Találatok a következő kifejezésre: Ha van orvosom, muszáj, hogy (5 db)

Ha van fogadott orvosom, muszáj, hogy szülésznőm is legyen?

Elég tapasztalatlan vagyok ilyen téren kérem aki tud segítsen!Köszönöm a válaszokat egy 27 hetes els? babáját váró kismama.

Legjobb válasz: egyáltalán nem kell szüléznõt fogadnod, így is megteszik amit kell,nyugodj meg.Én is az elsõ babóm várom, és csak orvost választok,meghát elég neki is perkálni,merthogy kéri.Szóval ha Te úgy látod jónak fogadhatsz,de sztem nem kell,vigyáznak,segítenek így is.

egyáltalán nem kell szüléznõt fogadnod, így is megteszik amit kell, nyugodj meg.Én is az elsõ babóm várom, és csak orvost választok, meghát elég neki is perkálni, merthogy kéri.Szóval ha Te úgy látod jónak fogadhatsz, de sztem nem kell, vigyáznak, segítenek így is.
Orvos fogadtam, szülésznõt nem. Biztosan szerencsém is volt, de egy rendkívül kedves szülésznõnél szültem. Tulajdonképpen másodszorra is szívesen szülnék nála, akár most megfogadnám, hogy õ legyen, de nemrég láttam nagy pocakkal... :)
Nekem is fogadott orvosom van, a dokim a terhesség vége felé ajánlotta azt a szülésznõt, akivel együtt szoktak dolgozni. Az elsõ szülésem császárral sikerült, de azért fogadtunk szülésznõt is, csak õ foglalkozott velem, elõkészületek, stb. A második szülésem természetes uton sikerült. Reggel 8- este 9ig vajudtam, amíg a lányom megszületett.(Gyosítot nem kaphattam, mert az elsõ lurkó császáros volt és nehogy a vágásnál baj történjen.) A SZÜLÉSZNÕM VÉGIG MELLETTEM VOLT!!! Õ hívta a dokimat, amikor már közeledett a kitolás szakasza. A dokim akkor jött és mind a ketten segítettek a szülésnél.

Hogy is van ez? Mikor kell szülésznőt fogadni? Akkor is jó ha fogadok ha magán orvosom van? Vagy nem muszáj? Nem igazán tudom ez, hogy működik vagy, hogy mi ennek a menete!

Legjobb válasz: általában a szülésznõ van veled az egész szülés alatt õ bátorit és õ foglalkozik veled - beöntés, borotválás- és tõle kérdezel ha gond van v. kiváncsi vagy szóval neki nagyobb a jelentõssége. két lehetõség van: -megkérdezed a dokidat kivel szeret együtt dolgozni kit ajánl -rábizod a véletlenre és jó szülésznõt kapsz.

általában a szülésznõ van veled az egész szülés alatt õ bátorit és õ foglalkozik veled - beöntés, borotválás- és tõle kérdezel ha gond van v. kiváncsi vagy szóval neki nagyobb a jelentõssége. két lehetõség van: -megkérdezed a dokidat kivel szeret együtt dolgozni kit ajánl -rábizod a véletlenre és jó szülésznõt kapsz.
Melyik kórházban fogsz szülni? Mert vannak kórházak, ahol nem is lehet szülésznõt fogadni. Sajnos...
Én úgy hallottam, hogy megszünt az a lehetõség, hogy szülésznõt lehessen választani, a korházakban ki van írva...
Nem muszáj szülésznõt fogadni. Minden kórházban van ügyeletes szülésznõ, aki ott van veled (normális esetben) végig a vajúdás alatt, ha közben nincs másik szülés. Persze, ha te azt szeretnéd, hogy csakis veled foglalkozzon, akkor nézz körül abban a körházban, ahol szülni fogsz, hogy ott kit ajánlanak! Maga az orvosod is tud esetleg segíteni a választásban vagy az oda járó kismamák között is végezhetsz közvélemény kutatást. Az orvos igazán csak néha megy be hozzád a vajúdás alatt, nem lesz ott állandóan! Sõt! Sok helyen nem is az orvos vezeti le a szülést, ha nincs komplikáció, minden rendben halad, hanem a szülésznõ... az orvos csak megvizsgál párszor a vajúdás alatt, meg a végén is, meg ha kell összevarr... a többit (így a szülést levezetését is) a szülésznõ végzi.
Én csak orvost fogadtam, és nagyon megbántam! Azt gondoltam, hogy az ügyeletes szülésznõ is jó lesz, mert ugye nõbõl van, szolidaritás, meg minden, de nagyot csalódtam! Letojják sok helyen az embert, bunkók, ... Csak akkor sürgött-forgott körülöttem mindenki, amikor beért a dokim. Addig meg még a papírzsepimet is egy apuka vette fel a földrõl, mert soha nem volt a környéken senki. Ha bejöttek, akkor csak azért, hogy jól lecsesszenek, mert meg mertél mozdulni és elmozdult a gép. Most máshol szülök, és fogok szülésznõt fogadni!
A kérdező hozzászólása: A szegedi Nõi Klinikán fogok szülni és sajnos nem tudom, hogy ott lehete szülésznõt fogadni. Lehet, hogy tényleg az lesz a legjobb ha megkérdezem az orvosom...mivel nagyon segítõkész hátha tud esetleg valakit javasolni. Köszönöm a válaszokat. Ha valakinek van még tapasztalata akkor szívesen várom! :)
Szia! Én pont most fogom a fogadott dokim lemondani, és inkább szülésznõt fogadok! A Szent Istvánba szeretnék szülni, és ott lehet csak szülésznõt fogadni. Szerintem érdemesebb szülésznõt mint orvost hisz õ lesz ott veled végig...A másik pozitiv dolog meg szerintem az hogy mig az orvosok sajnos nagy átlagba 80 ezer alatt nem elégszik meg, plusz ugye a havi egy magánrendelõs látogatás... Addig a szülésznõk a 20 30 ezret nagyon meg tudják hálálni!!! Üdv 28 hetes pocis
A kérdező hozzászólása: Sajnos nekem muszáj a magán orvos mert már volt egy rossz kimenetelû iker terhességem és sajna több figyelmet igényel a terhességem, mint amennyit egy sztk-s orvos nyújt......nagyot csalódtam az sztk-s orvosokban......

Hogyan müködik? Ha elköltözünk egy másik városba, ami kb 10km-re van muszáj orvost váltani?

Sosem költöztünk,nem tudom hogyan mennek a dolgok.Átjelentkezés,átiratkozás stb..védönö!Esetleg tudna valaki segíteni?

Legjobb válasz: Nem kell másik orvost választanod csak ha akarsz.

Nem kell másik orvost választanod csak ha akarsz.
A kérdező hozzászólása: Hogyan kell a cimemet megváltoztatni, hogy az új helyre jöjjenek a levelek?
Mindenhol, ahonnan hivatalos levél érkezik (számlák, szolgáltatók, bank stb) be kell menni, bejelenteni. Vagy valahol lehet, hogy már neten is le lehet ezt rendezni vagy telefonon, mindenképpen hívd fel õket, aztán kérdezz rá.
Ja és persze egy okmányirodát keress fel, hogy új lakcímkártyát kaphass.(elõzõ voltam)
Az új lakóhelyetek okmányirodájába kell bemenni, és némi pénz ellenében (illeték) megcsináltatni az új címre szóló lakcímkártyát. Az egyes leveleket az egyes szolgáltatóknál kell megváltoztatni, van ahol levélben vagy telefonon is megy, van ahol csak személyesen. De minden cégnek (E.ON., stb) van ügyfélszolgálata, hívd fel, és ott megmondják, - ne fuss felesleges köröket! A nõdokiváltás az magánügy, ha privát, akkor maradhatsz nyilván, ha a 10 km távolság belefér, a háziorvos az, akinek szólni kell, az újnak, hogy hozzá szeretnél költözés miatt átiratkozni. Kapsz kartont, és a régi háziorvosod nevét bediktálod, és õk majd megkérik minden eddigi papírjaidat a régitõl, hogy az új helyen meglegynek a leleteid!

Jobb oldalt elöl a, fáj a hasam, nem nagyon, de fáj. A fájdalom nem folyamatos, de ha megnyomom akkor is érzem. Mi lehet a baj? Tudom, hogy orvoshoz kell menni, és megmondja, de szombat van, és ha nem muszáj ügyeletre nem akarok menni.

Legjobb válasz: De pontosan hol faj?Jobb oldalt,pl. kb. 4-5cm a köldök alatt jobbrol?Az lehet a vakbel.Feküdj le,huzd be a terdet,es közelitsd a terdeid az orrod fele,ha faj,valoszinüleg vegbel,de az sem biztos.legjobb lenne ,ha elmesz az ügyeletre,sok vakbel gyulladas nem okoz nagy rosszulleteket.

De pontosan hol faj?Jobb oldalt, pl. kb. 4-5cm a köldök alatt jobbrol?Az lehet a vakbel.Feküdj le, huzd be a terdet, es közelitsd a terdeid az orrod fele, ha faj, valoszinüleg vegbel, de az sem biztos.legjobb lenne , ha elmesz az ügyeletre, sok vakbel gyulladas nem okoz nagy rosszulleteket.
vegbel*-vakbel
A kérdező hozzászólása: Nem annyira lent fáj, ahol a vakbél van, feljebb a borda alatt egy kicsivel. És oldalt fele, de nem az oldalamon. Kipróbáltam amit írtál, semmi fájdalom nincs a térdes dolognál. De azért köszi. Ha hétfõig nem múlik irány a doki.
Nekem is ott fajt, es faj, a patkobellel lett problemam, sokaig epe-re gyanakodtak.
A kérdező hozzászólása: És, hogy derült ki , hogy a patkó béllel van baj? Milyen vizsgálatok voltak? Mit mondtak az orvosok?
O, ez már nagyon reg volt(17 eves voltam), a 80-as evekben, nekem akkor meg csak Röntgent csinaltak, ma mar a gyomortükrözest reszesitik elönyben(en akkor nem akartam).Nekem akkor az erös gyogyszerektöl fajt jobb oldalt.
Ja, sok gyomorteat ittam, es ranitidin tartalmazo gyogyszert kaptam, Ausztriaban, Zantac.

Szeretkeztünk a párommal és sajnos megtörtént a baj. Kiszakadt az óvszer. Félek elmenni az orvoshoz, de tudom h muszáj csak érdekelne előtte hogy van valami módszer megelőzni az abortuszt, ha esetleg terhes lennék?

Esemény utáni tablettára gondoltam.. jo ötlet?

Legjobb válasz: Jónak jó, csak mondjuk nem ide kéne írogatni, hanem sietni felíratni az esemény utánit. Az ugyanis 72 órás, és minél hamarabb veszed be, annál biztosabban hat.

Jónak jó, csak mondjuk nem ide kéne írogatni, hanem sietni felíratni az esemény utánit. Az ugyanis 72 órás, és minél hamarabb veszed be, annál biztosabban hat.
Soha nem értettem ezeket az idióta kérdéseket. Komolyan itt ülsz és vársz a csodára, ahelyett, hogy elhúznál a dokihoz? Remélem tudod, hogy míg 12 órán belül 95%-ban hatásos a tabletta, 48-72. órában már csak alig 60.... Majdcsak addig sopánkodsz itt a hülyeségeden, hogy abortusz lesz a vége.
Hány éves vagy? félsz elmenni orvoshoz nem lehetsz több 15-16nál, ha ennyi vagy akkor nagyon nem kellett volna, ha idõsebb vagy akkor meg nem értem mire vársz miért nem mész dokihoz, az esemény utánit 72órásnak nevezik de minél késõbb veszed be annál kisebb az esélye, hogy hatásos, megelõzni az abortuszt tudod hogy lehet, pl nem veteted el..idióta...
Abortuszt megelõzni, ha terhes lennél? Ezt hogy gondoltad? Beveszel egy eseményutánit 6 hetes terhesen és majd jól elvetélsz tõle?! Ilyen nincs. Ha terhes vagy, akkor 3 lehetõséged van. Az egyik az abortusz. Egyébként menj minél hamarabb dokihoz. Mondjuk én biztos nem íratnék fel magamnk tablettát, csak akkor ha el is ment bennem(a legvégén vettétek észre). Ha közbe kiszakadt, észrevettétek, és folytattátok egy újjal, akkor nem paráznék rajta.
Az orvos nem fog semmit sem csinálni csak kiír neked receptre egy esemény utáni tablettát! Érdemes ilyenkor minél elöbb elmenned , mert az idõ nem neked dolgozik!Minél késõbb veszed be a tabit annál valószinübb hogy nem fog hatni !Szóval ne fecséreld az idõd!!!
csak orvos irhatja fel.. mit félsz? nem fog megenni :D
Mindenképpen el kell menned orvoshoz! De ha elõtte utána akarsz olvasni akkor a facebookon keresd meg a ne ess pánikba oldalt és számtalan információt találsz! Velem is megtörtént már sajnos ez és semmi mellékhatása nem volt az esemény utáni tablettának, mellesleg inkább mint az abortusz!
utolsónak igaza van.. elõváladéktól rohadt kicsi az esély, felesleges a tabletta.. nagyobb bajt csinal...
termékeny napjaidban voltal? hova ment a cucc?
a az esemény utáni tabletta tudtommal, lényegében megöli a megtermékenyült petesejtet ami már egy élet de az abortuszt semmiképpen mert utána 50% hogy meddõ leszel és szerintem nem jó kockáztatni
Hm.. Utolsó.. Volt abortuszom, s már a második gyermekemmel vagyok árandós. Semmi probléma nem volt velük.
a tabletta a BEÁGYAZÓDÁST akadályozza meg, nem a megtermékenyült petesejtet löki ki..... :D mellesleg meg, abortusz után is simán lehet vkinek gyereke.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!