Találatok a következő kifejezésre: Ha van munkahelyem (244 db)

Ha van munkahelyed és ezt az önéletrajzodba is beleírod hogy jelenleg is dolgozol, akkor ha új helyekre jelentkezel, attól még felvehetnek?

vagy úgy vannak vele hogy ennek van munkahelye ne vegyük fel?...

Legjobb válasz: Inkább fordítva. Biztosan azért nincs munkahelyed, mert egy balfácán vagy. A munkáltatónem viszont nem balfácánt keres .

Inkább fordítva. Biztosan azért nincs munkahelyed, mert egy balfácán vagy. A munkáltatónem viszont nem balfácánt keres .
Miért lenne úgy? Nincs semmi szabály, hogy csak munkanélkülieket lehet felvenni. Nem ritkaság, hogy ha valaki megunja a régi helyét, elõbb újat keres, és csak azután mond fel. Ami ilyenkor kérdés lehet: - miért szeretnél eljönni a jelenlegi munkahelyrõl? - mikor tudnál kezdeni az új helyen? (ha sürgõs az új helyen a felvétel, és a réginél még ott a felmondási idõ, az gond lehet)
Na, azért ez sem igaz. Fõleg nem a jelenlegi gazdasági helyzetben.
A kérdező hozzászólása: voltam egy helyen és igen megkérdezték h mért váltanék és elmondták hogy idáig még csak én dolgozok a többiek munkanélküliek voltak és nem értik hogy ha van munkahelyem miért hagynám ott? nem mondtam de valószínûnek gondolhatnák, (mert nem érzem jól magam ott)....
Az természetes, hogy kérdeznek, hiszen az az interjú célja, hogy megismerjenek. Emiatt ne aggódj. Én meg õket szoktam kérdezni, hogy pl. miért keresnek embert, mi történt az elõzõ ott dolgozóval :) Neked meg az az érdeked, hogy õket megismerd, nehog ymég rosszabb helyre kerülj, mint ahonnan el akarsz jönni..
Ez szokásos kérdés, hogy miért akarsz felmondani. Hiszen elég sokat elmond rólad, hogy miért nem érzed jól magad. Nincs elég szakmai kihívás? Utálod a munkatársakat? Utálod a fõnököd? Sokat kell túlórázni? Kevés a pénz? stb.

Érdekelne, hogy mi alapján számolják ki a TGYÁS-t, ha van munkahelyem, de már a 2. gyerkőccel vagyok folyamatosan itthon? Most gyesen vagyok, és 8 hét múlva szülök.

Legjobb válasz: szia, Én megkérdeztem az OEP-ben, mert nekünk júni.ban születik a 2. baba. Azt mondták, hogy nem tudnak mást figyelembe venni, mi azt a pénzecskét amivel a munkahelyeden be vagy jelntve, kell vinni a munkáltatói jövedelem igazolást és az alapján számolják.

szia, Én megkérdeztem az OEP-ben, mert nekünk júni.ban születik a 2. baba. Azt mondták, hogy nem tudnak mást figyelembe venni, mi azt a pénzecskét amivel a munkahelyeden be vagy jelntve, kell vinni a munkáltatói jövedelem igazolást és az alapján számolják.
bocsi, a firefox újra indult azért ment el 2x a válasz...
szia, Én megkérdeztem az OEP-ben, mert nekünk júni.ban születik a 2. baba. Azt mondták, hogy nem tudnak mást figyelembe venni, mi azt a pénzecskét amivel a munkahelyeden be vagy jelentve, kell vinni a munkáltatói jövedelem igazolást és az alapján számolják.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat! A 2. gyerkõcnél is az éppen aktuális jövedelmemet vették figyelembe, csak nem tudtam, hogy történt e azóta változás. Bár a 2. gyerkõcnél csak 69 ezer volt az alapom, mégis 80 ezer TGYÁS-t kaptam.Pedig úgy tudom, hogy a fizetés 70% lehet.Az idén olyan 90 ezer körül lesz az alapom, akkor ennek a 70%-át fogom kapni?Vagy esetleg most is többet?

Mi van annak a társadalom biztosításával (TB) aki pályakezdő és nem talál munkát, azt utólag kell fizetni vagy csak akkor kell fizetni ha van munkahelye egy személynek?

Legjobb válasz: Szia! Ha a diákigazolványod érvényessége lejárt, be kell menned az APEH-ba, és bejelenteni magad, hogy egészségügyi hozzájárulást szeretnél fizetni. Ez havi kb. 5000 Ft. Ha nem fizeted be, megbüntetnek!

Szia! Ha a diákigazolványod érvényessége lejárt, be kell menned az APEH-ba, és bejelenteni magad, hogy egészségügyi hozzájárulást szeretnél fizetni. Ez havi kb. 5000 Ft. Ha nem fizeted be, megbüntetnek!
Én több, mint 3 éve végeztem egyetemen, azóta nincs állásom. Soha nem szólt senki, hogy fizessek és meg se büntettek. Igaz orvosnál ez alatt csak egyszer voltam, mikor a jogosítványomat kellett meghosszabbíttatni. De az így is úgy is fizetõs.
Nem büntetnek meg szerintem, csak éppen nem mehetsz orvoshoz, csak magánrendelésre. bár még ez sem biztos, de az biztos, hogy az orvos a gépben látja, hogy nincs biztosításod, szóval nem írhat fel pl támogatott gyógyszert.
Nekem csak külföldön van biztosításom, és itthon így ha elmegyek orvoshoz, nekem is pirosan világít a számítógépen a monitor, mégsem küldtek még levelet soha, hogy bizonyítsam, hogy van biztosításom...Nem hiszem, hogy sokakat büntetnek meg emiatt...De persze jobb, amúgy is, ha van biztosításod...


Megbízottként ha van munkahelyem is, kell-e adóznom a megbízotti bevételem után?

Teljes idős alkalmazott vagyok, tehát nem vagyok számlaképes. Kérdésem, hogyha néha megbízási szerződéssel tolmácsmunkát végzek, akkor kell-e valamit adóznom? Ebben az esetben a megbízó már adózik utánam, de nekem nem világos, hogy van-e még adó stb. fizetési kötelezettségem. Előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Igen, adóznod kell, de nem a teljes bevétel után, hanem a 90%-a után (10 % költséget elszámolhatsz mindenféle számla nélkül). A járulékfizetés pedig attól függ, hogy mennyi a megbízási díj adott idõszakra. Itt egy kalkulátor, ahol számolgathatsz. http://www.maxoft.hu/kalkulator2012/

Igen, adóznod kell, de nem a teljes bevétel után, hanem a 90%-a után (10 % költséget elszámolhatsz mindenféle számla nélkül). A járulékfizetés pedig attól függ, hogy mennyi a megbízási díj adott idõszakra. Itt egy kalkulátor, ahol számolgathatsz. http://www.maxoft.hu/kalkulator2012/
A megbízási jogviszonyban szerzett jövedelem önálló tevékenységbõl származó jövedelemnek minõsül. Attól függetlenül, hogy a megbízó fizet-e utánad járulékot, vagy sem, Neked még lehet belõle fizetési kötelezettséged év végén az adóbevallásban (SZJA). A megbízó a megbízási díjból von ugyan adót, de a bevallásban hozzá kell csapnod a többi jövedelemhez a bevételedbõl kiszámított adóköteles jövedelmet, és ugyanúgy egyenleget kell vonnod év végén, mint bármilyen más jövedelem esetén. Megbízáskor költséget számolhatsz el a bevételeddel szemben. Azt, hogy milyen költséget akarsz az adóelõlegnél(maximum bevétel 50 %-ig nyilatkozhatsz), azt nyilatkozatban megteszed a megbízó felé. Ha nem teszed meg, akkor alapból 10 % költséget levon a bevételedbõl, és a maradék lesz az adóköteles jövedelmed. (Vélelmezett költséghányad) Ehhez nem kell költségszámlákat gyûjtögetned, és akkor is jár, ha semmilyen költséged nem merült fel. De év végén eldöntheted, hogy Te inkább gyûjtögetted a költségekrõl a számlákat, és év végén ezt írod le a bevételeddel szemben, mert ez Neked kedvezõbb, mivel így kevesebb adóköteles jövedelem jön ki. Akkor kiszámolod e szerint, majd rá az adót, és így lesz Neked év végén adókülönbözeted pozitív irányban. Nem tudom, hogy érthetõ voltam-e?

Bölcsibe tényleg akkor veszik fel a kicsit, ha van munkahely?

2 éves múlt,nagyon kellene neki a társaság,de semmi lehet?ség nincs,ahová elhordhatnám.Van hely a bölcsiben,azzal nincs gond.Viszont id?közben nekem megsz?nt a munkahelyem.Keresek másikat,de hogyan oldjam meg a munkába állást,ha nem tudom a gyereket elhelyezni.

Legjobb válasz: Szerezz valahonnan munkáltatói igazolást. Dolgoznod nem kell végül is... Egyébként úgy tudom, nem kötelezõ, csak a bölcsik így szelektálnak, mert túl sok a jelentkezõ, így ki akarják zárni azokat, ahol anyuka otthon van (ennek ellenére én elég sok ilyet ismerek, teát beszerezhetõ az a papír valahonnan...) Mondjuk elképzelni sem tudom, merre lakhattok, ahol túl sok a bölcsihely... :o)

Szerezz valahonnan munkáltatói igazolást. Dolgoznod nem kell végül is... Egyébként úgy tudom, nem kötelezõ, csak a bölcsik így szelektálnak, mert túl sok a jelentkezõ, így ki akarják zárni azokat, ahol anyuka otthon van (ennek ellenére én elég sok ilyet ismerek, teát beszerezhetõ az a papír valahonnan...) Mondjuk elképzelni sem tudom, merre lakhattok, ahol túl sok a bölcsihely... :o)
A kérdező hozzászólása: vidéken, egy kisvárosban.munkahely nulla, így anyuk otthon vannak.
Bölcsije válogatja... Mivel túljelentkezés van legalább is Pesten én azzal szembesültem (most idén májusban volt kislányom 1 éves)és áprilisban beirattam de nem mondtak semmi biztosat csak azt hogy nem butaság sõt születéskor már be kell iratni ahhoz hogy mire 2 éves lesz és szeptemberben menne addígra a várólistán olyan helyre kerüljön hogy fel is vegyék...Én mikor megszületett csak nevettem ezen hogy korai..de most... Van ahol kell van ahol nem munkltatói..túljelentkezés függõ ill hogy mennyivel elötte irtatod be...
szerezz egy ismerõs vállalkozót, aki ad igazolást, hogy visszamész dolgozni. Máshogy ez nem fog menni sajnos. Államilag csak 5 éves korától kötelesek a gyerekkel "foglalkozni".
1 hónapig nem kell bevinned a munkáltatóit, úgyhogy addig lesz idõd keresgélni.:) Vagy ha végleg nem találsz, akkor tényleg az elõbbi megoldásokból válogathatsz. Ráadásul a gyerek igényeihez is tudsz igazodni, hogy nyugodtan menjen a beszoktatás.
Én úgy tudom, igen!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat!

Milyen minimális anyagi háttérrel érdemes kiköltözni Londonba ( ha már van munkahely / ha még nincs )?

Webfejlesztõként tervezem, hogy idén nyár végén Londonba költözöm. Még nem jártam utána mélységében, hogy milyen dolgokra kell majd figyelnem, még csak a pénz spórolás, ahol tartok. Kint a fizetés gyakran hetente van, ugye?

Legjobb válasz: munkahely esetén: 1200-1500 font már elég. munkahely nélkül: 3000 font a nagyon minimum. "de beszélem a nyelvet, milyen eséllyel, és mennyi idõn belül találhatok munkát? " szerencse kérdése is. nekem, hasonló munkakörben 3 hét alatt sikerült szakmai állást szereznem. vannak magyar ismerõseim, van aki 1 hónap, van aki 2, de olyan is, aki 2 hét alatt. szakmai melót hosszabb idõ alatt találsz, mint mondjuk mosogatást. fizetés havonta. minimálbéres melóknál van heti bér. ha jók a referenciáid, aránylag hamar el lehet helyezkedni.

munkahely esetén: 1200-1500 font már elég. munkahely nélkül: 3000 font a nagyon minimum. "de beszélem a nyelvet, milyen eséllyel, és mennyi idõn belül találhatok munkát? " szerencse kérdése is. nekem, hasonló munkakörben 3 hét alatt sikerült szakmai állást szereznem. vannak magyar ismerõseim, van aki 1 hónap, van aki 2, de olyan is, aki 2 hét alatt. szakmai melót hosszabb idõ alatt találsz, mint mondjuk mosogatást. fizetés havonta. minimálbéres melóknál van heti bér. ha jók a referenciáid, aránylag hamar el lehet helyezkedni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Beszélem, nem felsõ fokon, de szakzsargon és általános kommunikáció nem probléma. Egy zürichi ismerõsöm szerint 200k is elégséges tud már lenni, nekem az kissé kevésnek tûnt. Esetleg ha megírnád privátban, hol érdemes kinti munkákat nézni, leköteleznél! :)
Hát ha nagyon biztosra akarsz menni, akkor hozzál 3ezret, de szerintem ha csak a fele van meg, az se baj.

Mennyi esélyem van munkahelyhez jutnom ha már nyár közeledtével a leendő munkahelyemen, az 1. személyes találkozásom alatt meg emlitettem az Igazgatónak Júliusban nyaralni megyek?

Egyenlőre nincs betöltetlen állás a leendő munkahelyemnél ahol beadtam a jeletkezésemre szükséges dolgot. Viszont fel lett irva a 10 munkanapra lévő nyaralásom ideje. Viszont nem vagyok hajlandó másik leendő munkahelyeimre menni ahol lehet felvesznek nyaralásom megkezdése elött, viszont nem engednének el engem nyaralni mert a próba időm egész nyárba bele esne. Nem vagyok hajlandó szót fogadni az egyik albárlőmnek már mint észbe tartani sokkal fontosabb állásom legyen mint hogy el menjek nyaralni. Én meg akkor vagyok hajlandó lemondani a nyaralásomról: 1. Lenne 18 év alatti gyemekem óvodáskorhoz közel állna egészen a felső oktatási tanulmányáig amig nem lesz állandó munkahelye. 2. Életársi kapcsolatban élnék kettesben. 3. Meg szüntetné a jelenlegi rendszer a M.Á.K és a NY.U.F.I jéradékomat amit a fogyatékosságomra kapok. 4. Börtön büntetésemet tölteném vagy előzetes letartoztatásban ülnék. 5. Kórházi kezelés alatt álnék egész nyáron makacs és súlyos betegség végett. 6. Teljesen egyedül laknék az ingatlanban. Nekem fontosabb főleg idén nyáron el menjek nyaralni kiheverjem rendesen a volt munkahelyemnél lévő sérelmemet az elbocsájtásom elötti utolsó 9 hónapban. Meg az otthoni környezetemben lévő sérelmelet 2011. őszétől 2012. Kora tavaszáig. Idén kora tavasz óta nincs állásom. Nagyon szivesen el vállalnék olyan munkát ahol el tudnám dönteni mennyi műszakban szeretnék dolgozni, és próba időm alatt is el tudnék menni nyaralni anélkül az állásomat kockáztatnám. Nem arról van szó Állam nyakán szeretnék élni hanem arról irtam véleményt nem vagyok hajlandó feleslegesen lemondani a nyaralásomat. Csak azért ,,feleslegesen rabszolga legyek az Orbán kormány új munkatörvénykönyve alapján."

Legjobb válasz: Tökéletesen megértelek, ugyanígy vagyok vele. Azért dolgozom, hogy minél többet tudjak utazni, vagyis ha nem engednek el, értelmét vesztette az egész pénzkeresõsdi. Szerencsére a munkahelyemen soha nem volt ebbõl probléma, kaptam egy céges telefont, amit magammal viszek mindenhová, így szabadságon felül is elengednek. Szóval ne add fel, vannak még normális munkaadók! :)

Tökéletesen megértelek, ugyanígy vagyok vele. Azért dolgozom, hogy minél többet tudjak utazni, vagyis ha nem engednek el, értelmét vesztette az egész pénzkeresõsdi. Szerencsére a munkahelyemen soha nem volt ebbõl probléma, kaptam egy céges telefont, amit magammal viszek mindenhová, így szabadságon felül is elengednek. Szóval ne add fel, vannak még normális munkaadók! :)
A kérdező hozzászólása: Nem dicsekvésnek irom le: azoknak a fiataloknak akik elvégzik végleg a tanulmányaikat és nem tanulnak tovább, gondolják meg jól illetve hallgasanak az anyagi helyzetükre. Ha nem kaptak elegendõ ösztön dijat arra hogy el tudjanak menni idén nyáron nyaralni jobban járnak tényleg elkezdenek dolgozni az utolsó vizsgájuk után lévõ 1 hét után. Azoknak akiknek maradt elegendõ ösztön dijuk idén nyáron el tudjanak menni nyaralni meg a Sziget fesztiválra is, jobban járnak ha szeptember elejétõl kezdenek dolgozni. Akkor ha Augusztusban tervezik a nyaralásukat, vagy Sziget fesztiválra szeretnének menni ami Agusztus közepén van minden évben. Nem vagyok negyed milliomos sem megtakaritott pénzem sincsen viszont nyáron lesz annyi pénzem a legolcsóbb szállásra el tudjak menni nyaralni. Nagy milliomos volnék akkor sem néznél le az olyan embereket akik nem tudnak nyaralni menni évente egyszer, hanem munkahelyükön kénytelenek lenni egész nyáron. Vagy munkanélküliként 2. nyaruktól kezdve. Nem úgy mint Lázár János Boldizsár Fideszes képviselõ: a munka nem szégyen aki nem tudta többre vinni az életében és nincs semmilye az anyit is ér. Ez inkább azokra kéne vonatkoznia akik soha életükben nem dolgoztak mert nem volt kedvük dolgozni, és maradandó egészségkárosodást szenvednének aktiv koruk alatt nyávognának a NYy.U.F.I-nak kell nekik Rokkantsági nyugdij. Meg a volt iskolámban is hallottam olyan tanulóról utolsó tanévét kezdte volna meg 20 éves korában meg legyen a szakmai végzettsége, utána munkába tudott volna állni pályakezdõként. Helyette várandós lett és megszülett az 1. gyermeke. Jelenleg 2 kiskorú gyermeke van 4 éve van Gyesen és Gyeden otthon.
Kicsit túlspilázod a dolgokat, nem gondolod? Nem egészen bírom követni a gondolatmeneted. Mi köze mindennek ahhoz, hogy elutazol-e nyaralni vagy sem? Bár õszintén szólva én már ott elakadtam, hogy miért nem lehet utazni, ha az embernek gyereke van, élettársi kapcsolatban él, vagy egyedül lakik. Merthogy a kórház és a börtön helyhez köt, az oké, de egy élettárs? Kettesben még jobb járni a világot, mint egyedül. Egyáltalán miért kellene lemondanod a nyaralásodat? Én is voltam próbaidõ alatt, sõt már a felvételemkor mondtam, hogy csak úgy írom alá a szerzõdést, ha elmehetek a betervezett nyaralásra. Természetesnek tartották, semmi gond nem volt belõle.
Versenyképes, magas szintû tudást kell szerezni. Veszélyben akkor van a nyaralásod, ha a munkahelyeden könnyedén lecserélhetõ vagy.

Titeket nem zavar, ha a párotok ha a munkahelyén van, úgy beszél veletek a telefonban, mint valami hivatalos személlyel?

A munkatársai fiatalok, szinte haveri szinten vannak. Nem enyelgést szeretnék, csak valami középutat.

Legjobb válasz: mivel a munkahelye, nem családi beszélgetések lebonyolítására való hely...¶ ezt a munkaadók nem szeretik. Ez van, amikor én hívom a párom, õ is próbálja rövidre fogni meg én is. És érthetõ h nem fogja üvöltözni h így meg úgy szeretlek. Senkire nem tartozik, nem munkahelyre való téma.

Velem is csinálta már, aztán én meg direkt megröhögtettem. A gáz az, hogy õ viszont egy szobában volt a fõnökével. :) Azóta haverok vagyunk a telefonban. :)
mivel a munkahelye, nem családi beszélgetések lebonyolítására való hely...¶ ezt a munkaadók nem szeretik. Ez van, amikor én hívom a párom, õ is próbálja rövidre fogni meg én is. És érthetõ h nem fogja üvöltözni h így meg úgy szeretlek. Senkire nem tartozik, nem munkahelyre való téma.
Na ez is valami nõi nyafogás a semmiért.
Az enyém suttog és tök ari!
Engem zavarna.
A kérdező hozzászólása: Féltékeny nem vagyok. Tudják a kollégák, h van felesége, ismernek is egy kicsit. Lassan 4 éves házasok vagyunk. Igen, vissza szokott hívni, tudok várni.
Szerintem teljesen normálisan viselkedik. Inkább azon gondolkodnék, téged ebben mi zavar? Nem vagy esetleg féltékeny vmelyik kolléganõre? Vagy úgy érzed esetleg, hogy szégyell? Hány éves házasság?
Ez legyen a legnagyobb bajod! Vagy ha annyira zavar, akkor cseréld le õt valami nyálas selyemfiúra!
Ha egy férfi a barátnõjével cseveg munka közben az rontja a tekintélyét, rosszabb munkaerõnek tarthatják( a férfiak) A nõknél ez másképpen van. Szerintem hacsak lehet, ne zavard a munkahelyén! Ha muszáj, akkor kérj visszahívást!
Ha úgy beszélne, engem is zavarna.
A kérdező hozzászólása: Vannak olyan dolgok, amik fontosak. NEm zavarom munka közben, mert általában õ hív vissza, amikor neki jó, ebéd közben, kv szünetben. Nem a tárgyalás közepén beszélünk.
18:44 voltam a nõ. Milyen gyakran fordulhat ez elõ? 2 hétben 3 perc? Szerintem ezzel ne foglalkozz! Lényeg, hogy a többi 14.160 percben, amit veled tölt, akkor veled foglalkozik. 3:14160-hoz elég jó arány. És mi olyan fontos, hogy nem ér rá délutánig? én elõre megbeszélem elõzõ nap, vagy írok sms-t, hoyg mikor hívhatom, ha várhat az ügy 10 percet. És akkor visszahív, amikor alkalmas neki. Bár akkor is a lényegre szorítkozunk. Szerelmem õ.
Már ne haragudj de munkaidõ alatt ne telefonálgas mi lehet olyan fontos ami nem ér rá meló után.
A kérdező hozzászólása: Pl. hogy gyógyszer kell és ugorjon el a patikába, mert bezár. Ne ezen akadjatok már fenn.
Te mért nem tudsz a patikába menni?
Én sem szeretem, ha munkában hívnak. Ilyenkor a lényegre szorítkozom és igyekszem minél hamarabb lebonyolítani a hívást. Ennek a legfobb oka az, hogy koztunk az egyik kolléganovel amúgy is puskaporos a levego, és ha telefonálok akkor rogton elkezd fulelni és a legkozelebbi veszekedéskor pedig felhozza a fonok elott. Már nem egy példa volt rá sajnos.
Munkatársai elõtt ugy beszél velem mint máskor, de nem enyelgünk, elköszönéskor egy szeretlek és kész. de a fõnöke elõtt fél perc alatt "letud", félszavakkal válaszol, mert nekik rögtön vonják ha magáncélra használják a céges telefont... de ha a sajátjáról hiv vagy én hivom az én cégesemrõl, akkor a fõnöke elõtt is ugyanugy beszél velem mint itthon...amig nem a cége költsége, nem érdekli a fõnökét az a napi 10 perc. De gyakrabban emailezünk, azt senki nem hallja:D
Én úgy szoktamm az ilyen ugorjon már be dolgokkal, hogy megvárom, mikor tudom, hogy kilépett már a kapun, s akkor hívom. Szerintem munkaidõben ne hívogasd, hacsak nem tényleg életbevágó, de ezt szó szerint értem. Én se szeretem, ha munka közben zavarnak. A család se hívogasson! Nõ vagyok.
Benn van eg ymunkafolyamatban. Azért kimért, hoyg mielõbb végezz a telefonnal, s folytathassa. Rossz ha megzavarnak a munkában.
A kérdező hozzászólása: 21:31 Te miért nem tudsz nem kötözködni? Mert nála van a kocsi és veszélyeztetett terhes vagyok, azért.
A kérdező hozzászólása: 14:45 Nem fix idõben végez, volt, h hívtam, h hozzon valamit a városból és már a kapu elõtt volt.
Még is mi olyan egetrengetõen fontos dolgokat kell megbeszélned vele, amit egyedül nem tudsz eldönteni? Tök normálisan viselkedik, akkor lenne gáz, ha otthon is ilyen lenne. 20/L
elõzõ vagyok 45/nõ
Munkahely! A hely, ahová dolgozni járunk. Itt azzal kell 100%-osan foglalkozni amit a munka megkíván. Ha elvonja a figyelmet az, hogy másra kell koncentrálni, akkor már nem tud teljesen a feladatára figyelni és ebbõl akár komoly probléma is lehet (munkakörtõl függõen). A magánbeszélgetéseket, otthon kell megoldani. A "praktikus dolgok" megbeszéléséhez pedig nem kell "kedveskedni", "hivatalos" hangon is lebonyolítható egy ilyen jellegû beszélgetés. Az én párom pl. konkrétan "leráz" ha véletlenül dél körül hívom, mert olyankor több a munkájuk és nem tud beszélni. Nincs ezzel semmi baj! Mindenki másképpen viselkedik bizonyos szinten más-más környezetben.
A kérdező hozzászólása: Annyiszor mondtam már neki, h ez sz.rul esik, legyen kedvesebb, de nem.
A kérdező hozzászólása: Mit csináljak? Olyan síri hangon beszél, h a hátamon is feláll a szõr. Szerintem 3o-4o éves emberek között nem ciki, ha valakinek felesége van. Vagy ciki kedvesnek lenni vele?
A kérdező hozzászólása: Nem szoktam hosszan beszélni, nem szokásom. A kolléga nem munkáltató, nyilván ha a fõnöke ott van, nem is beszélünk.
Nem zavarna, ha egyébként normálisan viselkedne.
Ne hívd fel!
A kérdező hozzászólása: Fel kell hívnom, nem csebegni szoktunk, vagy a Barátok köztet megtárgyalni, hanem praktikus dolgokat beszélünk meg. Férfiak is válaszolhatnak NORMÁLISAN. Köszi!!
én meg kinyomnám ha hívna!nem tudja vagy nem meri felvállalni egy adott helyzetben ha beszéltek hogy a kedvese vagy?? ez milyen dolog már??akkor ne is hívjon fel téged!vagy ha te hívod és nem tud normálisabban beszélni veled akkor nehogy felhívd.. soha ne hívd fel és ha szóvá teszi akkor mond meg neki hogy miért csinálod ezt.
Kapcsolatunk elején majd megõrültem ettõl... állandóan azt hittem, h valami baja van velem v a kapcsolattal, vagy bármivel. Azóta megszoktam (6, 5 éve együtt, 3, 5 éve házasként), néha megröhögtetem (már csak viccbõl :) ), de inkább rövidre fogom. Egyébként tök jó, mert ahogy beleszól, egybõl tudom, h egyedül van-e az irodában vagy nem :) Hát õ már csak ilyen... így imádom :)
Munkahelyén van ahol dolgozik ha meg levonnák a fizetésébõl a telefonszámlát meg az idõt amit veled beszélve tölt akkoris felháborodnál...
A kérdező hozzászólása: Akkor tudod, mirõl van szó. Az én férjem miért nem tud leszokni róla?
hogy kerülsz a munkahelyére? úgyis csak valami fontos dolog miatt zavarod munka közben, szerintem az a néhány mondat olyan mindegy, válaszol tényszerûen. Különben a férfiak a munkahelyüket szeretik munkára használni, a magánéletet kinn hagyni.A nõk mások, még a kolléganõkkel is barátkoznak, kedveskednek. Ettõl szeret, csak fíírfi.
A hivatalos hangnem nem szokott zavarni, nem tudhatom milyen környezetben van épp, vagy ki hallja a beszélgetést. Attól viszont falra mászok, ha úgy veszi fel "mondjad gyorsan..." Ilyenkor közlöm, hogy na csá és leteszem. :DDD
Tudod a férfiaknál van egy olyan szemét szokás ( még ha barátok is), hogyha túl kedveskedõ hangnemet üt meg a pasi a nõjével akkor a többiek gyengének és papucsnak fogják õt titulálni és évekig nem fogja lemosni magáról ezt a dolgot még akkor sem ha a pasi egyébként tényleg nem olyan. Amúgy meg nõ létemre én sem szeretek a párommal beszélni a koléganõim elõtt mert semmi kedvem hallgatni utána órákig a viháncolásaikat meg a normálatlan megjegyzéseiket. Ezért álltalában én is kimérten és szûkszavúan fogalmazok ha beszélünk, de attól még imádom és nagyon szeretem õt.
A kérdező hozzászólása: Telefonon kerülök oda.
Marha egyszerûen elkerülöm az ilyen kínos szitukat.Nem zavarom munka közben és Én sem szeretem ha zavarnak munka közben.Csak ha nagyon fontos.A praktikus dolgokat otthon is meg lehet beszélni.
Nem lehet, hogy a terhesség miatt érzékeny vagy és ezért zavar a stílusa a telefonban?

Mennyi gyerektartást kell fizetni jogilag, ha van egy házasságon kivüli gyerek, de az apának nincs bejelentett munkahelye?

Legjobb válasz: Ha van valami bejelentett munkahely ,akkor annak a 20 százaléka,de ha nincs akkor a biroság állapít meg egy összeget.

Ha van valami bejelentett munkahely , akkor annak a 20 százaléka, de ha nincs akkor a biroság állapít meg egy összeget.
A kérdező hozzászólása: köszönöm


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!