt és van akinek sok pénze van mind a kettõt. Nekem csak dokim van, nekem õ is elég, de ha úgy gondolod fogadhatsz mindkettõt! Üdv. 32. hetes kismama

Szia! Van aki csak dokit fogad, van aki csak szülésznõt és van akinek sok pénze van mind a kettõt. Nekem csak dokim van, nekem õ is elég, de ha úgy gondolod fogadhatsz mindkettõt! Üdv. 32. hetes kismama
Szia! Van aki nem fogad egyiket sem, van aki vmelyiket, és olyan is aki mindkettõt. Azt teszel amit jónak látsz. Azt fogadod meg, akiben bízol. Van aki dúlát fogad. Én hosszas gondolkodás után a szülésznõ mellett döntöttem. 38 hetes kismama
Szülésznõt érdemesebb fogadni mert õ csinál mindent és õ foglalkozik veled a legtöbbet.Tapasztalat
Én azért fogadtam csak orvost, mert a terhesség idején is hozzá járok végig, biztos akarok lenni benne hogy figyel rám(túl egy vetélésen) , és tényleg meg vagyok elégedve.Szülésznõt nem fogadok, pénzem sincs rá.
Nem kell, ahogy szeretnéd. Én azért fogadtam szülésznõt is, mert a szülésznõ (ha lelkiismeretes) nagyon sokat tud segíteni vajúdás alatt, és sokat van veled. Én úgy érzem, nagyon nagy biztonságot ad, hogy felkértem, mert csak egy olyanba gondoltam bele, hogy pl. valami miatt (nemrégen volt az influenzajárvány miatti látogatási tilalom a kórházakban) nem jöhetne be a Párom, akkor tök egyedül lennék. Igaz, hogy júniusban szülök, de nem szeretném megkockáztatni sem. :)
Én szülésznõt fogadnék a helyedben, ha választani akarsz. Szintén tapasztalat.

Ha fogadott orvosom van, a szülésznőknek is kell fizetni? és mennyit? Hány embernek?

Nagyon nem vagyok eleresztve... orvosom is csak azért van, mert nagyon parázós vagyok.

Legjobb válasz: Ha csak a dokit fogadtad fel, csak neki kell! A szülésznõnek csak akkor, ha õt is felkérted! A mennyi annak a függvénye, mennyiért jársz hozzá a rendelésre! Annak a 10*-ét szokták kérni, de jobb, ha megkérdezed mennyit kér! Nekem a dokim (csak szülésre kértem fel) nem mondott árat,30-at adok neki, a szülésznõmnek, mert fogadtam 20-at adok! Megyeszékhely, de Pest drágább

Ha csak a dokit fogadtad fel, csak neki kell! A szülésznõnek csak akkor, ha õt is felkérted! A mennyi annak a függvénye, mennyiért jársz hozzá a rendelésre! Annak a 10*-ét szokták kérni, de jobb, ha megkérdezed mennyit kér! Nekem a dokim (csak szülésre kértem fel) nem mondott árat, 30-at adok neki, a szülésznõmnek, mert fogadtam 20-at adok! Megyeszékhely, de Pest drágább
Szülésznõnek csak akkor ha az is fogadott, illetve abban az esetben, ha nem fogadod meg és némi összeggel fejezed ki a hálád! De ez sem kötelezõ, hisz õ a munkáját végzi.
A kérdező hozzászólása: és ha adok, akkor mennyit kell? 5000 nek is örülnek? vagy akkor inkább ne is adjak semennyit sem.
5000 is tökéletes, esetleg mellé egy kis ajéndékkosár is jó ötlet. Teljesen mindegy mennyit adsz. (persze ne egy ezrest :D ) Én nem adtam egy forintot sem, így a zsebemben maradt jó pár ezer ft. Hálapénz nélkül is megszülöd, a szülésznõ a dolgát végzi!
Ha szimpi lesz és sok segítséget ad, adj neki, ha mogorva lesz vagy nem lesz szimpatikus a hozzáállása, akkor semmit ne adj neki. Én magándokihoz járok, összeget nem mondott, 40et gondoltam neki, szülésznõnek 20at. De ez változhat, attól függõen, milyen lesz a hozzáállásuk. (lefele ;) )

Mióta divat szűlésznőt fogadni? Úgy tudom, hogy a szülésznők is ügyeletet adnak, mint a dokik és van beosztásuk. Vagy ha szülésznőt fogadsz behívják ugyan úgy, mint a a fogadott orvosod?

Vannak kórházak ahol nem lehet fogadott orvosod,nem szülhetsz csak az akkor éppen ügyeletes dokinál, akkor gondolom ott fogadott szülészn? sem lehet, vagy rosszul tudom?

Legjobb válasz: Sógornõm akit felfogadott (felkért) szülésznõnek, rengetegszer bement hozzá szülés után is és mindent részletesen elmagyarázott, mit hogy csináljon a babával. Ha nem kérsz fel senkit, gondolom akkor is elmondják, csak talán nem ennyire körültekintõen. De mindenkinek szíve joga, ha akar választani. Én már megtettem.

Sógornõm akit felfogadott (felkért) szülésznõnek, rengetegszer bement hozzá szülés után is és mindent részletesen elmagyarázott, mit hogy csináljon a babával. Ha nem kérsz fel senkit, gondolom akkor is elmondják, csak talán nem ennyire körültekintõen. De mindenkinek szíve joga, ha akar választani. Én már megtettem.
Amikor én szültem (3 hónapja), nem volt fogadott senkim, és mégis végig ott volt a doki a szülés és a vajúdás alatt (a végén 3 is), a szülésznõt szinte nem is láttam, mert mindent az orvos csinált. Persze anyukám (õ volt bent velem) mondta, hogy ott volt, cserélgette a lepedõt másodpercenként, meg ilyesmi. Nem kell ahhoz gazdagnak lenni, hogy nekd is megadják azt az ellátást, ami jár. Aki mellettem szült, neki két nappal hamarabb jött a babája, és a választott orvosa egy másik városban volt éppen. Szóval nem volt így sok értelme.


Ha fogadott orvosom van mennyit szokás neki adni szülésnél? És ha a szülésznőm is fogadott neki mennyit?

Kb mennyi az alsó határ?Mert hallottam olyat is hogy a n?gyógyásznál az alsó határ az 50ezer ft.

Legjobb válasz: Hát ez sokmindentõl függ, de elsõsorban tõled, hogy gondolod, és mennyit engethetsz meg magadnak. Nekem fogadott orvosom van,és megmondja mennyi elõre, és úgy készülök.De van akitõl hallom, hogy a fogadott dokija mondja amennyit akar annyit adjon. Amúgy nagyon sok kismama nem ad,ill. csak amennyit gondol.Ez teljesen rád van bízva,ill. a dokit ha megkérdezed, megmondja úgyis,vagy ism,erõst kérdezz aki hozzá jár. Amúgy tényleg attól is függ hol laksz,van ahol40-50 az alsó határ. Én szülésznõt nem fogadok,ebben nem tudok tanácsot adni.

Hát ez sokmindentõl függ, de elsõsorban tõled, hogy gondolod, és mennyit engethetsz meg magadnak. Nekem fogadott orvosom van, és megmondja mennyi elõre, és úgy készülök.De van akitõl hallom, hogy a fogadott dokija mondja amennyit akar annyit adjon. Amúgy nagyon sok kismama nem ad, ill. csak amennyit gondol.Ez teljesen rád van bízva, ill. a dokit ha megkérdezed, megmondja úgyis, vagy ism, erõst kérdezz aki hozzá jár. Amúgy tényleg attól is függ hol laksz, van ahol40-50 az alsó határ. Én szülésznõt nem fogadok, ebben nem tudok tanácsot adni.
Nekem fogadott orvosom volt. Magánrendelésen egy alaklom 7000 volt. Megkérdeztem mennyi a szülést, azt mondta õ nem kér szülésért, de ránk bízza a dolgot. Én 30at adtam. De szobatársam dokija megmondta a minimum az egyszeri támogatás összege(50-60e körül van), ennél csak többet adhat. Ne ettõl én gyorsan tovább álltam volna. Szerintem fogadott orvosnál rá kell kérdezni.
Igen, én is azt mondom, hogy fogadott orvosnál rá kell kérdzni, itt sokan írják, hogy undorító, ha megkérdezed, és a doki mond egy összeget. De szerintem amikor orvost fogadsz a terhesség és a szülés levezetéséhez, elfogadod a "szabályokat". Én rákérdeztem, szerintem ezek a 90-100 ezres szülések legendák, de jobb letisztázni.
Nekem is fogadott orvosom volt, én megkérdeztem tõle, hogy mennyi nála a szülés. 80ezer volt, egy vizsgálat 7000 forintba került a magánrendelésén. A szülésznõm nem fogadott volt, mi csak 10ezret adtunk neki.
Általában a magánrendelési díj 10x-se!Ha 5000Ft a díja/alkalom, akkor 50.000Ft a szülés.Így tartják.
Nekem fogadott orvosom volt, õ 50eFt-ot, a szülésznõ pedig 20 eFt-ot kapott!

Fogadott szülésznőm valóban csak akkor lehet, ha fogadott orvosom is van a szülésnél?

Legjobb válasz: Szia. Ez hülyeség. Nagyon sokan csak szülésznõt fogadnak orvost azt nem. Én amikor szültem nagyon kifogtam nagyon rendes szülésznõ volt mellettem. Ha fogadott lett volna az sem csinált volna semmit másként az biztos. Még maszirozott is. Pedig nem kötelessége. Én nagyon meg voltam vele elégedve. Jó lenne ha most is õt fognám ki. De nem lesz szerencsém biztos. A fogadott orvosról meg jobb nem beszélni....Most nekem semmim nincs. 3 hét és elvileg szülök. Boldog babavárást és könnyû szûlést kívánok.

Szia. Ez hülyeség. Nagyon sokan csak szülésznõt fogadnak orvost azt nem. Én amikor szültem nagyon kifogtam nagyon rendes szülésznõ volt mellettem. Ha fogadott lett volna az sem csinált volna semmit másként az biztos. Még maszirozott is. Pedig nem kötelessége. Én nagyon meg voltam vele elégedve. Jó lenne ha most is õt fognám ki. De nem lesz szerencsém biztos. A fogadott orvosról meg jobb nem beszélni....Most nekem semmim nincs. 3 hét és elvileg szülök. Boldog babavárást és könnyû szûlést kívánok.
Nem, a kettõ független. Lehet orvosod, lehet szülésznõd és lehet mindkettõ is.
Én úgy tudom akkor van így ha nem a saját kh-adban szülsz-területileg.De ha a sajátodban akkor lehet csak szülésznõnél.Nekem legalább is ezt mondták.
Nem. Szülésznõt fogadhatsz orvos nélkül is. Sõt, ha mégegyszer szülök, akkor szülésznõt fogadok csak. Ha komplikáció mentes a szülés - márpedig miért ne lenne az - akkor a szülésznõ vezeti le a szülést. Ha valami van, akkor van ügyeletes orvos, aki foglalkozik veled.

Ha van fogadott orvosom, muszáj, hogy szülésznőm is legyen?

Elég tapasztalatlan vagyok ilyen téren kérem aki tud segítsen!Köszönöm a válaszokat egy 27 hetes els? babáját váró kismama.

Legjobb válasz: egyáltalán nem kell szüléznõt fogadnod, így is megteszik amit kell,nyugodj meg.Én is az elsõ babóm várom, és csak orvost választok,meghát elég neki is perkálni,merthogy kéri.Szóval ha Te úgy látod jónak fogadhatsz,de sztem nem kell,vigyáznak,segítenek így is.

egyáltalán nem kell szüléznõt fogadnod, így is megteszik amit kell, nyugodj meg.Én is az elsõ babóm várom, és csak orvost választok, meghát elég neki is perkálni, merthogy kéri.Szóval ha Te úgy látod jónak fogadhatsz, de sztem nem kell, vigyáznak, segítenek így is.
Orvos fogadtam, szülésznõt nem. Biztosan szerencsém is volt, de egy rendkívül kedves szülésznõnél szültem. Tulajdonképpen másodszorra is szívesen szülnék nála, akár most megfogadnám, hogy õ legyen, de nemrég láttam nagy pocakkal... :)
Nekem is fogadott orvosom van, a dokim a terhesség vége felé ajánlotta azt a szülésznõt, akivel együtt szoktak dolgozni. Az elsõ szülésem császárral sikerült, de azért fogadtunk szülésznõt is, csak õ foglalkozott velem, elõkészületek, stb. A második szülésem természetes uton sikerült. Reggel 8- este 9ig vajudtam, amíg a lányom megszületett.(Gyosítot nem kaphattam, mert az elsõ lurkó császáros volt és nehogy a vágásnál baj történjen.) A SZÜLÉSZNÕM VÉGIG MELLETTEM VOLT!!! Õ hívta a dokimat, amikor már közeledett a kitolás szakasza. A dokim akkor jött és mind a ketten segítettek a szülésnél.

Ha van fogadott orvosom, akkor szülésznőt is kell fogadni?

Legjobb válasz: Nem, legalábbis én még ilyet nem hallottam, az inkább az orvosodon múlik, kérdezd meg õt, mert lehet, hogy van olyan szülésznõ, akivel szívesen dolgozik együtt. De nem hinném, hogy kötelezõvé tenné. Én pl. csak szülésznõt fogadtam

Nem, legalábbis én még ilyet nem hallottam, az inkább az orvosodon múlik, kérdezd meg õt, mert lehet, hogy van olyan szülésznõ, akivel szívesen dolgozik együtt. De nem hinném, hogy kötelezõvé tenné. Én pl. csak szülésznõt fogadtam
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm a választ.A héten megyek orvoshoz, majd rákérdezek...
Nem kell, csak lehet.
Én megkérdeztem a dokimat, hogy fogadjak-e, érdemes-e. Azt mondta, hogy nem kell, nagyon jó szülésznõk vannak a kórházban (János Kórház), és 50.000 a tarifájuk ha elõre felfogadja õket... Úgyhogy nem fogadtunk, viszont együtt mentünk fel a szülõszobára és ott a doki választott a szülésznék közül (megkérdezte, hogy ráér-e velem foglalkozni), úgyhogy engem megnyugtatott így a dolog. Egyébként nagyon szimpi is volt a csajszi, így ugyan a munkaideje lejárt volna, de megkértük, hogy maradjon. Ez kb 2-3 óra plusz munkát jelentett neki egyébként. 25.000 Ft-ot adtunk neki...
A kérdező hozzászólása: Értem.köszönöm a válaszokat.Én Tb-ányán fogok szülni.Ottani szülésznõkrõl esetleg valakinek valami vélemény???

Ha van fogadott orvosom muszáj szülésznőt is fogadni?

Nem szeretnék duplán fizetni a szülésért.

Legjobb válasz: És ha felkérem az orvosom a terhesgondozásra és hogy majd vezesse le a szülést, akkor kérdezzem meg, hogy mennyit kér a szülésért? Vagy ez hogy mûködik?

A kérdező hozzászólása: És ha felkérem az orvosom a terhesgondozásra és hogy majd vezesse le a szülést, akkor kérdezzem meg, hogy mennyit kér a szülésért? Vagy ez hogy mûködik?
Nem kell szülésznõt is fogadni, csak ha akarsz. Van aki csak szülésznõt fogad és orvost nem! Igen, ha mész a dokihoz, kérdezd meg, hogy mennyit kér a szülésért!
Egyáltalán nem muszáj.Nekem sem volt.De a szülésznõvel százszor jobban jársz, pláne ha simán szülsz...
Nézd a dokidat kell megkérdezned errõl, mert van, akivel együtt szeretnek dolgozni és van akit ki nem állhatnak a dokik. Úgyhogy nehogy keresztbe fogadj, pont azt a szülésznõt, akit utál a doki, aztán a fejed felett marják egymást.És van amelyik doki, nem is igényli a szülésznõt, mert maga vezeti le a szülést. Nekem császár volt, úgy hívták a dokit, hogy jöjjön lesz egy császár, látták a szülésznõk a hasamról már. És õ hívta fel a mûtõs stábot, mert kérdezte nem tudom kitõl, hogy nem aludt még szombat este tízkor, hogy elsõ csörgésre felvette a telefont? És mondta a hölgy, hogy aludt, de elsõ csörgésre ébred. Egy másik mondta, õ tévét nézett otthon, mikor hívta a fõorvos úr és egy izgalmas film volt, de most lemaradt a végérõl.
Muszájnak nem muszáj, de szerintem is ha olyan helyen szülsz nagyon megéri. Én Istvánban szültem, ott az orvos csak a legvégére, a kitolási szakra jött be (igaz annak is a nagy részérõl lecsúszott, de ez más kérdés), és akkor is jobbára a szülésznõ uralta a terepet, õ csak figyelt mellette. Szóval a nagy részében a szülésznõ volt mellettem, így nem volt mellékes a személye. Ha viszont végig az orvos irányít, akkor szerintem is fölösleges pénzkidobás.
A kérdező hozzászólása: De ha nem fogadok szülésznõt, akkor is lesz velem ott egy ügyeletes szülésznõ, ugye?
Igen, lesz ügyeletes szülésznõ! Nekem egyébként nem volt fogadott szülésznõm, de az orvosom nagyon sokat volt velem! Tudtam, hogy nagyon lelkiismeretes orvos, ezért is választottam õt, nagyon megbíztam benne, ezért sem éreztem fontosnak, hogy duplán fizessek. Egyébként meg (ugyan elõre nem tudhattuk, de) császár lett a vége, úgyhogy nálam szerencsésebb volt, hogy inkább az orvos volt fogadott, mintha csak szülésznõ lett volna...
Nem muszály szülésznõt is! Gyõrben van úgy, hogy csak szülésznõt nem lehet, akkor dokit is kell, de csak dokit lehet.

Hogy is van ez? Mikor kell szülésznőt fogadni? Akkor is jó ha fogadok ha magán orvosom van? Vagy nem muszáj? Nem igazán tudom ez, hogy működik vagy, hogy mi ennek a menete!

Legjobb válasz: általában a szülésznõ van veled az egész szülés alatt õ bátorit és õ foglalkozik veled - beöntés, borotválás- és tõle kérdezel ha gond van v. kiváncsi vagy szóval neki nagyobb a jelentõssége. két lehetõség van: -megkérdezed a dokidat kivel szeret együtt dolgozni kit ajánl -rábizod a véletlenre és jó szülésznõt kapsz.

általában a szülésznõ van veled az egész szülés alatt õ bátorit és õ foglalkozik veled - beöntés, borotválás- és tõle kérdezel ha gond van v. kiváncsi vagy szóval neki nagyobb a jelentõssége. két lehetõség van: -megkérdezed a dokidat kivel szeret együtt dolgozni kit ajánl -rábizod a véletlenre és jó szülésznõt kapsz.
Melyik kórházban fogsz szülni? Mert vannak kórházak, ahol nem is lehet szülésznõt fogadni. Sajnos...
Én úgy hallottam, hogy megszünt az a lehetõség, hogy szülésznõt lehessen választani, a korházakban ki van írva...
Nem muszáj szülésznõt fogadni. Minden kórházban van ügyeletes szülésznõ, aki ott van veled (normális esetben) végig a vajúdás alatt, ha közben nincs másik szülés. Persze, ha te azt szeretnéd, hogy csakis veled foglalkozzon, akkor nézz körül abban a körházban, ahol szülni fogsz, hogy ott kit ajánlanak! Maga az orvosod is tud esetleg segíteni a választásban vagy az oda járó kismamák között is végezhetsz közvélemény kutatást. Az orvos igazán csak néha megy be hozzád a vajúdás alatt, nem lesz ott állandóan! Sõt! Sok helyen nem is az orvos vezeti le a szülést, ha nincs komplikáció, minden rendben halad, hanem a szülésznõ... az orvos csak megvizsgál párszor a vajúdás alatt, meg a végén is, meg ha kell összevarr... a többit (így a szülést levezetését is) a szülésznõ végzi.
Én csak orvost fogadtam, és nagyon megbántam! Azt gondoltam, hogy az ügyeletes szülésznõ is jó lesz, mert ugye nõbõl van, szolidaritás, meg minden, de nagyot csalódtam! Letojják sok helyen az embert, bunkók, ... Csak akkor sürgött-forgott körülöttem mindenki, amikor beért a dokim. Addig meg még a papírzsepimet is egy apuka vette fel a földrõl, mert soha nem volt a környéken senki. Ha bejöttek, akkor csak azért, hogy jól lecsesszenek, mert meg mertél mozdulni és elmozdult a gép. Most máshol szülök, és fogok szülésznõt fogadni!
A kérdező hozzászólása: A szegedi Nõi Klinikán fogok szülni és sajnos nem tudom, hogy ott lehete szülésznõt fogadni. Lehet, hogy tényleg az lesz a legjobb ha megkérdezem az orvosom...mivel nagyon segítõkész hátha tud esetleg valakit javasolni. Köszönöm a válaszokat. Ha valakinek van még tapasztalata akkor szívesen várom! :)
Szia! Én pont most fogom a fogadott dokim lemondani, és inkább szülésznõt fogadok! A Szent Istvánba szeretnék szülni, és ott lehet csak szülésznõt fogadni. Szerintem érdemesebb szülésznõt mint orvost hisz õ lesz ott veled végig...A másik pozitiv dolog meg szerintem az hogy mig az orvosok sajnos nagy átlagba 80 ezer alatt nem elégszik meg, plusz ugye a havi egy magánrendelõs látogatás... Addig a szülésznõk a 20 30 ezret nagyon meg tudják hálálni!!! Üdv 28 hetes pocis
A kérdező hozzászólása: Sajnos nekem muszáj a magán orvos mert már volt egy rossz kimenetelû iker terhességem és sajna több figyelmet igényel a terhességem, mint amennyit egy sztk-s orvos nyújt......nagyot csalódtam az sztk-s orvosokban......


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!