Találatok a következő kifejezésre: Ha van orvosom, szülésznöt (19 db)

Mikor kell szülésznőt fogadni, vagy kell egyáltalán, ha van fogadott orvosom? És a bába az ugyanaz mint a szülésznő? Néha teljesen tudatlannak érzem magam ebben a témában, mindenki mást mond.

Legjobb válasz: Ugyanezekkel a kérdésekkel kûzdök én is! Nekem magándokim van, de fogadok szülésznõt is. A szülésznõ állítólag veled van végig, a doki meg csak a szülést vezeti le.

Ugyanezekkel a kérdésekkel kûzdök én is! Nekem magándokim van, de fogadok szülésznõt is. A szülésznõ állítólag veled van végig, a doki meg csak a szülést vezeti le.
Én orvost fogadtam, az elsõ perctõl hozzá jártam, mert nagyon jó szakember és biztonságban akartam tudni magam.Most a szülés után azt mondom, felesleges volt, mert a szülésznõ(bába)csinált mindent.Utólag én már tudom, csak szülésznõt kellett volna fogadnom.Bár a szülésem és a terhességem is komplikáció mentes volt!
régen bábának hívták, hogy szülésznõnek. valóban úgy van ahogy elõttem írták, hogy az orvos kb. csak az utolsó fél órában van ott, amikor már tényleg indul a szülés, a szülésznõ viszont végig a vajúdás alatt. segít, kérdezhetsz tõle végig stb.
és ha fogadni akarsz, akkor érdemes már a 20. héttõl szerintem rákérdezni, mert sok helyen már be vannak korlátozva és csak bizonyos számú szülést vállalhatnak csak egy hónapban.
Nálunk nem lehet szülésznõt fogadni, csak ha van fogadott orvosod! Én a 29. héten kértem fel a szülésznõt.

Ha fogadott orvosom van mennyit szokás neki adni szülésnél? És ha a szülésznőm is fogadott neki mennyit?

Kb mennyi az alsó határ?Mert hallottam olyat is hogy a n?gyógyásznál az alsó határ az 50ezer ft.

Legjobb válasz: Hát ez sokmindentõl függ, de elsõsorban tõled, hogy gondolod, és mennyit engethetsz meg magadnak. Nekem fogadott orvosom van,és megmondja mennyi elõre, és úgy készülök.De van akitõl hallom, hogy a fogadott dokija mondja amennyit akar annyit adjon. Amúgy nagyon sok kismama nem ad,ill. csak amennyit gondol.Ez teljesen rád van bízva,ill. a dokit ha megkérdezed, megmondja úgyis,vagy ism,erõst kérdezz aki hozzá jár. Amúgy tényleg attól is függ hol laksz,van ahol40-50 az alsó határ. Én szülésznõt nem fogadok,ebben nem tudok tanácsot adni.

Hát ez sokmindentõl függ, de elsõsorban tõled, hogy gondolod, és mennyit engethetsz meg magadnak. Nekem fogadott orvosom van, és megmondja mennyi elõre, és úgy készülök.De van akitõl hallom, hogy a fogadott dokija mondja amennyit akar annyit adjon. Amúgy nagyon sok kismama nem ad, ill. csak amennyit gondol.Ez teljesen rád van bízva, ill. a dokit ha megkérdezed, megmondja úgyis, vagy ism, erõst kérdezz aki hozzá jár. Amúgy tényleg attól is függ hol laksz, van ahol40-50 az alsó határ. Én szülésznõt nem fogadok, ebben nem tudok tanácsot adni.
Nekem fogadott orvosom volt. Magánrendelésen egy alaklom 7000 volt. Megkérdeztem mennyi a szülést, azt mondta õ nem kér szülésért, de ránk bízza a dolgot. Én 30at adtam. De szobatársam dokija megmondta a minimum az egyszeri támogatás összege(50-60e körül van), ennél csak többet adhat. Ne ettõl én gyorsan tovább álltam volna. Szerintem fogadott orvosnál rá kell kérdezni.
Igen, én is azt mondom, hogy fogadott orvosnál rá kell kérdzni, itt sokan írják, hogy undorító, ha megkérdezed, és a doki mond egy összeget. De szerintem amikor orvost fogadsz a terhesség és a szülés levezetéséhez, elfogadod a "szabályokat". Én rákérdeztem, szerintem ezek a 90-100 ezres szülések legendák, de jobb letisztázni.
Nekem is fogadott orvosom volt, én megkérdeztem tõle, hogy mennyi nála a szülés. 80ezer volt, egy vizsgálat 7000 forintba került a magánrendelésén. A szülésznõm nem fogadott volt, mi csak 10ezret adtunk neki.
Általában a magánrendelési díj 10x-se!Ha 5000Ft a díja/alkalom, akkor 50.000Ft a szülés.Így tartják.
Nekem fogadott orvosom volt, õ 50eFt-ot, a szülésznõ pedig 20 eFt-ot kapott!

Ha van fogadott orvosom, akkor szülésznőt is kell fogadni?

Legjobb válasz: Nem, legalábbis én még ilyet nem hallottam, az inkább az orvosodon múlik, kérdezd meg õt, mert lehet, hogy van olyan szülésznõ, akivel szívesen dolgozik együtt. De nem hinném, hogy kötelezõvé tenné. Én pl. csak szülésznõt fogadtam

Nem, legalábbis én még ilyet nem hallottam, az inkább az orvosodon múlik, kérdezd meg õt, mert lehet, hogy van olyan szülésznõ, akivel szívesen dolgozik együtt. De nem hinném, hogy kötelezõvé tenné. Én pl. csak szülésznõt fogadtam
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm a választ.A héten megyek orvoshoz, majd rákérdezek...
Nem kell, csak lehet.
Én megkérdeztem a dokimat, hogy fogadjak-e, érdemes-e. Azt mondta, hogy nem kell, nagyon jó szülésznõk vannak a kórházban (János Kórház), és 50.000 a tarifájuk ha elõre felfogadja õket... Úgyhogy nem fogadtunk, viszont együtt mentünk fel a szülõszobára és ott a doki választott a szülésznék közül (megkérdezte, hogy ráér-e velem foglalkozni), úgyhogy engem megnyugtatott így a dolog. Egyébként nagyon szimpi is volt a csajszi, így ugyan a munkaideje lejárt volna, de megkértük, hogy maradjon. Ez kb 2-3 óra plusz munkát jelentett neki egyébként. 25.000 Ft-ot adtunk neki...
A kérdező hozzászólása: Értem.köszönöm a válaszokat.Én Tb-ányán fogok szülni.Ottani szülésznõkrõl esetleg valakinek valami vélemény???


Van köztetek olyan gyáli kismama aki a Dél-Pesti kórházban fog szülni vagy nemrég szült? Ha igen mik a tapasztalatok? Orvosok, szülésznők, stb?

Ha van olyan kismama aki szült már a Makai Zsolt nőgyógyásszal annak a válasza különösen érdekelne. Köszönöm annak aki időt szán rám :) 24+2hkm

Legjobb válasz: Én tavaly szültem ott,dr.Páczai Anita volt az orvosom.Maximálisan elégedett vagyok,nagyon rendes,kedves volt végig,ezenkívül sikerült a gátvédelem is. Alapítványi szobában voltam én is,amit tudok nagyon ajánlani:)Szülésznõ(nem fogadott,Nóra-vezetéknevére nem elkészem) szuper volt,csecsemõsök között van ilyen-olyan is.Összeségében nagyon kellemes emlék,másodikat is ott szeretném szülni. Boldog babavárást!

Én tavaly szültem ott, dr.Páczai Anita volt az orvosom.Maximálisan elégedett vagyok, nagyon rendes, kedves volt végig, ezenkívül sikerült a gátvédelem is. Alapítványi szobában voltam én is, amit tudok nagyon ajánlani:) Szülésznõ(nem fogadott, Nóra-vezetéknevére nem elkészem) szuper volt, csecsemõsök között van ilyen-olyan is.Összeségében nagyon kellemes emlék, másodikat is ott szeretném szülni. Boldog babavárást!
A bent tartózkodás csak tõled és a babádtól függ :) A 4 nap reális elsõ babánál. A ketteskével és velem minden oké volt, így a protokoll szerinti 72 órát kellett csak kihúznom a szülés után. Akkor lehet, hogy a hiba az én készülékemben van. Nekem eszem ágában sem volt a sokágyasba bemenni, egész nap a picimmel voltam, ha nagyon társaságra vágytam, akkor a fürdõszoba-társammal beszélgettünk. Arról nem is beszélve, hogy apa bent lehetett velünk, nem csak üvegajtón keresztül nézhette a babáját. Spec. nálunk mindkét gyereket elõször apa tette tisztába :) A látogatásért nem kell fizetni, csoportos.
Sajnos egyiket sem :( Az elsõnek nagyon kakis volt a magzatvíz, egybõl vitték a gyerekorvosok (apa ment vele), így már csak tisztán kaptam meg. Kicsit nézelõdtünk, aztán elvitték, mert mivel futószalagon szültek a nõk, ezért engem a két órás megfigyelés alatt a folyosón tároltak :) A másodikat egybõl magamhoz ölelgettem, de vele is front után szültem, szintén a belsõ folyosón tároltak engem... De õt két óra után se adták ki, mert még a melegítõben is lila volt, úgy fázott... Na, majd a harmadikkal minden oké lesz :D
A kérdező hozzászólása: Szia.Igen így azért egyszerûbb a dolog (segítséggel). Az mondjuk nekem is lesz bõven :D kicsit tartok is attól, hogy ne legyenek majd sértõdések a nagyszülõk részérõl. Remélem nem fognak nagyon beleszólni a dolgokba. A tanácsokat meghallgatom de én akarom eldönteni mi legyen a vége a dolgoknak. A párommal ezt meg is beszéltük és õ is így gondolja :) . Szerencsére õ is elég korán 5 óra fele itthon van és nagyon gyerek centrikus. Mivel én még elég fiatal vagyok tudtam volna még várni a babával, de õ nagyon szerette volna már :D De ez a jobbik eset, én se szerettem volna késõn szülni. Remélem ilyen is marad mint most. Bár más téren vannak némi gondok :) ) amit próbálok megérteni csak hát ilyenkor azt gondolom, hogy õ még is csak férfi nem úgy kéne gondolnia bizonyos dolgokra, mint nekem. De a félelmeit megértem. :D Csak ez a hideg ne lenne, ezt nagyon rosszul viselem :(
Az biztos, hogy ha nekem most be kéne járnom dolgozni, szerintem meg is halnék :) Az elsõ csemetémmel a pozitív teszt után kb. 2 héttel már otthon maradtam vesz. terhesség miatt. Nem egyszerû, de megoldható. Szerencsére van jó fej férjem, tök jó munkával, gyakorlatilag 4 körül már itthon van, igaz, hogy néha megy éjszakára is - pl. most is, de ezt meg megfizetik. Na, meg a nagyszülõk is segítenek ahol tudnak - pl. elviszik a csajokat hétvégére, hogy tudjak pihenni/takarítani/egy kicsit apával kettesben lenni... Nem panaszkodom. Most annyira nem jó, hogy betegek, de ez sem tart örökké. Alapvetõen pozitív a hozzáállásom a dolgokhoz, meg én terhesen még soha nem voltam beteg :)
A kérdező hozzászólása: Még dolgozom, de már nagyon lefáraszt (mivel itt van még meló után a házimunka is). Igazából úgy van megbeszélve itthon is meg a munkahelyemen is, hogy márciusig dolgozok, de már nagyon elegem van. Kereskedelemben dolgozom, igaz vezetõ beosztásban, de még így is fárasztó meg talán nem lenne gond, ha nem lenne 1-2 olyan kolléga akik az agyamra mennek. Így is néha elgondolkodom hogy nem megyek- e el hamar?. Most vagyok 24hkm, addigra leszek 29 h. hát nem tudom. De neked se lehet unalmas egy napod sem :D Nem félsz, hogy te is beteg leszel?
A kérdező hozzászólása: Hát köszönöm a biztatást remélem így lesz. Elõtejem az van, de azt mondják az semmit nem jelent. Majd meglátjuk, de ezt az alapítványi szobát azt hiszem megbeszélem párommal, bár hiába ha foglalt lesz. Elég sokan tartoznak abba a kórházba, gondolom sokan szülnek ott :D Mekkorák a gyerekek? Gondolom otthon vagy?.
A kérdező hozzászólása: Egyébként elárulod hány hetes vagy? Még nem is kérdeztem :D
A kérdező hozzászólása: Bocsi nem cicit picit :D
A kérdező hozzászólása: Ez is érdekes, mert még itt is olvastam olyan bejegyzéseket, hogy ebben a kórházban nem igen lehet EDAval szülni. Egyébként a szoptatással nem volt gond amiatt, hogy nem kaptad meg egybõl a cicit? komolyan attól félek a legjobban, hogy nem kapom meg és nem akar majd enni így tej sem lesz stb. Aztán majd egész nap csak sírni fog szegényke, mert éhes lesz. Úgy tudom ezen a téren nem valami segítõ készek ott a nõvérek.
Mindkettõ sima, hüvelyi szülés volt. Az elsõt EDA-val, a másodikat anélkül.
A kérdező hozzászólása: szülés után egybõl odaadtak neked (cicire tehetted)? Miután megvizsgálták stb. veled lehetett? Egyébként természetes úton szültél vagy császárral? Úgy tudom a császárosoknak a szülés után megfigyelõbe kell lenniük és nem kapják meg a babát az ott töltött idõ alatt.
A kérdező hozzászólása: tényleg köszi a válaszaidat, mert nagyon hasznosak, de még annyit hagy kérdezzek, hogy általában nem 4 napot kell bent tölteni? Van akit hazaengednek akár 2 nap után is? Az alapítványi szobán azért nem gondolkoztam sokat, mert azt halottam, hogy annyira rossz egyedül, hogy aki ott volt az is inkább átment a többi kismamához, bár apa szeretne bent lenni és látni a gyereket meg hát én azért félek, hogy kikkel kerülök egy szobába. hát nem tudom, de a szülõszoba látogatásnak biztos utána nézek. Egyébként az csoportokban van? kell érte fizetni?
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a választ. Igazából nagyon szívesen mennék szülõszoba látogatásra, de a kórház oldalán csak olyan programot láttam ami 2010-es. A te orvosod bent volt veled? Már úgy értem nem ment haza meg ilyenek? sok ilyet olvasok. Én elsõnek szülésznõt akartam fogadni, mert úgy tudom ebben a kórházban õk vezetik le a szülést és az orvos csak akkor megy be ha baj van. Viszont sok rosszat hallottam viszont a csecsemõnõvérekrõl állítólag, ha nincs orvosod nagyon bunkók és nem segítenek. az alapítványi szoba mennyi volt? Bocsi ha sok a kérdés, de elsõ baba.
császár után azért nem kapod meg a picit-csak egy pici idõre-mert nem mozoghatsz, nem tudod ellátni. 8-12-24 órát is kellhet feküdnöd mozdulatlanul, még a fejedet sem emelheted fel./ez sokmindentõl függ/ ezeket nem lehet kikerülni.

Fogadott szülésznőm valóban csak akkor lehet, ha fogadott orvosom is van a szülésnél?

Legjobb válasz: Szia. Ez hülyeség. Nagyon sokan csak szülésznõt fogadnak orvost azt nem. Én amikor szültem nagyon kifogtam nagyon rendes szülésznõ volt mellettem. Ha fogadott lett volna az sem csinált volna semmit másként az biztos. Még maszirozott is. Pedig nem kötelessége. Én nagyon meg voltam vele elégedve. Jó lenne ha most is õt fognám ki. De nem lesz szerencsém biztos. A fogadott orvosról meg jobb nem beszélni....Most nekem semmim nincs. 3 hét és elvileg szülök. Boldog babavárást és könnyû szûlést kívánok.

Szia. Ez hülyeség. Nagyon sokan csak szülésznõt fogadnak orvost azt nem. Én amikor szültem nagyon kifogtam nagyon rendes szülésznõ volt mellettem. Ha fogadott lett volna az sem csinált volna semmit másként az biztos. Még maszirozott is. Pedig nem kötelessége. Én nagyon meg voltam vele elégedve. Jó lenne ha most is õt fognám ki. De nem lesz szerencsém biztos. A fogadott orvosról meg jobb nem beszélni....Most nekem semmim nincs. 3 hét és elvileg szülök. Boldog babavárást és könnyû szûlést kívánok.
Nem, a kettõ független. Lehet orvosod, lehet szülésznõd és lehet mindkettõ is.
Én úgy tudom akkor van így ha nem a saját kh-adban szülsz-területileg.De ha a sajátodban akkor lehet csak szülésznõnél.Nekem legalább is ezt mondták.
Nem. Szülésznõt fogadhatsz orvos nélkül is. Sõt, ha mégegyszer szülök, akkor szülésznõt fogadok csak. Ha komplikáció mentes a szülés - márpedig miért ne lenne az - akkor a szülésznõ vezeti le a szülést. Ha valami van, akkor van ügyeletes orvos, aki foglalkozik veled.

Ha van fogadott orvosom muszáj szülésznőt is fogadni?

Nem szeretnék duplán fizetni a szülésért.

Legjobb válasz: És ha felkérem az orvosom a terhesgondozásra és hogy majd vezesse le a szülést, akkor kérdezzem meg, hogy mennyit kér a szülésért? Vagy ez hogy mûködik?

A kérdező hozzászólása: És ha felkérem az orvosom a terhesgondozásra és hogy majd vezesse le a szülést, akkor kérdezzem meg, hogy mennyit kér a szülésért? Vagy ez hogy mûködik?
Nem kell szülésznõt is fogadni, csak ha akarsz. Van aki csak szülésznõt fogad és orvost nem! Igen, ha mész a dokihoz, kérdezd meg, hogy mennyit kér a szülésért!
Egyáltalán nem muszáj.Nekem sem volt.De a szülésznõvel százszor jobban jársz, pláne ha simán szülsz...
Nézd a dokidat kell megkérdezned errõl, mert van, akivel együtt szeretnek dolgozni és van akit ki nem állhatnak a dokik. Úgyhogy nehogy keresztbe fogadj, pont azt a szülésznõt, akit utál a doki, aztán a fejed felett marják egymást.És van amelyik doki, nem is igényli a szülésznõt, mert maga vezeti le a szülést. Nekem császár volt, úgy hívták a dokit, hogy jöjjön lesz egy császár, látták a szülésznõk a hasamról már. És õ hívta fel a mûtõs stábot, mert kérdezte nem tudom kitõl, hogy nem aludt még szombat este tízkor, hogy elsõ csörgésre felvette a telefont? És mondta a hölgy, hogy aludt, de elsõ csörgésre ébred. Egy másik mondta, õ tévét nézett otthon, mikor hívta a fõorvos úr és egy izgalmas film volt, de most lemaradt a végérõl.
Muszájnak nem muszáj, de szerintem is ha olyan helyen szülsz nagyon megéri. Én Istvánban szültem, ott az orvos csak a legvégére, a kitolási szakra jött be (igaz annak is a nagy részérõl lecsúszott, de ez más kérdés), és akkor is jobbára a szülésznõ uralta a terepet, õ csak figyelt mellette. Szóval a nagy részében a szülésznõ volt mellettem, így nem volt mellékes a személye. Ha viszont végig az orvos irányít, akkor szerintem is fölösleges pénzkidobás.
A kérdező hozzászólása: De ha nem fogadok szülésznõt, akkor is lesz velem ott egy ügyeletes szülésznõ, ugye?
Igen, lesz ügyeletes szülésznõ! Nekem egyébként nem volt fogadott szülésznõm, de az orvosom nagyon sokat volt velem! Tudtam, hogy nagyon lelkiismeretes orvos, ezért is választottam õt, nagyon megbíztam benne, ezért sem éreztem fontosnak, hogy duplán fizessek. Egyébként meg (ugyan elõre nem tudhattuk, de) császár lett a vége, úgyhogy nálam szerencsésebb volt, hogy inkább az orvos volt fogadott, mintha csak szülésznõ lett volna...
Nem muszály szülésznõt is! Gyõrben van úgy, hogy csak szülésznõt nem lehet, akkor dokit is kell, de csak dokit lehet.

Győrben lehet csak szülésznőt fogadni? Vagy csak ha fogadott orvosom van?

Legjobb válasz: A két dolog teljesen független egymástól szerintem. Én fél éve szültem, nem volt se orvosom, se szülésznõm, de nagyon rendes volt mindenki. A szülésznõmmel nagyon meg voltam elégedve, végig ott volt velem és beszélgettünk. Ha érdekel a neve szívesen megadom. A kérdésre visszatérve szerintem igen lehet külön csak szülésznõt is fogadni.

A két dolog teljesen független egymástól szerintem. Én fél éve szültem, nem volt se orvosom, se szülésznõm, de nagyon rendes volt mindenki. A szülésznõmmel nagyon meg voltam elégedve, végig ott volt velem és beszélgettünk. Ha érdekel a neve szívesen megadom. A kérdésre visszatérve szerintem igen lehet külön csak szülésznõt is fogadni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ, még gondolkodom mit is csináljak, azt hiszem nem fogadok sem dokit sem szülésznõt. Eddig mindenki csak jókat mondott akinek nem volt.
Szia! Én ugy tudom, hogy most már csak doki mellett fogadhatsz szülésznõt. A szülésznõk mind nagyon rendesek, de azért a dokin én lehet gondolkodnék.Nekem fogadott volt. 1 hetes kislány anyukája

Ha van fogadott orvosom, muszáj, hogy szülésznőm is legyen?

Elég tapasztalatlan vagyok ilyen téren kérem aki tud segítsen!Köszönöm a válaszokat egy 27 hetes els? babáját váró kismama.

Legjobb válasz: egyáltalán nem kell szüléznõt fogadnod, így is megteszik amit kell,nyugodj meg.Én is az elsõ babóm várom, és csak orvost választok,meghát elég neki is perkálni,merthogy kéri.Szóval ha Te úgy látod jónak fogadhatsz,de sztem nem kell,vigyáznak,segítenek így is.

egyáltalán nem kell szüléznõt fogadnod, így is megteszik amit kell, nyugodj meg.Én is az elsõ babóm várom, és csak orvost választok, meghát elég neki is perkálni, merthogy kéri.Szóval ha Te úgy látod jónak fogadhatsz, de sztem nem kell, vigyáznak, segítenek így is.
Orvos fogadtam, szülésznõt nem. Biztosan szerencsém is volt, de egy rendkívül kedves szülésznõnél szültem. Tulajdonképpen másodszorra is szívesen szülnék nála, akár most megfogadnám, hogy õ legyen, de nemrég láttam nagy pocakkal... :)
Nekem is fogadott orvosom van, a dokim a terhesség vége felé ajánlotta azt a szülésznõt, akivel együtt szoktak dolgozni. Az elsõ szülésem császárral sikerült, de azért fogadtunk szülésznõt is, csak õ foglalkozott velem, elõkészületek, stb. A második szülésem természetes uton sikerült. Reggel 8- este 9ig vajudtam, amíg a lányom megszületett.(Gyosítot nem kaphattam, mert az elsõ lurkó császáros volt és nehogy a vágásnál baj történjen.) A SZÜLÉSZNÕM VÉGIG MELLETTEM VOLT!!! Õ hívta a dokimat, amikor már közeledett a kitolás szakasza. A dokim akkor jött és mind a ketten segítettek a szülésnél.

Hogy is van ez? Mikor kell szülésznőt fogadni? Akkor is jó ha fogadok ha magán orvosom van? Vagy nem muszáj? Nem igazán tudom ez, hogy működik vagy, hogy mi ennek a menete!

Legjobb válasz: általában a szülésznõ van veled az egész szülés alatt õ bátorit és õ foglalkozik veled - beöntés, borotválás- és tõle kérdezel ha gond van v. kiváncsi vagy szóval neki nagyobb a jelentõssége. két lehetõség van: -megkérdezed a dokidat kivel szeret együtt dolgozni kit ajánl -rábizod a véletlenre és jó szülésznõt kapsz.

általában a szülésznõ van veled az egész szülés alatt õ bátorit és õ foglalkozik veled - beöntés, borotválás- és tõle kérdezel ha gond van v. kiváncsi vagy szóval neki nagyobb a jelentõssége. két lehetõség van: -megkérdezed a dokidat kivel szeret együtt dolgozni kit ajánl -rábizod a véletlenre és jó szülésznõt kapsz.
Melyik kórházban fogsz szülni? Mert vannak kórházak, ahol nem is lehet szülésznõt fogadni. Sajnos...
Én úgy hallottam, hogy megszünt az a lehetõség, hogy szülésznõt lehessen választani, a korházakban ki van írva...
Nem muszáj szülésznõt fogadni. Minden kórházban van ügyeletes szülésznõ, aki ott van veled (normális esetben) végig a vajúdás alatt, ha közben nincs másik szülés. Persze, ha te azt szeretnéd, hogy csakis veled foglalkozzon, akkor nézz körül abban a körházban, ahol szülni fogsz, hogy ott kit ajánlanak! Maga az orvosod is tud esetleg segíteni a választásban vagy az oda járó kismamák között is végezhetsz közvélemény kutatást. Az orvos igazán csak néha megy be hozzád a vajúdás alatt, nem lesz ott állandóan! Sõt! Sok helyen nem is az orvos vezeti le a szülést, ha nincs komplikáció, minden rendben halad, hanem a szülésznõ... az orvos csak megvizsgál párszor a vajúdás alatt, meg a végén is, meg ha kell összevarr... a többit (így a szülést levezetését is) a szülésznõ végzi.
Én csak orvost fogadtam, és nagyon megbántam! Azt gondoltam, hogy az ügyeletes szülésznõ is jó lesz, mert ugye nõbõl van, szolidaritás, meg minden, de nagyot csalódtam! Letojják sok helyen az embert, bunkók, ... Csak akkor sürgött-forgott körülöttem mindenki, amikor beért a dokim. Addig meg még a papírzsepimet is egy apuka vette fel a földrõl, mert soha nem volt a környéken senki. Ha bejöttek, akkor csak azért, hogy jól lecsesszenek, mert meg mertél mozdulni és elmozdult a gép. Most máshol szülök, és fogok szülésznõt fogadni!
A kérdező hozzászólása: A szegedi Nõi Klinikán fogok szülni és sajnos nem tudom, hogy ott lehete szülésznõt fogadni. Lehet, hogy tényleg az lesz a legjobb ha megkérdezem az orvosom...mivel nagyon segítõkész hátha tud esetleg valakit javasolni. Köszönöm a válaszokat. Ha valakinek van még tapasztalata akkor szívesen várom! :)
Szia! Én pont most fogom a fogadott dokim lemondani, és inkább szülésznõt fogadok! A Szent Istvánba szeretnék szülni, és ott lehet csak szülésznõt fogadni. Szerintem érdemesebb szülésznõt mint orvost hisz õ lesz ott veled végig...A másik pozitiv dolog meg szerintem az hogy mig az orvosok sajnos nagy átlagba 80 ezer alatt nem elégszik meg, plusz ugye a havi egy magánrendelõs látogatás... Addig a szülésznõk a 20 30 ezret nagyon meg tudják hálálni!!! Üdv 28 hetes pocis
A kérdező hozzászólása: Sajnos nekem muszáj a magán orvos mert már volt egy rossz kimenetelû iker terhességem és sajna több figyelmet igényel a terhességem, mint amennyit egy sztk-s orvos nyújt......nagyot csalódtam az sztk-s orvosokban......

Ha van fogadott orvosom, szülésznöt is fogadni kell? Nem sok ez egy kicsit?

Legjobb válasz: Szia! Van aki csak dokit fogad, van aki csak szülésznõt és van akinek sok pénze van mind a kettõt. Nekem csak dokim van, nekem õ is elég, de ha úgy gondolod fogadhatsz mindkettõt! Üdv. 32. hetes kismama

Szia! Van aki csak dokit fogad, van aki csak szülésznõt és van akinek sok pénze van mind a kettõt. Nekem csak dokim van, nekem õ is elég, de ha úgy gondolod fogadhatsz mindkettõt! Üdv. 32. hetes kismama
Szia! Van aki nem fogad egyiket sem, van aki vmelyiket, és olyan is aki mindkettõt. Azt teszel amit jónak látsz. Azt fogadod meg, akiben bízol. Van aki dúlát fogad. Én hosszas gondolkodás után a szülésznõ mellett döntöttem. 38 hetes kismama
Szülésznõt érdemesebb fogadni mert õ csinál mindent és õ foglalkozik veled a legtöbbet.Tapasztalat
Én azért fogadtam csak orvost, mert a terhesség idején is hozzá járok végig, biztos akarok lenni benne hogy figyel rám(túl egy vetélésen) , és tényleg meg vagyok elégedve.Szülésznõt nem fogadok, pénzem sincs rá.
Nem kell, ahogy szeretnéd. Én azért fogadtam szülésznõt is, mert a szülésznõ (ha lelkiismeretes) nagyon sokat tud segíteni vajúdás alatt, és sokat van veled. Én úgy érzem, nagyon nagy biztonságot ad, hogy felkértem, mert csak egy olyanba gondoltam bele, hogy pl. valami miatt (nemrégen volt az influenzajárvány miatti látogatási tilalom a kórházakban) nem jöhetne be a Párom, akkor tök egyedül lennék. Igaz, hogy júniusban szülök, de nem szeretném megkockáztatni sem. :)
Én szülésznõt fogadnék a helyedben, ha választani akarsz. Szintén tapasztalat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!