Találatok a következő kifejezésre: Ha van munkahelyem és (97 db)

Ha van munkahelyed és ezt az önéletrajzodba is beleírod hogy jelenleg is dolgozol, akkor ha új helyekre jelentkezel, attól még felvehetnek?

vagy úgy vannak vele hogy ennek van munkahelye ne vegyük fel?...

Legjobb válasz: Inkább fordítva. Biztosan azért nincs munkahelyed, mert egy balfácán vagy. A munkáltatónem viszont nem balfácánt keres .

Inkább fordítva. Biztosan azért nincs munkahelyed, mert egy balfácán vagy. A munkáltatónem viszont nem balfácánt keres .
Miért lenne úgy? Nincs semmi szabály, hogy csak munkanélkülieket lehet felvenni. Nem ritkaság, hogy ha valaki megunja a régi helyét, elõbb újat keres, és csak azután mond fel. Ami ilyenkor kérdés lehet: - miért szeretnél eljönni a jelenlegi munkahelyrõl? - mikor tudnál kezdeni az új helyen? (ha sürgõs az új helyen a felvétel, és a réginél még ott a felmondási idõ, az gond lehet)
Na, azért ez sem igaz. Fõleg nem a jelenlegi gazdasági helyzetben.
A kérdező hozzászólása: voltam egy helyen és igen megkérdezték h mért váltanék és elmondták hogy idáig még csak én dolgozok a többiek munkanélküliek voltak és nem értik hogy ha van munkahelyem miért hagynám ott? nem mondtam de valószínûnek gondolhatnák, (mert nem érzem jól magam ott)....
Az természetes, hogy kérdeznek, hiszen az az interjú célja, hogy megismerjenek. Emiatt ne aggódj. Én meg õket szoktam kérdezni, hogy pl. miért keresnek embert, mi történt az elõzõ ott dolgozóval :) Neked meg az az érdeked, hogy õket megismerd, nehog ymég rosszabb helyre kerülj, mint ahonnan el akarsz jönni..
Ez szokásos kérdés, hogy miért akarsz felmondani. Hiszen elég sokat elmond rólad, hogy miért nem érzed jól magad. Nincs elég szakmai kihívás? Utálod a munkatársakat? Utálod a fõnököd? Sokat kell túlórázni? Kevés a pénz? stb.

Érdekelne, hogy mi alapján számolják ki a TGYÁS-t, ha van munkahelyem, de már a 2. gyerkőccel vagyok folyamatosan itthon? Most gyesen vagyok, és 8 hét múlva szülök.

Legjobb válasz: szia, Én megkérdeztem az OEP-ben, mert nekünk júni.ban születik a 2. baba. Azt mondták, hogy nem tudnak mást figyelembe venni, mi azt a pénzecskét amivel a munkahelyeden be vagy jelntve, kell vinni a munkáltatói jövedelem igazolást és az alapján számolják.

szia, Én megkérdeztem az OEP-ben, mert nekünk júni.ban születik a 2. baba. Azt mondták, hogy nem tudnak mást figyelembe venni, mi azt a pénzecskét amivel a munkahelyeden be vagy jelntve, kell vinni a munkáltatói jövedelem igazolást és az alapján számolják.
bocsi, a firefox újra indult azért ment el 2x a válasz...
szia, Én megkérdeztem az OEP-ben, mert nekünk júni.ban születik a 2. baba. Azt mondták, hogy nem tudnak mást figyelembe venni, mi azt a pénzecskét amivel a munkahelyeden be vagy jelentve, kell vinni a munkáltatói jövedelem igazolást és az alapján számolják.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat! A 2. gyerkõcnél is az éppen aktuális jövedelmemet vették figyelembe, csak nem tudtam, hogy történt e azóta változás. Bár a 2. gyerkõcnél csak 69 ezer volt az alapom, mégis 80 ezer TGYÁS-t kaptam.Pedig úgy tudom, hogy a fizetés 70% lehet.Az idén olyan 90 ezer körül lesz az alapom, akkor ennek a 70%-át fogom kapni?Vagy esetleg most is többet?

Mi van annak a társadalom biztosításával (TB) aki pályakezdő és nem talál munkát, azt utólag kell fizetni vagy csak akkor kell fizetni ha van munkahelye egy személynek?

Legjobb válasz: Szia! Ha a diákigazolványod érvényessége lejárt, be kell menned az APEH-ba, és bejelenteni magad, hogy egészségügyi hozzájárulást szeretnél fizetni. Ez havi kb. 5000 Ft. Ha nem fizeted be, megbüntetnek!

Szia! Ha a diákigazolványod érvényessége lejárt, be kell menned az APEH-ba, és bejelenteni magad, hogy egészségügyi hozzájárulást szeretnél fizetni. Ez havi kb. 5000 Ft. Ha nem fizeted be, megbüntetnek!
Én több, mint 3 éve végeztem egyetemen, azóta nincs állásom. Soha nem szólt senki, hogy fizessek és meg se büntettek. Igaz orvosnál ez alatt csak egyszer voltam, mikor a jogosítványomat kellett meghosszabbíttatni. De az így is úgy is fizetõs.
Nem büntetnek meg szerintem, csak éppen nem mehetsz orvoshoz, csak magánrendelésre. bár még ez sem biztos, de az biztos, hogy az orvos a gépben látja, hogy nincs biztosításod, szóval nem írhat fel pl támogatott gyógyszert.
Nekem csak külföldön van biztosításom, és itthon így ha elmegyek orvoshoz, nekem is pirosan világít a számítógépen a monitor, mégsem küldtek még levelet soha, hogy bizonyítsam, hogy van biztosításom...Nem hiszem, hogy sokakat büntetnek meg emiatt...De persze jobb, amúgy is, ha van biztosításod...


Milyen támogatások járnak nekünk, ha 8hónapja vagyunk házasok, van 1 (3hónapos) babánk, férjem még nem magyar állampolgár, itt él van munkahelye, és házat szeretnénk venni? ! Mik a lehetőségeink és hol igényelhetjük? Még semmit sem vettünk igénybe.

Legjobb válasz: családi potlék mindenképpen. neked ha gyesen, gyeden vagy akkor az. a szocpol jár szerintem nektek is a szocpol feltételeivel. (egy gyerek és kérdés új vagy használt lakás) más nem hinném.

családi potlék mindenképpen. neked ha gyesen, gyeden vagy akkor az. a szocpol jár szerintem nektek is a szocpol feltételeivel. (egy gyerek és kérdés új vagy használt lakás) más nem hinném.

Ha most gyesen vagyok, nem dolgozom de van munkahelyem és terhes vagyok akkor lemondhatom a gyest és mehetek táppénzre?

És mennyi táppénzt kapnék kb? 136000Ft volt a bruttóm a munkahelyemen és most 3 hónapja vagyok gyesen. El?tte Tgyás, gyed ahogy kell. :)

Legjobb válasz: Igen, mehetsz táppénzre. A táppénzt a szerzõdés szerinti béred alapján fogják kiszámolni, ami 136000Ft. Ez alapján kb. 80 ezer lesz a táppénzed bruttó. (ebbõl csak kb. 4000Ft szja-t kell befizetni, a többire igényelheted az adójóváírást)

Igen, mehetsz táppénzre. A táppénzt a szerzõdés szerinti béred alapján fogják kiszámolni, ami 136000Ft. Ez alapján kb. 80 ezer lesz a táppénzed bruttó. (ebbõl csak kb. 4000Ft szja-t kell befizetni, a többire igényelheted az adójóváírást)
A kérdező hozzászólása: Jaj de jó, köszönöm! Ebbõl a 26.000.Ft-os gyesbõl sajnos max. éhen halni lehet. :(
igen
Nem vagyok nagy szakértõ ebben, de azt hiszem az a 16 nap még nem szakítja meg a biztosítási idõ folytonosságát. Mert elõször, még nem is munkanélkülin van az ember, hanem van 30 vagy 60 nap álláskeresési járadék, a pontosan nem tudom ez most hány nap. Szóval szerintem jár minden neked. Én sokat voltam táppénzen és az nem biztosított idõ, mégis mindent megkaptam maximálisan. Én annak idején ettõl tartottam.
EZ abszolút folyamatos neked is, mivel egyetlen napod sincs amikor nem voltál biztosított.
MÁsodik válaszoló: "Én sokat voltam táppénzen és az nem biztosított idõ" Dehogynem. MInden olyan nap, amikor élõ jogviszonyod van egy biztosított nap. Tök mindegy, hogy dolgozol, vagy táppénzen vagy, a lényeg a jogviszony. Amivel kevered: a táppénz nem BÉREZETT nap. Tényleg nem, de mindenképpen BIZTOSÍTÁSBAN töltött nap.
Ja igen, nem bérezett nap, ez a helyes kifejezes a TP-re. Köszi utolsó! Elírtam.

Ha egy munkahelyen mindenki jól dolgozik, leépítésre kerül a sor, számít e, hogy valaki 16 éve ott dolgozik és két kiskorú gyermeke van?

Egyetemi klinikán leépítés, egészségügyi dolgozókról van szó.

Legjobb válasz: ez attól is függhet mennyire családcentrikus hely.Mert egy kisgyerekes többször hiányozhat(bár lehet,hogy már nem olyan kicsik a gyerekeid)Így lehet elõnyben részesítik a gyermekteleneket,vagy akiknek már nagyobbak a gyerekek.Az a tapasztalatom sokszor nem elõny a gyermek a munkahelyeken

ez attól is függhet mennyire családcentrikus hely.Mert egy kisgyerekes többször hiányozhat(bár lehet, hogy már nem olyan kicsik a gyerekeid)Így lehet elõnyben részesítik a gyermekteleneket, vagy akiknek már nagyobbak a gyerekek.Az a tapasztalatom sokszor nem elõny a gyermek a munkahelyeken
Én építõiparban dolgozom (mérnök), nálunk nem számított. 3 kisgyerekes koleganõt rúgtak ki (persze mellettük másokat is), kettõ éppen visszajött gyesrõl, egyikük pedig egyedül nevelte a gyerekeket, így sokat volt táppénzen mert amikor õk betegek voltak, otthon kellett maradnia. Én éppen gyed-en vagyok, várom a második babámat, és tanfolyamot fogok végezni hogy ha kirúgnak akkor más lehetõségem is legyen mert az építõipar halott. Ja és a háromból ketten 12-13 éve dolgoztak ott. Drukkolok hogy nálatok humánusabbak legyenek!
Mindenképpen számit (, hogy + vagy - ?) már a fönökségtöl függ.
Nálam, amennyiben létszámleépítés szükségeltetik, elõször a külsõs, bedolgozós emberek lesznek elküldve. Ha még mindig kell elküldeni, akkor olyan küldök el, aki nem régóta van a cégnél, illetve azt is figyelembe veszem, hogy a családban van-e másik keresõ személy. A gyerekesek nem élveznek elõnyt, de hátrányt sem, legalábbis nálam.
Nem. Inkább az számít rokona-e az igazgatónak.
Ez csak a fõnöktõl függ. Van aki azokat tartja meg, aki régóta ott van, és van, aki azokat küldi el, akik a legtöbb fizetést kapják, hogy minél többet spóroljon. Ezek gyakran pont a régóta ott dolgozók.
Tagad le, nem volt munkahelyed, tanultál, munkát kerestél bármi.
Ilyeneket nem kapsz, és ne is nagyon terjeszd, mert komoly bírságra számíthatsz a NAV-tól. Amúgy tudhattad, hogy ez ezzel jár. Hogy volt-e választási lehetõséged az már más kérdés.
A kérdező hozzászólása: de a következõ munkahelyemen lehet hátrány, hogy az elõzõ munkahelyrõl nincs semmilyen papírom?
ne foglalkozz az elsõ válaszolóval, semmi gondod nem lesz belõle, hacsak így kerek perec nem híreszteled, hogy "feketén dolgoztál"... de gondolom, ez nem is áll szándékodban - ahogy az elõttem szóló írta, mondd azt, hogy ez lesz az elsõ munkahelyed, még nem dolgoztál, mert tanultál, vagy eltartottak a szüleid, stb... bármit mondhatsz, mert nem érdekli õket, ha magyarázkodsz azt csak magad miatt teszed, mert a munkáltatónak elég annyi, hogy "ez az elsõ munkahelyed"... és majd onnan minden papírt megkapsz, ha netán kilépsz egyszer onnan, ennyi...
egyébként egy ismerõsöm járt úgy, hogy minden adatát és papírját (bizonyítványok, munkaalkalmassági, stb.) elkérték tõle, hogy bejelentik.... aztán kb. fél év múlva, amikor orvosnál járt, derült ki, hogy nincs egészségbiztosítása, amikor meg reklamált a fõnökségen, azonnal ki is rúgták - minden papír nélkül úgy, hogy kb. háromszor rángatták oda, hogy majd ekkor meg akkor menjen be, mert akkor lesz bent a munkaügyes, de persze nem volt bent egyszer sem - és már új helyen dolgozott, ahol megúnták és utánajártak... na ekkor derült ki, hogy be sem volt jelentve! szal ilyen is van, jó óvatosnak lenni - pl lekérdezni a biztosítási jogviszonyt az ügyfélkapun keresztül -, de ebben az esetben pl. végképp nem az ismerõsöm sértett törvényt, kilépõ-, stb. papírjai mégsem voltak....

Ha van egy 36km-es vonatbérletem a munkahelyem és az ideiglenes lakcímem között, akkor azt a bérletet használhatom akkor is, amikor hétvégén hazautazok? És persze a fölötte lévő km-től kérném a jegyet. Ez így megoldható? Köszönöm előre is a választ!

Legjobb válasz: Hazsnálhatod, ha ugyanazon az útvonalon van a hazautazásod helye. Tehát ha: A-ban dolgozol B-ben laksz ideiglenesen C-ben laksz állandóan Akkor ugye naponta A-B között ingázol, és hétvégén C-ig mennél, Akkor A-B között érvényes a bérleted, és B-C közé az állomáson Menetdíj-kiegészítést kell kérned. De ha netán D-ben laksz ami nem is az A-B-C irányban van akkor sajnos nem használható. Remélem érthetõ :-)

Hazsnálhatod, ha ugyanazon az útvonalon van a hazautazásod helye. Tehát ha: A-ban dolgozol B-ben laksz ideiglenesen C-ben laksz állandóan Akkor ugye naponta A-B között ingázol, és hétvégén C-ig mennél, Akkor A-B között érvényes a bérleted, és B-C közé az állomáson Menetdíj-kiegészítést kell kérned. De ha netán D-ben laksz ami nem is az A-B-C irányban van akkor sajnos nem használható. Remélem érthetõ :-)
meg
nem oldhato meg mivel a bérleten fel van tüntetve a két állomás neve (a munkahelyed és az ideiglenes lakhely között) tehát más irányba nem használhatod még akkor se ha a feltüntetett km tuli km-tõl kéred a jegyet hozzá! remélem érthetöen irtam le. am máv-os vtam és tudom 100%-ra
A kérdező hozzászólása: Igen, érthetõ volt!:) Köszönöm szépen!
A kérdező hozzászólása: Igen, köszike!:)
A kérdező hozzászólása: Am már megoldódott a helyzet....nem kaptam meg a munkát A-ban... :(

Mit tegyek ha férjem újabban elkezdett inni? Most lett új munkahelye és tegnap este fél 9-kor részegen jött haza! Van egy 3 hónapos babánk és úgy érzem ezt nem lehet így csinálni! Mit tennétek a helyemben? Hiába próbálok vele beszélni nincs értelme!

Legjobb válasz: Az is lehet h csak most kezd megismerkedni az új kollégákkal.Az meg tudod h hogy van..fõleg a férfiaknál..este kimennek meló után h egy jót beszélgessenek..panaszkodjanak a régi és az új melóról. Ha eddig nem ivott akkor gondolom h csak ennyirõl van szó. Hát kérdezd meg és beszélj vele, h ne fordulj önmagába..és ne hisztizz vele ha csak most csinálja ezt. Fõleg ha nem veszekszik veled ha haza megy.

Az is lehet h csak most kezd megismerkedni az új kollégákkal.Az meg tudod h hogy van..fõleg a férfiaknál..este kimennek meló után h egy jót beszélgessenek..panaszkodjanak a régi és az új melóról. Ha eddig nem ivott akkor gondolom h csak ennyirõl van szó. Hát kérdezd meg és beszélj vele, h ne fordulj önmagába..és ne hisztizz vele ha csak most csinálja ezt. Fõleg ha nem veszekszik veled ha haza megy.
Szerintem ez egy kicsit bonyolultabb. Idegen lehet még számára ez az új helyzet a munkával és a babával. Lehet le kellene ülnetek és elbeszélgetni. Neked sem lehet könnyû egyedül a babával (ha otthon vagy). Egyszerûen összezavarodott, kérdezd meg tõle, õ hogy látja a dolgokat.
Ne hagyd hogy teljessen lesüllyedjen.Próbáld kérni hogy legyen ott fürdetésnél (nem kell neki csinálni)csak hiányzik, kár hogy a szép pillanatokat nem eggyütt élitek meg. Olyan hamar megnönek a gyerekek.
Az én apám alkoholista tudom mirõl beszélsz. hiába ülsz le vele beszélni semmi nem fog megváltozni tényleg azzal lesz más minden ha megmondod neki, hogy vagy az ital vagy a család. 1-2 napot tényleg tölthetnél anyukádéknál a picivel. Észhez fog térni. Csak a fenyegetés és a zsarolás használ egy alkoholistánál.
Attól mert idegen az új helyzet a munkahelyen nem kell inni mert el fogják küldeni. Ahelyett hogy örülne hogy kapott munkát.
én ráijesztenék. megfognám a gyereket és elmennék. válasszon. pia vagy család, mert a kettõ együtt nem megy. ez talán észhesz térítené.
A kérdező hozzászólása: Villanyszerelõ!Az nem kifogás az ivásra, hogy fáradt!Legalábbis szerintem
én sem értem, miért kell leszólni azt, aki a szakítást javasolja. egy italozó ember (hiszen már régebben is ivott, csak nem olyan sûrûn, mint most) mindig is inni fog, sõt, csak rosszabb lesz, szerintem is jobb minél távolabbra kerülni tõle. volt egyszer a környezetemben alkoholista (néhány hónapig régebben lakótársam volt egy pár, a férfi ivott), nem használt neki se szép szó, se zsarolás, veszekedés semmi. persze nem én veszekedtem, hanem az asszonyka. és ez a mondata is nagyon fontos a kérdezõnek: "õ rá abszolút de semmiben nem számíthatok!Mindent nekem kell megcsinálni megoldani ennyi erõvel mindegy lenne ha egyedül élnék!" tessék, itt a lényeg! ugyan mit keresne egy ilyen ember mellett?
Ugyanígy voltam, mint a férjed. Új munkahelyen pár nap után jött a fõnök, mondta, nagyon meg vannak elégedve velem, ezért kapok x pénzt, ami akkor nagy összeg volt. Fizetéskor vártak a kapuban, na megiszunk valamit? Én is az otthoni kisbabára hivatkoztam, mondtam, nem érek rá. Ekkor megkérdezte a fõnök, mit gondolsz, miért kaptad a plusz pénzt? A végén már nem csak a plusz mamit ittuk el, hanem a fizetést is. Öt év után úgy tudtam ennek az állapotnak véget vetni, hogy kiléptem a dolgozdából. A következõ munkahelyre már úgy mentem, olyan betegségem van, egy kortyot sem ihatok. Nehezen, de elfogadták.
A kérdező hozzászólása: 11:02 A feleséged kitartott melletted?
Ha amúgy szereted és jó apának, embernek tartod, tehát nem vagy kiábrándulva belõle, hát fogjátok magatok keressétek fel a házi orvost, ill. az ideggondozót, ahová tartoztok, és szépen kapni fogja a gyógyszert, ami mellett nem ihat. Ez az egyetlen megoldás, az én apukám is ilyen volt, hát el is lett küldve, mert veszélyes volt ránk. Ne hagyd, hogy idáig fajuljon. (Ha elkezdi a gyógyszert biztos meg fog próbálni ráinni. Ekkor nagyon rosszul fogja érezni magát, ezért a gyógyszerre nem fog többet ráinni, és késõbb ha elhagyta a gyógyszert már tudja tartani a mértéket. A másik megoldás a teljes absztinencia.)
Menekülj, amíg tudsz !
10:33! mert az a válaszoló talán többet tud mint te, és nem akarja hogy más is szenvedjen
Azt nem mondtad hogy mit dolgozik de biztos estére jól elfárad ha ilyen késön jön haza.Elhiszem hogy nem könnyü neked. De ha valakiröl csak három sort tudsz válaszoló miért tanácsolsz szakítást?
ne hagyd, hogy a gyereked egy alkoholista apa mellett nõjön fel, mert az befolyásolja a gyerek személyiségfejlõdését. (pl. az én apám akkor volt büszke rám, ha részegen jöttem haza. vagy amikor nyaraltunk minden este le kellett gurítanom vele min. 1 üveg bort, különben fogta magát elment és csak másnap került elõ holtrészegen) ezzel csak az akarom mondani, hogy a gyereknek mindenképpen káros, ha így nõ fel! még azzal is jobban járna, ha egyedül nevelnéd fel! nekem még úgymon "szerencsém" volt az én apámmal, mert õ az a csendes alkoholista, nem az a dühöngõ õrült, aki veri a családját, az enyém "csak" ivócimborát csinált belõlem Szóval én is csak azt javasolhatom, ha odaállsz a férjed elé és ultimátumot adsz vagy a pia vagy ti! És ha mégis a piát választotta, akkor el lehet gondolkozni a kapcsolatotokon..
Sajnos tapasztalatból mondom, hogy a zsarolás , fenyegetés se használ hosszútávon./valaki azt mondta itt a hozzászólásában/ Ideig -óráig lehet, hogy beválik, de mihelyt biztonságban érzi magát, újból ele kezdi az ivást....Én így jártam. Sajnos igaza van annak a szakértõnek, aki azt mondta, hogy aki alkoholista, az sosem gyógyul meg, legfeljebb vannak "tiszta" idõszakai, és hogy az a. -hoz úgy hozzátartozik az ivás, mint szamárhoz a fül...Nem tudom a páronál használ-e még a szép szó a megbeszélés, vagy már csak a fenyegetés, (elköltözés ) használ. Mindenesetre próbáld ki, hátha ettõl észre tér( nem úgy , mint az én férjem9 Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Egyedül a fürdetésnél volt ott eddig, de ha ilyen késõn fog hazajárni akkor már nem tud!Amikor elmegy még alszik a kicsi mikor hazaér már alszik!
Inkább beszéld meg vele másnap ha józan. Ne balhézz mert ez nekiegy újjabb indok az ivásra. Apukám volt ilyen.
A kérdező hozzászólása: Itthon vagyok a babával és nem könnyû pláne így hogy õ rá abszolút de semmiben nem számíthatok!Mindent nekem kell megcsinálni megoldani ennyi erõvel mindegy lenne ha egyedül élnék!
A kérdező hozzászólása: Néha iszogatott õ de mostanában rendszeressé vált és részegségik!Nem veszekszik, de viszont a kisfiú igényelné az apját de így a közelébe nem mehet nem hogy még felvegye!Nekem is vannak bajaim mégsem az alkoholba menekülök én nekem mindent bírni kell!
sok elvárás, már nem fiatal, sexhiány?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!