Találatok a következő kifejezésre: Ha van nem is kevés, van (47 db)

Az arcbőr szépségét befolyásolhatja ha valaki el van hízva, lehet ettől zsíros és pattanásos valakinek az arcbőre mert van feleslege nem is kevés?

Nem szép egy tokás fej.

Legjobb válasz: Szerintem semmi köze nincs hozzá. Már ha csak azt vesszük, hogy én vagyok 170 cm és 51 kg...mégis szíros, tág pórusú a bõröm. Én inkább azt figyeltem meg, hogy a kicsit teltebb lányoknak szinte mindig szép bõrük van és nem is ngyon ráncosodnak.

Szerintem semmi köze nincs hozzá. Már ha csak azt vesszük, hogy én vagyok 170 cm és 51 kg...mégis szíros, tág pórusú a bõröm. Én inkább azt figyeltem meg, hogy a kicsit teltebb lányoknak szinte mindig szép bõrük van és nem is ngyon ráncosodnak.
szerintem is annyi csak az összefüggés, hogy egészséges étkezés=szebb bõr, ezt én is alátámasztom saját példával. utolsó válaszoló, kicsit off de bocsi: hogy nem híztál vissza a régifajta kajálással??? van valami titkod?:D
Úgy, hogy számolom a kalóriákat továbbra is, és nem megyek 1600 fölé. De ettõl még eléggé szánalmasan kajálok, eléggé zsírosan:D
Lehet, persze! Bár az a tapasztalatom, hogy egy molettebb lánynak szebb a bõre, mint egy sovány, aszott nõnek.
Nem a súly miatt. Amikor egészségesen kajáltam gyönyörû volt a bõröm, hibátlan, matt, és nem volt miteszerem, pattanásom csak nagyon ritkán. Aztán meguntam, elkezdtem zabálni zsíros dolgokat, és tele lettem pattanásokkal. Szóval most inkább kezdek visszatérni a régi életmódomhoz, mert ha nem is híztam meg, de a bõröm és a hajam csúnyább lett.

Baj-e, ha egy 11 hónapos babának napi 4-5, és nem is kevés kakija van, ami ráadásul szinte ugyanolyan mint amit megevett, csak éppen büdi is?

Kicsit aggaszt a dolog. Látom, hogy másoknak inkább azzal van problémája, hogy keveset kakil, vagy napokig egyáltalán nem. Az enyém napjában többször is, és olyan, mintha nem is történne semmi a bevitt táplálékkal, azon kívül, hogy büdi lesz. Ráadásul az utolsó 4 hónapban hízott összesen annyit, mint amennyit más babák egy hónapban híznak. Nem tudom mit tegyek. Mi lehet ennek az oka?

Legjobb válasz: Sztem feltétlen beszélj az orvosoddal,ez nem teljesen normális dolog.Valszinleg nem teljesen tudja megemészteni a kajákat(nem tudom mit adsz neki tejet,vagy gluténes ételt stb.)ezért sem hízik.Lehet,h még nem teljesen bírja a szervezete,de anyagcsere probléma is lehet.De ezt csak az orvos fogja tudni megmondani,mi,anyukák nem!!!2 gyerekes anyuka

Sztem feltétlen beszélj az orvosoddal, ez nem teljesen normális dolog.Valszinleg nem teljesen tudja megemészteni a kajákat(nem tudom mit adsz neki tejet, vagy gluténes ételt stb.)ezért sem hízik.Lehet, h még nem teljesen bírja a szervezete, de anyagcsere probléma is lehet.De ezt csak az orvos fogja tudni megmondani, mi, anyukák nem!!!2 gyerekes anyuka
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket. Jövõ héten mindenképpen felkeressük a gyerekorvost.
A kérdező hozzászólása: Igen, mindenféleképpen megyünk orvoshoz. Én is arra gyanakszom, hogy valami anyagcsere probléma van. Hippoallergén tápszert kap, valamint fõzelékeket husival, illetve gyümölcsöt, néha adok neki tejpépet. Szoktam még adni neki saját készítésû, kukoricalisztbõl készült babakekszet. Ebben mondjuk van margarin. Meg hát apukáját nem tudom lebeszélni arról, hogy ne adjon neki nasizni háztartási kekszet. Ja és én is adtam már neki néhányszor kenyérhéjat és kiflicsücsköt. De igazad van, el kell mennünk gyerekorvoshoz. Nem is azt várom egyébként az anyukáktól, hogy kitalálják, mi lehet konkrétan a baj, csak kiváncsi voltam, hogy egyáltalán milyen egy 11 hónapos babának a széklet, mert nekem ez az elsõ babám, és a védõnõnek bármit mondok, mindig azt mondja, hogy az nem baj. Mintha az lenne a dolga, hogy intézkedjék, hogy a gyerekorvoshoz sehogy se jussunk el.
Semmiképp nem normális, a hozzátáplálás elején elõfordul, hogy emésztetlenül jön ki az étel, de egy ilyen idõs babánál már nem lenne szabad. Mindenképp vigyétek hétfõn dokihoz. 1 éves kislány anyukája.
Az elsõ vál.vagyok.Sajnos a védõnõk nem mindig vannak képben...ne is foglalkozz vele.Igazából semmi olyat nem adsz, amit normál esetben ne tudna már megemészteni-a picim 8 hós, és már kap glutént-tehát más oka lehet.De hamarosan kiderül.Minden jót!

SOS! Éjszaka alkoholt fogyasztottam és még szoptatok? Szoptathatok vagy mit tegyek? Igy is kevés van ha most nem adok neki akkor teljesen elapad?

Legjobb válasz: (fili) Tudom, hogy nem ez a kérdés de beírtad, hogy fogy a tejed. "50-et eszik a kettõböl" Félsz, hogy elapad és hozzátáplálsz. Na itt a hiba nem szabadna mert egyenesen arányosan apad el a tejed a hozzátáplálással, elveszed a szoptatási stimulációt a melledtõl, ami a többlet termelésre serkentené. Bocsánat ha errõl írtam de csak segíteni szerettem volna. Ezt érdemes olvasni. http://www.iboly.hu/

(fili) Tudom, hogy nem ez a kérdés de beírtad, hogy fogy a tejed. "50-et eszik a kettõböl" Félsz, hogy elapad és hozzátáplálsz. Na itt a hiba nem szabadna mert egyenesen arányosan apad el a tejed a hozzátáplálással, elveszed a szoptatási stimulációt a melledtõl, ami a többlet termelésre serkentené. Bocsánat ha errõl írtam de csak segíteni szerettem volna. Ezt érdemes olvasni. http://www.iboly.hu/
Nyugodtan szoptathatod, semmi baja nem lesz. Nem rendszeresen iszol, és pláne, hogy nem töményet ittál. Én is megittam már a szoptatás alatt 1-1 üveg sört és semmi baj nem lett. Nem tudom, hogy miért kell lehurrogni valakit, aki feltesz itt egy kérdést. Valószínûleg akkor lenne "rossz" Anya, ha fel sem merülne benne, hogy ezzel baj is lehet, és nem járna utána. Nem tudom az ilyen egyáltalán miért válaszol? De örülök neki, hogy egyesek tökéletesek és soha semmilyen hibát nem követnek el...
Hacsak nem lettél részeg, amit remélek, akkor szoptass nyugodtan. Már másnap délután van, ennyi idõ után már lebomlott az alkohol. De ha egyébként is kevés a tejed, akkor legalább védd azt, ami van és ne igyál (sokat).
Én is ittam tegnap 1 pohárt bort, és ugyanúgy szoptatom, és csak szopik. 1-1 pohárból nem kell tragédiát csinálni. Nem kell ezért a kérdezõ torkának ugrani ilyen stílusban.
De bunkók egyesek...itt felettem, véleményt nem kért a kérdezõ... 2 etetést kell kihagyni, azt le kell fejni és kiönteni a két étkezést lefejt tejjel vagy tápszerrel kell helyettesiteni Egyébként, ha egyszer megeteted a babát, úgy hogy ittál, sem alkohol függõ, sem alkohol opátiás nem lesz.Sõt semmi baja sem lesz. Elvileg....
ha szoptatsz, akkor mi a fenéért ittál?
Ez gyönyörû! Büszke lehetsz magadra! Leitattak? Éjszaka nem gondoltál a kisbabádra, aki éhesen várt? Ne szoptass, fejjél le tejet egész nap, és öntsd ki! Ha sok töményet ittál, akkor szerintem legalább 36 óráig csináld ezt. Ha nem, akkor 24 óra elvileg elég! ELVILEG!
A kérdező hozzászólása: uram isten.minek néztek engem?kb 50et eszik a kettõbõl..hozzátáplálnom kell.nem töményet breezert ittam.nem kell lehordani a másikat
A kérdező hozzászólása: hajnal fél 3kor ittam utoljára.egy adag tejcsit lefejtetem kiöntöttem.akkor este 9kor már szoptathatok?

Ha sperma van a kezemen (nem is kevés) és utána simogatom, dörzsölgetem a puncimat, de a hüvelyembe konkrétan nem nyúlok fel, akkor is terhes lehetek?

Ez épp már majdnem a p.éréses napokban van.

Legjobb válasz: lehetsz!de jóval kevesebb az esélye.a spermák oxigén hatására elpusztulnak ugyan,de mindig mindenhol ottmarad az az 1 százalék!csak óvatosan.

lehetsz!de jóval kevesebb az esélye.a spermák oxigén hatására elpusztulnak ugyan, de mindig mindenhol ottmarad az az 1 százalék!csak óvatosan.
Igen lehetsz.A spermák arról híresek, hogy van egy farkincájuk, amivel remekül tudnak úszni.Ideális esetben a punci nedves, nem is kicsit.Nah most a kezedrõl ebbe a nedvbe kerülve ügyesen beevickélhetnek a petéhez.Tehát van esélye, de ne nem annyi mintha védekezés nélkül szexelnél.Petting után is moss kezet!

Jordaniaban elek az 1xeri fo etel rizs nem szeretem de ez van csak Engem hizlal. Van hus is ha, magaban eszem a rizst kevesbe hizlal? Liza

Legjobb válasz: Ha választanod kell, akkor húst egyél, ne rizst. Rizsbõl egy evõkanálnyi is elég egy embernek egy napra.

Ha választanod kell, akkor húst egyél, ne rizst. Rizsbõl egy evõkanálnyi is elég egy embernek egy napra.
minek költöztél oda, ha tudod, hogy nincs olyan kaja amit megennél? :D
Semmilyen zöldség vagy saláta nincs? Pedig a dinnyét mi is onnan importáljuk.
http://users.atw.hu/salemnaef/content.php?article.17 Jordániai magyarok: Bal oldalon tudsz regisztrálni. Utána fel tudod velük venni a kapcsolatot. Szerintem õk sem csak rizst esznek odakint. Pl. van egy szomszédasszonyom, a tesója kb. 20 év óta kint él, családja van, stb. stb. a szomszédasszonyom most is kiment hozzájuk 3 hónapra. Soha nem mondta, hogy ott csak rizst lehet enni!
Nem hiszem, hogy csak rizst lehetne enni + húst! ez még a legszegényebb országokban sincs így!
A kérdező hozzászólása: liza megint: a munka korulmenyeim miatt foznek itt rizst minden nap, van termeszetesen minden fele etel csak en nem tudok lemenni aqaba varosaba enni, innen. ha egy kanal rizs eleg egy napra hat le fogyok hamarosan ha be tudom tartani koszonom

Megjott a menstruaciom kicsit kesve, de nagyon keves van, (1-1 tisztasagi betet naponta), teszteltem, tehes nem vagyok. Lehet cisztatol vagy ilyesmitol? Kertem idopontot a nogyogyaszomtol de addig is ha tudtok valaszoljatok.

Legjobb válasz: Ezt majd az orvos tudja neked pontosan meg mondani. De figyeld meg hogy hány napig van meg, mert ha 3napon belül el múlik lehet belõle még baba. Ha nagyon sokat kell várnod míg kaptad az idõpontot akkor itt is fel tudod tenni a kérdésedet 1-2napon belül válaszol. http://www.kismamablog.hu/terhesseg/problemak-a-terhesseg-al..

Ezt majd az orvos tudja neked pontosan meg mondani. De figyeld meg hogy hány napig van meg, mert ha 3napon belül el múlik lehet belõle még baba. Ha nagyon sokat kell várnod míg kaptad az idõpontot akkor itt is fel tudod tenni a kérdésedet 1-2napon belül válaszol. http://www.kismamablog.hu/terhesseg/problemak-a-terhesseg-al..
A kérdező hozzászólása: Nagyon koszonom!!!
Kicsit nehezebb kihúzni, de nekem eddig nem ragadt be.
Nem fog beragadni, de tegyél be kisebbet, mini tampont. Az is bent fog maradni, ne aggódj, mert a nedvességtõl az is kitágul, és a hüvely szorosan rásimul, bent tartja. Ha nehéz feltenni, használj egy kis síkosítót, hogy könnyebben csúszzon. (Krémet ne!)

7hós lányom gyerekorvosa szerint kevés amit adok neki enni, nem hízza meg a havi 400at amit"kell"Már tiszta ideg vagyok mikor látom h. jóllakott, ha többet eszik akkor bukik. Én szorongom túl? Van másnak is hasonló problémája?

Már ott tartunk, h. nem adok neki cicit,mert elalszik rajta, inkább tápot,5x eszik(gyümi, fõzelék,stb) kb150-180at,(200at)Õ azt mondja tápszert,és csak bébiételt adjak,(pedig úgy gondoltam fõzök korának megfelelõen)ne adjak neki kerti zöldséget mert nitrites lehet,stb...Minden látogatás után olyan érzésem van hogy elégedetlen,és pancser vagyok.

Legjobb válasz: Nincs egy normális orvos a közelben? Amikor a lányom 5-6 hónapos volt, elõfordult, hogy szinte semmit sem hízott. Akkor kezdett el többet mozogni, ficeregni. Átmeneti állapot volt, bár annyit már sose hízott, amennyit a kezdeti idõkben. Szerintem ne tetsd túl. Ha amúgy kiegyensúlyozott, jól alszik stb., akkor nem hinném, hogy baja van.

Nincs egy normális orvos a közelben? Amikor a lányom 5-6 hónapos volt, elõfordult, hogy szinte semmit sem hízott. Akkor kezdett el többet mozogni, ficeregni. Átmeneti állapot volt, bár annyit már sose hízott, amennyit a kezdeti idõkben. Szerintem ne tetsd túl. Ha amúgy kiegyensúlyozott, jól alszik stb., akkor nem hinném, hogy baja van.
A kérdező hozzászólása: Ezzel a nitrites zöldséggel kicsit megijesztett amúgy persze úgy adta elõ hogy "ne adjunk neki kerti zöldséget mert fordult már elõ nála csecsemõhalál a nitrites zöldség miatt" van kertünk, most ne adjak neki semmit onnan? persze nem most télen, de én úgy gondoltam, hogy jobb ha a kertbõl adok neki répát, mintha a Tescoban venném meg. Azt sem tudom hol, hogy termelték...
Én elég furcsának tartom, hogy egy 7 hónapos gyereknél azt javasolja az orvos, hogy ne szoptasd. Mióta "kevés" a súlygyarapodása? Fél éves korára megkétszerezte a születési súlyát? Az orvosod végzett vizsgálatokat (vérvétel, vashiány), hogy kiderítse van-e valami oka a nem elegendõ gyarapodásnak? Abból, amit eddig leírtál, én is az orvosváltást javasolnám.
Mi is azért váltottunk dokit, mert tévedett valamiben, s úgy gondoltam, hogy mi van, ha valami fontosabb dologban is tévedni fog... (Ugyanez az orvos nem vette észre az egyik csecsemõn, hogy ki van száradva, végül mentõt kellett hívni, ) Hogy a kérdésre is válaszoljak: minden baba más, nem szabályok szerint növekednek. Az enyém például fél évesen volt akkora, mint egy 9-10 hós. Ha a súlya normális, akkor semmi nem indokolja, hogy megborítsd a jelenlegi -egyébként teljesen normális- étkezését a kicsinek. Van olyan baba, aki a második félév alatt csak 1 kilót hízik. Lehet, hogy ti is ebbe a csoportba tartoztok.
Nekünk pont ellenezte a tápszert, mielõbb a fõzelék és gyümölcs bevezetése mellett dönöt, 3 hósan már elkezdtem hozzá táplálni, most 5, 5 hónapos és csak reggel és este kap tápot, napközbe gyümi és fõzelék, 6 hónapos kora után már kevesebbet is híznak mivel sokkal többet mozognak.Én is itthon készítem neki a kajákat, pár alkalommal kap csak boltit, pl õszibarack amit most ugye más formában nem tudnék neki adni.Teljesen eget értek az elõttem szólóval, szerintem is dokit kéne váltanod és bíz az ösztöneidben :)
Hasonló orvosom volt az elsõ 3 hónapban, folyton a tápszert erõltette volna, pedig volt bõven tejem, csak a lányom nem annyit hízott, amennyit a tankönyvek írnak. Leváltottam az orvost, most egy normálishoz járunk. Ne hagyd, hogy bárki is rábeszéljen olyanra amit te nem érzel megfelelõnek. Az anyai ösztönödtõl SENKI nem tudja jobban, mi a legjobb a babádnak, se orvos, se nagymama, se jószándékú ismerõs, csakis te. Én pl. pont egy fillért nem adtam ki üveges babaételre (egyszer kaptunk ajándékba, hát szörnyû íze van), mindig magam fõzök, hol a telekrõl hozott zöldséggel, gyümölccsel, hol boltból veszem. Nem biot, mert az nekünk drága, hanem azt, amit mi is eszünk. Nyugodj meg és szerintem válts orvost, mert még sokáig szükséged lesz az orvosra és nagyon nem mindegy kihez viszed a beteg gyereked, megbízol-e benne, vagy sem. Én a régi orvosunk váltótársához mentem át, így helyettesítéskor összefutok a régivel, de kicsit sem érzem kellemetlennek, mert megalapozott volt a döntésem (más bajok is voltak vele). Te se érezd kínosnak, ha orvost váltasz, jogod van hozzá.
Hát, érdekes orvosotok van. Kislányom fél év és 1 éves kora között 1 kg-ot hízott csak, nem majdnem 2, 5 kg-ot. Az volt a fontos, hogy hízzon mindig valamennyit, ne csökkenjen a súlya.
Azért itt a dokival is vannak bajok...Nem kötelezõen kell hízni 400at, nem így megy ez azért... Mekkora a babácska súlya? Biopiacon próbálj neki vásárolni, de a bébiétel is jó, viszont én a hízás kedvéért nem adnám az anyatejet, pláne, ha már mást is eszik.
Sajnos az igaz lehet, hogy "nitrites" a téli zöldség. Vagy ha nem is nitrites, de mûtrágyamaradvány, vegyszerek lehetnek rajta, a külfölrõl behozotton pedig tartósítószer. Jobb helyzetben vannak azok a babák, akiknál nyáron esedékes a zöldség elõször, ill. azok a szülõk, akiknek van saját kertjük. A bébiételek csak annyival jobbak a fõzésnél, hogy elvileg ellenõrzik, és nem lehet benne vegyszer.
Miért jársz vele a dokihoz? Mi nem visszük, megkapta az oltásait és kész. Ha sokat és szépen eszik, addig nincs gond. Hány kiló amúgy?
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Köszönöm mindenkinek a válaszokat, megnyugodtam egy kicsit:) mielõtt megszületett volna Dóri úgy gondoltuk hogy "mi hú de lazák leszünk", nem fogunk tankönyv szerint gyereket nevelni, (plusz ápolók vagyunk mindketten)de mikor 7.5 hónaposan elkezdtem vérezni a buszon a kórházba menet, (mázli pont oda tartottam) levált részben a méhlepény, azonnal császár, 1990g-al megszületett, majd 3 hét gyerekklinika, inkubátor, lélegeztetés után a nagy lazaságból szorongás, légzés figyelõ, és virrasztás lett.:) Onnantól kezdve hogy hazajöttünk ez elmúlt szép lassan, szépen nõ, a súlyát nagyon hamar megduplázta, most 7 kiló, az éjszakát kb.3 hónapos kora óta átalussza és ahhoz képest hogy milyen picúr volt, nincs lemaradva a fejlõdése.Kúszik, kutyázik, forog, szinte ül, fogja a játékait, nagyon jókedvû baba, én nem gondolnám hogy bármi gond lenne, vérvétel, vizsgálat nem volt, Maltofer cseppeket írt fel a doktornõ hátha csinál egy kis étvágyat neki de én nem vettem észre hogy bármi is változott volna.Nem vagyunk azok a kukacoskodók, elégedetlenkedõk, de nekem is megfordult a fejemben az orvosváltás, de ott van az ember fejében az a kis gondolat, hogy "vajon nem én csinálok valamit rosszul?" És következõ látogatáskor tudom hogy már megint fejcsóválás lesz, kikérdez percre pontosan, és úgy néz rám mint aki mindjárt rámküldi a gyermekvédelmet...:) Még egyszer köszönöm mindenkinek!
Veszel olyan kontrollert amin van ravasz, vagy egy kormányt.
Persze nagyon régi játékok elõfordulat, hogy nem támogatják ezt.
A kérdező hozzászólása: köszii!:D
A kérdező hozzászólása: volt már kormányom és PC-n nem volt az hogy kicsit nyomtam a gázpedélt akkor lassan ment...
vegyél konzolt:D
A kérdező hozzászólása: jaj köszönöm :D azt kérdeztem hogy lehet e PC-n...:D
Analog irányításnak hívják. Ezt minden kormánynak/kontrollernek tudnia kell, amin van bármilyen analog vezérlõ (ravasz, joy, vagy pedál).

4 hete szültem és ilyen sárga folyásom van, de nem kevés, de nem is ömlik. Ez normális, ha igen meddig tart?

Legjobb válasz: ez a locha, normális, amennyiben nem bûzös, tisztul a szervezeted 6 hétig még a vérzés is normális, még az is visszajöhet 1-2 napra, majd megint elmúlik

ez a locha, normális, amennyiben nem bûzös, tisztul a szervezeted 6 hétig még a vérzés is normális, még az is visszajöhet 1-2 napra, majd megint elmúlik
Igen, ez a lochia, egy idõ után nem vér ürül a sebbõl, csak savó. Két-három hétig még eltarthat. Ha tünetképzõ folyásnak tûnik (szagos, viszketés társul hozzá), akkor orvos.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!