Találatok a következő kifejezésre: Ha van millió forintom (9 db)

Ha van 1 millió forintom akkor én már milliomosnak számítok?

Legjobb válasz: Nem. Nem számítasz milliomosnak. Legalábbis a leírásod alapján nem. Ugyanis az számít milliomosnak, aki az ún. "szükségszerû luxussal" rendelkezik, és EMELETT tud egymilliót felmutatni, vagyis ha van házad (nem lakásod!), van autód, esetleg több autód, rendelkezel legalább felsõközépkategóriás berendezési tárgyakkal és alapvetõ luxuscikkekkel, valamint a hitelállományod és betéti állományod különbsége több, mint egymillió, akkor vagy milliomos. Amennyiben csak egymillió forintod van, akkor van egy kis költõpénzed, de MESSZE állsz a milliomos megnevezéstõl.

Nem. Nem számítasz milliomosnak. Legalábbis a leírásod alapján nem. Ugyanis az számít milliomosnak, aki az ún. "szükségszerû luxussal" rendelkezik, és EMELETT tud egymilliót felmutatni, vagyis ha van házad (nem lakásod!), van autód, esetleg több autód, rendelkezel legalább felsõközépkategóriás berendezési tárgyakkal és alapvetõ luxuscikkekkel, valamint a hitelállományod és betéti állományod különbsége több, mint egymillió, akkor vagy milliomos. Amennyiben csak egymillió forintod van, akkor van egy kis költõpénzed, de MESSZE állsz a milliomos megnevezéstõl.
GRATULÁLUNK ! Ön milliomos!
Szerintem igen. Végülis a milliomos épp azt jelenti, hogy van 1 milliónyi pénze. Sanos ez manapság már nem számít olyan nagy vagyonnak mint mondjuk 20 éve. De szép pénz még most is.
Elvileg igen!

Ha van 2 millió forintom, vehetek fel lakás hitelt? Mekkora összeget? Mekkora kamattal? Hány évre?

Legjobb válasz: Elvileg a ház árának a 30%-val kell rendelkezned mint önerõ.Ennek függvényében adják a hiteleket,de ezen kívül még sok mindent figyelembe vesznek.. 2 milliónál a max.felvehetõ hitel talán 6 millió lenne. De hogy mennyi idõre,és havonta mennyit kéne fizetned ez sok mindentõl függ..Az ilyen kérdést nem itt hanem a bankokban kéne megkérdezned.Ingyenes a felvilágosítás,és a banki dolgozók pontosabb választ fognak adni.

Elvileg a ház árának a 30%-val kell rendelkezned mint önerõ.Ennek függvényében adják a hiteleket, de ezen kívül még sok mindent figyelembe vesznek.. 2 milliónál a max.felvehetõ hitel talán 6 millió lenne. De hogy mennyi idõre, és havonta mennyit kéne fizetned ez sok mindentõl függ..Az ilyen kérdést nem itt hanem a bankokban kéne megkérdezned.Ingyenes a felvilágosítás, és a banki dolgozók pontosabb választ fognak adni.
ha van 2 millád minek veszel fel pénzt??
inkáb add ide nekem jól jönne az a pénz..
A kérdező hozzászólása: Azért kell felvennem pénzt, mert 2 milláért nem adnak lakást! Vagy, ha tudsz ilyenrõl, légyszi szólj, mert érdekel...Köszööm a válaszokat, fõleg az uccsót!
Meglehet oldani, de nem egyszerû. Ha gondolod segíthetek csak vedd fel velem a kapcsolatot. Látatlanban pár mondattal ezt nem lehet megoldani, nekem meg egy egész csapatom van aki ezzel foglalkozik, de ha van idõm szívesen segítek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Ha az embernek van jó sok millió forintja, megéri belekezdeni?

Víz tisztításra gondoltam, azaz, hogy "kiterlmeljük a vizet" majd ihatóvá tesszük, és eladjuk. Meglehetne ebb?l élni? A pénzt örököltem.

Legjobb válasz: Már páran csinálják ezt, a vízmûvesek :), és tekintve hogy M.o.-n a lakosság 99%-nak van vezetékes ivóvize, tehát õk már fizetnek érte, nem lenne vevõ, aki megvenné a tisztított vizet. Nekik is sok macerába és pénzbe telik egyik szolgáltatótól átmenni a másikhoz. Otthonra viszont egy vízellátó berendezés nem rossz ötlet szerintem.

Már páran csinálják ezt, a vízmûvesek :) , és tekintve hogy M.o.-n a lakosság 99%-nak van vezetékes ivóvize, tehát õk már fizetnek érte, nem lenne vevõ, aki megvenné a tisztított vizet. Nekik is sok macerába és pénzbe telik egyik szolgáltatótól átmenni a másikhoz. Otthonra viszont egy vízellátó berendezés nem rossz ötlet szerintem.
Ezen kívül engedélyeket kérni a tervezéstõl az üzembe helyezésig rengeteg pénz. Engedélyeket kell szerezni néhány tisztítószerre, hogy használd hiszen olyan is van amelynek egyéb célokra is fellehetne használni, például kábítószer készítéshez. Ugye a kiépítés, neked kell kiépíteni a csõhálózatot az esetleges fogyasztókig, vagyis még egyszer fel kell túrni sok-sok utcát, ez a közlekedést is korlátozná, és az út helyreállítását is neked kell finanszíroznod (ezt csak gondolom, de szerintem így van).


Ha van egy 3 millió forintra felbecsült telkem alappal rajta, attól megkaphatom az aktív korúak ellátásának segélyét?

20 éves vagyok már leérettségiztem és még 1 évig tanulok de augusztusba lejár a családi pótlék és semmit nem kapok ma azt mondták az önkormányzatnál hogy töltsem ki az aktív korúak ellátásáról szolló kérelmet. De pont ezért az otthonteremtési támogatást nem kaptam meg mert 3 millió Ft-ra becsülték fel a telkemet mikor 900000(kilencszázezer) Ft-ért vettük. Tudna valaki segíteni??Előre is nagyon szépen köszönöm :)

Legjobb válasz: Igen, megítélik. A tulajdonjog más segélyeknél mint pl. a lakásfenntartási támogatásnál vagy albérlet támogatsánál jelenthet gondot. De ha nem lakóépület és nincs belõle szerzett jövedelmed, akkor ott sem kifogásolnák tudtommal.

Igen, megítélik. A tulajdonjog más segélyeknél mint pl. a lakásfenntartási támogatásnál vagy albérlet támogatsánál jelenthet gondot. De ha nem lakóépület és nincs belõle szerzett jövedelmed, akkor ott sem kifogásolnák tudtommal.

Ha van mondjuk másfél millió forintom, azt szerintetek megéri lakástakarékba adnom?

Nem szeretnék itthon élni, viszont a jelenlegi és kés?bbi megtakarításaimból vennék egy lakást itthon és kiadnám albérletbe (nyugati országrész, itt ez nem rossz üzlet). Szerintetek megéri 20 évesen elkezdenem befizetni lakástakarékba?

Legjobb válasz: Lakástakarékba mindig megéri befizetni, viszont fundamentába évi 300 ezer ft maximumot lehet.

Lakástakarékba mindig megéri befizetni, viszont fundamentába évi 300 ezer ft maximumot lehet.
Lakástakarékba havi max 20e lehet befizetni.
A kérdező hozzászólása: Az nem sok. :(
A kérdező hozzászólása: És külföldi lakásfelújításra, lakásvásárlásra nem lehet fordítani? (Bár ki nézi, hogy azt a bútort Ausztriában használom-e vagy itthon?!)
A lakásfelújításba nem fér bele a bútor vásárlás. Hanem festés, fûtésrendszer korszerûsítés, szigetelés, stb. Ezekrõl pedig számlát kell kérni, amin pontosan rajta van, hogy hol, milyen munkát végeztek el rajta. A lakásvásárlás is hasonlóan lebukós. Ha ennyire külföldre akarsz menni, akkor menj, és költsd el ott a pénzedet.
Mostmár vannak olyan megtakarítási formák is, hogy nem csak lakásvsárlása használhatod fel, hanem egyéb dologra is költheted. Ellenben ha lakásvásrlásra költöd ugyanúgy kapsz állami támogatást. Én havi 30 ezret fizetek.
Kedves kérdezõ! Külföldi gyarapodásra nem kapsz magyar állami támogatást és ez szerintem jól is van így. Tehát, amennyiben te külföldi ingatlanba szeretnéd a pénzedet beleforgatni, akkor a lakástakarékot nem neked találták ki. Itthon a legjobb lakáscélú megtakarítási forma és -eloszlatok egy közkeletû félreértést- eddig sem csak lakásvásárlásra lehetett felhasználni. Egy személy egyszerre egy számlához igényelheti az állami támogatást, havi maximum 20 ezer forint után, ez azonban megtöbbszörözhetõ, hiszen ahány családtagod van, annyi számlán, annyiszor havi max. 20 ezer forint után igényelhetõ az állami támogatás. Lehetsz mindegyik számlán te a szerzõdõ, de kedvezményezettként mindegyik számlán más egyenesági hozzátartozót kell megjelölnöd.

Ha van elég pénzem, kérhetem hogy hasplasztikánál ne katétert, hanem pelenkát viselhessek műtét alatt? Elvégre én fizetek egy millió forintot, sztem joggal várom el hogy kinyalják a seggemet is érte.

most lenne ez a Refit eljárás. ugyanis megereszkedett petyhüdt a b?r a hasamon. hatalmas fogyás után. ez segítene. tessék egy kép:

Legjobb válasz: miért nem a plasztikai sebészeten teszed fel a kérdésed, az orvosnak? nem gondolnám, hogy itt bárki is tudna válaszolni. pláne nem a mûtéti beavatkozásról. De azért hajrá....

miért nem a plasztikai sebészeten teszed fel a kérdésed, az orvosnak? nem gondolnám, hogy itt bárki is tudna válaszolni. pláne nem a mûtéti beavatkozásról. De azért hajrá....
Megkérdezhetem miért ellenzed ennyire a katétert? Ha nem válaszolsz sem gond, csak érdekel.
Nem hiszem, hogy sok értelmes választ fogsz kapni, de szerintem ezt az orvossal, vagy az ápolóval, vagy nem tudom hogy kivel kell megbeszélned.
Ha van elég pénzed, akkor tuti. Viszont nem hiszem, hogy belemennek, mivel az alhasi vágásod pont az ágyékrész felsõ vonalában lesz, és nem szerencsés, ha hozzáér bármi, adott esetben egy vizeletes pelus.
A kérdező hozzászólása: értem. akkor ne alhasi vágást csináljanak... meglehet csinálni máshogy is, felhúzni is lehet azt a bõrt... mellesleg csak akkor vagyok hajlandó belemenni a mûtétbe, ha nem kell katétert viselnem....
ha van elég pénzed ahhoz, hogy kinyalják a s eggedet, akkor lehetne annyi eszed is hogy ezt az orvosodtól kérdezed meg, akár telefonon is....no comment.

Mihez kezdjek ha most egy millió forintom van a bankban? Ti hogyan fektetnétek be vagy mit vennétek belőle? Szerintetek ennyiből már el lehet indítani egy vállalkozást?

Legjobb válasz: egymillió nagyon kevés pénz. kösd le és majd ha még néhányat hozzáraktál akkor lehet vele kezdeni valamit

egymillió nagyon kevés pénz. kösd le és majd ha még néhányat hozzáraktál akkor lehet vele kezdeni valamit
Szerintem még hagyd ott nyugodtan. Egyébként lakás felújításba célszerû belefektetni mert ugye az maradandó de nem biztos hogy az elég lesz rá. Nálam a szigetelés, vakolás, kõporozás több mint 1 milla volt, és ugye a belsõ felújításoknak is csak a felével vagyunk meg. Talán egy használt autó vásárlásra megéri, bár ilyen drága benzináraknál szerintem csak kihasználatlanság miatt állna a garázsodban vagy az udvarban vagy tudom is én. Vállalkozáshoz kevés, ahhoz alapból kell fél milla a helyiségért ilyen meg olyan díjakért plusz az árú készlet meg a hozzá tartozó eszközök az már több mint 1 milla. Mi tavaly próbálkoztunk ilyennel a bátyámmal és kb 2, 5 millából tudtunk volna beindítani egy kisebb PC üzletet, aminek nem lett volna értelme mert a bolt helyiséget is valami lepukkadt helyen találtuk és akárhogy számoltunk meg minden mást sehogy sem jött úgy ki hogy kijöjjünk a rászánt pénzbõl és jó helyen is legyen. Még hagyd bent had jöjjön rá a kamat jó lesz az még késõbbre hidd el nekem.
Attól függ, milyen vállalkozásról van szó. Például egy számítógép-karbantartó, avagy rendszergazdai vállalkozást simán indíthatsz ennyibõl, mert nem kell üzlethelyiség, termékek, tehát az induló költség nagyon alacsony (gyakorlatilag csak az ügyintézési díjakat és illetékeket kell kifizetned), így még marad is a pénzbõl.
Vállalkozást ma nem indítanék el ennyi pénzbõl Magyarországon. Túl sok a teher. Gyûjts még, ha tudsz, vagy inkább öncélúan használd majd. (Ingatlan-felújítás, utazás, megtakarítás)
én a helyedbe befizetném magam egy három napos tõzsdetanfolyamra. és elkezdenék tõzsdézni. nem veszélyesen b kategóriás részvényekkel hanem fixen a-kkal... jobban megéri mint a bankba lekötni 8, 5 % amibõl elvisz az infláció 5.5-öt... mennyit tudsz havonta megtakarítani?
Érdemes vállalkozni , de pl olyannal ahol nincs nagyértékû árukészlet és helyiségbérlet pl egy webáruház nyitása ilyen.De piacozni is el lehet kezdeni ennyibõl!

Ha kapok a családtagomtól egy nagyobb összeget (1 millió forintot) akkor arról nekem el kell számolnom pl adóbevallásban, hogy honnan van?

M?tétre kellene és a kártyámra fizetnék be a pénzt mivel onnan kell a korháznak utalnom!

Legjobb válasz: Miért nem õ fizeti be neked?

Miért nem õ fizeti be neked?
Igen, az adóbevallásban is szerepeltetni kell és adózni is kell utána.
Az apeh magánszá, lát nem ellenõrizhet csak bírósági határozatra!Az ismerõsöd pedig ne egyösszegbe utalja az összeget hanem több részletben!
Az utolsó válasz a korrekt. Egyszerûen megfogalmazva ha a bankszámládra utalnak (a közleménybe érdemes beírni, hogy ajándék), akkor ez az ajándékozás illetékmentes, viszont bejelentési kötelezettség van az APEH felé (nem az adóbevallásban, hanem 15 napon belül)
Mindenre rátennék a kezüket, amit lehet ne vallj be.

Van 15 millió forintom. Édesapám meghalt, én még nem töltöttem be a 18-at, csak 17 vagyok és utána örököltem a pénzt. Ha ezt jövőre megkapom, akkor mibe érdemes belefektetnem? Vállalkozó szellemű vagyok, kitűnő tanuló, és an is érzékem az üzlethez.

Mibe fektessem bele? Véleményeket várok, és konkrét válaszokat.

Legjobb válasz: Talan reszvenyezni nem kene a nagy valsagok kozepette. :-) Szerintem is ingatlanba fektesd, vagy egyszeruen hagyd a bankban. Jol fog jonni az meg.

vegyé belõle gépsonkáááááát!!! meg disznyót!!!
Talan reszvenyezni nem kene a nagy valsagok kozepette. :-) Szerintem is ingatlanba fektesd, vagy egyszeruen hagyd a bankban. Jol fog jonni az meg.
Azt neked kell tudni hogy mibe fekteted bele ugyanis olyasmibe kell amihez értesz. de még van 1 éved gondolkodni. nem kis pénz óvatosan bánj vele.
Meg egy vagonnyi Desznyózsííírt elég lesz egy életre ... (Csak Vicc):D Amúgy részvétem Édesapádért :( R.I.P. ...
Fõleg ha fiú vagy tanulj szakmát pl bútorasztalos, örök érték. Ha érdekel a benzingõz szerezz jogosítványokat egészen a daruig, buszig. De mindenképp egy részét fordítsd értékõrzõ tanulásra, az emberek ha pénzed van, többnyire el akarják venni.
Azt hisztek, hogy a válságban a lakás árak nem csökkennek??? Dehogynem, csak még nem tartunk ott.. Lakásba az egészet SEMMIKÉPPEN se tedd! Jó ötletnek tûnik a lakás, de a pénz nem könnyen mozgatható! Ha egyik napról a másikra kell 1-2 millió, akkor csak sok veszteség árán tudsz hozzájutni a pénzedhez. Javasolom ezet a könyvet (sorozatot elolvasni): GAZDAG PAPA, SZEGÉNY PAPA A lényeg, hogy a pénzt szerintem mindenképpen oszd meg, egyik része mehet ide a másik oda a harmadik meg vésztartalék. A Forex nekem is sokkal szimpatikusabb, mint az egészbõl lakást venni...
Kösdd le, de ne hosszú idõre inkább mindig újíts meg. Pl.1, 3 hóra. Mert ha van valami jó vétel pl.lakás rendelkezésre álljon a pénzed, és a kamatot se veszíted el. Részvénybe csak akkor tedd, ha legalább 10 évig nélkülözni tudod a pénzt , se akkor is elõször csak pár százezret. Budapesten újépítésû lakást kapsz ennyi pénzért, érdemes ilyet venni. Ez 15 millióig illetékmentes. Költözz bele ha már keresel, addig add ki, de ez kissé rizikós.
Kösd le egy-két évre, addig pedig tanuld ki a devizatõzsdét. Körülbelül 20 millió forintból irtózatos pénzt lehet csinálni, akár napi 1-2 millió forintot is, viszonylagos kockázat nélkül. Jelenleg ennél nem tudok jobb üzleti lehetõséget. Forex trading, nézz utána. Elõször csak demószámlán kereskedj!
Vegyel lakast belole (csakis egyedi futesest, mert a tavfuteses lakasoknak nagy a rezsije a tavfutes miatt) es add ki a lakast alberletbe amig nincs ra szukseged.
Mindenképpen ingatlanba fektesd. 18 évesen nem hiszem, hogy olyan jó érzéked lehet még az üzleti élethez, ahhoz tapasztalat is kell. És ha elrontod a dolgot, akkor futhatsz a pénzed után és sírhatsz.
Igen, az ingatlanba fektetés mindig jó dolog, egy jobb környéken már tudsz is venni! Fõleg vidéken ér sokat ez a pénz! És utána ha kiadod, akkor valóban még bevételed is lesz belõle. Nem is muszáj mindet lakásra, szerintem vehetsz belõle részvényeket is. Keress fel egy befektetési, pénzügyi szakembert, de valami megbízható cégtõl, és õ jobban fog tudni segíteni neked! Sok sikert hozzá, és nehogy elherdáld! Nagy pénz ez...
Ha nekem lenne most (vagy jövõre) 15 millióm, tuti házat/lakást vennék belõle. Ha még nem is költözöl külön, kiadhatod, aztán "tök" jó lesz, hogy x év múlva már nem azon kell agyalni, hogy mibõl vegyél magadnak házat.
Add nekem :)
Deeesznyóó mi?!?! xD


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!